رونمایی سامسونگ از گلکسی S10 لایت و گلکسی نوت 10 لایت و معرفی نسخه چهارم HMS به عنوان جایگزین Google Play Services توسط هواوی در سی و نهمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر صفحه ی اخبار موبایل

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در سی و نهمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر و در صفحه ی اخبار موبایل، یازده خبر از دنیای سخت افزار و نرم افزار در زمینه ی موبایل یا گوشیهای تلفن همراه تقدیم شما گرامیان میگردد.

سرویس تاکسی خطی به اسنپ افزوده شد

اسنپ سرویس جدید تاکسی خطی آنلاین را راه اندازی کرده است. به ادعای این شرکت، سرویس جدید قیمت های رفت و آمد را تا ۸۰ درصد کاهش می دهد.

به گزارش زومیت، اسنپ لایت، شرکت زیر برند اسنپ، چند روزی است به عموم کاربران خدمت رسانی می کند. تاکسی خطی آنلاین اسنپ ترکیبی از سرویس تاکسی اسنپ اکو و تاکسی های خطی مرسوم است و شباهت هایی به سرویس اوبر باس دارد.

پویا رستگار، مدیرعامل اسنپ لایت  گفت از اوایل هفته ی پیش، دو خط تاکسی در پونک و از اواخر هفته ی پیش، در تمام مناطق جردن به این سرویس افزوده شده اند و بسته به میزان تقاضا به دیگر مناطق همچون سعادت آباد، باغ فیض، بلوار فردوس، صادقیه، تهران پارس، امیرآباد و عباس آباد نیز خطوط تاکسی خطی آنلاین افزوده خواهد شد.

هم اکنون خطوط مختلفی در سطح شهر تهران به این سرویس جدید افزوده شده اند که با مراجعه به سایت اسنپ لایت یا گزینه ی موجود در اپلیکیشن اسنپ می توانید مسیرها را مشاهده و مبدأ و مقصد خود را مشخص کنید. سپس برای مسیر خود بلیت تهیه کنید و در زمان مراجعه به تاکسی، در صف نمانید یا معطل نشوید. شما می توانید در خط های مشخص شده ی اسنپ لایت سوار تاکسی شوید و به مناطق مختلف شهر سفر کنید.

تفاوت این سرویس با تاکسی های خطی سنتی، مسیرهای طولانی تر و محلی تر هستند. رستگار گفت هدف بلندمدت اسنپ لایت این است که بتوان از هر مکانی در تهران با چند دقیقه پیاده روی به یکی از خط ها رسید. این سرویس هم اکنون از ساعت ۷ صبح تا ۷ شب فعال و آماده ی خدمت رسانی است.

چیلیوری و ریحون ادغام شدند

دو سرویس رقیب سفارش غذای آنلاین چیلیوری و ریحون، چهارشنبه، ۴ دی ماه ادغام شدند.

به گزارش زومیت، سرویس های سفارش آنلاین غذای چیلیوری و ریحون که هر دو فعالیت خود را تقریبا به طور همزمان و از سال ۹۴ آغاز کرده بودند، طی نشستی خبری اعلام کردند که باهم ادغام شدند.

چیلیوری و ریحون از آغاز رقیب محسوب می شدند و بر سر گرفتن جایگاه دوم برترین سرویس غذای آنلاین در تلاش بودند؛ تا اینکه درنهایت تصمیم گرفتند انرژی خود را معطوف یک مسیر کرده و در کنار یکدیگر به حیات ادامه دهند.

نشست خبری این ادغام با حضور مدیران عامل هلدینگ IiVentures، ریحون، تامین سرمایه تمدن و سرآوا در هتل نیلو برگزار شد.

علیرضا صادقیان گفت چیلیوری با ۴۰۰۰ رستوران در ۳۰ شهر کشور فعالیت می کند و نسبت به سال قبل ۲۰۸ درصد رشد داشته است اما همواره با ریحون در رقابت بوده و به منظور رشد بیشتر موضوع ادغام برای این دو شرکت مطرح شد.

دو تیم تصمیم گرفتند که به دلیل داشتن تیم جوان تر و اهمیت سرمایه گذاری روی یکی از این دو برند، با برند چیلیوری به ادامه ی کار بپردازند. اکنون و با ادغام دو سرویس آنلاین غذا ۶۰ درصد به مشتریان چیلیوری و ۴۰ درصد به تعداد رستوران های این دو شرکت افزوده خواهد شد.

برنامه ی چیلیوری برای آینده، ارسال کالاهای سوپرمارکتی و مواردی شامل گل، شیرینی، دارو، میوه، نان و سایر موارد تندمصرف برای مشتریان است.

صادقیان در پاسخ به سوال خبرنگاران در مورد تعدیل نیروی دو شرکت نیز اعلام کردند که طبیعی است برخی نیروها بر اثر جابه جایی کاهش پیدا کنند و بهینه سازی در این زمینه صورت بگیرد اما برنامه ای برای این امر وجود ندارد و قطعا با گذشت زمان دوباره تعداد آن ها افزایش پیدا خواهد کرد.

سامسونگ گلکسی S10 لایت و گلکسی نوت 10 لایت را معرفی کرد

در آستانه ی رویداد CES 2020، سامسونگ گوشی های هوشمند گلکسی اس ۱۰ لایت و گلکسی نوت ۱۰ لایت را رونمایی کرد.

به گزارش زومیت، سامسونگ دو گوشی  هوشمند گلکسی اس ۱۰ لایت و گلکسی نوت ۱۰ لایت را معرفی کرد. این محصولات با تکیه بر میراث سری گوشی سامسونگ گلکسی اس و گلکسی نوت، از ویژگی های مهمی چون جدیدترین فناوری دوربین، قلم اس پن، صفحه  نمایش همه فن حریف، باتری حجیم و قیمت مقرون به صرفه بهره می برند. دیجی کوه، رئیس و مدیرعامل بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات موبایلی سامسونگ الکترونیکز، درباره ی این محصولات گفت: دستگاه های گلکسی اس ۱۰ لایت و گلکسی نوت ۱۰ لایت به خوبی از پس خواسته های کاربران برمی آیند. معرفی این دستگاه ها بیانگر تلاش مستمر ما در ارائه ی نوآوری های پیشرو در صنعت گوشی های هوشمند، از عملکرد و قدرت گرفته تا اطلاعات و خدمات است.  گلکسی اس ۱۰ لایت و گلکسی نوت ۱۰ لایت همان ویژگی های برتری را ارائه می دهند که باعث ایجاد تجربه ی کاربری با سری گلکسی S و گلکسی Note می شود.

گلکسی اس ۱۰ لایت

دستگاه های گلکسی لایت مجموعه ای از ویژگی ها و قابلیت ها را برای دوربین مهیا می کند که برگرفته از فناوری های پیشرفته ی سامسونگ در زمینه ی تولید دوربین هستند و باعث شده اند این دستگاه ها به صورت گسترده ای کاربردی باشند. دوربین اصلی گلکسی اس ۱۰ لایت به حسگر ۴۸ مگاپیکسلی با دیافراگم F2.0 و زاویه ی عریض و دوربین ۱۲ مگاپیکسلی فوق عریض با دیافراگم f/2.2 و دوربین دیگری از نوع ماکرو با رزولوشن ۵ مگاپیکسل و دیافراگم f/2.4 مجهز است.

سیستم لرزش گیر اپتیکال (OIS) در این دستگاه از نوع جدید Super Steady (بسیار پایدار) است و هنگام فعال بودن، برای عکس ها و فیلم هایی که سوژه ها در آن ها متحرک هستند، پایداری بیشتری فراهم می کنند. ذکر این نکته لازم است که پایداری تصاویر با فناوری Super Steady بیشتر از گوشی های پرچم دار سامسونگ است. دوربین فوق عریض گلکسی اس ۱۰ لایت همانند چشم انسان زاویه ی دید ۱۲۳ درجه دارد و رزولوشن درخور توجه دوربین های دستگاه مذکور باعث شده تا هنگام بزرگ نمایی نیز تصاویر با کیفیت رضایت بخشی ثبت شوند. دوربین سلفی این گوشی ۳۲ مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.2 است که درون روزنه ی مخصوصی قرار دارد.

نمایشگر گلکسی اس ۱۰ لایت ۶٫۷ اینچی و از نوع Infinity-O و با رزولوشن ۲۴۰۰ در ۱۰۸۰ پیکسلی (+Full HD) است. این صفحه نمایش از فناوری Super AMOLED Plus بهره می برد. همچنین، ظرفیت باتری گوشی جدید کره ای ها ۴۵۰۰ میلی آمپرساعتی است و از شارژ سریع ۲۵ واتی پشتیبانی می کند. براساس اظهارات سامسونگ، گلکسی اس ۱۰ لایت از تراشه ی هفت نانومتری با هشت هسته ی پردازشی بهره می برد که فرکانس های آن ۲٫۴ و ۲٫۸ و ۱٫۷ گیگاهرتز است. اگرچه صراحتا تأیید نشده، چنین مشخصاتی با پردازنده ی کوالکام اسنپدراگون ۸۵۵ مطابقت دارد. گوشی هوشمند یادشده با ظرفیت رم ۶ یا ۸ گیگابایتی و فضای ذخیره سازی ۱۲۸ گیگابایتی همراه خواهد بود و امکان افزایش ظرفیت حافظه ازطریق کارت حافظه ی microSD مهیا است.

گلکسی نوت ۱۰ لایت

به گفته ی سامسونگ، کاربران هنگام استفاده از قلم اس  پن گلکسی نوت ۱۰ لایت، تجربه ی خوشایندی خواهد داشت. این دستگاه از قابلیت Bluetooth Low Energy یا به اختصار BLE بهره می برد که سبب خواهد شد کاربران با یک کلیک ساده روی S Pen نمایش را مرور و محتوای ویدئویی را کنترل کنند و عکس بگیرند. همچنین این دستگاه از قابلیت Air Command به معنی فرمان هوایی برخوردار است که باعث دسترسی آسان و سریع کاربران به ویژگی های اس پن می شود.

در قسمت جلو دستگاه دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسلی مشابه گلکسی اس ۱۰ لایت تعبیه شده است. صفحه  نمایش گلکسی نوت ۱۰ لایت نیز همانند گلکسی اس ۱۰ لایت ۶٫۷ اینچی و از نوع Infinity-O با رزولوشن ۲۴۰۰ در ۱۰۸۰ پیکسلی (+Full HD) است. فناوری به کار رفته در صفحه  نمایش گوشی مذکور با گلکسی اس ۱۰ لایت متفاوت و از نوع Super AMOLED استاندارد است. ناگفته ظرفیت باتری این گوشی مانند گلکسی اس ۱۰ لایت ۴۵۰۰ میلی آمپرساعتی است.

سامسونگ نوع پردازنده ی به کار رفته در این دستگاه را فاش نکرده است؛ اما تأیید کرده لیتوگرافی آن ۱۰ نانومتری است و هشت هسته دارد. چهار هسته ی این تراشه با فرکانس پردازشی ۲٫۷ گیگاهرتزی و چهار هسته ی دیگر با فرکانس ۱٫۷ گیگاهرتزی است. مشخصات این پردازنده نیز با تراشه ی اگزینوس 9810 شباهت دارد؛ اگرچه اندکی سرعت کلاک آن کاهش یافته است. این گوشی نیز با ظرفیت رم ۶ یا ۸ گیگابایتی و فضای ذخیره سازی ۱۲۸ گیگابایتی همراه خواهد بود و امکان افزایش ظرفیت ذخیره سازی ازطریق کارت حافظه ی microSD وجود دارد.

ماژول دوربین در پشت گلکسی نوت ۱۰ لایت شامل دوربین اصلی ۱۲ مگاپیکسلی با دیافراگم f/1.7 و فناوری فوکوس خودکار Dual Pixel AF و لرزش گیر اپتیکال OIS و دوربین زاویه ی فوق عریض ۱۲ مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.2 و دوربین ۱۲ مگاپیکسلی دیگری از نوع تله فوتو با گشودگی دیافراگم f/2.4 است.

هر دو گوشی سامسونگ گلکسی نوت ۱۰ لایت و سامسونگ گلکسی اس ۱۰ لایت با سیستم عامل اندروید ۱۰ و رابط کاربری One UI 2 به بازار عرضه خواهند شد. گلکسی اس ۱۰ لایت در سه رنگ Prism White و Prism Black و Prism Blue و گوشی هوشمند گلکسی نوت ۱۰ لایت در سه رنگ Aura Glow و Aura Black و Aura Red دردسترس خواهند بود. این محصولات در رویداد CES 2020 نمایش داده و در سه ماهه ی اول سال ۲۰۲۰ روانه ی بازار خواهند شد. قیمت گوشی گلکسی نوت ۱۰ لایت سامسونگ ۵۹۹ یورو و گلکسی اس ۱۰ لایت ۶۴۹ یورو خواهد بود.

اوپو گوشی های هوشمند Reno3 و Reno3 pro را معرفی کرد

گوشی های هوشمند اوپو رینو ۳ و اوپو رینو ۳ پرو با قابلیت پشتیبانی از فناوری 5G و دوربین چهارگانه معرفی شدند.

به گزارش زومیت، با اینکه اوپو آینده ی خود را در گروِ سرویس های مبتنی بر اینترنت می بیند و دوست دارد در سال ۲۰۲۰ میلادی چیزی بیشتر از یک برند تلفن همراه باشد، اما مرکز توجهات شرکت هنور هم روی گوشی هوشمند و فناوری 5G است. قطعا 5G آینده ی این صنعت است و اوپو با علم به این موضوع، در حال مسلح کردن زرادخانه ی خود با گوشی های هوشمندِ مجهز به فناوری 5G، چون اوپو رینو ۳ و اوپو رینو ۳ پرو است. پیش تر گوشی اوپو رینو ۳ پرو به عنوان نازک ترین گوشی هوشمند با حالت دوگانه ی 5G معرفی شده بود. همچنین شایعات نشان میداد دستگاه مذکور با پردازنده ی اسنپ دراگون 765G و برادر کوچک تر آن یعنی اوپو رینو ۳ با تراشه ی Dimensity 1000L 5G مدیاتک روانه ی بازار خواهد شد. تصاویر هر دو گوشی قبل از رونمایی به بیرون درز پیدا کرده بود و حالا در طی رویدادی در چین، گوشی های هوشمند مذکور معرفی شدند.

گوشی های هوشمند اوپو رینو ۳ و اوپو رینو ۳ پرو از نظر طراحی، صفات متمایزکننده ی فراوانی دارند، اما بزرگ ترین تفاوت میان آن ها، تعبیه ی نمایشگری معمولی برای اوپو رینو ۳ و وجود یک نمایشگر خمیده برای اوپو رینو ۳ پرو است. همین موضوع سبب شده تا قطر صفحه ی نمایش در رینو ۳ پرو دست خوش تغییر شود. اما از آن جایی که محاسبه ی ابعاد مدل معمولی به صورت بصری ممکن نیست، بهتر است در مورد تفاوت اندازه ی این دو دستگاه اظهار نظری نشود. دومین تفاوت در این دو دستگاه مربوط به دوربین سلفی است. گوشی اوپو رینو ۳ پرو دارای روزنه ی مخصوص دوربین سلفی بوده و مدل معمولی آن از ناچ قطره ای بهره می برد. در پنل پشتی هیچ تغییری در طراحی ظاهری وجود ندارد، اما مشخصات دوربین در این دو گوشی متفاوت است.

اوپو Reno3

گوشی هوشمند اوپو رینو ۳ به عنوان برادر کوچک تر مدل پرو انتخاب شده است. شوربختانه مدل مذکور در صفحه ی مربوط به محصولات در وب سایت اوپو ثبت نشده و صفحه ی رسمی اوپو در شبکه ی ویبو نیز در مورد برخی از مشخصات این محصول سکوت کرده است.

اطلاعاتی که در مورد اوپو رینو ۳ منتشر شده، این واقعیت است که محصول مذکور با تراشه ی Dimensity 1000L مدیاتک روانه ی بازار خواهد شد. پردازنده ی مذکور یک SoC بالارده با لیتوگرافی ۷ نانومتری بوده و دارای مودم یکپارچه ی 5G است. هنوز مشخص نیست این تراشه چه تفاوتی با مدل Dimensity 1000 مدیاتک دارد. همچنین همراه با نسخه ی چهارم از فناوری شارژ فوق سریع اختصاصی اوپو با نام VOOC بوده و با توان ۳۰ وات شارژ می شود. درنتیجه گوشی اوپو Reno3 در بیست دقیقه ی اول، تا ۵۰ درصد شارژ می شود.

همچنین رینو ۳ در پنل پشتی خود دارای دوربین چهارگانه بوده و رزولوشن دوربین اصلی دستگاه، ۶۴ مگاپیکسل است. اوپو هنوز جزئیات حسگر به کار رفته در دوربین اصلی را اعلام نکرده است، اما حدس و گمان ها بر این است به جای IMX686 سونی، از حسگر ISOCELL GW1 سامسونگ استفاده شده  است. دوربین دوم نیز ۸ مگاپیکسل و از نوع زاویه ی فوق عریض است. در همین حال سومین دوربین تک رنگ (monochrome) بود و دوربین چهارم نیز یک دوربین اختصاصی برای کمک به ثبت عکس های پرتره است.

زمان عرضه و قیمت

این محصول با ۸ گیگابایت حافظه ی رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه ی ذخیره سازی به قیمت ۳۳۹۹ یوان یعنی برابر با ۴۸۵ دلار روانه ی بازار خواهد شد. نوع دیگری از اوپو Reno3 نیز با ۱۲ گیگابایت حافظه ی رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه ی ذخیره سازی، با قیمت ۳۶۹۹ یوان، معادل با ۵۳۰ دلار، به بازار عرضه خواهد شد. این گوشی با رنگ های سفید، مشکی، رنگ آبی Starry Night و نیز نوعی رنگ نارنجی با نام Sunrise (طلوع خورشید) در دسترس بوده و عرضه ی آن از ۳۱ دسامبر در چین آغاز شد.

اوپو Reno3 Pro

همان گونه که از نام این محصول برمی آید، رینو ۳ پرو برادر بزرگ تر رنو ۳ بوده و روشن است که مشخصات بهتری دارد. برای نمونه لبه های نمایشگر رینو ۳ پرو از نوع خمیده بوده و نرخ نوسازی آن ۹۰ هرتز است. همچنین محصول مذکور از استاندارد +HDR 10 پشتیبانی می کند. اوپو ادعا دارد رینو 3 Pro نازک ترین گوشی هوشمند با حالت دوگانه ی 5G در بازار است و با وجود نازک بودنش توانسته باتری با ظرفیت ۴۰۲۵ میلی آمپر ساعت را درون خود جای دهد.

رینو ۳ پرو اوپو با تراشه ی اسنپدراگون 765G همراه خواهد بود که اولین SoC کوالکام با مودم یکپارچه ی 5G بوده و توان مصرفی پایین تری نسبت به SoCهای دارای مودم مجزا دارد. با این حال قابلیت اتصال در مودم اسنپدراگون X52 روی تراشه ی اسنپدراگون 765G، از مودم X55 روی اسنپدراگون 865 ضعیف تر است. با این وجود کاربران می توانند انتظار عملکردی مناسب را از نظر روان بودن و قابلیت اتصال از این پردازنده داشته باشند.

پیکربندی دوربین روی نسخه ی پرو چندان حیرت انگیز نیست، اما در عین حال منحصر به فرد است. دوربین اصلی دستگاه سنسوری ۴۸ مگاپیکسلی از نوع IMX586 است. سه دوربین دیگر شامل یک دوربین تله فتو ۱۳ مگاپیکسلی با بزرگ نمایی دو برابر، یک دوربین ۸ مگاپیکسلی زاویه ی فوق عریض و یک دوربین تک زنگ ۲ مگا پیکسلی در پشت گوشی جا خوش کرده اند. اوپو رینو ۳ پرو نیز همراه با نسخه ی چهارم از فناوری شارژ فوق سریع VOOC بوده و با توان ۳۰ وات شارژ می شود.

قیمت گذاری و زمان عرضه

این محصول با ۸ گیگابایت حافظه ی رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه ی ذخیره سازی به قیمت ۳۹۹۹ یوان یعنی برابر با ۵۷۰ دلار روانه ی بازار خواهد شد. نسخه ی دیگر اوپو رینو ۳ پرو با ۱۲ گیگابایت حافظه ی رم و ۲۵۶ گیگابایت حافظه ی ذخیره سازی، با قیمت ۴۴۹۹ یوان، معادل با ۶۴۰ دلار، به بازار عرضه خواهد شد. نوع اول اوپو رینو ۳ پرو با فضای ۱۲۸ گیگابایتی با قابلیت سفارش پیش از موعد، از ۳۱ ماه دسامبر ۲۰۱۹ در دسترس است. در همین حال نوع رده بالای  دستگاه با فضای ذخیره سازی بیشتر، از ماه ژانویه ی سال ۲۰۲۰ روانه ی بازار خواهد شد.

نسخه ی ویژه ی Pantone ۲۰۲۰

نسخه ی ویژه ای از اوپو رینو ۳ پرو با نام Pantone ۲۰۲۰ وجود دارد که از رنگ آبی کلاسیک، رنگ سال ۲۰۲۰، بهره می برد. کل جعبه ی نسخه ی Pantone ۲۰۲۰ و محتویات آن به رنگ آبی و سفید است. قیمت نسخه ی ویژه ی اوپو رینو ۳ با ۸ گیگابایت حافظه ی رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه ی ذخیره سازی ۴۱۹۹ یوان، معادل با ۶۰۰ دلار خواهد بود.

طراحی جدید دوربین سه گانه و چرخشی هواوی ثبت اختراع شد

هواوی طراحی جدیدی از دوربین چرخشی سه گانه برای گوشی های هوشمندش ثبت کرده است و احتمالا از این طرح در آینده استفاده خواهد کرد.

به گزارش زومیت، تولید کنندگان گوشی  هوشمند تاکنون گزینه های زیادی برای طراحی شکاف یا ناچ دوربین سلفی ارائه داده اند؛ اما یکی از مدل هایی که به تازگی نظر بسیاری را به خود جلب کرده، طراحی دوربین سلفی پاپ آپ است که تغییر بزرگی در طراحی گوشی های هوشمند به دنبال داشته است. تاکنون فقط چند شرکت مانند سامسونگ و ایسوس از این طراحی استفاده کرده اند و حالا هواوی به فکر ساخت گوشی هوشمندی با طراحی مشابه است.

هواوی ۱۷ دسامبر ۲۰۱۹ اختراعی با طراحی دوربین چرخشی برای گوشی های هوشمندش ثبت کرده است که در پنل چرخشی آن، شاهد سه دوربین خواهیم بود.

طراحی این دوربین برای گوشی  هواوی شبیه به مدل Asus Zenphone 6 است و فقط هواوی به جای دو دوربین، از سه دوربین بهره خواهد برد. این طراحی ثبت شده از دوربین گوشی های هوشمند هواوی می تواند ۱۸۰ درجه بچرخد، درنتیجه به کاربران این امکان را می دهد تا از دوربین اصلی برای عکاسی سلفی نیز استفاده کنند و بهترین کیفیت را در عکاسی سلفی در اختیار داشته باشند. این دوربین ها بسیار باکیفیت خواهد بود و می تواند عکس های سلفی فوق عریض به ارمغان آورد.

به طور کلی باید گفت این طراحی هواوی بسیار جذاب و هیجان انگیز است؛ اما مشخص نیست چه زمانی به مرحله ی اجرا برسد. با وجود این، هواوی هر وقت محصولی با این طراحی به بازار عرضه کند، مطمئنا همه ی علاقه مندان به فناوری را هیجان زده خواهد کرد.

پردازنده Dimension 800 مدیاتک با پشتیبانی از 5G برای دستگاه های میان رده معرفی شد

مدیاتک پردازنده ی مقرون به صرفه ی جدیدی برای گوشی های میان رده رونمایی کرده است. به زودی، این پردازنده در گوشی های جدید به بازار عرضه خواهند شد.

به گزارش زومیت، مدیاتک در کنفرانس مطبوعاتی خود در پکن، پردازنده ی جدید Dimension 800 را به عنوان مدلی به صرفه تر برای گوشی های هوشمند معرفی کرده است. به نظر می رسد این پردازنده ی جدید برای گوشی های هوشمند میان رده طراحی شده است. براساس گزارش های منتشرشده، ظاهرا گوشی های هوشمند مجهز به پردازنده ی جدید Dimension 800 در سه ماهه ی اول سال ۲۰۲۰ به طور رسمی به بازار چین و در سه ماهه ی دوم سال ۲۰۲۰ به بازار جهانی عرضه  خواهد شد.

MediaTek پردازنده ی جدید خود را معرفی کرده؛ اما هنوز اطلاعاتی از مشخصات فنی آن فاش نکرده است. پردازنده ی جدید Dimension 800 یک هفته پس از معرفی پردازنده ی Dimension 1000 5G رونمایی شد. درواقع، مدیاتک با معرفی پردازنده ی مذکور توانست به بازار گوشی های پرچم دار بازگردد تا با اسنپدراگون ۸۶۵ و کرین ۹۹۰ رقابت کند. ناگفته نماند پردازنده ی جدید Dimension 800 راه حلی مقرون به صرفه درمقایسه با Dimension 1000/L خواهد بود.

احتمالا این پردازنده از چهار هسته ی بزرگ Cortex-A77 با فرکانس کاری ۲/۶ گیگاهرتز و چهار هسته ی Cortex-A55 با فرکانس ۲/۲ گیگاهرتز بهره می برد. پردازنده ی مذکور به جای استفاده از طراحی سه خوشه ای (Cluster) مانند پردازنده های کرین ۹۹۰ و اسنپدراگون ۸۶۵ از طراحی دوگانه بهره می برد.

پردازنده ی جدید MediaTek با پردازنده ی گرافیکی جدید Mali-G77 MP9 ارائه خواهد شد که همان پردازنده ی گرافیکی ای است که در اکسینوس ۹۹۰ قرار گرفته و دو هسته  کمتر دارد. این پردازنده به مودم Helio M70 5G یکپارچه مجهز است که باعث صرفه جویی در فضا و کارایی بیشتر می شود. مودم استفاده شده در این پردازنده از سریع ترین نمونه های جهان است که با سرعت دانلود ۴/۷ گیگابیت برثانیه و حداکثر سرعت آپلود ۲/۵ گیگابیت برثانیه ارائه خواهد شد و از شبکه ای مستقل و غیرمستقل (Sa / NSA) پشتیبانی می کند.

تأیید شده است گوشی هوشمند اوپو رینو ۳ جدید از پردازنده ی Dimension 1000L 5G مدیاتک بهره خواهد برد و براساس معیارهای مختلف، این پردازنده احتمالا با پردازنده ی گرافیکی Mali-G77 همراه خواهد بود. همچنین، تصور می شود در این پردازنده از هسته های Cortex-A77 استفاده شده باشد. مدیاتک نوید می دهد در این سری از پردازنده ها درمقایسه با پردازنده های قبلی شاهد بهبود عملکرد و عمر باتری بیشتر خواهیم بود.

اولین گوشی های هوشمند با پردازنده Dimension 1000 5G در سه ماهه ی اول سال ۲۰۲۰ یا به قولی در ژانویه در بازارهایی مانند چین و سایر کشورهای آسیایی عرضه خواهند شد؛ درحالی که ایالات متحده و اتحادیه ی اروپا در نیمه ی دوم سال ۲۰۲۰ گوشی های مجهز به پردازنده های جدید را در بازارهایشان می بینند.

هواوی نسخه چهارم HMS را به عنوان جایگزین Google Play Services رونمایی کرد

هواوی با رونمایی از Huawei Mobile Services یکی از بلندترین گام های خود را برای استقلال از گوگل و سرویس هایش برداشت.

به گزارش زومیت، هواوی، شرکتی که گوشی های هوشمند رده بالایی همچون میت ۳۰ پرو را روانه ی بازار کرده است، به دلیل کشمکش های فراوان با دولت آمریکا قادر به استفاده از سرویس های گوگل نیست. این موضوع سبب شده تا بهترین گوشی هواوی از گزینه های بسیاری از خریداران موبایل حذف شود.

شرکت چینی برای مقابله با سیاست های آمریکا تصمیمات متعددی اخذ و اجرایی کرده است؛ به طور مثال، آن ها فعالیت خود را در ساخت بستر های 5G افزایش دادند و بازاریابی برای کالاهایی مانند تلویزیون های هوشمند و پوشیدنی ها که چندان مشمول تحریم نشده بودند را تشدید کردند.

چینی ها خیلی قبل تر از آنکه مورد غضب آمریکا قرار بگیرند، در اقدامی هوشمندانه هواوی AppGallery را به عنوان جایگزینی برای پلی استور معرفی کرد؛ اما داشتن اپ استور اختصاصی تنها بخشی از مشکل چینی ها را حل می کرد و بخش بزرگتر آن که وابستگی اپلیکیشن ها به Google Mobile Services و Google Play Services است تاکنون حل نشده باقی مانده بود. لازم به ذکر است که هواوی برای استفاده از AOSP یعنی اندروید خالص به عنوان پروژه ای متن باز مشکلی ندارد و صرفا از استفاده از سرویس های گوگل منع شده است. به همین منظور شرکت چینی جدیدترین تمهید خود را برای مقابله با تحریم های آمریکا با نام Huawei HMS Core رونمایی کرد.

هواوی در رویداد هواوی دولوپر گروپس (HDP)، نسخه ی ۴/۰ از جایگزین اختصاصی خود برای خدمات گوگل را رونمایی کرد؛ جایگزینی که پیشرفت های چشمگیری داشته و به زودی قابل به کارگیری خواهد بود.

در این نسخه، خدمات حساب کاربری هواوی، خدمات پرداخت درون برنامه ای و تبلیغات همگی دست خوش بهبودهایی شده اند. به علاوه در حوزه ی امنیت نیز قابلیت هایی نظیر بررسی آلوده نبودن اپلیکیشن ها، نشانی های اینترنتی و… از جمله جذابیت های جایگزین چینی خدمات گوگل یعنی HMS هستند.

طبق اعلام هواوی متوسط تعداد ماهانه ی کاربران اکوسیستم HMS از ۴۲۰میلیون در ژوئیه ی ۲۰۱۸ به ۵۳۰میلیون در مدت مشابه امسال رسید و تعداد توسعه دهندگانی که در این پلتفرم ثبت شده اند از ۴۵۰هزار به ۹۱۰هزار مورد در بازه ی زمانی مذکور افزایش پیدا کرده است. ضمن آنکه به کارگیری HMS Core در اپلیکیشن ها از ۲۰هزار مورد به ۴۳هزار مورد رسیده است. البته تمام این آمار امیدوارکننده صرفا در حد آمار خواهند ماند اگر هواوی نتواند نیاز توسعه دهندگان را در حد GMS Core یا بهتر از آن تأمین کند. هواوی می تواند شرکت های دیگر را نیز متقاعد کند که از HMS به جای GMS بهره بگیرند؛ اما اگر موفق به این کار نشود هم به تنهایی می تواند اکوسیستم بزرگی را راه اندازی کند؛ چرا که غول چینی فقط در سال جاری ۲۰۰میلیون گوشی اندرویدی به فروش رسانده است. در ادامه تعدادی از سرویس های HMS را مرور می کنیم.

کیت حساب کاربری یا اکانت کیت

اکانت کیت در HMS Core جوابی است به گوگل Sign-In در Play Services. این کیت به کاربران هواوی امکان می دهد که با حساب کاربری هواوی خود به اپلیکیشن ها لاگین کنند. این ویژگی، فرایند خسته کننده ی ثبت نام در سایت های مختلف را برای کاربر تسهیل می کند.

اکانت کیت امکانات زیر را ارائه می دهد:

  • لاگین امن
  • تأیید هویت با یک کلیک
  • سازگاری با تمام دستگاه های گوشی هوشمند، تبلت، نمایشگرهای بزرگ و نمایشگرهای داخل خودرو
  • پشتیبانی از تأیید دو مرحله ای
  • رمزنگاری داده در کلیه ی فرایندها
  • سازگاری با GDPR برای امنیت بیشتر کاربر
  • پوشش جهانی در اکوسیستم HMS با پشتیبانی از ۷۹ زبان

کیت لوکیشن

کیت لوکیشن در HMS Core پاسخی به Fused Location Provider در Play Services است که اساسا دسترسی به موقعیت مکانی دقیق کاربران را برای توسعه دهندگان فراهم می کند. لوکیشن کیت نیز درست مثل همتای گوگلی خود، مکان یابی هیبریدی دارد و می تواند با استفاده از داده های GPS، وای فای، بلوتوث و شبکه ی مکان یابی دقیقی ارائه بدهد.

قابلیت های لوکیشن کیت

  • درصد بالای موفقیت در مکان یابی که به ادعای هواوی به ۹۹درصد می رسد
  • مکان یابی سریع
  • دقت بالا در مکان یابی به کمک حالت مکان یابی هیبریدی
  • مصرف پایین باتری
  • ویژگی هایی نظیر مکان یابی با IP و مکان یابی دقیق محیط های داخلی (در آینده اضافه می شود)

کیت مپ یا Map Kit

مپ کیت معادل گوگل Maps SDK است. این قابلیت به توسعه دهندگان امکان استفاده از قابلیت های نقشه را در اپلیکیشن ها می دهد. در مپ کیت توسعه دهندگان می توانند از نقشه های اختصاصی و با جزئیات و حالت های متنوع بهره مند شوند. مپ کیت داده های اختصاصی در مورد مکان ها و آدرس های محبوب نیز دارد و بیش از ۱۵۰ کشور و ۴۰ زبان را پشتیبانی می کند و در مجموع امکان دسترسی به ۲۵ API را فراهم می کند.

درایو کیت

درایو کیت قرار است کاری را انجام دهد که گوگل با Google Drive REST API در اپ های اندروید انجام می دهد.

به کمک درایو کیت، توسعه دهندگان می توانند اپلیکیشن هایی توسعه دهند که دسترسی کامل خواندن، نوشتن و همگام سازی با هواوی کلاد (Huawei Cloud) را داشته باشند.

  • برخی ویژگی های درایو کیت
  • استفاده ی آسان و ایمن
  • رمزنگاری
  • به روزرسانی لحظه ای
  • پشتیبانی هم زمان از چند دستگاه

گیم سرویس

گیم سرویس که معادل Google Play Games است راهی آسان پیش پای کاربران قرار می دهد تا بتوانند به راحتی به حساب خود وارد شده و دستاوردها و رتبه بندی خود را مشاهده کنند. به علاوه توسعه دهندگان نیز می توانند با استفاده از این API برای بازی های خود پاداش تعریف کنند تا هنگام بازی به گیمرها جایزه تعلق بگیرد.

هواوی قرار است در آینده ویژگی هایی نظیر بررسی دیتای کاربر، مدت زمان انجام بازی، تعداد دفعات ورود به بازی، تعداد خریدها و… را به API های گیم سرویس اضافه کند.

پوش کیت (Push Kit)

پوش کیت معادل کلاد مسجینگ گوگل است که ماهیت آن دادن دسترسی به توسعه دهندگان برای ارسال ابری پیام به کاربران است. پوش کیت با پشتیبانی بیش از ۲۰۰ کشور خود را پلتفرمی جهانی و قابل اتکا معرفی می کند. توسعه دهندگان با استفاده از پوش کیت می توانند با میزان دقت بالایی کاربران را هدف قرار داده و برای ایشان با اهدافی همچون بالا بردن بازدید صفحه ی اپلیکیشن خود پیام ارسال کنند.

کیت آنالتیکس

کیت آنالتیکس جایگزین گوگل آنالیتیکس است که با هدف ارائه ی آمار مختلف به توسعه دهندگان عرضه می شود. به گفته ی هواوی، توسعه دهندگان به کمک آنالتیکس کیت می توانند حدود ۵۰۰ رفتار کاربر را دریافت و مورد بررسی قرار دهند که این موضوع پتانسیل عظیمی را در اختیار توسعه دهندگان قرار می دهد تا بتوانند اپلیکیشن خود را مطابق با سلیقه ی کاربران بهبود ببخشند.

خریدهای درون برنامه ای

خرید های درون برنامه ای HMS با عنوان In-App Purchases در برابر گوگل پلی In-App Billing قرار می گیرد و شاید مهم ترین API برای توسعه دهندگان به شمار بیاید؛ چرا که اگر توسعه دهنده قادر به درآمدزایی از اپلیکیشن خود نباشد، اشتیاق کافی برای توسعه ی اپلیکیشن نخواهد داشت. درآمدزایی از طریق اپلیکیشن انواع مختلفی دارد که فروش اشتراک و فروش دسترسی های اپلیکیشن از انواع پرطرفدار آن هستند.

کیت تبلیغات یا Ads Kit

کیت تبلیغات HMS که معادل گوگل AdMob است، روش دوم درآمدزایی در اکوسیستم هواوی موبایل سرویسز است. در کیت تبلیغات HMS هر دستگاهی که در اکوسیستم HMS ورود کند یک کد شناسایی با عنوان OAID به آن اختصاص پیدا می کند که از این طریق امکان ارسال تبلیغات شخصی سازی شده بدون دسترسی به IMEI گوشی فراهم می شود. کاربران می توانند هر زمان بخواهند OAID خود را تغییر دهند یا از تماشای تبلیغات متناسب با سلیقه انصراف دهند. بنابراین، می توان گفت امنیت کاربران در Ads Kit پیش بینی شده است.

نتیجه گیری

در پایان باید تلاش هواوی برای برون رفت از بحران نزاع با دولت آمریکا و پا به پا رفتن با اندروید بدون گوگل را شایان تحسین دانست، اتفاقی که تا همین جای کار هم در توان بسیاری از شرکت ها نبود. چینی ها که در ارائه ی سخت افزار قوی عمل می کنند، با رونمایی از نسخه ی آزمایشی HMS 4.0 در تأمین نیازهای نرم افزاری خود و توسعه دهندگان گام بلندی برداشته اند و گزارش ها نشان می دهد مذاکراتی برای پیوستن توسعه دهندگان مطرح به اکوسیستم خود را با بودجه های کلان آغاز کرده اند. به گفته ی چینی ها اکوسیستم جدید تا پایان سال ۲۰۲۰ قابل بهره برداری خواهد بود؛ اتفاقی که باتوجه به میزان فروش گوشی های هواوی و آنر می تواند برای گوگل زنگ خطر باشد.

غیر فعال کردن ویژگی Auto-Playing در گوگل پلی

پخش خودکار ویدئو در هر سرویس آنلاینی آزاردهنده است و معمولا کاربران این قابلیت را در تمامی برنامه های خود غیرفعال می کنند.

به گزارش زومیت، فرقی نمی کند از یوتیوب و نتفلیکس یا سایت های خبری استفاده کنیم، هر سرویسی با قابلیت پخش خودکار ویدئو می تواند آزاردهنده باشد. به همین دلیل، وقتی ماه سپتامبر قابلیت پخش خودکار ویدئو در فروشگاه گوگل پلی ارائه شد، چندان برای کاربران خوشایند نبود. البته برخی از کاربران اصلا متوجه این قابلیت نشده اند؛ زیرا ویژگی Auto-Playing اغلب در بخش بازی ها دیده می شد؛ درنتیجه، اگر به بخش Games بروید حتما با این موضوع مواجه خواهید شد.

خوشبختانه اکنون گوگل پلی نیز مانند یوتیوب و بسیاری سرویس های ویدئویی دیگر، امکان غیرفعال کردن قابلیت Auto-Playing را برای ویدئوهای خود ارائه کرده است. این گزینه اولین بار ماه نوامبر ظاهر شد و به صورت آزمایشی در اختیار برخی کاربران قرار گرفت؛ اما اکنون این تنظیمات برای همه ی کاربران ارائه شده است. بنابراین، اگر پخش خودکار ویدئوهای Play Store را نمی پسندید، می توانید این ویژگی را از بخش تنظیمات غیرفعال کنید.

برای غیرفعال کردن ویژگی Auto-Playing در گوگل پلی کافی است منو کشویی را بازکنید و وارد تنظیمات شوید و گزینه ی Auto-play videos را انتخاب کنید. تنظیمات این بخش گوگل پلی به صورت پیش فرض روی حالت Auto-play videos over Wi-Fi only است. در کادر بازشده، می توانید با انتخاب گزینه ی Don’t auto-play videos، ویژگی پخش خودکار ویدئو را در این برنامه غیرفعال کنید. البته گزینه ی دیگری هم وجود دارد که امکان پخش خودکار تمام وقت را می دهد. این حالت با کلیک روی Auto-play videos at any time فعال خواهد شد؛ اما فراموش نکنید این حالت حجم زیادی از اینترنت را مصرف خواهد کرد. این قابلیت جدید فروشگاه گوگل پلی در نسخه ی 17.9.17 ارائه شده و دردسترس قرار گرفته است.

افزودن فیلم به فهرست تماشای جستجوی گوگل اضافه شد

گوگل امکان جدیدی برای کاربران فراهم کرده است تا بتوانند فیلم ها و سریال های دلخواهشان را به فهرست تماشای جستجو اضافه کنند.

به گزارش زومیت، اگر هنگام جستجوی نام فیلم یا سریالی آرزو کرده اید ای کاش جایی برای ذخیره ی نام این فیلم ها برای خودتان در گوگل داشتید، جستجوی گوگل این آرزوی شما را برآورده کرده است. قابلیت جدید به کاربران اجازه می دهد تا فیلم های جستجو شده  را به فهرست تماشای جستجو اضافه کنند.

وب سایت 9to5Google این خبر را منتشر و فاش کرد گوگل کارت های فعالیت جدیدی برای نتایج جستجو در تلفن همراه رونمایی خواهد کرد که به کاربران امکان می دهد فیلم ها و سریال های مدنظر و جستجو شده را به فهرست تماشای خود اضافه کنند.

اگر فیلم یا سریال یا ویدئو مدنظر در یوتیوب قرار گرفته باشد، علاوه بر دکمه ی اضافه کردن به فهرست تماشا، دکمه ای با عنوان «اکنون تماشا کنید» نیز درکنار آن قرار می گیرد تا کاربران بتوانند فیلم یا سریال مدنظرشان را آنلاین تماشا کنند یا بخرند. نکته ی جالب دیگر، درباره ی جستجوی نام فیلم های در حال اکران است. گوگل هنگام جستجوی نام این فیلم ها دکمه ای با عنوان «خرید بلیت فیلم» را به نمایش می گذارد تا کاربران بتوانند بلیت فیلم مدنظرشان را به راحت ترین شکل ممکن تهیه کنند.

سایت 9to5Google می گوید این ویژگی به تازگی برای برخی از کاربران نسخه ی موبایل برنامه ی گوگل در سیستم های عامل  اندروید و iOS فعال  شده و هنوز تمام کاربران از آن بهره مند نیستند.

قابلیت جدید واتساپ برای حذف پیام های قدیمی گروه ها

در نسخه ی بتا واتساپ به تازگی قابلیت جدیدی برای مدیران گروه ها در دسترس قرار گرفته تا کاربران را از شر پیام های قدیمی گروه خلاص کند.

به گزارش زومیت، واتساپ به تازگی قابلیت حذف خودکار پیام ها را معرفی کرده و این قابلیت را به صورت آزمایشی در اختیار کاربران اندروید و iOS با نام Delete Messages قرار داده است. در ابتدا انتظار می رفت که این قابلیت هم برای چت های فردی و هم برای چت های گروهی در دسترس باشد اما این قابلیت در نهایت فقط در اختیار گروه ها و چت های گروهی قرار گرفته است و مشخص نیست در نسخه نهایی برای چت های فردی هم در دسترس باشد یا نه. درواقع این قابلیت کار را برای مدیران گروه ها ساده تر کرد. به نظر می رسد که این قابلیت عمدتاً برای پاک کردن تاریخچه  و محدود کردن میزان محتوای ذخیره شده ی یک گروه از طریق گوشی طراحی شده است.

به زودی ویژگی حذف پیام یا Delete Messages به صورت رسمی برای چت ها و مکالمات گروهی در دسترس خواهد بود و این قابلیت، مدیریت پیام ها و گفتگوهای قدیمی را برای مدیران گروه ها آسان تر خواهد کرد. پیام های WhatsApp فضایی از دستگاه ها را اشغال می کنند و همچنین میزان پشتیبان گیری آنلاین را افزایش می دهند. ازآنجاکه چت های گروهی مبادلات زیادی دارند و پیام های قدیمی در بعضی مواقع بی ربط هستند درنتیجه معقول است که پس از مدتی پیام های قدیمی پاکسازی شوند. تاکنون کاربران مجبور بودند پیام ها را به صورت دستی حذف کنند و این یک روند خسته کننده بود اما از این پس امکان حذف خودکار در زمانی که مدیران تعیین می کنند وجود خواهد داشت.

درواقع با قابلیت جدید حذف پیام ها، مدیر گروه می تواند مدت زمان مشخصی را برای پیام های گروه انتخاب کرده و در نهایت پیام ها به طور خودکار در زمان تعیین شده توسط برنامه حذف خواهند شد. درنتیجه پیام ها می توانند از یک ساعت تا یک سال زمانبندی شوند و در این مدت زمان کاربران می توانند پیام ها را در اختیار داشته باشند.

قابلیت Delete Messages برای چت های فردی و خصوصی ارائه نشده و درواقع برای کاهش پیام های قدیمی در چت های گروهی در اختیار کاربران قرار گرفته است. البته این ویژگی هنوز در مرحله ی آزمایش قرار دارد و ممکن است به زودی در نسخه پایدار واتساپ ارائه شود. توجه داشته باشید که قابلیت Delete Messages در چت های گروهی با قابلیت Delete for Everyone متفاوت بوده است.

توییتر انتشار تصاویر متحرک با فرمت APNG را ممنوع کرد

توییتر برای حفاظت از افراد مبتلا به بیماری صرع، انتشار فایل های تصاویر متحرک APNG را ممنوع کرد.

به گزارش زومیت، پس از حمله توییتری به حساب کاربری بنیاد صرع و انتشار تصاویر متحرک که باعث ایجاد تشنج در کاربران مبتلا به صرع شد، توییتر تصمیم گرفت انتشار هرگونه تصویر PNG متحرک با فرمت APNG را کاملا ممنوع کند.

دلیل ممنوعیت کامل انتشار تصاویر و فایل های متحرک این بود که به تازگی، ضعفی امنیتی در توییتر کشف  شده است که کاربران با استفاده از آن می توانستند چندین تصویر متحرک را با فرمت APNG منتشر کنند و قابلیت پخش خودکار تصاویر و ویدئوها را دور بزنند و این مجموعه تصاویر را به صورت پخش خودکار منتشر کنند. با پخش خودکار این تصاویر متحرک، مبتلایان به بیماری صرع نمی توانستند پیش از تماشا از متحرک بودن تصاویر منتشرشده مطلع شوند و همین امر باعث ایجاد حمله های تشنجی در آن ها شده بود.

توییتر بیانیه ای نیز در این باره منتشر کرده است:

فایل های متحرک APNG جذاب هستند و طرفداران بسیاری دارند؛ اما از تنظیمات پخش خودکار پیروی نمی کنند. همین امر سبب شد با وجود علاقه ی کاربرانمان، امکان اضافه کردن این فایل ها را کاملا حذف کنیم تا بتوانیم امنیت و سلامتی کاربران مبتلا به بیماری صرع را تأمین کنیم. فایل های APNG حجم زیادی دارند و در برخی اوقات سبب از کار افتادن اپلیکیشن توییتر می شوند. علاقه ی کاربرانمان به انتشار این فایل ها را درک می کنیم؛ اما پس از حمله ی توییتری به بیماران صرع و انتشار انبوه تصاویر متحرک و چشمک زن، قصد داریم از تکرار این اتفاق جلوگیری کنیم.

کاربران می توانند به جای تصاویر متحرک با فرمت APNG از تصاویر متحرک با فرمت گیف (GIF) در توییت هایشان بهره ببرند. این فایل ها طرفداران بسیاری دارند و قابلیت پخش خودکار توییتر را نیز دور نمی زنند. همچنین، توییتر برای جبران حذف فایل APNG، در حال کار روی قابلیت اضافه کردن متن به فایل های متحرک گیف است.

ماه گذشته، حمله ی توییتری گسترده ای علیه بنیاد صرع انجام شده بود که در آن، برخی از کاربران تصاویر متحرک حاوی نورهای شدید و چشمک زن را ارسال کرده بودند؛ حمله ای که مشخص نیست چند فرد مبتلا به صرع در توییتر از آن آسیب  دیده و تحت تأثیر قرار گرفته اند. بنیاد جهانی صرع نیز اعلام کرد شکایت هایی علیه حساب های کاربری شرکت کننده در این حمله توییتری تنظیم کرده و امیدوار است کاربران مقصر شناسایی شوند.

تصویر متحرک برای مبتلایان به صرع ممکن است سلاحی کشنده باشد که حمله و تشنج ایجاد می کند و حتی به مرگ این افراد منجر شود. ممنوع کردن قابلیت ارسال فایل APNG در توییتر گامی مهم برای تأمین امنیت تمام کاربران است و دیگر افراد شرور نمی توانند با انتشار فایل های متحرک جان مبتلایان به صرع را تهدید کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

یازده + پنج =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *