رونمایی از لپ تاپ مجیک پرو آنر با صفحه نمایش 16.1 اینچی و معرفی سریع ترین هاب USB-C جهان توسط سونی در بیستمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر صفحه ی اخبار کامپیوتر

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در بیستمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر و در صفحه ی اخبار کامپیوتر، پنج خبر از دنیای سخت افزار و نرم افزار کامپیوتر یا رایانه تقدیم شما گرامیان میگردد.

سامانه کارپوشه ملی ایرانیان رونمایی شد

کارپوشه ی ملی ایرانیان بستری برای ایجاد پل ارتباطی بین دولت و شهروندان خواهد بود تا خدمات نهاد های دولتی درکنار دریافت نامه و اطلاعیه، ازطریق آن برای شهروندان دردسترس باشد.

به گزارش زومیت، با حضور امیر ناظمی، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و حسین نعمتی، مدیرعامل شرکت ملی پست و امضای تفاهم نامه میان این دو نهاد، پروژه ی کارپوشه ی ملی ایرانیان وارد مرحله ی جدیدی شد. در سامانه ی کارپوشه ی ملی ایرانیان، هر شهروند یک حساب  کاربری خواهد داشت تا نهاد های دولتی بتوانند اطلاعیه و نامه های خود را به صورت مستقیم برای او ارسال کنند. اطلاع از نامه های رسمی دولتی، تنها بخشی از کاربری کارپوشه خواهد بود و این بستر در آینده ی نزدیک، نقش زیادی در دولت الکترونیک ایفا خواهد کرد. ناظمی درباره ی برنامه های درنظر گرفته شده برای کارپوشه گفت: نهاد های دولتی علاوه بر اطلاع رسانی، می توانند فرم بسازند تا شهروندان بدون نیاز به مراجعه به مراکز مختلف، درخواست های خود را از این طریق به سازمان مدنظر ارسال کنند. علاوه بر این، کارپوشه بستری خواهد شد تا استارتاپ ها و کسب و کار های مختلف بتوانند سرویس های مختلفی به کاربران ارائه دهند. بدین ترتیب و با کمک کسب و کار های نوپا، خلاقیت و سرویس های بیشتری در این سامانه ایجاد خواهد شد.

مهاجرت به دولت الکترونیک همواره به معضلی به نام شکاف دیجیتالی رو به رو است. شهروندانی که سواد دیجیتالی بیشتری دارند، می توانند بیشتر از سرویس های دولت استفاده کنند. در این بین، ۲۴ درصد از شهروندانی که هنوز وارد دنیای دیجیتال نشده اند، از سرویس های جدید دولت  بی بهره خواهند بود. شرکت ملی پست برای حل این معضل وارد عمل خواهد شد و می تواند به لطف دفاتر خدماتی خود در دورترین نقاط کشور، علاوه بر آموزش، با دریافت وکالت از شهروندان پل ارتباطی بین آن ها و سامانه ی کارپوشه باشد.

نعمتی، مدیرعامل شرکت ملی پست، نیز از پروژه های بزرگ این نهاد برای مهاجرت به ایران هوشمند خبر داد. کارپوشه یکی از ۱۰۰ پروژه ی در حال توسعه ی سازمان پست است که مرحله ی عملیاتی خود را آغاز کرده است. به گفته ی وی، بستر حذف قبوض کاغذی فراهم شده است و سازمان های دولتی می توانند با کمک سازمان پست و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از همین بستر برای ارسال دیجیتالی قبوض بهره ببرند.

یکی از مشکلات سرویس  های دولتی، همه گیرکردن آن ها است. ناظمی در همین زمینه از همکاری و ارائه ی API به سرویس و اپلیکیشن های محبوب خبر داد تا بتوانند سرویس های کارپوشه را ارائه دهند. ناظمی در ادامه از عزم جدی برای همکاری با یکی از اپلیکیشن های بزرگ و محبوب در سه  چهار ماه آینده برای ارائه ی خدمات کارپوشه خبر داد. در حال حاضر، فقط نهاد و سازمان های دولتی می توانند از کارپوشه برای ارتباط با شهروندان استفاده کنند؛ اما هیچ مانعی برای ورود شرکت های خصوصی به این سامانه وجود ندارد و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از این موضوع استقبال خواهد کرد.

یکی از مشکلات دولت برای ارائه ی خدمات الکترونیکی، همکاری نکردن برخی از سازمان  و نهاد ها برای مهاجرت به این بستر است. شایان ذکر است برنامه ی ششم توسعه نیز تمام نهاد های دولتی را به این امر الزام کرده است. با این حال، به گفته ی ناظمی، برخی از سازمان ها به دلایل متفاوتی مانند نبود بودجه ی کافی و بی اعتمادی به امنیت سرویس و حتی ترس از شفافیت، سرویس های خود را به صورت الکترونیکی و دیجیتالی ارائه نمی دهند. امکان تولید اپلیکیشن یا سامانه برای هر نهاد و سازمان، امری ناممکن خواهد بود؛ از این رو، کارگروهی در مجلس شورای اسلامی تشکیل شده است تا به صورت مداوم اقدامات نهاد ها برای ارائه ی دیجیتالی سرویس های خود و مهاجرت به دولت الکترونیک را بررسی کند.

کارپوشه برای تمامی شهروندان رایگان خواهد بود و به پرداخت هیچ هزینه ای نیاز نیست و فقط باید با ورود به صفحه ی آن، ثبت نام کنید.

نسخه وب پیام رسان گپ رونمایی شد

گپ نسخه ی وب پیام رسان خود را طی برگزاری نمایشگاه الکامپ ۲۵ و با همکاری ایرانسل رونمایی کرد.

به گزارش زومیت، در جریان دومین روز از برگزاری بیست وپنجمین دوره ی نمایشگاه بین المللی الکامپ، شرکت توسعه دهنده ی پیام رسان گپ در حضور دکتر بیژن عباسی آرند، مدیرعامل ایرانسل و مهدی انجیدنی، مدیرعامل پیام رسان گپ، در غرفه ی ایرانسل از نسخه ی تحت وب این پیام رسان پرده برداشت. بدین ترتیب، کاربران پیام رسان Cloud-Based گپ که اکنون می توانند بدون نیاز به اپلیکیشن و تنها از طریق مرورگر از آن استفاده کنند.

بهمن ماه سال گذشته اعلام شد که ایرانسل با هدف توسعه ی زیرساخت ها، خدمات و جامعه ی مخاطبان در هر دو سطح داخلی و بین المللی در پیام رسان گپ سرمایه گذاری کرده  است و اکنون در راستای همین سرمایه گذاری مشترک، نسخه ی وب پیام رسان گپ نیز در دسترس کاربران آن قرار گرفت. گپ ادعا می کند که در حال حاضر بیش از ۳ میلیون کاربر دارد و ارائه ی نسخه ی وب این پیام رسان می تواند موجبات راحتی کاربران را برای استفاده از گپ در شرایط مختلف فراهم کند.

چنانچه از کاربران پیام رسان گپ هستید، برای آزمودن نسخه ی وب آن، می توانید به آدرس web.gap.im مراجعه کنید.

لپ تاپ مجیک پرو آنر با صفحه نمایش 16.1 اینچی رونمایی شد

هواوی لپ تاپ آنر مجیک پرو را با طراحی زیبا و مشخصاتی درخور توجه معرفی کرد. این لپ تاپ علاوه بر قابلیت های چشمگیر، قیمت بسیار مقرون به صرفه ای دارد.

به گزارش زومیت، آنر، برند زیرمجموعه ی هواوی، جدیدترین لپ تاپ خود را با صفحه نمایش ۱۶.۱ اینچی با حاشیه های باریک، پردازنده ی ویسکی لیک ۱۵ واتی اینتل، کارت گرافیک ۲۵ واتی جی فورس MX250 انویدیا و باتری ۵۶ وات ساعتی رونمایی کرد. هیجان انگیزترین نکته درباره ی مجیک پرو آن است که برخلاف صفحه نمایش بزرگ و مشخصات درخور توجهش، لپ تاپی جمع و جور کامپکت با وزن ۱.۷ کیلوگرم محسوب می شود. این لپ تاپ هم اکنون در چین با قیمت ۸۰۰ دلار پیش فروش می شود و فروش آن نیز از اواخر این ماه آغاز خواهد شد.

از زمان عرضه ی بین المللی این لپ تاپ خبری در دست نیست و با توجه به افزایش تنش ها میان هواوی و آمریکا، نمی توان تاریخ نزدیکی برای روانه سازی این لپ تاپ به بازار کشورهای دیگر تعیین کرد. اخیرا نیز گزارشی منتشر شده که مدعی کمک هواوی به کره  شمالی برای ساختن شبکه ی بی سیم 3G است که همین امر نیز می تواند اوضاع را آشفته تر کند.

لپ تاپ مجیک پرو ازنظر طراحی و قابلیت ها و قیمت گزینه ی جذابی به نظر می رسد. این لپ تاپ در طراحی خود از سری مک بوک اپل الهام گرفته است و در رنگ های نقره ای و سیاه عرضه می شود. با این حال، مجیک پرو در قسمت بالایی و کناره های صفحه نمایش حاشیه های کمتری دارد و بلندگوها روی صفحه گنجانده شده اند. افزون بر این، در این دستگاه از تاچ بار خبری نیست.

مجیک پرو بدنه ی فلزی سبک و باریکی دارد که فقط ۱.۷ کیلوگرم وزن دارد و به نسل هشتم پردازنده های Core i5 و Core i7 اینتل مجهز شده است. باتری ۵۶ وات ساعتی این دستگاه می تواند با هربار شارژ، ۱۴ ساعت دوام بیاورد. این لپ تاپ با نسخه ی Home ویندوز ۱۰ عرضه می شود و از صفحه نمایش ۱۶.۱ اینچی full-HD با رزولوشن ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ بهره مند است. مجیک پرو با حافظه های جامد SSD و رم های ۸ تا ۱۶ گیگابایتی عرضه می شود و از یک درگاه USB-C و سه درگاه USB-A و یک درگاه HDMI استفاده می کند. این شاهکار هواوی برای خنک کردن قطعات مختلف از دو فن سفارشی بهره می برد که حرارت را به بیرون دستگاه منتقل می کنند. قیمت این دستگاه در نسخه ی پایه از ۸۰۰ دلار شروع می شود و قیمت بهترین مدل آن ۱,۱۶۰ دلار است.

این لپ تاپ در سه نسخه ی متفاوت با مشخصات زیر عرضه می شود:

  • پردازنده ی اینتل Core i5-8265U، کارت گرافیک MX250 انویدیا، ۸ گیگابایت رم، ۵۱۲ گیگابایت حافظه با قیمت ۸۰۰ دلار
  • پردازنده ی اینتل Core i7-8565U، کارت گرافیک MX250 انویدیا، ۸ گیگابایت رم، ۵۱۲ گیگابایت حافظه با قیمت ۹۰۰ دلار
  • پردازنده ی اینتل Core i7-8565U، کارت گرافیک MX250 انویدیا، ۱۶ گیگابایت رم، ۱ ترابایت حافظه با قیمت ۱,۱۶۰ دلار

یکی از نکات منفی در طراحی این لپ تاپ مخفی شدن وب کم روی کلیدی در میان کلیدهای میانی شماره  در صفحه کلید است. ویژگی مثبت این مسئله پوشیده بودن دوربین در زمان هایی است که از آن استفاده نمی کنید و همچنین، حاشیه ی بالایی لپ تاپ باریک تر شده است. ویژگی منفی این مسئله هم بدبودن زاویه ی دوربین است که وقتی هنگام تماس تصویری تایپ می کنید، دوربین تصویر بسته ای از انگشتان شما را ضبط می کند که اصلا خوشایند نیست.

نسخه جدید توییتر تحت وب از راه رسید

نسخه ی تحت وب توییتر پس از مدت ها سر انجام به روزرسانی عمده ای به خود دید تا بیشتر شبیه نسخه ی موبایلی باشد و قابلیت های متعددی در اختیار کاربر قرار دهد.

به گزارش زومیت، در اطلاعیه ای، به صورت رسمی اعلام شد که انتشار رابط کاربری جدید نسخه ی تحت وب توییتر در سراسر دنیا آغاز شده است. در نسخه ی جدید توییتر، رابط کاربری به صورت کامل بازنگری شده تا بدین طریق ظاهر و نحوه ی عملکرد نسخه ی تحت وب به نسخه های موبایلی شبیه شود. بازطراحی اخیر با این هدف صورت گرفته است که کدبیس (Codebase) توییتر در تمامی پلتفرم های مقصد، شبیه به هم باشد. درضمن، توییترِ جدید قابلیت های متعدد جالبی در اختیار کاربران قرار می دهد.

نسخه ی جدید توییتر که انتشار آن برای کاربران مختلف آغاز شده است، نسخه ی قدیمی را با نسخه های موبایلی ادغام می کند و تجربه ی جدیدی به کاربران می دهد. توییتر جدید هم قابلیت های سفارشی سازی نسخه های موبایلی را دارد و هم به قابلیت های نسخه ی تحت وب قدیمی وفادار مانده است.

یکی از نکات درخور توجه در رابط کاربری جدید، منو سمت چپ توییتر است. در منو سمت چپ، دسترسی آسان به بوکمارک ها و لیست ها و پروفایل کاربر فراهم شده است. منو کناری توییتر به کاربران امکان می دهد راحت تر و سریع تر از قبل بین حساب های کاربری شان جابه جا شوند. در ضمن، پیام های خصوصی بخش دایرکت هم از این پس در صفحه ای جداگانه و نه به صورت پنجره ای شناور نمایش داده می شوند تا توییتر تحت وب بیشتر و بیشتر شبیه نسخه  ی موبایلی شود.

چارلی کروم و گرگوری بیکر، از مهندسان نرم افزاری توییتر، درباره ی نسخه ی جدید گفته اند: هدف ما این بود که کدبیس و وب سایت واحدی خلق کنیم که توانایی ارائه ی بهترین تجربه ی ممکن را به هر کدام از کاربران داشته باشد. ما احساس کردیم الان زمان مناسبی برای انجام کاری متفاوت است تا هم توسعه دهندگان و هم کاربرانمان را برای آینده ی توییتر آماده کنیم.

نسخه ی جدید توییتر هم سرعت بیشتری دارد و هم ناوبری در بخش های مختلف آن ساده تر است. براساس تجربه ی شخصی مان چنین ادعایی برای نسخه ی جدید، منطقی و درست به نظر می رسد و توییتر تحت وب حال واقعا سرعت بیشتری دارد. توییتر در اطلاعیه اش گفته است که تیم توسعه مدت زیادی در حال بررسی بخش های مختلف نسخه ی جدید بوده  است تا استفاده از آن برای کاربران لذت بخش باشد.

توییتر از مدت ها پیش، نسخه ی تحت وب جدید را به صورت آزمایشی برای کاربرانی در سراسر دنیا دردسترس قرار داده بود تا ازطریق دریافت بازخوردهای آن ها، نسخه ی نهایی را بهتر بسازد. بخش جدید Explore که پیش تر در نسخه ی موبایلی شاهدش بودیم، توییت هایی از افرادی را به شما نشان می دهد که آن ها را دنبال نکرده اید. توییت های این بخش براساس نحوه ی تعامل شما با توییتر و منطقه ای که در آن حضور دارید، شخصی سازی می شوند.

یکی از موضوعاتی که همواره کاربران نسخه ی قدیمی توییتر تحت وب از آن انتقاد می کردند، به حالت تاریک آن مربوط می شد. حالت تاریک توییتر قدیمی جذابیت چندانی نداشت؛ با این حال در نسخه ی جدید، حالت تاریک زیبایی خاصی دارد و بدون شک می تواند توجهات زیادی را به سمت خود جلب کند. نسخه ی تحت وب جدید، دو گزینه  را برای حالت تاریک در اختیار کاربر قرار می دهد.

در نسخه ی آزمایشی، تا مدت ها منو ناوبری در قسمت بالایی صفحه قرار داشت؛ ولی در نسخه ی نهایی، این منو به سمت چپ آمده و بخش های متعددی را در خود جای داده است که به آن ها اشاره کردیم. یکی دیگر از ویژگی هایی که توییتر تحت وب از نسخه های موبایلی به ارث برده است، آیکون کوچکی در بالای صفحه است که ظاهری شبیه به جرقه دارد و به شما امکان می دهد سریعا انتخاب کنید که در تایم لاین بهترین توییت ها را ببینید یا توییت هایی که اخیرا نوشته شده اند.

گفتنی است نسخه ی تحت وب جدید هنوز در حال انتشار است و اگر تاکنون آن را دریافت نکرده اید نگران نباشید؛ چراکه در روزهای آتی، توییتر شما نیز به نسخه ی جدید به روزرسانی خواهد شد. درضمن برخلاف حالت آزمایشی که ورود به نسخه ی جدید اختیاری بود، این بار ورود به آن اجباری است و امکان بازگشت به نسخه ی قدیمی وجود ندارد.

سونی سریع ترین هاب USB-C جهان را معرفی کرد

هاب USB-C سونی با سرعت شارژ ۱۰۰ وات و سرعت انتقال داده با حداکثر سرعت ۱۰۰۰ مگابایت برثانیه معرفی شد.

به گزارش زومیت، امروزه، هاب USB-C بسیار متداول شده  است. حالا سونی با تولید MRW-S3 قصد دارد بخت خود را در بازار هاب های USB-C بیازماید. MRW-S3 هاب زیبایی است که بهترین ویژگی های ممکن را دارد: محصولی با سرعت شارژ ۱۰۰ وات و SD خوان UHS-II ویژگی هایی است که در بسیاری از هاب های USB-C وجود ندارد.

تعداد و تنوع پورت ها یکی از مهم ترین ویژگی های هر هاب به شمار می رود و حالا سونی هابی ساخته از هر نظر ایده آل است: یک پورت HDMI برای ویدئو که می تواند ویدئوهای 4K را با ۳۰ فریم بر ثانیه منتقل کند، یک پورت USB-C برای شارژ که با حداکثر سرعت ۱۰۰ وات کار می کند و یک پورت USB-C و USB-A برای اتصال دستگاه های خارجی که هر دو آن ها USB 3.1 نسل دوم هستند. همچنین، سونی می گوید این ویژگی ها باعث شده است هاب تولیدی سونی بیشترین سرعت انتقال داده را در بازار داشته باشد؛ سرعتی که حداقل برای USB-C این هاب، به ۱۰۰۰ مگابایت بر ثانیه می رسد.

علاوه بر این ، این هاب یک اسلات برای خواندن کارت SD و یک اسلات برای کارت microSD دارد که هر دو UHS-II هستند. در آخر، یک پورت USB-C برای اتصال هاب به کامپیوتر وجود دارد و همراه آن کابل تبدیل USB-C به USB-A هم عرضه می شود. بیشتر هاب های موجود در بازار کابل جمعی برای اتصال همه ی پورت ها فراهم می کنند؛ اما کابل های جداگانه برای کاربران راحت تر خواهد بود؛ چون اگر دچار آسیب شود، به راحتی جایگزین شدنی است و حتی اگر برای پورتی خاص به کابل بلندتری نیاز باشد، راحت تر می توان کابل بلند فراهم کرد.

نکات دیگری هم درباره ی این هاب وجود دارد؛ مثلا فقط یک پورت USB-A در این هاب وجود دارد. این پورت یکی از مهم ترین دلایل تصمیم برای خرید این نوع هاب است؛ اما قراردادن یک پورت USB-C اضافه، علاوه بر پورت مشابهی که برای شارژ وجود دارد، این امیدواری را ایجاد می کند که USB-C آن قدر عمومیت خواهد یافت که دیگر نیازی به USB-A اضافه نخواهد بود. همچنین در این هاب، پورت Mini DisplayPort وجود ندارد؛ در حالی که این پورت در دیگر هاب های پیشرو در بازار موجود است.

متأسفانه سونی هنوز یکی از قیمت MRW-S3 را اعلام نکرده  است. درواقع، قیمت این هاب مشخص می کند آیا ارزش خرید دارد یا خیر. با این حال حداقل روی کاغذ، این طور به نظر می رسد که سونی این هاب فوق العاده ی USB-C را برای مصارفی خاص تر از هاب های متوسط بازار تدارک دیده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سه × دو =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *