ابزار‌های مسیریابی و ترسیم فضایی در نمایشگاه CSUN

در گشت و گذار نوشتاریمان در سی و پنجمین دوره نمایشگاه جهانی CSUN، بد ندیدیم سری هم بزنیم به غرفه‌هایی که محصولات ویژه مسیریابی یا ترسیم فضایی ویژه نابینایان را عرضه کرده‌اند. توقف نخست ما در غرفه WeWalk خواهد بود. پیشتر در همین ایران سپید در باره این عصای نسبتاً هوشمند نوشته بودیم. حالا اما می‌توانیم قید «نسبتاً» را حذف کنیم و محصول دیگرِ این کمپانی را یک عصای هوشمند به معنای واقعی بنامیم. این عصا از دو جزء تشکیل شده است؛ یک عصا که در واقع همان عصای معمولی ساخت شرکت امبیوتک است و سازه‌ای هوشمند که در قسمت بالایی عصا نصب شده است. این سازه، امکاناتی نظیر بلوتوث، ژیروسکوپ، شتابسنج، بلندگو و میکروفون را به عصا اضافه می‌کند. همین ابزار‌ها باعث شده این عصا به امکاناتی مجهز شود که آن را بیشتر به دستگاه‌های نمایش داده شده در فیلم‌های علمی تخیلی شبیه می‌کند.

ساده‌ترین امکاناتی که در عصا تعبیه شده، قابلیت تشخیص موانع هم‌سطح با سر و صورت فرد نابینا است. امکانی که در چندین نمونه دیگر از عصا‌های هوشمند هم مشاهده می‌شود. قدرت این عصا اما زمانی نمایان می‌شود که به گوشی تلفن کاربر نابینا متصل شود. این عصا از قابلیت اتصال به شدیقخهی و IOS برخوردار است. بلندگوی تعبیه شده بر روی سازه هوشمند سر عصا می‌تواند صدای صفحه‌خوان را از گوشی دریافت و برای کاربر پخش کند. همچنین میکروفون عصا، فرمان‌های صوتی را به گوشی منتقل می‌کند. اپلیکیشنی که برای عصا نوشته شده، امکانات قابل توجهی را در اختیار کاربر قرار می‌دهد؛ از جمله اینکه کاربر می‌تواند مقصد را مشخص کند و عصا به وسیله فرمان‌های صوتی، او را راهنمایی خواهد کرد. افزون بر این، قابلیت شناسایی مکان‌های منتخب هم از دیگر امکانات عصای Wewalk است. این عصا می‌تواند مکان‌های تجاری یا ایستگاه‌های اتوبوس را شناسایی کند. در ایستگاه‌های اتوبوس حتی می‌تواند زمان‌بندی ورود اتوبوس‌ها به ایستگاه را هم اعلام کند. این عصای جادویی، قرار است با قیمت ۵۰۰ دلار عرضه شود. قیمتی که اگر معادل ریالی آن در نظر گرفته شود قابل توجه خواهد بود اما در مقایسه با سایر تجهیزات ویژه نابینایان، خیلی هم زیاد به نظر نمی‌رسد.

یکی از هیجان‌انگیز‌ترین بخش‌های CSUN همیشه سهم شرکت‌ّایی بوده که به طور تخصصی در زمینه نابینایان متمرکز نوبده‌اند اما سعی در به کار‌گیری امکاناتشنان به نفع نابینایان داشته‌اند. امسال هم کمپانی «Smith-Kettlewell»، نام یک مؤسسه تحقیقاتی است که بر روی ایده‌ای جالب برای نابینایان متمرکز شده است. این مؤسسه بنا دارد در پروژه‌ای به نام Audium, به کمک راهنما‌های شنیداری، کشف و شناسایی محیط‌های در بسته نظیر اتاق‌ها یا ساختمان‌ها را برای نابینایان تسهیل کند. Audium یک اپلیکیشن مبتنی بر وب است که به کمک نشانه‌های سه بعدی صوتی و برخی دیگر از علائم واقعیت مجازی، سعی می‌کند فضا‌های مختلف را برای نابینایان شبیه‌سازی کند و مختصات ساختمان‌ها را به آنها بیاموزد. به کمک این برنامه نابینایان می‌توانند به شکل مجازی، تمام قسمت‌های یک ساختمان را واکاوی کنند. این تجربه، برای نابینایانی که قبلاً بازی‌های رایانه‌ای صوتی انجام داده باشند، تجربه‌ای آشنا است.

منبع: ایران سپید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

2 × پنج =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *