مروری بر تازه های کتاب صوتی دیماه 1400

نویسنده: رقیه شفیعی

در این مطلب، قصد داریم فهرستی از تازه ترین کتب را که فقط به جهت استفادۀ نابینایان و کم بینایان به گوهر صوت آراسته شده اند، تقدیم گوش هایی کنیم که علاقه مند به شنیدن، از زبانِ یار مهربان هستند. لازم به ذکر است علاقه مندان می توانند کتاب های معرفی شده و سایر کتب ضبط شده را از تمامی مراکز کتابخانه ای ویژۀ نابینایان در سراسر کشور، مطالبه کنند.

اما فهرست کتاب های تازه ای که در این شماره با شما به اشتراک گذاشته ایم:

*«تجسمی نو برای نابینا»، گزیده ای از مقالات، سخنرانی ها و مصاحبه های «هلن کلر» با ترجمۀ شهاب آتشکار است که نشر میر، سال 1393 در 97 صفحه به چاپ رسانده است.

در مقالۀ «تجسمی نو برای نابینا» می خوانیم: من از شیرینی پزی ها، کارخانه ها و زاغه های شلوغ نیویورک و واشنگتن دیدار کرده ام؛ البته که نمی توانستم کثیفی ها را ببینم؛ اما اگر نمی توانستم ببینم، می توانستم بوی آن را استشمام کنم. من توانستم با دستان خودم بچه های ریز نقشی را لمس کنم که از برادران و خواهران کوچک ترشان مواظبت می کردند؛ در حالی که مادران شان در کارخانه هایی در همان نزدیکی، از ماشین های تولید مواظبت می کردند. فراتر از کتاب ها و تجارب شخصی، من این امتیاز را داشتم که ذهنم را با فکرکردن تمرین دهم. در صحبت هایی که با بسیاری از مردم داشته ام، تفکر، بچه و نابالغ باقی مانده است؛ در میان تحصیل کردگان، اندیشیدن امری نادر است و ذهن شان به مرور زمان تبدیل به ماشین های خودکار می شود. اگر کسی فکر کند، لاجرم به نتایجی می رسد و این نتایج، همیشه نه مطبوع که نیشتری بر روح است؛ اما از نظر من، اندیشیدن موهبتی گران بها و مسئولیتی ژرف است.

*«هجوم به خانۀ صدیقۀ طاهره علیها السلام» اثر عبدالرضا مهدی را نشر تک سال 1391 در 251 صفحه تقدیم علاقه مندان کتب مذهبی کرده است.

در این کتاب قصد آن است که تصویری خالی از موضع گیری نابخردانه دربارۀ یکی از رویداد های زندگی دخت پیامبر خدا، محمد مصطفی (ص) ارائه شود. سعی بر  آن است که اصول مطالبی که بدان استدلال می شود، از کتب معتبر شیعه و سنی بوده و نظرات طرفین نیز بررسی شود.

*«زنان نامدار»، نوشتۀ محمود طلوعی را نشر علم سال 1390 در 416 صفحه تقدیم علاقه مندان تاریخ کرده است.

این کتاب شرح حال زنانی را در بر می گیرد که هریک به مناسبتی در طول تاریخ شهرت یافته اند. با شرح احوال زنان نامدار و تأثیرگذار عهد باستان آغاز می شود و با تاریخ پیش می رود. شرح حال زنانی که بیشترین تأثیر را در طول تاریخ بر جای گذاشته اند، مفصل تر است و در مورد بعضی از آنان، فصل جداگانه ای اختصاص یافته؛ ولی بخش عمدۀ کتاب در مورد زنانی است که هریک در دوره ای یا کشوری نقش آفرینی کرده اند یا در رشته ای مانند دانش و هنر و نویسندگی شهرت یافته اند. بخش پایانی کتاب، به زنان نامدار ایرانی اختصاص یافته است. ملاک اصلی شهرت و تأثیرگذار بودن، زنانی است که از آنان نام برده شده و خصوصیات نیک یا بدشان در شرح احوال شان آمده است.

*«تقریرات مصدق در زندان (دربارۀ حوادث زندگی خویش)»، یادداشت شده به اهتمام جلیل بزرگمهر را انتشارات دکتر محمود افشار با همکاری نشر سخن سال 1399 در 219 صفحه روانۀ بازار کتاب کرده است.

این اثر که به همت جلیل بزرگمهر به یادداشت درآمده و سخنان دکتر محمد مصدق را دربارۀ حوادث زندگی خویش در بردارد، به کوشش ایرج افشار تحریر و تنظیم شده است. جلیل بزرگمهر در فاصلۀ دادگاه های بدوی و تجدید نظر دکتر مصدق، ملاقات هایی را با وی ترتیب داد که در مجموع بیست و دو جلسۀ این ملاقات ها، گفت و گوهای خود با دکتر مصدق را مکتوب کرده و حتی برخی از آن ها را برای وی خوانده و اصلاحات مدنظر او را نیز اعمال نموده است.

اثر با خاطراتی از دورۀ مشروطه و ملاقات هایی با محمدعلی شاه آغاز می شود و سپس به وقایع تفلیس و باتومی می پردازد. این چهرۀ بزرگ ملی و سیاسی از عنفوان جوانی به طور پیوسته بین ایران و کشورهای دیگر جهان در حال رفت و آمد بوده؛ لذا از تحصیلات در پاریس و سوئیس گرفته تا اقامت در نوفل لوشاتو و قفقاز، هربار به جهتی به کشورهای مختلف پا می نهاد و سپس به میهن باز می گشت. این کتاب علاوه بر شرح اقامت دکتر مصدق در کشورهای خارجی و حتی ایالت های مختلف ایران، رویدادهای برجستۀ زندگی او را بازگو می کند و به مهم ترین جریان سیاسی و اقتصادی حیات دکتر محمد مصدق و حتی تاریخ ایران، یعنی ملی شدن صنعت نفت می پردازد.

در انتهای کتاب، علاوه بر سال شمار زندگی وی، نام اشخاص و تصاویر نیز قرار گرفته که می تواند توجه مخاطبان را جلب کند.

*«شکار شبانه» نوشتۀ صمد طاهری را نشر افراز در 128 صفحه منتشر کرده است.

در داستان های این مجموعه، روابط انسانی در اشکال مختلف واکاوی می شوند. نویسنده، خیانت و عشق را در برابر هم یا رو به روی احساسات متناقض دیگر قرار می دهد. تم غالب داستان ها، خیانت و جستجو است.

*«تکنیک های حرفه ای فن بیان، گویندگی و سخنوری»، اثری از خسرو محمودیان است که انتشارات نامۀ پارسی، سال 1396 در 192 صفحه به چاپ رسانده است.

بر هیچ کس پوشیده نیست که مهم ترین زمینه های پیشرفت و رسیدن به محبوبیت و در پی آن، رسیدن به موفقیت در جامعۀ کنونی ما، داشتن بیان خوب است؛ بیان خوب منجر به محبوبیت و محبوبیت منجر به موفقیت می شود؛ به همین خاطر، در این کتاب مجموعه ای از ساده ترین و در عین حال، جامع ترین روش هایی که می توان از طریق مطالعۀ آن و انجام تمرین های مستمر، در کوتاه ترین زمان، تغییرات واضحی را نسبت به گذشته در بیان ایجاد کرد، ارائه شده است؛ به گونه ای که این تغییر برای افراد پیرامون که تاکنون با فرد در تعامل بوده اند، به سادگی قابل تشخیص خواهد بود.

*«سه دختر حوا» رمانی از الیف شافاک با ترجمۀ مریم طباطبایی ها را نشر نون، سال 1396 در 448 صفحه روانۀ بازار کتاب کرده است.

کتاب، داستان زندگی زنی است که میان عشق و باورهایش قرار گرفته است. باورهایی که نمی داند کدام شان درست و کدام شان غلط است. جستجوی او برای درک مفهوم زندگی و عشق، او را به ورطه های تازه و ماجراهای گوناگون می کشاند.

*«مردم بدانند؛ مقاله های گزینش شده پیرامون نیاز های سیاسی، اجتماعی و تاریخی کشور»، تألیف هوشنگ مظاهری را نشر غزل سال 1381 در 88 صفحه منتشر کرده است.

این کتاب حاوی مقالاتی با عناوین «روحانی یا معمم، وصله پینه، امت برابری انسانی، افزایش شومی در ایران، سخنی با مدیرکل دادگستری استان اصفهان، محاکمۀ گروه کاوه، مطالعه و فروش آثار شریعتی، نوروز و تخریب، از خود فراری ها، صلوات اضافه، دلایل کاهش هم بستگی های روانی، اجتماعی و دینی در شهر تهران مقابله با موسیقی، نابینایان اسیر نردبان ترقی دیگران، نام و نام خانوادگی طولانی، در کربلا چه گذشت؟ نگرشی بر تحریف آن واقعه، تخریب آثار تاریخی، نقش غربیان مدفون در اصفهان در انتقال فرهنگ ایرانی و لبخند» است که هریک ممکن است برای خواننده جذابیت داشته باشد.

*«به جهنم و جاهای دیگر»، اثری از مادلین آلبرایت با ترجمۀ علی مجتهد زاده را نشر پارسه سال 1399 در 432 صفحه روانۀ بازار کرده است.

کتاب حاوی خاطرات مادلین آلبرایت پس از سال 2001 و پایان دوران کار دولتی اوست و در آن از ماجراهایی چون دوران وحشت محض پس از حوادث یازدهم سپتامبر، حملۀ آمریکا به عراق، رکود و ورشکستگی اقتصادی فراگیر در کشور، دوران زمامداری 3 رئیس جمهور کاملاً متفاوت در کشور و زایش دوبارۀ تمایلات ضددموکراسی در بسیاری کشورها و از جمله خود آمریکا سخن می گوید.

*«می ترسم یادت برود دوستم داشتی»، اثری از زیتا ملکی برای گروه سنی (ه) را کانون فکری کودکان و نوجوانان سال 1395 در 88 صفحه به چاپ رسانده است.

کتاب به پرداخت مناسب شخصیت ها و توصیف عمیق احساسات و افکار آن ها پرداخته و همچنین صحنه ها را با جزئیات توضیح می دهد و با این روش به بیان جذاب داستان می پردازد.

هرکس به من می رسید، دوست صمیمی اش را انتخاب کرده بود. دوستی که به او کفش و مداد رنگی و بلوزش را قرض بدهد. دوستی که با او از راز هایش بگوید و دو نفری انگشتری قدیمی را زیر درخت چناری خاک کنند.

دانلود نسخه ی صوتی نوشته.

منبع: ماهنامه ی نسل مانا.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نوزده − هشت =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *