دکه ی خبر دنیای موبایل و کامپیوتر/تاریخ انتشار، شنبه ۱9 خرداد ۹۷

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در نودمین شمارگان دکه ی خبر دنياي موبایل و کامپیوتر، 15 خبر مهم در طول هفته ی گذشته در دنیای تلفن همراه و رایانه تقديم شما گراميان مي شود.

بلک بری Key2 با صفحه کلید فیزیکی، دوربین دوگانه و ظاهر بهبود یافته معرفی شد

سر انجام پس از گذشت یک سال، بلک بری نسل دوم گوشی کی وان را با نام Key2 و با مشخصات بهبود یافته از جمله دوربین دوگانه، سخت افزار به روزشده و امنیت بهتر معرفی کرد.

به گزارش زومیت، بلک بری به صورت رسمی جانشین کی وان، گوشی میان رده ی مجهز به صفحه کلید فیزیکی خود را با نام BlackBerry Key2 معرفی کرد. کی ۲ شباهت زیادی با نسل قبلی خود دارد؛ با این تفاوت که تی سی ال – که هم اکنون سازنده ی اغلب گوشی های بلک بری است – حاشیه های بالایی را کاهش داده و فضا را برای قرارگیری کلیدهای پهن تر باز کرده است. دکمه های ناوبری در بالای کیبورد نیز اکنون مجهز به نور پس زمینه هستند که در صورت عدم استفاده ناپدید می شوند و نمایشگر بزرگ تری را در اختیار کاربر قرار می دهند.

کی ۲ همچنین ظاهر ضخیم و صنعتی مانند کی وان را بهبود داده است. از فاصله ی تقریبا دور امکان دارد که کی ۲ را با گلکسی نوت ۸ سامسونگ اشتباه بگیرید؛ اما با یک نگاه به صفحه کلید فیزیکی می توان سازنده ی گوشی را به راحتی شناخت. این همان نقطه ی قوتی به حساب می آید که بلک بری در فروش این دستگاه روی آن حساب باز کرده است. آلن لیژون، نائب رئیس ارشد بلک بری در بیانیه ای گفت هدف تی سی ال این بوده است که «کی ۲ تمام خصوصیات نمادین گوشی های هوشمند بلک بری را دربر بگیرد و در عین حال نوآوری ها و تجارب جدیدی را نیز معرفی کند که اغلب از طریق نرم افزار ارائه می شود.»

با وجود آنکه کی ۲ پیشرفته ترین گوشی هوشمند بلک بری تا به امروز محسوب می شود. تغییر چندانی در آن نسبت به نسل قبل مشاهده نمی شود. کی ۲ همانند نسل قبلی خود از یک نمایشگر ۴.۵ اینچی LCD با نسبت تصویر ۳:۲ بهره می گیرد. هنگام استفاده از گوشی، در می یابید که بهره گیری از صفحه کلید به قیمت کوچک شدن فضای لازم برای قرارگیری نمایشگر صورت گرفته است. علاوه بر این، در صورتی که گاهی اوقات بخواهید از صفحه کلید مجازی استفاده کنید، به خصوص هنگام وارد کردن نشانه هایی همچون & و {} که دکمه ای برای آن ها در صفحه کلید فیزیکی در نظر گرفته نشده است، اندازه ی نمایشگر به مراتب کوچک تر خواهد شد.

بلک بری کی ۲ برخلاف نسل قبل از دوربین دوگانه، شامل دو ماژول ۱۲ مگاپیکسلی بهره می گیرد؛ یکی با دیافراگم f/1.8 و دیگری با f/2.6 که حالت پرتره و فوکوس خودکار سریع تر را ارائه می دهد. این گوشی در قسمت جلو مجهز به دوربینی با حسگر ۸ مگاپیکسلی با توانایی ارائه ی حالت های اسلوموشن و پاناروما است. دوربین سلفی همچنین می تواند با وضوح تصویر 1080p در نرخ فریم ۳۰ ثانیه فیلم برداری کند. مشخصات دوربین گوشی جدید بلک بری بیش از همه با پرچمدارانی نظیر آیفون ۸ پلاس قابل رقابت است؛ با این حال دوربین کی ۲ به دلیل گشادگی کمتر دیافراگم لنزها در مقایسه با اس ۹ سامسونگ در جایگاه پایین تری قرار می گیرد.

نقطه ی قوت بعدی بلک بری کی ۲ طول عمری باتری آن است. کی ۲ از همان باتری ۳۵۰۰ میلی آمپر ساعتی نسل پیشین خود بهره می برد و کاربر به لطف آن می تواند دست  کم تا دو روز از گوشی خود استفاده کند. بلک بری در ساخت این گوشی تصمیم گرفت تا کلید شیفت سمت راست را حذف و آن را با کلید «اسپید» جایگزین کند؛ دکمه ای که به اجراکننده ی اپلیکیشن ها شباهت دارد و به شما امکان می دهد تا کلید های مشخصی را به عنوان میانبر تنظیم کنید. برای مثال، می توان این کلید را به گونه ای تنظیم کرد که حرف «I» اپلیکیشن اینستاگرام را اجرا کند. بدین منظور می توانید در عین نگاه داشتن کلید اسپید، کلید I را فشار دهید تا اپلیکیشن مورد نظر اجرا شود. این کار را می توان برای ۵۲ کلید موجود در صفحه کلید فیزیکی انجام داد.

کلید فاصله گذار (اسپیس) همچنان هم به عنوان کلید شاتر دوربین و هم حسگر اثر انگشت عمل می کند. کی 2 همچنین به شما امکان می دهد تا برای اسکرول کردن در صفحات وب از کل صفحه کلید به عنوان تاچ پد استفاده کنید. با این حال، تنها باید مراقب باشید که هیچ کلیدی را فشار ندهید. Key2 برخلاف برخی از گوشی های امروزی همچنان جک ۳.۵ میلی متری هدفون را در قسمت بالای چپ حفظ کرده است. همچنین دکمه ی پاور در قسمت راست قرار دارد؛ در حالی که کلیدهای کنترل حجم صدا در قسمت راست جایگذاری شده است. این گوشی «کلید آسودگی» را که در کی وان نیز مشاهده می شد، حفظ کرده است؛ دکمه ای اضافی در قسمت راست که می توان آن را با میانبری برنامه ریزی کرد.

برخی از به روزرسانی های جالب تر کی ۲ را می توان در بخش اپلیکیشن های امنیتی یعنی برنامه های دی تک، لاکر و پاور سنتر پیدا کرد. (این به روزرسانی های نرم افزاری برای کی وان نیز منتشر خواهند شد.) سخنگوی بلک بری در گفتگو با خبرگزاری ورج می گوید هرچند این به روزرسانی های امنیتی مدت ها پیش از رسوایی کمبریج آنالیتیکا در حال توسعه بوده اند: اما وجود آن ها در دورانی همچون امروز بیش از همیشه ضروری است. دی تک (Dtek) علاوه بر آنکه می تواند اطلاعاتی را درباره ی سیستم عامل و امنیت شما ارائه دهد، قادر است مجوزهایی را که هر اپلیکیشن دریافت کرده، نمایش داده و فعالیت غیرمعمول اپلیکشن ها را نیز تشخیص دهد.

حالت لاکر (Locker mode) که به عنوان یک قابلیت اختصاصی برای گوشی بلک بری موشن معرفی شد، دسامبر سال گذشته به عنوان بخشی از به روزرسانی امنیتی ماهانه برای کی وان منتشر شد. اکنون این ویژگی به صورت پیش فرض روی کی ۲ نیز در دسترس است. لاکر علاوه بر مکانی برای نگهداری اسناد و تصاویر محافظت شده با اثر انگشت، اکنون مرکزی برای ذخیره سازی اپلیکیشن های شخصی و دسترسی به فایرفاکس فوکوس، مرورگر خصوصی موزیلا نیز محسوب می شود. در نهایت، پاور سنتر عادات شارژ شما را یاد می گیرد؛ در نتیجه اگر تشخیص دهد که شما هر شب ساعت ۱۰ گوشی خود را به شارژ  می زنید، در صورتی که یک شب از شارژ  گوشی صرف نظر کنید، این مسئله را هشدار می دهد و زمان باقی مانده تا اتمام شارژ  باتری را به شما می گوید.

باقی مشخصات فنی کی ۲ در مقایسه با کی وان اندکی بهبود یافته است. کی ۲ به صورت پیش فرض اندروید اوریو را اجرا می کند و از پردازنده ی میان رده ی اسنپدراگون ۶۶۰ کوالکام بهره می گیرد. حافظه ی رم و ظرفیت ذخیره سازی داخلی گوشی نیز دو برابر شده و اولی به ۶ گیگابایت و دومی به ۶۴ و ۱۲۸ گیگابایت ارتقا یافته است. کی ۲ با قیمت پایه ی ۶۴۹ دلار به فروش می رسد و عرضه ی جهانی آن از ماه جاری آغاز می شود. این گوشی در دو رنگ مشکی یا خاکستری قابل سفارش است.

گلکسی A9 استار و A9 استار لایت؛ میانرده های جدید سامسونگ معرفی شدند

برچسب قیمتی دو گوشی هوشمند گلکسی ای 9 استار و ای 9 استار لایت سامسونگ از سوی این شرکت اعلام شد.

به گزارش زومیت، سامسونگ در مراسمی از دو محصول تازه وارد خانواده ی کهکشانی ها رونمایی کرد؛ البته این رویداد که در چین برگزار شد، جذابیت چندانی در پی نداشت؛ زیرا بسیاری از مشخصات گلکسی A9 استار و گلکسی A9 استار لایت، قبل از رونمایی فاش شده بود. حال با معرفی رسمی، تنها قیمت این محصولات که فاکتوری مجهول به شمار می رفت، از سوی سامسونگ تعیین شد.

همان طور که انتظار می رفت، گلکسی A9 استار از صفحه نمایش ۶.۳ اینچی بدون حاشیه با رزولوشن فول اچ دی پلاس و پنل سوپر امولد بهره می گیرد. در قلب این دستگاه پردازنده ای با فرکانس ۲.۲ گیگاهرتز اسنپدراگون ۶۶۰ قرار گرفته است و ۴ گیگابایت حافظه رم در کنار ۶۴ گیگابایت حافظه ی داخلی، این تراشه را همراهی می کند. باتری ۳۷۰۰ میلی  آمپر ساعتی دستگاه می تواند نویدبخش شارژدهی در یک روز استفاده ی سنگین یا بیشتر باشد. تمرکز سامسونگ در ساخت گوشی هوشمند جدید خود بر تجربه ی عکاسی مناسب معطوف بوده و به همین دلیل از دوربین دوگانه ی ۱۶ و ۲۴ مگاپیکسل در گلکسی A9 استار استفاده کرده است. دوربین سلفی دستگاه نیز به سنسور ۱۶ مگاپیکسلی مجهز خواهد بود.

به نظر می رسد گوشی هوشمند جدید سامسونگ، اولین محصول غیر پرچم دار این شرکت باشد که تجربه ای کامل از دستیار صوتی بیکسبی در اختیار کاربران قرار می دهد. تمامی قابلیت های اصلی بیکسبی در A9 استار قابل استفاده خواهد بود و کلیدی اختصاصی برای دسترسی سریع به بیکسبی نیز روی بدنه تعبیه شده است.

در سوی دیگر شاهد معرفی A9 استار لایت هستیم که شباهت چندانی به برادر بزرگ تر خود ندارد. می توان گفت این محصول به نوعی نسخه  ی مخصوص چینِ گلکسی A6 پلاس خواهد بود که تنها با نامی متفاوت عرضه شده است. به هر حال اولین بار است که دستگاه های سری A سامسونگ به صورت رسمی در خاک چین عرضه می شوند. البته در گذشته سری C به عنوان میان رده های رو به بالا برای کشور چین در نظر گرفته شده بود؛ اما به دلیل پایین بودن سهم سامسونگ از بازار این کشور، تصمیم بر عرضه ی سری A برای کاربران چینی گرفته شده است.

در پایان تنها نکته مهم باقی مانده در مورد دو محصول جدید سامسونگ، قیمت آن ها است. برچسب قیمت ۴۷۰ دلاری برای گلکسی A9 استار و ۳۱۲ دلاری برای A9 استار لایت در نظر گرفته شده است و علاقه مندان می توانند از وب سایت رسمی سامسونگ در چین اقدام به خریداری دستگاه های مذکور کنند.

ال جی کیو استایلوس با نمایشگر ۶.۲ اینچی و سیستم صدای قدرتمند معرفی شد

ال جی از جدیدترین گوشی خود با پشتیبانی از قلم استایلوس رونمایی کرد؛ ال جی کیو استایلوس به پردازنده ای هشت هسته ای و اندروید ۸.۱ اوریو مجهز است.

به گزارش زومیت، جدیدترین گوشی ال جی، LG Q Stylus نام دارد؛ دستگاه میان رده ای که به قلم استایلوس مشابه آن چه در سری گلکسی نوت سامسونگ سراغ داریم مجهز است. ال جی می گوید این دستگاه را در مرحله ی اول، در طول ماه جاری و به صورت محدود در آمریکای شمالی و آسیا عرضه می کند و طی سه ماهه ی سوم سال ۲۰۱۸ آن را به سایر نقاط جهان ارسال خواهد کرد.

دستگاه یادشده از نظر کارایی شباهت زیادی به گلکسی نوت ۸ سامسونگ دارد. بر اساس گزارش ال جی، در کیو استایلوس می توانید روی صفحه ی خاموش نیز بنویسید. همچنین از قلم این دستگاه می توان برای ویرایش عکس ها و ویدیوهای گرفته شده استفاده کرد و فایل GIF ساخت. ال جی در این گوشی نیز از سیستم «عدم پذیرش کف دست» استفاده کرده است؛ سیستمی که به دستگاه کمک می کند لمس عمدی را از غیر عمدی تشخیص دهد.

ال جی کیو استایلوس به نمایشگر ۶.۲ اینچی با نسبت تصویر ۱۸:۹ و کیفیت فول اچ دی پلاس مجهز است و این یعنی فضای کافی جهت نوت برداری با قلم وجود خواهد داشت؛ اما گذشته از قلم و اندازه ی نمایشگر، گوشی مورد بحث هیچ قابلیت دیگری برای رقابت با گلکسی نوت ۸ ندارد؛ جز این که از قیمت مناسب تری برخوردار است.

در واقع، کیو استایلوس شباهت زیادی به دیگر میان رده ی ال جی که اخیرا معرفی شد یعنی کیو ۷ دارد؛ شباهتی که در بخش طراحی و مشخصات داخلی به چشم می خورد.

کیو استایلوس در سه نسخه ی استایلوس، استایلوس پلاس و استایلوس آلفا با تغییرات جزئی عرضه می شود که از این بین نسخه ی پلاس قوی ترین و نسخه ی آلفا ضعیف ترین به حساب می آیند.

تفاوت اصلی بین مدل های یادشده این است که کیو استایلوس پلاس به رم ۴ گیگابایتی و حافظه ی ۶۴ گیگابایتی مجهز است؛ در صورتی که دو نسخه ی دیگه سه گیگابایت رم و ۳۲ گیگابایت حافظه ی داخلی دارند. از سوی دیگر دوربین اصلی در استایلوس آلفا ۱۳ مگاپیکسلی است؛ درحالی که دو نسخه ی دیگر به دوربین ۱۶ مگاپیکسلی مجهز هستند.

ال جی کیو استایلوس به پردازنده ای هشت هسته ی با فرکانس های ۱.۵ یا ۱.۸ گیگاهرتز مجهز شده است و گواهی IP68 برای مقاومت در برابر آب و گردوغبار دارد. متأسفانه ال جی اشاره ای به جنس پردازنده نکرده است؛ اما پیش بینی می شود که شاهد پردازنده ای از سری ۴۰۰ کوالکام اسنپدراگون باشیم. درگاه یواس بی نوع C، حسگر اثر انگشت پشت دستگاه، باتری ۳۳۰۰ میلی آمپری و امکان ثبت سلفی با افکت بوکه از سایر مشخصات این دستگاه است.

نکته ی جالب در مورد این دستگاه این است که ال جی آن را به همان سیستم صدای DTS:X به کار رفته در پرچم دارهای خود مجهز کرده است و پشتیبانی از صدای سه بعدی ۷.۱ کاناله نیز از طریق هندزفری پشتیبانی می شود.

در مجموع، می توان گفت ال جی کیو استایلوس برای کسانی که به گوشی دارای قلم با قیمت مناسب نیاز دارند، گزینه ی خوبی به شمار می آید.

آنر پلی و آنر 9 آی؛ محصولات جدید آنر با محوریت بازی

هواوی دو گوشی آنر پلی و آنر ۹ آی را برای علاقه مندان بازی های موبایل عرضه کرده است. در ادامه با مشخصات این دو گوشی بیشتر آشنا می شویم.

به گزارش زومیت، این روزها تب گوشی های گیمینگ بسیار داغ است و شرکت های مختلفی این بخش از بازار را هدف قرار داده اند. برند آنر که یکی از زیرمجموعه های هواوی است، تصمیم گرفته با معرفی دو گوشی اقتصادی شانس خود را در این بازار امتحان کند.

آنر پلی

بگذارید صحبت را با ذکر قیمت این گوشی شروع کنیم؛ آنر برچسب قیمت ۳۱۰ دلاری را برای آنر پلی در نظر گرفته است. هرچند کمتر انتظار می رود که با چنین قیمتی شاهد استفاده از پردازنده ای رده بالا باشیم؛ اما آنر تصمیم گرفته است این گوشی را به پردازنده ی Kirin 970 مجهز کند. در کنار این پردازنده، شاهد استفاده از فناوری GPU Turbo در این گوشی هستیم که موجب افزایش کارایی واحد پردازش گرافیکی خواهد شد.

نمایشگر انتخاب شده برای این گوشی ۶.۳ اینچی با نسبت تصویر ۱۹ به ۹ و رزولوشن ۱۰۸۰ در ۲۲۸۰ پیکسل است. هواوی در این گوشی از فناوری صوتی Histen نیز استفاده کرده تا امکان بهره بردن از صدای سه بعدی و شبیه سازی صدای ۷.۱ کاناله را فراهم کند.

قیمت ۳۱۰ دلاری مربوط به مدل پایه ی این گوشی است که ۴ گیگابایت حافظه ی رم و ۶۴ گیگابایت حافظه ی ذخیره سازی دارد. مدلی از این گوشی با ۶ گیگابایت حافظه ی رم و ۶۴ گیگابایت حافظه ی ذخیره سازی به فروش می رسد که قیمت ۳۷۵ دلاری برای آن در نظر گرفته شده و آنر یک باتری حجیم ۳۷۵۰ میلی آمپر ساعتی در کالبد این گوشی قرار داده است. آنر پلی با اندروید ۸.۱ اوریو و رابط کاربری EMUI نسخه ی ۸.۲ عرضه خواهد شد و از تمام بهینه سازی های انجام شده در این رابط کاربری بهره مند خواهد بود.

دوربین اصلی آنر پلی دارای ترکیبی از دو سنسور ۱۶ و ۲ مگاپیکسلی است که توانایی تشخیص ۵۰۰ صحنه را دارد و برای این کار از واحد پردازش عصبی (NPU) اختصاصی هواوی و ویژگی هوش مصنوعی Kirin AI Core کمک می گیرد. دوربین جلوی گوشی نیز ۱۶ مگاپیکسلی است و همانند آیفون به ویژگی ثبت تصاویر با نورپردازی پرتره ی سه بعدی مجهز شده است.

امکان پیش سفارش آنر پلی از هم اکنون فراهم است و فروش آن از ۲۱ خردادماه شروع می شود. این گوشی در رنگ های مشکی و بنفش و همچنین در نسخه های اختصاصی با رنگ های مشکی و قرمز قابل سفارش است.

آنر ۹ آی

برادر کوچک تر آنر پلی که آنر ۹ آی نام دارد به نمایشگری ۵.۸۴ اینچی مجهز شده است. این صفحه نمایش نیز دارای نسبت ۱۹ به ۹ است و رزولوشن آن ۱۰۸۰ در ۲۲۸۰ است. قلب تپنده ی این گوشی، پردازنده ی Kirin 659 است؛ آنر ۹ آی نیز مانند آنر پلی از فناوری GPU Turbo بهره مند است. با توجه به این مشخصات، این گوشی میان رده انتخابی مناسب برای افرادی است که به بازی های موبایل علاقه مند هستند؛ اما نمی خواهند بودجه ی زیادی را به خرید گوشی اختصاص دهند.

مدل پایه ی این گوشی دارای ۴ گیگابایت حافظه ی رم و ۶۴ گیگابایت حافظه ی داخلی است؛ برای این مدل قیمت ۲۲۰ دلار در نظر گرفته شده است. گونه ی دیگر این گوشی دارای حافظه ی داخلی ۱۲۸ گیگابایتی در کنار حافظه ی رم ۴ گیگابایتی است و قیمت آن نیز ۲۶۵ دلار است. آنر ۹ آی در رنگ های آبی جادویی، بنفش رویایی، یشمی و مشکیِ شب عرضه می شود.

در زمینه ی ثبت تصاویر، آنر ۹ آی به دوربین اصلی دوگانه با ترکیبی از دو سنسور ۱۳ و ۲ مگاپیکسلی مجهز شده است. این دوربین دوگانه از حالت تصویربرداری پرتره نیز پشتیبانی می کند. دوربین جلوی گوشی نیز ۱۶ مگاپیکسلی است و به لطف هوش مصنوعی می تواند تصاویر سلفی بهتری ثبت کند. لازم به ذکر است که دوربین جلوی میان رده ی جدید آنر از ویژگی تشخیص چهره جهت باز شدن قفل گوشی نیز پشتیبانی می کند.

آنر ۹ آی با اندروید ۸.۰ اوریو و رابط کاربری EMUI نسخه ی ۸.۰ عرضه می شود. ظرفیت باتری این گوشی نیز ۳۰۰۰ میلی آمپر ساعت است.

انتشار جزئیات لپتاپ آنر با پردازنده رایزن AMD

هواوی قصد دارد از طریق برند آنر، اقدام به عرضه نسخه رایزن مجیک بوک کند که از گرافیک یکپارچه وگا ۸ بهره می برد.

به گزارش زومیت، یک خرده فروشی چینی اقدام به انتشار لیستی از لپتاپ های جدید برند آنر کرده است که از پردازنده رایزن ساخت AMD بهره می برند. این محصول که ضخامت و وزن کمی دارد، بی شباهت به مجیک بوک نیست که در ماه آپریل با پردازنده اینتل معرفی شد. البته ممکن است بسیاری از کاربران نامی از مجیک بوک نشنیده باشند زیرا این لپتاپ در حال حاضر به صورت رسمی تنها در چین عرضه می شود. با این حساب هواوی، شرکت مادر برند آنر، پنجمین تولیدکننده ای خواهد بود که پس از ایسر، دل، اچ پی و لنوو از پردازنده های رایزن در محصولات قابل حمل استفاده می کند.

مشخصات نسخه ۱۴ اینچی مجیک بوک، در فروشگاه JD.com منتشر شده است که نوید از پردازنده 2500U از خانواده رایزن ۵ می دهد. گرافیک یکپارچه رادئون وگا 8 نیز برای کار در کنار قلب تپنده دستگاه، در نظر گرفته شده است. هم چنین شاهد استفاده از ۸ گیگابایت حافظه رم از نوع DDR4 و ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی SSD هستیم. هواوی ترجیح داده است که از یک نمایشگر میان رده ۱۴ اینچی فول  اچ دی در محصول جدیدش استفاده کند که حداکثر روشنایی ۲۵۰ نیت و کنتراست ۸۰۰:۱ دارد و می تواند ۴۵ درصد از گاموت رنگی NTSC را به نمایش بگذارد. همان طور که انتظار می رود بیشتر اتصال های رایج امروزی در این لپ تاپ دیده می شود که شامل وای فای با استاندارد 802.11ac، بلوتوث، دو ورودی USB نوع A، یک ورودی USB-C، خروجی HDMI و اتصال صدای TRRS می شود.

بدنه لپ تاپ جدید از شاسی آلومینیومی بهره می برد و دقیقا مشابه با نسخه اصلی مجیک بوک است. طبق اطلاعات منتشر شده، ضخامت دستگاه نیز با برادر بزرگ تر خود تفاوت چندانی ندارد و مقدار ۱۵.۸ میلی متر برای آن در نظر گرفته شده است. با این که سیستم مبتنی بر پردازنده و گرافیک اینتل از مادربرد و خنک سازی متفاوتی استفاده می کند، اما سازنده توانسته است قطعات جدید را در همان بدنه قبلی جاسازی کند. نسخه اینتل مجیک بوک دارای پردازنده نسل هشتم اینتل در دو نسخه Core i5 و Core i7 است و از گرافیک MX150 بهره می برد که گزینه مناسبی برای چنین محصولی به شمار می رود. انتظار می رود وزن دستگاه نیز مانند نسخه اصلی، ۱.۴۷ کیلوگرم باشد.

از دیگر مشخصات نسخه اینتل مجیک بوک می توان به باتری ۵۷.۴ وات ساعتی اشاره کرد که مقدار بسیار زیادی برای یک دستگاه ۱۴ اینچی محسوب می شود. هم چنین بلندگوهای چهارگانه dolby Atmos در این لپ تاپ دیده می شود. در حال حاضر مشخص نیست که ظرفیت باتری نسخه رایزن چگونه خواهد بود؛ اما به دلیل تشابه بیش از حد دو دستگاه انتظار داریم که محصول جدید نیز از باتری مشابه بهره ببرد. رنگ بندی مجیک بوک رایزن در ابتدا به صورت خاکستری خواهد بود اما در ادامه رنگ های متنوع تری برای آن در نظر گرفته می شود.

منبع چینی قیمت بسیار بالایی را برای نسخه رایزن اعلام کرده است که به بیش از ۱۵۰۰ دلار می رسد. با توجه به این که نسخه Core i5 مجیک بوک تنها ۸۰۰ دلار قیمت دارد، نمی توان رقم گفته شده را چندان معقول در نظر گرفت و بهتر است تا معرفی رسمی دستگاه از گمانه زنی پیرامون قیمت آن پرهیز کنیم.

موتو زد 3 پلی مجهز به تمامی ماژول های Moto Mod معرفی شد

موتورولا، گوشی جدید خود از سری موتو زد را با نام موتو زد 3 پلی معرفی کرد؛ این گوشی با تمامی ماژول های موتو ماد (Moto Mod) سازگار است.

به گزارش زومیت، موتو زد 3 پلی اولین گوشی هوشمند از سری زد 3 موتورولا است که یک سال پس از رونمایی از موتو زد ۲ پلی معرفی می شود. موتو زد 3 پلی دقیقا مشابه گوشی های قبلی سری زد، مبتنی بر ماژول های موتو ماد (Moto Mod)  طراحی شده و مجهز به تمامی ماژول های موتو ماد است. موتورولا از قاب آلومینیومی نمایشگر گوریلا گلس ۳ در قاب جلویی و پشتی گوشی استفاده کرده است.

گفتنی است طراحی ظاهری موتو زد ۳ پلی کاملا شبیه به موتو زد و موتو زد 2 است. موتو زد 3 پلی از نمایشگر کشیده سوپر امولد ۶ اینچی با رزولوشن ۱۰۸۰ در ۱۱۶۰ پیکسل  بهره می برد. با توجه به حاشیه ی باریک خصوصا در قسمت پایین قاب، دیگر فضایی برای قرار دادن سنسور اثر انگشت باقی نمانده و به همین دلیل موتورولا تصمیم گرفته سنسور اثر انگشت را به کناره ی سمت چپ گوشی مشابه گوشی اکسپریا منتقل کند. موتو زد ۳ پلی،  مجهز به تراشه ی اسنپدراگون ۶۳۶ کوالکام با پردازنده ی هشت هسته ای Kryo 260 و پردازنده ی گرافیکی آدرنو ۵۰۹ است و در کل تراشه ی قوی تری نسبت به اسنپدراگون ۶۲۶ محسوب می شود. همچنین هر دو مدل ۳۲ گیگابایتی و ۶۴ گیگابایتی این گوشی هوشمند، از حافظه ی رم ۴ گیگابایتی  بهره می برند.

در بخش دوربین هم موتو زد 3 پلی نسبت به گوشی های نسل قبلی خود، پیشرفته تر است. موتو زد 3 پلی به همراه دوربین اصلی ۱۲ مگاپیکسلی با گشادگی دیافراگم f/1.7 و دوربین ثانویه ی ۵ مگاپیکسلی معرفی شده است و برای گرفتن تصاویر با پس زمینه مناسب مشابه آنچه این روزها مد شده است، کاربرد دارد. از دیگر مشخصات موتو زد 3 پلی می توان به فوکوس خودکار Dual-Pixel و فلاش چهارگانه (dual tone) ال ای دی اشاره کرد. البته باید بگوییم دوربین سلفی ۸ مگاپیکسلی با گشادگی دیافراگم f/2.0ُ موتو زد 3 پلی، فاقد فلاش LED است. کاربران می توانند از نمایشگر به عنوان نور شب استفاده کنند بنابراین نبود فلاش ال یی دی خیلی محسوس نیست. موتو زد 3 پلی از باتری ۳۰۰۰ میلی آمپرساعتی با شارژ توربو پاور ۱۵ وات در قاب باریک خود بهره می برد و با اندروید اوریو در دسترس کاربران قرار خواهد گرفت. همان طور که گفته شد این گوشی هوشمند به همه ی ماژول های موتو ماد از جمله نمایشگر موتو، دوربین موتو، Actions موتو و غیره مجهز است.

موتو زد 3 پلی در تاریخ ۶ ژوئن ( ۱۶ خردادماه)  در برزیل با قیمت ۵۹۷ دلار (۲۲۹۹ رئال برزیل) رونمایی شد و به زودی به بازار ایالات متحده می رسد. نسخه ی آنلاک موتو زد 3 پلی به همراه Battery Mod قیمتی برابر  ۴۹۹ دلار خواهد داشت. قیمت سایر نسخه ها و وضعیت در دسترس بودن آنها هنوز مشخص نشده است. اما در عرض چند هفته آینده، به قفسه فروشگاه های جهان خواهد رسید.

مشخصات ویوو نکس و نکس اس به صورت تصادفی منتشر شد

مشخصات دو گوشی جدید ویوو به نام های NEX و NEX S به صورت تصادفی روی وب سایت این شرکت منتشر شد؛ یکی از این محصولات حسگر اثر انگشت یکپارچه با نمایشگر خواهد داشت.

به گزارش زومیت، تاکنون شایعات بسیاری در مورد گوشی های هوشمند آتی ویوو منتشر شده است؛ محصولاتی که بر اساس گوشی هوشمند مفهومی اپکس (APEX) طراحی شده اند و انتظار می رود در تاریخ ۱۲ ژوئن (۲۲ خرداد) معرفی شوند. منبع آخرین شایعات درباره ی محصولات مورد انتظار ویوو وب سایت رسمی این شرکت است؛ بنابراین احتمال درستی آن ها بیش از پیش قوت می گیرد.

دو گوشی هوشمند NEX S و NEX به صورت اتفاقی برای مدت کوتاهی در وب سایت رسمی ویوو قرار گرفتند که این اتفاق باعث فاش  شدن تمام اطلاعات مربوط به این دو گوشی شد؛ اطلاعات فاش شده، آخرین گزارش ها را که براساس آن ها ویوو نکس اس در واقع نسخه ی پیشرفته تر این خانواده و ویوو نکس کمی ضعیف تر است، تأیید می کنند.

ویوو نکس اس به تراشه ی اسنپدراگون ۸۴۵ به همراه ۸ گیگابایت حافظه ی رم، صفحه نمایش بزرگ ۶.۵۹ اینچی با دقت تصویر ۲۳۱۶x۱۰۸۰ پیکسل و باتری ۴۰۰۰ میلی آمپر ساعتی مجهز است؛ در قسمت پشت دستگاه یک جفت دوربین ۱۲ و ۵ مگاپیکسلی و در قسمت جلو یک دوربین سلفی ۸ مگاپیکسلی پاپ آپ برای عکاسی سلفی و تماس های ویدئویی وجود دارد و حسگر اثر انگشت با نمایشگر یکپارچه شده است.

نسخه ی به صرفه تر به چیپ اسنپدراگون ۷۱۰ و ۶ گیگابایت حافظه ی رم مجهز شده است؛ اما در سایر مشخصات مشابه نسخه گران تر خواهد بود؛ با این تفاوت که حسگر اثر انگشت در قسمت پشتی گوشی قرار خواهد داشت. متأسفانه قیمت نکس اس تحت تأثیر ویژگی حسگر اثر انگشت یکپارچه با نمایشگر خواهد بود؛ همچنین از وجود دوربین سلفی پاپ آپ در مدل پایه و اینکه تنها در مدل نکس اس وجود خواهد داشت یا خیر، مطمئن نیستیم.

اینستاگرام با ویدیوهای یک ساعتی، یوتیوب را به چالش می کشد

به زودی قرار است اینستاگرام با افزودن قابلیت آپلود ویدیوهای یک ساعتی، به رقیب قدرتمند یوتیوب تبدیل شود.

به گزارش زومیت، اینستاگرام یک اپلیکیشن اشتراک گذاری تصاویر است که اکنون ماهانه بیش از ۸۰۰ میلیون کاربر فعال دارد. این اپلیکیشن ابتدا عکس-محور بود؛ اما اجازه ی آپلود و اشتراک گذاری ویدیوهای ۱۵ ثانیه ای نیز به کاربران می داد. پس از افزوده شدن این قابلیت، فیسبوک به عنوان مالک اینستاگرام اعلام کرد که احتمالاً ظرف چند سال، محتوای ویدیویی اینستاگرام رشد چشمگیری خواهد داشت و ما نیز شاهد وقوع این اتفاق بودیم. در حال حاضر اینستاگرام به کاربران اجازه ی آپلود ویدیوهای ۶۰ ثانیه ای می دهد و در بخش استوری نیز کاربران می توانند ویدیوهای ۱۵ ثانیه ای به اشتراک بگذارند.

به تازگی گزارشی از سوی The Wall Street Journal منتشر شده که در آن به افزوده شدن یک ویژگی جدید به اینستاگرام اشاره شده است. با توجه به این گزارش، اینستاگرام قرار است که امکان آپلود ویدیوهای ۶۰ دقیقه ای را فراهم کند. متأسفانه در این گزارش به طور دقیق گفته نشده است که این ویژگی چگونه کار خواهد کرد؛ اما آن طور که در گزارش آمده است، به  نظر می رسد که قابلیت آپلود ویدیوهای یک ساعتی در راستای گسترش امکانات بخش استوری خواهد بود. همچنین گفته شده است که ویدیوهای یک ساعتی فقط به شکل عمودی خواهند بود و امکان اشتراک گذاری ویدیوهای افقی یک ساعته وجود ندارد. با توجه به اطلاعات ارائه شده در این گزارش، فیسبوک اکنون با برخی از مشهورترین تولیدکنندگان محتوا در اینستاگرام، گفت وگو می کند تا نظر آن ها را در این مورد جویا شود.

هنوز مشخص نیست که این ویژگی از چه زمانی در اختیار کاربران قرار می گیرد؛ اما شاید بتوان گفت که به یکی از بزرگ ترین به روزرسانی های اینستاگرام تبدیل می شود. اینستاگرام در حال حاضر روی ویدیوهای کوتاه و تصاویر تمرکز دارد؛ اما با افزوده شده قابلیت اشتراک گذاری ویدیوهای یک ساعتی، ماهیت اپلیکیشن نیز به نوعی تغییر خواهد کرد. این قابلیت علاوه بر جذب مخاطب بیشتر، می تواند باعث رشد تبلیغات شود و درآمد فیسبوک از این طریق افزایش یابد؛ زیرا در ویدیوهای یک ساعتی، می توان تبلیغات طولانی تری قرار داد. این قابلیت باعث می شود که فیسبوک بتواند پایه های امپراتوری یوتیوب را در زمینه ی محتوای ویدیویی به لرزه درآورد.

اینستاگرام همانند یوتیوب، کاربران تأثیرگذاری دارد که هر کدام از آن ها فالوورهای میلیونی دارند؛ اما در حال حاضر تنها جایی که چنین کاربرانی می توانند ویدیوهای زنده طولانی مدت را بدون تبلیغات با مخاطبان خود به اشتراک بگذارند، یوتیوب است. فیسبوک می خواهد با یوتیوب رقابت کند تا بتواند از راه تبلیغات نیز درآمد بیشتری کسب کند. با توجه به آماری که هفته ی گذشته از سوی مرکز پژوهشی PEW منتشر شد، یوتیوب توانسته است از نظر میزان محبوبیت میان جوانان آمریکایی، از فیسبوک پیشی بگیرد و مقام نخست را کسب کند. این اتفاق قطعاً بر درآمد فیسبوک تأثیر می گذارد.

پس از یوتیوب، اینستاگرام دومین سرویس محبوب میان جوانان آمریکایی است و این موضوع برای فیسبوک، به عنوان بزرگ ترین شبکه ی اجتماعی حال حاضر جهان، کمی نگران کننده است؛ زیرا در سال ۲۰۱۵، فیسبوک از نظر میزان محبوبیت، مقام اول را کسب کرد و حالا جایگاه خود را از دست داده است.

یکی از مقامات اینستاگرام مدتی پیش اعلام کرد روی یک ویژگی جدید کار می کنند تا باعث شود کاربران وقت کم تری به اینستاگرام اختصاص دهند تا اعتیادآور نباشد. این ویژگی به کاربران نشان می دهد که چقدر از وقت خود را به اینستاگرام اختصاص داده اند. نکته ی جالب توجه این است که خبر ویژگی به اشتراک گذاری ویدیوهای یک ساعتی دقیقاً پس از اعلام این گزارش منتشر شده است و این یعنی فیسبوک همچنان نمی خواهد کاربران اعتیاد خود به این اپلیکیشن را کنار بگذارند. این شرکت در آینده جزئیات بیشتری در مورد این ویژگی با کاربران در میان می گذارد.

آمریکایی ها از Summit، قوی ترین ابررایانه جهان رونمایی کردند

آمریکایی ها از قوی ترین ابررایانه ی جهان به نام Summit با قدرت پردازشی ۲۰۰ پتافلاپس رونمایی کردند و چینی ها را که از سال ۲۰۱۳ مالک قوی ترین ابررایانه جهان بودند، به رتبه ی دوم جدول راندند.

به گزارش زومیت، آمریکایی ها از قوی ترین ابررایانه ی جهان رونمایی کردند و به این ترتیب جایگاه نخست را از چینی ها ربودند. ابررایانه ی جدید آمریکایی ها که در آزمایشگاه ملی اُک ریج (Oak Ridge National Lab) توسعه یافته، هنوز رسما وارد لیست ۵۰۰ سوپر کامپیوتر قوی در جهان نشده است و آمریکایی ها به صورت غیررسمی اعلام کرده اند که سامیت، قوی ترین ابررایانه ی جهان خواهد بود. برنامه ی توسعه ی قوی ترین ابررایانه ی جهان توسط آزمایشگاه اُک ریج انجام شده است که زیر نظر وزارت انرژی آمریکا فعالیت می کند. این اولین بار از ژوئن ۲۰۱۳ است که آمریکایی ها موفق شده اند عنوان قوی ترین ابررایانه ی جهان را از چینی ها بازپس گیرند. انتظار می رود پس از انتشار جدیدترین گزارش مربوط به ۵۰۰ ابررایانه ی قدرتمند جهان در اواخر ماه جاری میلادی، سامیت در بالای لیست قرار گیرد.

ابررایانه ها در سال های گذشته تحت تأثیر ظهور تکنیک های جدید پردازشی نظیر سرویس های ابری و دیتا سنتر های بزرگ قرار گرفته اند؛ اما همچنان در برخی کاربردها حرف اول را می زنند. دولت آمریکا سال گذشته با انتشار گزارشی از هدف خود برای سرمایه گذاری بیشتر در توسعه ی ابررایانه های قوی تر پرده برداشت. از جمله ی اصلی ترین اهداف برای سرمایه گذاری بیشتر در حوزه ی ابررایانه ها، حفظ قدرت رقابت با چینی ها در این خصوص عنوان شده است. ابررایانه ها در محاسبات مربوط به سلاح های هسته ای، هواپیماهای مافوق صوت، اکتشافات نفت و داروسازی کاربرد بسیاری دارند.

ابررایانه ی سامیت که توسط IBM توسعه یافته، مساحتی نزدیک به دو زمین تنیس را به خود اختصاص داده است. سیستم خنک کننده ی سامیت در هر دقیقه نیاز به ۱۵ هزار لیتر آب دارد تا بتواند حرارت تولیدشده توسط ۳۷ هزار پردازنده ی این ابررایانه را خنک کند. آزمایشگاه ملی اُک ریج اعلام کرده که قدرت پردازشی سامیت نزدیک به ۲۰۰ کوادریلیون محاسبه در هر ثانیه یا به بیان بهتر ۲۰۰ هزار میلیون میلیون محاسبه در هر ثانیه است که به زبان استاندارد محاسباتی برای بیان قدرت پردازشی، ۲۰۰ پتافلاپس می شود.

قدرت پردازشی سامیت نزدیک به دو برابر بیشتر از ابررایانه ی چینی سان وی تایهولایت است که پیش از سامیت عنوان قوی ترین ابررایانه ی جهان را به خود اختصاص داده بود.

جدیدترین ابررایانه ی آمریکایی ها نه تنها از نظر پردازشی، بلکه با در نظر گرفتن سایر ویژگی ها نیز بسیار بهتر از سوپر کامپیوتر های چین است. این ابررایانه به گونه ای طراحی شده است که قادر به پردازش الگوریتم های مبتنی بر یادگیری ماشین و هوش مصنوعی مورد نیاز شرکت هایی نظیر اپل یا گوگل نیز باشد.

با توجه به اینکه در سال های گذشته پردازنده های گرافیکی نقشی پررنگ تر در پردازش های مرتبط با هوش مصنوعی و در کل پردازش های سنگین بر عهده گرفته اند، سامیت نیز از پردازنده های گرافیکی بهره گرفته است. در این ابررایانه از وجود بیش از ۲۸ هزار پردازنده ی گرافیکی ساخت انویدیا در کنار ۹۰۰۰ پردازنده ی ساخت IBM استفاده شده است. استفاده از چنین حجم گسترده ای از پردازنده های گرافیکی در یک ابررایانه غیرمعمول است و می تواند الگوریتم ها و پردازش های مرتبط با هوش مصنوعی را به راحتی انجام دهد، توماس زکریا، مدیر آزمایشگاه ملی اُک ریج، در این خصوص چنین اظهار نظر کرده است:

ما نه تنها قوی  ترین ابررایانه ی جهان، بلکه هوشمندترین ابررایانه ی جهان را توسعه داده ایم.

بسیاری از محققان استفاده از پردازنده های گرافیکی در ابررایانه ی سامیت را به عنوان یک سرزمین آرزو برای دانشمندان عنوان کرده اند؛ چراکه قدرت پردازشی این ابررایانه در حوزه ی هوش مصنوعی، قابلیت های متعددی در اختیار محققان قرار خواهد داد.

پس از سلطه ی چینی ها در زمینه ی ساخت قوی ترین ابررایانه های جهان در چند سال گذشته، بسیاری از آمریکایی ها برای رقابت در این زمینه اظهار نگرانی کرده بودند. ایالات متحده ی آمریکا، چین، ژاپن و اتحادیه ی اروپا هدف بعدی برای ساخت قوی ترین ابررایانه ها را دست یافتن به قدرت پردازشی یک هزار پتافلاپس عنوان کرده اند. چین مدعی شده است که تا سال ۲۰۲۰ به این هدف دست خواهد یافت. آمریکایی ها نیز برای توسعه ی ابررایانه ی Aurora با قدرت پردازشی یک هزار پتافلاپس، تا سال ۲۰۲۱ برنامه ریزی کرده اند.

گوگل برای مقابله با مایکروسافت، کروم بوک های همیشه متصل را عرضه می کند

گوگل به منظور افزایش توانایی کروم بوک ها در رقابت با کامپیوترهای همیشه متصل، پشتیبانی از سیم کارت الکترونیکی و شبکه ی موبایل را به سیستم عامل کروم اضافه می کند.

به نقل از زومیت و به گزارش خبرگزاری دیجیتال ترندز، احتمال دارد که در آینده ای نزدیک کروم بوک های بیشتری برای بهره گیری از اتصال همیشگی به اینترنت به همراه مودم داخلی نسل چهارم موبایل (LTE) عرضه شوند. جدیدترین کد به کار رفته در سیستم عامل کروم فاش کرده که گوگل احتمالا به دنبال افزودن پشتیبانی از eSim یا سیم کارت الکترونیکی به سیستم عاملش است. همچنین براساس گزارش وب سایت 9to5Google، احتمال می رود گوگل به منظور ارائه ی اینترنت همراه در کروم بوک ها در آینده از «پروژه ی فای» خود بهره بگیرد.

وب سایت XDA Developers به تازگی از طریق یکی از کدهای به کاررفته در سیستم عامل گوگل به پروژه ای به نام «هرمس» پی برده است. براساس توضیحات این کد «هرمس اسم رمز پروژه ی افزودن پشتیبانی از سیم کارت الکترونیکی به سیستم عامل کروم است. هرمس مسئولیت تحول پیام ها بین دستگاه های مجهز به تراشه های سیم کارت الکترونیکی و سرورهای اپراتور را از طریق دریافت پروفایل و همچنین یافتن اپراتورهای جدید برعهده دارد.»

سیم کارت الکترونیکی همانند سیم کارت سنتی به کار رفته در گوشی های هوشمند یا تبلت ها، دستگاه را به شبکه ی موبایل متصل می کند. با این حال، این نوع سیم کارت برخلاف نمونه ی سنتی کارتی فیزیکی نیست و امکان جداسازی آن از دستگاه نیز وجود ندارد. در عوض سیم کارت های الکترونیکی در واقع کارت های دیجیتالی هستند که درون دستگاه جاسازی شده اند. برای مثال، اپل به منظور ذخیره ی فضا در دستگاه پوشیدنی کوچکی همچون اپل واچ از سیم کارت الکترونیکی بهره گرفته است و گوگل نیز با این فناوری بیگانه نیست. در حال حاضر، این استاندارد از سوی گوشی های هوشمند پیکسل ۲ و پیکسل ۲ ایکس ال پشتیبانی می شود. مشتریان همچنین با سیم کارت الکترونیکی می توانند بدون نیاز به تعویض سیم کارت فیزیکی، سرویس دهندگان اینترنت همراه خود را به راحتی تغییر دهند.

با توجه به برداشته شدن بیش از پیش مرز بین کروم بوک ها و تبلت های اندرویدی، افزودن پشتیبانی از سیم کارت الکترونیکی به سیستم عامل کروم اقدامی منطقی به نظر می آید. در گذشته، تبلت هایی که مجهز به شبکه ی موبایل بودند و می توانستند هنگام در دسترس نبودن اتصال وای فای، به آسانی به اینترنت همراه متصل شوند و اپلیکیشن ها را به روزرسانی کنند، نزد کاربران محبوبیت بالایی داشتند. اکنون بسیاری از کروم بوک های امروزی همچون پیکسل بوک گوگل با برخورداری از لولای ۳۶۰ درجه در فرم فکتوری تبدیل پذیر، پشتیبانی از اپلیکیشن های اندروید و قابلیت های جوهر دیجیتال به همراه قلم لمسی می توانند به عنوان جانشینی برای تبلت های اندرویدی به کار گرفته شوند.

کروم بوک های نسل بعدی با پشتیبانی از سیم کارت الکترونیکی و ارائه ی اتصال همیشگی اینترنت می توانند به نحو بهتری به رقابت با کامپیوترهای همیشه متصل مایکروسافت بپردازند. پلتفرم کامپیوترهای همیشه متصل ویندوز ۱۰ آرم را روی پردازنده های ساخت کوالکام اجرا می کنند. علاوه بر مصرف انرژی پایین، مایکروسافت اتصال همیشگی شبکه ی نسل چهارم موبایل را به عنوان مزیتی قابل توجه برای کاربرانی که در حین سفر و دوری از اتصال وای فای نیازمند حفظ بهره وری خود هستند، تبلیغ می کند.

سرویس پروژه ی فای گوگل در حال حاضر بسته به عوامل مختلف امکان بهره گیری از شبکه ی موبایل اپراتورهای تی موبایل، اسپرینت و یواِس سلولر را دارد. مزیت پروژه ی فای در گوگل پیکسل این است که هنگام مسافرت های بین المللی می توانید از قابلیت رومینگ رایگان بهره مند شوید. با این حال، هنوز مشخص نیست که کروم بوک ها نیز از این مزیت برخوردار خواهند شد یا نه.

یاهو مسنجر ۲۶ تیرماه بازنشسته می شود

یاهو اعلام کرد که از تاریخ ۲۶ تیرماه به کار اپلیکیشن پیام رسان خود، یاهو مسنجر پایان خواهد داد.

به گزارش زومیت، یاهو اعلام کرد که از روز ۲۶  تیرماه (۱۷ جولای) به کار سرویس پیام رسان سرشناس خود، یاهو مسنجر (Yahoo Messenger) پایان خواهد داد. این شرکت به کاربرانی که در جستجوی جایگزینی برای یاهو مسنجر هستند توصیه کرده است که از اپلیکیشن Squirrel استفاده کنند؛ این اپلیکیشن جدید فعلا در وضعیت آزمایشی قرار دارد و تنها با دریافت دعوت نامه می توان از آن استفاده کرد. برای ارسال تقاضای دعوت نامه ی Squirrel می توانید از این لینک استفاده کنید.

تا شش ماه آینده، با رجوع به این لینک می توانید درخواست دریافت نسخه ای از پیام های دریافتی و ارسالی خود را به ثبت برسانید؛ پس از ثبت درخواست، پیام های شما از طریق ایمیل ارسال خواهند شد. اگر پیام مهمی دارید که می خواهید آن را از دست ندهید، بهتر است هرچه سریع تر نسبت به تهیه ی نسخه ای از آن اقدام کنید؛ چرا که پس از ۲۶  تیرماه، امکان ورود به این اپلیکیشن وجود نخواهد داشت.

پیام رسان یاهو تنها پلتفرم پیام رسان قدیمی نیست که به پایان عمر خود می رسد؛ پیام رسان AOL یا همان AOL Instant Messenger نیز روز ۲۴ آذر سال گذشته (۱۵ دسامبر ۲۰۱۷) به کار خود پایان داد. یاهو مسنجر یکی از معدود پیام رسان های قدیمی است که توانسته بود تاکنون به حیات خود ادامه دهد. یاهو در پاسخ به سؤالات مطرح شده درباره ی تعطیلی این پیام رسان اعلام کرده است:

ما از وجود افراد علاقه مندی  که به یاهو مسنجر وفادار هستند آگاهیم. می دانیم که این افراد از ابتدا از یاهو مسنجر، به عنوان یکی از اولین اپلیکیشن های پیام رسان استفاده کرده اند. [اما] به تدریج دنیای ارتباطات دست خوش تغییرات می شود؛ اکنون ما تمرکز خود را بر ساخت و معرفی ابزارهای ارتباطی جذابی معطوف کرده ایم که برای برآورده سازی نیازهای ارتباطی کاربران مناسب تر هستند.

اینتل تراشه های ویسکی لیک U و امبر لیک Y را امسال عرضه می کند

اینتل در مراسم اختصاصی خود در نمایشگاه کامپیوتکس اعلام کرد که تراشه های نسل هشتم موبایل سری Y و U را که با عنوان امبر لیک و ویسکی لیک شناخته می شوند، به زودی عرضه خواهد کرد.

به گزارش زومیت، تراشه های نسل بعدی اینتل برای لپ تاپ ها، تبلت ها و کامپیوترهای هیبریدی به زودی از راه می رسند و بنابر ادعای شرکت سازنده، می توانیم انتظار افزایش عملکردی دورقمی از آن ها داشته باشیم. با این حال، این پردازنده های جدید همچنان بخشی از تراشه های نسل هشتم سری Core به حساب می آیند و کماکان با لیتوگرافی ۱۴ نانومتری ساخته می شوند.

اینتل در جریان نطق اصلی مراسم خود اطلاعات چندانی درباره ی تراشه های جدید سری امبر لیک Y و ویسکی لیک U با رسانه ها درمیان نگذاشت؛ اما می توان امیدوار بود که این شرکت هنوز برنامه های خود را برای بخش موبایل حفظ کرده؛ به خصوص آنکه با افزایش فعالیت AMD و کوالکام در این عرصه، فضا بیش از پیش در حال رقابتی تر شدن است.

پردازنده های ویسکی لیک U اینتل به عنوان تراشه های اصلی این شرکت برای لپ تاپ های کم مصرف جایگزین پردازنده های کبی لیک ریفرش فعلی خواهند شد. احتمالا می توانیم انتظار داشته باشیم که این تراشه های جدید همانند نسل پیشین خود، پردازنده هایی چهار هسته ای با مصرف ۱۵ وات باشند.  نام نخستین تراشه های نسل هشتم سری Y اینتل، امبر لیک خواهد بود. این پردازنده ها که توان طراحی گرمایی آن ها ۴.۵ وات است، جایگزین تراشه های دو سال پیش Core M3-7Y30، Core i5-7Y54 و Core i7-7Y75 خواهند شد.

تراشه های سری Y اینتل برای کامپیوترهای نازک، سبک و اغلب بدون فن طراحی شده اند. این نوع کامپیوتر می تواند طیف گسترده ای از تبلت ها، فلش کامپیوترها و کامپیوترهای گیمینگ قابل حمل را در بر بگیرد. هرچند اینتل جزئیات مربوط به این تراشه های جدید را فاش نکرد؛ اما اذعان داشت که می توانیم در پاییز سال جاری انتظار عرضه ی ۱۴۰ دستگاه مختلف مجهز به این تراشه ها را داشته باشیم.

هلیو پی 60 با پشتیبانی از قابلیت های پیشرفته تر هوش مصنوعی به روز رسانی می شود

مدیاتک در تلاش است تراشه ی محبوب خود یعنی هلیو پی 60 را با پشتیبانی از قابلیت های پیشرفته تر هوش مصنوعی به روزرسانی کند.

به گزارش زومیت، هلیو پی 60 مدیاتک، پردازنده ی ویژه ی گوشی های میان رده، در نمایشگاه MWC 2018 رونمایی شد. از زمان عرضه ی هلیو پی ۶۰ به بازار، تولیدکنندگان چینی گوشی  هوشمند از جمله شیائومی و اوپو، استقبال خوبی از آن کردند. قیمت مناسب و مشخصات خوب، تراشه را برای گوشی های میان رده، تبدیل به گزینه ای مناسب کرده و عاملی برای تقاضای بازار شده است و در نهایت تراشه ی مذکور توانست تا حد زیادی منجر به سودآوری شرکت مدیاتک شود.

هلیو پی 60 از قابلیت های هوش مصنوعی پشتیبانی می کند، قیمت مناسب و مقرون به صرفه ای دارد و در کل با هدف استفاده در گوشی های میان رده طراحی و به بازار عرضه شده و در نهایت تا اینجا توانسته است با تقاضای خوب بازار، تراشه ی پرفروش مدیاتک شود. از این رو شرکت مدیاتک تصمیم دارد با توجه به این مؤلفه ها، روندی که در پیش گرفته است ادامه دهد و در گزارش جدیدی اعلام کرده است قصد دارد تا پایان سال جاری، نسخه ی به روزشده ای از هلیو پی ۶۰ را با پشتیبانی از قابلیت های ارتقاء یافته تر هوش مصنوعی روانه بازار کند.

هلیو پی 60 با پشتیبانی از هوش مصنوعی، تراشه ی هشت هسته ای مبتنی بر طراحی لیتوگرافی ۱۲ نانومتری، از چهار هسته ی A73 با فرکانس ۲.۰ گیگاهرتز و چهار هسته ی A53 با همین فرکانس، بهره می برد و پردازنده ی گرافیکی آن از نوع Mali G72 MP3 است که در زمان معرفی تراشه، قدرتمندترین پردازنده ی گرافیکی ARM بود. قرار است تراشه ی ارتقاء یافته ی هلیو پی ۶۰ با پردازنده ی گرافیکی جدید ARM یعنی Mali G76 به روزرسانی شود. نسخه  ی ارتقاءیافته، لیتوگرافی ۱۲ نانومتری دارد. تراشه ی جدید نه تنها از نظر عملکرد ارتقاء خواهد یافت بلکه مصرف انرژی کمتری نسبت به نسخه ی قبلی خود خواهد داشت. تمرکز اصلی مدیاتک روی ارتقاء توانایی های تراشه برای پشتیبانی از قابلیت های پیشرفته تر هوش مصنوعی است تا بتواند مشتری بیشتری جذب کند.

مدیاتک زمان دقیق عرضه  ی تراشه ی به روزشده را مشخص نکرده است، ولی اعلام کرده که نیمه دوم سال ۲۰۱۸ روانه بازار خواهد شد. با توجه به اینکه مدیاتک اکثر رویدادهای مهم را در ماه آگوست (مردادماه) برگزار می کند، ممکن است تراشه ی جدید قبل از پایان تابستان به بازار عرضه شود.

طراحی کامپیوتر کوانتومی نوین برای شناخت ویژگی های مولکول

کامپیوتر های امروزی، قدرت شبیه سازی ویژگی های ماده در سطح مولکولی را ندارند و برای انجام این کار باید از کامپیوترهای کوانتومی نوینی استفاده کرد! اما چگونه؟

به گزارش زومیت، شیوه ی استاندارد برای ساختن یک کامپیوتر کوانتومی که در آن از ذره مایورانا به عنوان پایه استفاده می شود، تبدیل مایورانا به کیوبیت است. این درحالی است، که اجرای یک سازوکار صحیح محاسبه ی کوانتومی (رایانش کوانتومی) نیازمند تبدیل این کیوبیت ها به ذراتی به نام فرمیون است. فیزیکدان هایی از دانشگاه های لیدن و دلف هلند، روی ایده  ی تبدیل مستقیم ذره ی مایورانا به ذره ی فرمیون کار و پژوهش کردند، تا بدین صورت محاسبات بهینه تر شود. پژوهش آنان در ژورنال Physical Review Letters منتشر شده است.

هرچیزی که در جهان اطراف خود مشاهده می کنیم از ماده یا انرژی ساخته شده است. انرژی شامل تنها یک  نوع ذره به نام بوزون است. ماده شامل ذره ی بنیادی دیگری به نام فرمیون است. یکی از اصلی ترین پرسش ها در علم، پیش بینی ویژگی های ماده در سطح مولکولی است، چرا که مولکول ها از قوانین مکانیک کوانتومی پیروی می کنند. این بخش از علم شیمی کوانتومی نام دارد. اجرای شبیه سازی کارآمد شیمی کوانتومی، امری فراتر از توان کامپیوترهای امروزی است، اما کامپیوترهای کوانتومی می توانند، جانشین امیدوارکننده ای برای انجام این عملیات باشند. در کامپیوترهای کوانتومی به جای بیت (که واحد استاندارد کامپیوترهای امروزی است) از کیوبیت استفاده می شود، که در حقیقت بوزون ها هستند. باتوجه به تفاوت ماهیت ذرات بوزون و فرمیون، تلاش برای محاسبه ی ماده (فرمیون) با استفاده از کیوبیت (بوزون) ناکارآمد است!

یک جایگزین عجیب وغریب برای ساخت کیوبیت ها، استفاده از مُد صفر ذره مایارونا است. این ذرات مقاومت ذاتی بالایی در برابر اختلالات دارند. محاسبات کوانتومی به وسیله ی ذرات مایورانا، در گذشته به روش گنجاندن ۴ یا ۶ ذره ی مایورانا درون یک کیوبیت انجام می شد. اما الزامی برای قرار دادن مایارونا در داخل کیوبیت وجود ندارد.

تام اُ براین فیزیکدان دانشگاه لیدن و پیتر روزک و آنتون اخمروف فیزیکدان های دانشگاه دلف، برای حل مسائل شیمی کوانتومی روشی جدید طراحی کردند. در این سازوکار ذرات مایارونا به صورت مستقیم به فرمیون ها تبدیل می شوند. این شیوه قطعا یک موفقیت برد-برد است، چرا که در این سازوکار برای شبیه سازی همان مولکول سابق، نیاز به ذرات مایارونا کمتری است. می توان با قرار دادن تنها ۲ مایارونا به یک فرمیون دست یافت، درحالی که در گذشته باید ۴ یا ۶ عدد مایارونا را در داخل یک کیوبیت قرار می دادیم. همچنین این طرح پیچیدگی های استفاده از بوزون (کیوبیت) برای شبیه سازی فرمیون ها (ماده) را دور می زند و بنابراین ما با الگوریتمی ساده تر و درعین حال واضح تر رو به رو هستیم!

از آلمان به غزه؛ معرفی یک استارتاپ فلسطینی

شاید مفاهیمی مثل استارتاپ، کارآفرینی، رشد و خیلی موارد دیگر تنها در دنیای صلح معنا داشته باشند؛ اما یک جوان فلسطینی ثابت کرده که این طور نیست.

به گزارش زومیت، ایاد الطهروی مدیر یک استارتاپ به نام غزه اسکای گیکز (Gaza Sky Geeks) است که در محاصره ی غزه به فعالیت می پردازد. امثال ایاد نادر هستند. ایاد در رشته ی MBA در آلمان تحصیل کرد؛ اما موقعیت کار کردن در شرکت های مطرح این کشور را رها کرد و دوباره به غزه برگشت. رایان استارگیل از مدیران Gaza Sky Geeks می گوید:

ایاد می توانست در یکی از همین شرکت های آلمانی مشغول به کار شود. اما تصمیم گرفت به غزه برگردد و کنار ما باشد. هنوز هم نمی توانم این تصمیمش را باور کنم.

وقتی از اخبار و رسانه ها می شنویم که در حمله ی اخیر به این منطقه، ۱۱۵ فلسطینی کشته و ۱۳۰۰۰ نفر مجروح شده اند، باورش سخت است که تصور کنیم در چنین موقعیتی، شرایطی عادی برقرار باشد و گروهی به دنبال استارتاپ و موضوعاتی باشند که باورش فقط در کشورهای امن ممکن است. ضمن اینکه سازمان ملل متحد هم اعلام کرده است که شرایط این منطقه تا قبل از ۲۰۲۰ عادی نخواهد شد. در حال حاضر بیش از ۱.۸ میلیون نفر از مردم غزه شرایط نامساعدی مانند کمبود برق و تخریب زیرساخت ها را تحمل می کنند؛ اما در این میان عده ای موفق شده اند امید خود را در برابر زندگی حفظ کنند. مقر شرکت Gaza Sky Geeks از جمله فضاهایی است که نشان از زنده نگه داشتن یک امید دارد.

اندازه ی فضای این شرکت از سال ۲۰۱۶ دو برابر شده است. علاوه بر این، غزه اسکای گیکز یک انجمن فریلنسری و برنامه نویسی راه انداخته است. بودجه ی این شرکت از ۴۰۰ هزار دلار به ۹۰۰ هزار دلار افزایش پیدا کرده است. در ابتدای کار تنها حدود ۱۰ نفر در این شرکت مشغول به کار بودند. اما این روزها حدود ۱۲۰ نفر نیرو در آنجا به فعالیت مشغول هستند. ایاد می گوید: من باور دارم که اگر کسب و کار را در محیطی رشد دهید و اشتغال زایی کنید، امید هم در آنجا شکل خواهد گرفت.

جوانان در غزه، پس از فارغ التحصیلی از دانشگاه، چند انتخاب محدود پیش رو دارند: آن ها می توانند در صورت باز بودن مرزها به کشوری که به آن ها مجوز ورود میدهد، مهاجرت کنند؛ یا اینکه در چند شغل باقی مانده در بخش خصوصی مشغول به کار شوند؛ در نهایت می توانند عضو تشکیلات حماس شوند که خطرات جانی مخصوص به خود را دارد. در منطقه ی غزه هر چند سال یک بار خشونت هایی رخ می دهد تا مردم غزه بتوانند صدای خود را به گوش جهانیان برسانند و از آن طرف اسرائیل سر تا پا مسلح به شکل وحشیانه ای به این سر و صداها واکنش نشان می دهد.

ایاد پس از فارغ التحصیلی از دانشگاه در یک بانک در غزه مشغول به کار شد. در سال ۲۰۱۴ تصمیم گرفت برای ادامه ی تحصیل مهاجرت کند. او توانست در کوکاکولا مشغول به کارآموزی شود و سپس برای تحصیل در MBA به دانشگاه Wirtschafts und Recht در آلمان رفت. پس از فارغ التحصیلی از چند شرکت پیشنهاداتی برای کار دریافت کرد. اما به هیچ کدام پاسخ مثبت نداد.  ایاد در خصوص انتخابش می گوید که پس از دوران دبیرستان و در مدتی که در دانشگاه غزه بود، چندین بار فرصت پیدا کرد با کمک روابط و دیگر دوستان خود به آلمان و مراکش مهاجرت کند. در آن دوران او مردد بود که بین بازگشت به غزه و تأسیس غزه اسکای گیکز و ماندن در آلمان یکی را انتخاب کند. او دوران جنگ ۲۰۱۴ را به یاد می آورد که در آن برهه از زمان دوستان خارج نشینش هر روز جویای احوالش بودند.

در نهایت او به این نتیجه رسید که غزه اسکای گیکز هم می تواند نوعی راه ارتباط غزه را به جهان باز کند. او می گوید: این افکار باعث می شد که تمایل من به ماندن در آلمان کم تر شود. دوستانم پیش از این به من ثابت کرده بودند که به موضوع غزه اهمیت می دهند. حالا نوبت من بود که نقش یک کانال ارتباطی را ایفا کنم.

این روزها، شرکت غزه اسکای گیکز یک گروه استارتاپ متشکل از ۳۴ تیم و ۱۰۰ عضو است و تعداد انگشت شماری از این اعضا به دنبال اجرای برنامه های شتاب دهنده در خصوص پیشرفت استارتاپ ها هستند. در این شرکت یک برنامه ی فریلنسری در حال اجرا است. فارغ التحصیلان دانشگاه می توانند با پرداخت اجاره ی ۷۰ دلار در ماه یک فضای اختصاصی در ساختمان این شرکت داشته باشند. کد آکادمی (Code Academy) از دیگر برنامه های این شرکت است که در همکاری با برنامه نویس های لندن پروژه هایی برای کدنویس های غزه فراهم می کند. این پروژه ها متوسط درآمدی معادل ۶۰۰ دلار در ماه برای برنامه نویسان حاضر در غزه اسکای گیکز دارد. وی در ادامه می گوید: اغلب اوقات به مردم می گویم که غزه در یک نگاه، دوست داشتنی است. زیرا در دل دریا قرار دارد و مردم آن گرم و گیرا هستند. اما بدترین مکان ممکنی بود که می توانستم در آنجا متولد شوم.

در سال ۱۹۸۴ پدربزرگ ایاد در اثر حملاتی که توسط رژیم صهیونیستی به روستایشان شد به غزه نقل مکان کرد و در آنجا یک کارگاه نجاری ساخت. قبل از محاصره، در نیمه ی دوم قرن بیستم، غزه مرکز صنایع چوبی بود؛ ضمن آنکه ماهی این منطقه هم معروف است. ایاد می گوید: در مرزهای غزه همیشه چادر زده اند. در روزهای جمعه مردم به سمت چادرها می روند و درست همان زمان است که صدای تیراندازی ها شروع می شود. بعضی از مردم به آن سوی حصارها می روند. اما من و دوستانم نمی رویم. زیرا عواقبش را می دانیم.

از مدت بازگشت ایاد به غزه ۸ ماه می گذرد و او هنوز از تصمیم خود پشیمان نیست. با این حال متأسف است که برای شرکت در مراسم فارغ التحصیلی اش مجوز رفتن به آلمان ندارد. ایاد می گوید: مهم این است که اکنون در غزه اسکای گیکز هستم؛ مکانی که ۱۲۰ نفر در آن حضور دارند و همه ی آن ها جزو باهوش ترین افرادی هستند که در عمرم دیده ام. کار کردن کنار آن ها برای من افتخار است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

5 × 3 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *