پایان رسمی پشتیبانی مایکروسافت از ویندوز 7 و اضافه شدن دایرکت به نسخه ی وب اینستاگرام در چهل و یکمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر صفحه ی اخبار کامپیوتر

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در چهل و یکمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر و در صفحه ی اخبار کامپیوتر، به گزارش شرکت پکتوس، ده خبر از دنیای سخت افزار و نرم افزار کامپیوتر یا رایانه تقدیم شما گرامیان میگردد.

ابرآمد متولد شد؛ تلاش جدی همکاران سیستم در حوزه رایانش ابری

شرکت ابرآمد، زیرمجموعه ی همکاران سیستم، با هدف تمرکز روی حوزه ی رایانش ابری شروع به فعالیت کرده است.

به گزارش زومیت، همکاران سیستم رویداد تخصصی رایانش ابری را با اعلام اخبار جدید از فعالیتش طی سال جاری در سالن همایش های برج میلاد برگزار کرد. طی رویداد همکاران سیستم، خبر تولد شرکت «ابرآمد» برای عرضه ی خدمات رایانش ابری اعلام شد. همکاران سیستم پیش از این با «راهکاران ابری» خدماتی را در حوزه ی رایانش ابری دراختیار کاربران قرار می داد، اما راهکاران ابری در لایه ی «Software as a Service» (یا SaaS – نرم افزار به عنوان خدمت) قرار می گرفت.

ابرآمد درنتیجه ی مشارکت استراتژیک همکاران سیستم و شرکت رمیس برای عرضه ی خدمات رایانش ابری تأسیس شد. محمد سلطانی، مدیرعامل ابرآمد گفت کسب وکارها از فناوری اطلاعات انتظار دارند که از آن ها حمایت و پشتیبانی کند. هر کسب وکاری برای مدیریت بخش فناوری اطلاعات نیاز به چند مورد دارد:

۱. اطلاعات

۲. نیروی انسانی

۳. فرایند ها

۴. تکنولوژی

چند لایه در جهت مدیریت خدمات فناوری اطلاعات قرار دارد که عبارت اند از:

  • نرم افزارهای کاربردی
  • پلتفرم ها
  • منابع شبکه | منابع پردازشی | منابع ذخیره سازی
  • زیر ساخت های شبکه ارتباطی (شبکه محلی و گسترده)
  • تجهیزات کاربران

در کنار این لایه ها تداوم سرویس های فناوری اطلاعات و سیستم های مانیتورینگ و مدیریت قرار دارد که تمامی موارد فوق در کنار لایه ی امنیت قرار خواهند داشت.

ابرآمد با نگاه به چالش ها در کشور خودمان، سعی داشته سرویس هایی ارائه دهد که جوابگوی مشکلات فعلی باشند. سرویس هایی که ابرآمد ارائه می دهد را در ادامه مشاهده می کنید:

  • دیتا سنتر مجازی ابرآمد

این سرویس برای مدیریت خدمات فناوری اطلاعات، بخش منابع پردازشی، منابع شبکه، ذخیره سازی، امنیت و تداوم سرویس را تأمین می کند. راه اندازی سیستم فیزیکی دیتا سنتر مشکلات فراوانی دارد؛ بنابراین دیتا سنتر مجازی فواید زیادی برای کسب وکارها دارد.

  • ابر اختصاصی ابرآمد

مهم ترین سرویس ابرآمد، دیتا سنتر مجازی است

این سرویس همانند سرویس قبلی مخصوص کسب و کار هایی است که می خواهند مدیریت توسط خودشان انجام شود. در این حالت راهبری این ابر خصوصی کاملا برعهده ی مشتری است.

  • سرویس پلتفرم ابرآمد

این سرویس لایه ی پلتفرم  را پوشش کامل خواهد داد. نرم افزارها در سیستم ابری توسعه پیدا می کنند و از ابر به عنوان پلتفرم استفاده می شود.

  • دسکتاپ ابری

این سرویس لایه ی تجهیزات کاربران را پوشش می دهد و به صورت مجازی یک دسکتاپ کامل برای شما فراهم می کند که بتوان از هر جایی، بدون نیاز به دسترسی به سیستم شخصی به آن متصل شد.

  • سرویس شرایط بحرانی

این سرویس می تواند تداوم سرویس فناوری اطلاعات را در هر سازمان بر عهده بگیرد. مشتریان در قالب این سرویس می توانند دیتا سنتر دوم را به صورت مجازی در اختیار داشته باشند تا اگر سرور دچار مشکل شد، ارتباط با آن قطع نشود.

  • سرویس پشتیبان گیری ابرآمد

ابرآمد در این سرویس به عنوان بکاپ پاسخگو خواهد بود. از این سرویس می توان به عنوان نسخه ی دوم یا سوم اطلاعات یا حتی به صورت ترکیبی استفاده کرد. پیاده سازی مدل های مختلف در سرویس پشتیبان گیری ابرآمد نامحدود خواهد بود و در آن اطلاعات به صورت رمزگذاری شده و امن قرار دارد.

با سرویس های شرکت ابرآمد می توان چالش های کمتری در حوزه فناوری اطلاعات داشت؛ هزینه ها را کاهش داد و سرعت و افزایش فرایند های سطح بالا را تجربه کرد.

XPG در نمایشگاه CES 2020، تجهیزات جدید گیمینگ به نمایش گذاشت

XPG از زیربرندهای ای دیتا محسوب می شود که امسال در نمایشگاه CES و با همکاری اینتل، حضوری جدی خصوصا در بخش محصولات گیمینگ داشت.

به گزارش زومیت، شرکت ای دیتا (Adata) تولیدکننده ی محصولات XPG، آخرین دستاوردهای خود را در نمایشگاه CES 2020 در لاس وگاس به نمایش گذاشت. XPG محصولات با کارایی بالا برای کاربران حرفه ای، گیمرها، علاقه مندان ورزش های الکترونیک (eSports) و عاشقان فناوری تولید می کند. محصولاتی که در این نمایشگاه به نمایش درآمدند، شامل طیف کاملی از لوازم جانبی گیمینگ، انواع تجهیزات کامپیوتر شخصی (PC) درایو های ذخیره سازی SSD و حافظه های DDR4 بود. XPG در نمایشگاه امسال، ورود جدی به دنیای کامپیوترهای شخصی را اعلام کرد و اولین محصولات خود را در دسته های لپ تاپ گیمینگ، Mini PC  یا کامپیوترهای شخصی کوچک و مانیتور گیمینگ به نمایش گذاشت.

کامپیوترهای شخصی و نمایشگرها

XPG از زیرمجموعه های ای دیتا محسوب می شود که توانایی های اثبات شده ای در تولید حافظه ی رم و SSDهای گیمینگ دارد. آن ها با بهره گیری از سابقه ی طولانی در تولید قطعات سخت افزاری، در حال گسترش محصولات خود به سایر حوزه های کامپیوتر و مانیتورهای ویژه بازی هستند. در غرفه XPG در CES 2020، بازدید کنندگان شاهد عرضه ی لپ تاپ جدیدی به نام XPG XENIA 15 بودند؛ لپ تاپ ۱۵/۶ اینچی که با همکاری شرکت اینتل ساخته شده است. لپ تاپ جدید XPG، نمایشگری از نوع Full HD IPS دارد. از قابلیت های دیگر لپ تاپ مذکور می توان به جدیدترین پردازنده ی نسل نهم Core i7 اینتل و SSD پرچم دار XPG یعنی SX8200 Pro M.2 اشاره کرد که جوایز و افتخارات گسترده ای را در سابقه دارد.

علاقه مندان به بازی های کامپیوتری در نمایشگاه CES امسال، تجربه ی کار با XPG GAIA mini PC را نیز داشتند که باز هم با همکاری اینتل ساخته شده بود. کامپیوتر شخصی کوچک XPG مجهز به یک کیس کوچک پنج لیتری، یک درگاه PCI قابل جایگزینی با پشتیبانی از ظرفیت هشت اینچ و یک منبع تغذیه  ۵۰۰ واتی کوچک بود. به علاوه شرکت سازنده گواهینامه ی 80 PLUS Platinum را نیز برای کامپیوتر شخصی کوچک خود دریافت کرده است.

از محصولات دیگر XPG در نمایشگاه CES 2020 می توان به مانیتور گیمینگ XPG PHOTON اشاره کرد؛ یک نمایشگر ۲۷ اینچی مجهز به پنل IPS که برای اولین بار از تکنولوژی Vivid Color شرکت PixelDisplay برای مراقبت از چشم کاربران بهره می برد. این تکنولوژی جدید برای کاهش خستگی چشم در محیط های تاریک، اشعه و پرتوهای مضر آبی را حذف می کند. XPG PHOTON با فناوری جدید می تواند بین طیف گسترده ای از رنگ ها در طول روز و یک تجربه ی شگفت انگیز از رنگ ها در طی شب تغییر کند.

تجهیزات کامپیوتر شخصی

کیس ایستاده XPG VOLTA از محصولات خاص ای دیتا در نمایشگاه امسال بود که گزینه ای قابل توجه برای گیمرهای حرفه ای محسوب می شود. کیس جدید XPG، ساختاری عمودی و ایستاده برای جریان بهتر هوا و ظاهری شیک با طراحی استوانه ای دارد. لایه های فلزی باکیفیت، با ظاهری شیشه ای و نورپردازی RGB، جلوه ای چشم نواز را در کیس ولتا خلق می کند. بدنه ی کیس نیز به چهار چرخ چندجهته مجهز شده است که حرکت آن را برای کاربر آسان می کند. XPG در کیس جدید خود از مادربردهای E-ATX استفاده می کند که فضاهای زیادی روی آن ها تعبیه شده است. در این کیس، سه کارت گرافیک با حداکثر اندازه و چندین خنک کننده روی صفحه ی مادربرد با دسترسی راحت قرار می گیرد.

از تجهیزات دیگر مرتبط با کامپیوترهای شخصی در غرفه ی XPG می توان به محصولات در دسته ی DRAM و SSD اشاره کرد. در میان آن ها، سه SSD با مفهوم جدید PCIe Gen4 وجود دارد (با نام های SAGE، INDIGO و PEARL) که سرعت خواندن تا هفت هزار مگابایت بر ثانیه و سرعت نوشتن تا ۶ هزار  مگابایت بر ثانیه را ارائه کرده و همچنین از NVMe 1.4 و جدیدترین پلتفرم AMD پشتیبانی می کنند. قابلیت های مذکور، این محصولات دسته ی حافظه را برای گیمرها، تولیدکننده های محتوا و کاربردهای 5G ایده آل می کند. SSDهای SU630 و SX8100، هردو تا ظرفیت چهار ترابایت در غرفه ی XPG به نمایش درآمدند.

SSDهای اکسترنال SE900G و SE770G RGB هم از این گروه، در نمایشگاه حضور داشتند. مهم ترین ویژگی این درایوهای اکسترنال مذکور، سرعت نوشتن تا دو هزار مگابایت بر ثانیه است. XPG همچنین دو ماژول جدید DRAM با نورپردازی RGB (با نام های XPG DARKMOON و XPG SYDYRU) را با فرکانس های حداکثر 4800 مگاهرتز و ظرفیت هایی تا ۳۲ گیگابایت ارائه خواهد کرد.

لوازم جانبی

XPG در نمایشگاه CES 2020 علاوه بر محصولات اصلی، از لوازم جانبی کامپیوترهای شخصی و گیمینگ هم رونمایی کرد. هدفون گیمینگ XPG PRECOG مجهز به درایورهای الکترواستاتیک دینامیک و طراحی ارگونومیک، یکی از تجهیزات معرفی شده در نمایشگاه امسال بود. این هدفون برای ارائه  ی صدای رسا و باکیفیت طراحی شده و تأییدیه  Hi-Res دارد. هدفون مذکور به حالت FPS مجهز است که موقعیت مکانی کاربر را برای ارائه ی کیفیت صدای بالاتر تشخیص می دهد.

ماوس XPG HEADSHOT از لوازم جانبی دیگری زیربرند ای دیتا در نمایشگاه امسال بود که به لطف ساختار مشبک و تطبیق پذیر و مواد به کار رفته در ساخت، یک فرم فوق العاده سبک را شکل می دهد که تجربه ی گیمینگ مناسبی را به همراه دارد. این ماوس به کمک موتور هوش مصنوعی XPG، می تواند براساس اندازه  دست کاربر، حالت دست گرفتن و نگه داشتن، سطح تماس و المان های طراحی سفارشی از جمله نام آواتار یا لوگوی تیم، شخصی سازی شود.

AMD در رقابت با انویدیا، سرعت های کلاک Radeon RX 5600 XT را افزایش داد

AMD به شرکای خود اجازه داده تا طرح های سفارشی کارت گرافیک RX 5600 XT را به لطف بایوس جدید، با سرعت های کلاک بالاتری تولید کنند.

به گزارش زومیت، به نظر می رسد در واکنش به اقدام اخیر انویدیا در کاهش قیمت پردازنده ی گرافیکی جی فورس RTX 2060، شرکت AMD نیز تصمیم گرفته سرعت های کلاک بالاتری را در کارت گرافیک رادئون RX 5600 XT ارائه کند. قیمت کارت گرافیک جی فورس RTX 2060 انویدیا در ایالات متحده کاهش یافت و به ۲۹۹ دلار رسید. کاهش غافلگیرکننده ی قیمت این محصول، خرید RTX 2060 را به گزینه ی بهتری در قیاس با کارت گرافیک نوظهور رادئون RX 5600 XT تبدیل می کند. اما گویا AMD نیز چندان دست بسته نیست و چند ترفند برای پاسخگویی به این اقدام انویدیا در آستین دارد.

هنگامی که AMD کارت گرافیک خود را تحت مدل رادئون RX 5600 XT رونمایی کرد، بازار کارت های گرافیکی مصارف عام در بازه ی قیمت ۲۵۰ تا ۳۰۰ دلاری به شدت تحت تأثیر قرار گرفت. اما شریک تجاری انویدیا در ایالات متحده، EVGA، به سرعت پاسخ خود به محصول جدید AMD که نسخه ی KO از کارت گرافیک جی فورس RTX 2060 بود را روانه ی بازار کرد. محصول جدید EVGA با قیمت پایه ی ۲۷۹ دلاری، درحالی که بازدهی و عملکرد بهتر و نیز ویژگی های بیشتری نسبت به آخرین عضو از خانواده ی Navi از کارت های گرافیک AMD دارد، درست در مقابل این محصول قرار گرفته است. مشخص بود که مقابله به مثل با کارت گرافیک جدید AMD تنها مختص به EVGA نیست و شرکت های دیگر نیز به زودی از روند مذکور پیروی خواهند کرد. البته چنین انتظاری نیز بیجا نبود و دیروز انویدیا نیز قیمت کارت های گرافیک RTX 2060 را به ۲۹۹ دلار کاهش داد.

حال که انویدیا هرچه در چنته داشته روی دایره ریخته است، نوبت AMD رسیده تا تدابیر متقابلی را پیشه کند که همین اتفاق نیز رخ داده و شرکت مذکور به شرکای خود اجازه داده تا طرح های سفارشی کارت گرافیک RX 5600 XT را به لطف بایوس جدید، با سرعت های کلاک بالاتری تولید کنند. بایوس جدید این امکان را برای شرکای AMD فراهم می کند تا کارت های گرافیک رادئون RX 5600 XT را با سرعت های کلاک بالاتری نسبت به چیزی که AMD و خودشان وعده داده بودند برای کاربران مهیا کنند. جزئیات این محصول از قبیل پیکربندی هسته و حافظه، همانند سابق بوده و کارت گرافیک یادشده از ۲۳۰۴ پردازنده ی جریانی (stream)، شش گیگابایت حافظه ی VRAM و پهنای باسِ ۱۹۲ بیتی بهره می برد، اما سرعت های کلاک افزایش یافته اند.

Videocardz، وب سایت حوزه ی فناوری، گزارش می دهد یکی از شرکای AMD با نام Sapphire که کارت های گرافیک این شرکت را سفارش سازی می کند، هم اکنون نیز سرعت های کلاک جدیدی برای محصول خود تحت مدل RX 5600 XT PULSE ارائه کرده است. کلاک گیم و کلاک بوست کارت گرافیکی مذکور، قبلا به ترتیب ۱۵۶۰ و ۱۶۲۰ مگاهرتز بود، اما حالا فرکانس گیم ۱۶۱۵ مگاهرتز و فرکانس بوست ۱۷۵۰ مگاهرتز است. سرعت حافظه نیز از مقدار پیشین ۱۲ گیگابیت برثانیه، به ۱۴ گیگابیت برثانیه رسیده است. به دلیل چنین افزایشی در سرعت حافظه، پهنای باند حافظه تا ۳۳۶ گیگابایت بالا رفته و با کارت گرافیک RTX 2060 برابری می کند.

تمامی این موارد سبب شده تا توان مصرفی اندکی افزایش بیابد و از ۱۵۰ وات به ۱۶۰ وات برسد. ۸ درصد افزایش فرکانس بوست و ۳ درصد افزایش سرعت کلاک گیم باعث خواهد شد تا عملکرد گیمینگ نسبت به میزان اولیه ۵ تا ۱۰ درصد بهتر شده و رادئون RX 5600 XT عملکردی بسیار شبیه به RTX 2060 داشته باشد. اما کارت گرافیک یادشده ی انویدیا، هنوز هم ویژگی های بهتری در سطح برد الکترونیکی داشته و به لطف بهره گیری از معماری گرافیکی تورینگ، کارایی بهتری دارد.

به تازگی برخی از اعداد و ارقام مرتبط با عملکرد کارت گرافیک Radeon RX 5600 XT PULSE شرکت Sapphire پس از اورکلاک در بنچمارک 3DMark ظاهر شده است. در بنچمارک یادشده، با اینکه عملکرد کارت گرافیک Radeon RX 5700 هنوز ۱۰ درصد بهتر از  محصول جدیدتر AMD است، اما جهش بزرگ در عملکرد پردازنده ی گرافیکی رادئون RX 5600 XT PULSE نیز قابل انکار نیست.

پیش تر نیز بنچمارک هایی از عملکرد کارت گرافیک رادئون RX 5600 XT منتشر شده بود و انتظار می رفت این محصول با قیمت ۲۷۹ دلاری در ایالات متحده، عملکردی فراتر از GTX 1660 Ti و GTX 1660 SUPER انویدیا داشته باشد. موارد زیر برخی از بنچمارک های به دست آمده توسط 3DMark را نمایش می دهد:

  • RX 5600 XT 3DMark Time Spy: امتیاز گرافیکی ۶۴۴۶ و امتیاز کلی ۵۸۸۴
  • RX 5600 XT 3DMark Time Spy Extreme: امتیاز گرافیکی ۲۸۱۵ و امتیاز کلی ۲۵۷۶
  • RX 5600 XT 3DMark Time Spy Extreme: امتیاز گرافیکی ۲۷۹۱ و امتیاز کلی ۲۸۹۱
  • X 5600 XT Fire Strike: امتیاز گرافیکی ۱۸۹۰۶ و امتیاز کلی ۱۴۳۴۱
  • RX 5600 XT Fire Strike Extreme: امتیاز گرافیکی ۹۱۹۸ و امتیاز کلی ۸۰۸۷
  • RX 5600 XT Fire Strike Ultra: امتیاز گرافیکی ۴۷۳۸ و امتیاز کلی ۴۶۷۲
  • RX 5600 XT Fire Strike Ultra: امتیاز گرافیکی ۴۷۵۶ و امتیاز کلی ۴۶۸۸

پیش تر AMD نشان داده  بود که کارت گرافیک RX 5600 XT تا ۱۵ درصد سریع تر از GTX 1660 SUPER و ۲۰ درصد سریع تر از پردازنده ی گرافیکی GTX 1660 Ti است، اما با اضافه کردن سرعت های کلاک انتظار می رود تا عملکرد این محصول حتی بهتر از چیزی باشد که قبلا ذکر شده بود. باتوجه به موارد یادشده، انتظار می رود تا رادئون RX 5600 XT با قیمت ۲۷۹ دلار به علاوه ی مالیات بر مدل سفارشی بالارده، در روز ۲۱ ماه ژانویه روانه ی بازار شود.

کارت گرافیک ASUS Dual GeForce RTX 2070 Mini معرفی شد

به تازگی کارت گرافیک کوچک و در عین حال قدرتمند ایسوس با طولی کمتر از ۲۰ سانتی متر معرفی شده است.

به گزارش زومیت، یکی از محصولات جدید «ایسوس» برای عرضه در سال ۲۰۲۰ کارت گرافیک ASUS GeForce RTX 2070 Dual Mini است که برای سیستم های کوچک و کامپیوترهای Intel NUC طراحی شده است. درادامه، با این کارت گرافیک آشنا خواهیم شد.

کارت گرافیک ASUS GeForce RTX 2070 Dual Mini از تراشه ی RTX 2070 بهره برده و در ابعادی بسیار کوچک با طول ۲۰ سانتی متر طراحی شده است. هدف ایسوس از طراحی GeForce RTX 2070 Dual Mini، استفاده در کیس های Mini و کامپیوترهای کوچک Intel NUC است. اینتل نسل جدید کامپیوترهای کوچک Intel NUC 9 Extreme Kit و NUC 9 Pro Kit را در نمایشگاه CES 2020 رونمایی کرده بود.

کارت گرافیک ASUS GeForce RTX 2070 Dual Mini با قیمتی درحدود ۵۲۵ دلار روانه بازارهای جهانی شده؛ اما تاکنون فقط در چند کشور، ازجمله انگلستان دیده شده است. این کارت گرافیک کوچک برای تهویه از دو عدد فن بهره برده و به گفته ی ایسوس، طراحی خنک کننده ی آن به گونه ای است که در کیس های کوچکی نظیر کامپیوترهای NUC، بیشترین بازدهی را باتوجه به دریچه های هوا به همراه داشته باشد.

ایسوس این کارت گرافیک را به گونه ای طراحی کرده است که هیت سینک و لوله های هادی حرارتی مسی حداکثر بهره برداری خنک سازی را از بخش توری مانند پنل انجام می دهد و حتی ادعا می شود طراحی این کارت گرافیک کوچک درمقایسه با رقبای بزرگ تر خود قابلیت کار در دمای کمتر را فراهم کرده است. افزون بر ایسوس، شرکت های دیگری ازجمله Zotac پیش از این کارت های گرافیک قدرتمندی نظیر تراشه های RTX 2070 را در ابعاد کوچک طراحی و معرفی کرده اند.

کارت گرافیک ASUS GeForce RTX 2070 Dual Mini در دو مدل عرضه می شود که تنها تفاوت آن ها در فرکانس GPU خلاصه می شود: مدلی با فرکانس های ۱،۴۱۰ تا ۱،۶۵۰ مگاهرتز و مدل دیگر با فرکانس بوست ۱،۶۸۰ مگاهرتز. ایسوس اعلام کرده است به زودی نسخه های مینیاتوری از کارت های گرافیک دیگری نظیر GTX 1660 Ti و RTX 2060 را تولید خواهد کرد.

مرورگر جدید Edge مبتنی بر کرومیوم برای کاربران ویندوز و مک منتشر شد

مایکروسافت مطابق وعده ای که داده بود، ۱۵ ژانویه به طور رسمی مرورگر جدید Edge مبتنی بر کرومیوم را منتشر کرد و در اختیار کاربران قرار داده است.

به گزارش زومیت، مایکروسافت ۱۵ ژانویه به طور رسمی مرورگر Edge مبتنی بر کرومیوم را منتشر کرد. این مرورگر با یک لوگوی جدید همراه شده است. مرورگر Edge Chromium در حال حاضر از صفحه ی رسمی مایکروسافت قابل دانلود است و از سیستم عامل های اندروید، iOS، macOS، ویندوز ۱۰، ویندوز ۸/۱، ویندوز ۸ و حتی ویندوز پشتیبانی نشده ی ۷ پشتیبانی می کند. البته هنوز اعلام نشده که این مرورگر جدید تا چه زمانی از ویندوز ۷ پشتیبانی خواهد کرد.

مرورگر Edge مبتنی بر کرومیوم با ویژگی هایی جدید ارائه شده که می توان به قابلیت حفظ حریم خصوصی، بهینه سازی برای ویندوز ۱۰، امنیت در سطح شرکتی، پشتیبانی از افزونه های مرورگر کروم و دسترسی به افزونه ها از طریق Microsoft Store یا Chrome Web Store اشاره کرد. مانند همه ی مرورگرهای مدرن، Edge نیز دارای گزینه های مختلفی برای محافظت از کاربران است و از قابلیت محافظت در برابر ردیاب های آنلاین نیز بهره برده است. از سوی دیگر قابلیت هایی چون حالت مطالعه، امکان تعویض پروفایل و هر قابلیت کاربردی دیگری که انتظار داریم، در این نسخه ارائه شده است و اگر به دنبال یک مرورگر جدید و مدرن هستید حتما این نسخه جدید Edge را دانلود و نصب کنید.

مرورگر Edge Chromium از یک ویژگی جالب دیگر هم بهره برده که برای کاربران سازمانی بسیار کاربردی خواهد بود این ویژگی درواقع حالت اینترنت اکسپلورر است که به شرکت ها این امکان را می دهد تا سایت های قدیمی را به راحتی باز کنند. همچنین این مرورگر از پخش ویدیو های 4K نتفلیکس با پشتیبانی از Dolby Atmos و Dolby Vision برخوردار است، بطوریکه در مقایسه با کروم یک مزیت به شمار می رود. به طور کلی با تسلط مایکروسافت بر ویندوز، می توان گفت که مرورگر اج فرصت و موقعیت بهتری نسبت به دیگر مرورگرها دارد و این یک واقعیت است که اج مبتنی بر کرومیوم اکنون سازگارتر از همیشه ارائه شده است.

مایکروسافت ادعا می کند که نسخه ی جدید Edge دوبرابر سریع تر از نسخه ی قبلی این مرورگر بوده و این سرعت به لطف پلتفرم کرومیوم صورت گرفته است. به هر جهت باید ببینیم این مرورگر در مقابل رقبایی مانند Firefox و Chrome چگونه خود عمل خواهد کرد.

از نظر فنی مرورگر جدید مایکروسافت، درواقع ۷۹اُمین نسخه پایدار Edge است و نسخه ی Edge 80 قرار است در ماه فوریه ارائه شود و در نهایت نیز به روزرسانی های منظم هر ۶ هفته در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت.

کاربران ویندوز ۱۰ در هفته های آینده به صورت خودکار این مرورگر جدید را دریافت خواهند کرد اما امکان دانلود دستی این مرورگر نیز وجود خواهد داشت. کاربرانی هم که نسخه ی قدیمی Edge را نصب کرده اند، می توانند نسخه جدید این مرورگر را با حفظ برخی اطلاعات شخصی، جایگزین نسخه ی قبلی کنند.

مایکروسافت با پایان پشتیبانی از ویندوز 7، بیانیه ای در این باره منتشر کرد

مایکروسافت مدت ها است که به میلیون ها کاربر خود هشدار می دهد تا سیستم عامل خود را از ویندوز ۷ به ویندوز ۱۰ ارتقا دهند.

به گزارش زومیت، از روز سه شنبه، ۱۴ ژانویه (۲۴ دی)، مایکروسافت پشتیبانی از ویندوز ۷ را متوقف کرد و این بدان معنی است که هر کاربری که هنوز از این سیستم عامل دسکتاپ استفاده می کند، با خطر حمله های سایبری و اشکالات نرم افزاری کامپیوتر رو به رو خواهد شد. درواقع کاربرانی که هنوز از ویندوز ۷ استفاده می کنند پس از پایان پشتیبانی مایکروسافت، دیگر از به روزرسانی های امنیتی بهره مند نخواهند شد. در این میان مایکروسافت به کاربران خود هشدار داده و اعلام کرده است که به روزرسانی و ارتقا به ویندوز ۱۰ باید به همراه یک سیستم دسکتاپ جدید صورت گیرد. درواقع کاربران باید سیستم های قدیمی خود را کنار بگذارند و ارتقا سیستم های قدیمی به ویندوز ۱۰، قدم مکفی نخواهد بود. براساس بیانیه ی جدید مایکروسافت بهتر است کاربران کامپیوتر شخصی جدیدی بخرند و دستگاه های فعلی خود را به روزرسانی نکنند. به گفته ی مایکروسافت:

برای اکثر کاربران ویندوز ۷، ارتقا به یک دستگاه جدید با ویندوز ۱۰ پرو بهتر است. دستگاه های سرفیس سریع تر، سبک تر، قدرتمندتر و ایمن تر هستند و با قیمت های مناسبی در اختیارتان خواهند بود که میانگین قیمتی پایین تری نسبت به کامپیوترهای شخصی هشت سال پیش دارند. درنتیجه توصیه ی ما به شما کاربران ویندوز ۷ این است که ویندوز ۱۰ را روی دستگاه های قدیمی خود نصب نکنید، زیرا برخی از دستگاه های ویندوز ۷ با سیستم  عامل ویندوز ۱۰ سازگار نیستند یا امکان دسترسی به تمامی ویژگی های ویندوز ۱۰ در دستگاه های قدیمی وجود نخواهد داشت.

به گفته ی مایکروسافت، کاربران همچنان می توانند پس از پایان پشتیبانی از ویندوز ۷ به صورت عادی از این سیستم عامل قدیمی و محبوب استفاده كنند اما در برابر آسیب پذیری های امنیتی جدید محافظت نخواهند شد. در نهایت با استفاده از ویندوز ۷ پس از پایان پشتیبانی، کامپیوتر شما در برابر خطرات امنیتی و ویروسها آسیب پذیرتر می شود که این خبر بدی برای کاربران ویندوز ۷ خواهد بود.

در حال حاضر، تقریبا ۴۰۰ میلیون کاربر هنوز از سیستم عامل ویندوز ۷ استفاده می کنند که باید هرچه زودتر فکری برای این موضوع کنند. به گفته ی مایکروسافت، به طور ایده آل بهتر است تا این کاربران زودتر دستگاه های جدید با ویندوز ۱۰ را خریداری کنند. در نهایت اگر قادر به خرید محصولات جدید نیستند باید به طور موقت دستگاه های فعلی و قدیمی خود را طی دو روز آینده به ویندوز ۱۰ ارتقا دهند. مایکروسافت بعد از ۱۴ ژانویه ۲۰۲۰ به پشتیبانی از سیستم عامل ویندوز ۷ پایان داد.

ابزار جدید مایکروسافت برای مبارزه‌ با کودک آزاری آنلاین

ابزار چت در بسیاری از پلتفرم های بازی به ابزار سوء استفاده از کودکان تبدیل شده  است. حالا مایکروسافت با طراحی ابزاری جدید به مبارزه با این معضل رفته است.

به گزارش زومیت، مایکروسافت ابزار جدیدی برای شناسایی سوء استفاده از کودکان در چت های آنلاین منتشر کرده  است. پروژه ی آرتمیس براساس تکنیک مایکروسافت در ایکس باکس، امروزه در اختیار دیگر شرکت های چت آنلاین هم قرار گرفته است. دلیل طراحی و تولید این ابزار افزایش سوء استفاده های جنسی از کودکان در چت های آنلاین است.

آرتمیس کلمات و الگوهای گفتاری و پیام های مشکوک را تشخیص می دهد و با پرچم گذاری آن ها، کار را برای ناظر انسانی آسان می کند. در مرحله ی بعدی، براساس نوع پیام و مکالمه، به پلیس یا دیگر مقام های قانونی خبر داده می شود. اگر ناظر درخواست یا تصاویری از سوء استفاده ی کودکان را مشاهده کند، برای اقدامات بعدی به مرکز ملی کودکان مفقود و سوءاستفاده شده اطلاع می دهد. کوردوآ، مدیرعامل سازمان فناوری غیرانتفاعی Thorn است که با هدف پیشگیری از سوءاستفاده ی کودکان فعالیت می کند. وی در این باره می گوید:

سوءاستفاده تقریبا در تمام پلتفرم های مجهز به چت آنلاین وجود دارد؛ بنابراین، به جای سرزنش پلتفرم ها باید آن ها را به استفاده از ابزار پیشگیری تشویق کنیم. اگر کسی بگوید سوءاستفاده ای در پلتفرمش وجود ندارد، باید به بینایی او شک کرد.

طبق گزارش های نیویورک تایمز در دسامبر، پلتفرم های چت آنلاین زمینه ای برای شکارچیان کودکان فراهم کرده اند. این شکارچیان در ابتدا با قربانیان خود رفتاری دوستانه دارند و سپس به زندگی آنلاین و آفلاین آنان نفوذ می کنند. اغلب پلتفرم های بزرگ مثل Xbox Live مایکروسافت، با مشکل سوء استفاده از کودکان دست   و پنجه نرم  می کنند. طبق گزارش تایمز در سال ۲۰۱۷، مردی به دلیل تهدید کودکی به تجاوز و قتل در چت Xbox Live، به ۱۵ سال حبس محکوم شد.

روش های آشکارسازی سوء استفاده های جنسی آنلاین از کودکان و سیاست های کنترلی در میان شرکت های گوناگون متفاوت هستند و به گزارش تایمز، بسیاری از شرکت ها از نقض احتمالی حریم خصوصی در پلتفرم های چت آگاه هستند. در سال ۲۰۱۸، فیسبوک از سیستمی برای به دام انداختن سوءاستفاده گران خبر داد که تماس اشخاص با تعداد زیادی از کودکان یا تعداد مسدودشدن را رصد می کند. گفتنی است دسترسی فیسبوک به داده های کاربران از هر پلتفرم دیگری بیشتر است.

به گفته ی Thorn، ابزار مایکروسافت دردسترس تمام شرکت های مجهز به چت آنلاین قرار می گیرد و به آن ها در تنظیم استانداردی برای نظارت بر سوءاستفاده گران و توسعه ی ابزارهای پیشگیری آینده کمک می کند. نظارت بر چت ها درباره ی کودک آزاری کار دشواری است؛ زیرا تفاوت های ظریف و کوچکی در مکالمه ها وجود دارد.

الیزابت جگلیک، استاد روان شناسی کالج جان جی. نیویورک، معتقد است کودک آزارها می توانند به راحتی و با دسترسی آسان، برای یافتن قربانیان خود وارد چت روم های آنلاین شوند. او می افزاید: در سی دقیقه، کودک آزارها می توانند به مکالمه ی جنسی با کودک برسند. شاید دسترسی حضوری به کودکان دشوار باشد؛ اما دسترسی آنلاین آسان تر است و اگر موفق نشدند می توانند سراغ قربانی بعدی بروند. سوءاستفاده ها فقط به یک پلتفرم محدود نمی شوند و کودک آزارها کودکان را در پلتفرم های متعدد تعقیب می کنند؛ بنابراین، می توانند نقاط متعددی برای سوء استفاده داشته باشند.

برای مثال، ممکن است سوءاستفاده گر در ابتدا از کودک عکس و سپس ویدئو بخواهد و بدین ترتیب سطح محتوای جنسی را افزایش دهد. کوردوا می افزاید: کودک احساس گناه و ترس می کند؛ به همین دلیل، شکارچی او را در پلتفرم های مختلف تعقیب می کند. برای مثال، می گوید تمام دوستانت را در فیسبوک می شناسم و اگر برایم ویدئو نفرستی، عکست را برای همکلاسی هایت می فرستم.

بیش از ۱۴ ماه از توسعه ی آرتمیس می گذرد. این پروژه نوامبر ۲۰۱۸ در رویداد Microsoft 360 Cross-Industry Hackathon با پشتیبانی اتحادیه ی جهانی WePROTECT و اتحادیه ی Child Dignity، دو گروه حمایت از کودکان، آغاز شد. در این پروژه، تیمی شامل Roblox و Thorn و Meet Group با مایکروسافت همکاری کردند. سرپرست پروژه، هانی فرید بود که ابزار PhotoDNA برای کشف و گزارش تصاویر کودک آزاری آنلاین را طراحی و ساخته است.

آرتمیس، جملات و کلمات مشکوک را شناسایی و پرچم گذاری می کند

برخی از جزئیات کاربردی ابزار آرتمیس هنوز مشخص نیستند؛ اما براساس نوع پلتفرم کاربردی، تغییر خواهند کرد. همچنین، هنوز مشخص نیست آرتمیس با برنامه های چت مجهز به رمزگذاری سرتاسر سازگار باشد یا چه گام های دیگری برای پیشگیری از PTSD (اختلال استرس) در میان ناظران برداشته شده است.

در حال حاضر، Thorn مشغول مدیریت و ارائه ی لایسنس برای برنامه ی آرتمیس و ارائه ی خدمات پشتیبانی برای آن است. اگرچه آرتمیس محدودیت هایی هم دارد  (مثلا فقط به زبان انگلیسی کار می کند)، گام بزرگی در مسیری صحیح به شمار می رود. شرکت هایی که از این ابزار استفاده می کنند، می توانند آن را برای مخاطب سفارشی سازی کنند. چت روی پلتفرم های بازی با چت روی اپلیکیشن های اجتماعی متفاوت هستند؛ بنابراین، فرصت زیادی برای تطبیق و تصحیح عملکرد این برنامه وجود دارد. به گفته ی کوردوآ، حالا زمان آن رسیده است تا پلتفرم ها از روش های نادرست خودمدیریتی به سمت پیشگیری از کودک آزاری حرکت کنند.

مایکروسافت در مطلبی درباره ی پروژه آرتمیس می گوید:

پروژه ی آرتمیس، راه حل مفیدی است؛ اما صرفا اولین گام برای مبارزه با کودک آزاری آنلاین است.

کوردوآ نیز معتقد است:

آرتمیس اولین گام برای شناسایی بهتر اتفاق ها است؛ بنابراین، تمام شرکت های ارائه کننده ی خدمات چت و ویدئو یا باید خود را با این برنامه تطبیق دهند یا زمینه را برای کودک آزاری در پلتفرم خود فراهم کنند.

کروم درخواست برای ارسال نوتیفیکیشن را متوقف می کند

گوگل اعلام کرد در به روزرسانی بعدی کروم، کاربرانی که درخواست های ارسال نوتیفیکیشن توسط سایت های مختلف را بلاک می کنند، دیگر این درخواست را برای هیچ سایتی مشاهده نخواهند کرد.

به گزارش زومیت، گوگل در نظر دارد در به روزرسانی بعدی کروم، یکی از مهم ترین ایرادهای این مرورگر را برطرف کند. بعد از این به روزرسانی، درخواست ارسال نوتیفیکیشن سایت های مختلف برای کاربرانی که معمولا این درخواست ها را بلاک می کنند، متوقف خواهد شد. این کاربران برای دریافت چنین نوتیفیکیشن هایی باید به بخش تنظیمات مرورگر خود مراجعه کنند.

قابلیت مذکور در قالب حالت «quieter» و برای نسخه های دسکتاپ و موبایل منتشر خواهد شد.

گوگل از سال گذشته، امکان بلاک کردن درخواست برای ارسال نوتیفیکیشن از طرف سایت ها را برای کاربران خود فراهم کرده است. گوگل در بخشی از یک پست روی بلاگ رسمی خود اعلام کرد، این درخواست ها که به دلایل مختلف از طرف سایت های مختلف برای کاربران ارسال می شوند، یکی از شکایت های شایع کاربران به شمار می روند:

اجازه ی دسترسی های ناخواسته در این زمینه، در فعالیت کاربر اختلال ایجاد می کنند و در عمل به تجربه ای بد برای او تبدیل خواهند شد.

مرورگرهای دیگر مانند فایرفاکس هم پیش از این به روزرسانی های مشابهی منتشر کرده اند. موزیلا این به روزرسانی خود را در روزهای اخیر منتشر کرد. نتایج بررسی های موزیلا نشان می دهد، بیشتر کاربران علاقه ای به دریافت نوتیفیکیشن از طرف سایت ها ندارند و دوست ندارند پیغام آن ها برای درخواست اجازه ی ارسال این نوتیفیکیشن ها را هم ببینند.

گوگل همچنین در تلاش است تا با نوتیفیکیشن های تبلیغاتی، بد افزاری و نوتیفیکیشن هایی که برای فریب کاربر ارسال می شوند، مقابله کند. گوگل می گوید اطلاعات جدید درباره ی فعالیت هایش در این زمینه را به زودی منتشر خواهد کرد.

افزونه Firefox Voice امکان کنترل مرورگر با صدا را می دهد

کنترل همه چیز با صدا ساده تر است و افزونه ی Firefox Voice نیز به تازگی امکان گشت و گذار در وب را با صدا و بیان عبارات فراهم کرده است.

به گزارش زومیت، Firefox Voice افزونه ی آزمایشی جدید از موزیلا است که به کاربران این امکان را می دهد تا با صدای خود در وب گشت و گذار و مرورگر خود را مدیریت کنند. به عنوان مثال، کاربران می توانند برای انجام اقداماتی ساده  از عباراتی چون «Go to the New York Times» یا «Play Green Day on Spotify» استفاده کنند و به صفحات مختلف وب بروند. درواقع کاربران با یک جمله ی ساده می توانند به صفحات مختلف وب مراجعه کنند و درنتیجه نیازی به تایپ آدرس سایت یا جستجو در گوگل نخواهد بود.

در حال حاضر افزونه ی Firefox Voice در نسخه ی دمو ارائه شده و از امکانات مختلفی پشتیبانی می کند که می توان به موارد زیر اشاره کرد:

جستجوی سریع تر: درواقع با این قابلیت جدید نیازی نیست تا تمرکز کنید و بهترین جستجو را برای دریافت نتایج بهتر انجام دهید. کافی است تا عبارت مورد نظرتان را بیان کنید و نتیجه را دریافت کنید:

مثال ۱: «?What’s the name of that paella spice» نام ادویه پائلا چیست؟

مثال ۲: «Tell me about the Salton Sea» در مورد دریای سالتون به من بگو

مثال ۳: «Go to Wikipedia» برو به سایت ویکی پدیا

مثال ۴: «Translate this webpage to German» این صفحه را به آلمانی ترجمه کن

مثال ۵: «Find the nearest Thai restaurant on maps» نزدیک ترین رستوران تایلندی را در نقشه پیدا کن

مدیریت پخش موسیقی: با کمک این قابلیت همچنین می توانید به جستجو و پخش موسیقی مورد علاقه ی خود از یک سایت خاص بپردازید و حتی موسیقی را کنترل کنید:

مثال ۶: «Play Jazz on Spotify» پخش یک موسیقی جاز از اسپاتیفای

مثال ۷: «Pause» توقف

مثال ۸: «Mute» حالت بی صدا

مثال ۹: «Play» پخش

مثال ۱۰: «Next» بعدی

کنترل و مدیریت زبانه ها: اگر زبانه های زیادی را باز کرده اید و به دنبال یک مورد خاص در بین زبانه های مختلف می گردید به راحتی با افزونه ی Firefox Voice می توانید این کار را انجام دهید. از سوی دیگر امکان بازکردن یک زبانه ی جدید یا بستن زبانه ها نیز در مرورگر فایرفاکس وجود خواهد داشت.

مثال ۱۱: «Find my calendar tab» زبانه ی تقویم را پیدا کن

مثال ۱۲: «Close tab» بستن زبانه

مثال ۱۳: «Open new tab» بازکردن زبانه ی جدید

مثال ۱۴: «Copy title» کپی کردن تیتر

مثال ۱۵: «Copy link» کپی کردن لینک

Firefox Voice در حال حاضر محدود به زبان انگلیسی است. این افزونه برای شروع با عملکرد بی نظیری ارائه شده و به سادگی پس از نصب در نوار آدرس فعال خواهد شد و در دسترس قرار خواهد گرفت.

دایرکت به نسخه وب اینستاگرام اضافه شد

سر انجام اینستاگرام دایرکت را به نسخه ی وب اضافه کرد.

به گزارش زومیت، کاربران اینستاگرام در روزهای گذشته شاهد تغییرات و اضافه شدن ویژگی های جدید به این شبکه ی اجتماعی پرطرفدار و محبوب بوده اند. اضافه شدن افکت های جدید به بخش بومرنگ یکی از مهم ترین تغییرات اینستاگرام پس از مدت ها بود؛ اما افزوده شدن قابلیت های جدید به همین جا ختم نمی شود و اینستاگرام به فکر کاربران نسخه ی وب نیز بوده و اعلام کرده است به زودی ارسال پیام خصوصی که در میان کاربران به دایرکت مشهور است، ازطریق مرورگر و نسخه ی وب نیز امکان پذیر خواهد شد. این قابلیت قطعا برای صفحات اینستاگرامی تجاری و اینفلوئنسرها خبر خوشحال کننده ای است؛ چراکه این دسته از کاربران می توانند به سادگی به کمک نسخه ی وب دایرکت هایشان را تنظیم کنند و به آن ها پاسخ دهند.

فیسبوک اعلام کرده است اضافه شدن دایرکت و ارسال پیام در نسخه ی وب اینستاگرام فعلا در مرحله ی آزمایشی است و برای تمام کاربران فعال نشده  است.

مارک زاکربرگ، مدیرعامل فیسبوک، سال گذشته اعلام کرده بود دایرکت و استوری ها و گروه ها در اینستاگرام به سرعت در حال افزایش است. به گفته ی وی، فیسبوک قصد دارد اپلیکیشن های فیسبوک و واتساپ و اینستاگرام را با یکدیگر ادغام کند تا کاربران مجبور نباشند برای ارسال پیام بین اپلیکیشن ها در رفت و آمد باشند. درباره ی این ادغام توضیحی داده نشده است؛ اما به نظر می رسد باتوجه به اضافه شدن قابلیت ارسال پیام به اینستاگرام نسخه ی وب، باید منتظر تغییرات گسترده ای در اپلیکیشن های وابسته فیسبوک باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

12 + 3 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *