فراگیری دنیای فرهنگی آلمان برای معلولین

معلولیت ها چند وجهی هستند. از معلولیت های روانشناختی تا جسمانی، انواع و اقسام وجود دارد. حضور افراد معلول در فیلم، تلویزیون و هنر در سال های اخیر مرتب بیشتر شده است و امروز بسیاری از هنرمندان معلول راحت تر از گذشته درباره معلولیت خود صحبت می کنند و آن را پذیرفته اند.

دنیای هنر روز به روز بیشتر هنرمندان معلول را فرا می گیرد. آلمان مدت ها بود که از این قافله عقب مانده بود، اما امروز بعد از مدت ها شاهد برخی تحولات امیدوارکننده در این حوزه هستیم.

معلولیت ها چند وجهی هستند. از معلولیت های روانشناختی تا جسمانی، انواع و اقسام وجود دارد. حضور افراد معلول در فیلم، تلویزیون و هنر در سال های اخیر مرتب بیشتر شده است و امروز بسیاری از هنرمندان معلول راحت تر از گذشته درباره معلولیت خود صحبت می کنند و آن را پذیرفته اند.

از ستاره سریال پرمخاطب «بازی تاج و تخت»، پیتر دینکلیگ که مبتلا به آکندراپلازی، یک اختلال ژنتیکی روی رشد استخوان ها تاثیر می گذارد تا ستاره پاپ این روزها، بیلی آیلیش، که مبتلا به سندرم تورت مبتلاست تا نقاش ژاپنی، یایویی کوزاما، که به وسواس فکری عملی مبتلا است- هر روز تعداد بیشتری از بازیگران، هنرمندان و موسیقیدان های معروف دارای معلولیت یا چالش ها شناختی توجه دنیا را به خود جلب می کنند.

به گزارش دویچه وله، در دنیای فرهنگی آلمان نیز همه چیز در حال تغییر است. یوتا شوبرت، یک مدیر پروژه در Eurea، انجمنی که با هنرمندان معلول در کشورهای آلمانی زبان کار می کند، پیشرفت هایی را در این حوزه می بیند. او می گوید که امروز تنوع دیگر تنها به افرادی که مهاجر هستند یا دارای گرایش های جنسی خاص هستند محدود نمی شود، بلکه شامل افراد معلول نیز می شود.

او در گفت وگو با دویچه وله گفت: «در آلمان، افراد معلول در گذشته کاملاً فراموش شده بودند و مدت ها بود که کسی آنها را نمی دید. یکی از دلایل این پیشرفت برنامه های سرمایه گذاری دولتی و فدرال روی موسسات فرهنگی متمرکز روی گروه های خاص است. «اکنون یکی دو سال است که افراد معلول واقعاً در مرکز مساله تنوع قرار گرفته اند.»

او در ادامه گفت: «امروز این را می توان در فراخوان های جذب افراد معلول در پروژه های هنری مشاهده کرد و این نشان می دهد که مساله تنوع به شکل جامع تری در آلمان دنبال می شود.

«امروز موسسات می دانند که اگر افراد معلول را استخدام کنند یا به دسترسی بیشتر آنها کمک کنند می توانند از حمایت های مالی دولت برخوردار شوند.»

برنامه جدیدی به نام pik اخیراً توسط بنیاد فرهنگی فدرال آلمان راه اندازی شده است که هدف ویژه اش توسعه پروژه ها در این حوزه است. هدف این برنامه تسهیل همکاری های دراز مدت بین تئاترها و گروه های فراگیر است و همچنین یک برنامه آموزشی را نیز در برمی گیرد.

علاوه بر این، هر روز موسسات فرهنگی بیشتری وارد این حوزه می شوند، به خصوص در بخش تئاتر. شوبرت بهیک شرکت تئاتری در مونیخ اشاره کرد که شش تن از افرادش معلول هستند. تئاترهای دیگر نیز به استخدام افراد معلول برای تولیدات خود علاقه نشان می دهند و حتی آن ها را به صورت دائم استخدام می کنند و آن ها را جزئی از کادر خود می سازند.

صنعت فیلم سازی نیز امروز توجه بیشتری به مساله «تنوع نشان می دهد. برای ساخت فیلم های واقع گرایانه، شرکت های فیلم سزی آلمانی مانند UFA امروز از بازیگران معلول استفاده می کنند.

منبع: آنا.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نه + چهارده =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *