معرفی جدیدترین لپ تاپ های هواوی و درگذشت خالق مفاهیم کپی برش و جاگذاری در چهل و ششمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر صفحه ی اخبار کامپیوتر

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در چهل و ششمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر و در صفحه ی اخبار کامپیوتر، به گزارش شرکت پکتوس، پنج خبر از دنیای سخت افزار و نرم افزار کامپیوتر یا رایانه تقدیم شما گرامیان میگردد.

آنر مجیک بوک 14 و مجیک بوک 15.6 برای بازارهای بین المللی معرفی شدند

آنر به تازگی دو لپ تاپ جدید با نام های مجیک بوک ۱۴ و مجیک بوک ۱۵/۶ برای بازارهای خارج از چین معرفی کرده است که هر یک مشخصات فنی خوبی دارند و محصولاتی درخور توجه به شمار می آیند.

به گزارش زومیت، آنر مراسمی اختصاصی برگزار کرد تا به معرفی محصولاتی بپردازد که در ابتدا رونمایی آن ها برای کنفرانس MWC 2020 تدارک دیده شده بود. این شرکت چینی، دو اولترابوک جدید سری مجیک بوک را برای بازارهای خارج از چین معرفی کرده است. لپ تاپ های مورد بحث آنر، همان محصولاتی هستند که پیش تر در ماه نوامبر معرفی شده بودند. همچنین این لپ تاپ ها شباهتی زیاد به دو لپ تاپ سری میت بوک D هواوی دارند که هم اکنون در بریتانیا در دسترس هستند.

دو لپ تاپ جدید سری مجیک بوک آنر در مدل های ۱۴ و ۱۵/۶ اینچ معرفی شده اند. هر دو لپ تاپ از نمایشگر 1080p با پنل IPS LCD بهره می گیرند و نسبت تصویر ۱۶:۹ ارائه می دهند. در ضمن در نگاهی کلی متوجه می شویم که لپ تاپ های جدید آنر طراحی جذابی دارند و محصولاتی مدرن به شمار می آیند. گرچه نمایشگاه MWC 2020 هیچ گاه برگزار نشد، اما آنر در هر صورت محصولاتی جدید با خود به شهر بارسلونا برد تا شماری از روزنامه نگاران حوزه ی فناوری شانس کار با آن ها را پیدا کنند.

دو لپ تاپ جدید آنر دارای وزنی معادل ۱/۳۸ و ۱/۵۳ کیلوگرم و ضخامتی معادل ۱۵/۹ و ۱۶/۹ میلی متر (به ترتیب برای مدل های ۱۴ و ۱۵/۶ اینچ) هستند. مدلی از این لپ تاپ ها که به رنگ خاکستری مزین شده بود برای روزنامه نگاران به نمایش درآمد. کسانی که شانس دیدن آن را پیدا کرده اند، می گویند جذابیت خاصی دارد. همچنین مدلی دیگر از این لپ تاپ ها نیز با رنگ نقره ای عرضه می شوند. ابعاد کلی این لپ تاپ ها همان چیزی است که انتظار می رفت، با این حال بدنه ی آن ها استحکام بالایی دارد و حس خوبی به کاربر منتقل می کند.

لپ تاپ مجیک بوک ۱۴ (Honor MagicBook 14) از باتری بزرگ تر ۵۶ وات ساعتی بهره می گیرد، درحالی که مجیک بوک ۱۵/۶ اینچ (Honor MagicBook 15.6) به باتری ۴۲ وات ساعتی مجهز شده است. شارژ کردن این لپ تاپ ها از طریق درگاه Type-C که از پروتکل شارژ سریع USB PD پشتیبانی می کند، با توان ۶۵ وات انجام می پذیرد. آنر می گوید شارژ این لپ تاپ ها در عرض ۳۰ دقیقه از صفر به ۴۶ درصد می رسد. همچنین براساس ادعای این شرکت، مجیک بوک های جدید با یک بار شارژ تا ۹/۵ ساعت ویدئو پخش خواهند کرد.

آنر در لپ تاپ های جدیدش از پردازنده های AMD 3500U و AMD Ryzen 3700U استفاده کرده است. هردوی این پردازنده ها مبتنی بر معماری ذن پلاس (+Zen) هستند و با اتکا به لیتوگرافی ۱۲ نانومتری تولید شده اند. این پردازنده های مرکزی دارای واحد پردازش گرافیکی مجتمع هستند که از آن ها با نام AMD Vega 8 و AMD Vega 10 یاد می شود. کاربر می تواند بنا به سلیقه ی خود مدل های مختلفی را با ۸ یا ۱۶ گیگابایت حافظه ی رم از نوع DDR4 تهیه کند. همچنین این لپ تاپ ها در مدل هایی با ۲۵۶ یا ۵۱۲ گیگابایت حافظه ی ذخیره سازی سریع از نوع PCIe SSD روانه ی بازار می شوند.

لپ تاپ های جدید آنر از لحاظ درگاه های ارتباطی نیز محصولاتی عالی به شمار می آیند و از این حیث می توانند کاربر را به طور کامل تأمین کنند. این لپ تاپ ها دو درگاه USB Type-A فول سایز دارند که یکی از آن ها USB 2.0 و دیگری USB 3.0 است؛ افزون بر این موارد، درگاه USB Type-C در کنار HDMI فول سایز و جک ۳/۵ میلی متری هدفون، دیگر درگاه های مجیک بوک های جدید را تشکیل می دهند. دکمه ی پاور لپ تاپ های جدید سری مجیک بوک دارای حسگر اثر انگشت است تا امنیت لپ تاپ بالاتر رود. همچنین وب کم دستگاه در زیر یکی از کلیدها جای گرفته و در حالت عادی مسیر بینایی آن مسدود شده است.

هیچ یک از دو لپ تاپ مورد بحث برای بازار چین محصولاتی جدید به شمار نمی آیند؛ درواقع این لپ تاپ ها چند ماه است که در بازار این کشور در دسترس علاقه مندان قرار دارند. مهم ترین خبر امروز این است که لپ تاپ های مجیک بوک ۱۴ و مجیک بوک ۱۵/۶ قرار است در بازارهای بریتانیا، آلمان، فرانسه و جمهوری چک نیز در دسترس قرار گیرند. موارد یادشده جزو نخستین بازارهایی هستند که لپ تاپ های جدید آنر تا آخر ماه مارس پیش رو (اسفند ۱۳۹۸ – فروردین ۱۳۹۹) در آن ها عرضه خواهند شد.

کاربران می توانند مدل پایه ی مجیک بوک ۱۴ را با قیمت ۶۰۰ یورو تهیه کنند؛ این مدل دارای ۸ گیگابایت حافظه ی رم در کنار ۲۵۶ گیگابایت حافظه ی ذخیره سازی SSD است و از پردازنده ی رایزن 3500U برای پردازش کارهای مختلف استفاده می کند.

هواوی نسخه جدید لپ تاپ MateBook X Pro را معرفی کرد

هواوی، غول چینی دنیای فناوری، اولترابوک معروف خود یعنی میت بوک ایکس پرو را امسال با تغییراتی از جمله استفاده از پردازنده ای قوی معرفی کرده است.

به گزارش زومیت، هواوی امسال میت بوک ایکس پرو خود را با رنگ سبز جدید و پردازنده نسل دهمی اینتل به روزرسانی کرده است. نسخه ی جدید لپ تاپ هواوی مشابه سال قبل، دارای یک صفحه نمایش لمسی  ۱۳/۹ اینچی، روشنایی ۴۵۰ نیت و رزولوشن ۳۰۰۰x۲۰۰۰ پیکسل و همچنین یک وب کم پاپ آپ داخل صفحه کلید است. علاقه مندان به لپ تاپ MateBook X Pro هواوی می توانند در بالاترین پیکربندی ممکن از پردازنده های نسل دهمی Core i7 اینتل به همراه ۱۶ گیگابایت رم و حافظه ذخیره سازی یک ترابایتی استفاده کنند. نسخه ی Core i7 می تواند به همراه گرافیک  Nvidia MX250 باشد. میت بوک ایکس جدید مانند مدل سال گذشته به یک درگاه USB-A و دو پورت USB-C مجهز شده است. هواوی امسال در کنار رنگ های خاکستری و نقره ای گزینه ی جدیدی یعنی رنگ سبز را هم ارائه می دهد.

هواوی همچنین امسال میت بوک D را با تراشه ی GEN 10 اینتل نوسازی کرده است. هر دو مدل ۱۴ و ۱۵ اینچی صفحه نمایشی با رزولوشن ۱۹۲۰x۱۰۸۰ پیکسل با حاشیه های ضخیم تر نسبت به پرچم دار هواوی یعنی میت بوک ایکس پرو دارند. کاربران می توانند لپ تاپ میان رده ی هواوی را حداکثر با پردازنده های نسل دهمی Core i7 اینتل، ۸ گیگابایت رم و ۵۱۲ گیگابایت حافظه خارجی در مدل ۱۴ اینچی پیکربندی کنند.

مدل ۱۴ اینچی دارای یک پورت USB-C دو پورت USB-A، اتصال HDMI و جک ۳/۵ میلی متری هدفون است. مدل ۱۵ اینچی هم دارای درگاه های مشابه و یک پورت USB-A اضافه است.

جدیدترین مدل میت بوک ایکس پرو در ماه آوریل با قیمت ۱۴۹۹ یورو برای مدل i5 با ۱۶ گیگابایت رم و ۵۱۲ گیگابایت حافظه خارجی عرضه می شود.

انویدیا GeForce MX350 و MX330 را معرفی کرد؛ گرافیک پایین رده برای لپ تاپ های 2020

انویدیا گرافیک های پایین رده ی GeForce MX350 و MX330 را در سکوت خبری برای استفاده در لپ تاپ ها معرفی کرد.

به گزارش زومیت، انویدیا در ۵ سال گذشته تسلط خوبی بر بازار گرافیک لپ تاپ ها داشته است. اگر لپ تاپ شما مک بوک نباشد و از گرافیک مجتمع با پردازنده نیز استفاده نکند، به احتمال زیاد تراشه ی گرافیکی آن ساخت انویدیا است. این موضوع حتی در لپ تاپ های پایین رده که از پردازنده های گرافیکی پایین رده استفاده می کنند نیز صدق می کند. پردازنده های گرافیکی پایین رده یا entry-level که به گونه ای طراحی شده اند تا تنها اندکی بهتر از گرافیک های مجتمع اینتل باشند، اگرچه نقش مهمی در دنیای لپ تاپ های مقرون به صرفه بازی می کنند، اما چندان توجه بازار (یا حتی خود انویدیا!) را به خود جلب نمی کنند.

هفته ی گذشته انویدیا با معرفی گرافیک های GeForce MX350 و MX330 مبتنی برمعماری پاسکال، پردازنده های گرافیکی موبایل پایین رده ی خود را برای استفاده در لپ تاپ هایی که قرار است در سال ۲۰۲۰ به بازار عرضه شوند، به روزرسانی کرد.

متاسفانه انویدیا مدتی است که اطلاعات بسیار اندکی از جزئیات سخت افزار جدید خود ارائه می دهد. مشخصات رسمی منتشرشده اطلاعاتی از سرعت کلاک، تعداد هسته های کودا، واحدهای رندر خروجی (ROP) و حتی معماری پردازنده ی گرافیکی ارائه نمی دهد (هرچند با تقریب خوبی می توان مطمئن بود که معماری پاسکال است). درعوض انویدیا مجموعه ای از مشخصات بسیار ابتدایی مانند استفاده از حافظه ی گرافیکی GDDR5، پشتیبانی از قابلیت GPU Boost و دایرکت ایکس ۱۲ را تأیید کرده است.

این درحالی است که انویدیا برای ارائه کردن مقیاسی از قدرت پردازشی پردازنده های گرافیکی جدید، بار دیگر از مقایسه ی آن ها با گرافیک های مجتمع اینتل استفاده کرده است. به گفته ی انویدیا سری MX300 قدرتی برابر با iGPUهای نسل ۱۱ آیریس پلاس که در پردازنده های Core i7-1065G7 اینتل یافت می شوند دارد. پردازنده ی گرافیکی مذکور، قوی ترین iGPU موجود در پردازنده های ۱۵ واتی سری U اینتل است.

NotebookCheck ادعا می کند درست مشابه گرافیک های پیشین سری MX انویدیا، MX350 و MX330  هردو توان حرارتی برابر با ۲۵ وات دارند. البته سازندگان لپ تاپ ها بسته به نیاز خود می توانند سرعت کلاک گرافیک را تغییر دهند که این کار باعث تغییر توان مصرفی حرارتی گرافیک می شود. انتظار می رود بسیاری از لپ تاپ های پایین رده ای که در سال جاری معرفی خواهند شد، به این دو پردازنده ی گرافیکی مجهز شده باشند.

اپلیکیشن آموزش زبان برنامه نویسی Swift اپل برای مک منتشر شد

اپل اپلیکیشن آموزش برنامه نویسی Swift Playgrounds را پس از چهار سال بالاخره برای مک منتشر کرد.

به گزارش زومیت، Swift Playgrounds نام برنامه ای است که اپل سال ۲۰۱۶ آن را به صورت انحصاری برای آیپد منتشر کرد. اکنون پس از گذشت چهار سال، به لطف پروژه ی کاتالیست (Catalyst) اپل که قرار است با آسان ترکردن فرایند پورت کردن اپلیکیشن ها پلی میان سیستم های عامل  macOS و iOS باشد، اپلیکیشن رایگان Swift Playgrounds دردسترس کاربران macOS قرار خواهد گرفت.

ابزار آموزش برنامه نویسی اپل که در لباس بازی ویدئویی مخفی شده است، کدنویسی به زبان سوئیفت (Swift) را به کودکان آموزش می دهد. کودکان با کمک Swift Playgrounds می توانند علاوه بر یادگیری زبان برنامه نویسی اپل، با استفاده از نرم افزار اکس کد (Xcode) اپلیکیشن خود را بسازند و منتشر کنند. Xcode نام IDE اختصاصی اپل است که تنها برای سیستم عامل مک او اس منتشر می شود.

باتوجه به توضیحات صفحه ی اپلیکیشن در سایت اپل، کدهای کاربر به صورت درلحظه و در حال تایپ بین آیپد و مک همگام سازی می شود. همچنین، نسخه ای از Swift Playgrounds که برای مک منتشر شده، تنها یک پورت ساده نیست و به قابلیت های اختصاصی مناسب برای سیستم عامل دسکتاپ اپل مجهز شده است. ازجمله ی این قابلیت ها می توان به قابلیت کشیدن و رهاسازی (Drag and Drop) انسنیپت ها با استفاده از موس یا ترک پد و پشتیبانی از تاچ بار مک بوک اشاره کرد.

خالق مفاهیم کپی، برش و جاگذاری درگذشت

لری تسلر، دانشمند علوم کامپیوتری که برای ایجاد مفاهیم رایانه ای برش، کپی، جاگذاری و محاسبات بی حالت (modeless) شناخته شده است، در سن ۷۴ سالگی درگذشت.

به گزارش زومیت، لری تسلر، دانشمند علوم کامپیوتری که برای ایجاد مفاهیم رایانه ای برش (Cut)، کپی (Copy) و جاگذاری (Paste) شناخته شده است، در سن ۷۴ سالگی درگذشت. این دانشمند به اندازه ی بیل گیتس و استیو جابز مشهور نبود، اما نقش مهمی در دسترسی افراد فاقد مدرک مهندسی کامپیوتر به کامپیوترهای شخصی داشت.

براساس گزارشی از وب سایت Gizmodo، تسلر در سال ۱۹۴۵ در شهر نیویورک چشم به جهان گشوده و علوم کامپیوتر را در دانشگاه استنفورد آموخته بود. او پس از کار روی تحقیقات هوش مصنوعی، در سال ۱۹۷۳ میلادی وارد مرکز تحقیقاتی آلتو پالو (PARC) وابسته به شرکت زیراکس (Xerox) شد و در آنجا توابع کپی، برش و جاگذاری را توسعه داد. این مفاهیم، بعدها به ابزار اصلی ساخت بلوک های رابط کاربری، در برنامه های ویرایش متن و تمامی سیستم های عامل رایانه ای تبدیل شد.

مرکز تحقیقاتی PARC، بیشتر به خاطر تلاش های اولیه ی خود روی رابط های کاربری گرافیکی و نحوه ی تعامل با این نرم افزارها ازطریق ابزار ماوس مشهور است. دلیل دیگر برای شهرت مؤسسه ی تحقیقاتی یادشده، الهام گرفتن بنیان گذار اپل، استیو جابز، از تحقیقات اولیه ی این مرکز و استفاده از آن برای توسعه ی ایده های بهترِ مشابه در محصولات اپل است. هنگام دیدار استیو جابز از مؤسسه ی PARC، او با تسلر نیز ملاقات کرده بود.

او همچنین خالق مفهومی با نام محاسبات بی حالت (modeless) بود. این مفهوم به معنی نداشتن حالت های مختلف در برنامه ای است که ورودی کاربران، بسته به حالتی که برنامه ارائه می دهد، تأثیرات مختلفی داشته باشد. این مفهوم آن زمان چندان رایج نبود، اما حالا کاملا واضح به نظر می رسد. درواقع مفهوم ایده ی modeless این است که عملکردهای کاربران همچون حرکت دادن ماوس یا میانبرهای صفحه کلید همیشه یک نتیجه داشته باشند. در آن زمان رایج بود که برخی عملکردها، در نرم افزار های مختلف کارهای مختلفی انجام دهند. حتی یک دکمه در صفحه کلید، کارایی مختلفی در حالت های مختلف یک نرم افزار داشت.

در وب سایت شخصی تسلر نوشته شده است او و همکارش، تیم مات، ایده ی یادشده را هنگام کار در PARC روی ویرایشگر متن Gypsy توسعه دادند. او استدلال کرد که مفهوم «حالت» گیج کننده است و باید کنار گذاشته شود و کاربر با انجام اقداماتی مشابه در تمامی نرم افزارها، نتیجه ای مشابه به دست آورد. تسلر آن قدر به محاسبات بی حالت اعتقاد داشت که URL وب سایت مشاوره اش را nomodes.com انتخاب کرد. در این وب سایت تصویری درج شده است که به نظر می رسد مربوط به پلاک خودروی این مهندس باشد؛ روی این پلاک عبارت NOMODES نوشته شده است.

در سال ۱۹۸۰ میلادی، تسلر به اپل ملحق شد و تا پایان سال ۱۹۹۷ در شرکت مذکور کار می کرد. او در زمان حضورش در اپل، روی محصولاتی همچون کامپیوتر مکینتاش، QuickTime، Lisa و تبلت (PDA) نیوتن مشغول کار بود. به لطف زحمات تسلر، مکینتاش و لیزا اولین رایانه های شخصی بودند که به عملیات برش، کپی و جاگذاری محبوبیت بخشیدند. براساس گزارش Gizmodo، این مهندس در سال ۱۹۹۳ توانست عنوان دانشمند ارشد را کسب کند؛ عنوانی که دیگر بنیان گذار اپل، استیو وزنیاک، پیش تر بدان دست یافته بود.

تسلر پس از ترک اپل در شرکت Stagecast مشغول به کار شد؛ استارتاپی که پیش تر از اپل جدا شده بود و نرم افزارهای آموزشی توسعه می داد. او همچنین مدت زمانی را در شرکت های آمازون، یاهو و 23andMe صرف کرد. مهندس کهنه کار زیراکس از سال ۲۰۰۹ به عنوان مشاور UX (تجربه ی کاربری) کار می کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

3 × سه =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *