نو‌آوری تازه‌ی انگلیسی‌ها، چاپ بریل را در دسترس همه قرار خواهد داد:

KWSP، یکی از شرکت‌های مهندسیِ معتبر انگلیسی است که نقشی کلیدی را در ابداع روش تازه‌ای برای چاپ بریل به عهده دارد. این روش، می‌تواند تأثیری بزرگ در بهبود کیفیت زندگی ۲۸۵ میلیون نابینا و کم‌بینا که در دنیا زندگی می‌کنند، ایجاد کند. این کمپانی در حال طراحی یک چاپگر بریل دیجیتال است.
به گزارش وبسایت پکتوس: KWSP به عنوان یکی از اعضای کنسرسیومِ اروپا این کار را بر عهده گرفته است. این کنسرسیوم، بخشی از برنامه ای است با نام «برنامه تحقیق و نوآوری با افق سال ۲۰۲۰». این پروژه همزمان از همکاری مهندسان انگلیسی و مجار سود می‌برد و قرار است تغییری بنیادی در فناوری چاپ بریل ایجاد کند و در این مسیر، از رویکردی تازه بهره گیرد. به بیان ساده، میزان تأثیرِ این تغییر، به همان اندازه‌ای خواهد بود که مهاجرت از ماشین تایپ بریل به چاپ دیجیتالی به وجود آورد. چاپگری که با نام «B-My-Jet» معرفی شده قرار است این امکان را برای کاربران به وجود آورد که محتوای دیجیتالی را که می‌تواند شامل متن، نمودار یا نقشه باشد، در خانه یا محل کارشان به سادگی به صورت بریل چاپ کنند. این تکنولوژی این امکان را به وجود می‌آورد که حجم قابل ملاحظه‌ای از محتوای دیجیتال، با قیمتی به مراتب ارزان‌تر از آنچه که امروز ممکن است، در اختیار نابینایان قرار گیرد. هدف نهایی طراحان این است که بتوانند ابزاری رو‌میزی بسازند که بتواند اسکن و کپی را هم برای بریل امکان‌پذیر کند. در حال حاضر این پروژه فاز اول را پشت سر گذاشته و از آزمایش‌های امکان‌سنجی، سر‌بلند خارج شده است.
KWSP این پروژه را با شعبه‌ی مجارستانِ مرکز تحقیقات اروپا، «CERC» و یکی از معتبر‌ترین مراجع حوزه‌ی چاپ دیجیتالی «Alchemie Technology»، پیش می‌برد. KWSP مسؤولیت طراحی و ساخت دستگاه را به عهده دارد و قرار است نسخه‌ی پیش‌تولیدِ آن را که شامل هِدِ چاپگر بریل هم می‌شود، ارائه کند.

شکل چاپ کردن با این چاپگر‌ها به کلی با سیستمی که تا به امروز انجام می‌شد، تفاوت دارد. سیستمِ امروزیِ چاپِ بریل، آنالوگ، غیر قابل انعطاف و دور از دسترسِ اکثریت نابینایان است. چاپگر تازه، یک سخت افزار شخصی خواهد بود که از نظر قیمت هم با چاپگر‌های لیزری موجود در بازار رقابت خواهد کرد.
این ابزارِ تازه، افق‌های نویی را در مقابل افراد نابینا و کم‌بینا خواهد گشود و دسترسی آنها را به اطلاعات بسیار تسهیل خواهد کرد. افزون بر این‌ها، این نو‌آوری از قابلیت استفاده در آموزش‌درمانی هم برخوردار است. قدرت این فناوری برای چاپ بریل، از فرایند خلاقانه‌ی کنترل شده و دقیق ناشی می‌شود.
بر اساس آنچه KWSP مدعی آن است، این ابزار نابینایان را قادر خواهد کرد که رؤیای چاپ دیجیتالی را به واقعیت تبدیل کنند و هر آنچه را که می‌خواهند، به سرعت به بریل برگردانند.
KWSP، با امکاناتی که در Brackley انگلستان دارد، پیش تولید و نمونه سازی این دستگاه را آغاز کرده و پیشبینی می‌شود این مرحله، تا آخر سال ۲۰۱۷ به طول انجامد.

«Kieron Salter»، مدیر این پروژه توضیح می‌دهد که آنها تا به حال توانسته اند در زمینه‌ی چاپ دیجیتالی برای اهداف خاص، چندین طرح موفق را به سر‌انجام برسانند و در این پروژه هم قطعاً موفق خواهند بود. استفاده کنندگان از این تکنولوژی قادر خواهند بود با هزینه‌ای معقول، هر آنچه را که می‌خواهند، به صورت دلخواهشان، در محلی که مد نظر خودشان است، چاپ کنند. ما در طراحی این محصول سعی کرده‌ایم با نگاهی ۳۶۰ درجه به تکنولوژی‌های موجود، هر آنچه را که ممکن است در تکمیل این پروژه به ما کمک کند، استفاده کنیم.

ما از تمام تجربیات و دانشمان در تولید محصولات دیجیتال برای طراحی این محصول استفاده خواهیم کرد. در حقیقت همین تفکر خلاق است که به این پروژه ارزش می‌بخشد. نکته‌ی کلیدی موفقیت پروژه‌های KWSP آن است که ایده‌های عملی و خلاق را در یک حوزه پیدا می‌کند و سعی می‌کند آن را در حوزه‌های دیگری به کار بندد تا بتواند یکی از چالش‌های آن حوزه را مرتفع کند. ما اسم این کار را ابداعات افقی گذاشته‌ایم.
Salter، این استراتژی را راهی برای بهبود کیفیت تولید و همینطور حل چالش‌های اجتماعی می‌داند. او در این باره می‌گوید: من معتقدم که مهندسان هم یک مسؤولیت اجتماعی دارند.
عرصه‌ای که ما در آن فعالیت می‌کنیم را می‌توان به عنوان نمونه‌ای به حساب آورد که نشان می‌دهد تکنولوژی و علوم مهندسی چطور می‌تواند کیفیت زندگی را برای عده‌ای ارتقا بخشد.

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

8 + 13 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *