مردی ۷۸ ساله و نابینا پس از دریافت نوع جدیدی از ایمپلنت قرنیه بینایی خود را بدست آورد.
این قرنیه ی مصنوعی KPro نام داشته و اولین ایمپلنتی است که می توان آن را به منظور تعویض قرنیه آسیب دیده یا دفرمه شده بدون نیاز به بافت پیوندی مستقیماً به دیواره ی چشم پیوند زد. بیمار یاد شده بلافاصله پس از عمل توانست اعضای خانواده اش را تشخیص دهد و اعداد روی تابلوی بینایی سنجی را بخواند.
قرنیه لایه ای شفاف است که جلوی چشم را پوشانده و از آن محافظت می کند. این لایه به دلایل مختلف از جمله بیماری هایی مثل سودوفاکی (PBK)، قوز قرنیه و صدمات فیزیکی دچار تخریب یا زخم می شود. در حال حاضر قرنیه های مصنوعی برای تصحیح بینایی وجود دارند، ولی به خاطر پیچیده بودن عمل جراحی معمولاً آخرین انتخاب به شمار می روند.
اما سازنده ی KPro یعنی شرکت CorNeat می گوید عمل جراحی قرار دادن این ایمپلنت نسبتاً ساده بوده و به کمترین میزان بریدگی و بخیه نیاز دارد. همچنین از مواد بیومتریکی استفاده می کند که تکثیر سلولی را تحریک کرده و ایجاد بافت در اطراف ایمپلنت را تسهیل می کنند.
CorNeat می گوید پس از جراحی فیبروبلاست ها و کلاژن به تدریج قرنیه ی مصنوعی را در بر می گیرند و پس از چند هفته ایمپلنت به طور کامل با چشم بیمار یکی می شود. بدین ترتیب قدرت بینایی بهبود پیدا کرده و طول دوره ی درمان «به شکل استثنایی» کوتاه تر می شود.
سازنده اضافه می کند که بیش از ده بیمار دیگر برای آزمایش این ایمپلنت تأیید شده اند و قرار است آزمایشات ماه جاری میلادی در کانادا، فرانسه، ایالات متحده و هلند انجام شوند.
منبع: دیجیاتو.