برجسته نگار، نمايشگر و صفحه كليد بريل، رابط نابينايان با رايانه است. این دستگاه، ابزاری است که امکان خوانده شدن نوشته های صفحه نمایشگر رایانه را به شکل بریل در اختیار کاربران نابینا و کم بینا قرار می دهد.
پکتوس، تنها تولید کننده ی نمایشگر های بریل در ایران است و این دستگاه را با نام تجاری برجسته نگار، عرضه می کند.
دستگاه های برجسته نگار بر اساس مدل دستگاه، از تعدادی کلید جهت ورود اطلاعات بهره می گیرند که بسته به محیط استفاده، کاربری، هر یک از این کلید ها قابل تعریف است. ورود اطلاعات، عموماً از طریق شش کلید مخصوص تایپ بریل انجام می شود و در قسمت پایین دستگاه، سلول های بریل، حروف نوشته شده را به شکل بریل نمایش می دهند.
برجسته نگار نسخه ۱، اولین مدل این دستگاه بود که روانه بازار شد اما با توجه به تغییر در شیوه ی اتصالات رایانه ای و با توجه به استفاده از درگاه سریال در این دستگاه، کارشناسان شرکت تصمیم گرفتند دستگاه را به گونه ای روزآمد کنند که به جای سریال، از طریق درگاه USB به رایانه متصل شود. این نوع از برجسته نگار، با نام برجسته نگار ۱.۸ به بازار عرضه شد.
برجسته نگار ۲، به مراتب کوچکتر و سبکتر است و در ورژن های جدید آن تولیدی سال 95 به بعد، قابلیت هایی نظیر استفاده از تکنولوژی HID یا «Human Interface Device» و نرمی و سفتی سلول ها به آن اضافه شده است. با بهره گیری از تکنولوژی HID، برای شناساندن دستگاه به رایانه نیازی به نرم افزار راه انداز وجود ندارد و به محض اتصال دستگاه به رایانه، ویندوز آن را شناسایی می کند. امکان نرمی و سفتی سلول هم قابلیتی است که به کمک آن، کاربر نابینا می تواند نقاط بریل را در مواقع لزوم، تیزتر یا نرمتر نمایش دهد. این امکان در زمانی کاربرد خواهد داشت که انگشتان، به دلیل استفاده طولانی مدت از سلول ها، دچار خستگی شده باشند. این دستگاه که حدود 1500 گرم است، 40 سلول دارد و از 18 کلید برای ورود اطلاعات و 40 کلید به عنوان نشانگر بهره میبرد. البته برجسته نگار های 2 که پیش از سال 94 تولید شده اند، دو ردیف کلید چهلتایی دارند. ردیف پایینی به عنوان نشانگر و کلید های ردیف بالا، قابلیت تعریف در محیط های مختلف را دارا هستند.
برجسته نگار ۳، مدلی است که برای استفاده انفرادی کاربران طراحی شده و از مدل های پیشین به مراتب سبکتر است و با وزنی حدود 8۰۰ گرم و به صورت یک نمایشگر بیست سلولی در اختیار کاربران قرار گرفته است. این دستگاه، از دوازده کلید برای ورود اطلاعات و 20 کلید به عنوان نشانگر، بهره می گیرد.
با درود کاش قیمت محصول رو هم قرار میدادید و امکان خرید اینترنتی رو هم برای نابینایان فراهم میکردید.با تشکر
درود بر شما.
قیمت برجسته نگار ورژن سه که برای کاربری انفرادی طراحی شده است، در سال جاری هفت میلیون و 150 هزار تومان است.
که البته در مقایسه با نمونه های خارجی، حدود 20 درصد ارزانتر است.
ضمن اینکه از زبان فارسی به طور کامل پشتیبانی می کند.
خرید این نمایشگر ها نیز توسط خود شرکت صورت میگیرد.