کار با ویندوز 10 برای نابینایان جذاب تر می شود

شرکت Microsoft در بیست و یک ژوئن امسال نسخه ای از ویندوز ۱۰ را در اختیار کاربرانی که از Windows Insider استفاده میکنند قرار داد که علاوه بر به روز رسانیهای معمول، قابلیت تازه ای هم به آن اضافه شده که استفاده کاربران نابینا از این سیستم عامل را جذابتر خواهد کرد. آنچه این شرکت در نسخه  آزمایشی build 16226 به ویندوز ۱۰ اضافه کرده، قابلیتی است که به کمک هوش مصنوعیِ Microsoft، محتوای تصاویری را که کاربران نابینا با آن مواجه میشوند را شناسایی کرده و به Narrator امکان میدهد اطلاعاتی در خصوص محتوای شناسایی شده در اختیار این دسته از کاربران قرار دهد. با توجه به این که این ابزار، شناسایی تصاویر را به کمک برخی API های شناسنده شرکت Microsoft انجام میدهد، کاربران برای استفاده از این امکان، حتماً لازم است به اینترنت متصل باشند. روش کار این ابزار هم به این ترتیب است که ابتدا کاربرِ Narrator باید بر روی تصویری که میخواهد محتوای آن را بفهمد قرار گیرد و بعد کلیدهای Capslock + shift + D را فشار داده و منتظر بماند تا آنچه در تصویر دیده میشود برایش به صورت مختصر شرح داده شود.

این اتفاق پیشتر در Facebook هم رخ داده بود، اما داده هایی که Narrator در اختیار کاربران قرار میدهد، بسیار بیش از آن چیزی است که کاربران نابینا تا به امروز در این شبکه اجتماعی دریافت میکرده اند. جملاتی که محتوا را شرح میدهند کاملتر شده اند و در مجموع، میزان بیشتری از اطلاعات در اختیار کاربر قرار میگیرد. به عنوان مثال، اگر کاربری در فیسبوک با عکس اوباما مواجه شود که جلیقه ای بر تن دارد، Facebook فقط اعلام خواهد کرد: «شخصی با جلیقه» این در حالی است که Narrator در مواجهه با همان عکس خواهد گفت: «تصویر اوباما که جلیقه ای بر تن دارد و به دوربین نگاه میکند.» از دیگر سو، امکان شناسایی متونِ مندرج در عکسها به وسیله OCR هم در این قابلیت گنجانده شده که به وسیله آن، چنانچه نوشته ای در عکسی که کاربر قصد دانستن محتوایش را دارد هم وجود داشته باشد، آن نوشته هم برای کاربر خوانده خواهد شد.

امکان به روز رسانیِ ویندوز ۱۰ به نسخه آزمایشی ۱۶۲۲۶، فقط برای کسانی فراهم است که کاربرِ Windows Insider باشند. فقط کسانی میتوانند به عنوان کاربرانی که تمایل دارند نسخه های آزمایشی را دریافت کنند, در Windows Insider ثبت نام کنند که نسخه قانونی و رسمی ویندوز ۱۰ را بر روی رایانه هایشان نصب کرده باشند. البته نیاز به توضیح نیست که بعد از سپری شدن مراحل آزمایش، این نسخه در اختیار عموم هم قرار خواهد گرفت. بدیهی است که توضیح عکسها به صورت انگلیسی خواهد بود.

پکتوس در آینده چگونگی کار با این قابلیت در Narrator ویندوز 10 را آموزش خواهد داد.

منبع: ایران سپید

2 دیدگاه دربارهٔ «کار با ویندوز 10 برای نابینایان جذاب تر می شود»

  1. سلام.
    تشكر ميكنم از مطلب مفيدتون.
    يعني كتابهاي pdf رو هم ميشه باهاش اسكن كرد و خوند؟
    ضمنا اين امكان به nvda 2017.3 كه ماه آگوست به احتمال زياد منتشر ميشه قرار داده شده.
    كلا از فارسي هم پشتيباني ميكنه مثل كتابهاي تصويري pdf?
    بازم تشكر ميكنم.

  2. سلام به زحمت کشان شرکت پکتوس
    در کل محصولات خوبی دارید منتها بروزتر باید بشه. بنده همین چند روز اخیر برجسته نگار 3 رو از بهزیستی گرفتم ولی متأسفانه بر روی ویندوز 10 گویا نصب نمیشه. خواهشمندیم نسبت به بروزرسانی دستگاههای برجسته نگار جهت سازگاری با ویندوز 10 حتما اقدام بشه چون روز به روز به تعداد کاربران این ویندوز افزوده میشه. یه نکته دیگه اینکه برجسته نگار های قدیمیتر بهتر بودند به لحاظ اینکه حدودا 40 کاراکتر رو پوشش میداد و کاربران کمتر مجبور بودند خط عوض کنند. چرا که برخی از واژگان انگلیسی کاراکتر زیادی دارند و گاهی تنها یک واژه نصف خط برجسته نگار رو اشغال میکنه. به نظر میرسه بدون افزایش حجم دستگاه میشه تعداد کاراکترهای قابل نمایش بر روی برجسته نگار رو افزایش داد از طریق جابجا کردن دکمه های دو طرف خط به وسط دستگاه که خالیه. ممنون از همگی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پنج × 3 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *