روش های بسیاری برای کم کردن حجم عکس وجود دارند. اما کدام بهتر و سریع تر است؟ این روز ها کم کردن حجم عکس به یکی از دغدغه های اصلی کاربران شبکه های اجتماعی تبدیل شده است. در این مقاله قصد داریم روش های اصلی کم کردن حجم عکس را توضیح دهیم.
سرعت اینترنت و بهایی که برای هر کیلوبایت اینترنت می پردازیم موجب شده کاربرانی که ناچارند هر روز تعدادی زیادی عکس در اینترنت بارگذاری کنند به فکر راه حلی برای این مساله باشند. از طرفی سئوکاران هم دوست دارند در کنار حفظ کیفیت عکس، سرعت بارگذاری عکس ها در سایت بالا برود. رونق گرفتن کسب و کار های مجازی، تلاش برای جذب مخاطب و طراحی بنر های تبلیغاتی رنگارنگ هم در این امر بی تاثیر نبوده است.
کم کردن حجم عکس می تواند به چند طریق انجام شود. بستگی دارد که چه حجمی انتظار دارید. گاهی صرفا با تغییر ابعاد عکس و کوچکتر کردن آن حجم عکس کاهش می یابد. گاهی باید فرمت عکس را تغییر داد و آن را از فرمت های حجیم به فرمت های کم حجمی مثل jpeg تبدیل کرد. گاهی هم باید کیفیت عکس را تا جایی که تغییر چندانی احساس نشود کم کرد. در این مقاله قصد داریم تمامی این روش ها را توضیح دهیم.
۱. کم کردن حجم عکس با تغییر ابعاد عکس
تغییر ابعاد عکس به نسبت راه حل های دیگر ساده تر است، اما معایبی هم دارد. اینکه دستکاری عکس باعث غیر طبیعی شدن عکس شود. یعنی تبدیل کردن یک عکس مربعی به مستطیل باعث کشیده تر شدن تصاویر و غیرطبیعی جلوه کردنشان خواهد شد؛ بنابراین عکسی که انتخاب می کنید و سایزی که می خواهید در بیاورید باید شرایط لازم برای استفاده کردن از این روش را داشته باشد. در این مقاله روش تغییر ابعاد عکس در نرم افزار های Microsoft office picture manager، فتوشاپ و Paint را برای شما توضیح داده ایم.
روش اول) تغییر ابعاد عکس در Microsoft office picture manager
شما می توانید ابعاد عکس را در نرم افزار های بسیاری تغییر دهید. اولین گزینه، باز کردن تصاویر با Microsoft office picture manager است. البته اگر مجموعه برنامه های آفیس را نصب کرده باشید. برای این کار بر روی عکس خود راست کلیک کنید و گزینه Open With را انتخاب کرده، برنامه Microsoft office picture manager را انتخاب نمایید.
عکس مورد نظر درمحیط Microsoft Office Picture Manager باز خواهد شد. در قسمت بالای پنجره باز شده بر روی گزینه Edit Picture کلیک کنید و یا از منوی Picture گزینه Resize را انتخاب نمایید. بر روی Resize کلیک کنید.
در منوی باز شده، نوع اندازه ی عکس، در حالت پیش فرض روی سایز اصلی عکس یعنی Original Size تنظیم شده است.
حال با انتخاب گزینه Predefined Width x height می توانید از سایز های از قبل تعریف شده استفاده کنید، این سایزها در ۶ گزینه تعریف شده و شما قادر به انتخاب سایز بسته به استفاده خودتان از عکس در وب و یا ایمیل می باشید. از گزینه های (Web – Large (۶۴۰x۴۸۰ px و (Web – Small (۶۴۰x۳۳۶ px برای ذخیره در وب سایت و گزینه های (E-mail – Large (۳۱۴x۲۳۵ px و (E-mail – Small (۱۶۰x۱۶۰ px برای ایمیل استفاده کنید.
در صورتی که سایز مشخصی در نظر دارید با برنامه Microsoft Picture Manager از گزینه Custom Width * height بهره بگیرید. در این قسمت می توانید اندازه تصویر را کنترل و تغییرات را اعمال کنید. (به طور مثال ۷۲۸ * ۱۰۲۴ پیکسل) و گزینه Ok را انتخاب کنید.
روش دوم) تغییر سایز عکس با نرم افزار Fireworks
Aodbe FireWorks ابزاری قدرتمند دیگری از شرکت نام آشنای Adobe است، یک نرم افزار طراحی گرافیک و البته مخصوص طراحان وب که به منظور بهینه ساختن تصاویر جهت انتشار بر روی وب و ساختن انیمیشن های GIF استفاده می شود. برای باز کردن تصویرتان ابتدا از منوی File، گزینه Open را انتخاب کنید. سپس در پنجره باز شده مسیر عکس مورد نظر را انتخاب نمایید و عکس را باز کنید. با استفاده از منوی ابزار ها در بالای نرم افزار، این مسیر را طی کنید: Modify<Canvas
روش سوم) تغییر ابعاد عکس در فتوشاپ
ابتدا عکس مورد نظر را در فتوشاپ باز کنید. بر روی منوی Image کلیک کرده و گزینه Image Size را انتخاب کنید.
در قسمت اول طول و عرض عکس بر حسب پیکسل به نمایش درآمده و می توان سایز عکس را برحسب پیکسل تغییر داد، هنگامی که طول (width) را وارد می کنید عرض تصویر (Height) به صورت خودکار به نسبت طول تغییر می کند. در کادر دوم طول و عرض عکس بر حسب سانتی متر است که اصلا برای وب استفاده نمی شود. در کادر سوم قابلیت دستکاری طول و عرض بصورت جدا با برداشتن تیک مربوط به گزینه های Scale Styles و Constrain Proportion فراهم می شود.
روش چهارم) تغییر سایز عکس در نرم افزار Paint
برای کم کردن سایز و حجم عکس توسط Paint ویندوز ابتدا تصویر مورد نظر را در این برنامه باز کنید (با کلیک راست بر روی عکس و انتخاب گزینه edit). توجه کنید که حجم فعلی در نوار پایینی نوشته شده است، از نوار بالا بر روی گزینه Resize کلیک کنید و از پنجره ظاهر شده در بخش اول Pixel را انتخاب نمایید.
حالا با کم کردن عدد بخش های Horizontal یا Vertical طول و عرض تصویر نیز متناسب با یکدیگر تغییر خواهد کرد، توجه کنید که این دو عدد متناسب با یکدیگر تغییر خواهند کرد و کافیست تنها شما عرض یا طول تصویر را کم کنید تا اندازه عکس به صورت متناسب تنظیم شود. پس از تنظیم پنجره را OK کنید تا سایز عکس کوچک و حجم آن کاهش یابد. از طریق منو اصلی و گزینه های Save و Save As میتوانید براحتی تصویر کم حجم شده را ذخیره کنید.
۲. کم کردن حجم عکس با کاهش کیفیت
شاخص اندازه گیری کیفیت عکس رزولوشن آن عکس است. رزولوشن یک تصویر عبارت است از تعداد پیکسل های عکس که بصورت تعداد پیکسل های عرض ضربدر طول نمایش داده می شود. یعنی وقتی رزولوشن یک عکس ۷۲۰*۱۲۸۰ باشد، این عکس ۱۲۸۰ پیکسل در عرض و ۷۲۰ پیکسل در ارتفاع صفحه نمایش دارد. با این حال باید بدانید که رزولوشن تنها عامل تعیین کیفیت تصاویر نیست و عوامل مختلفی تاثیرگذار هستند. بطور کلی رزولوشن ساده ترین و ابتدایی ترین عامل برای تشخیص کیفیت تصاویر است.
اولین گزینه برای کم کردن رزولوشن عکس استفاده از فتوشاپ است. برای دستکاری کردن رزولوشن عکس باید به سراغ همان گزینه Image size بروید؛ و پس از ظاهر شدن پنجره زیر گزینه رزولوشن را خواهید دید (در کادر دوم). استاندارد کیفیت تصویر برای وب سایت ها ۷۲ پیکسل می باشد و هر چه بیشتر علاوه بر کیفیت حجم فایل عکس نیز زیادتر می شود.
شما از طریق نرم افزار Adobe FireWorks هم به رزولوشن عکس دسترسی خواهید داشت. آن هم در همان پنجره مربوط به Image size که قبلا نحوه دسترسی به آن را توضیح دادیم موجود است.
۳. کم کردن حجم عکس با تغییر فرمت
در برنامه Aodbe FireWorks این کار به سادگی انجام می پذیرد. به این صورت که از قسمت File، گزینه Image Preview را انتخاب کنید. سپس گزینه Image Preview فعال می گردد، در این قسمت فرمت مورد نظر را انتخاب نمایید و عکس خود را با حجم کم، برای ذخیره در وب با گزینه Export نهایی کنید.
یک راه ساده تر در نرم افزار Adobe Fireworks کار با پنل Optimize است. می توان برای انتخاب بهترین فرمت، بر روی Optimize (اولین گزینه در قسمت بالا سمت راست) کلیک کرده و سپس در قسمت زیر همان گزینه، JPEG-Better Quality را انتخاب کنید.
در برنامه فتوشاپ هم یک راه حل جالب وجود دارد و آن استفاده از گزینه Save for Web است که معمولا در منوی File قابل دسترسی است. اگر نبود فشردن دکمه های Ctrl+Shift+Alt+S به صورت همزمان باعث باز شدن پنجره save for web می شود. در این پنجره امکانات جالبی هست. یکی گزینه Quality است که عددی دارد بین ۰ تا ۱۰۰ و شما باید هنگام کم و زیاد کردنش حواستان هم به تصویر باشد تا خیلی بی کیفیت نشود. شما حتی از همین پنجره قادر به تغییر ابعاد عکس خواهید بود. اما مهمترین چیز در اینجا انتخاب فرمت عکس است؛ بهترین فرمت که همزمان هم کیفیت عکس را حفظ کند هم حجم را خیلی بالا نبرد فرمت Jpeg است.
سخن آخر
برای کم کردن حجم عکس بجز موارد بالا روش های بسیار دیگری وجود دارد. روش هایی مثل استفاده از سرویس های آنلاین موجود مثل compressor ، resizeimage و picresize. نرم افزار های بسیاری هم هستند که بتوانند امکانات بیشتری در اختیار شما بگذارند مثل نرم افزار Imageresizer که با اضافه کردن گزینه Resize Picture به منو کلیک راست شما کار تبدیل و کاهش حجم عکس ها را بسیار آسان می کند. یا مثلا نرم افزار پرتابل و سبک (Light Image Resizer (Portable (این نرم افزار برای استفاده از نسخه کامل نیاز به کرک شدن دارد) که کارکرد مشابه imageresizer را دارد. انتخاب هر روش بستگی به تعداد عکسی که باید ویرایش کنید و نوع کار شما دارد.
منبع: مجله ی ستاره.