معرفی جدیدترین لپ تاپ های سری گرم ال جی و کشف آسیب پذیری امنیتی جدید در پردازنده های اینتل در چهل و هشتمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر صفحه ی اخبار کامپیوتر

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در چهل و هشتمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر و در صفحه ی اخبار کامپیوتر، به گزارش شرکت پکتوس، پنج خبر از دنیای سخت افزار و نرم افزار کامپیوتر یا رایانه تقدیم شما گرامیان میگردد.

ال جی محصولات جدید خانواده لپ تاپ گرم را معرفی کرد

ال جی چهار محصول جدید از خانواده ی لپ تاپ  های سبک خود موسوم به گرم را معرفی کرد که همگی با پردازنده های نسل دهم اینتل عرضه می شوند.

به گزارش زومیت، ال جی چهار سال پیش خانواده ی لپ تاپ های سبک خود به نام گرم (Gram) را معرفی کرد. انتخاب این نام نشان دهنده ی تصمیم جدید شرکت کره ای برای تولید محصولات بسیار سبک بود. آن ها اکنون با معرفی چهار مدل جدید، خانواده  ی سبک وزن های خود را توسعه داده اند که در انواع ۱۴ تا ۱۷ اینچی به بازار عرضه خواهند شد. به علاوه، نمونه های دو در یک هم در میان اعضای جدید به چشم می خورند. اعضای جدید سری لپ تاپ ال جی گرم با حفظ طراحی و فرم فاکتور خانواده ی گرم، با برخی قابلیت های جدید عرضه می شوند که قیمت گران تر آن ها را تا حدودی توجیه می کند.

محصولات جدید ال جی در خانواده ی گرم همگی باتری های بزرگ تری درمقایسه با نسل قبلی دارند؛ اما وزنشان از ۱/۳ کیلوگرم فراتر نمی رود و حتی مدل ۱۷ اینچی نیز در همین بازه ی وزنی قرار می گیرد. هر دو مدل ۱۷ و ۱۵ اینچی به باتری های ۸۰ واتی مجهز شده اند که طبق ادعای شرکت سازنده، به ترتیب ۱۷ و ۱۸/۵ ساعت شارژدهی به کاربر ارائه می کنند و مدل ۱۴ اینچی از باتری کوچک تر ۷۲ واتی برخوردار است که البته باتوجه به کوچک تر بودن ابعاد نمایشگر، تأثیر زیادی روی شارژدهی نمی گذارد. به گفته ی ال جی، شارژدهی مدل معمولی ۱۴ اینچی و مدل دو در یک به ترتیب ۱۸/۵ و ۲۰/۵ ساعت است.

ال جی در اعضای جدید خانواده ی گرم از پردازنده های نسل دهمی اینتل بهره می برد. نسخه های ۱۴ و ۱۵ اینچی به پردازنده ی Core i5-1035G7 و مدل دو در یک به پردازنده ی کم مصرف تر Core i7-10510U و مدل ۱۷ اینچی به پردازنده ی قدرتمندتر Core i7-1065G7 مجهز خواهند بود. بزرگ ترین عضو خانواده و مدل دو در یک با ۱۶ گیگابایت حافظه ی رم و یک ترابایت حافظه ی SSD و مدل های دیگر با ۸ گیگابایت حافظه ی رم و ۲۵۶ گیگابایت حافظه ی ذخیره سازی SSD به بازار عرضه می شوند. لپ تاپ جدید ۱۷ اینچی گرم نمایشگری با رزولوشن ۲،۵۶۰ در ۱،۶۰۰ و نسخه های دیگر نمایشگری با رزولوشن Full HD دارند. همچنین، نسخه ی دو در یک به نمایشگر لمسی با پوشش گوریلا گلس مجهز است.

تمامی محصولات جدید ال جی در خانواده ی گرم آزمایش  های استاندارد MIL-STD-810 را پشت سر گذاشته اند و درمقابل مواردی همچون شوک، لرزش، گردوغبار و دمای زیاد مقاوم هستند. مشخصات ذکرشده نشان می دهند قطعا شرکت کره ای قیمت گرانی برای لپ تاپ های جدیدش در نظر خواهد گرفت. براساس شنیده ها، نسخه ی ۱۴ اینچی پایه ی لپ تاپ های گرم با قیمت ۱۱۹۹ دلار، نسخه ی ۱۵ اینچی با قیمت ۱۲۹۹ دلار، مدل دو در یک ۱۴ اینچی با قیمت ۱۵۹۹ دلار و مدل ۱۷ اینچی با قیمت ۱۸۴۹ دلار به بازار عرضه خواهند شد.

کشف آسیب پذیری امنیتی جدید در پردازنده های اینتل

آسیب پذیری جدید امنیتی در پردازنده های اینتل شناسایی شده است که رمزنگاری ها و حفاظ های امنیتی سطح DRM را تهدید می کند و ظاهرا قابل حل نیست.

به گزارش زومیت، محققان امنیتی، درباره ی آسیب پذیری امنیتی جدید در پردازنده های اینتل هشدار می دهند. طبق گزارش های منتشرشده، آسیب پذیری جدید تمامی رمزنگاری ها و سطوح امنیتی سخت افزاری DRM را تهدید می کند. آسیب پذیری در سطح سخت افزاری پردازنده های مدرن اینتل شناسایی شده است که در پنج سال گذشته تولید شده اند. مجرمان سایبری با سوءاستفاده از این حفره ی امنیتی می توانند بد افزارهای حرفه ای مانند کی لاگرهایی بسازند که در سطح سخت افزاری اجرا می شوند. اجرای بدافزار در سطح سخت افزاری به معنای عدم توانایی آنتی ویروس ها در شناسایی آن ها خواهد بود. ظاهرا پردازنده های نسل دهمی اینتل چنین حفره ی امنیتی ندارند.

شرکت امنیتی Positive Technologies برای اولین بار حفره ی امنیتی پردازنده های اینتل را کشف کرد و هشدار می دهد که چنین آسیب پذیری هایی زنجیره ی اعتماد به فناوری های امنیتی را از بین می برند. درواقع باتوجه به کشف جدید، تمامی فناوری  ها اعم از رمزنگاری در سطح سخت افزاری، اعتبارسنجی سخت افزاری و سطوح امنیتی DRM دیگر قابل اعتماد نیستند. مارک ارمولوف، محقق گروه مذکور درباره ی کشف جدید می گوید: این آسیب پذیری، تمامی اقدام های اینتل برای ساختن اعتماد بین کاربران و توسعه ی پایه های امنیتی در پلتفرم را از بین می برد.

ریشه ی آسیب پذیری جدید در فناوری اینتل موسوم به Converged Security Management Engine یا CSME دیده می شود. این لایه ی امنیتی، بخشی از تراشه های اینتل محسوب می شود که وظیفه ی حفظ امنیت تمامی فرمورهای اجراشده در ماشین های مبتنی بر پردازنده ی اینتل را برعهده دارد. شرکت قبلا آسیب پذیری های متعددی را در سطح CSME پچ کرده است؛ اما محققان اعتقاد دارند لایه ی مذکور در اولین مراحل راه اندازی سیستم  ها امنیت کافی را ندارد و در برابر حمله ها آسیب پذیر نشان می دهد.

ارمولوف در ادامه با توضیح بیشتر آسیب پذیری جدید در CSME می گوید: حل کردن خطاهای فرمور که در Mask ROM ریزپردازنده ها و تراشه ها قرا داده شده اند، بسیار دشوار خواهد بود، اما این مشکل اصلی نیست. مشکل بزرگ تر آن است که چون آسیب پذیری، حفره ای را در سطح سخت افزاری ایجاد می کند، کل سیستم امنیت و اعتماد پلتفرم را تحت تأثیر قرار می دهد.

حمله های موفق با سوءاستفاده از آسیب پذیری جدید، نیازمند مهارت بالا و دسترسی فیزیکی به سیستم هدف خواهند بود. البته مجرمان حرفه ای می توانند با بهره گیری از بد افزارهای دیگر و عبور از لایه های امنیتی سطح سیستم عامل، در برخی موارد نفوذهای موفقی داشته باشند. درنهایت، نفوذهای سایبری شاید به سرقت داده های رمزنگاری شده در هارد دیسک یا اطلاعات هویتی سخت افزاری و حتی استخراج محتوای تحت حفاظت DRM بینجامند.

اینتل ظاهرا اهمیت آسیب پذیری جدید را جدی نمی گیرد. آن ها به دشوار بودن سوءاستفاده از آن و نیاز به سخت افزار حرفه ای و دسترسی فیزیکی تأکید دارند. سخنگوی شرکت در پاسخ به رسانه ها درباره ی حفره ی امنیتی پردازنده ها گفت: اینتل مطلع شد که یک آسیب پذیری در برخی از محصولات وجود دارد که احتمالا CSME را تحت تأثیر قرار می دهد. یک کاربر متفرقه می تواند با سوءاستفاده از آسیب پذیری و درصورت در اختیار داشتن سخت افزار خاص و دسترسی فیزیکی به سیستم قربانی، کدهای مخرب را در زیرسیستم CSME اجرا کند.

اینتل ابزارهای کاهش خطر نفوذ را ارائه کرد و توصیه می کند که کاربران، سیستم های خود را به روز نگه دارند.

شرکت امنیتی کاشف آسیب پذیری جدید اینتل تصمیم دارد تا اطلاعات فنی بیشتری را درباره ی آن منتشر کند. اطلاعات جدید، به محققان امنیتی دیگر امکان می دهد تا بررسی عمیق تری روی آسیب پذیری داشته باشند. ارمولوف درباره ی شیوه ی مقابله ی شرکت سازنده با آسیب پذیری می گوید:

اینتل می داند که نمی توان آسیب پذیری را در ROM سخت افزارهای موجود حل کرد. درنتیجه آن ها تلاش می کنند تا تمامی ابزارهای بهره برداری از سطح سخت افزاری را مسدود کنند. ما تصور می کنیم که راه های زیادی برای سوءاستفاده از این آسیب پذیری در سطح ROM وجود دارد. برخی از آن ها با دسترسی محلی ممکن می شوند و برخی هم نیازمند دسترسی فیزیکی هستند.

اینتل اخیرا چالش های امنیتی متعددی را در سخت افزارهای خود تجربه کرده است. کشف آسیب پذیری های Meltdown و Spectre در ماه ژانویه ی سال ۲۰۱۸، ضربه ی بزرگی به اعتبار شرکت وارد کرد و منجر به کشف های بزرگ تر و بیشتر نیز شد. محققان امنیتی در همان زمان هشدار داده بودند که حفره ها و باگ های بیشتر حاصل آسیب پذیری های مذکور، تا سال ها بعد در سخت افزارهای اینتل کشف خواهند شد. اکنون و پس از گذشت حدود دو سال، هنوز شاهد شناسایی آسیب پذیری های امنیتی سخت افزاری در محصولات تیم آبی هستیم. آن ها همیشه تلاش می کنند تا سطح تهدید آسیب پذیری ها را با پچ های امنیتی و طراحی جدید کاهش دهند؛ اما چنین اقدام هایی تنها برای پردازنده های جدید شرکت ممکن می شود.

AMD معماری پردازنده گرافیکی CDNA مخصوص دیتا سنتر را رونمایی کرد

AMD معماری جدیدی برای کارت های گرافیک اختصاصی دیتا سنتر رونمایی کرد که به نام CDNA در نسل بعدی محصولات شرکت استفاده خواهد شد.

به گزارش زومیت، در یک دهه ی گذشته، شاهد افزایش شدید تقاضا برای پردازنده های گرافیکی در دیتا سنترها بوده ایم. پیشرفت های سریع در حوزه های متنوع شبکه های عصبی و یادگیری عمیق و کاربردهای مبتنی بر هوش مصنوعی باعث شده است پردازنده های گرافیکی به تجهیزات حیاتی در دیتا سنترها تبدیل شوند. افزایش استفاده از این پردازنده ها نیز سال به سال سرعت می گیرد و ظاهرا به زودی متوقف نخواهد شد.

انفجار تقاضای پردازنده های گرافیکی مخصوص دیتا سنتر، برای AMD آن چنان سودآور نبود و انویدیا سهم عمده  ای از بازار را در اختیار گرفت. آن ها میلیاردها دلار درآمد از جریان جدید کسب کردند. البته تیم قرمز هم با نسل های قبلی و کنونی از پردازنده های گرافیکی مخصوص دیتا سنتر پیروزی هایی در بازار به دست آورده اند؛ خصوصا سری Radeon Instinct در بازار دیتا سنتر موفقیت های بسیاری کسب کرد؛ اما درنهایت سهم AMD بسیار کمتر از رقیب دیرینه، یعنی انویدیا بود.

AMD تصمیم گرفته است هرچه سریع تر روند موجود در بازار پردازنده های گرافیکی مخصوص دیتا سنتر را تغییر دهد. از مهم ترین پیروزی های اخیر آن ها در بازار حرفه ای می توان به کسب دو قرارداد مهم ابررایانه ای در ایالات متحده اشاره کرد که درمجموع، ارزشی بیش از یک میلیارد دلار داشته اند. فراموش نکنید AMD یکی از تأمین کننده های اصلی Cray محسوب می شود. موفقیت تیم قرمز در کسب قراردادهای مهم با دولت آمریکا این سؤال را ایجاد می کند که آن ها چه دستاوردی در حوزه ی پردازنده ی گرافیکی داشته اند که موجب جذب کارشناسان شده است؟ پاسخ را باید در معماری جدید پردازنده ی گرافیکی جستجو کرد که AMD برای محصولات مخصوص دیتا سنتر رونمایی کرد: معماری CDNA.

معماری CDNA را می توان نسخه ای از معماری مخصوص گیمینگ RDNA دانست که به صورت اختصاصی برای انجام بهتر وظایف محاسباتی توسعه یافت. این معماری در کاربردهایی که نیاز به محاسبه بیشتر دارند (مانند دیتا سنتر و کاربردهای مشابه) استفاده خواهد شد. خبر جدید AMD درباره ی معماری اختصاصی محاسبه ای، یکی از مهم ترین اخبار آن ها محسوب می شود که در رویداد Financial Analyst Day منتشر شد. شرکت سازنده ادعا می کند که معماری CDNA و RDNA باوجود ریشه های یکسان، کارایی و توسعه ی منحصر به فرد و مستقل دارند.

درک تفاوت دو معماری جدید AMD در دنیای پردازنده و توسعه ای که بعدا شاید راه آن ها را بیشتر هم جدا کند، هنوز به زمان نیاز دارد. شرکت در مراسم رونمایی معماری جدید عنوان کرد که CDNA «بیت های گرافیکی» کمتری از نسخه های دیگر خواهد داشت؛ درنتیجه، احتمالا محصولات مبتنی بر CDNA از توانایی های گرافیکی محدودی بهره خواهند برد و همین توانایی محدود، تفاوت اصلی آن ها با RDNA خواهد بود. به طور خلاصه، می توان پیش بینی کرد AMD در مسیری قرار دارد که قبلا تولیدکننده های دیگر پردازنده ی گرافیکی پیموده اند. آن ها هم پردازنده های گرافیکی با رویکرد پردازشی قوی تر را به  صورت خانواده های مجزا عرضه می کنند؛ خانواده ای که تفاوت های اساسی با پردازنده های گرافیکی مخصوص بازی دارند.

اهداف AMD برای معماری CDNA اکنون کاملا ساده و درک کردنی به نظر می رسد. آن ها به دنبال توسعه ی خانواده ای بزرگ و قدرتمند از پردازنده های گرافیکی هستند که به صورت اختصاصی برای کاربردهای دیتا سنتر و وظایف با نیاز پردازشی بالا توسعه یافته اند. AMD مدتی پیش وارد مسیر مذکور شد و با پردازنده هایی همچون Vega 20 که در کارت  گرافیک Radeon Instinct MI 50/60 به کار رفت، به خوبی اهداف خود را نشان داد. البته اکنون و با معرفی معماری منحصر به فرد، توجه بیشتر و حرفه ای تر تیم قرمز به این مسیر، مشخص می شود.

بخش مهمی از مسیر جدید AMD، در افزایش کارایی در وظایف یادگیری ماشین دیده می شود که با سرعت بیشتر در پردازش داده های کوچک تر (مانند INT4/INT8/FP16) همراه خواهد بود. البته افزایش عملکرد در وظایف مذکور، به معنای کاهش توانایی در وظایف سنتی FP32/FP64 نخواهد بود. ابرکامپیوترهایی که از پردازنده های گرافیکی AMD استفاده خواهند کرد، فعالیت های ریاضی دقیق را نیز در حجم بالا انجام می دهند. درنهایت، پردازنده ها و معماری جدید AMD باید توانایی انجام هر دو دسته وظایف یادگیری ماشین و پردازش و محاسبه را به صورت هم زمان داشته باشند و با انواع داده، بهترین عملکرد را نشان دهند.

AMD برای رسیدن به هدف متعالی خود، باید قدرت پردازش به ازای توان مصرفی را هم افزایش دهد. چنین حوزه ای به فعالیت بیشتر در طراحی و توسعه ی شرکت نیاز دارد و رونمایی اخیر جزئیاتی از روند بهبود منتشر نکرد. البته شواهد نشان می دهند تیم قرمز از اهمیت این عامل به خوبی مطلع است. به هرحال، معماری CDNA علاوه بر تمرکز بر وظایف محاسبه ای، با تعدادی قابلیت منحصر به فرد خود را از رقبا متمایز می کند. پایداری در سطح بالا و آمادگی برای وظایف بسیار مجازی سازی، برخی از قابلیت های تمایزی هستند.

یکی از عوامل مهمی که قطعا برای پیروزی CDNA در بازار به کار گرفته می شود، دارایی اختصاصی AMD یعنی Infinity Fabric است. سیستم انحصاری IF توانایی مقیاس دهی بیشتر در کارایی و هماهنگی پردازنده ی اصلی و گرافیکی را به روندهای طراحی و توسعه ی AMD می افزاید. این سیستم بخش مهمی از پیروزی شرکت را در بازار پردازنده های گرافیکی باعث شد و اکنون در پردازنده های گرافیکی هم به کار گرفته می شود. AMD در سیستم جدید نه تنها IF را برای اتصال پردازنده های گرافیکی به یکدیگر به کار می برد؛ بلکه برای اتصال پردازنده ی گرافیکی به پردازنده ی مرکزی نیز از آن استفاده خواهد کرد. در ابرکامپیوترهای کنونی که از محصولات AMD استفاده می کنند، چنین ساختاری دیده می شود و چهار پردازنده ی گرافیکی به کمک IF به یک پردازنده ی مرکزی وصل می شوند.

AMD با مجزاکردن مسیر CDNA، سعی می کند محصولات اختصاصی دیتا سنتر را توسعه دهد

پیروزی بزرگ AMD در بازار دیتا سنترها و ابرکامپیوترها زمانی ممکن می شود که نسل سوم Infinity Fabric آماده ی بهره برداری باشد. شرکت با بهره برداری از فناوری جدید می تواند فضای حافظه ی متحدی را برای پردازنده ی گرافیکی و اصلی فراهم کند. با چنین سیستمی، توانایی شرکت برای تأمین هم زمان پردازنده های گرافیکی و اصلی یک سیستم، چندین برابر خواهد شد. پیاده سازی حافظه های یکپارچه جزئیات و انواع متعددی دارد و در رونمایی اخیر، اطلاعاتی از آن ها منتشر نشد. نکته ی مهم آن است که استفاده از حافظه ی یکپارچه، سیستم برنامه نویسی ناهمگن را آسان تر می کند و درنهایت، می توان پردازنده های گرافیکی را به عنوان انتخابی مناسب در سرورها در نظر گرفت.

معماری CDNA امروز به عنوان شاخه ای مستقل از معماری پردازنده های گرافیکی AMD شناخته می شود. مدیریت طراحی و توسعه ی محصولات مرتبط نیز برعهده ی مدیر بخش دیتا سنتر شرکت، فارست نوراد، خواهد بود. درنتیجه ی ساختاربندی جدید، نقشه ی راه پردازنده های مبتنی بر CDNA نیز منحصر به فرد می شود. AMD پردازنده ی Vega 20 را به عنوان اولین محصول شاخه  ی جدید پردازنده های گرافیکی معرفی می کند. دو پردازنده ی گرافیکی جدید نیز به زودی در همین شاخته ی جدید معرفی خواهند شد که فعلا با نام های CDNA 1 و CDNA 2 شناخته می شوند.

پردازنده ی گرافیکی CDNA 1 زودتر از محصولات دیگر AMD در دسته ی پردازنده ی گرافیکی دیتا سنتر معرفی خواهد شد. شرکت سازنده می گوید این پردازنده برای کاربردهای یادگیری ماشین و وظایف پردازشی سنگین بهینه سازی می شود. به علاوه، CDNA مجهز به IF هم خواهد بود و به احتمال زیاد، از نسل دوم آن بهره می برد. هنوز مشخص نیست پردازنده ی گرافیکی مذکور در هیچ یک از قراردادهای شرکت در حوزه ی ابرکامپیوتر استفاده خواهد شد یا خیر. همچنین باتوجه به اینکه ابرکامپیوتر El Capitan مجهز به CDNA 2 خواهد بود، احتمالا CDNA در ابرکامپیوتر Frontier استفاده می شود.

پردازنده های گرافیکی مبتنی بر CDNA، در ابرکامپیوترهای جدید آمریکا نصب می شوند

پردازنده ی گرافیکی CDNA 2 پس از نسخه ی اول عرضه خواهد شد که شرکت سازنده فعلا اطلاعات زیادی از آن منتشر نمی کند. به هرحال، هنوز خبری از پردازنده ی اول هم نیست و انتظار اطلاعات از پردازنده ی دوم، منطقی به نظر نمی رسد. درنهایت، تنها می دانیم CDNA 2 از نسل سوم IF بهره خواهد بود. به علاوه، در تولید تراشه ی آن نیز از روش تولیدی جدیدی استفاده می شود که AMD فعلا آن را Advanced Node می نامد. باتوجه به اطلاعات منتشرشده، می توان CDNA 2 را محصول بسیار مهم AMD در مسیر برنامه های پردازشی ناهمگن دانست که درنهایت به سیستم حافظه ی یکپارچه و متحد برای پردازنده ی گرافیکی و اصلی ختم خواهد شد.

AMD هیچ اطلاعات دقیق و جزئی درباره ی زمان عرضه ی پردازنده های گرافیکی مبتنی بر CDNA ارائه نکرد. البته نقشه ی راه منتشرشده، تنها تا سال ۲۰۲۲ را نشان می دهد؛ درنتیجه احتمالا شرکت پیش بینی می کند که تا سال ۲۰۲۲، پردازنده ی CDNA 2 را به تولید انبوه برساند. این برنامه ی زمان بندی، هماهنگی کاملی با برنامه ی رونمایی ابرکامپیوتر El Capitan دارد که در سال ۲۰۲۳ وارد مدار اجرایی خواهد شد.

اطلاعات جدید از AMD نشان می دهد که آن ها برنامه هایی کاملا بلندپروازانه برای آینده ی فعالیت در بازار دیتا سنتر دارند. اگرچه آن ها هنوز مسیر زیادی تا کسب سهم مناسب از بازار در پیش دارند، نقشه ی راه چشمگیری برای رسیدن به هدف ترسیم کرده اند. AMD به خوبی بازار دیتا سنتر را از دو جنبه ی فناوری و درآمدزایی درک می کند؛ به همین دلیل، توسعه ی یک خط جدا برای محصولات اختصاصی بازار مذکور، تصمیمی منطقی و عقلانی برای کسب پیروزی های آتی به نظر می رسد.

مایکروسافت طراحی جدیدی از منوی استارت ویندوز 10 نمایش داد

مایکروسافت طرح جدیدی از منوی استارت ویندوز ۱۰ منتشر کرده است که از بازطراحی آن و حذف کاشی های زنده خبر می دهد.

به گزارش زومیت، چند وقتی است که مایکروسافت درصدد متحول سازی طراحی بصری ویندوز ۱۰ برآمده است. مدتی پیش شاهد انتشار آیکون های جدیدی از سوی مایکروسافت برای این سیستم عامل بودیم. همچنین در به روزرسانی ماه مه ۲۰۱۹ اضافه شدن تم روشن به این سیستم عامل محبوب را دیدیم. حتی چندی پیش شایعه ای مبنی بر حذف کامل کاشی های زنده منتشر شده بود. با اینکه  این شایعه به تازگی تکذیب شده است اما این طور که از شواهد برمی آید روند تحول طراحی ظاهری ویندوز همچنان ادامه دارد.

یکی از اعضای تیم طراحی ویندوز به تازگی در وب کست ویندوز اینسایدر شایعه ی حذف کامل کاشی های زنده را رد کرد؛ بنابراین کاشی های زنده همچنان در دسترس کاربران و توسعه دهندگان باقی خواهند ماند؛ اما نکته ی قابل توجه اینجا است که به نظر می رسد خود مایکروسافت قصد دارد با تغییر رویکردی توجه نسبت به گذشته از به کارگیری کاشی های زنده در طراحی پیش فرض منوی استارت فاصله بگیرد. این مطلب از طرح مفهومی جدیدی از منوی استارت که به تازگی توسط تیم طراحی ویندوز منتشر شده آشکار شده است.

در این طرح، حذف کاشی های زنده و استفاده از آیکون های ثابت مشاهده می شود. به گفته ی یکی از اعضای تیم طراحی ویندوز، این تصمیم برای ارتقای بصری این منو اتخاذ شده است. البته برخی آیکون ها همچنان درون کاشی قرار دارند اما دیگر از ارائه ی اطلاعات زنده در این کاشی ها خبری نیست.

طرح کلی منوی استارت جدید از منوی فعلی چندان متفاوت نیست اما شکل ظاهری آن بسیار یکنواخت تر به نظر می رسد و دیگر اثری از کاشی های زنده ی رنگارنگ دیده نمی شود. شایان ذکر است که کاشی های جدید علاوه بر یک آیکون، دارای پس زمینه و گوشه های گرد شده هستند. ناگفته نماند که تصویر منتشر شده تنها یک طرح مفهومی است و طراحی نهایی منوی استارت جدید می تواند متفاوت باشد.

البته همچنان این احتمال وجود دارد که مایکروسافت در آینده کاشی های زنده را به طور کلی حذف کند؛ اما حداقل فعلا خبری از حذف آن ها نیست و کاربران همچنان می توانند در صورت تمایل آن ها را در منوی استارت خود داشته باشند. به گفته ی ردموندی ها، استفاده از آیکون های ثابت درون کاشی های منوی استارت، تجربه ی بصری ویندوز را برای کاربر یکپارچه می کند و با سایر گزینه های شخصی سازی ویندوز سازگاری بهتری دارد. به عنوان مثال طراحی جدید با هر دو تم تاریک و روشن ویندوز هماهنگی بهتری دارد.

مایکروسافت در مورد زمان معرفی منوی استارت جدید صحبتی نکرده است. به گفته ی یکی از اعضای تیم طراحی ویندوز، این گروه هنوز در حال کار کردن روی جزئیات طراحی این منو و اکتشاف طرح بندی های جدید برای آن هستند. همین مسئله حدس زدن تاریخ معرفی منوی استارت جدید را مشکل کرده است.

فیسبوک الگوریتم هوش مصنوعی برای شناسایی و حذف حساب های کاربری تقلبی توسعه داد

فیسبوک برای شناسایی اسپمرها و حساب های کاربری تقلبی، ابزاری حرفه ای توسعه داده که تاکنون میلیاردها حساب کاربری را حذف کرده است.

به گزارش زومیت، فیسبوک جزئیات ابزار حرفه ای مبتنی بر هوش مصنوعی خود را منتشر کرد که با هدف مقابله با اسپمرها و حساب های کاربری تقلبی توسعه یافته است. با وجود حذف میلیاردها حساب کاربری متخلف به واسطه ی این ابزار، هنوز هم غول شبکه های اجتماعی نمی تواند با اطمینان از پیروزی بر حساب های کاربری تقلبی در پلتفرم خود صحبت کند.

پیداکردن حساب های کاربری تقلبی در شبکه های اجتماعی، یکی از روندهای تعقیب و گریز حرفه ای محسوب می شود که به جدیدترین فناوری های روز نیاز دارد. به علاوه، به محض از بین بردن حساب کاربری متخلف (ترول)، حساب کاربری جدیدی متولد می شود. به هرحال، فیسبوک در بیانیه ی جدیدش ادعا کرد ابزاری حرفه ای برای مقابله با متخلفان دارد و آنان نمی توانند به آسانی گذشته این ابزار جدید را شناسایی و با آن مقابله کنند.

مهندسان فیسبوک در بخش هوش مصنوعی ابزاری حرفه ای براساس یادگیری ماشین توسعه داده اند که تنها در سال گذشته، ۶/۶ میلیارد حساب کاربری متخلف را حذف کرده است. همچنین، روزانه میلیون ها تلاش برای ساختن حساب کاربری نیز در پلتفرم فیسبوک انجام می شوند که همین ابزار آن ها را متوقف می کند. بوچرا گاربائوی، مدیر علوم داده در فیسبوک، با انتشار آمار یادشده جزئیاتی از نحوه ی عملکرد ابزار را نیز ارائه کرد.

فناوری جدید موسوم به Deep Entity Classification یا DEC دلیل موفقیت ابزار شناسایی فیسبوک در مقابله با اسپمرها و متخلفان محسوب می شود. با نگاهی به  نام این ابزار می توان پیچیدگی آن را درک کرد. ابزار مذکور از یادگیری ماشین برای تحلیل حساب های کاربری فعال در فیسبوک استفاده و رفتار و تعامل هر حساب کاربری با افراد و حساب های کاربری دیگر را نیز تحلیل می کند.

مهندسان فیسبوک برای بررسی تقلبی بودن حساب کاربری، به جای بررسی خصوصیات واضح و اصلی آن، رفتار عمیق تر را بررسی می کنند. به بیان دیگر، DEC به جای بررسی محدود مواردی همچون تاریخ ساخت حساب کاربری و درخواست های دوستی ارسال شده، تمامی ویژگی های آن را تحلیل می کند؛ ازجمله ویژگی هایی همچون گروه ها و صفحاتی که حساب کاربری هدف با آن ها تعامل می کند.

DEC در تحلیل تعامل کاربر با گروه های فیسبوک، موارد متعددی همچون تعداد مدیران و اعضای گروه و زمان تأسیس آن را بررسی می کند. این ابزار نه تنها تعداد درخواست های ارسال شده ی حساب کاربری هدف را محاسبه می کند؛ بلکه درخواست های دوستی از دوستان آن حساب را نیز بررسی می کند.

ابزار شناسایی فیسبوک پس از جمع آوری داده های اولیه ی تحلیلی از هر حساب کاربری، آن ها را تحلیل و پردازش می کند. به عنوان مثال، تعداد میانه ی اعضا در گروه هایی محاسبه می شود که حساب کاربری هدف در آن ها عضویت دارد. همچنین، مواردی دیگر مانند حداکثر تعداد گروه های حساب های کاربری دوست نیز محاسبه می شوند. درنهایت، DEC نقشه ای می  سازد که شبکه ی دوستان،  گروه ها، صفحه ها و بسیاری موارد دیگر حساب کاربری را مشخص می کند.

دنیل برناردت، مدیر مهندسی فیسبوک، درباره ی ابزار جدید می گوید: با ده ها هزار قابلیت و مشخصه برای هر حساب کاربری رو به رو می شوید که مدل کلی پیرامونی آن را مشخص می کند؛ درنتیجه، از میان تعداد زیادی سیگنال می توانید تلاش هر کاربر برای نادرست نشان دادن هویت را تشخیص دهید. روند ما ارتباط زیادی به محتوای حساب کاربری ندارد؛ بلکه چگونگی تعامل آن را با دیگران بررسی می کند.

ابزار شناسایی فیسبوک برای هر حساب کاربری حدود ۲۰ هزار مشخصه را جمع آوری می کند و مزیت اصلی آن در دشواری مهندسی معکوس روند دیده می شود. برناردت می گوید مجرمان به راحتی روش های یادگیری ماشین را مهندسی معکوس می کنند و ساختارهای آن را می آموزند. اگر الگوریتم فقط تعداد محدودی مشخصه را برای شناسایی تقلبی بودن حساب کاربری بررسی کند، اسپمرها به راحتی می توانند همان مشخصه ها را به  صورتی تغییر دهند که واقعی به نظر برسند؛ روندی که ویروس ها هم انجام می دهند.

برنادت در ادامه ی مصاحبه می گوید اکثر ابزارهای مقابله با حساب کاربری تقلبی حساب ها را با مدلی ساده شناسایی می کنند. درواقع، مهندسان سیستم یادگیری ماشین را با مشخصه های محدود آموزش می دهند که به صورت مستقیم با حساب کاربری در ارتباط هستند. مدل های مرسوم ویژگی هایی همچون کامنت های اسپم یا نرخ تعامل را برای شناسایی حساب های کاربری تقلبی به کار می برند. گاربائولی می گوید متخلفان با تغییر همان چند خصوصیت محدود، روشی برای دورزدن ابزارهای شناسایی پیدا می کنند. به عنوان مثال، آن ها درخواست های دوستی حساب تقلبی را محدود می کنند و به  دلیل همین محدودیت ها، برای شناسایی بهتر حساب های تقلبی باید عمیق تر رفتار  آن ها را بررسی کرد.

فیسبوک می گوید DEC تاکنون نتایج درخور توجهی در مقابله با حساب های کاربری تقلبی به دست آورده است. ابزار مذکور از چند ماه پیش که به صورت نهایی در پلتفرم فیسبوک اجرا شد، میلیاردها حساب کاربری تقلبی را حذف کرد؛ درنتیجه ، حجم اسپمرها و تخلف های کاربری در فیسبوک کاهش یافت. در این میان، مهندسان شرکت ادعا می کنند نرخ حساب های کاربری تقلبی به ۵ درصد کاهش یافته است.

اگرچه ابزار جدید فیسبوک را در یکی از نبردها دربرابر حساب های کاربری متخلف و مجرمان پیروز کرد، آن ها هنوز فاصله ی زیادی تا پیروزی در جنگ علیه حساب های کاربری تقلبی دارند؛ زیرا قطعا با گذشته زمان، مجرمان باز هم راهی برای دور زدن ابزار هوش مصنوعی فیسبوک پیدا خواهند کرد. مهندسان پلتفرم نیز همین نظر را دارند و می گویند خراب کاران اینترنتی با سرعت زیادی پیشرفت و خود را سریعا با ابزارهای شناسایی هماهنگ می کنند.

مجرمان سایبری با سرعتی بیشتر از شرکت ها و محققان امنیتی ابزارهای خود را توسعه می دهند

نبرد و مقابله با حساب های کاربری تقلبی و اقدام های خراب کارانه در پلتفرم شبکه ی اجتماعی هرسال شدیدتر می شود. فیسبوک سال گذشته شبکه ای جهانی از ۹۰۰ میلیون حساب کاربری تقلبی را از بین برد. شبکه ی مذکور از ساختارهایی پیچیده مانند تصاویر پروفایل ساخت هوش مصنوعی استفاده می کرد و در تلاش بود روایت های حمایت از ترامپ را به ۵۵ میلیون کاربر گسترش دهد. پروفایل های تقلبی را افرادی در آمریکا و ویتنام مدیریت می کردند. این افراد گروه هایی پیچیده با اعضای زیاد تشکیل می دادند که کاربرد اصلی شان لایک کردن پست ها در صفحه های گوناگون بود.

فیسبوک سال گذشته نبرد جدی دیگری هم با پروفایل های تقلبی و مجرمان سازنده ی آن ها داشت و ۲،۶۰۰ حساب کاربری تقلبی را حذف کرد که رفتار غیرقانونی هدایت شده و هماهنگ داشتند. نیتان گلیچر، مدیر سیاست های امنیت سایبری فیسبوک دراین باره گفته بود: اگرچه در شناسایی و مقابله با بدرفتاری ها پیشرفت خیره کننده ای داریم، مشکل موجود همیشه ادامه دار خواهد بود. درواقع، افرادی که مسئول گسترش فعالیت ها هستند، سرمایه  ی هنگفتی در اختیار دارند و همیشه برای مقابله آماده خواهند بود. دائما در تلاش هستیم تا چند قدم از آن ها جلوتر باشیم.

باتوجه به پیچیدگی ذاتی اقدام های مخرب در شبکه های اجتماعی و پیشرفت همیشگی آن ها، نمی توان پیش بینی کرد ابزار جدید فیسبوک تا کِی درمقابل آن ها مقاوم باشد. به علاوه، مجرمان همیشه انگیزه های متعددی برای پیشرفت فعالیت های خود دارند و متوقف نمی شوند. درنهایت، مهندسان فیسبوک اعتقاد دارند زمین نبرد کنونی تا حد زیادی در کنترل مهاجمان است.

با تغییر روش ها و فناوری های استفاده شده ی مجرمان شبکه ی اجتماعی، ابزار فیسبوک نیز باید مجددا آموزش ببیند. ناگفته نماند توسعه ی ابزار نیازمند درک روش هایی است که مجرمان به کار می گیرند. به هرحال، نبرد کنونی بین متخصصان امنیت و حریم خصوصی با خراب کاران در شبکه های اجتماعی نبردی تازه با خصوصیات ناشناخته ی متعددی محسوب می شود و قطعا نمی توان زمان دقیقی برای پایان یافتن آن متصور شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

19 + 4 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *