دبیر اجرایی کمیته ملی پارالمپیک گفت: تا پایان سال 2020، جودو نابینایان زیر نظر فدراسیون جهانی نابینایان ایبسا و کمیته بین المللی پارالمپیک است و تأثیری از تعلیق فدراسیون جهانی جودو برای ایران نمی پذیرد.
به گزارش ایران سپید: «هادی رضایی» روز سه شنبه 14 آبان در نشست خبری که به مناسبت هفته پارالمپیک برگزار شد، افزود: تغییر در مدیریت فدراسیونها در سال منتهی به پارالمپیک آسیبزا است و در جریان استعفا «حمید صمیمی» رییس فدراسیون جانبازان و معلولان نیستم.
وی درباره تامین بودجه برای فدراسیونها اظهار داشت: گله مند نیستم اما لازم است دریافتی را گزارش کنم. برای کسب سهمیه و اعزام نیاز به بودجه است. البته شرایط کشور را به وضوح میبینم و مشکلات اقتصادی وجود دارد. به میزان بودجه اولویتبندی میکنم.
دبیر اجرایی پارالمپیک در زمینه مشکلات پاراتیروکمان گفت: در جلسه ستاد بازیهای المپیک و پارالمپیک به همه تیم ها اعلام کردیم اگر تا یک ماه دیگر خواستههای پارالمپیک را اجرا نکنند، ما خود مدیریت برخی از رشته های پارالمپیکی را بر عهده خواهیم گرفت. به فدراسیونها هم اعلام کردیم که در آستانه پارالمپیک ورزشکاران را در شرایط توکیو قرار دهند. شرایطی که یکی از آن آب و هوا است. اگر ورزشکاران ما در شرایط مناسب قرار بگیرند بدون شک عملکرد خوبی خواهیم داشت.
رضایی اضافه کرد: هشت رشته از فدراسیون جانبازان جدا شده و تا سال آینده چهار رشته دیگر جدا میشود. این کار از سال ۲۰۰۹ شروع شده و روندی جهانی است. تمام رشتهها باید زیر نظر فدراسیون مربوطه خود باشند تا مکاتبات جهانی دچار مشکل نشود.
دبیر اجرایی کمیته ملی پارالمپیک عنوان کرد: جودو نابینایان تا پایان سال 2020 زیر نظر فدراسیون جهانی جودو نیست و ما برای حضور نابینایان جودوکار در پارالمپیک ۲۰۲۰ توکیو مشکلی نداریم. اما از سال 2021 که جودوی نابینایان نیز زیر نظر فدراسیون جهانی جودو قرار می گیرد، اگر تا آن زمان همچنان جودوی ایران تعلیق باشد، نابینایان نیز شامل آن خواهند شد.
رضایی ادامه داد: در این رشته ۲ سهمیه ایران قطعی شده و احتمال کسب سهمیه سوم نیز وجود دارد. همچنین سهمیههای تیراندازی با کمان به نام کشور است و فرد محور نیست.
وی در خصوص پیشبینی پارالمپیک از عملکرد در توکیو ۲۰۲۰ تصریح کرد: تا چند ماه پیش، پیشبینی ۱۳ مدال طلا داشتیم اما با توجه به نتایج رقیبان این پیشبینی اکنون به ۱۱ مدال طلا کاهش پیدا کرده است.
حسین شهریاری دبیر ستاد اجرایی روز ملی و هفته پارالمپیک در نشست خبری که در محل کمیته ملی پارالمپیک برگزار شد، نیز اظهار داشت: به منظور توسعه ورزش همگانی در بین جامعه معلولان و نابینایان و کم بینایان و همچنین در جهت تقویت ورزش قهرمانی، روز ملی پارالمپیک از سال ۸۲ توسط کمیته ملی پارالمپیک ایران برگزار شد و در سالهای ۸۴ و ۸۵ ، ۲۸۰۰ نفر در این مراسم شرکت کردند و امروز که دوازدهمین دوره این مراسم را جشن می گیریم، ۶۰ هزار نفر از افراد دارای معلولیت در ۳۱ استان کشور در روز ۲۲ آبان ماه که به نام شکوه، همدلی، همزبانی نامگذاری شده است، گرد هم خواهند آمد وهر سال شاهد رشد تعداد شرکت کنندگان هستیم.
وی در نامگذاری روز و هفته پارالمپیک گفت: هفته پارالمپیک از ۱۶ آبان آغاز خواهد شد روز اول به نام روز پارالمپیک، عصای سفید نامگذاری شده که در این روز سعی داریم به آموزش ورزشکاران نابینا و کم بینا در مدارس و دانشگاهها بپردازیم و در جهت توسعه ورزش همگانی گامهای موثر برداریم. ۱۷ آبان به نام میثاق با امام و تجدید بیعت با ولایت ،۱۸ آبان روز پارالمپیک در مدارس و دانشگاهها، ۱۹ آبان روز نشاط با خانواده،۲۰ آبان روز پارالمپیک و بهزیستی، ۲۱ آبان روز پارالمپیک و رسانه و ۲۲ آبان که بزرگداشت روز ملی پارالمپیک نیز است به نام شکوه، همدلی و هم زبانی نامگذاری شده است.
شهریاری اظهار کرد: هدف از برگزاری روز ملی پارالمپیک آموزش و توسعه ورزش همگانی و همچنین معرفی جنبش پارالمپیک است که تصمیم داریم در این روز ۲۰ کارگاه آموزشی برپا کنیم و به معرفی رشتههای پارالمپیکی بپردازیم.
دبیر اجرایی ستاد بزرگداشت روز ملی پارالمپیک اضافه کرد: روز ملی پارالمپیک قرار بود ۲۴ مهر برگزار شود که به دلیل مصادف شدن با ایام عزاداری صفر با یک ماه تاخیر برگزار میشود.
رضایی رئیس ستاد روز ملی پارالمپیک در ادامه گفت: سعی ما بر این است که با گرامیداشت روز ملی پارالمپیک بتوانیم ضمن گرامیداشت این روز افراد دارای معلولیت های جسمی و حرکتی و نیز و نابینایان و کم بینایان را در جامعه مطرح کنیم تا بتوانیم به نیازهای آنها بهتر پاسخ دهیم.
وی همچنین با بیان اینکه طبق تفاهمنامهای که با کمیته بینالمللی پارالمپیک داشتیم،پیشنهاد شد تا آکادمی پارالمپیک ایران به عنوان مرکز آکادمی دنیا معرفی شود، که البته این پیشنهاد در دست بررسی است.
رضایی همچنین از آموزش تعدادی از روان شناسان ویژه رشته های پارالمپیکی خبر داد و افزود: آکادمی ملی پارالمپیک درنظر دارد، با همکاری گروهی از روان شناسان ورزشی برجسته بین المللی، دوره های آموزشی تربیت روان شناس ورزشی در ورزش افراد دارای معلولیت را برگزار نماید تا از خدمات آنها برای ورزشکاران تیم های ملی بهره برداری شود، همچنین کارگاهی تخصصی با حضور اساتید داخلی و خارجی، برای خبرنگاران حوزه ورزش پارالمپیک، برگزار خواهد شد.
منبع: ایران سپید و وبسایت پارالمپیک