آموزش رفع مشکل عدم شناسایی هارد اکسترنال در ویندوز

اگر هارد اکسترنال خود را به کامپیوتر یا لپ تاپ وصل کرده اید اما نمی توانید محتوای درون آن را مشاهده کنید. در این مقاله برخی از دلایل بروز مشکل، نحوه عیب یابی و برطرف کردن آن را توضیح داده ایم.

مشکل عدم شناسایی درایو اکسترنال (عموما از نوع هارد دیسک) در ویندوز از مشکلات پرتکراری است که ممکن است برای کاربران رخ بدهد و حتی منجر به از دست دادن داده های ذخیره شده در درایو شود.

فرقی نمی کند که یک درایو کاملاً جدید را به سیستم وصل کرده باشید یا درایو یا هاردی که پیش تر بارها آن را به سیستم متصل کرده اید، مشکل عدم نمایش هارد اکسترنال در هر حالتی ممکن است اتفاق بیفتد. ممکن است درایو در کامپیوتر شناسایی شود اما پارتیشن ها نشان داده نشوند یا به کل شناسایی نشده و هیچ عکس العملی از خود نشان ندهد که در هر دوحالت می تواند تنها یک ایراد نرم افزاری کوچک بوده و قابل رفع باشد یا نشان از مشکلات سخت افزاری داشته باشد.

از دلایل احتمالی عدم نمایش درایو اکسترنال در کامپیوتر می توان به منبع تغذیه ناکافی، پورت USB معیوب، کمبود نام درایو، درایورهای قدیمی، مشکلات سیستم فایل و پارتیشن اشاره کرد. در این مقاله نگاهی به برخی از متداول ترین علل عدم نمایش درایو اکسترنال در کامپیوتر و راه حل های موجود برای رفع این مشکل خواهیم پرداخت. بنابراین اگر در دسترسی به فایل های شخصی خود با مشکل مواجه هستید، این مقاله را از دست ندهید.

وقتی هارد اکسترنال نشان داده نمی شود، چه باید کرد؟

اگر یک هارد دیسک خارجی در فایل اکسپلورر نشان داده نمی شود اولین کاری که باید انجام دهید این است که از اتصال صحیح درایو به کامپیوتر و روشن شدن عادی درایو اطمینان پیدا کنید. برخی از هاردها علاوه بر کابل USB معمولی برای انتقال داده،  از یک کابل دیگر (معمولاً USB) برای تأمین برق مورد نیاز یا حتی آداپتور جداگانه استفاده می کنند. برای همین بررسی کنید که این کابل را نیز به درستی به منبع برق متصل کرده اید یا خیر.

پس از این کار حال باید بررسی کنید که هارد توسط سیستم عامل شناسایی شده است یا خیر. برای پی بردن به این موضوع باید از ابزاری در ویندوز به نام Disk Management استفاده کنید. اگر هارد اکسترنال را در Disk Management به صورت Unallocated ، Not Initialized یا Offline مشاهده کردید، رفع مشکل شناسایی نشدن هارد اکسترنال آسان خواهد بود. در این موارد که هارد دیسک خارجی شناسایی شده است اما فقط در My Computer نشان داده نمی شود، می توانید با فرمت کردن، ایجاد پارتیشن، مقداردهی اولیه به MBR/GPT یا آنلاین کردن درایو، این مشکل را حل کنید.

اگر هارد اکسترنال هنوز در Disk Management ویندوز نمایش داده نمی شود (کامپیوتر آن را شناسایی نمی کند، نمی بیند یا نمی خواند) باید با راه اندازی مجدد کامپیوتر، فعال کردن Legacy USB Support و استفاده از یک پورت USB دیگر دیسک اکسترنال را شناسایی کنید. ممکن است پورت USB مورد استفاده شما از کار افتاده باشد و کامپیوتر نتواند هارد دیسک خارجی را تشخیص دهد. اگر از USB 3.0 استفاده می کنید، یک پورت USB 2.0 را امتحان کنید. همچنین اگر از هاب USB استفاده می کنید، درایو را مستقیماً به کامپیوتر وصل کنید.

درمواردی هم هارد اکسترنال به دلیل خرابی فیزیکی نمایش داده نمی شود. با تمامی این اوصاف اکنون که یک دید کلی به موضوع پیدا کردید، برای رفع مشکل عدم شناسایی هارد اکسترنال در ویندوز روش های توضیح  داده شده در مقاله را دنبال کنید.

تغییر پورت USB یا اتصال هارد به کامپیوتر دیگر

اگر کامپیوتر هارد اکسترنال را نمی شناسد، ممکن است پورت USB خراب باشد. اگر هارد دیسک خارجی هنگام اتصال ازطریق درگاه USB 3.0 نشان داده نمی شود، می توانید یک پورت USB 2.0 را نیز برای شناسایی درایو امتحان کنید.

علاوه بر این، باید سعی کنید هارد اکسترنال را مستقیماً به کامپیوتر شخصی خود متصل کنید و ببینید آیا کامپیوتر شما می تواند درایو USB را تشخیص دهد یا خیر. نمایش ندادن درایو USB در ویندوز 10 نیز ممکن است زمانی رخ دهد که منبع تغذیه پورت USB کافی نباشد. در این مورد به شما توصیه می کنیم از هاب USB استفاده نکنید زیرا برخی از آن ها قادر به تأمین برق کافی برای هارد اکسترنال نیستند.

ضمنا فراموش نکنید در این گونه موارد حتماً هارد خود را به یک کامپیوتر یا لپ تاپ دیگری متصل کنید تا از ابتدای مراحل عیب یابی به این پی ببرید که مشکل از کامپیوتر، پورت ها یا سیستم عامل است یا مشکل به خود درایو اکسترنال بازمی گردد.

بررسی درایو در Disk Management

گاهی اوقات ممکن است هارد اکسترنالی که در My Computer نمایش داده نمی شود، در Disk Management ظاهر شود. برای بررسی این موضوع کلیدهای Windows + X را فشار دهید و از منو بازشده روی گزینه Disk Management کلیک کنید.

موارد زیر ممکن است از نمایش درایو جلوگیری کند:

هارد اکسترنال تخصیص داده نشده و بدون پارتیشن بندی (Unallocated)

عدم مقدار دهی اولیه به هارد اکسترنال (Not Initialized)

هارد اکسترنال آفلاین

عدم وجود حرف (Drive Letter) برای تخصیص به هارد

در ادامه می توانید مراحل رفع مشکلات بالا را مشاهده کنید.

ایجاد پارتیشن جدید برای درایو

اگر درایو خارجی پارتیشن بندی نشده است، روی فضای Unallocated راست کلیک و گزینه New Simple Volume را انتخاب کنید.

روی دکمه Next کلیک کنید.

اندازه پارتیشن را مشخص کنید و روی Next کلیک کنید.

Assign the following drive letter را انتخاب کنید و از منو کشویی یک حرف را برای تخصیص به درایو انتخاب کنید. روی Next کلیک کنید.

گزینه Format this volume with the following settings را انتخاب کنید. از تنظیمات پیش فرض استفاده کنید.

در بخش Volume label، یک نام توصیفی برای درایو وارد کنید.

گزینه Perform a quick format را علامت بزنید. روی دکمه Next و سپس Finish کلیک کنید.

پس از تکمیل مراحل، سیستم اقدام به ایجاد یک فضای قابل استفاده از درایو با یک پارتیشن و یک حرف درایو می کند.

مقداردهی اولیه درایو

گاهی اوقات هنگام اتصال یک درایو خارجی به ویندوز که هرگز مقداردهی اولیه و فرمت نشده است یا از آن در کامپیوتر دیگری استفاده می شود، ممکن است ویندوز درایو را به درستی تشخیص ندهد. این درایو در Disk Management به صورت Unknown و Not Initialized نشان داده می شود. برای همین می توانید به سرعت درایو را با استفاده از مراحل زیر مقداردهی اولیه کنید:

در Disk Management روی فضای Unknown یا Not Initialized راست کلیک و گزینه Initialize Disk را انتخاب کنید.

اگر درایو قبلاً انتخاب نشده است، آن را انتخاب کنید.

گزینه MBR (Master Boot Record) را انتخاب کنید.

روی دکمه OK کلیک کنید.

به راه انداختن درایو با استفاده از عملیات Online disk

اگر درایو شما در فایل اکسپلورر نشان داده نمی شود و در Disk Management به صورت Offline ظاهر می شود، می توانید از مراحل زیر برای رفع مشکل استفاده کنید:

اگر هارد در Disk Management به شکل Offline ظاهر شد، روی آن راست کلیک و گزینه Online را انتخاب کنید.

پس از تکمیل مراحل، باید بتوانید طبق معمول استفاده از حافظه را شروع کنید. اگر نمی توانید فضای ذخیره سازی را آنلاین کنید (با اینکه اخیراً دردسترس بوده است)، ممکن است به این معنی باشد که درایو خراب است، اتصال آن قطع شده یا برق به آن نمی رسد.

تغییر حرف درایو

یک راه دیگر برای نشان دادن هارد اکسترنال ناشناخته یا غیرقابل شناسایی، تغییر حرف درایو است.

روی پارتیشن دیسکی که حرف درایو ندارد، راست کلیک کنید.

از منو زمینه، Change Drive Letter and Paths را انتخاب کنید.

در پنجره پاپ آپ روی دکمه Add کلیک کنید.

یک حرف درایو به پارتیشن اختصاص دهید و برای تأیید روی OK کلیک کنید.

یک لحظه صبر کنید. درایو ظاهر می شود و دوباره کار می کند.

اجرای عیب یاب ویندوز

در پنل تنظیمات ویندوز گزینه Update and Security را انتخاب کنید.

به تب Troubleshoot بروید.

به پایین بروید و از سمت راست گزینه Hardware and Devices را انتخاب کنید.

روی دکمه Run the Troubleshooter کلیک کنید.

صبر کنید تا مشکلات شناسایی شود. پس از اتمام اسکن، ویندوز مشکلات پیدا شده را فهرست می کند. شما باید مشکلی را که می خواهید برطرف کنید انتخاب کنید و روی Next کلیک کنید.

به روزرسانی و حذف و بازگرداندن درایور

اگر هارد اکسترنال در کامپیوتر نمایش داده نمی شود، می توانید درایو را در Device Manager حذف (Uninstall یا Delete) کنید. سپس My Computer یا This PC را باز کنید تا بررسی کنید که آیا هارد اکسترنال نمایش داده می شود یا خیر. اگر نمایش داده نشد، باید کامپیوتر خود را مجدداً راه اندازی کنید و دوباره بررسی کنید. برای این کار:

کلیدهای Start + X را فشار دهید و از منو بازشده گزینه Device Manager را انتخاب کنید.

گزینه Disk drives را گسترش دهید.

روی درایو مشکل دار راست کلیک کنید.

از میان گزینه های Update driver ،Uninstall device و Properties یکی را انتخاب کنید.

به روزرسانی درایور (Update driver) به رفع مشکل شناسایی نشدن درایو USB به دلیل خرابی/ قدیمی بودن درایور دستگاه کمک می کند.

گزینه حذف دستگاه (Uninstall device) برای حذف درایور هارد اکسترنال در هنگام اتصال آن به USB معیوب استفاده می شود که پس از انتخاب آن، باید دستگاه USB را از کامپیوتر خارج و پس از حداقل یک دقیقه دوباره آن را وصل کنید. این مورد زمانی مفید است که درایور USB شما ناپایدار یا خراب شده باشد.

گزینه Properties به شما در تشخیص بهتر خطا کمک می کند. پس از کلیک روی Properties می توانید با رفتن به تب Driver گزینه Roll Back Driver را انتخاب کنید.

بقیه مراحل را با مشاهده اعلان سیستم به پایان برسانید.

نصب مجدد کنترلرهای USB

در Device Manager مورد Universal Serial Bus controllers را پیدا کرده و گسترش دهید.

روی یکی از موارد راست کلیک و از منو زمینه گزینه Uninstall device را انتخاب کنید.

در پنجره پاپ آپ روی دکمه Uninstall کلیک کنید.

مرحله دوم و سوم را تکرار کنید تا همه دستگاه های تحت Universal Serial Bus controllers حذف نصب شوند.

کامپیوتر خود را مجدداً راه اندازی کنید. ویندوز به طور خودکار کنترلرهای USB را نصب می کند.

فعال کردن legacy USB support در BIOS

گاهی اوقات، ممکن است متوجه شوید که هارد دیسک شما در BIOS شناسایی نشده است. این ممکن است به دلیل غیرفعال شدن Legacy USB Support باشد.

کامپیوتر خود را ری استارت کنید. دکمه مربوط را فشار دهید تا وارد BIOS شوید.

به تب Advanced بروید.

USB Configuration را انتخاب کنید.

Legacy USB Support را انتخاب کنید و آن را روی Enabled تنظیم کنید.

خارج شوید و تغییرات را ذخیره کنید.

توجه: این روند در مادربردهای مختلف کمی متفاوت خواهد بود.

غیرفعال کردن تنظیمات USB selective suspend

در جستجوی ویندوز، power plan را تایپ کنید. از نتیجه جستجو گزینه Choose a power plan را انتخاب کنید.

کنار طرح مورد استفاده فعلی روی Change plan settings کلیک کنید.

روی Change advanced power settings کلیک کنید.

USB settings را بیابید و روی دکمه + کلیک کنید تا آن را بزرگ کنید.

برای گسترش USB selective suspend setting روی دکمه + کلیک کنید.

تنظیمات را به Disabled تغییر دهید.

برای تأیید روی دکمه Apply و برای بستن روی دکمه OK کلیک کنید.

آپدیت درایورهای چیپست مادربرد

گاهی اوقات نصب نبودن صحیح درایورهای کامپیوتر خصوصا درایورهای چیپست مادربرد ممکن است دلیل بروز این مشکل باشد. برای نصب درایورهای مخصوص به دستگاه خودتان ابتدا باید به سایت سازنده کامپیوتر یا مادربرد مراجعه و از قسمت پشتیبانی یا دانلودها، مدل آن را جستجو و تمامی درایورهای اجباری و مهم را نصب کنید.

شناسایی و حذف ویروس های کامپیوتر

اگر کامپیوتر شما مورد حمله ویروس قرار گرفته باشد، ممکن است با اتصال هارد اکسترنال به کامپیوتر تحت تأثیر آن قرار گرفته و از دسترس خارج شود. برای رفع مشکل می توانید از ویندوز دیفندر یا آنتی ویروس های شخص ثالث استفاده و عملیات اسکن سیستم را اجرا کنید تا ویروس شناسایی شود.

در اغلب موارد با شناسایی و حذف عامل مخرب،  درایو به حالت عادی بازمی گردد. اما اگر این اتفاق رخ نداد بهتر است با استفاده از نرم افزارهای مخصوصی از درایو خود بکاپ بگیرید و سپس آن را فرمت کنید.

درایو Unreadable

اگر ویندوز درایو اکسترنال را به درستی تشخیص ندهد و در Disk Management با وضعیت Unreadable ظاهر شود، به این معنا است که ویندوز در خواندن و نوشتن روی درایو با مشکل مواجه است یا درایو مشکل سخت افزاری پیدا کرده است.

درصورتی که قبلاً روش های بالا را برای رفع مشکلات اتصال، مقداردهی اولیه و فرمت امتحان کرده و جواب نگرفته اید، مشکل ممکن است به دلیل خرابی سخت افزار باشد، در این صورت باید برای خرید هارد اکسترنال جدید اقدام کنید.

رفع مشکل باز نشدن درایو اکسترنال

اگر ویندوز هارد اکسترنال را شناسایی می کند؛ اما نمی تواند آن را باز کند، احتمالاً به دلیل ناشناخته بودن سیستم فایل برای ویندوز یا خراب شدن آن است. هنگامی که ویندوز سیستم فایل هارد دیسک شما را پشتیبانی نکند، نمی توانید به درایو دسترسی پیدا کنید. به عنوان مثال، ویندوز از سیستم فایل ext4 (طراحی شده برای لینوکس) و سیستم فایل +HFS (طراحی شده برای مک) پشتیبانی نمی کند.

برای همین پس از کلیک روی درایو، از شما خواسته می شود که دیسک را قبل از استفاده از آن فرمت کنید. باید بدانید که اگر Format را انتخاب کنید تمام اطلاعات ذخیره شده شما از بین می رود. اگر Cancel را انتخاب کنید، با پیغام The volume does not contain a recognized file system مواجه خواهید شد.

افزون بر موارد مذکور علل زیر ممکن است باعث بروز مشکل شده باشد:

سیستم فایل آسیب دیده است.

درایو به حالت خام (RAW) در آمده است.

پارامتر اشتباه است.

فایل یا دایرکتوری خراب است و قابل خواندن نیست.

برای رفع این مشکل روش زیر را امتحان کنید:

cmd را در کادر جستجو تایپ کنید. از نتیجه جستجو روی Command Prompt راست کلیک و Run as administrator را انتخاب کنید و روی Yes بزنید.

* chkdsk /r را تایپ کنید (* مخفف حرف درایو) و اینتر را فشار دهید.

منتظر بمانید تا مراحل تکمیل شود.

پاک کردن دیسک با دستور Clean

در برخی موارد خاص درایو در Disk Management ظاهر می شود؛ اما صرفاً فرمت کردن درایو ممکن نیست. در این مواقع برای بازگرداندن ظرفیت کامل درایو خود، باید دستور clean ویندوز را که درایو را به حالت خام باز می گرداند، اجرا کنید. این کار هر چیزی که روی درایو باشد را پاک می کند، بنابراین فقط در صورتی دستور را اجرا کنید که تمامی راه های ممکن برای رفع مشکل را امتحان کرده اید.

در منو استارت عبارت diskpart را تایپ کنید و اینتر را فشار دهید.

هنگامی که اعلان ظاهر شد، list disk را تایپ کنید و اینتر را فشار دهید تا دیسک های متصل به سیستم خود را ببینید. به نام و ظرفیت درایو مدنظر دقت کنید تا به درستی انتخاب شود. ما در این مثال از Disk 2 استفاده کردیم.

select disk 2 را تایپ کنید و اینتر را فشار دهید تا دیسکی که می خواهید پاک کنید، انتخاب شود.

دستور clean را تایپ کرده و اینتر را فشار دهید تا دیسک پاک شود. در ادامه می توانید مراحل بالا را برای فرمت کردن هارد از کنسول Disk Management دنبال کنید.

منبع: زومیت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

2 × دو =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *