تصور کنید که عاشق دویدن و حتی دوی ماراتن باشید و در عین حال به خاطر یک بیماری چشمی شدید، به شدت کمبینا شده باشید.
در این صورت باید چه کرد؟
اریک مانسر به خاطر مشکلی در شبکیه چشمش به نام رتینیت پیگمنتوزا به شدت کمبیناست، بینایی او آنقدر کم است که از نظر «قانونی» نابینا محسوب میشود.
او دونده است و این بار قصد دارد در یک مسابقهی دو ماراتن شرکت کند. یک راهکار این است که یک راهنما، همراه او بدود و در همه مسیر مواظب او باشد. اما آقای مانسر در مسابقات دوی ماراتن امسال در نظر دارد که استفاده از یک راهنمای متفاوت را هم تجربه کند.
این راهنمای دوم اصلا لازم نیست که همراه او بدود، بنابراین اگر ورزشکار هم نباشد، میتواند کار راهنمایی او را انجام بدهد. به علاوه این راهنمای تازه، اصلا لازم نیست، در نزدیکی او هم باشد.
آقای مانسر در اقدامی فناورانه و جالب، یک عینک گوگل به چشم میزند و اطلاعات عینک برای کارمند یک شرکت استارتآپی یا نوگام به نام Aira فرستاده میشود.
Aira تولیدکننده نرمافزاری است که میتواند روی گوگل گلس اجرا شود و کمبیناها یا نابیناها را راهنمایی کند.
البته برای استفاده از خدمات این شرکت باید هزینه اشتراک ماهانه پرداخت بشود.
در آزمایش نخست، البته به خاطر مشکلاتی در اتصال اینترنتی، او کیلومترهای اول را با راهنمای عادی دوید، اما در ادامه کارمند شرکت Aira به نام جسیکا جیکوی، راهنمای او شد. او میتوانست مسیر مسابقه را همان طور که مانسر میدید، ببیند. به صورت همزمان او از اطلاعات گوگل مپ برای چک کردن عوارض زمین و پیچهای در پیش رو استفاده میکرد.
گرچه گوگل گلس دیگر آن گجت جادویی با استفاده همگانی که پیشتر تصور میکردیم از آب درنیامد، اما هنوز مصارف ویژهای دارد و به صورت محدود از سوی گوگل در اختیار اشخاص و شرکتها قرار میگیرد. یکی از این مصارف ویژه، عینک AIRA است که سبه نابینایان کمک میکند راحتتر تردد کنند و اطلاعاتی را در خصوص محیطی که در آن قرار گرفته اند، به دست آورند. در بارهی تکنولوژی AIRA در مطالبی جداگانه خواهیم نوشت.