رونمایی از جدیدترین پردازنده های میانرده و پایین رده ی کوالکام و معرفی جدیدترین تبلت لنوو در چهل و دومین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر صفحه ی اخبار موبایل

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در چهل و دومین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر و در صفحه ی اخبار موبایل، به گزارش شرکت پکتوس، ده خبر از دنیای سخت افزار و نرم افزار در زمینه ی موبایل یا گوشیهای تلفن همراه تقدیم شما گرامیان میگردد.

نسخه اندروید پیامرسان آیگپ با قابلیت اکانت چندگانه و زبان آذری منتشر شد

نسخه ی اندرویدی آیگپ با قابلیت حساب کاربری چندگانه و زبان آذری منتشر شد.

به گزارش زومیت، نسخه ی جدید آیگپ برای پلتفرم اندروید منتشر شد. این نسخه امکانات متنوع و کاربردی جدیدی دارد و عملکرد پیام رسان را نیز بهبود می دهد. ازجمله امکانات جدید نسخه ی 2.1.0 پیام رسان آیگپ باید به حساب کابری چندگانه، استیکر متحرک، افزوده شدن زبان آذری، حذف مستقیم پیوست پیام از حافظه، افزودن ارسال مجدد سریع در فضای ابری، مرتب سازی گالری موسیقی و امکان کپی در زمان ارسال نشدن پیام اشاره کرد. البته به زودی شاهد اضافه شدن استیکرهای جدید اختصاصی آیگپ نیز خواهیم بود که در مسابقه ی جایزه ی سال استیکر بنا به نظر داوران انتخاب شدند.

در نسخه ی جدید اپلیکیشن آیگپ برخی مشکلات و باگ ها برطرف شده اند که ازجمله ی آن ها می توان به این ها اشاره کرد:

  • حل مشکلات ظاهری جستجو در گروه
  • حل مشکل جابه جایی بین موسیقی در صفحه ی پخش کننده ی موسیقی
  • حل مشکل ویرایش پیام و افزودن ایموجی
  • حل مشکل به روزنشدن تعداد اعضای گروه در زمان ویرایش آن
  • حل مشکل دیالوگ پیوست
  • حل مشکل گالری موسیقی
  • رفع مشکل پاسخ دادن و ارسال مجدد
  • رفع مشکل نمایش تیک پس از گوش دادن به فایل صوتی
  • رفع مشکل روشن ماندن صفحه بعد از دیدن تصاویر در برنامه
  • حل مشکل نوار پیمایش سریع در صفحه ی مخاطبان
  • حل مشکل لایه ی نتایج نظرسنجی

همچنین، نسخه ی اندرویدی جدید این پیام رسان بهبودهایی به خود دیده است که بهبود عملکرد صفحه ی IGTV، بهبود عملکرد صفحه ی تصاویر به اشتراک گذاشته شده، بهبود عملکرد اشتراک گذاری به آیگپ، بهبود عملکرد صفحه ی نمایه کاربری، بهبود صفحه ی کانال های جذاب، حل مشکل اشتراک ویدئو از گالری و افزودن متن به آن، بهبود لایه ی پیوندهای به اشتراک گذاشته شده، بهبود رابط کاربری کارت به کارت در صفحه چت و بهینه سازی تغییر زبان را شامل می شود.

تبلت M10 FHD REL لنوو با باتری ۷۰۰۰ میلی آمپر ساعتی عرضه شد

به تازگی لنوو یک تبلت ۱۰.۱ اینچی با قابلیت های کاربردی و قیمت ۱۹۵ دلار به بازار عرضه کرده و در دسترس کاربران قرار گرفته است.

به گزارش زومیت، ورود لنوو به بازار گوشی های هوشمند، باعث نشده تا بازار کم رونق تبلت ها را فراموش کند و این غول تولیدکننده ی چینی، هنوز در بخش تبلت های اندرویدی فعال است و آخرین تبلت این شرکت یعنی M10 FHD REL با باتری ۷۰۰۰ میلی آمپر ساعتی وارد بازار شده است.

تبلت لنوو M10 FHD REL به نمایشگر ۱۰/۱ اینچی از نوع IPS با رزولوشن Full HD مجهز شده است. حاشیه های این تبلت نسبتا ضخیم بوده و یک دوربین سلفی ۵ مگاپیکسلی در جلو و دوربین ۸ مگاپیکسلی در پشت دستگاه در نظر گرفته شده است.

تراشه ی اسنپدراگون ۴۵۰، رم ۳ گیگابایتی و ۳۲ گیگابایت حافظه ذخیره سازی در این تبلت ارائه شده و از طریق شکاف microSD، میزان فضای ذخیره سازی قابل افزایش است. یکی از ویژگی های مهم این تبلت جدید، باتری ۷۰۰۰ میلی آمپر ساعتی بوده و از طریق درگاه microUSB شارژ می شود. از دیگر ویژگی های تبلت M10 FHD REL می توان به قابلیت وای فای دو بانده، بلوتوث ۴/۲ و جک هدفون ۳/۵ میلی متری اشاره کرد. در این مدل خبری از پشتیبانی سیم کارت نبوده، اما بلندگوهای جلو با پشتیبانی از Dolby Atmos ارائه شده اند.

تبلت M10 FHD REL لنوو مانند بسیاری از تبلت های میان رده ی دیگر از سیستم عامل قدیمی اندروید Pie 9.0 برخوردار است. این تبلت با قیمت ۱۳/۹۹۰ روپیه (۱۹۶ دلار / ۱۷۸ یورو) به بازار  هند عرضه شده و البته در این میان فعلا اشاره ای به عرضه در بازار بین المللی نشده است.

کوالکام پردازنده های جدید اسنپدراگون 720G و 662 و 460 را معرفی کرد

کوالکام محصولات جدید اسنپدراگون خود در دسته ی میان رده و پایین رده را معرفی کرد که جایگزین خانواده ی اسنپدراگون ۶۰۰ و ۴۰۰ خواهند شد.

به گزارش زومیت، کوالکام در دسامبر ۲۰۱۹ و در رویداد Snapdragon Tech Summit، پردازنده های جدید موبایلی خود را معرفی کرد. اسنپدراگون 865 و 765 و 765G که در آن رویداد معرفی شدند، در دسته ی میان رده به بالای محصولات قرار می گرفتند. درواقع محصولات جدید جایگزین پرچمدارانی همچون اسنپدراگون 855 و +855 بودند و همچنین نیازهای میان رده و مبتنی بر کارایی را پوشش می دادند که قبلا نمونه های 730 و 730G در آن دسته وجود داشتند.

سهم عمده ای از مشتریان کوالکام از تراشه های میان رده ی سری 600 و 400 استفاده می کنند و خصوصا بازارهای رو به رشدی همچون هند و چین و دیگر مناطق جنوب شرقی آسیا، مشتریان زیادی برای این دسته دارند. کوالکام برای پاسخ به همین نیازها سه مدل جدید پردازنده معرفی کرد که به  نام های Snapdragon 720G و Snapdragon 662 و Snapdragon 460 به بازار عرضه خواهند شد و جایگزین نمونه های موجود در دسته ی پایین و میان رده هستند. رونمایی محصولات جدید، در رویدادی در دهلی نو انجام شد.

از قابلیت های جدید محصولات تازه ی کوالکام می توان به پشتیبانی از WiFi 6، بلوتوث ۵/۱، GNSS با فرکانس دوگانه با هدف موقعیت یابی دقیق، بازدهی قدرت بالاتر و قابلیت های هوش مصنوعی بهینه اشاره کرد. کوالکام اعتقاد دارد مشتریان دسته ی میان رده و پایین رده هنوز زمان زیادی تا به کارگیری از 5G فاصله دارند. درنتیجه تنها همان اتصال 4G در این تراشه ها بهبود یافته است. به عنوان مثال در مدل 720G شاهد پشتیبانی از VoLTE دوگانه هستیم.

کوالکام اسنپدراگون 720G

حرفه ای ترین محصول کوالکام در این رونمایی 720G بود که جایگزینی برای اسنپدراگون 710 و 712 محسوب می شود. حرف G در محصولات کوالکام نشان دهنده ی طراحی اختصاصی تراشه برای کاربردهای گیمینگ است و سال گذشته هم زمان با اسنپدراگون 855 معرفی شد. پردازنده ی جدید مبتنی بر روش هشت نانومتری تولید خواهد شد و از هسته های جدید Kyro 465 در پیکربندی big.LITTLE آرم بهره می برد.

پردازنده ی جدید کوالکام علاوه بر بهبود قدرت  و کارایی، موتور هوش مصنوعی جدیدی دارد که در کاربردهای بازی، عکاسی،  قدرت پردازش و حتی پاسخگویی دستیارهای هوشمند، کاربردی خواهد بود. به علاوه Spectra 360L ISP به عنوان یک به روزرسانی در پردازنده ی جدید مطرح شد که پردازش تصویر را در محصول نهایی بهبود خواهد داد. اسنپدراگون 720G همچنین از نمایشگرهای ۱۲۰ هرتز پشتیبانی می کند.

همان طور که گفته شد، اتصال وای فای ۶ هم از قابلیت های مهم ارتباطی پردازنده ی 720G است که سرعت اتصال بالاتر را با پشتیبانی از دو کانال زیرمجموعه ی اتصال فراهم می کند. تراشه ی جدید کوالکام همچنین از سیستم موقعیت یابی ماهواره ای جدید هند به نام NavIC پشتیبانی می کند.

پردازنده ی اسنپدراگون 720G علاوه بر قابلیت های بالا از Bluetooth 5.1 و aptX Adaptive هم پشتیبانی می کند که صدای بی سیم را با کیفیت بالا و با تأخیر پایین در دستگاه های میان رده ی مجهز به این پردازنده ممکن خواهد کرد.

اولین گوشی های هوشمند مجهز به پردازنده ی 720G به زودی به بازار عرضه می شوند. کوالکام می گوید چنین گوشی هایی در فصل اول ۲۰۲۰ به بازار می رسند. قبلا منابع خبری ادعا کرده بودند که اولین گوشی ها با پشتیبانی از NavIC توسط شیائومی در هند ساخته می شوند. Realme نیز در جدیدترین توییت ادعا کرده بود که به زودی اولین دستگاه های مجهز به اسنپدراگون 720G را در هند عرضه می کند.

کوالکام اسنپدراگون 662

کوالکام سال گذشته پلتفرم موبایلی اسنپدراگون 665 را به عنوان گزینه ای با مصرف انرژی بهینه تر بین اسنپدراگون 660 و 670 معرفی کرد. اکنون شاهد رونمایی پردازنده ای هستیم که جای خالی بین 665 و 660 را پر می کند و به نام Snapdragon 662 عرضه شد.

پشتیبانی از وای فای ۶ و NavIC در همه ی پردازنده های جدید ارائه می شود

اسنپدراگون 662 از Spectra 340T ISP بهره می برد که تصویربرداری را در شرایط با نور پایین آسان می کند و همچنین توانایی اضافه کردن قابلیت های واقعیت افزوده را از طریق دوربین گوشی هوشمند دارد. تراشه ی جدید با بهره مندی از فناوری اختصاصی کوالکام به نام FastConnect 6100، از وای فای ۶ پشتیبانی می کند، اما مودم LTE آن نسبت به نسخه های قبلی با کاهش قابلیت رو به رو بوده است. پشتیبانی از NavIC در این پردازنده هم وجود دارد و از قابلیت های دیگر می توان به به بلوتوث ۵/۱ و پشتیبانی از کدک aptX TrueWireless Surround اشاره کرد.

کوالکام اسنپدراگون 460

غول آمریکایی دنیای پردازنده های موبایلی علاوه بر دو نسخه ی میان رده، از پردازنده  ای پایین رده هم رونمایی کرد که جایگزین اسنپدراگون 450 محسوب می شود. کوالکام در محصول جدید خود برای اولین بار از برند Kyro در پردازنده های سری 400 استفاده می کند. در پردازنده ی جدید پایین رده ی شرکت، شاهد استفاده از خوشه های پردازشی Kyro 240 هستیم.

کوالکام ادعا می کند اسنپدراگون 460 با بهره گیری از هسته های پردازشی پرقدرت جدید، ۷۰ درصد افزایش کارایی را نسبت به اسنپدراگون 450 ارائه می کند. به علاوه این تراشه با پردازنده ی گرافیکی Adreno 610 ارائه می شود که قبلا تنها در خانواده ی 600 حضور داشت. درنتیجه در پردازش های گرافیکی نیز شاهد ۶۰ درصد بهبود نسبت به نسخه ی قبلی خواهیم بود. کوالکام در مجموع ادعا می کند که اسنپدراگون 460 نسبت به 450 دوبرابر کارایی را در کل سیستم ارائه می کند. ظاهرا شرکت تصمیم دارد تا کاربران دسته های پایین رده را نیز به کاربردهای بازی و واقعیت افزوده در گوشی های هوشمند جذب کند. پردازنده ی گرافیکی جدید همچنین از API گرافیکی Vulkan پشتیبانی می کند که هم اکنون توسعه دهنده های متعدد بازی از آن بهره می برند.

پردازنده ی پایین رده ی جدید کوالکام، یک پردازش گر سیگنال دیجیتال (DSP) جدید هم دارد که در کاربردهای هوش مصنوعی و خصوصا تشخیص صدا کارایی زیادی خواهد داشت. به علاوه ISP بهینه ای هم در پردازنده ی جدید استفاده می شود که پردازش تصویر سریع تر و پشتیبانی از سه دوربین را به همراه خواهد داشت. کوالکام در این پردازنده از مودم X11 بهره می برد که سرعت حداکثر 4G را افزایش خواهد داد. وای فای ۶ و NavIC نیز مانند مدل های دیگر در پردازنده ی 460 پشتیبانی می شوند.

قابلیت Dark Mode در واتساپ برای کاربران اندروید

سر انجام آخرین نسخه ی بتا واتساپ برای کاربران اندروید با قابلیت تم Dark Mode منتشر شده و در دسترس قرار گرفته است.

به گزارش زومیت، بر اساس گزارش منتشر شده توسط WABetaInfo، ظاهرا واتساپ در اندروید ویژگی جدیدی از تنظیمات تم را ارائه کرده است. اگر می خواهید وضعیت تم واتساپ را به حالت تاریک یا Dark Mode تبدیل کنید، در واتساپ به قسمت Settings بروید، وارد بخش Chats شوید و به دنبال گزینه ی Theme بگردید. قابلیت Dark Mode بیش از یک سال است که در حال توسعه بوده و اکنون در نسخه ی بتا ارائه شده است.

در گزینه ی جدید Theme، این امکان وجود دارد که بین تم روشن و تاریک یک گزینه را انتخاب کنید. همچنین گزینه ی battery saver نیز ارائه شده که برای صرفه جویی در مصرف باتری برنامه، در شرایط خاصی به صورت خودکار قابلیت Dark Mode را فعال خواهد کرد. البته این حالت battery saver فقط برای دستگاه های مجهز به اندروید ۹ به بالا در دسترس خواهد بود.

حالت تاریک جدید در سراسر برنامه، از جمله در کل صفحه تنظیمات، صفحه ی چت، صفحه ی لیست چت ها و صفحه ی مخاطبان کار می کند. در حالت تاریک، پس زمینه ی صفحه ی چت به خاکستری و رنگ حباب های مکالمات به رنگ سبز تیره تغییر خواهد کرد تا خوانایی بهتری داشته باشد.

برای بهره بردن از این ویژگی جدید واتساپ، باید آخرین نسخه ی بتا این برنامه را در اندروید دانلود و نصب کنید. اگر این قابلیت را مشاهده نکرده اید احتمالا بدین معنا است که از آخرین نسخه ی بتای واتساپ استفاده نمی کنید و درنتیجه حذف و نصب مجدد این نسخه قطعا مشکل را برطرف خواهد کرد. به خاطر داشته باشید که قبل از دریافت نسخه ی بتا باید از داده های خود نسخه ی پشتیبان تهیه کنید. درواقع حالت تاریک فقط در WhatsApp v2.20.13 بتا یا بالاتر نشان داده می شود.

توقف برنامه فیسبوک برای فروش تبلیغات در واتساپ

بعد از انتقادهای فراوان به برنامه ی فیسبوک برای فروش تبلیغات در واتساپ، این برنامه متوقف شد.

به گزارش زومیت، وال  استریت ژورنال گزارش داده تیمی که مشغول کار روی پروژه ی فروش تبلیغات در واتساپ بود، در ماه های اخیر منحل و فعالیت هایش از کدهای واتساپ حذف شده است. به گزارش این رسانه، فروش تبلیغات روی واتساپ همچنان جزو برنامه های آینده ی فیسبوک است؛ اما این پیام رسان تا اطلاع ثانوی امکان انتشار آگهی نخواهد داشت.

برنامه های فیسبوک برای فروش تبلیغات در واتساپ دلیل اصلی خروج جان کوم، هم بنیان گذار واتساپ از این شرکت در سال ۲۰۱۸ بود. برایان اکتون، دیگر هم بنیان گذار واتساپ، نیز چند ماه پیش از او این شرکت را به دلایل مشابه ترک کرده بود. ناگفته نماند فیسبوک در سال ۲۰۱۴، واتساپ را با مبلغ ۲۲ میلیارد دلار خرید.

توقف برنامه ی فروش تبلیغات در واتساپ این فرصت را برای فیسبوک فراهم کرده که روی قابلیتی تمرکز کند که به کسب و کارها اجازه  می دهد با مشتریان خود ارتباط داشته باشند و آن ارتباط ها را مدیریت کنند. در سال ۲۰۱۸، رسانه ها گزارش داده بودند کوم و اکتون نگران این موضوع بوده اند که پیام های تبلیغاتی واتساپ را مجبور کند رمزگذاری سرتاسر End-to-end encryption خود را تضعیف کند.

این مسائل البته پیش از زمانی بود که مارک زاکربرگ، مدیرعامل فیسبوک، اعلام کند این شرکت تصمیم گرفته سیستم رمزگذاری یکپارچه در فیسبوک و واتساپ و اینستاگرام را فراهم کند. در حال حاضر، متخصصان این شرکت به این نتیجه رسیده اند که انتشار پست های تبلیغاتی در سیستم رمزگذاری شده ی پیام رسان با مشکلاتی همراه است.

آیکون IGTV از اینستاگرام حذف شد

اینستاگرام سر انجام تصمیم گرفت آیکون IGTV را حذف کند.

به گزارش زومیت، برند IGTV از سال ۲۰۱۸ به اینستاگرام اضافه شد و فیسبوک قصد داشت با این نام تجاری محتواهای ویدئویی را توسعه دهد؛ اما همه‌چیز به‌دلخواه این شرکت پیش نرفت و استقبال چندانی از IGTV به‌صورت مستقل نشد. تمام این‌ها سبب شد فیسبوک در سال جدید میلادی با آیکون IGTV برای همیشه خداحافظی و آیکون IGTV را برای همیشه حذف کند؛ آیکونی که در گوشه‌ی سمت راست‌بالای صفحه‌نمایش کاربران در برنامه‌ی اصلی اینستاگرام قرار داشت.

سخن‌گوی اینستاگرام دلیل حذف آیکون IGTV را این‌گونه توضیح داد: هیچ کاربری به‌صورت داوطلبانه و دلخواه روی این آیکون ضربه نمی‌زد و تمایلی برای استفاده از این آیکون و واردشدن به IGTV به‌صورت مستقل وجود نداشت.

حذف آیکون IGTV به‌معنای حذف کلی این ویژگی نیست و کاربران مثل گذشته می‌توانند ویدئو‌های IGTV را در فید اصلی و تب کاوش و پست‌ها مشاهده کنند. IGTV امکان بارگذاری ویدئوهای  ۱۰ دقیقه‌ای را مهیا می‌کند و در آغاز راه‌اندازی قرار بود با یوتیوب رقابت کند؛ اما تا امروز نتوانسته با این سرویس بزرگ و جذاب ویدئویی رقابت کند. باید دید فیسبوک در آینده برای یکه‌تازی در عرصه‌ی انتشار فایل‌های ویدئویی چه برنامه‌ای دارد و آیا برای ایجاد تغییرات در IGTV تصمیمی گرفته است یا خیر.

هواوی جایگزین سرویس نقشه گوگل را پیدا کرد

هواوی هنوز با تحریم های گسترده ی آمریکا دست و پنجه نرم می کند و به دنبال جایگزین برای سرویس های گوشی هوشمند است که ازسوی گوگل تحریم شده اند.

به گزارش زومیت، هواوی در نبرد تجاری آمریکا و چین، یکی از بزرگ ترین قربانیان دنیای فناوری محسوب می شود. آن ها محدودیت ها و تحریم های متعددی را ازسوی شرکت های آمریکایی و متحدان شان تحمل می کنند که بیش از همه، گوشی های هوشمند و سرویس های مربوط به آن را تحت تأثیر قرار می دهد. شرکت چینی پیامی جدید برای آمریکا دارد. آن ها بدون نیاز به سرویس نقشه ی گوگل هم به کار خود ادامه خواهند داد. هواوی با شرکت هلندی TomTom به توافق رسیده است که در حوزه ی فناوری های موقعیت یابی فعالیت می کند. چینی ها پس از رسمی شدن قرارداد می توانند از نقشه ها و اطلاعات ترافیکی و نرم افزار مسیریابی آن شرکت برای توسعه ی اپلیکیشن های موبایلی خود استفاده کنند.

قرارداد هواوی با شرکت هلندی، اهمیت زیادی برای آن ها دارد و یک قدم به سمت کاهش تأثیر تحریم های آمریکا بر کسب وکار خواهد بود. سال گذشته دولت آمریکا، هواوی را در یک فهرست سیاه قرار داد که شرکت های آمریکایی را از انجام هرگونه کسب وکار با آن ها منع می کند. البته برخی شرکت ها با دریافت مجوز ویژه، قابلیت همکاری با هواوی را خواهند داشت. دولت، مسائل امنیت ملی را به عنوان دلیل اعمال تحریم بر هواوی ادعا کرد.

گوگل درنتیجه ی دستور دولت آمریکا، دسترسی هواوی را به سیستم عامل اندروید مسدود کرد. همچنین سرویس ها و اپلیکیشن های اختصاصی آن ها مانند گوگل مپس نیز دیگر به شرکت چینی خدمت رسانی نمی کنند. به هرحال هواوی برای طراحی و توسعه ی گوشی های هوشمند تاحدودی به همکاری با شرکت های آمریکایی وابسته است. از طرفی محدودیت های گوگل در بازار چین مشکلات زیادی برای هواوی ایجاد نمی کنند چون سرویس های آن شرکت به صورت پیش فرض در چین ممنوع هستند. البته محدودیت های در سطح بین المللی خطرساز هستند، چون بسیاری از کاربران بین المللی از سرویس های گوگل استفاده می کنند.

هنوز مشخص نیست که حضور هواوی در فهرست سیاه آمریکا ادامه خواهد داشت یا خیر. چین و آمریکا چند روز پیش فاز اول تفاهم نامه ی تجاری را امضا کردند، اما غول مخابراتی در مفاد آن حضور نداشت. درواقع وزیر خزانه داری آمریکا، استیون منوچین، پیش از امضای تفاهم نامه میان دو کشور گفته بود که هواوی در مذاکره های تجاری جای ندارد و محدودیت های آن بیشتر به مسائل امنیت ملی مربوط می شود. به بیان دیگر، طبق صحبت های منوچین می توان پیش بینی کرد که مذاکره پیرامون محدودیت های هواوی در نشست هایی مجزا انجام شود.

مقام های ارشد آمریکایی، چندی پیش به وزرای بریتانیا هشدار دادند که از فناوری های هواوی در شبکه های 5G خود استفاده نکنند. آن ها می گویند به کارگیری فناوری چینی ها، تبادل اطلاعات را در شبکه های میان اقیانوسی با تهدید مواجه می کند. از طرفی گاردین می گوید نخست وزیر انگلیس، بوریس جانسون، به پیام آمریکایی ها توجهی نخواهد کرد و از فناوری های هواوی در شبکه ی 5G کشورش استفاده می کند.

قرارداد با شرکت TomTom و تلاش برای توسعه ی سرویس جایگزین گوگل مپس، اولین اقدام هواوی علیه تحریم های آمریکا نیست. آن ها به محض اعلام شدن محدودیت ازسوی شرکت های آمریکایی، توسعه ی سیستم عامل جایگزین اندروید به نام HarmonyOS را شروع کردند. سیستم عامل اختصاصی هواوی که تا چند سال آینده عرضه خواهد شد، در مجموعه ای از دستگاه ها شامل گوشی هوشمند، تلویزیون، تبلت و گجت های اینترنت اشیاء کاربرد خواهد داشت.

هواوی مارکت اپلیکیشن اختصاصی جایگزین گوگل پلی استور دارد و آن را به نام App Gallery منتشر می کند. کاربران برای دانلود و نصب اپلیکیشن در گوشی های شرکت چینی می توانند از این سرویس استفاده کنند. هواوی در اولین رویداد توسعه دهنده های خود در بریتانیا و ایرلند، از سرمایه گذاری ۲۵/۹ میلیون دلاری خبر داد که با هدف تشویق توسعه دهنده ها برای ساختن اپلیکیشن در App Gallery هزینه می شود.

درنهایت هواوی منتظر برداشته شدن محدودیت آمریکایی ها نمی نشیند. اگرچه رفع تحریم ها قطعا کسب وکار این شرکت را آسان تر می کند، اما چینی ها هم تمام تلاش خود را می کنند تا به مرور خود را برای آینده ای بدون سرویس های گوگل و اندروید آماده نشان دهند.

پاکت های کاغذی گوگل، دسترسی به گوشی موبایل را مدیریت می کنند

گوگل علاوه بر اپلیکیشن های محدودکننده ی استفاده از موبایل، پاکت کاغذی را طراحی کرده است که گوشی هوشمند را مهروموم و استفاده از آن را محدود می کند.

به گزارش زومیت، گوگل در جدیدترین ایده ی خود برای مدیریت مدت زمان استفاده از گوشی هوشمند، اپلیکیشن و پاکت کاغذی را طراحی کرده است که تنها امکان تماس گرفتن یا پاسخ دهی به تماس ها را امکان پذیر می کند. درست کردن پاکت کاغذی به راحتی توسط کاربر امکان پذیر است و با استفاده از آن، گوشی هوشمند تنها قابلیت شماره گیری و پاسخ دادن به تماس ها را خواهد داشت. درحال حاضر این امکان تنها برای گوشی های پیکسل 3a گوگل ارائه شده است؛ برای استفاده از این ویژگی جدید باید اپلیکیشنی به نام Envelope را از پلی استور گوگل دانلود کنید، همچنین می توانید فایل پی دی اف پاکت را دانلود کرده و با پرینت کردن و تا زدن از روی الگو، پاکت را به شکلی که در تصویر مشاهده می کنید بسازید.

اگر قصد دارید در طول روز مدت زمانی از گوشی هوشمند خود فاصله بگیرید کافی است اپلیکیشن Envelope را باز کنید، گوشی گوگل پیکسل 3a خود را در پاکت کاغذی قرار دهید و در پاکت را ببندید. بعد از مهروموم شدن گوشی در پاکت، تنها می توانید شماره تلفن های موجود در گوشی را شماره گیری کنید، از شماره گیری سریع استفاده کنید یا ساعت را با چشمک زدن شماره ها روی صفحه ی موبایل بخوانید.

ایده ی مهروموم کردن گوشی در پاکت های مخصوص در برخی کنسرت ها نیز استفاده می شود؛ به این صورت که شرکت کنندگان در کنسرت باید گوشی خود را در پاکت های مخصوص قرار دهند تا هم در طول کنسرت با عکاسی یا فیلم گرفتن مشغول نشوند و هم خوانندگان و سایر اعضای گروه موسیقی تمرکز بیشتری روی کار خود داشته باشند. بنابراین این ایده برای افرادی که می خواهند مدتی از گوشی هوشمند خود فاصله بگیرند بسیار مناسب و کارآمد به نظر می رسد. گوگل همچنین پیشنهاد می کند که بعد از قرار دادن گوشی در پاکت، در آن را با چسب محکم کنید؛ انجام این کار باعث می شود برای هر بار برای بازکردن پاکت مجبور به پاره کردن آن شوید و درنتیجه کم تر سراغ گوشی خود بروید.

گوگل اپلیکیشن متن باز Envelope را روی گیت هاب قرار داده است؛ بنابراین اگر می خواهید اپلیکیشن را به دلخواه خود تغییر دهید تا به عنوان مثال زمانی که گوشی داخل پاکت است بتوانید از دوربین نیز استفاده کنید، تنها کافی است آن را به سلیقه ی خود تغییر دهید. البته برای انجام این کار باید از پی دی اف هایی برای ساختن پاکت کاغذی استفاده کنید که الگوی دوربین پشت یا جلوی موبایل نیز روی آن طراحی شده باشد.

گوگل برای کنترل میزان استفاده از گوشی موبایل، اپلیکیشن اندرویدی دیگری به نام Activity Bubbles را طراحی کرده است که با هر بار استفاده کردن از موبایل، حبابی روی صفحه تشکیل می شود و هر قدر کاربر بیشتر با گوشی کار کند، اندازه ی حباب نیز بزرگ تر می شود. اگر صفحه ی اصلی گوشی پوشیده از حباب شود، علامتی روی صفحه ظاهر می شود که به کاربر می گوید از گوشی خود بیش از اندازه استفاده کرده  است.

اگر می خواهید مدت زمان استفاده از گوشی را با اعداد بزرگ تماشا کنید، از والپیپر زنده ی اندرویدی گوگل به نام Screen Stopwatch استفاده کنید. این تصویر پیش زمینه با هربار باز شدن قفل موبایل شروع به شمارش می کند و مدت زمانی که مشغول استفاده از گوشی بوده اید را با اعداد بزرگ نشان می دهد.

گوگل برای مدیریت مدت زمان استفاده از گوشی موبایل راه های دیگری نیز ارائه داده است که اپلیکیشن آن ها از پلی استور گوگل قابل دانلود است. با استفاده از این اپلیکیشن ها می توانید آمار متفاوتی از جمله تعداد دفعات باز شدن قفل گوشی در طول روز و… را مشاهده کنید.

گوگل به زودی قابلیت ضبط مکالمه را به اپلیکیشن Call اندروید اضافه می کند

گزارش ها و یافته ها نشان می دهند که گوگل به زودی قابلیت ضبط مکالمات را به اپلیکیشن Phone اضافه می کند. این قابلیت تاکنون تنها از طریق برخی از برنامه های شخص ثالث میسر بود.

به گزارش زومیت، ضبط مکالمات تلفنی برای بسیاری از کاربران شاید ضروری به نظر برسد. به خصوص اگر این مکالمه بسیار مهم باشد؛ چه مصاحبه ای حرفه ای کاری یا مکالمه  با کسی که برایتان بسیار مهم است! مکالمات حضوری به راحتی توسط Recorder قابل ضبط است؛ اما به نظر می رسد ضبط مکالمات تلفنی موضوعی به مراتب پیچیده تر است. جای تعجب نیست که هنوز پس از چندین سال و با وجود اپلیکیشن های متنوع هنوز ضبط مکالمات به سختی و با مشکلات فراوان صورت می گیرد.

پس از تجزیه و بررسی نسخه ی 43.0.289191107 (بتا) برنامه ی Google Phone روی Pixel 4 مشخص شد که گوگل رشته کدهایی جدید مربوط به ضبط تماس تلفنی را در برنامه ی شماره گیری اضافه کرده است. همچنین این کدها نشان می دهند که دکمه ای برای ضبط جدید هنگام تماس تلفنی وجود دارد.

از طرف دیگر، بررسی بیشتر نسخه ی بتای Google Phone 43 نشان می دهد، کاربر می تواند پیام های صوتی خود را روی حافظه ی داخلی ذخیره کند و آن ها را برای مدت طولانی در تلفن خود نگه دارد. این  ویژگی زمانی مهم و مفید است که ظرفیت حافظه ی صندوق پستی شما پر شده است؛ یا زمانی که می خواهید یک پیام صوتی بسیار مهم را برای مدت زمانی طولانی نگه دارید. همچنین شما می توانید در صفحه ی برنامه ی Google Phone به پست های صوتی ذخیره شده دسترسی داشته باشید.

باتوجه به اشاره کردن به visual voicemail به نظر می رسد که حامل یا carrier شما باید از پیام های صوتی و تصویری پشتیبانی کند تا در نهایت بتوانید از قابلیت ضبط مکالمات بهره ببرید.

ضبط صدا هنگام تماس تلفنی از ویژگی هایی است که قبلا در نسخه های اندروید قبل از Android 9 Pie امکان پذیر بود. متاسفانه گوگل در اندروید ۹ راه حل هایی را که توسعه دهندگان برای فعال کردن ضبط صدا در تماس های تلفنی استفاده می کردند، مسدود کرد. ازآنجاکه گوگل پس از Android 6 Marshmallow راهکارهایی نظیر APIهای رسمی ضبط تماس تلفنی را به صورت رسمی ارائه نداد، کاربران برای فعال کردن پشتیبانی ضبط تماس تلفنی در برنامه های شماره گیری از پیش نصب شده خود، باید به تولید کننده گان گوشی های هوشمند اعتماد کنند. تاکنون، کمپانی گوگل روشی رسمی برای ضبط تماس تلفنی در برنامه Google Phone ارائه نکرده است و کاربران Pixel و Android One را وادار کرده است که در صورت تمایل، دستگاه های خود را Root کنند.

حال گوگل در تلاش است تا APIهای ضبط تماس را در نسخه آینده اندروید برگرداند؛ این بدان معنا است که کاربران نیاز مبرمی به ضبط تماس تلفنی (به دلایل شخصی یا شغلی) دارند و مجبورند به راه ها و وسایل دیگری برای این کار رو بیاورند. از طرفی این کار ریسک صدمه به نرم افزار و سخت افزار دستگاه ها را افزایش می دهد.

ناگفته نماند که قابلیت ضبط تماس تلفنی از ویژگی های پیش فرض برنامه ی Dialer MIUI گوشی های شیائومی بود که اخیراْ کمپانی مذکور اعلام کرد که همه ی تلفن های فروخته شده آن ها در اروپا با برنامه ی پیش فرض Google Phone ارائه خواهد شد. از این بابت بسیاری از کاربرانش را ناامید کرد. اما در نهایت کمپانی شیائومی به کاربرانش وعده داد که این ویژگی در سال ۲۰۲۰ قابل دستیابی خواهد بود؛ حال اولین نشانه ها از ضبط تماس در برنامه ی Google Phone نمایان شد.

متاسفانه این خبر به صورت رسمی قابل تأیید نیست و اینکه آیا این ویژگی  قابل ارائه است یا خیر، اکنون برای تصمیم گیری زود است. حتی اگر گوگل بخواهد آن را پیاده سازی و اجرایی کند،  نمی توان اطمینان داشت که آیا محدود به دستگاه های خاصی خواهد بود یا خیر!

اپ GitHub برای اندروید منتشر شد

گیت هاب بالاخره نسخه ی بتای اپلیکیشن خود را برای دستگاه های اندرویدی منتشر کرد.

به گزارش زومیت، گیت هاب (GitHub)، بزرگ ترین سرویس میزبانی از کد، سال گذشته اعلام کرده بود اپلیکیشنی برای پلتفرم های اندروید و iOS منتشر خواهد کرد. پیش از این و در سال ۲۰۱۲ نیز، گیت هاب اپلیکیشن اندروید منتشر کرده بود؛ اما در سال ۲۰۱۵، آن را از فروشگاه گوگل  پلی حذف کرد.

در سال ۲۰۱۸ و زمانی که مایکروسافت گیت هاب را به مبلغ ۷/۵ میلیارد دلار خرید، به خوبی می دانست گیت هاب دیگر صرفا ابزاری برای مدیریت کد نیست و به شبکه ای اجتماعی و جزئی دوست  داشتنی از زندگی برنامه نویسان تبدیل شده است. تا پیش از این، راهکار مناسبی برای بهره مندشدن از تجربه ی کار با گیت هاب روی دستگاه های موبایل وجود نداشت و کاربران مجبور بودند به نسخه ای از وب سایت که برای مرورگرهای موبایل بهینه شده بود یا اپلیکیشن های غیررسمی بسنده کنند.

سر انجام گیت هاب بار دیگر اپلیکیشنی برای سیستم عامل اندروید منتشر کرد. این اپلیکیشن که فعلا در مرحله ی آزمایش قرار دارد، به گفته ی گیت هاب بر «انجام آسان تر وظایف، در حال حرکت» تمرکز دارد.

اگرچه اپلیکیشن گیت هاب امکان جستجو و گشتن در مخازن (ریپازیتوری ها) و ارائه ی بازخورد در بحث ها را به  کاربران می دهد، امکان مشاهده ی کد در این اپلیکیشن وجود ندارد؛ مگر اینکه کد مذکور بخشی از درخواست ادغام (Merge Request) باشد. همچنین، کاربران فقط می توانند فایل README هر ریپازیتوری را مشاهده کنند.

فعلا اپ گیت هاب فقط برای توسعه دهندگان معدودی در دسترس است که پیش از این در برنامه ی بتای اپلیکیشن و ازطریق لینک دعوت ثبت نام کرده بودند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

4 × سه =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *