آموزش سلب امتیاز سیمکارت به صورت آنلاین

طبق قانون، هر ایرانی می تواند ۱۰ سیم کارت به نام خود داشته باشد. در این مطلب آموزش می دهیم که چطور از سیم کارت هایی که به نام شما است سلب مالکیت کنید.

قانون سقف تعداد ۱۰ عدد سیم کارت در یک اپراتور تلفن همراه مشکلاتی را برای برخی از کاربران به وجود آورده است. بر اساس این قانون، هر ایرانی می تواند فقط ۱۰ سیم کارت از هر اپراتور سراسری و محلی خریداری کند.

به دلیل وجود این قانون کاربران تلفن همراه در کشور همیشه با این سؤال مواجه هستند که اگر از یک اپراتور ۱۰ سیم کارت داشته باشند و بخواهند بقیه سیم کارت ها را بسوزانند یا از آن ها سلب امتیاز کنند باید چه کاری انجام دهند و از چه طریق اقدام کنند؟ ممکن است این سؤال هم برای افراد پیش آمده باشد که اگر شماره سیم کارت  یا سیم کارت های خریداری شده خود را ندانند یا سیم کارت را گم کرده باشند، چطور باید از آن مطلع شوند؟

شاید شما هم هنگام خرید سیم کارت از یکی از اپراتورهای همراه اول، ایرانسل و رایتل در مرحله ثبت سیم کارت به نام خود با پیغام «کد ملی شما مجاز به خرید نیست» رو به رو شده باشید. یکی از دلایل به وجود آمدن این محدودیت می تواند این باشد که در شبکه اپراتور مورد نظر ۱۰ سیم کارت با کد ملی شما و به نام شما ثبت شده است و بنابراین، نمی توانید شماره دیگری را به نام خود ثبت کنید.

برای این که از صحت این موضوع مطلع شوید لازم است بتوانید استعلام بگیرید و از سیم کارت هایی که به نامتان ثبت شده، مطلع شوید. علاوه بر این، ممکن است بخواهید از سیم کارتی که به نام شما است سلب مالکیت کنید هم باید رویه انجام این کار را بدانید. در این گزارش چگونگی انجام این کار را به صورت مفصل به شما توضیح خواهیم داد.

نحوه استعلام شماره های ثبت شده

پیش از این که بخواهید از سیم کارت هایی که به نام شما است سلب مالکیت کنید، باید مطلع شوید که چند سیم کارت و با چه شماره هایی به نام شما ثبت شده است. برای این کار نیاز به گرفتن استعلام از اپراتورهای ارائه دهنده سیم کارت دارید.

نحوه دریافت استعلام شماره های ثبت شده در اپراتورهای مختلف، متفاوت است. مشترکان هر یک از اپراتورهای همراه اول، ایرانسل و رایتل برای استعلام گرفتن سیم کارت هایی که به نامشان ثبت شده است، باید مسیرهای متفاوتی را طی کنند. در ادامه این مطلب نحوه انجام این کار در هر یک از این سه اپراتور توضیح داده شده است.

البته یک روش مشترک برای تمام اپراتورها وجود دارد که در آن تفاوتی ندارد شما دارنده سیم کارت کدام اپراتور باشید. برای استفاده از این روش باید کد ملی خود به عنوان مالک شماره را به سرشماره ۳۰۰۰۱۵۰ ارسال کنید.

با ارسال این پیامک، چند ثانیه بعد نتیجه درخواست شما از طریق پیامک ارسال می شود و نشان می دهد در هر اپراتور چند سیم کارت به نام شما به ثبت رسیده است.

روش های استعلام سیم کارت های ثبت شده به نام و کد ملی افراد در هر یک از اپراتورها نیز در ادامه توضیح داده شده است.

استعلام سیم کارت های ثبت شده در همراه اول

اگر یکی از مشترکان اپراتور همراه اول هستید و می خواهید بدانید در این اپراتور چند سیم کارت و چه شماره  هایی با نام و کد ملی شما ثبت شده است، علاوه بر مراجعه حضوری به مراکز فروش و خدمات حضوری همراه اول، می توانید از روش  غیر حضوری هم استفاده کنید.

قبل از توضیح روش  غیر حضوری که برای استعلام و مشاهده سیم کارت های ثبت شده به نام شما وجود دارد، درباره روش حضوری باید این نکته را ذکر کنیم که در مراجعه به مراکز فروش و خدمات حضوری همراه اول باید اصل کارت ملی خود را همراه داشته باشید تا بتوانید با ارائه آناز شماره هایی که در همراه اول به نام شما به ثبت رسیده، مطلع شوید.

اما اگر مایل به استعلام به شیوه غیر حضوری هستید، همراه اول راهکار استفاده از اپلیکیشن همراه من را در نظر گرفته است:

در این روش آنلاین باید به حساب کاربری خود در اپلیکیشن همراه من مراجعه کنید؛ در این اپلیکیشن ابتدا باید به بخش «خدمات» بروید و در ادامه، گزینه «مدیریت سیم کارت» را انتخاب کنید تا بتوانید از تعداد شماره هایی که به نامتان ثبت شده باخبر شوید.

استعلام سیم کارت های ثبت شده در ایرانسل

برای استعلام سیم کارت هایی که در شبکه ایرانسل به نام شما به ثبت رسیده، دو روش وجود دارد. یک روش برای شماره های ایرانسلی است که به نام شما ثبت شده و سیم کارت هم فعال است. روش دیگر مربوط به شماره هایی می شود که به نام شما ثبت شده اما سیم کارت فعال نیست. نحوه اقدام به استعلام در هر یک از این موارد در ادامه توضیح داده شده است.

۱- سیم کارت ایرانسلی فعال:

در صورتی که یک شماره فعال در شبکه ایرانسل داشته باشید با روش آنلاین و بدون نیاز به مراجعه حضوری می توانید تمام سیم کارت های ایرانسلی را که به نام شما ثبت شده، استعلام بگیرید. برای این کار لازم است به نسخه اپلیکیشن یا وب اپلیکیشن برنامه ایرانسل من مراجعه کنید.

اگر از نسخه وب اپلیکیشن ایرانسل من استفاده می کنید، لازم است مراحل زیر را طی کنید:

پس از ورود به وب اپلیکیشن ایرانسل من در مرحله اول، گزینه سایر را انتخاب کنید. در صفحه جدیدی که به شما نمایش داده می شود، گزینه «مشاهده سیم کارت های ایرانسل ثبت شده» را انتخاب کنید. با انتخاب این گزینه، در مرحله بعد از شما خواسته می شود که رمز یک بار مصرف برای مشاهده نتیجه درخواستتان به چه روشی برای شما ارسال شود؛ پیامک یا ایمیل. با انتخاب هر یک از گزینه ها چند ثانیه بعد این رمز برای شما ارسال می شود.

پس از وارد کردن رمز یک بار مصرف صفحه جدیدی به شما نمایش داده می شود که در آن می توانید تعداد سیم کارت هایی را که در شبکه ایرانسل به نام شما ثبت شده ببینید و همچنین شماره ایرانسلی شما نیز نشان داده می شود.

در صورتی که از نسخه اندروید ایرانسل من استفاده می کنید، پس از ورود به برنامه به بخش «سایر» مراجعه کنید. در ادامه، گزینه «پرونده» را انتخاب کنید. در این قسمت، روی «اطلاعات حساب» کلیک کرده و سپس، گزینه «مشاهده سیم کارت های ایرانسل ثبت شده» را انتخاب کنید تا تعداد سیم کارت های ایرانسلی را که به نام شما ثبت شده است، ببینید.

۲- سیم کارت ایرانسلی غیر فعال:

اگر هیچ سیم کارت ایرانسلی در اختیار ندارید برای استعلام تعداد سیم کارت هایی که به نام و کد ملی شما در شبکه ایرانسل ثبت شده است، به دو روش می توانید اقدام کنید:

روش اول، ورود به نسخه اپلیکیشن یا وب اپلیکیشن برنامه دولت همراه است.

روش دوم هم این است که به صورت حضوری به یکی از مراکز ارائه خدمات ایرانسل مراجعه کنید.

استعلام سیم کارت های ثبت شده در رایتل

چنانچه سیم کارت رایتلی فعال دارید، از آن استفاده می کنید و مشترک اپراتور رایتل محسوب می شوید برای اطلاع از تعداد و مشاهده شماره سیم کارت هایی که در این اپراتور به نام شما ثبت شده، چند روش پیش روی شما است:

ارتباط با مرکز تماس رایتل: برای این کار لازم است از خطوط رایتل با شماره 200 و از سایر خطوط با شماره 09202000000 تماس بگیرید.

شماره گیری کد دستوری: برای استعلام شماره و وضعیت سیم کارت می توانید کد دستوری #210* را از سیم کارت رایتل مورد نظر خود شماره گیری کنید.

اپلیکیشن/وب اپلیکیشن رایتل من: اگر کاربر سیستم عامل اندروید هستید از اپلیکیشن و اگر کاربر سیستم عامل iOS هستید از نسخه وب اپلیکیشن رایتل من استفاده کرده و مراحل زیر را طی کنید:

ابتدا وارد حساب کاربری خود در اپلیکیشن/وب اپلیکیشن رایتل من شوید. در منوی اول گزینه «مدیریت سیم کارت ها» را انتخاب کنید. در صفحه جدیدی که برای شما باز می شود بخش «اطلاعات پرونده» را انتخاب کنید تا بتوانید به مشخصات و اطلاعات سیم کارتتان دسترسی پیدا کنید. با انتخاب این گزینه مشخصات سیم کارت شما و در ادامه «شماره های شما» که در شبکه رایتل ثبت شده، به طور کامل نمایش داده می شود.

در این بخش هر تعداد سیم کارت رایتلی که به نام شما به ثبت رسیده باشد، همراه با شماره موبایل نمایش داده می شود.

اما در صورتی که سیم کارت رایتل فعال ندارید یا سیم کارت رایتل خود را در اختیار ندارید، از روش های زیر می توانید سیم کارت های رایتلی ثبت شده به نام خود را استعلام کنید:

۱- استفاده از اپلیکیشن یا وب اپلیکیشن دولت همراه:

در این روش، بعد از نصب این برنامه و ورود به حساب کاربری خود باید گزینه «خدمات امور عمومی» را انتخاب کنید. سپس، روی گزینه «تعداد خطوط مشترکین تلفن ثابت و سیار» کلیک کنید. در ادامه هم گزینه «استعلام یا استعلام از طریق پیامک» را انتخاب کنید تا اطلاعات مورد نظر به شما نمایش داده شود.

۲- ارتباط با مرکز تماس رایتل

برای این کار لازم است از خطوط رایتل با شماره 200 و از سایر خطوط با شماره 09202000000 تماس بگیرید.

۳- ارسال پیامک

کد ملی خود را به سرشماره ۳۰۰۰۱۵۰ پیامک کنید.

۴- به فروشگاه های حضوری رایتل در شهر خود مراجعه کنید.

افراد چگونه سیم کارت های اضافی را سلب مالکیت کنند؟

حالا اگر ۱۰ سیم کارت داشته باشیم و تعدادی از آن ها را نخواهیم یا اصلاً اطلاعی از وجود آن نداشته باشیم برای سلب مالکیت و امتیاز آن ها چطور باید اقدام کنیم؟ اقدام به سلب امتیاز هم مثل نحوه مشاهده و استعلام سیم کارت های ثبت شده، در اپراتورهای مختلف متفاوت است. در این بخش روش های انجام این کار در سه اپراتور همراه اول، ایرانسل و رایتل به طور کامل توضیح داده شده است.

سلب مالکیت سیم کارت همراه اول به صورت آنلاین

یک روش برای این که سیم کارت همراه اول خود را بخواهید سلب مالکیت کنید این است که به حساب کاربری خود در اپلیکیشن همراه من مراجعه کنید. بعد از ورود به اپلیکیشن لازم است یک فرایند چهار مرحله ای را طی کنید:

به بخش «خدمات» بروید، در این بخش گزینه «مدیریت سیم کارت» را انتخاب کنید. در بخش جدیدی که به شما نمایش داده می شود، شماره هایی که در شبکه همراه اول به نامتان ثبت شده است نشان داده می شود. در قسمت پایین هر شماره گزینه «سلب یا عدم سلب» وجود دارد که باید آن را انتخاب کنید.

در صورتی که مایل به سلب مالکیت شماره ای هستید گزینه «سلب یا عدم سلب» همان شماره را انتخاب کنید. با انتخاب این گزینه پیغام هشداری به شما نمایش داده می شود مبنی بر این که اگر اقدام به سلب مالکیت کنید، سیم کارت از مالکیت شما خارج می شود و دیگر امکان بازیابی آن را نخواهید داشت.

در ادامه برای این که روند سلب مالکیت را تکمیل کنید باید کادر مربع «با آگاهی از قوانین تجاری اقدام به سلب مالکیت می کنم» را پر کنید و سپس روی گزینه «اقدام به سلب مالکیت» کلیک کنید.

در صورتی که از این مسیر اقدام به سلب مالکیت کنید، پس از گذشت ۲۴ ساعت شماره شما سلب مالکیت خواهد شد. شماره های سلب امتیاز شده به طور قطعی از مالکیت شما خارج می شود و امکان بازیابی شماره همراه، اعتبار ریالی و بسته های تشویقی بر روی اشتراک، برای شما وجود نخواهد داشت.

این نکته را هم در نظر داشته باشید که اگر قصد انصراف از سلب مالکیت شماره خود را دارید و می خواهید آن را حفظ کنید، فقط تا ۲۴ ساعت پس از ثبت درخواست سلب مالکیت امکان انصراف از این درخواست از طریق اپلیکیشن همراه من وجود دارد.

سلب مالکیت سیم کارت ایرانسل

برای این که بتوانید سیم کارت ایرانسلی را که به نام شما ثبت شده، سلب امتیاز یا همان سلب مالکیت کنید دو روش پیش روی شما است: یک روش اینکه به مراکز ارائه خدمات ایرانسل به صورت حضوری مراجعه کنید.

در صورتی که تمایلی به صرف وقت و انرژی برای مراجعه حضوری به این مراکز ندارید و می خواهید به صورت غیر حضوری فرایند سلب مالکیت را انجام دهید از نسخه اندروید یا وب اپلیکیشن (برای کاربران iOS) برنامه ایرانسل من استفاده کنید.

برای این کار تمام مراحلی را که در بخش استعلام سیم کارت های ثبت شده در ایرانسل توضیح دادیم، طی کنید. یعنی وارد اپلیکیشن شوید، گزینه «سایر» را انتخاب کنید و سپس، به بخش «مشاهده سیم کارت های ایرانسل ثبت شده» بروید. در این بخش در مقابل شماره ای که می خواهید سلب امتیاز کنید، روی گزینه «سلب امتیاز» کلیک کنید.

در نسخه اندروید هم بعد از ورود به اپلیکیشن ایرانسل من، این مراحل را پیش ببرید: به بخش «سایر» بروید، گزینه «پرونده» را انتخاب کنید، روی گزینه «اطلاعات حساب» کلیک کنید، سپس به بخش «مشاهده سیم کارت های ایرانسل ثبت شده» بروید و در میان شماره های ایرانسلی نمایش داده شده شماره ای را که می خواهید سلب مالکیت کنید انتخاب کرده و روی گزینه «سلب امتیاز» کلیک کنید.

سلب مالکیت سیم کارت رایتل

برای این که سیم کارت ثبت شده به نام شما در شبکه رایتل را سلب امتیاز کنید چند راه دارید. اگر سیم کارتی که به نام شما است، در اختیارتان باشد دو راه برای سلب مالکیت وجود دارد:

۱- اپلیکیشن رایتل من: بعد از ورود به اپلیکیشن در منو گزینه «مدیریت سیم کارت ها» را انتخاب کنید. در بخش جدیدی که به شما نمایش داده می شود گزینه «سلب امتیاز» را انتخاب کنید تا فرایند سلب امتیاز آغاز شود. بعد از انتخاب این گزینه صفحه جدیدی به شما نشان داده می شود که در آن یک پیام هشداری نمایش داده شده است. اگر مایل به سلب امتیاز هستید در این صفحه جدید گزینه «درخواست سلب امتیاز» را انتخاب کنید.

۲- وب سایت رایتل من: برای اقدام به سلب مالکیت از طریق سایت، ابتدا وارد وب سایت رایتل شوید. در صفحه اصلی از طریق منوی رایتل من و انتخاب گزینه «ورود به رایتل من» وارد حساب کاربری خود شده و از منوی «مدیریت سیم کارت» گزینه «سلب امتیاز» را انتخاب کنید.

چنانچه سیم کارتی که به نام و کد ملی شما در اپراتور رایتل ثبت شده است، در اختیارتان نباشد یا به آن دسترسی نداشته باشید چاره ای جز مراجعه حضوری به فروشگاه های رایتل ندارید.

یادتان باشد در مراجعه حضوری به این فروشگاه ها باید کارت شناسایی معتبر، یعنی کارت ملی هوشمند یا شناسنامه جدید، همراهتان باشد. در صورت همراه نداشتن مدرک شناسایی معتبر سلب مالکیت از سیم کارت رایتل برای شما انجام نمی شود.

در خصوص سلب امتیاز سیم کارت های اپراتور رایتل چند نکته را در نظر داشته باشید. نکته اول این است که مشترکان رایتل برای سلب مالکیت سیم کارتی که به نام آن ها است باید سه ماه صبر کنند. یعنی از مشترکان فقط در صورتی می توانند سیم کارتشان را سلب امتیاز کنند که از زمان ثبت نام سیم کارت ۹۰ روز گذشته باشد.

نکته دوم این است که سیم کارت های سازمانی (B2B) اپراتور رایتل امکان سلب امتیاز ندارند. آخرین نکته ای که باید در نظر داشته باشید هم این است که سیم کارت های مسدودشده از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تا زمان رفع مسدودیت امکان سلب امتیاز ندارند.

منبع: زومیت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دو × 1 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *