رونمایی از سرویس جدید کسب درآمد از محتوای ویدیویی و صوتی توسط چارخونه و عرضه ی قابلیت پرداخت نقدی برای اپلیکیشن های اندرویدی توسط گوگل در ششمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر صفحه ی اخبار موبایل

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در ششمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر و در صفحه ی اخبار موبایل، پنج خبر از دنیای سخت افزار و نرم افزار در زمینه ی موبایل یا گوشیهای تلفن همراه تقدیم شما گرامیان میگردد.

چارخونه از سرویس جدید کسب درآمد از محتوای ویدیویی و صوتی رونمایی کرد

با سرویس جدید چارخونه، تولیدکنندگان می توانند درکنار اپلیکیشن و بازی  توسعه یافته توسط دولوپر ها، ویدئو و موسیقی خود را نیز آپلود و از آن کسب درآمد کنند.

به گزارش زومیت، طی رویدادی در مرکز همایش های ایرانسل، بزرگ ترین اپراتور دیتا کشور میزبان رویداد با عنوان همایش فرصت های تولید محتوا و کسب و کاری دیجیتال بود. در این رویداد که با حضور اصحاب رسانه و توسعه دهندگان نرم افزاری برگزار شده بود، قابلیت های جدید سرویس چارخونه برای تولید محتوا و درآمدزایی ازطریق انتشار آن ها در این مارکت پلیس، معرفی شد.

در ابتدای مراسم و پس از سخنرانی دکتر عباسی، مدیرعامل ایرانسل درخصوص تحولات اقتصاد دیجیتال و نیاز به توجه به  آن در کشور و دکتر بهمنی، مدیر مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال درباره ی شرایط کسب و کارهای مجازی، ارتباط دولت با آن و ضرورت همکاری تمام نهاد های حاکمیتی، نوبت به مهدی شاه چراغی، مدیر ارشد تیم سرویس های دیجیتال ایرانسل رسید تا از برنامه های این شرکت در این راستا بگوید.

به گفته ی شاه چراغی، ایرانسل طی سال های گذشته سرمایه گذاری زیادی در حوزه ی کسب و کار های نوین و دیجیتال کرده است که می توان از سرمایه گذاری این شرکت در اسنپ نیز نام برد. توسعه ی بستر Open API برای امکان تبادل API بین دو شرکت مختلف و توسعه ی اکوسیستم Payment برای کسب و کارها، بخشی از دستاورد های ایرانسل در این بخش است. مدیر ارشد تیم سرویس های دیجیتال ایرانسل در ادامه به اهمیت شرکای این اپراتور اشاره کرد و اذعان کرد این شرکت با آغوش باز پذیرای شرکای جدید خواهد بود.

اما بخش اصلی مراسم با حضور سعید رسولف، مدیرعامل سرویس چارخونه آغاز شد. وی در ابتدای سخنان خود به تشریح شرایط فعلی چارخونه پرداخت. به گفته ی رسولف، چارخونه پلتفرم و مارکت پلیس (Market Place) جذابی برای کاربران است و از  این رو مکانی ایده آل برای توسعه دهندگان است تا محصولات خود را در آن در اختیار کاربران قرار دهند. در حال حاضر چارخونه میزبان ۶ نوع محتوای مختلف است که عبارت اند از اپلیکیشن، بازی، موسیقی، فیلم، کتاب و نشریات خبری.

مدیرعامل چارخونه در ادامه خبر از حضور ۶ هزار توسعه دهنده و ۱۸۵ هزار محصول در این سرویس داد که در اختیار ۴ میلیون کاربر آن قرار گرفته است. رسولف همچنین به رشد قابل توجه چارخونه طی سال گذشته اشاره کرد که ۰.۵ درصد در فروش، ۱۹.۳ درصد تعداد کاربران، ۸.۳ درصد دانلود و ۲۱.۴ درصد خرید به صورت روزانه و طی ۳۶۵ روز گذشته، بخشی از موفقیت های این مارکت پلیس است.

اما شاید جذاب ترین خبر رویداد ایرانسل و چارخونه، به سرویس جدید (UGC (User Generated Content بازگردد. به گفته ی رسولف، در حال حاضر کاربران می توانند با تولید محتوای ویدیویی یا صوتی و بارگذاری آن در چارخونه، همانند سرویس هایی مانند یوتیوب کسب درآمد کنند. این سرویس برای افزایش شرایط درآمدزایی تولیدکنندگان و توسعه دهندگان، قابلیت های کسب درآمد متنوعی را فراهم کرده است که به شرح زیر است:

  • رایگان (Free)
  • فروشی (On-Demand)
  • درون پرداخت (In-App Purchase)
  • اشتراکی (Subscription)
  • تبلیغاتی (Advertisement)

بدین ترتیب تولیدکنندگان و توسعه دهندگان می توانند باتوجه به برنامه های درآمدزایی خود، از یکی از طرح های چارخونه بهره ببرند. طبق سیاست های چارخونه، ۷۰ درصد درآمد حاصل از درون پرداخت یا فروشی و ۵۰ درصد از درآمد اشتراکی نیز به توسعه  دهنده پرداخت خواهد شد. به گفته ی رسولف تلاش زیادی برای ایجاد زیرساخت فنی پرداخت (SDK) ساده و توانمندی در چارخونه شده است تا توسعه دهندگان و تولید کنندگان در اندک زمان قادر به ارائه ی محصول خود و درآمدزایی ازطریق آن باشند.

ابزار های آماروید (ارائه ی گزارش و آمار از اپلیکیشن) و ابروید (فضای ابری مخصوص توسعه دهندگان) نیز با همکاری چارخونه و ایرانسل در اختیار توسعه دهندگان و تولید کنندگان محتوا قرار خواهد گرفت تا نظارت همه جانبه ای بر محصول خود و میزان استقبال کاربران از آن داشته باشند. همچنین توسعه دهندگان به واسطه ی ابروید قادر خواهند بود تا سرویس های خود مانند سرویس نقشه یا سیستم مترجم زبان را با دیگران به اشتراک بگذارند. به گفته ی مدیران چارخونه، استقبال از این سرویس ها به حدی بوده است که این شرکت ماهانه یک بار مجبور به به روزکردن زیرساخت های آن ها برای پاسخ گویی به کاربران جدید می شوند.

در پایان رویداد نیز میثم تفاق، معاون فنی چارخونه به ارائه ی دمو از محیط کاربری پنل مخصوص توسعه دهندگان و تولید کنندگان محتوا پرداخت. نکته ی جالب در این خصوص، سیستم بسیار ساده ی آپلود محتوای تولیدشده بود که پس از کشیدن و رها کردن محتوا در بخش خاصی، سیستم به صورت خودکار قادر به تشخیص نوع آن است تا توسعه دهنده یا تولید کننده را برای ادامه ی روند قرار دادن محتوا در مارکت پلیس، به خوبی همراهی کند.

چارخونه درنظر دارد به صورت پیوسته اقدام به برگزاری ورک شاپ برای توسعه دهندگان و تولید کنندگان محتوا کند. همچنین تولید ویدئو های آموزشی و در اختیار قرار دادن آن ها برای توسعه دهندگان، از برنامه های جدید این سرویس است تا نظر توسعه دهندگان را بیش از پیش به خود جلب کند.

سامسونگ مشغول کار روی دوربین سلفی زیر نمایشگر گوشی های هوشمند است

ظاهرا سامسونگ مشغول کار روی دوربینی است که بتواند  آن را زیر نمایشگر گوشی های هوشمند خود قرار دهد و محصولی کاملا بدون حاشیه تولید کند.

به گزارش زومیت، بدون درنظرگرفتن اینکه در گوشی های هوشمند امروزی ناچ دلخواه شما باشد یا برش های روی نمایشگر، می توان با اطمینان گفت همه ی ما نبود این دو بخش روی صفحه نمایش های زیبای گوشی های هوشمند خود را بیشتر می پسندیم و گوشی تمام صفحه ی بدون ناچ و برش، ایده ی بهتری به نظر می رسد. اگر بخواهیم صادقانه به  موضوع نگاه کنیم، حتی با توجه به سرعت پیشرفت بسیار زیاد فناوری، به ویژه استفاده از حسگرهای اثر انگشت در زیر نمایشگر، باز هم شاهد برش هایی در صفحه نمایش گوشی های هوشمند هستیم.

خوشبختانه به نظر می رسد زمان زیادی تا عرضه ی محصولی با نمایشگر تمام صفحه و بدون برش یا ناچ باقی نمانده است؛ زیرا سامسونگ از مدتی قبل مشغول ایجاد راهکاری است تا بتواند دوربین سلفی گوشی های هوشمند را هم در زیر نمایشگر جای دهد. اولین اطلاعات در این زمینه را یانگ بیگنگ دوک، مدیر گروه بخش تحقیق و توسعه ی نمایشگرهای این شرکت، به دست داده است. حالا هم این خبر را رسانه های کره ای تأیید کرده اند.

صنعت گوشی های هوشمند از مدتی قبل درحال کار روی روش هایی است تا با استفاده از آن ها بتوان سخت افزارهایی که در بخش جلویی گوشی ها استفاده می شود، از دید کاربران پنهان کرد؛ ازجمله اسپیکر مخصوص مکالمات تلفنی، حسگر سنجش فاصله، حسگر روشنایی، حسگر اثر انگشت و… . در این گزارش، اشاره شده که دوربین سلفی کم وبیش آخرین مشکلی است که سر راه شرکت های تولیدکننده گوشی های هوشمند قرار دارد؛ زیرا با مخفی کردن این بخش می توان دستگاهی تولید کرد که نمایشگر آن به معنای واقعی کلمه، تمام صفحه باشد. همچنین، منبع این خبر پاسخ پرسش های احتمالی ذهن بسیاری از ما را نیز بیان کرده است. بنابر اعلام منبع این خبر، فناوری می تواند در این محدوده توسعه داده شود و از برشی مخفی برای دوربین سلفی بهره گرفت؛ به نحوی که هیچ تاثیری بر عملکرد دوربین یا صفحه نمایش گوشی های هوشمند نداشته باشد.

این خبر قطعا خبر بسیار خوشحال کننده ای است. متأسفانه هنوز جزئیات بیشتری درباره ی فناوری مذکور اعلام نشده؛ اما ظاهرا این فناوری این چنین کار می کند که هنگام استفاده از دوربین سلفی گوشی، بخشی از نمایشگر که دوربین زیر آن قرار گرفته، به حالت شفاف درخواهد آمد. درحال حاضر، دقیقا نمی دانیم این فناوری چگونه کار می کند یا چه ظاهری خواهد داشت؛ اما قطعا اگر اخبار جدیدی در این باره منتشر شود، شما را از آن آگاه خواهیم کرد.

هواوی P smart Z معرفی شد؛ نمایشگر ۶.۵۹ اینچی، دوربین کشویی و قیمت اقتصادی

هواوی، گوشی هوشمند اقتصادی هواوی P smart Z را با نمایشگر ۶.۵۹ اینچی و دوربین کشویی رونمایی کرد. زمان عرضه ی دستگاه جدید هنوز به صورت رسمی اعلام نشده است.

به گزارش زومیت، گوشی هوشمند هواوی P smart Z اولین دستگاه غول فناوری چینی  است که از دوربین کشویی بهره می برد. استفاده از دوربین کشویی بدین معنی است که نمایشگر ۶.۵۹ اینچی LCD این دستگاه، فاقد بریدگی بالای نمایشگر است. دستگاه جدید هواوی قیمت بالایی ندارد و با قیمت ۲۸۰ یورو در آمازون ایتالیا به فروش می رسد.

باتوجه به اینکه هواوی P smart Z دستگاهی اقتصادی است، درنتیجه بدون حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر به بازار عرضه می شود و به جای آن، دستگاه از حسگر اثر انگشت در پنل پشتی بهره می برد. پنل پشتی گوشی موبایل هواوی طراحی با دو بافت متفاوت همانند طراحی پنل پشتی پیکسل  های گوگل دارد. هواوی P smart Z از دوربین اصلی ۱۶ مگاپیکسلی و حسگر تشخیص عمق ۲ مگاپیکسلی در پنل پشتی بهره می برد.

دوربین سلفی کشویی دستگاه، ۱۶ مگاپیکسلی است و درعرض یک ثانیه، از بدنه ی دستگاه خارج و فعال می شود. دوربین کشویی درحدود حداقل ۱۰۰ هزار بار مورد آزمایش قرار گرفته است و از طرفی می تواند فشاری برابر با ۱۲ کیلوگرم را تحمل کند. هر دو دوربین  دستگاه، یعنی دوربین سلفی و دوربین اصلی، مبتنی بر هوش مصنوعی توسعه یافته اند و می توانند عکس های پرتره و همچنین افزون بر ۵۰۰ صحنه را در ۲۲ موضوع متفاوت، تشخیص دهند.

هواوی P smart Z از تراشه ی کرین 710F، ظرفیت حافظه ی رم ۴ گیگابایتی و ظرفیت حافظه ی داخلی ۶۴ گیگابایتی بهره می برد و قابلیت پشتیبانی از حافظه ی microSD تا ظرفیت ۵۱۲ گیگابایت را دارد. گوشی هوشمند اقتصادی هواوی با اندروید ۹ پای و ۹. EMUI به بازار عرضه می شود.

هواوی P smart Z از باتری ۴۰۰۰ میلی آمپرساعتی بهره می برد و هیچ اشاره ای به فناوری شارژ سریع در این گوشی هوشمند نشده است. باوجودی که گوشی هوشمند هواوی پی اسمارت ۲۰۱۹ از microUSB بهره می برد، دستگاه جدید دارای پورت USB-C است.

همان طور که گفته شد، هواوی P smart Z در وب سایت آمازون ایتالیا به نمایش گذاشته شده است اما هنوز برای فروش در دسترس نیست و انتظار می رود ظرف یک تا دو ماه آینده به بازار عرضه شود.

وب سایت رسمی هواوی، صحبتی درمورد زمان عرضه ی دستگاه اقتصادی جدید خود مطرح نکرده است؛ اما صفحات مربوط به فروش دستگاه در وب سایت  های اسپانیایی و ایتالیایی ایجاد شده است. درنتیجه انتظار می رود غول فناوری چینی درصدد عرضه ی دستگاه در بازارهای اروپایی باشد.

جایگزینی دکمه بازگشت به عقب با Swipe در اندروید Q

احتمالا برای شما هم پیش آمده استفاده از دکمه ی بازگشت در گوشی اندروید برایتان سخت باشد. گوگل در جدیدترین نسخه ی اندروید، روش جایگزینی برای استفاده از این دکمه در نظر گرفته است.

به گزارش زومیت، انتشار اندروید ۹ (Pie) با استقبال زیاد کاربران مواجه شد؛ اما ایراد کلی این نسخه از اندروید، تعداد زیاد دکمه ها و حرکات دست بود که کاربردهای پیچیده ای داشتند و هیچ یک به درستی کار نمی کردند. گوگل در کنفرانس امروزش اعلام کرده  در اندروید ۱۰ این مشکل را تاحدودی رفع کرده و با ایجاد امکان استفاده از حرکت دست از یک طرف صفحه نمایش به سمت دیگر (Swipe) به عنوان کلید بازگشت، از تعداد دکمه ها کم کرده  است. این ویژگی درواقع ترکیبی از حالت Swiping در گوشی های آیفون و گوشی های هواوی EMUI است.

اگر تعدادی از گوشی های هواوی و آنِر را بررسی کنید که EMUI روی آن ها فعال است، متوجه می شوید استفاده از سوایپ برای بازگشت به  عقب راه حل بسیار خوبی است. یکی از کسانی که گوشی P30 هواوی را بررسی کرده، گفته است وقتی از امکان سوایپ در این گوشی استفاده کرده، آن قدر برایش لذت بخش بوده که تلاش کرده در گوشی های پیکسل و وان پلاس هم آن را امتحان کند؛ اما متوجه شده این ویژگی برای آن ها فعال نیست. مزیت استفاده از حرکت دست از یک سوی صفحه نمایش گوشی به سوی دیگر برای برگشت به عقب این است که دیگر دکمه ی برگشت به عقب در گوشی شما در جای ثابتی قرار ندارد و شما در هر نقطه ای از ارتفاع صفحه ی گوشی می توانید این حرکت را انجام دهید و به عقب برگردید. درنتیجه، نیاز نیست برای بازگشت به عقب، گوشی را محکم نگه دارید؛ بلکه به راحتی می توانید با یک دست این کار را انجام دهید.

با این حال، مشکلی که در گوشی های هواوی وجود دارد، این است که برخی از اپلیکیشن های اندرویدی در منو کناری، با حرکت دست از سمت چپ صفحه نمایش فعال می شوند؛ اپلیکیشن هایی مانند گوگل مپ، جیمیل و بسیاری دیگر از اپلیکیشن های گوگل (چون این ویژگی تقریبا برای همه ی اپلیکیشن های گوگل پیش فرض است). البته، اپلیکیشن های دیگری هم با این ویژگی وجود دارند. در گوشی های هواوی برای تشخیص بین حرکت دستی که با هدف برگشت به عقب انجام می شود و حرکتی که برای فعال سازی اپلیکیشن صورت می گیرد، راه حلی تعیین شده است. حرکت مربوط به اپلیکیشن ها باید ظریف تر، اما حرکت برای برگشت به عقب باید محکم تر باشد. واضح است که این راه حل ایده آلی نیست.

با وجود این، گوگل راه حل بهتری پیشنهاد کرده و چون خالق اندروید است، با آزادی بیشتری این امکان را فراهم کرده است. راه حل پیشنهادی گوگل در اندروید Q این است که برای فعال سازی اپلیکیشن، باید یک بار از سمت چپ دست خود را به سمت راست بکشید؛ اما اگر بخواهید با کشیدن دست از سمت چپ به عقب برگردید، باید دوبار دست خود را روی صفحه نمایش بکشید. (برای سمت راست یک بار کشیدن دست شما را به عقب بر می گرداند). گوگل سعی می کند کسانی که اپلیکیشن های جدید طراحی می کنند و می سازند، به پیروی از این قانون جدید تشویق کند. درواقع، گوگل با این راه حل پیشنهادی قانون جدیدی برای اندروید بیان کرده و انتظار دارد شرکت های تولیدکننده دستگاه های اندرویدی با او همراه شوند. احتمالا در آینده، گوگل با تغییراتی که در اندروید ایجاد می کند، امکان بازگشت به عقب را با یک بار کشیدن دست روی صفحه نمایش فراهم می کند؛ اما فعلا اندروید Q آغازی برای این ویژگی جالب است.

عرضه ی قابلیت پرداخت نقدی برای اپلیکیشن های اندرویدی

گوگل برای کاهش فاصله  گوگل پلی با اپ استور امکان پرداخت با پول نقد برای اپلیکیشن ها را فراهم می کند که در بازارهای رو به رشد مفید خواهد بود.

به گزارش زومیت، امروزه دانلود اپلیکیشن ها در اندروید بیشتر از iOS است، اما اپ استور اپل در بحث درآمدی هنوز بهتر از گوگل پلی عمل می کند. به همین دلیل گوگل تصمیم دارد تا فاصله ی خود را با هر روش ممکن با اپل کم کند و در این مسیر ابتدا روشی برای پرداخت در اپلیکیشن ها در بازارهای درحال  توسعه معرفی کرد. پرداخت با پول نقد همان روشی است که گوگل برای جذب کاربران بیشتر به اکوسیستم در دستور کار دارد.

گوگل برای بهبود فرایند پرداخت اپلیکیشن ها قابلیتی به نام pending transactions را معرفی کرد که راه های متعددی را به جز روندهای سنتی پرداخت آنلاین به کاربران ارائه می کند. نبود سیستم های پرداخت اعتباری و عدم اتصال به شبکه های جهانی بانکی، از دلایلی هستند که کاربران به اپلیکیشن ها و بازی های رایگان روی می آورند یا به جای پرداخت های درون برنامه ای، تماشای تبلیغات را ترجیح می دهند.

مالک سیستم عامل اندروید برای حل چالش های موجود در سال های گذشته هم راهکارهایی را ارائه داد که از میان آن ها می توان به کیف پول های الکترونیکی، سیستم UPI در هند یا پرداخت توسط اپراتورها اشاره کرد. تنها در سال گذشته ۲۰ اپراتور جدید به سرویس های گوگل اضافه شدند که در مجموع به ۱۷۰ اپراتور در سرتاسر جهان رسیدند. همین روش پرداخت به میلیاردها کاربر در جهان کمک می کند. البته پرداخت ازطریق اپراتورها روش استاندارد جهانی نیست.

بالاخره هنوز کاربران زیادی در جهان، پرداخت ازطریق پول نقد را ترجیح می دهند و گوگل باید روشی برای آن ها پیدا می کرد. آوراش مهبد مدیر بخش مهندسی در پلی استور در جریان سخنرانی Google IO به قابلیت جدید اشاره کرد و گفت:

ما می دانیم که بازارهای درحال رشد از اهمیت بالایی برای همه ی شما برخوردار هستند. به همین دلیل قابلیت pending transaction را برای چنین بازارهایی معرفی می کنیم. این روش سبکی جدید از پرداخت هایی همچون پول نقد، انتقال پول ازطریق بانک و کارت های نقدی محسوب می شود.

قابلیت جدید به کاربر اندرویدی امکان می دهد که در مرحله ی پرداخت برای خرید اپلیکیشن یا پرداخت درون برنامه ای، گزینه  ی جدیدی برای انتخاب داشته باشد. کاربر به جای پرداخت هزینه با کارت اعتباری، کد پرداختی دریافت می کند تا با استفاده از آن پرداخت خود را به صورت نقد در یک فروشگاه نزدیک انجام دهد.

کاربر پس از مراجعه به فروشگاه کد پرداختی را نشان داده و هزینه را با پول نقد یا روش های رایج در کشور محل سکونت پرداخت می کند. پس از ۱۰ دقیقه پرداخت وارد حساب کاربری می شود و با ایمیلی نیز به کاربر اطلاع رسانی می شود. روش جدید برای پرداخت ها بسیار مفید محسوب می شود، اما اگر کاربر بخواهد وجه پرداختی را طبق سیاست های گوگل (Google) پس بگیرد، تنها می تواند آن را به صورت اعتبار حساب کاربری دریافت کند. به بیان دیگر در بازپرداخت ها پول نقد پرداخت نمی شود.

پرداخت های تأخیری یکی از قابلیت هایی هستند که در کتابخانه ی جدید گوگل برای خدمات پرداخت ارائه می شوند. یکی از به روزرسانی های مهم دیگر به نام Subscribe & Install به کتابخانه اضافه می شود که امکان ثبت نام رایگان محدود را در همان زمان نصب اولیه فراهم می کند. قابلیت مذکور اکنون تنها برای شرکای Early Access در دسترس قرار دارد و آنهایی که از این قابلیت استفاده کردند آمار ۳۴ درصد رشد ثبت نام پولی را گزارش می کنند.

کتابخانه ی جدید پرداختی گوگل اکنون به زبان جاوا وجود دارد، اما پشتیبانی از ++C و Kotlin نیز به زودی اضافه خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

10 + 9 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *