فیسبوک امکانی برای کاربرانش فراهم کرده است تا محتوای رسانه ای مدنظرشان را از شبکه ی اجتماعی به سرویس های گوگل منتقل کنند.
ابزار انتقال عکس فیسبوک اکنون دردسترس تمامی کاربران پلتفرم در سرتاسر جهان قرار دارد. این ابزار که ابتدا ۶ ماه پیش در اروپا رونمایی شد، قابلیت جابه جایی داده به کاربران شبکه ی اجتماعی را امکان می دهد تا یک کپی از عکس های خود را ازطریق ارتباط رمزنگاری شده به سیستم ذخیره سازی عکس محبوب گوگل منتقل کنند. پیش از این، کاربران این روند را با دانلود عکس و سپس آپلود در گوگل فوتوز انجام می دادند. درواقع، جابه جایی سرویس ذخیره ساز عکس برای کاربران با موانعی روبه رو بود که اکنون فیسبوک بخشی از آن ها را برطرف کرده است.
کاربران فیسبوک اکنون می توانند در بخش تنظیمات حساب کاربری و زیرمجموعه ی Your Facebook Information، گزینه ی Transfer a copy of your photos and videos را انتخاب کنند. از مدت ها پیش، امکان دانلود محتوای رسانه ای و مجموعه های دیگری از اطلاعات شخصی کاربر از طریق همین منو دردسترس آن ها قرار داشت. اگرچه بسیاری از کاربران از همان بخش برای دریافت اطلاعات شخصی استفاده می کردند، داده ی دانلودشده کارایی چندانی نداشت. اکنون و با قابلیت جدید، به راحتی می توان اطلاعات را به حساب کاربری دیگر منتقل کرد. قابلیت جدید فیسبوک ابتدا در سال گذشته در ایرلند به صورت آزمایشی اجرا شد و به مرور، کاربران در ایالات متحده و کانادا و کشورهای دیگر هم امکان استفاده از آن را پیدا کردند.
برنامه ی جدید فیسبوک به نوعی تلاش برای کاهش فشارهای قانونی هم به حساب می آید
قابلیت جدید فیسبوک برای کاربران با هدف آسان سازی انتقال محتوای رسانه ای بین حساب های کاربری رونمایی شده بود؛ اما اکنون تنها گوگل فوتوز را در فهرست پشتیبانی قرار می دهد؛ درنتیجه، بسیاری از سرویس های مدیریت محتوای رسانه ای فعلا از آن بی بهره هستند. غول شبکه های اجتماعی می گوید پشتیبانی از سرویس های دیگر به مرور به سرویس اضافه می شود. رویکرد توسعه ای به همکاری بیشتر توسعه دهندگان نیاز دارد تا API مدیریت تصاویر را بهینه سازی کنند. برای افزایش تعامل نیز پروژه ای به صورت متن باز تدوین شده است که به نام Data Transfer Project یا DTP توسعه می یابد.
ایده ی اصلی DTP که در سال ۲۰۱۸ مطرح شد، بر ایده ی چند غول دنیای فناوری متمرکز بود که تصمیم گرفته بودند تبادل داده و ارتباط بین پلتفرم ها را ساده سازی کنند. پروژه ی مذکور به نوعی برای اجرای قوانین و سیاست گذاری های جدید اتحادیه ی اروپا بود که در مسیر کاهش کنترل و انحصار شرکت ها روی داده مطرح شد. اکنون رویکردهای متمرکز بر بهینه سازی ارتباط بین پلتفرم حرکتی مرسوم بین شرکت های دنیای فناوری محسوب می شود. آن ها با پیاده سازی این روش ها و کمی هزینه در آن، تلاش می کنند از هرگونه مشکل تنظیمگری قانون و فشار دولت ها برای تجزیه دور شوند. اگر شرکت ها بتوانند اثبات کنند کاربران لزوما در پلتفرم اختصاصی محدود و محبوس نشده اند و می توانند بین سرویس ها جابه جا شوند، فشار تنظیمگران قانونی نیز کاهش خواهد یافت.
اروپا بیش از تمامی مناطق جهان تلاش می کند مانعی بر سر قدرت گیری بیش ازحد پلتفرم ها و انحصارگرایی آن ها ایجاد شود. آن ها می خواهند پیش از بزرگ شدن پلتفرم و تبدیل به سازمانی انحصاری و تجزیه ناپذیر، فرایندهای آن را اصلاح و مدیریت کنند.
باتوجه به حقایق گفته شده، بررسی این آمار جالب خواهد بود که در ۶ ماه گذشته و مرحله ی آزمایشی طرح فیسبوک، چه تعداد از کاربران از سرویس جدید برای جابه جایی محتوای رسانه ای استفاده کرده اند. سخن گوی فیسبوک می گوید آمار دقیقی برای پاسخ به پرسش ندارد؛ اما از عبارت کیفی «زیاد» برای بررسی آماری کاربران استفاده می کند. او در پاسخ به رسانه های فناوری گفت: «بازخوردهای مثبت زیادی از افرادی دریافت کردیم که از زمان ارائه ی ابزار، از آن استفاده کرده اند. امیدواریم آمار استفاده با افزایش آگاهی مردم درباره ی قابلیت های موجود در پلتفرم بیشتر شود».
منبع: زومیت.