کمپانی Google از آن دست شرکتهایی است که خوشبختانه به موضوع دسترسی نابینایان به امکاناتش بسیار اهمیت میدهد. هر روز شاهد عرضه یک فناوری تازه یا مناسبسازی یک تکنولوژی قدیمی برای کاربران نابینا در این شرکت هستیم. نمونهاش هم عرضه صفحه کلید بریل است که پیشتر در این مطلب به آن پرداختیم. اما این صفحه کلید دقیقاً چیست و چطور کار میکند؟ سؤالی است که در این پست از سلسله پستهای ترفند در وبسایت پکتوس، به آن پاسخ خواهیم گفت.
صفحه کلید بریل، بر روی صفحات لمسی اینطور کار میکند که شما باید گوشی را به صورت افقی در دست بگیرید و شست هر دو دست را به عنوان نگه دارنده در زیر گوشی قرار دهید و از انگشتان هر دو دست، به عنوان ابزار تایپ بریل، استفاده کنید. درست به همان شیوه که در ماشین پرکینز انجام میشود. البته با این تفاوت که در پرکینز یا برجسته نگار، انگشتهای دو دست، در کنار هم قرار میگیرند، در حالی که در این نرمافزار، انگشتها باید رو به روی هم مستقر شوند.
برای فعال کردن صفحه کلید بریل، از آنجا که این قابلیت یکی از امکانات تازه Talkback است، ابتدا باید صفحهخوان talkback را به آخرین نسخه، بهروز کنید. برای این کار میتوانید از این لینک در Google play یا این یکی در کافه بازار استفاده کنید. بعد از بهروزرسانی، گزینهای با نام Braille keyboard به تنظیمات talkback اضافه خواهد شد. با روشن کردن این گزینه، صفحه کلیدی به نام talkback keyboard، به فهرست صفحه کلیدهای نصب شده در گوشی اضافه میشود.
برای فعال کردن صفحه کلید، ابتدا به مسیر settings > general > language and input رفته و default keyboard را بر روی talkback braille keyboard قرار دهید. حالا به محض باز کردن هر فیلد نوشتاری، میتوانید از شیوه تایپ بریل استفاده کنید.
نکتهای که لازم است در نظر داشته باشید این است که بعد از انتخاب این صفحه کلید، اولین بار که یک فیلد نوشتاری را باز میکنید، راهنمای صفحه کلید بریل به شما نشان داده میشود و با ارائه چند تمرین، به شما آموزش داده میشود که چطور باید از آن استفاده کنید و از چه حرکتهایی برای تغییر تنظیمات صفحه کلید بریل، استفاده کنید. به عنوان آخرین نکته هم این را در نظر داشته باشید که این صفحه کلید در حال حاضر فقط از انگلیسی پشتیبانی کرده است.
با سلام خدمت مسؤول گرامی،
در پست قبلی ما متوجه شدیم که این قابلیت از اندروید 5 به بعد قابل دسترس هست و در این پست به این نکته پی بردیم که برای استفاده از این قابلیت باید talkback باید به آخرین نسخه بروز شود.
این در حالی است که تا جایی که سواد من اجازه می دهد، talkback به روز برای اندروید های بالای 6 قابل دسترس هست و اندروید 5 و 4 اجازه ی به روز رسانی به آخرین نسخه رو ندارند.
نظرتون در مورد این تناقض چیه؟
خاطر نشان می گردد که این جانب در حوزه ی اندروید خیلی مطلع نیستم ولی تحقیقاتم من رو به این نتیجه رسوند.
متشکرم
با سلام به شما دوست عزیز.
درست می فرمایید و در عمل از اندروید 6 به بعد این امکان میتونه قابل دسترس باشه.
از دقت نظری که به خرج دادین ممنونیم.
البته چون خبرگزاری ها به نقل از دیلی میل اول اعلام کرده بودند که این امکان از اندروید 5 به بالا در دسترسه ما هم همون رو ملاک کار قرار دادیم.
اما با تحقیقات بیشتر متوجه شدیم تاکبک باید به آخرین نسخه بروز بشه که این امر، از اندروید 6 به بعد امکانپذیره.
سلام، نمیدونم چرا نمیشه که وارد حساب کاربریم بشوم.
ممنون میشوم رسیدگی کنی دوست عزیز.
https://asarekhas.com/3-%d8%b1%d9%88%d8%b4-%d8%b3%d8%a7%d8%af%d9%87-%d8%a8%d8%b1%d8%a7%db%8c-%d9%be%db%8c%d8%af%d8%a7-%da%a9%d8%b1%d8%af%d9%86-%d9%85%d8%b4%d8%aa%d8%b1%db%8c-%d8%a8%db%8c%d8%b4%d8%aa%d8%b1-%da%a9%d9%87/
با سلام به شما بزرگوار.
آقا بهزاد می تونی از طریق فراموشی رمز عبور رمزت رو تغییر بدی.