پلتفرم پرداخت یکپارچه ی شهری در تهران رونمایی شد

سازمان فناوری اطلاعات شهرداری پلتفرم شهر پِی را رونمایی کرد. این پلتفرم زیرساختی برای انواع پرداخت های خُرد شهری است.

آیین رونمایی پروژه های ده گانه ی مرکز آمار و رصد شهری با حضور شهردار تهران برگزار شد. در این مراسم، پلتفرم شهر پِی رونمایی شد که زیرساختی برای انواع پرداخت های خُرد شهری است و به تمام کیف پول ها کمک می کند تا بر بستر آن تعامل کنند.

پروژه ی پرداخت یکپارچه ی شهری با همکاری بانک شهر انجام شده و پذیرنده های مختلفی مانند تاکسی و میدان های تره بار و فروشگاه های شهروند را به ابزارهای پرداخت متصل می کند. سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران این زیرساخت را برای شرکت های خصوصی فراهم کرده تا مردم به یک اپلیکیشن برای پرداخت های خُرد خود در سطح شهری منحصر نباشند.

مهران محرمیان، معاون بانک مرکزی، در این مراسم به باز بودن فضا برای ورود شرکت های مختلف به بحث پرداخت های خُرد اشاره کرد و گفت: از رقابت استقبال می کنیم و در برخی کشورها هم اجازه ی رقابتی بودن فضا در حوزه ی کیف پول الکترونیکی داده می شود؛ اما نمی خواهیم اجازه دهیم شرکت های بزرگ از فعالیت بازیگران کوچک تر مانع شوند؛ بنابراین بحث تنظیمگری در این زمینه اهمیت ویژه ای دارد.

به گفته ی محرمیان، بانک مرکزی در شهریور توانست با هماهنگی شورای پول و اعتبار کیف پول را برای پرداخت های خُرد عملیاتی کند. او همچنین خبر داد که اخذ مجوز برای اپراتورهای کیف پول نیاز نیست و این شرکت ها می توانند با بانک های مدنظر خود قرارداد ببندند و بانک مرکزی به دقت روی اپراتورها نظارت خواهد کرد.

به گفته ی مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران، شهرداری با تغییر رویکرد در مرکز آمار و رصد شهری از جمع آوری صِرف داده های شهری عبور و به سمت تحلیل داده ها و پیش بینی حرکت کرده است تا ریشه ی مسائل شهری را پیدا کند. محمد فرجود اضافه کرد با استفاده از فناوری های نوینی همچون متن کاوی، تحلیل داده های کلان، داده کاوی، هوش مصنوعی و پردازش تصویر، رصد، دریافت و بررسی داده ها ممکن شده است تا مدیریت بهتری در شهر انجام شود.

مدیرعامل سازمان فاوا شهرداری می گوید دو رویکرد مهم دیگر شامل «استانداردسازی داده» و «استقرار حکمروایی داده» نیز دردستور کار قرار گرفته است و در همین زمینه، تمام داده های شهرداری در بانکی استاندارد جمع آوری و یکپارچه شده اند. فرجود می گوید دسترسی آزاد به اطلاعات، ازجمله دیگر رویکردهای شهرداری است.

پیروز حناچی، شهردار تهران، در مراسم رونمایی پروژه های مرکز آمار و رصد شهری  اظهار کرد که بهره گیری از داده های هوشمند سرعت ارائه ی خدمات را افزایش می دهد و همین موضوع شرایطی عادلانه برای شهروندان به وجود می آورد. به گفته ی حناچی، دسترسی سریع به اطلاعات به روز باعث ایجاد رانت می شود؛ اما این شرایط وقتی اطلاعات دردسترس همگان باشد، از بین می رود.

حناچی گفت: «در آستانه ی بازبینی طرح راهبردی تهران هستیم و برای این کار باید بدانیم از چه مسیری آمده ایم و مسیرمان به کدام سو است و چشم انداز را ببینیم. بسیاری از چشم اندازها و اهداف پیشین به دلایل تغییر شرایط تفاوت کرده است و بازبینی در راهبرد این فرصت را فراهم می کند که اگر نقصی هست آن را رفع کنیم.» به گفته ی شهردار تهران، تهران برای دستیابی به رنکینگ بالاتر در سطح جهانی تلاش می کند و همین اطلاعات باعث شناخت بهتر ضعف ها و به دنبال آن، افزایش رتبه ی شهر در سطح دنیا می شود.

سامانه ی پیش بینی هوشمند آلودگی هوای تهران، ازجمله سامانه هایی بود که در این مراسم اعلام شد بدون حسگر و صرف هزینه های گزاف، از روش هوش مصنوعی قابل انجام است. پروژه های دیگری که امروز رونمایی شدند، عبارت اند از:

  • سامانه ی تحلیل الگوهای سفرهای درون شهری
  • سامانه ی محاسبه ی ماتریس مبدأ و مقصد سفرها در تهران
  • سامانه ی تبدیل آدرس های متنی به اطلاعات مکانی برای سامانه های ۱۳۷ و ۱۸۸۸ داشبورد اطلاعات و محلات شهر تهران
  • سامانه ی پیش بینی جمعیت شهر مناطق مختلف شهر تهران تا سال ۱۴۰۵
  • سند حکمروایی شهرداری تهران
  • سامانه ی جامع متغیرهای آماری و شاخص های اصلی
  • آمارنامه های شهر و شهرداری
  • داشبورد تحلیل نظارت شهروندی
  • بازدید مجازی از موزه ی نقشه

منبع: زومیت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دو × 2 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *