انتشار شماره ی جدید ماهنامه ی مدیریت ارتباطات با پرونده ی ویژه درباره جهانِ نابینایان ایرانی

شمارۀ جدید ماهنامه مدیریت ارتباطات با پرونده  ویژه درباره جهانِ نابینایان ایرانی منتشر شد.

شماره ١٤٥ ماهنامه مدیریت ارتباطات به مدیر مسئولی امیرعباس تقی پور و سردبیری علی ورامینی منتشر و به این ترتیب ماهنامه وارد سیزدهمین سال فعالیت خود شد. مدیریت ارتباطات در این شماره دو پرونده دارد که در ادامه نگاهی مختصر به آن می اندازیم.

ندیدن و رنج ندیده شدن

برای آن ها که بینا هستند، مصداق ندیدن این است که دست بر چشمان خود بگذارند و ندیدن را تجربه کنند. اما حقیقت نابینایی این نیست. جهانِ ندیدن جهانی متفاوت با تجربۀ چند لحظه ای و دقیقه ای چشم بستن است. آدمی به هر وضعیت جسمانی ای عادت می کند، حتی به نابینایی. نابینایی مادرزاد که درکی از جهان دیگر ندارد و دیرنابینایان هم در بیشتر اوقات جهان خود را بازتعریف می کنند و با شرایط جدید خود را وفق می دهند.

اکثر افراد نابینا اصلاً نقصی برای خود قائل نیستند. آنچه بیشتر از ندیدن آن ها را می رنجاند، رنج دیده  نشدن است. جامعه پیشرفته، ارتباطات خود با نابینایان را چنان تنظیم می کنند که فرد نابینا هیچ تفاوتی بین خود و دیگران نبیند، یعنی نظام تعاملی او با جامعه چنان است که نابینایی او باعث انزوا و حذف از جامعه نمی شود.

پرونده اصلی شماره ۱۴۵ ماهنامه مدیریت ارتباطات به همین مسئله می پردازد و دربارۀ جهان ارتباطاتی نابینایان و معضلاتی که در تعامل با جامعه دارند، یادداشت، گفت وگو و میزگردهای خواندنی ای دارد.

توجه تزئینی به یک ضرورت

چند سالی است که دسترس پذیری در ادبیات کسب وکارها و حتی خدمات دولتی ایران هم شنیده می شود. اما این مقدار کافی نیست، چراکه با سیر فناوری هرروز بیش از روز گذشته زندگی روزمره وابسته جهان دیجیتال می شود.  گسترش پلتفرم ها، از میان رفتن رقبای سنتی و در واقع انحصارطلبی فناوارانه، توجه به این حوزه را بیشتر می کند. نمی توان سرنوشت دسترس پذیری را دیگر فقط به رقابت بازار سپرد. در واقع باید از توجه تزئینی به سمت دستورالعمل های الزامی رفت.

در این شماره صاحب نظران و نویسندگانی همچون بابک زمانی، امیرحسن موسوی، مسعود زمانی، معصومه تقی زادگان، اشکان قشقایی، مصطفی سلیمانی، دکتر امیرحسین جلالی، منصور ساعی، دکتر علیرضا مقدسی، دکتر مسعود سپهر، مریم بهریان، نیوشا طبیبی و… حضور دارند.

صاحب امتیاز این ماهنامه مؤسسه مطبوعاتی دایره رنگی ایده آل است، مدیر مسئول: امیرعباس تقی پور، سردبیر: علی ورامینی، تحریریه شامل حسن نمکدوست تهرانی، محسن آزموده، آرمین هاشمی، ابوالفضل رجبی، مسعود شاه حسینی، سبا حیدرخانی و فرزاد نعمتی ، مدیر اجرایی و هماهنگی: بهنام تقی پور، طراح جلد: جلیل نوربخش، گرافیک: نگار آشتیانی هستند.

منبع: ایسنا.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

یازده − نه =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *