دکه ی خبر دنیای موبایل و کامپیوتر/تاریخ انتشار، شنبه 27 بهمن ۹۷

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در یکصد و بیست و سومین شمارگان دکه ی خبر دنياي موبایل و کامپیوتر، 15 خبر مهم در طول هفته ی گذشته در دنیای تلفن همراه و رایانه تقديم شما گراميان مي شود.

دکتر آی‌ گپ با همکاری وزارت بهداشت برای ارائه خدمات پزشکی رایگان آغاز به کار کرد

وزارت بهداشت در جدیدترین اقدام خود با همکاری پیام رسان آی گپ، سرویسی را برای کاربران فضای مجازی فراهم کرده تا افراد بتوانند به صورت رایگان از خدمات پزشکی بهره مند شوند و پاسخ سؤال های پزشکی خود را دریافت کنند.

به گزارش زومیت، «دکتر آی گپ» یک سرویس سلامت است که تلاش دارد تا زیر نظر وزارت بهداشت و با تأیید این وزارتخانه، سرویس ها و خدمات سلامت را به صورت روزانه در اختیار عموم مردم ایران قرار دهد. خدماتی که قابل اعتماد، به روز و مورد تأیید وزارت بهداشت است و اغلب به صورت رایگان به مردم ارائه می شود.

روابط عمومی آی گپ در رابطه با سرویس جدید این پیام رسان با وزارت بهداشت برای ارائه ی سرویس دکتر آی گپ چنین اظهارنظر کرده است:

یکی از دغدغه های دائمی مردم، حفظ و ارتقای سلامت است و فعالیت در حوزه سلامت مورد علاقه تمامی فعالان مجازی و استارتاپ های نوپاست. در این میان آی گپ تلاش کرد تا فعالیت خود را به سوی جامعه سلامت محور هدایت کند.

براساس اطلاعات ارائه شده هدف از ارائه ی سرویس دکتر آی گپ ارائه ی خدمات سلامت عمومی به صورت مجازی و کاملا رایگان است، به طوری که مردم می توانند به راحتی عضو سرویس ها شده و از خدمات آن استفاده کنند. محاسبه رایگان تناسب اندام و ارائه فیلم ها و دستورالعمل های رایگان سلامتی، خطرسنجی میزان ابتلا به سرطان ازطریق پرسش و پاسخ در فضای مجازی و ارائه پیش بینی ابتلا به سرطان بخشی از فعالیت های «دکتر آی گپ» است.

همچنین ارائه دستورالعمل خطرسنجی وقوع سکته مغزی، تست سنجش افسردگی به صورت رایگان، تست سنجش هوش، تست سنجش مزاج در طب سنتی، تست های افزایش هوش و خلاقیت نوزادان، تست زیبایی و ارائه مشاوره زیبایی به صورت رایگان، تست های سلامت جنسی و مسایل سلامت بلوغ نوجوانان و مشاوره از برنامه های رایگان «دکتر آی گپ» است به مردم خدمات ارائه می کند.

همچنین باید به این نکته اشاره کرد که اطلاع رسانی در رابطه با برخی کمپین های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ازطریق دکتر آی گپ انجام خواهد شد. لازم به توضیح است که اولین برنامه «دکتر آی گپ» محاسبه شاخص توده بدنی یا تست اضافه وزن است و مردم می توانند با نصب آی گپ، ضمن اندازه گیری رایگان شاخص توده بدنی، به صورت رایگان از مشاوره مشاوران توانمند تغذیه استفاده کنند.

ارز دیجیتال پیمان با پشتوانه طلا معرفی شد

رمز ارز پیمان از سوی شرکت ققنوس با همکاری بانک های پارسیان، پاسارگاد، ملی، ملت و با پشتوانه ی طلا معرفی شد.

به گزارش زومیت، در مراسمی با حضور معاون مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه ی قضائیه و مدیران عامل چند بانک کشور، از یک شبکه ی عرضه ی توکن رونمایی شد. این شبکه با پشتوانه ی طلا و با همکاری چهار بانک پارسیان، پاسارگاد، ملی و ملت طراحی شده است. ولی الله فاطمی، مدیرعامل ققنوس و مجری این طرح گفت:

بستر ققنوس به عنوان پلتفرم اقتصاد دیجیتال با کمک  بانک های ملت، ملی، پاسارگاد و پارسیان و هلدینگ های فناوری اطلاعات آن ها تولید شده است.

مدیرعامل ققنوس همچنین افزود هدف از اجرای این طرح توکنیزاسیون املاک و اموال مازاد بانک ها است، توکن اولیه براساس طلا صادر می شود و در ادامه فعالیت در سایر سرمایه های مالی دنبال خواهد شد. وی افزود:

توکن می تواند در قالب کیف پول در اختیار مردم قرار بگیرد و دارایی های منجمد را به چرخه ی اقتصاد وارد کند که براساس دغدغه ی کارشناسان به منظور جلوگیری از ایجاد تورم به دنبال خلق ارزش افزوده ی ملی در کشور با حمایت از تولید و کمک به اقتصاد کشور است.

فاطمی استفاده از فناوری بلاک  چین را راهی برای افزایش سرعت تراکنش ها و تسهیل در بستر تراکنش های بانکی دانست و نسبت به به کارگیری آن برای منافع کشور اظهار امیدواری کرد. در ادامه ی مراسم محمدرضا حسین زاده، مدیرعامل بانک ملی نیز با اشاره به ققنوس گفت:

ققنوس یک حرکت خوشحال کننده برخلاف مخالفت ها دربرابر ایده های جدید است که با کمک و تلاش مجموعه ی ققنوس در یک سال اخیر و با همکاری چهار بانک به سرانجام رسیده است. نگاه بانکداری کشور رو به جلو، مبتکرانه همراه با تحولات جهانی است؛ بانک ملی همراه ققنوس و ایده های ناب برای خدمت به کشور و اقتصاد ملی است.

حجت الاسلام والمسلمین حمید شهریاری، معاون مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه ی قضاییه نیز در این مراسم حضور داشت و گفت:

زنجیره ی بلوک تلفظ سختی از فناوری بلاک چین است و قوه ی قضاییه نام زنجیره ی همتایان را برای آن در نظر گرفته است. یک نگاه نهادی به حوزه ی رمزارز داریم که سازوکار ایجادشده با نام ققنوس است؛ ما متوجه شده ایم که سونامی بلاک چین تهدیدی است که نهادهای تأسیسی ما از جمله بانک و سازمان ثبت احوال را مورد حمله قرار می دهد و باید برای آن برنامه ریزی کرد. باید به سوی حاکمیت نوین و درک فرصت ها و تهدیدها از فناوری زنجیره ی بلوک حرکت کنیم تا مشکلی ایجاد نشود.

محمد صمدی، معاون فنی ققنوس نیز در این مراسم اعلام کرد فعالیت شبکه ی ققنوس از هم اکنون آغاز شده و جزییات تراکنش ها به دلیل شفافیت بالا قابل رصد است. وی در مورد جزییات ارائه ی رمزارز پیمان افزود:

نام رمزارز بستر  ققنوس، پیمان است که یک میلیارد واحد از آن توزیع می شود؛ این شبکه چهار میزبان بانکی از جمله بانک های ملی، ملت، پاسارگاد و پارسیان و گروه توسن دارد که پشتوانه ی آن طلا است. با هماهنگی انجام شده دو کیلو طلا تأمین شده و قرار است براساس معادل طلا، پیمان در اختیار میزبانان عرضه شود.

وی همچنین اعلام کرد به زودی فرابورس به عنوان ششمین میزبان به شبکه ی ققنوس وارد می شود و تفاهم اولیه ای صورت گرفته است.

واتساپ برای جلوگیری از انتشار اطلاعات غلط فوروارد پیام ها را به ۵ نفر محدود کرده است

واتساپ اعلام کرد برای جلوگیری از انتشار اطلاعات نادرست، امکان فوروارد کردن پیام ها را حداکثر برای ۵ مخاطب محدود کرده است.

به گزارش زومیت، هم اکنون کاربران واتساپ برای فوروارد پیام ها، محدود به پنج کاربر شده اند و تنها می توانند برای پنج کاربر پیام فوروارد کنند. براساس گزارش رویترز، این محدودیت فوروارد پنج پیام در حال حاضر در سراسر جهان توسط واتساپ اجرا می شود.

درحالی که فیسبوک در ایالات متحده روی داستان های جعلی و گروه های دروغین تمرکز کرده، انتشار اطلاعات نادرست در واتساپ به یک مشکل برای این شرکت تبدیل شده است. این مسئله در برزیل به ویژه در مورد انتخابات ریاست جمهوری اخیر این کشور که مهرماه برگزار شد، یک مشکل بزرگ بود چراکه در مهرماه، انتشار اطلاعات غلط در مورد رأی گیری، نظریه های توطئه آمیز و داستان های دروغین درباره ی نامزدهای انتخابات در واتساپ منتشر شد. یک مطالعه از تصاویر رایج در گروه های چت سیاسی در برزیل نشان داد که بیش از نیمی از ۵۰ تصویر برتر، گمراه کننده بوده و بسیاری از آن ها به طور کامل اطلاعات کاذب ارائه داده اند.

واتساپ ابتدا محدودیت ارسال پیام ها را در تیرماه روی ۲۰ بار و در هند با محدودیت ۵ بار آزمایش کرد. قبل از این آزمایش می توانستید یک پیام را برای ۲۵۶ نفر فوروارد کنید. واتساپ شروع به بر چسب زدن پیام های ارسال شده در آن زمان کرد. محدودیت های اولیه به وسیله ی یک سری از حملات وحشیانه و قتل ها در هند به وجود آمدند که توسط انتشار اطلاعات نادرست درباره آدم ربایی کودکان آغاز شد.

درحالی که محدودیت فوروارد ۵ نفر می تواند به جلوگیری از گسترش اطلاعات غلط، لزوما به همان اندازه ۵ نفر محدود به نظر برسد؛ اما پیام ها همچنان می توانند به گروه ها ارسال شوند؛ درواقع هر گروه به عنوان یک نفر در نظر گرفته می شود. هر گروه شامل ۲۵۶ نفر است. به این معنی است که پیام فرستاده شده می تواند نزدیک به ۱۳۰۰ نفر را در بر گیرد.

واتساپ هنوز اطلاعاتی را درباره ی اینکه آیا کاهش فوروارد پیام ها به ۵ نفر سودمند بوده یا خیر، نداده است. مبارزه با ارسال و به اشتراک گذاری اطلاعات نادرست در واتساپ برخلاف فیسبوک کار سختی به نظر می رسد، چرا که واتساپ برخلاف فیسبوک در بسیاری از پیام ها و اشتراک گذاری ها ازطریق کانال های خصوصی رمزگذاری شده استفاده می کند و این موضوع توانایی مدیران را برای دیدن آنچه اتفاق می افتد، محدود می کند.

آنر وی 20 موسکینو ادیشن رونمایی شد

آنر V20 موسکینو ادیشن به عنوان مدل ویژه ی گوشی پرچم دار آنر V20،  در جریان برگزاری رویداد ویژه ی آنر در شهر پاریس رونمایی شد.

به گزارش زومیت، آنر وی ۲۰ یا آنر ویو ۲۰ که مدتی پیش رونمایی شد، پرچم دار جدید زیربرند محبوب هواوی به شمار می آید و به دلیل بهره مندی از نمایشگر روزنه دار، پنل پشتی جذاب و همچنین سخت افزار قدرتمند، اخیرا بسیار مورد توجه بوده است. آنر دو ماه پیش در شهر هنگ کنگ رونمایی اولیه از این گوشی را انجام داد و حدودا یک ماه پس از آن، از وی ۲۰ به صورت کامل پرده برداری کرد.

آنر ویو ۲۰ ضمن بهره مندی از ۸ گیگابایت حافظه ی رم، دارای نمایشگر ۶.۴ اینچ و سیستم عامل اندروید ۹ پای است و برای پردازش وظایف، از تراشه ی قدرتمند ۷ نانومتری کرین ۹۸۰ استفاده می کند. این گوشی دارای ۱۲۸ گیگابایت حافظه ی داخلی است و به لطف بهره مندی از دوربین ۴۸ مگاپیکسلی، می تواند عملکردی مثال زدنی از خود در زمینه ی ثبت تصاویر نشان دهد.

آنر رویدادی ویژه را در شهر پاریس تدارک دید و از وی ۲۰ به صورت جهانی رونمایی کرد. این شرکت در خلال برگزاری رویداد مورد بحث،  اعلام کرد که با همکاری موسکینو، شرکتی ایتالیایی که در زمینه ی مد فعالیت می کند، مدلی ویژه از پرچم دار جدید خود را ساخته است. این مدل که از آن به  عنوان Honor V20 Moschino Edition یاد می شود، در دو رنگ قرمز و آبی با حافظه ی داخلی بیشتر نسبت به مدل معمولی، روانه ی بازار خواهد شد.

آنر وی ۲۰ موسکینو ادیشن از ۸ گیگابایت حافظه ی رم به همراه ۲۵۶ گیگابایت حافظه ی داخلی بهره مند است و قیمتی معادل ۵۹۰ دلار دارد. از طرفی همان طور که پیش تر اشاره شد، آنر وی ۲۰ معمولی در دو مدل با ۶ گیگابایت رم / ۱۲۸ گیگابایت حافظه ی داخلی و ۸ گیگابایت رم / ۱۲۸ گیگابایت حافظه ی داخلی عرضه می شود که مدل قوی تر ۵۳۰ دلار قیمت دارد.

ظاهرا رنگ قرمز آنر ویو ۲۰ موسکینو ادیشن به طور کامل به فروش رفته است، البته در روز ۲۴ ژانویه ی ۲۰۱۹ (۴ بهمن ۱۳۹۷) این مدل مجددا برای فروش در دسترس قرار گرفت.

شیائومی، گوشی ردمی گو را با قیمت 80 یورویی معرفی کرد

شیائومی امروزه به یکی از تولید کنندگان مطرح و محبوب در زمینه گوشی های هوشمند تبدیل شده؛ این شرکت به تازگی گوشی هوشمند جدیدی را بر پایه اندروید گو معرفی کرده است.

به گزارش زومیت، اولین گوشی هوشمند مبتنی بر اندروید گو شرکت شیائومی، به طور رسمی معرفی شد. این گوشی که ردمی گو (redmi GO) نام دارد، از نسخه ۸.۱ سیستم عامل اندروید اوریو ویرایش گو بهره می برد، این گوشی با رنگ های مشکی و آبی در ماه فوریه در کشور های اروپایی و فیلیپین عرضه خواهد شد.

ردمی گو دارای یک صفحه نمایش ۵  اینچی از نوع LCD با رزولوشن ۱۲۸۰ در ۷۲۰ پیکسل و نسبت تصویر ۱۶:۹ می باشد. این گوشی از یک حسگر ۸  مگا پیکسلی به همراه فلاش ال ای دی برای دوربین اصلی و یک حسگر ۵  مگا پیکسلی برای دوربین سلفی، بهره می برد.

ردمی گو به پردازنده اسنپدراگون ۴۲۵ با چهار هسته cortex A-۵۳ با کلاک ۱.۴ گیگا هرتز، یک گیگا بایت رم و ۸ یا ۱۶ گیگا بایت حافظه داخلی که به وسیله ی کارت حافظه قابل افزایش است، مجهز شده است. Redmi Go  یک اسلات ترکیبی دارد، بنابراین می توانید بین ذخیره سازی اضافی و پشتیبانی دو سیم کارت یکی را انتخاب کنید، اما نمی توانید هر دو را داشته باشید.

باتری این گوشی ۳۰۰۰ میلی آمپر ساعتی است که باتوجه به صفحه نمایش معمولی و تراشه مدرن این گوشی عملکرد مناسبی از آن انتظار می رود.

این گوشی در ماه فوریه و با قیمت ۸۰ یورو در اروپا عرضه خواهد شد؛ هنوز اطلاعاتی در مورد قیمت این گوشی در فیلیپین منتشر نشده است.

ویوو Y89 با تراشه اسنپدراگون 626 معرفی شد

بر اساس آخرین خبرها گوشی هوشمند ویوو Y89 بی سر و صدا معرفی شده و با تراشه اسنپدراگون ۶۲۶ کوالکام به بازار عرضه خواهد شد.

به گزارش زومیت، ویوو، بی  سر و صدا گوشی هوشمند میان رده ی ویوو Y89 را معرفی کرد. علاقه مندان می توانند آخرین گوشی ویوو را از طریق Aliexpress خریداری کنند.

ویوو Y89، با نمایشگر ۶.۲۶ اینچی LCD و رزولوشن FHD +، به همراه تراشه ی اسنپدراگون ۶۲۶ کوالکام به بازار عرضه خواهد شد.

بریدگی بالای نمایشگر IPS LCD گوشی هوشمند ویوو Y89، اندازه ی متوسطی دارد و نه خیلی بزرگ و نه خیلی کوچک طراحی شده است. ویوو Y89 از حافظه ی رم ۴ گیگابایتی، حافظه ی داخلی ۶۴ گیگابایتی بهره می برد و کاربران می توانند در صورت تمایل با استفاده از کارت حافظه ی microSD تا ۲۵۶ گیگابایت حافظه ی دستگاه را افزایش دهند.

ویوو برای طراحی پنل پشتی ویوو Y89، علاوه بر رنگ زیبای گرادیانی، دستگاه خود را به همراه دوربین دوگانه و حسگر اثر انگشت به بازار معرفی کرده است.

دوربین  اصلی دستگاه ۱۶ مگاپیکسلی و سنسور دوربین ثانویه ۲ مگاپیکسلی درنظر گرفته شده است. ویوو Y89 در پنل جلویی از دوربین سلفی ۱۶ مگاپیکسلی بهره می برد. همچنین، میان رده ی جدید ویوو با باتری ۳۲۶۰ میلی آمپرساعتی و اندروید ۸.۱ اوریو جعبه گشایی خواهد شد.

در حال حاضر ویوو Y89 در رنگ های مشکی و رنگ گرادیانی آبی-بنفش و با قیمت ۲۶۶ دلار به فروش می رسد.

ویوو اپکس ۲۰۱۹ معرفی شد؛ نمایشگر تمام صفحه و فاقد درگاه و کلید فیزیکی

ویوو به تازگی از گوشی مفهومی رونمایی کرده است که علاوه بر حذف دکمه و درگاه فیزیکی ، از حسگر اثر انگشت تمام صفحه برخوردار است.

به گزارش زومیت، درحالی که شرکت چینی ویوو (Vivo)در سال گذشته، گوشی اپکس (Apex) را به عنوان دستگاهی مفهومی و بدون قصد برای تولید معرفی کرده  بود، در سال جاری و در آستانه ی کنگره ی جهانی موبایل MWC از نسخه ی جدید این گوشی رونمایی کرد. البته شایان ذکر است که ویوو درحال حاضر برنامه ای برای تولید این محصول جدید ندارد و هدفش از معرفی چنین محصولی، ارائه ی تازه ترین ایده هایی است که ممکن است در پرچمداران آتی این شرکت مورد استفاده قرار گیرند.

گوشی اَپکس در نسخه ی ۲۰۱۹ خود همانند برادر پیشین، کاهش حاشیه ها و افزایش هرچه بیشتر نسبت نمایشگر به نمای جلویی را در سر دارد و حقیقتاً هم در این امر موفق بوده  است. اما طبق ادعای ویوو نکته ی شگفت انگیز درباره ی این صفحه  نمایش، پوشش تقریباً سراسری حسگر اثر انگشت زیر آن است. البته این درحالی است که با وجود ادعای ویوو درباره ی پوشش پنجاه درصدی حسگر اثر انگشت در صفحه نمایش نسخه ی اول اَپکس، این مقدار عملاً چیزی در حدود دو سوم از کل نمایشگر بود. اما با این وجود، پوشش این حسگر در نمایشگر اَپکس ۲۰۱۹ حتی اگر به هشتاد درصد هم برسد نشان از موفقیتی درخور توجه برای این شرکت دارد. مخصوصاً اینکه ویوو خود نیز از کلمه ی «تقریباً» در توصیف این پوشش سراسری استفاده کرده  است.

البته شگفتی های اَپکس ۲۰۱۹ تنها به صفحه ی نمایش ختم نمی شود؛ چراکه این گوشی هیچ دکمه و درگاه ارتباطی فیزیکی  ندارد!

صاف و ساده؛ بدون دکمه و درگاه و عادت های رایج!

میزو، دیگر شرکت چینی نام دار حوزه ی موبایل، همین چند روز پیش برای اولین بار چنین تلفن هوشمندی را معرفی کرد. بنابراین، اَپکس ۲۰۱۹ نیز همانند میزو Zero از هیچ دکمه و درگاه فیزیکی استفاده نمی کند و در عوض، بازخوردهای لمسی به جای دکمه ها و اتصال مغناطیسی به جای درگاه شارژ و انتقال فایل های دستگاه در نظر گرفته شده  است. درهرصورت اگر خوشتان بیاید یا نه، این ویژگی جذاب و ناآشنا، یا به طور خلاصه «طراحی مینیمال» و ساده سازی گوشی های آتی چیزی نیست که شرکت ها به راحتی بتوانند آن را کنار بگذارند!

اَپکس ۲۰۱۹ در بخش اسپیکر نیز همانند رقیب تازه وارد خود عمل کرده و بهره گیری از ارتعاشات صفحه ی نمایش را جایگزین اسپیکرهای گوشی کرده  است. علاوه بر این شیاری کوچک در پایین نمایشگر وجود دارد که احتمالاً نقش میکروفون را برعهده خواهد گرفت.

البته هرچند شباهت های متعددی بین میزو Zero و اَپکس ۲۰۱۹ وجود دارد، اما باید در نظر داشت که گوشی هوشمند ویوو تنها در فاصله ی چند روز با همتای چینی خود معرفی شده  است و از این رو نمی توان شباهت های این دو گوشی را کپی نامید؛ مخصوصا اینکه در بخشی همانند اسپیکر، ویوو از فناوری خودش برای رسیدن به این هدف استفاده کرده  است.

اَپکس ۲۰۱۹ با بهره گیری از مودم X50 5G کوالکام، اولین گوشی 5G شرکت ویوو خواهد بود. ضمن اینکه این شرکت ادعا می کند با روش تازه ای موفق به آزادسازی بیست درصد از فضای مادربرد شده  است تا استفاده از قطعات فناوی 5G هیچ افزایش حجمی را برای محصول در پی نداشته  باشد. این گوشی همچنین از جدیدترین قلب تپنده ی کوالکام موسوم به اسنپدراگون ۸۵۵ به همراه ۱۲ گیگابایت رم و ۲۵۶ گیگابایت حافظه بهره مند است.

در طرح مفهومی جای مناقشه نیست؛ فعلا خداحافظ دوربین سلفی!

در بخش دوربین اَپکس ۲۰۱۹ با اینکه از دوربین اصلی دوگانه استفاده شده  است اما نه تنها اطلاعات خاصی از این دوربین در دست نیست، بلکه حتی اثری از دوربین سلفی نیز در این گوشی نیست؛ چراکه ویوو گفته  است با این اقدام سعی در جلب بیشتر توجه مخاطبان به ایده های اصلی موجود در این گوشی مفهومی داشته  است. بنابراین از هیچ یک از دو ایده ی قبلی این شرکت یعنی دوربین بالا جهنده در نسخه ی اول اَپکس و صفحه ی نمایش ثانویه در نسخه ای با نمایشگر دوگانه از گوشی نکس در طرح مفهومی جدید ویوو بهره گیری نشده  است.

ویوو در نظر دارد تا ایده های جدید خود را در این سری از محصولات به نمایش بگذارد؛ همان طور که ایده ی دوربین سلفی بالا جهنده   برای اولین بار در نسخه ی پیشین اَپکس مطرح شد و کمی بعدتر، در گوشی نکس به عنوان محصولی تولیدی و عمومی عرضه شد. بنابراین، نسخه ی ۲۰۱۹ این گوشی نیز شاید هیچوقت در دستان کاربران قرار نگیرد، اما بدون شک پرچمداران آتی ویوو را تحت تاثیر خود قرار خواهد داد. پس باید تا ماه آینده و رویداد MWC منتظر ماند و دید که این شرکت چه آشی برای هواداران پخته است و آینده ی محصولات خود را چگونه تصور می کند.

میزو اولین گوشی هوشمند بدون درگاه را رونمایی کرد

شرکت چینی میزو اولین گوشی بدون درگاه جهان به نام Zero را رونمایی کرد. این گوشی هیچ  درگاهی برای شارژ یا اتصال کابل ندارد.

به گزارش زومیت، بسیاری از تولیدکنندگان گوشی های هوشمند با پیروی از اپل، جک هدفون را در گوشی های خود حذف کردند؛ اما میزو (Meizu) پا را از این نیز فراتر گذاشته است. میزو گوشی هوشمند جدیدی به نام Zero معرفی کرده که از جک هدفون و درگاه شارژ و منفذ اسپیکر بی بهره است. این دستگاه حتی شکاف سیم کارت و دکمه های معمول موجود در سایر گوشی ها را نیز ندارد. تنها عناصری که در سطح یکنواخت بدنه ی سرامیکی ۷.۸ میلی متری این گوشی دیده می شود، دوربین های ۱۲ و ۲۰ مگاپیکسلی پشتی و دو سوراخ ریز است. یکی از این سوراخ ها برای میکروفون و دیگری برای تنظیم مجدد گوشی (Rest) درنظر گرفته شده است.

به نظر می رسد این دستگاه پاسخ میزو به مدل کانسپت APEX FullView شرکت ویوو (Vivo) باشد؛ هرچند این مدل نیز در زمان رونمایی در اوایل سال ۲۰۱۸ به جک هدفون مجهز بود. میزو برای جبران حذف درگاه های گوشی Zero، آن را به بلوتوث نسخه ی ۵ و نوعی ارتباط بی سیم USB مجهز کرده که گفته می شود سرعتی مشابه با USB 3.0 در انتقال فایل ها دارد.

صفحه نمایش ۵.۹۹ اینچی QHD اولد گوشی هوشمند Zero همچون اسپیکری بزرگ عمل می کند. این دستگاه حاشیه های زیادی دارد که دوربین ۲۰ مگاپیکسلی جلویی را در خود جای داده است؛ ولی حسگر اثر انگشت آن کاملا در صفحه جای گذاری شده است. این گوشی که از پردازنده اسنپدراگون 845 بهره می برد، از شارژر بی سیم ۱۸ واتی به جای درگاه شارژ معمولی استفاده می کند. همچنین، احتمالا دکمه های فیزیکی معمولی نیز ندارد و درعوض، از دکمه های لمسی حساس به فشار بهره می برد که در حاشیه ها، بازخورد مبتنی بر حس لامسه از خود نشان می دهند.

افزون بر این، میزو حذف شکاف سیم کارت در گوشی Zero را با فناوری سیم کارت ازپیش تعبیه شده یا eSIM جبران می کند. به گفته ی میزو، عرضه ی این گوشی در چین به پیشرفت اپراتورهای محلی در ارائه ی فناوری eSIM وابسته است. بنابراین، ممکن است عرضه ی آن در ابتدا محدود باشد.

گلکسی M10 و M20 سامسونگ رونمایی شدند

سامسونگ با معرفی گوشی های هوشمند سری گلکسی M قصد دارد گوی سبقت را از رقبای چینی خود در بازار هند برباید و سهم بیشتری از بازار این کشور را ازآنِ خود کند.

به گزارش زومیت، سامسونگ در رقابت با رقبای چینی خود ازجمله شیائومی، گوشی های هوشمند سری جدید گلکسی M را در هند رونمایی می کند. نمایشگر هر دو گوشی هوشمند گلکسی M10 و گلکسی M20 سامسونگ، بریدگی بالای نمایشگر قطره ای شکل Infinity-V بهره می برند و جانشین گوشی های هوشمند سری A کره ای ها خواهند بود.

سامسونگ قصد دارد با گوشی های هوشمند سری گلکسی M تحولی در فروش خود ایجاد کند؛ از این رو، برای عرضه ی دستگاه هایش به بازار با شرکت آمازون هند وارد همکاری شده است.

گلکسی M20 از نمایشگر ۶.۳ اینچی، رزولوشن ۲۳۴۰ در ۱۰۸۰ پیکسل، نسبت تصویر ۱۹.۵ به ۹ و تراشه ی ۴ هسته ای اکسینوس ۷۹۰۴ جدید بهره می برد و قرار است در دو مدل عرضه شود: یکی با حافظه ی رم ۳ گیگابایتی و حافظه ی داخلی ۳۲ گیگابایتی و دیگری با حافظه ی رم ۴ گیگابایتی و حافظه ی داخلی ۶۴ گیگابایتی. این گوشی هوشمند سامسونگ به باتری ۵۰۰۰ میلی آمپرساعتی مجهز شده که برای گوشی  اقتصادی این چنینی ظرفیت شگفت انگیزی محسوب می شود.

گلکسی M10 سامسونگ نیز به نمایشگر ۶.۲۲ اینچی، رزولوشن ۱۵۲۰ در ۷۲۰ پیکسل، نسبت تصویر ۱۹.۵ به ۹ و تراشه ی اکسینوس ۷۸۷۰ مجهز شده که مصرف توان بهینه تری دارد. شاید به همین دلیل، کره ای ها تصمیم گرفته اند از باتری ۳۴۰۰ میلی آمپرساعتی با ظرفیت کمتری درمقایسه با مدل گلکسی M20 استفاده کنند. هر دو گوشی هوشمند جدید سامسونگ از دوربین دوگانه ی اصلی ۱۳.۱ مگاپیکسلی با F1.9 و دوربین ۵ مگاپیکسلی اولتراواید با F2.2 بهره می برند. از دیگر ویژگی های گلکسی ام ۲۰ و گلکسی ام ۱۰ سامسونگ، حسگر اثر انگشت در پنل پشتی و پورت USB-C و جک هدفون ۳.۵ میلی متری است.

سهم بازار تولیدکنندگان مختلف در بازار هند          ۲۰۱۷     ۲۰۱۸

شیائومی   ۱۹ درصد                ۲۸ درصد

سامسونگ               ۲۴ درصد               ۲۴ درصد

ویوو         ۱۰ درصد               ۱۰ درصد

اوپو          ۸ درصد  ۸ درصد

میکرومکس             ۵ درصد ۵ درصد

سایر شرکت ها        ۳۴ درصد                ۲۵ درصد

جمع کل   ۱۰۰ درصد             ۱۰۰ درصد

هر دو گوشی هوشمند جدید برای سامسونگ مهم هستند. براساس برآوردهای Counterpoint، گوشی های  هوشمند شیائومی در اواخر سال ۲۰۱۷ و در ادامه در سال ۲۰۱۸، سهم فروش بیشتری درمقایسه با گوشی های هوشمند سامسونگ در بازار هند از آنِ خود کرده اند. سامسونگ سخت می کوشد تا بتواند بر رقبای چینی اش در بازار هند پیروز شود. به نظر می رسد فاصله ی بین سامسونگ و شیائومی در بازار هند ازنظر فروش در حال افزایش است؛ به همین دلیل، این غول کره ای قصد دارد با معرفی گوشی های هوشمند سری گلکسی M، این شکاف را در سال ۲۰۱۹ و بعد از آن کمتر کند و از رقیب شیائومی پیشی بگیرد.

گلکسی ام ۱۰ سامسونگ قرار است با قیمت پایه ی ۱۱۲ دلار و گلکسی ام ۲۰ با قیمت پایه ی ۱۵۵ دلار به بازار عرضه شوند. هر دو گوشی هوشمند در رنگ های آبی اقیانوسی و مشکی زغالی از ۵فوریه (برابر با ۱۶بهمن ) ازطریق فروشگاه آنلاین سامسونگ یا ازطریق وب سایت آمازون دردسترس علاقه مندان قرار گرفت.

سامسونگ از تراشه میان رده اکسینوس ۷۹۰۴ رونمایی کرد

سامسونگ از جدیدترین تراشه ی میان رده ی خود که شامل سری هفتم تراشه های این شرکت است، با نام ۷۹۰۴ رونمایی کرد.

به گزارش زومیت، سامسونگ جدیدترین تراشه ی خود را با نام اکسینوس 7904 رونمایی کرد. این تراشه که از سری تراشه های سری هفت اکسینوس محسوب می شود، با در نظر گرفتن ویژگی بازار هندوستان طراحی شده است. سامسونگ می تواند با استفاده از این تراشه گوشی های هوشمندی با قیمت پایین برای رقابت با نمونه های چینی راهی بازار کند. سامسونگ قادر است تا با استفاده از این تراشه، گوشی های هوشمند قدرتمندی با قیمت رقابتی راهی بازار کند.

به نظر می رسد سامسونگ با انتخاب لیتوگرافی ۱۴ نانومتری این امکان را فراهم می کند تا گوشی های هوشمند توانمندی با قیمت معقول راهی بازار کند. تراشه ی اکسینوس ۷۹۰۴ یک تراشه ی هشت هسته ای است که شامل دو هسته ی پردازشی Cortex-A73 با فرکانس ۱.۸ گیگاهرتزی و ۶ هسته ی پردازشی Cortex-A53 با فرکانس ۱.۶ گیگاهرتزی می  شود. همچنین مودم تعبیه شده در این تراشه از استاندارد Cat.12 با سرعت دانلود ۶۰۰ مگابیت در هر ثانیه پشتیبانی می کند.

پردازنده ی تصویر این تراشه قادر است تا از سنسور ۳۲ مگاپیکسلی یا دوربین سه گانه با قابلیت های پیشرفته پشتیبانی کند. همچنین باید به امکان ثبت ویدیو با رزولوشن 1080p با فرکانس ۱۲۰ فریم در هر ثانیه یا 4K با نرخ ۳۰ فریم در هر ثانیه اشاره کرد.

سامسونگ همچنین اعلام کرده که این تراشه قادر است تا عملکرد بسیار فوق العاده ای را با قابلیت مالتی تسک و ارتباط سریع مخابراتی در اختیار کاربران قرار دهد. با توجه به اینکه این تراشه هم اکنون به تولید انبوه رسیده، انتظار می رود شاهد عرضه ی  گوشی های هوشمندی مبتنی بر این تراشه در آینده نزدیک باشیم.

سامسونگ سنسور 20 مگاپیکسلی فوق باریک خود را معرفی کرد

سامسونگ حسگر ۲۰ مگاپیکسلی ایزوسل جدید خود را برای گوشی های مجهز به نمایشگر تمام صفحه معرفی کرده است.

به گزارش زومیت، صنعت گوشی های همراه به سرعت در حال حرکت به سمت ساخت گوشی هایی با نمایشگرهای تمام صفحه است و شرکت کره ای سامسونگ هم مصمم شده تا قطعات مناسب برای این چنین گوشی هایی را به سازندگان عرضه کند. غول کره ای به تازگی دست به معرفی سنسورهای ایزوسل فوق باریک ۲۰ مگاپیکسلی زده است که برای دستگاه هایی با نمایشگر تمام صفحه توسعه یافته اند.

حسگر فوق باریک جدید سامسونگ با نام Slim 3T2، نه تنها کوچک ترین حسگر دوربین با رزولوشن بالا به شمار می رود؛ بلکه عنوان کوچک ترین حسگر دوربین در صنعت موبایل را هم یدک می کشد. قطر این حسگر تنها ۵.۱ میلی متر است.

حسگر 3T2 سامسونگ دارای پیکسل هایی به اندازه ی ۰.۸ میکرومتر است که از حداکثر رزولوشن ۲۰ مگاپیکسل برای دوربین عقب و جلوی گوشی پشتیبانی می کنند. در طراحی این حسگر، غول کره ای گوشی های مجهز به نمایشگر تمام صفحه که از بریدگی یا حفره ی نمایشگر استفاده می کنند را مد نظر قرار داده است. شایان ذکر است که این حسگر با ابعاد کوچک خود برای استفاده در چنین دستگاه هایی کاملا مناسب خواهد بود.

این حسگر با ۲۰ میلیون پیکسل فعال با اندازه ی ۰.۸ میکرومتر، از فناوری ایزوسل پلاس (ISOCELL Plus) پشتیبانی می کند که با جذب نور بیشتر امکان بازسازی دقیق رنگ ها را فراهم می آورد. فناوری تتراسل (Tetracell) سامسونگ هم در این محصول به کار رفته است. به لطف این فناوری، هر چهار پیکسل با هم ترکیب می شوند و یک پیکسل را تشکیل می دهند؛ چنین کاری امکان ثبت تصاویر واضح تر و روشن تر را در شرایط نور کم فراهم می کند. در این فناوری، ترکیب چهارتایی پیکسل های ۰.۸ میکرومتری به منزله ی پیکسل های ۱.۶ میکرومتری با وضوح ۵ مگاپیکسل عمل می کنند و حساسیت فیلترهای رنگی نسبت به نور را افزایش می دهند.

در صورت استفاده از این حسگر در دوربین اصلی گوشی، امکان به کارگیری فیلتر رنگی RGB به جای فناوری تتراسل وجود خواهد داشت. در صورت به کارگیری این سنسورها به عنوان بخشی از لنزهای تله فتو، اندازه ی ماژول دوربین به میزان ۷ درصد در مقایسه با سنسورهای ۲۰ مگاپیکسلیِ یک سوم اینچی کنونی سامسونگ کاهش پیدا می کند.

حسگر ایزوسل Slim 3T2 در سه ماهه ی ابتدایی سال جاری میلادی به تولید انبوه خواهد رسید. فروش قطعات مورد استفاده در گوشی های هوشمند، یکی از کسب وکارهای سودآور غول کره ای است. با فراگیر شدن استفاده از حفره های نمایشگر برای جاسازی دوربین جلوی گوشی، سامسونگ هم علاقه مند است تا راهکارهایی را متناسب با این طراحی عرضه کند.

سامسونگ اولین صفحه نمایش اولد ۱۵.۶ اینچی 4K را برای لپ تاپ ها معرفی کرد

سامسونگ صفحه نمایش جدیدی با فناوری OLED و وضوح 4K برای استفاده در لپ تاپ های رده بالا تولید خواهد کرد.

به گزارش زومیت، اواخر سال گذشته بود که اطلاعاتی درباره ی اولین نمایشگر ۱۵.۶ اینچی OLED سامسونگ با وضوح 4K برای لپ  تاپ  ها در نمایشگاه CES مطرح شد. این محصول تا پایان نمایشگاه معرفی نشده باقی ماند؛ اما ظاهرا انتظارها به سر آمده است. شرکت Samsung Display اعلام کرد موفق شده اولین صفحه نمایش ۱۵.۶ اینچی OLED لپ تاپ با وضوح تصویر UHD را بسازد. سامسونگ این پنل را به سازندگان پیشتاز برای ساخت نوت  بوک  های رده بالا عرضه خواهد کرد.

پنل های OLED در بازار نمایشگرهای کره ای محصول ناشناخته ای نیست. این پنل ها در حوزه ی نمایشگرهای موبایل حضور چشمگیری دارند و اکنون، قرار است در بازار نوت بوک ها هم خودی نشان دهد. شرکت Samsung Display، سازنده ی تخصصی نمایشگرهای سامسونگ، ۹ کارخانه ی تولید نمایشگر در سراسر جهان دارد.

خط تولید نمایشگر های OLED لپ تاپ سامسونگ با وضوح 4K تا ماه آینده راه اندازی خواهد شد. فناوری نمایشگر OLED درمقایسه با نمایشگرهای رایج LCD چندین مزیت دارد و درواقع، جایگزین شایسته ای برای این نمایشگرها در لپ تاپ های پرچم دار خواهد بود. سامسونگ خاطرنشان می کند پنل های OLED با وضوح 4K ساختِ این شرکت استاندارد DisplayHDR TrueBlack مؤسسه ی VESA، مؤسسه ی استانداردهای ویدئو الکترونیک را دریافت کرده و از دقت رنگ چشمگیر و قابلیت HDR کامل بهره مند است.

نمایشگر لپتاپ OLED سامسونگ سطح روشنایی گسترده ای از ۰.۰۰۰۵ تا ۶۰۰ نیت دارد و نسبت کنتراست دینامیکی آن ۱:۱۲۰۰۰۰ اعلام شده است. با این ارقام رنگ سیاه در این صفحه نمایش ۲۰۰ برابر تیره تر و رنگ سفید دوبرابر روشن تر از نمایشگرهای رایج LCD به نمایش درخواهد آمد.

طیف رنگی این نمایشگر ۳.۴ میلیون رنگ را شامل می شود که دوبرابرِ میزان به کاررفته در نمایشگرهای رایج LCD است. نمایشگر لپ  تاپ جدید سامسونگ از استاندارد حجم رنگ DCI-P3 پیروی می کند که بهترین حالت ممکن برای استریم ویدئو است. سامسونگ مدعی است این نمایشگر در مقایسه با نمایشگرهای LCD هم اندازه  اش حجم رنگ ۱.۷ برابری دارد. این ویژگی باعث شفافیت و دقت در رنگ هنگام تماشای غیرمستقیم صفحه نمایش می شود.

سامسونگ به این موضوع اشاره نکرده که کدام یک از تولیدکنندگان لپ تاپ برای اولین بار از صفحه نمایش OLED با وضوح 4K ساخت این شرکت استفاده می کنند. با این حال، انتظار می رود این صفحه نمایش همچون نگینی بر لپ تاپ های پرچم دار ساخت لنوو (Leonovo) و دل (Dell) بدرخشد. سامسونگ می گوید قصد دارد تولید انبوه این نمایشگر لپ تاپ را از اواسط فوریه (برابر با اواخر بهمن) آغاز کند. احتمال دارد این شرکت در یکی از لپ تاپ های گران قیمتش از این محصول استفاده کند.

هدیونیت پایونیر، گوشی هوشمند را به سیستم اطلاعات و سرگرمی تبدیل می کند

پایونیر از قابلیت جدیدی برای اتصال سیستم های صوتی قدیمی با گوشی هوشمند در خودروهای قدیمی رونمایی کرد که تنها ۱۵۰ دلار قیمت دارد.

به گزارش زومیت، امروزه سیستم های اطلاعاتی و سرگرمی از جمله مواردی هستند که در خودروها به روز می شوند و باعث تغییر ظاهر آن نیز خواهند شد. این نوع تکنولوژی در ابتدا از نوع آنالوگ بود که فضای زیادی داخل کابین اشغال می کرد و با پیشرفت علم روز، در ادامه به نوع DIN کوچک تغییر یافت که به اندازه ی یک دی وی دی درایو کوچک است. سپس بار دیگر به نوع بزرگتر تبدیل شد؛ ابتدا انواع DIN دوگانه و پس از آن سیستم اطلاعاتی و سرگرمی بسیار بزرگ تر که دارای صفحه نمایش لمسی است، وارد بازار شدند. این روزها برخی از سیستم های اطلاعاتی و سرگرمی مانند سیستم MBUX مرسدس بنز، حتی کابین دیجیتال را نیز با صفحه نمایش لمسی ترکیب می کنند و در امتداد داشبورد گسترش می یابند.

درواقع سیستم اطلاعاتی و سرگرمی هر روز پیشرفته تر می شود و اگر شما خودروی قدیمی دارید و می خواهید آن را به روزرسانی کنید، با مشکلات زیادی رو به رو خواهید شد. Pioneer این مشکل را با آخرین نسخه  از محصولات خود یعنی SPH-10BT حل کرده است. هدیونیت با صفحه نمایش بزرگ شبیه صفحه نمایش لمسی سیستم های اطلاعاتی و سرگرمی متداول عرضه نمی شود. در عوض این سیستم از گوشی هوشمند بهره می برد که به کاربر اجازه می دهد تا از گوشی آیفون یا تلفن همراه مجهز به سیستم عامل اندروید خود به عنوان صفحه نمایش برای پخش استفاده کند. با استفاده از این قابلیت، SPH-10BT پایونیر می تواند به واحد اصلی DIN متصل شود که در خودروهای قدیمی نیز رایج است.

SPH-10BT پایونیر از بلوتوث برای ارتباط با گوشی هوشمند در واحد اصلی استفاده می کند؛ در حقیقت به سیم نیازی نیست، مگر اینکه کاربر نیاز به شارژ تلفن همراه خود داشته باشد. در هر دو جهت قرارگیری portrait و landscape، گوشی هوشمند پس از اتصال با واحد اصلی پایونیر به صفحه نمایش کاربرپسند تبدیل می شود.

به غیر از اتصال و ادغام گوشی هوشمند با سیستم به عنوان صفحه نمایش، قابلیت کنترل صوتی نیز در دسترس خواهد بود و همچنین امکان تماس های هندزفری یا حتی خواندن پیام های متنی بدون نیاز به نگاه کردن یا لمس صفحه نمایش امکان پذیر است. کاربر همچنین می تواند با لمس یک دکمه، از اپلیکیشن ناوبری مورد علاقه در گوشی هوشمند خود نیز استفاده کند. درنهایت پایونیر SPH-10BT آماده ی اتصال با حسگرهای جداگانه پارکینگ است تا صفحه نمایش و هشدارها به گوشی هوشمند منتقل شوند.

با این هدیونیت دیگر افراد مجبور نیستند فقط برای ارتقای سیستم های صوتی و پخش، خودروی سواری قدیمی و محبوب خود را بفروشند و مدل جدیدتری خریداری کنند. سیستم SPH-10BT پایونیر احتمالا با قیمت ۱۵۰ دلار عرضه می شود.

آمازون برای تحویل کالای مشتریان از ربات تحویل خودران استفاده می کند

فروشگاه اینترنتی آمازون از ربات های خودران شش-چرخ برای تحویل کالا و بسته های مشتریان در واشنگتن استفاده می کند.

به گزارش زومیت، آرزوهای آمازون درباره ی ناوگان تحویل خودران به خوبی شناخته شده هستند؛ اما بخش بزرگی از شایعات در اطراف خدمات Prime Air که براساس هواپیماهای بدون سرنشین برای تحویل بسته ها ازطریق هوا بنیان گذاری شده اند، می پیچد. این شرکت به تازگی آزمایش هایی را با استفاده از ربات های زمینی آغاز کرده است که با استفاده از ناوبری خودران برای رسیدن به مقصد نهایی، در محله های واشنگتن طی مسیر می کنند.

درحالی که شاید ربات های زمینی مانند پیک های خودران پرنده بدون سرنشین بسیار هیجان انگیز نباشند، اما آن ها در شرایط کنونی بسیار به واقعیت نزدیک هستند. شاید سال های آینده ربات خودران تحویل بتواند جای خود را در زندگی انسان ها باز کند و در ناوگان تحویل فروشگاه های بزرگ مورد استفاده قرار گیرد. اوایل ماه جاری پپسی تعدادی از فروشنده های خودران خود را در دانشگاه کالیفرنیا معرفی کرد و چند روز پیش نیز Starship Technologies مدل آزمایشی از ربات خودران خود را در دانشگاه جورج میسون ویرجینیا به نمایش گذاشت. این ربات های ۶-چرخ در محوطه ی دانشگاه غذای مشتریان را برای آن ها می برند و تحویل می دهند.

ربات تمام الکتریکی و خودران آمازون به نام Scout، ظاهری بسیار شبیه به ربات Starship دارد. این ربات نیز دارای شش چرخ و به اندازه ی یک کولر بزرگ است و با سرعت پیاده روی انسان حرکت می کند. این ربات برقی می تواند به طور کاملاً خودکار مسیر تحویل کالا که به آن داده شده را دنبال کند و طبق گفته های آمازون قادر است به راحتی از کنار حیوانات خانگی، عابران پیاده و سایر موانعی که ممکن است با آن ها مواجه شود، حرکت خود را ادامه دهد.

۶ دستگاه از این ربات های خودران در روزهای آفتابی از دوشنبه تا جمعه در شهرستان اسنوهومیش واشنگتن برای تحویل بسته های مشتریان مورد استفاده قرار می گیرند. اگرچه این ربات ها برای انجام امور به صورت خودران طراحی شده اند، اما در ابتدا یک کارمند آمازون همراه آن ها حضور خواهد داشت.

فیسبوک و گوگل، ارتباط زبانی بین دو سیستم هوش مصنوعی را کشف کردند

فیسبوک و گوگل به نوعی در خط مقدم صنعت هوش مصنوعی قرار دارند و به تازگی، چارچوبی برای مطالعه ی یکی از ترسناک ترین قابلیت های آن طراحی کرده اند.

به گزارش زومیت، پیچیدگی های متعدد علم زبان شناسی در حوزه ی هوش مصنوعی، هنوز کشف نشده باقی مانده اند. در این میان، تحقیقات جدید شاید نظریه های جدیدی را پیش روی متخصصان قرار دهد. یکی از جدیدترین تحقیقات پیرامون این موضوع، نظریه های جدیدی درباره ی تکامل گویش میان دو سیستم هوش مصنوعی (AI Agent) ارائه کرده است.

مقاله هایی با عنوان «پدیده ی زبانی که در بازی های نیازمند ارتباط شکل می گیرد»، در سرور مشهور پیش چاپ مقاله یعنی Arxiv.org مشاهده شده است که دانشمندان هوش مصنوعی فیسبوک، گوگل و دانشگاه نیویورک در تخقیقات مرتبط با آن همکاری کرده اند. در تحقیقات مذکور، دو سیستم هوش مصنوعی مورد نظر با فناوری یادگیری عمیق آموزش داده شدند. این آموزش با استفاده از چند بازی انجام شد که برخی پدیده های زبان های واقعی را شبیه سازی می کرد.

تحقیقات فوق، اولین تلاش برای درک زبان شناسی با استفاده از یادگیری ماشین نیست. در ژوئن ۲۰۱۷، مقاله ای توسط محققان فیسبوک منتشر شد که چگونگی یادگیری مذاکره در حین چت کردن توسط دو هوش مصنوعی را نشان می داد؛ اما تحقیقات اخیر ادعا می کند که برای اولین بار، از آخرین هوش مصنوعی در حوزه ی شبکه ی عصبی استفاده کرده است. شبکه ی عصبی مورد نظر، توانایی کار کردن با ورودی های ادراکی عظیم را دارد. به علاوه آن ها نتیجه گرفتند که شبکه ی فوق، به خوبی روند تکامل زبان با تعامل را نشان می دهد.

تیم تحقیقاتی، کار خود را با طراحی گروه  هایی از هوش مصنوعی شروع کرد که توانایی برقراری ارتباط در محیطی شبیه سازی شده را داشتند. محیط و شرایط ارتباطی آن ها، درجه های مختلف پیچیدگی داشت که از ساده (مثلا چند معادله ی ریاضی) تا بسیار پیچیده (یک شبکه ی عظیم عصبی) را در بر می گرفت. بازی هایی که هوش های مصنوعی مذکور با هم انجام می دادند، مشخصات کلیدی متعددی داشت. بازی ها به صورتی بودند که هر دو طرف، قابلیت گوش دادن به مخاطب و صحبت کردن به صورت همزمان را داشتند. به علاوه، آن ها درباره ی مسائل خارج از محیط شبیه سازی شده نیز با هم مکالمه هایی انجام دادند. آن مسائل در محیط هایی رخ می داد که طرفین درگیر در مکالمه، توانایی مشاهده  و درک نسبی آن ها را داشتند.

ارتباط میان گروهی کارگزاران هوشمند، توانایی های زبانی آن ها را افزایش می دهد

در اولین آزمایش انجام شده بین گروه های سه تا ۱۰ عضوی، نرخ موفقیت در حل پازل بازی به صورت تکی و همکاری با دیگر اعضای گروه، قابل تشخیص نبود. درواقع، پس از ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار بار انجام بازی ها، صرف نظر از ابعاد گروه ها هیچ تفاوت خاصی در نرخ موفقیت حل کردن پازل نبود.

در آزمایش بعدی، دو گروه هوش مصنوعی با توانایی های ارتباطی و زبانی متفاوت، با هم رو به رو شدند. نتایج نشان داد که گروه ها پس از مدتی توانایی صحبت کردن با هم را پیدا کرده و در میان آن ها کارگزارانی با قابلیت مدیریت پروتکل جدید زبانی بین گروه ها، فعالیت می کردند.

حتی کارگزاران هوشمندی که پیش از تحقیقات با هم ارتباطی نداشتند، پس از ۲۰۰ هزار بازی، در ۶۵.۶ درصد از بازی ها موفق شدند. البته، موفقیت آن ها نیازمند ارتباط قوی در گروه هر یک بود. وقتی ارتباط داخل گروهی، به نصف ارتباط بین گروه های مختلف کاهش پیدا کرد، نرخ موفقیت نیز به ۵۲.۳ درصد رسید.

مولفان تحقیق مذکور در بخشی از مقاله ی خود به این نکته اشاره کردند که نیاز اولیه برای توسعه و گسترش یک زبان در شرایط فوق، حضور حداقلی از کارگزاران هوشمند در گروه ها است. یافته های آن ها (باتوجه به اینکه در داخل گروه های هوش مصنوعی، یک زبان مشترک ساخته شد)، نشان می دهد که حداقل ارتباطی داخلی در گروه ها لازم است تا ارتباط با گروه های خارجی، بهتر انجام شود. درواقع، موفقیت کارگزاران ارتباط کمی به تعامل با گروه های دیگر داشت و بیشتر، مشروط به ارتباط داخلی آن ها می شد.

یافته ی دیگر تحقیقات پیرامون ارتباط زبانی هوش های مصنوعی آن بود که آن ها در گروه های خود بیشتر به دنبال ادغام شدن و همکاری هستند. پیشرفت زبان مشترک میان کارگزاران، زمانی اوج می گرفت که تعداد کارگزاران حاضر در آن ها، تفاوت بیشتری با هم داشتند. درنتیجه، زبانی که حاصل از ارتباط دو گروه با تعداد اعضای نزدیک به یکدیگر بود، ساده تر به  نظر می رسید.

در آزمایش نهایی، تعدادی از گروه ها با تعداد اعضای برابر، با یکدیگر ارتباط برقرار کردند. در این آزمایش، فاصله ی کارگزاران گروه ها با هم مورد بررسی قرار گرفت. کارگزاران گروه ها با گروه های دیگر ارتباطی به خوبی ارتباط داخل گروه برقرار می  کردند، اما با افزایش فاصله ی آن ها، درک متقابل یا ارتباط مورد نیاز برقرار نمی شد.

نتایج تحقیقات بالا نشان داد که مهارت زبان برای هوش مصنوعی، لزوما به توانایی های پیشرفته و پیچیده ی زبانی وابسته نیست. بلکه می توان آن را از ارتباطات ساده ی اجتماعی کارگزاران گروه های هوش مصنوعی و ازطریق انجام بازی های ارتباطی توسعه داد. درنهایت محققان اعلام کردند با حضور سه یا تعداد بیشتر کارگزاران هوشمند در گروه های هوش مصنوعی، بدون اضافه کردن مکانیزمی خاص به کارگزاران، می توان پرتکل ارتباطی ساده ای را توسعه داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

20 + 20 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *