راهنمای نصب برنامه های نرم افزاری و سخت افزاری شرکت پکتوس

در این بخش، راهنمای نصب نرم افزار پکجاز، مجموعه نوید، دکلمه و تکگو از محصولات نرم افزاری، و راهنمای نصب درایور برجسته نگار و دستگاه سروش از محصولات سخت افزاری شرکت پکتوس تشریح می شود.

همچنین در پایان هر بخش، فایل راهنمای برنامه ها نیز برای دانلود کاربران قرار داده شده است.

راهنمای نصب نرم افزارهای شرکت پکتوس از بخش
راهنمای استفاده از محصولات

نیز هر یک در پست های جداگانه، قابل دسترس است.

توجه داشته باشید که در این بخش، در هر مرحله، با زدن دکمه h، می توانید روی راهنمای برنامه های مختلف حرکت کنید.

 

راهنمای نصب نرم افزار تبدیل متن به گفتار پکجاز

 

راهنمای ذیل ، متناسب با نصب این برنامه در بروز رسانی سوم آن است که اسفند ماه سال ۹۴ عرضه شده است.

برای نصب نرم افزار پکجاز، در ابتدا بر روی pacjaws.exe کلیک راست میکنیم. سپس بر روی گزینه Run as administrator اینتر میزنیم.

در مرحله بعد، I accept the agreement را انتخاب میکنیم و دکمه Next را میزنیم.

در گام بعدی، Install را میزنیم تا برنامه روی سیستم شما نصب شود.

در انتهای نصب، سؤالی تحت عنوان Creating pactos profile for jaws,Are you sure پرسیده میشود که Yes را انتخاب میکنیم.

حال پکجاز بر روی سیستم شما نصب شده است.

چنانچه پکجاز را بر روی جاز نصب کرده اید، با زدن کلید های insert control s, گزینه pactos را انتخاب میکنید تا صدای فارسی پکجاز برای شما فعال شود.

چنانچه پکجاز را بر روی NVDA نصب کرده اید، با کلید های insert control s گزینه MICROSOFT SAPI ۵ رو انتخاب میکنید تا صدای فارسی پکجاز بر روی سیستم شما فعال شود.
چنانچه باز هم در
NVDA صدای فارسی خوان پکجاز فعال نشد، میبایست وارد منوی تنظیمات NVDA شده و در بخش VOICE, PACTOS TTS VOICE رو انتخاب کنید.
در صورت بروز هر گونه مشکل در راه نصب پکجاز بر روی کامپیوتر خود، با شرکت پکتوس تماس گرفته تا شما را بیشتر راهنمایی کنیم یا از طریق نرم افزار teamviewer پکجاز را بر روی سیستم شما راه اندازی کنیم.

شماره تماس با شرکت پکتوس، ۰۲۱ ۸۸۸ ۱۰ ۲۹۱ و ۰۲۱ ۸۸۸ ۱۰ ۲۹۲..

راهنمای نصب پکجاز را از

این لینک

دانلود کنید.

 

راهنمای نصب مجموعه نرم افزاری نوید.

برای نصب و فعالسازی مجموعه نرم افزاری نوید، در ابتدا میبایست ستاپ Navid Moshtarak  را نصب کنید.

نصب این برنامه، قبل از نصب هر کدام از برنامه های نوید ضروری است.

در واقع برای فعالسازی کلیه نرم افزار های مجموعه نوید، اول میبایست نوید مشترک نصب شود و سپس سایر نرم افزار ها به صورت جداگانه و به دلخواه کاربر روی سیستم راه اندازی شوند.

نصب نوید مشترک یک بار کافی است.

 

سؤالات متداول مجموعه نرم افزاری نويد

س. برنامه هاي مجموعه نويد را چگونه تهيه کنيم؟

ج. از طریق نرم افزار های شرکت پکتوس در بخش

مرکز دانلود

میتوانید برنامه های مختلف این مجموعه را دانلود کنید.

در صورت عدم دسترسی به اینترنت، میتوانید لوح فشرده این مجموعه را از شرکت پکتوس تهيه کنید.

س. براي آموزش شيوه ي نصب و كار با برنامه هاي  نويد چه بايد كرد؟

ج. فايل صوتي راهنماي نصب برنامه ها به محض اجرا کردن ستاپ نرم افزار برای نصب،  براي شما پخش ميشود.

س. آيا براي نصب برنامه هاي نويد، نرم افزار جاز هم نياز است؟

ج. براي استفاده از مجموعه نرم افزاری نويد، نصب جاز ضرورتی ندارد و این مجموعه خود به صورت مستقل گویا است.

س. نويد شامل چند Setup است و کدام از اين Setup ها را بايد نصب کنيم؟

ج. پیشتر مجموعه نرم افزاری نويد داراي يک setup بود و وقتي Setup مورد نظر را اجرا مي کرديم، تمام برنامه هاي نويد نصب مي شد، ولي در آخرين نسخه كه به سفارش  بهزيستي است، برنامه هاي نويد جدا شده و هر کدام یک Setup جداگانه دارند.

Setup فلدر Navid_Moshtarak بين تمام برنامه ها مشترک است و در ابتدا بايد يک بار آن را نصب کنيد و سپس هر کدام از برنامه ها را که نیاز دارید، مي توانيد نصب کنيد.

توجه: براي نصب بقيه برنامه ها ديگر نيازي به نصب مجدد Navid_Moshtarak نيست.

س. بعد از نصب برنامه  ديکشنري وقتي كه آنرا اجرا مي کنم پيغام خطا مي دهد و برنامه بسته مي شود مشکل چيست؟

ج. چنانچه با این پیغام مواجه شدید، در همان برنامه واژه نامه که از سایت پکتوس دانلود کرده اید، میبایست فایل msvcr71.dll را برداشته و در پوشه نويد خود كپی کنید.

س. تغيير صدا در مجموعه نرم افزار های نويد چگونه صورت می گیرد؟

ج. همانند تغییر صدا در نرم افزار پکجاز، در مجموعه نوید نیز با فرمان Ctrl +Alt +Shift +3 صداي نويد را انتخاب مي کنيد.

با فرمان Ctrl +Alt +Shift +5 صداي اميد را انتخاب مي کنيد.

با فرمان Ctrl +Alt +Shift +6 صداي آوا را انتخاب مي کنيد.

راهنمای مجموعه نوید را
از این لینک
دانلود کنید.

 

راهنمای نصب و راه اندازی درایور برجسته نگار.

توضیحات مقدماتی

برجسته نگار یا مانیتور و کیبورد بریل، دستگاهی است که با اتصال آن به رایانه خود، میتوانید تمامی اطلاعات ظاهر شده در رایانه خود را به صورت خط بریل در دستگاه برجسته نگار مشاهده کنید.

برای استفاده از برجسته نگار، ابتدا میبایست آن را به رایانه خود شناسانده و سپس از خروجی بریل آن استفاده کنید. برای این امر، دو مرحله در پیش دارید. ابتدا نصب درایور برجسته نگار که نصب آن در دو ویندوز XP و seven ورژن 32 و 64 بیتی تشریح می شود و سپس تنظیمات درایور جاز با ورژن های مختلف برجسته نگار و تعریف کلیدهای برجسته نگار توضیح داده می شود. همچنین در این خودآموز، شما را با نحوه ی تعریف کلیدهای برجسته نگار آشنا خواهیم کرد و سؤالات متداول در این ارتباط، مطرح و پاسخ داده خواهد شد.

لازم به ذکر است در برجسته نگار های جدید شرکت پکتوس که از ابتدای سال ۱۳۹۵ عرضه میشوند، دیگر نیازی به نصب درایور برجسته نگار نیست و بلافاصله پس از اتصال کابل برجسته نگار به پورت USB رایانه، درایور به صورت خودکار نصب می شود. همچنین امکان جدیدی برای خوانندگان نابینا در نظر گرفته شده که بریل را در دو سطح سفت و نرمتر بخوانند. در واقع، با تغییر کامل مادربرد و طراحی جدیدی که بر روی آن صورت گرفته، می توان نقاط بریل را به صورت سفت و یا نرم تر زیر دست کاربر به نمایش درآورد.

تشریح چگونگی نصب درایور برجسته نگار در (Windows XP). در ابتدا می بایست دستگاه برجسته نگار خود را به وسیله کابل USB به رایانه خود که دارای سيستم عامل ويندوز XP است متصل كنيد.

در این لحظه، پنجره ي (Found New Hardware Wizard) باز می شود.

با انتخاب گزينه ی (No not this time,) Next  را بزنید.

در مرحله ی بعد، با زدن کلید Down روي گزينه (Install from a list or specific location Advanced) قرار بگيريد.

پس از آنکه با زدن کلید (Space) این گزینه را انتخاب کردید، مجدداً Next را بزنید.

در مرحله بعدی، با زدن (Tab) روی گزينه ي (Include this location in the search) قرار گرفته و آن را با كليدِ (Space) انتخاب كنيد.

حال می بایست، مسير فلدر مربوط به نصب برجسته نگار را مشخص كنيد.

در این بخش باید با کلید (Tab) روي دكمه ي (Browse) قرار گرفته و كليدِ (Enter) را بزنيد و از پنجره ی (Browse To Folder) وارد درايو (DVD) رایانه خود شوید.

در اینجا می بایست، وارد فلدر (Tools) و سپس فلدر (Bj_Driver) شده و روی فلدر (Bj2_Driver) قرار بگیرید و با زدن (Tab) OK را بزنید.

در مرحله بعد، که مسیر انتخاب شده ی درایور را نمایش می دهد دکمه ی Next را می زنیم.

در حين نصب اگر پنجره اي ظاهر شود كه شامل دو پیغام (continue anyway) و (stop installation) باشد، می بایست گزینه (continue Anyway) را انتخاب كنيد.

در اینجا رایانه شما به نصب ادامه می دهد.

سپس پنجره ی (Found New Hardware Wizard) برای شما نمایش داده می شود که در این مرحله می بایست روی گزینه (Finish) (Enter) بزنید.

 

تشریح چگونگی نصب درایور برجسته نگار در (Windows SEVEN ورژن 32 بیتی)

اگر سيستم عامل رایانه شما ويندوزِ 7 ورژن 32 بیتی باشد، در ابتدا می بایست وارد (Device Manager)  شوید. از دو راه می توان به این بخش، دسترسی پیدا کرد. یکی از طریق (control panel) و راه دوم، به شرح زیر

است: می بایست روی گزینه (Computer)در صفحه desktop قرار بگیرید. سپس دکمه application یا shift-f10 را بزنید و روی گزینه (Properties) کلیک کنید. وقتی چند بار دکمه (tab) را بزنید، می توان به گزینه (Device manager( دسترسی پیدا کرد.

وقتی وارد (Device manager) شوید، در این مرحله می بایست در قسمت (Other Devices) بر روی گزینه (M30245 Start Kit) قرار بگیرید. سپس با زدن دکمه application رایت کلیک کنید و گزینه (Update Driver Software) را انتخاب کنید. در پنجره باز شده گزینه دوم، یعنی (Browse my Computer for driver software) را انتخاب کنید. با انتخاب این گزینه، پنجره ی بعدی نمایان می شود. اكنون بايد مسير فلدر مربوط به نصب برجسته نگار را مشخص كنيد . بدين ترتيب كه کلید (Browse) را انتخاب کرده و از پنجره ي ظاهر شده ی (Browse For Folder) با انتخاب درايو دي وي دي وارد فلدر (Tools) و فلدر (Bj_Driver) شده و فلدر (Bj2_Driver) را انتخاب کرده و كليد OK  را بزنید. در پنجره ی بعدی که مسیر انتخاب شده ی درایور را نمایش می دهد، بر روی Next کلیک کنید. سپس، گزینه ی دوم، یعنی (Install this driver Software anyway) را انتخاب کرده و کلید Enter را بزنید. در این بخش، پنجره ی (Update Driver Software-Pactos Display Driver) نمایش داده می شود که اعلام می کند درایور برجسته نگار با نام (Pactos Display Driver) نصب شده است. در مرحله پایانی، دکمه ی (Close) را بزنید تا نصب به پایان برسد. بعد از نصب، وقتی به پنجره ی (Device Manager) میروید، باید گزینه ی  (Pactos Display Driver) اضافه شده باشد.

 

تشریح چگونگی نصب درایور برجسته نگار در (Windows seven ورژن 64 بیتی) اگر سيستم عامل رایانه شما ویندوز 7 ورژن 64 بیتی باشد، در ابتدا می بایست وارد (Device Manager) شوید. سپس بر روی گزینه (METECUsbDvice) کلیک کنید. در مرحله بعد، روی گزینه ی (METEC Device: VID=0452 PID=0100) قرار گرفته، با زدن دکمه application رایت کلیک کنید و گزینه ی (Update Driver Software) را بزنید. در پنجره باز شده گزینه دوم، یعنی (Browse my Computer for driver software) را انتخاب کنید. با انتخاب این گزینه، پنجره ی بعدی نمایان می شود. اكنون بايد مسير فلدر مربوط به نصب برجسته نگار را مشخص كنيد . بدين ترتيب كه کلید (Browse) را انتخاب کرده و از پنجره ي ظاهر شده ی (Browse For Folder) با انتخاب درايو دي وي دي وارد فلدر (Tools) و فلدر (Bj_Driver) شده و فلدر (Bj2_Driver-x64) را انتخاب کرده و كليد OK  را بزنید. در پنجره ی بعدی که مسیر انتخاب شده ی درایور را نمایش می دهد، بر روی Next کلیک کنید. سپس، گزینه ی دوم، یعنی (Install this driver Software anyway) را انتخاب کرده و کلید Enter را بزنید. در این بخش، پنجره ی (Update Driver Software-Pactos Display Driver) نمایش داده می شود که اعلام می کند درایور برجسته نگار با نام (Pactos Display Driver) نصب شده است. در مرحله پایانی، دکمه ی (Close) را بزنید تا نصب به پایان برسد. بعد از نصب، وقتی به پنجره ی (Device Manager) میروید، باید گزینه ی  (Pactos Display Driver) اضافه شده باشد.

 

تنظیمات درایور جاز با برجسته نگار ابتدا می بایست وارد فلدر Tools شده و سپس وارد فلدر (SetBJ) شوید. در این قسمت، بر حسب نوع یا ورژن برجسته نگار، گزینه مورد نظر را انتخاب می کنیم. اگر ورژن برجسته نگار 1/8 باشد، PSetBj1.exe را اجرا می کنیم. اگر ورژن برجسته نگار 2 باشد، PSetBj2.exe را اجرا می کنیم. همچنین اگر ورژن برجسته نگار 3/11 باشد، PSetBj3_11.exe را اجرا می کنیم. بعد از اجرای فایل exe مورد نظر که بر حسب ورژن برجسته نگار شما انتخاب شده است، صفحه ای باز و بسته  می شود که چند ثانیه زمان می برد. با نصب این برنامه که در واقع همان درایور جاز نام دارد، فلدری در مسیر (c:\pactos) به نام (Output Manager) ایجاد می شود. می بایست وارد این فلدر شده و از فایل (BJ output.exe) یک Shortcut بر روی Desktop خود بسازید تا برای اجرای آن، همیشه در دسترس شما باشد. اكنون آيكوني بر روي صفحه desktop شما به نام (BJ Output) قرار دارد که با اجراي آن، چنانچه جاز شما فعال باشد، تمامی اطلاعاتي كه در مانيتور به صورت بينايي مشاهده ميشود، بر روی مانیتور برجسته نگار نیز به صورت بريل نمايش داده می شود.

 

تعریف کلید های کیبرد برجسته نگار و معادلسازی آن با کیبرد بینایی در دو حالت مجموعه نوید و نرم افزار جاز

تعریف کلید ها برای مجموعه نوید

اگر بخواهید در مجموعه نرم افزاری نوید کلید های موجود بر روی کیبرد برجسته نگار بریل، همان کارایی کلید های کیبرد کامپیوتر شما را داشته باشد، می توانید این کلید ها را تعریف کنید. برای مثال، دکمه سمت چپ روی برجسته نگار شما، می تواند حکم کلید enter را داشته باشد. برای این منظور، می بایست ابتدا همزمان دکمه Insert و F11 را بزنید تا پنجره ی (System Tray) باز شود. سپس از لیست برنامه های در حال نمایش، برنامه ی (BJ output) را انتخاب کرده و روی گزینه ی Show کلیک کنید. در این بخش، پنجره ی مربوط به برنامه باز می شود. در اینجا می بایست tab را زده تا بر روی گزینه (Braille Keyboard) قرار بگیرید. حال هر کدام از کلید های کیبرد برجسته نگار که مد نظر دارید را بزنید. برای مثال، دکمه بالا سمت چپ را فشار دهید. در اینجا، شما بر روی گزینه ی (Standard Keyboard) قرار میگیرید. حال می بایست دکمه معادل بر روی کیبرد کامپیوتر خود را فشار دهید تا کلید سمت چپ روی برجسته نگار شما، همان قابلیت را پیدا کند. در این قسمت، باید tab را بزنید تا بر روی گزینه ی Save To File قرار گرفته و (Enter( را بزنید تا کلیدهای تعریف شده ذخیره شود. برای راه اندازی کلیدهای تعریف شده، باید برنامه جاز و BJ output را بسته و دوباره آن را اجرا کنید تا تغییرات صورت گرفته اعمال شود.

 

تعریف کلید های کیبرد برجسته نگار برای کار با جاز در محیط کامپیوتر.

در این بخش می بایست به وسیله دکمه insert  و f2 وارد run jaws manager شده و سپس وارد keyboard manager شوید. روی دکمه default قرار گرفته و کلید tab را فشار دهید. سپس در بین گزینه هایی که به صورت لاتین برای شما به نمایش در آمده است، گزینه مورد نظر را انتخاب کرده و control +a را بزنید. سپس معادل آن گزینه را بر روی کلیدی که در برجسته نگار خود میخواهید همان کاربرد را داشته باشد انتخاب کرده و ok را بزنید.

 

سؤالات متداول:

1: س؟ تفاوت برجسته نگار دو و سه در چیست؟

ج- برجسته نگار دو، از 40 کاراکتر بریل بهره می برد و عمدتاً برای مصارف سازمانی طراحی شده است.

اما برجسته نگار سه، 20 کاراکتر بریل دارد و برای استفاده انفرادی کاربران طراحی شده است.

2: س؟ تفاوت کیبورد برجسته نگار دو و سه در چیست؟ هر کدام چند کلید دارند؟

ج- برجسته نگار دو که از نظر اندازه کمی بزرگتر از ورژن سه آن است، شامل 14 کلید در قسمت بالایی دستگاه، 40 کلید در بین مانیتور بریل و بخش بالایی دستگاه برجسته نگار و 4 کلید در پایین و جلوی دستگاه است. در ورژن دو، کلید هایی که در بخش فوقانی دستگاه یا همان کیبورد برجسته نگار تعبیه شده، شامل شش کلید برای تایپ، مجموعه کلید های جهتنما، خط فاصله، کلید اینتر و دلیت است. البته به جز کلید هایی که برای نوشتن در نظر گرفته شده، سایر کلید ها قابلیت تعریف شدن دارند و میتوان آنها را بسته به نیازمان تعریف کنیم که چه قابلیتی داشته باشند.

در سری جدید برجسته نگار های تولیدی شرکت پکتوس، از یک ردیف نشانگر استفاده شده است. این کلید ها که به نسبت سایر کلید های برجسته نگار کوچکتر هستند، عملکردشان عمدتاً شبیه کارکرد موس برای افراد بینا است. به گونه ای که نشانگر موس کامپیوتر را به مکان دلخواه ما بر روی مانیتور برجسته نگار هدایت میکند.

اما تشریح چهار کلیدی که در پایین دستگاه برجسته نگار قرار دارد.

دو کلیدی که در وسط هستند، برای حرکت در منو ها به عنوان آپ و دان، و کلید هایی که در دو سمت چپ و راست و در پایین قرار دارند، به عنوان فراهم کردن پوشش جانبی یک خط بریل به کار میروند. توضیح آنکه برجسته نگار دو، از 40 کاراکتر بریل در یک خط پشتیبانی می کند، چنانچه در سایت های مختلف اینترنتی یک خط بیش از 40 کاراکتر باشد، برای خواندن ادامه ی متن، می بایست از کلید های پایین سمت چپ و راست برجسته نگار استفاده کرد.

اما در برجسته نگار سه، تنها هشت کلید در قسمت بالایی دستگاه در نظر گرفته شده است که شش کلید برای تایپ و دو کلید دیگر برای خط فاصله، اینتر و دلیت است. البته ترکیب دو کلید اینتر و دلیت، خط فاصله را تشکیل میدهد.

در برجسته نگار سه، 2۰ کلید نشانگر در نظر گرفته شده که همان قابلیت های ورژن دو را دارا هستند.

در برجسته نگار ورژن سه، چهار کلید در روی دستگاه و در کنار مانیتور بریل قرار دارد. دو کلید در سمت چپ و دو کلید در سمت راست. به وسیله این کلید ها نیز میتوان در محیط های مختلف حرکت کرد و پوشش جانبی متن را همانند آنچه در برجسته نگار ورژن دو تشریح شد، فراهم کرد.

3: س؟ من برجسته نگار جدید دارم. آیا باز هم نیازی به نصب درایور ویندوز است؟

ج- چنانچه برجسته نگار های شما عرضه سال 1395 شرکت پکتوس باشد، این دستگاه ها در دو ورژن دو و سه، دارای برد جدید بوده که از تکنولوژی  hid بهره میبرد.

از این رو، در این دستگاهها، دیگر نیازی به نصب درایور ویندوز نیست.

در این حالت، درایور ویندوز به محض اتصال کابل USB به دستگاه شناسانده می شود. البته در دستگاه های جدید، همچنان باز هم میبایست درایور جاز را چنانچه در بالا توضیح داده شد، نصب کنید.

۴: س؟ من از برجسته نگار های قبلی شرکت پکتوس استفاده میکنم که از تکنولوژی hid برخوردار نیست. بنابر این آیا نیاز به نصب درایور ویندوز دارم؟ اگر اینطور است، درايور ویندوز دقیقاً چيست و چگونه آن را تهيه کنيم؟ ج- چنانچه از برجسته نگار های شرکت پکتوس تولیدی سال ۱۳۹۴ به قبل استفاده میکنید، میبایست درایور ویندوز را نصب کنید.

این درايور، نرم افزاري برای برقراری ارتباط میان سيستم عامل رایانه شما با برجسته نگار است. این برنامه، همراه با برجسته نگاری که به شما تحویل داده می شود موجود است. برای دستیابی به درایور برجسته نگار، میبایست از طریق دیویدی رایانه خود به فلدر tools، BJ_Driver  بروید. در این بخش، دو درايور به نام BJ2_Driver و BJDriver-x64 وجود دارد. BJ2_Driver براي ويندوز هاي 32 بيتي و BJDriver-x64 براي ويندوزهاي 64 بيتي است. همچنین این نرم افزار را می توانید از سایت شرکت پکتوس به آدرس www.pactos.net دانلود کنید.

میبایست به مرکز دانلود، به بخش نرم افزار های شرکت پکتوس رفته و درایور ویندوز برجسته نگار را دانلود کنید.

۵: س؟ درايور جاز چیست و چگونه می توان به آن دسترسی پیدا کرد؟

ج- براي اينکه بتوانيم آنچه که جاز ميخواند را به صورت خروجی بريل بر روي برجسته نگار هم داشته باشيم، بايد تنظيماتي بر روي جاز انجام دهيم . اين تنظیمات، توسط درايور جاز انجام می شود. اين نرم افزار در بسته همراه با برجسته نگار شما وجود دارد. برای دسترسی به آن، می بایست پس از ورود به دیویدی، وارد Tools شوید. سپس وارد SetBj شده و بر حسب ورژن برجسته نگار، روی نرم افزار کلیک کنید تا به صورت خودکار، تنظیمات اعمال شود. این برنامه نیز در سايت شرکت پکتوس به نشانی www.pactos.net نیز موجود است. میبایست به مرکز دانلود، به بخش نرم افزار های شرکت پکتوس رفته و این درایور را دانلود کنید.

نکته 1: با اجراي فايل مورد نظر، هيچ فرمي باز نمي شود . فقط کافي است بعد از اجراي آن، جاز را بسته و دوباره اجرا کنید. نکته 2: درایور جاز، براي تمامي جازها (تا 1۷) فعال و سازگار است. نكته3: آيكوني بر روي desktop شما به نام BJ Output قرار دارد. چنانچه اين فايل در desktop رایانه شما نبود، آن را در آدرس (C:PactosOutputManager) مي توانيد پيدا کنيد. با اجراي این فایل، اگر جاز که پیشتر درايور جاز را بر روی آن نصب کردید، اجرا كنيد مشاهده می کنید تمامي اطلاعاتي كه در مانيتور به صورت بينايي مشاهده می شود بر روی دستگاه برجسته نگار به صورت بریل، نمایش داده خواهد شد.

۶: س؟ براي راه اندازي خروجي جاز بر روي برجسته نگار به صورت دستی، چه مراحلي را بايد طی کنیم؟

ج- بعد از نصب درايور جاز و درایور برجسته نگار، وارد منوی جاز شوید. در منوي Options وارد شده، گزينه Braille را انتخاب کنید. پنجره ي Braille Basic Settings باز مي شود. به قسمت Default Braille Display وارد شده و گزينه Pactos Braille Display را انتخاب کنید. همچنین در قسمت Translation Table گزينه Pac_Unicode يا Euro_Unicode را انتخاب کرده و Ok را بزنید. یک بار جاز را بسته و دوباره باز کنید. سپس BJ Output را از روي Desktop اجرا کنید. تمامی این تنظیمات، چنانچه از بخش Set BJ اقدام کنید، به صورت خودکار اعمال می شود. توجه: در جاز 15 براي انتخاب (Pac_unicode) وارد منوي Options شده و گزينه Braille را انتخاب کنید. پنجره ي Braille Basic Settings باز مي شود. در این بخش، Advanced را بزنید. سپس در قسمت search for settings کلمه Braille tables را تايپ کنيد. حال گزينه Braille Tables نمايان مي شود با انتخاب اين گزينه، Braille Tables را انتخاب کنيد. در این مرحله، پنجره اي باز مي شود که می بایست گزينه Pac_unicode را انتخاب کنید. سپس Set Primary را انتخاب کرده و Ok را بزنید. ۷: س؟بعد از نصب درايور برجسته نگار، اگر برجسته نگار درست كار نکرد چه بايد کرد؟ ج- ابتدا در (Device manager) بررسي کنید آيا سخت افزار  برجسته نگار به رایانه شما شناسانده شده است یا نه. اگر آن بخش unknown  بود، بايد دوباره فايل درايور برجسته نگار مورد نظر را نصب کنید. چنانچه باز هم برجسته نگار تغييري نشان نداد و خروجی بریل برای شما نمایش داده نشود، احتمالاً مشكل از كابل است. گاهي با تغيير مكان USB مشكل بر طرف مي شود. اما اگر باز هم درست نشد، بايد كابل تعويض گردد.

چنانچه برجسته نگار خروجي مي دهد اما حروف بریل به درستی نمايش داده نمی شود، در این حالت، ورژن درایور جاز را متناسب با نوع برجسته نگار خود نصب نکرده اید.

در نهایت، چنانچه موفق به نصب و راه اندازی برجسته نگار خود نشدید و تمامی این نکات شما را به سرمنزل مقصود نرساند، با شرکت پکتوس با شماره ۰۲۱ ۸۸۸ ۱۰ ۲۹۱ و ۲۹۲ تماس بگیرید تا شما را بیشتر راهنمایی کنیم.

راهنمای نصب و راه اندازی درایور برجسته نگار را
از اینجا
دانلود کنید.

 

راهنمای نصب دکلمه.

بعد از قرار دادن CD در کامپیوتر خود، برنامه به صورت خودكار اجرا مي شود.

اگر برنامه به صورت خودكار اجرا نشود، فايل setup.exe را اجرا مي كنيم.

بعد از باز شدن پنجره نصب، Next را میزنیم و سپس پنجره توافقنامه استفاده از نرم افزار نمايان مي شود.

در این مرحله، I accept the terms in the license agreement را انتخاب کرده و سپس دکمه Next را میزنیم تا به مرحله بعد برویم.

در این مرحله، نرم افزار اطلاعات مشتری را میخواهد.

بعد از پر کردن گزینه ها، مجدداً Next را میزنیم.

در این پنجره، setup Type را میخواهد که با انتخاب دکمه complete و زدن دکمه Next  به مرحله بعد می رویم.

در این مرحله، پنجره Ready to Install The Program  باز می شود.

حال Install را انتخاب میکنیم.

در این بخش، برنامه شروع به نصب میکند.باید منتظر بمانیم تا پیغام زیر ظاهر شود.

End of Stage 1

حال ok  را میزنیم.

برای نصب قفل برنامه، از پنجره  نمایان شده، Generate File Step1 را انتخاب میکنیم.

در این مرحله Save as برایمان نمایان میشود تا فایل ایجاد شده را در محل مورد نظر، ذخیره کنیم.

بعد از ذخیره کردن، پیغام  File Generated successful برایمان نمایان می شود.

حال Step1 را براي شركت پكتوس Email کنید، شركت نيز در مقابل فايلي به نام Step2 را به شما ميدهد كه بايد آنرا در مسير برنامه بر روی سيستم خود كپي کنید.

حال از پنجره Lock بر روي  قسمت Write Lock  قرار گرفته و Enter مي كنيم.

اگر پنجره ي Lock  بسته شد، ميتوانيم آن را از مسير نصب برنامه، مجدداً اجرا كنيم.

سپس فايل Step2 را انتخاب كرده و Open را میزنیم.

حال قفل نصب مي شود و پيغام Register Successful نمایان میشود.

Ok را میزنیم، در اين قسمت نصب به پايان رسيده و Finish را انتخاب مي كنيم.

راهنمای نصب دکلمه را
از این لینک
دانلود کنید.

 

راهنمای نصب تکگو

از آنجایی که در حال حاضر کار با بخش های مختلف نرم افزار تکگو نیازمند بینایی است، مراحل نصب برنامه نیز به صورت تصویری آموزش داده می شود.

پس از قرار دادن cd برنامه داخل سیستم کامپیوتر خود، بر روی Takgoo.exe راست کلیک کرده و گزینه ی Run as administrator را انتخاب کنید و مراحل نصب را ادامه دهید.

بعد از اجرای برنامه، پنجره زیر نمایان می شود.

با انتخاب دکمه Next به مرحله بعد رفته و سپس پنجره زیر نمایان می شود.

در این پنجره گزینه اول یعنی  Iaccept the license agreement را انتخاب کرده و Next  را میزنیم که پنجره زیر ظاهر می شود.

در این مرحله، مسیر پیش فرض C:\Pactos\  تعریف شده است. شما می توانید با انتخاب پنجره Browse مسیر نصب برنامه را تغییر دهید.

پس از انتخاب مسیر نصب برنامه، Next را میزنیم که اینک پنجره زیر ظاهر می شود.

باز هم Next میزنیم تا پنجره زیر نمایان شود.

با زدن Next  پنجره زیر نمایان می شود که نشان می دهد فایلهای برنامه در حال کپی شدن هستند.

در انتها پنجره Lock  باز می شود که نشان می دهد نصب برنامه به پایان رسیده و حال می بایست برای فعالسازی آن اقدام کنید.

در این مرحله، بر  روي اولين گزينه يعني Generate file step۱، دکمه Enter  را ميزنيم.

سپس پنجره زير باز مي شود

حال پنجره Save As باز می شود. با انتخاب Save فايلی به نام Step1 را ذخيره می كنيم كه پيغام زير نمایان می شود.

حال میبایست این فایل را برای شركت پكتوس Email کنید تا شركت نيز در مقابل فايلي به نام Step2 را برای شما ارسال کند.

حال بايد این فایل را در مسير برنامه بر روی سيستم خود كپي كرده و از پنجره ي Lock

بر روي  Write Lock، Enter  كرده و  فايل Step2 را باز می کنیم.

اگر پنجره ي Lock  بسته شد، ميتوانيم آن را از مسير نصب برنامه، مجدداً اجرا كنيم.

در این مرحله، فايل Step2 را انتخاب كرده و Open را میزنیم.

در گام آخر، Finish را انتخاب می کنیم تا برنامه به صورت کامل فعالسازی شده و آماده استفاده گردد.

براي ساختن فايل صوتي توجه داشته باشید كه در اسم فلدر و فايل از فاصله (Space) استفاده نكنيد.

راهنمای نصب برنامه تکگو را
از اینجا
دانلود کنید.

 

راهنمای نصب نرم افزار سروش

از آنجا که مراحل نصب نرم افزار سروش در چندین فایل و به صورت متنی و تصویری تشریح شده است، راهنمای نصب این برنامه را میتوانید
از اینجا
دانلود کرده و پس از خارج کردن آن از حالت فشرده، استفاده کنید.