جادوی اصوات در بازی اندرویدی Audio Wizards

نویسنده: علیرضا نصرتی: گیمر نابینا

بازی های اندرویدی بالاخص آنها که برای نابینایان و به صورت صوتی طراحی شده اند، قرار نیست خیلی داستان پیچیده ای داشته باشند. هدف بیشتر این است که کاربر مدتی در دریای اصوات غوطه ای بخورد و کمی هم عکس العمل های سریعش را در هنگام کار با صفحات لمسی به رخِ خودش یا شاید کمی هم بقیه کاربران بکشد. این، حکایتی است که در باره بازی اندرویدی این شماره از مجموعه پست های «بازی باز» هم صدق می کند.

«آدیو ویزاردز»، نام بازی جذابی است که این بار به سراغ آن رفته ایم. یک بازی ساده و سرگرم کننده که قیمتش حدود پنج دلار است اما اگر با ما همراه بشوید می توانید آن را به رایگان دریافت کنید. این بازی را یک گروه طراح بازی های صوتی ویژه نابینایان به نام «مای ترو ساوند» طراحی کرده است. یکی از مواردی که دستمایه مباهاتِ طراحان بازی شده، کیفیت قطعات موسیقی و صدا هایی است که در آن به کار رفته است. به گفته برنامه نویس های بازی، در ساخت موسیقی های آدیو ویزاردز از موزیسین های نابینا بهره گرفته شده است. اگر با پادکست صوتی بازی باز که در انتهای همین نوشته قابل شنیدن خواهد بود همراه شوید می توانید نمونه این صدا ها و قطعات موسیقی را بشنوید.

قصه آدیو ویزاردز از این قرار است که بازیکن، باید از اول تا آخر مشغول خنثی کردن خطراتی باشد که از سوی حریف به سمتش سرازیر می شود. در این بازی، ما با خطراتی از سوی عناصر چهار گانه معروف مواجهیم؛ البته در انتخاب این عناصر، یک اعمال سلیقه قرن بیست و یکمی هم پیش آمده و آن هم این است که الکتریسیته را جایگزین «باد» کرده اند؛ بنا بر این، در این بازی عناصر چهار گانه ما عبارت خواهند بود از: آب، آتش، خاک و الکتریسیته.

در آدیو ویزاردز، هر یک از عناصر چهار گانه، به شکل یک خطرِ کشنده، به شما نزدیک می شوند و کاری که شما باید به عنوان بازیکن انجام دهید این است که به سرعت، با گوش دادن به صدایی که می شنوید، نوع خطر را تشخیص دهید و به اصطلاح ضدش را انتخاب کنید و به سمت خطر پرتاب کنید تا آن را خنثی کنید. هر کدام از خطر هایی که به سمت شما پرتاب می شود، به مثابه یک تیغ دو لبه عمل می کند و یکجا ممکن است شما را بکشد اما در جایی دیگر احتمال دارد بتواند نجاتتان بدهد. در این بازی، خاک، الکتریسیته را خنثی می کند. الکتریسیته، خطر آب را از بین می برد و آب، آتش را خاموش می کند و آتش هم ضدِ خاک است.

روش انجام این بازی که البته در نسخه صوتی «بازی باز» هم به تفصیل به آن پرداخته ایم، بسیار ساده است؛ کافی است یک هدفون توی گوشتان بگذارید و تاکبک را قطع کنید و وارد صفحه بازی شوید. باید منتظر بمانید تا ببینید کدام یک از خطرات به شما نزدیک می شود. بسته به نوع صدا، می توانید نوع خطر را تشخیص دهید. آب، آتش، خاک و الکتریسیته، هر یک با گونه خاصی از هشدار صوتی به سمتتان پرتاب می شود. به محض نزدیک شدن صدا، باید با کشیدنِ انگشت بر روی صفحه، اول عنصر خنثی کننده را انتخاب کنید. برای انتخاب هر یک از عناصر، یک شکل خاص از کشیدن انگشت در نظر گرفته شده است. بعد از انتخاب، انگشت را به چپ می کشید و با این کار، عنصرِ خنثی کننده را به سمت عنصر کشنده پرتاب می کنید. اگر بتوانید به درستی از پس انجام این کار برآیید، خطر برطرف می شود و باید منتظر خطر بعدی بنشینید اما اگر در هر یک از مراحل کار اشتباهی رخ دهد، خطری که به سمتتان پرتاب شده، شما را خواهد کشت. با مرگ شما، بازی به پایان می رسد. تا زمانی که زنده اید و مشغول خنثی کردن خطرات، بازی به همین منوال ادامه می یابد و خبری از رفتن به مراحل بعد هم در کار نیست چون این بازی اساساً مرحله بعدی ندارد.

شما بعد از نصب این بازی روی گوشی خود، به داده های این بازی هم احتیاج دارید. بعد از بارگیری، فایل را از حالت فشرده خارج کنید و سپس پوشه ای را که مشاهده می کنید، به پوشه OBB در پوشه اندروید منتقل کنید. اندروید، نام پوشه ای است که با رفتن به فایل های شخصی و انتخاب حافظه دستگاه، قابل مشاهده خواهد بود.

در پادکستی که در انتهای همین پست درج شده، نحوه انجام بازی و نصب، راه اندازی و تنظیمات آن به صورت مفصل مورد بررسی قرار گرفته است. یک ربع برای شنیدنش وقت بگذارید. البته با این قید که چه هنگام شنیدن پادکست و چه در زمان انجام بازی، سعی کنید حتماً هدفون یا هندزفری را بر گوشتان داشته باشید. اگر از بازی هایی که در این سلسله نوشته ها معرفی می شود رضایت دارید، نوشته ها و پادکست ها را با سایر دوستان نابینایتان هم به اشتراک بگذارید.

دانلود پادکست صوتی.

منبع: ماهنامه ی مانا.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

هفت + 3 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *