با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در بیست و هشتمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر و در صفحه ی اخبار کامپیوتر، پنج خبر از دنیای سخت افزار و نرم افزار کامپیوتر یا رایانه تقدیم شما گرامیان میگردد.
ریزر بلید پرو 17 اینچ با نمایشگر 4K و نرخ تازه سازی ۱۲۰ هرتز معرفی شد
ریزر لپ تاپ بلید پرو ۱۷ اینچ را با نمایشگر 4K و نرخ تازه سازی ۱۲۰ هرتز معرفی کرد. این لپ تاپ از یک ترابایت حافظه ی ذخیره سازی SSD درکنار تراشه ی نسل نهمی اینتل استفاده می کند.
به گزارش زومیت، ریزر با رونمایی لپ تاپی جدید، به صورت رسمی مهر تأییدی بر شایعات اخیر زد و تغییراتی اساسی در لپ تاپ های پرچم دار گیمینگ خودش اعمال کرد. بر این اساس، مدل جدید لپ تاپ های خانواده ی ریزر بلید پرو (Razer Blade Pro) از نمایشگری با وضوح 4K و نرخ تازه سازی ۱۲۰ هرتز بهره می گیرد.
نمایشگر ۱۲۰ هرتز 4K در بین لپ تاپ های گیمینگ به شدت کمیاب است و محصولات کمی از آن استفاده می کنند. درواقع، به غیر از ریزر بلید پرو ۱۷، تنها لپ تاپ گیمینگی که از نمایشگر 4K با نرخ تازه سازی ۱۲۰ هرتز بهره می گیرد، ROG Zephyrus S GX5002 ایسوس است که البته هنوز به بازار عرضه نشده است.
طبق اطلاعات رسمی ریزر، لپ تاپ بلید پرو ۱۷ اینچ نخستین محصول از خانواده ی ریزر بلید است که از نمایشگری با وضوح و نرخ تازه سازی درخور توجه بهره می گیرد و از این حیث لپ تاپ مهمی به شمار می آید. نمایشگر این لپ تاپ جدید درکنار بهره مندی از نرخ تازه سازی عالی ۱۲۰ هرتز، روشنایی معادل ۴۰۰ نیت را درکنار پوشش کامل از Adobe RGB ارائه می دهد. این موضوع ریزر بلید پرو ۱۷ اینچ را به محصولی تبدیل می کند که مخصوص افراد حرفه ای شاغل در حوزه ی کارهای گرافیکی است؛ چراکه این لپ تاپ از نمایشگری بهره می گیرد که می تواند محتوای بصری را به شکلی بسیار عالی به نمایش بگذارد.
مدل جدید ریزر بلید پرو ۱۷ اینچ برای پردازش وظایف مختلف از تراشه ی نسل نهمی Core i7-9750H اینتل استفاده می کند و به یک ترابایت حافظه ی ذخیره سازی از نوع SSD درکنار ۱۶ گیگابایت حافظه ی رم از نوع DDR4-2667 مجهز است. ناگفته نماند کاربر می تواند به دلخواه حافظه ی ذخیره سازی و رم این لپ تاپ را ارتقا دهد؛ چراکه این محصول تا سقف ۶۴ گیگابایت از حافظه ی رم پشتیبانی می کند.
یکی از ضعف های ریزر بلید پرو جدید در مقایسه با دل XPS 15 و اپل مک بوک پرو ۱۵ استفاده نکردن از تراشه ی هشت هسته ای Core i9 اینتل است. لپ تاپ جدید ریزر برای پردازش وظایف گرافیکی از کارت گرافیک GeForce RTX 2080 Max-Q انویدیا بهره می گیرد. پردازنده ی یادشده قدرتمندترین پردازنده ی گرافیکی دنیای لپ تاپ ها به شمار می آید و این نکته ای مثبت برای ریزر بلید پرو ۱۷ اینچ است.
البته بهره مندی ریزر بلید پرو جدید از کارت گرافیک یادشده به این معنی نیست که شما می توانید بازی های جدید را با وضوح 4K و نرخ ۱۲۰ فریم بر ثانیه به سادگی اجرا کنید. اجرای بازی ها در وضوح 4K نیازمند سخت افزار بسیار قدرتمندی است و حتی قرارگیری تراشه ی ۶ هسته ای درکنار کارت گرافیکی نظیر GeForce RTX 2080 Max-Q نمی تواند جواب گوی اجرای بازی ها با چنین وضوحی باشد.
برخی از بازی های قدیمی را شاید بتوان با وضوح 4K و نرخ ۱۲۰ فریم بر ثانیه اجرا کرد؛ اما این اتفاق برای بازی های گرافیکی جدید امکان پذیر نیست. البته هر زمان که بخواهید از این لپ تاپ به عنوان دستگاهی برای اجرای بازی های سنگین استفاده کنید، می توانید آن را به کارت گرافیک خارجی اش متصل کنید که با نام Core Chroma X شناخته می شود. درضمن، همان طور که انتظارش را داشتیم، تمامی مدل های این لپ تاپ جدید از Razer Chroma پشتیبانی خواهند کرد.
ریزر اعلام کرده است علاقه مندان می توانند هم اکنون لپ تاپ بلید پرو ۱۷ را با قیمت ۳۷۰۰ دلار در بازار آمریکا و چین تهیه کنند. درضمن، این شرکت قصد دارد لپ تاپ جدیدش را در سه ماهه ی پایانی سال ۲۰۱۹ در کشورهای بریتانیا و آلمان نیز عرضه کند.
کلاودفلر، گوگل کروم و فایرفاکس پشتیبانی از HTTP/3 را شروع کردند
بازیگران بزرگ دنیای وب، پشتیبانی از پروتکل امنیتی به نام HTTP/3 را به سرویس های خود افزودند که موجب افزایش سرعت مرور صفحات وب هم می شود.
به گزارش زومیت، نسل جدید پروتکل HTTP به نام HTTP/3 شناخته می شود. بازیگران بزرگ دنیای وب همچون کلاودفلر، گوگل کروم و موزیلا فایرفاکس پشتیبانی از این پروتکل را به سرویس های خود اضافه کردند که به معنای شروع دوران پیاده سازی گسترده ی آن خواهد بود. کلاودفلر اعلام کرد که مشتریان در بخش تنظیمات کاربری امکان اضافه کردن پشتیبانی از HTTP/3 را به دامین های خود خواهند داشت. با فعال سازی این بخش، هرگاه کاربری از طریق کلاینت مجهز به HTTP/3 از وب سایت آن ها بازدید کند، اتصال او به صورت خودکار از طریق پروتکل جدید برقرار می شود.
در بخش مرورگرها، نسخه ی Canary از مرورگر کروم در ابتدای ماه جاری میلادی پشتیبانی از HTTP/3 را به سرویس های خود اضافه کرد. کاربران می توانند با استفاده از عبارت های خط فرمان کروم آن را فعال کنند. برای فعال سازی باید عبارت زیر در خط فرمان وارد شود:
–enable-quic –quic-version=h3-23
موزیلا به عنوان مرورگر مشهور بعدی در دنیای وب اعلام کرد که پشتیبانی از HTTP/3 را به زودی ارائه خواهد کرد. آن ها در ادامه ی فصل پاییز، این قابلیت را در نسخه ی Firefox Nightly عرضه خواهند کرد.
HTTP/3 چیست؟
به بیان ساده، HTTP/3 نسخه ی بعدی HTTP محسوب می شود؛ پروتکلی که محتوا از طریق آن از سرور به سمت کاربر حرکت می کند. سپس محتوا در مرورگرها، اپلیکیشن های موبایل یا اپلیکیشن های دیگر نمایان خواهد شد. HTTP/3 یا HTTP v3 با تمامی نسخه های پیشین تفاوت اساسی دارد. این پروتکل به نوعی بازنویسی کامل HTTP محسوب می شود که به جای پروتکل TCP از QUIC استفاده می کند. به علاوه پشتیبانی از استاندارد رمزنگاری TLS نیز به صورت پیش فرض در آن قرار دارد.
پروتکل جدید HTTP/3 مجموعه ای از فناوری های جدید محسوب می شود که همگی با هدف بارگذاری سریع تر وب سایت ها و با استفاده ی پیش فرض از رمزنگاری اتصال ها فعال خواهند شد. برای درک عملکرد HTTP/3 ابتدا باید روند کاری مدل شبکه ی اتصال متقابل سامانه های باز (OSI) را درک کنید. HTTP (به عنوان یک پروتکل لایه ی ۷) به صورت پیش فرض از TCP (پروتکل لایه ی ۴) به عنوان پایه ی خود استفاده می کند. TCP برای تفسیر ارتباط بین کاربر و سرورها استفاده می شود و سپس اطلاعات را از یکی به دیگری منتقل می کند. بنابراین به عنوان یک پروتکل جابه جایی شناخته می شود.
پروتکل TCP در دهه ی ۱۹۷۰ طراحی شد و در آن زمان هیچ کس استفاده از آن در ارتباطات تقریبا زنده را مانند امروز پیش بینی نمی کرد. با گذشت زمان، مهندسان نرم افزار متوجه شدند که TCP اصلا برای سرعت های بالا طراحی نشده است. گروه های متعدد مهندسی، در سال های گوناگون تلاش کردند تا پروتکل لایه ی انتقال بهتری طراحی کنند. از میان آن ها مهندسان گوگل بیش از سایرین موفق بوده اند.
مهندسان گوگل در اولین دستاورد خود SPDY را توسعه دادند که برخی از مشکلات TCP را حل کرد. محصول آن ها بعدا در پروتکل HTTP-over-SPDY استفاده شد که درنهایت به تولد HTTP/2 انجامید و امروز در ۴۰ درصد از وب سایت های اینترنتی استفاده می شود.
SPDY بهبودی روی پروتکل TCP و مفاهیم پایه ای آن محسوب می شود. مهندسان گوگل پس از مدتی متوجه شدند که با ترکیب پایداری TCP و سرعت UDP می توان پروتکل جدید و بهینه تری توسعه داد. درنتیجه QUIC یا Quick UDP Internet Connection متولد شد. همان طور که از نام پروتکل جدید برداشت می شود، ترکیبی از بهترین قابلیت های TCP و UDP در توسعه ی آن استفاده شده است. هدف اصلی از توسعه ی آن نیز ساختن پروتکل انتقال سریع تر لایه ی چهارم بود.
HTTP/3 را می توان محصول پیاده سازی QUIC در HTTP نامید. در این پروتکل و در لایه ی انتقال، TCP و SPDY توسط QUIC جایگزین شده اند. تأیید رسمی آن نیز در ماه اکتبر سال گذشته انجام شد.
نقش توسعه ای کلاودفلر
اولین پشتیبانی ها از پروتکل جدید در کروم ۲۹ و اوپرا ۱۶ و همچنین سرورهای لایت اسپید لحاظ شد. پشتیبانی در کروم در ماه جاری تمدید شد، اما خبر اصلی به کلاودفلر اختصاص داشت که پروتکل جدید را در دسترس کاربران خود قرار داد.
شبکه های تحویل محتوا (CDN) از مهم ترین فناوری های وب محسوب می شوند. کلاودفلر این خدمات را برای حدود ۱۰ درصد از وب سایت های کل اینترنت ارائه می کند و بازیگری مهم در حوزه ی CDN محسوب می شود. درنتیجه پشتیبانی از HTTP/3 توسط آن ها، اهمیت بالایی برای تعداد زیادی از وب سایت های اینترنتی خواهد داشت. درنهایت اقدام کلاودفلر را می توان قدم اولیه و اساسی در به کارگیری گسترده ی پروتکل HTTP/3 دانست.
سخنگوی کلاودفلر در مصاحبه ای پیرامون نقش شرکتش در گسترش پروتکل های ارتباطی گفته بود: کلاودفلر یکی از نیروهای اصلی استفاده از H2 بود که با عرضه ی پشتیبانی از HTTP/2 در سال ۲۰۱۵، نقشی اساسی در گسترش آن داشت. درواقع امروز کلاودفلر بخش عمده ای از وب تحت پروتکل HTTP/2 را مدیریت می کند.
آمارها نشان می دهد، درحال حاضر تنها سه درصد از وب سایت های اینترنتی از HTTP/3 استفاده می کنند. احتمالا اخبار کنونی و رخدادهای پس از آن باعث خواهد شد تا توسعه دهنده های بیشتری به سمت پروتکل امنیتی جدید حرکت کنند. با توجه به تهدیدهای روز افزون امنیتی در دنیای وب، شاید بتوان این حرکت را اجتناب ناپذیر دانست.
مایکروسافت CCleaner را در لیست سیاه خود قرار داد
مایکروسافت هرگز موافق استفاده ی کاربران از پاک کننده های رجیستری نبوده است. حال به منظور مقابله، مایکروسافت سایت CCleaner را در لیست سیاه خود قرار داد.
به گزارش زومیت، مایکروسافت که همواره به کاربران ویندوز توصیه می کند از پاک کننده های رجیستری استفاده نکنند، علیه این گروه از سایت ها یک قدم مؤثر برداشت.
پایگاه خبری HTNovo گزارش داده، مایکروسافت اخیرا سایت CCleaner.com را به لیست سیاه فروم های پشتیبانی خود اضافه کرده است. وجود دامنه ی این سایت در این لیست سیاه به معنی این است که همه ی محتوای منتشرشده روی CCleaner.com به محض انتشار، سانسور خواهد شد.
لیست سیاه سایت های فروم های پشتیبانی مایکروسافت یک فهرست بسیار کوچک است که فقط ۱۱ سایت در آن دیده می شود. این مسئله نشان می دهد، مایکروسافت با اهداف مشخص سایت ها را در لیست سیاه خود قرار می دهد.
لیست سیاه فروم های پشتیبانی مایکروسافت به تازگی به اطلاع عموم رسیده است و در حال حاضر فقط ناظران رسمی آن مشخص هستند.
CCleaner پیش از این سیستم های خانگی که از ویندوز استفاده می کردند را در معرض خطر بد افزارها قرار داده است. همچنین این سایت با ویندوز ۱۰ سازگار نبود؛ مشکلی که هنوز هم برطرف نشده است.
سایت CCleaner سرویس هایی ارائه می کند که در حال حاضر روی ویندوز ۱۰ وجود دارند و استفاده از خدمات این سایت با تغییرات جدی ویندوز چندان منطقی به نظر نمی رسد.
مانیتور EX2780Q بنکیو معرفی شد
بنکیو EX2780Q مانیتور گیمینگ جدیدی است که از نمایشگری با رفرش ریت ۱۴۴ هرتز در کنار یک ریموت کنترل اختصاصی بهره می گیرد و اخیرا معرفی شده است.
به گزارش زومیت، بنکیو به صورت رسمی از مانیتور جدیدی با نام EX2780Q پرده برداری کرد. این مانیتور گیمینگ، روشنایی ۳۵۰ نیت را ارائه می دهد و از نمایشگری ۲۷ اینچ با پنل IPS بهره می برد و از فناوری های HDRi و فری سینک (FreeSync) پشتیبانی می کند.
مانیتور جدید بنکیو از وضوح WQHD (معادل ۲٬۵۶۰ در ۱٬۴۴۰ پیکسل) بهره می گیرد، نسبت تصویر ۱۶:۹ را ارائه می دهد و می تواند صداها را با کیفیت بالایی پخش کند. این مانیتور اسپیکر ۲.۱ کاناله ی treVolo دارد که تجربه ی جذابی را به کاربر منتقل می کند. بنکیو EX2780Q در کنار موارد یادشده، دارای تنوع خوبی از درگاه ها از جمله USB-C است. پایه ی این مانیتور در کنار اسپیکرهای یکپارچه شده با آن، رنگ زیبای قهوه ای دارند.
EX2780Q مانیتور بسیار مناسبی برای شمار زیادی از کنسول های بازی است و به لطف پشتیبانی از فرمت ویدئو 24P، تجربه ی بصری لذت بخشی را به کاربر منتقل خواهد کرد. عضو جدید خانواده ی مانیتورهای گیمینگ بنکیو دارای زاویه ی دید افقی و عمودی ۱۷۸ درجه است و ۹۵ درصد از فضای رنگی DCI-P3 را پوشش می دهد. این مانیتور دارای رفرش ریت (نرخ نوسازی) ۱۴۴ هرتز است و به طور کامل از فناوری فری سینک AMD پشتیبانی به عمل می آورد؛ این فناوری باعث می شود بنکیو EX2780Q بتواند بازی ها را به شکلی روان و بدون هیچ گونه اعوجاجی به نمایش بگذارد.
مانیتور مورد بحث به لطف بهره مندی از فناوری HDRi که به صورت اختصاصی توسط بنکیو توسعه داده شده است، تجربه ی تماشای محتوای بصری را وارد مرحله ی جدیدی می کند. سیستم هوشمند کنترل روشنایی مانیتور جدید بنکیو باعث می شود این نمایشگر بتواند جزئيات را با وضوح بالا و به شکلی واقع گرایانه به نمایش بگذارد تا کاربر لذت بیشتری از تماشای آن ها ببرد. این گفته ها حتی برای نمایش تصاویری که تاریک هستند نیز صدق می کنند و باعث می شوند کاربر با وضوحی بالاتر نظاره گر سکانس هایی باشد که در آن ها محیط هایی تاریک دیده می شوند.
مانیتور EX2780Q بنکیو از چندین حالت مختلف برای نمایش محتوای بصری بهره می گیرد. یکی از این حالت ها Visual Edge نام دارد که جلوه های بصری تصویر را تقویت خواهد کرد. حالت دیگر Black eQualizer است که روشنایی مناطق تاریک تصویر را بالا می برد تا کاربر بهتر بتواند نظاره گر جزئيات آن باشد. از طرفی Color Vibrance را داریم که به کاربر امکان می دهد شدت رنگ های صفحه را با دقت تنظیم کند. اعمال این تغییرات در مانیتور جدید بنکیو بسیار ساده به شمار می آید و از طریق ریموت کنترل ویژه ی آن قابل انجام است.
ریموت کنترل نمایشگر جدید بنکیو دارای کلیدهایی میانبر است که با استفاده از آن ها می توان به سرعت، حالت های تصویری مختلف را در این نمایشگر فعال کرد. این کنترل همچنین دکمه هایی دیگر برای فعال سازی HDRi، قابلیت Eye-Care و مواردی دیگر نظیر حالت های خاص برای اجرای بازی های ویدئویی دارد.
در ضمن ولوم صدای اسپیکرهای مانیتور EX2780Q بنکیو نیز از طریق این ریموت کنترل قابل تنظیم است. بنکیو قصد دارد این ریموت کنترل کاربردی را به همراه مانیتور عرضه کند. در ضمن هر موقع که نخواستید با آن کار کنید، می توانید در جایگاه ویژه ای که به طور خاص در پایه ی نمایشگر بنکیو برای این ریموت کنترل تعبیه شده است، قرارش دهید.
EX2780Q در طرفین از حاشیه ی بسیار کمی بهره می گیرد و باعث می شود محصولی بسیار مناسب برای استفاده های چند مانیتوره باشد. مانیتور جدید بنکیو در کنار درگاه USB-C، از درگاه های HDMI، دیسپلی پورت (DisplayPort) و جک هدفون نیز بهره مند است. این مانیتور با قیمت ۵۹۹/۹۹ دلار هم اکنون در بازار آمریکا قابل تهیه است.
علی بابا از اولین تراشه مبتنی بر هوش مصنوعی خود با نام Hanguang 800 رونمایی کرد
علی بابا، بزرگ ترین شرکت تجارت الکترونیکی چین، از اولین تراشه ی استنتاجی مبتنی بر هوش مصنوعی خود با نام هانگوانگ ۸۰۰ (Hanguang 800) رونمایی کرد.
به گزارش زومیت، سال گذشته، علی بابا در پی آن بود تا اولین پردازنده ی هوش مصنوعی خود را راهی بازار کند. در آن زمان گفته شد که پردازنده ی مذکور به منظور توسعه ی کسب وکار این شرکت در حوزه ی ابری و اینترنت اشیا مورد استفاده قرار خواهد گرفت. بالاخره، غول اینترنتی علی بابا اولین تراشه ی استنتاجی مبتنی بر هوش مصنوعی خود را رونمایی کرد. این تراشه که دارای واحد پردازش عصبی است با نام هانگوانگ ۸۰۰ (Hanguang 800) معرفی شده است و می تواند با مصرف انرژی بهینه عملکرد وظایف یادگیری ماشین را به طرز چشمگیری سریع تر و با انرژی بیش تری بهبود ببخشد.
این تراشه در کنفرانس سالانه ی محاسبات فضای ابری علی بابا موسوم به Apsara Computing Conference در شهر هانگژو چین رسما معرفی شد. تراشه ی مبتنی بر هوش مصنوعی هانگوانگ ۸۰۰، درحال حاضر برای بهبود قابلیت های سایت ها و فروشگاه های اینترنتی تجارت الکترونیک علی بابا مثل بهبود جستجوی محصول و ارائه ی توصیه ی شخصی بهتر به مشتریان مورد استفاده قرار گرفته است و در آینده نیز از طریق خدمات علی بابا کلاد (Alibaba Cloud) در دسترس مشتریان قرار خواهد گرفت.
علی بابا برای روشن تر شدن نحوه ی عملکرد این تراشه گفت، برای نمونه یکی از پلتفرم های تجاری این شرکت به نام Taobao در حالت معمول برای دسته بندی عکس های حدود یک میلیون محصول و نمایش دادن آن ها در پیشنهاد های شخصی سازی شده معمولاً یک ساعت زمان لازم دارد؛ درحالی که به کمک تراشه ی هانگوانگ ۸۰۰، این عملیات در تنها ۵ دقیقه انجام می شود. غول اینترنتی علی بابا درحال حاضر از این تراشه در بسیاری از کسب و کارهای خود که به پردازش ماشین نیاز دارد، استفاده می کند. همچنین قرار است از تراشه ی هانگوانگ ۸۰۰، در بخش های دیگر کسب کار علی بابا از جمله ترجمه ی خودکار در سایت های تجارت الکترونیک، تبلیغات و همچنین بهبود سرویس های پشتیبانی مشتری نیز استفاده شود.
علی بابا هنوز اطلاعات دقیقی از زمان در دسترس قرار گرفتن این تراشه به مشتریان کلاد منتشر نکرده است؛ با این وجود پیش بینی می شود که این تراشه به شرکت های چینی کمک خواهد کرد تا وابستگی خود را به ایالات متحده کاهش دهند. همچنین، این تراشه در جنگ تجاری آمریکا با چین و سخت تر شدن همکاری با شرکت های آمریکایی، به علی بابا کمک خواهد کرد تا به بازارهای بین المللی وارد شود و باعث رشد این شرکت در بازارهای خارج از چین خواهد شد. اگرچه به گفته ی گروه تحقیقاتی سینرژی، علی بابا در چین پیشرو بوده است؛ اما خارج از مرزهای این کشور در منطقه ی آسیا و اقیانوسیه پشت سر شرکت های بزرگی چون آمازون، مایکروسافت و گوگل حرکت می کند.
تراشه ی هانگوانگ ۸۰۰ توسط بخش T-Head شرکت علی بابا ساخته شده است که پروژه های توسعه ی تراشه های ابری و رایانش مرزی (edge computing) را در آکادمی تحقیق و توسعه ی جهانی علی بابا با بیش از ۱۵ میلیارد سرمایه گذاری به نام DAMO Academy رهبری می کند. بخش T-Head همچنین، سخت افزار و الگوریتم های تراشه را برای اپلیکیشن های تجاری مانند اپلیکیشن های خرده فروشی و لجستیک علی بابا توسعه داده است.
جف ژانگ، مدیر ارشد فناوری علی بابا دربیانیه ای گفت:
راه اندازی تراشه ی هانگوانگ ۸۰۰، گامی مهم در دستیابی به فناوری های نسل بعدی است و باعث افزایش توانایی های محاسباتی خواهد شد که ضمن بهبود راندمان انرژی، ابزاری برای گسترش کسب و کار خواهد بود.
او در ادامه افزود:
در آینده ای نزدیک، قصد داریم با فراهم آوردن دسترسی از طریق تجارت ابری به محاسبات پیشرفته، به کمک این تراشه ی جدید مشتریان خود را مجهز به استفاده از این فناوری در هر زمان و هر مکان بکنیم.
علی بابا، بزرگ ترین شرکت تجارت الکترونیکی چین، پیش تر نیز اولین تراشه ی اختصاصی خود را در اوایل سال جاری با نام شوانتی ۹۱۰ (Xuantie 910) مبتنی بر معماری RISC–V رونمایی کرده بود که دیگر دستاورد بخش T-Head بود. کار روی این تراشه با مجموعه دستورالعمل سخت افزار متن باز RISC-V به عنوان پروژه ای در دانشگاه برکلی آغاز شده بود. تراشه ی شوانتی ۹۱۰، برای اپلیکیشن های اینترنت اشیا با بار دستورالعمل های سنگین مانند رایانش مرزی، شبکه سازی و سیستم های رانندگی خودکار ایجاد شده است.
زیرمجموعه ی تحقیق و توسعه ی علی بابا یعنی Damo Academy با بسیاری از دانشگاه های سراسر جهان مانند برکلی همکاری می کند. پژوهشگران در این برنامه با هدف خدمت رسانی به دو میلیارد مشتری و ایجاد ۱۰۰ میلیون شغل تا سال ۲۰۳۵ روی مباحثی چون یادگیری ماشین، امنیت شبکه، محاسبات بصری و پردازش زبان طبیعی متمرکز هستند.