ترفند: قابل توجه کاربران کم بینا، فعال کردن حالت تاریک در اندروید ۱۰

از نظر برخی کاربران کم بینا، حالت تاریک یا Dark mode، امکان بسیار کاربردی و مفیدی به حساب می‌آید؛ چرا که به آنها امکان می‌دهد محتوای صفحات را با سهولت و وضوح بیشتری ببینند و در نتیجه از گوشی یا هر ابزار هوشمند دیگر راحت‌تر استفاده کنند. هر سیستم عاملی روش خودش را برای فعال‌سازی حالت تاریک پیشنهاد می‌کند و اندروید هم از این قاعده مستثنی نیست و ما می‌خواهیم در قالب این شماره از ستون ترفند، نحوه فعال‌سازی حالت تاریک را در اندروید ۱۰ با هم بررسی کنیم.

Dark mode یکی از قابلیت‌های مخفی شدیقخهی ۱۰ محسوب می‌شود و امکانی است که فقط در اختیار توسعه دهندگان اندروید قرار گرفته است. این امکان، به توسعه دهنده‌ها اجازه می‌دهد وضعیت و چگونگی نمایشِ اپلیکیشن‌هایی را که طراحی می‌کنند، در حالت تاریک هم مشاهده کنند و احیاناً اگر اشکالی در نحوه نمایش دیده می‌شود، آن را برطرف کنند. از همین رو، این امکان در شرایط معمولی در اختیار ما نیست و باید به حالت توسعه دهنده یا Developer mode برویم. بنا بر این، در گام اول، ابتدا باید Developer mode‌را فعال کنیم. فعالسازی این امکان قدری برای کاربران Talkback دشوار خواهد بود. لازم است به بخش Settings یا تنظیمات برویم و آخرین گزینه موجود، یعنی گزینه About یا درباره دستگاه را باز کنیم. در این بخش، گزینه Software information یا اطلاعات نرم‌افزار را لمس می‌کنیم. در صفحه حاضر، گزینه‌ای با نام Build number یا شماره ساخت را مشاهده می‌کنید. اگر از Talkback استفاده می‌کنید، آن را غیر فعال کنید و هفت بار به سرعت و پشت سر هم بر روی این گزینه ضربه بزنید. چنانچه این کار را درست انجام داده باشید، از شما خواسته می‌شود تا Pin، اثر انگشت یا الگوی قفلگشایی موجود در گوشی را وارد کنید. با وارد کردن موارد خواسته شده، با پیغامی مبنی بر فعالسازی حالت توسعه دهنده یا developer مواجه خواهید شد.

حال به مرحله‌ای رسیدیم که باید حالت تاریک را فعال کنیم. به بخش تنظیمات باز می‌گردیم و گزینه تازه متولد شده، یعنی Developer را لمس می‌کنیم. در همان صفحه اصلی، با گزینه‌ای رو به رو خواهیم شد که مضمونی شبیه به Force dark mode یا override dark mode را نشان می‌دهد. به طور مثال، نام این گزینه در گوشی‌های سامسونگ، Force dark mode است. با روشن کردن این گزینه، حالت تاریم یا Dark mode در تمام صفحات گوشی و تک تک اپلیکیشن‌ها، فعال خواهد بود. فقط این نکته را هم به خاطر داشته باشید که با توجه به این که این قابلیت از طریق حالت توسعه دهنده فعال شده، ممکن است برخی اپلیکیشن‌های جانبی به درستی با آن منطبق نباشند و به درستی نمایش داده نشوند.

15 دیدگاه دربارهٔ «ترفند: قابل توجه کاربران کم بینا، فعال کردن حالت تاریک در اندروید ۱۰»

  1. سلام.
    این قابلیت در اندروید 9 در گوشیهای سامسونگ وجود داره.
    میشه تفاوتهاش رو با اندروید ده بفرمایین؟
    و اینکه روش فعال کردنشون هم دقیقا مثل هم هستن یا نه؟

    1. سلام خدمت شما خانم آیت گرامی. چیزی که در اندروید ۹ وجود داره در واقع تمِ تاریکه و نه حالت تاریک. فرقشون در اینه که تم تاریک، فقط روی صفحات مختلف خودِ سیستم عامل اعمال می‌شه و روی اپلیکیشن‌ها تأثیری نمی‌ذاره. حالت تاریک اما روی همه اپلیکیشن‌ها و صفحات اعمال می‌شه. ضمناً برای فعال کردن تم تاریک می‌تونید به بخش settings > display > themes مراجعه کنید.

      1. سلام مجدد و تشکر میکنم از اینکه پاسخم رو دادین.
        بازم سؤال داشتم ازتون ممنون میشم جواب بدین.
        وقتی developer options
        رو در اندروید فعال کردیم، حالا چطوری باید غیر فعالش کنیم؟!
        من در گوشی قبلیم فعالش کرده بودم میخواستم انیمیشنها رو خاموش کنم، ولی دیگه نتونستم غیر فعالش کنم.
        و هروقت میرفتم تو تنظیمات، همش میترسم دستم به گزینه ای بخوره و چیزی رو اشتباهی تغییر بدم و برای گوشیم مشکلی پیش بیاره!
        تازگی که با یک گوشی اندروید کار کردم با اندروید 9، حتی به راحتی نتونستم وارد تنظیمات بشم.
        راههای مختلف ورود به تنظیمات رو هم میشه بفرمایین؟
        سؤال آخرم هم اینه که آیا اندروید ده از نظر دسترسپذیری و سازگاری با صفحه خوانهای مختلف چه تاکبک و چه صفحه خوان خود سامسونگ، برای نابیناها مناسبتره یا اندروید 9؟
        اصلا تفاوت محسوسی رو ما میتونیم در اندروید ده شاهدش باشیم؟

        1. دوباره سلام. وقتی حالت توسعه دهنده رو روشن کرده باشید، راهی برای حذفش از منو تنظیمات وجود نداره. برا اینکه خیالتون راحت باشه می‌تونید از دکمه روشن و خاموشی که در صفحه developer mode وجود داره استفاده کنید و اونو روی حالت خاموش قرار بدید. اگه بخواید این گزینه از settings حذف بشه٫ به نظر می‌رسه راهی به جز برگشتن به تنظیمات کارخونه نیست. در باره تفاوت‌های اندروید ۹ و ۱۰ از نظر دسترسی پذیری هم خیلی نکته قابل ذکری وجود نداره. البته قطعاً نیاز به بررسی بیشتر داره اما در مجموع با خیال راحت می‌تونید از talkback در هر دو نسخه استفاده کنید. موفق باشید.

  2. سلام.
    یک حالت تاریک در سامسونگ مدل های j5 و j7 دیدم که صفحه رو به طور کلی تاریک تاریک می کرد و پاور رو باید دو بار می زدیم که فعال یا غیر فعال بشه و انگار ویژه نابینایان بود.
    الآن من شیائومی دارم و چنین گزینه ای رو ندیدم حالا سؤالم اینه که آیا اگر در حالت توسعه دهنده این امکان رو که این جا گفتید فعال کنیم همون جوری تاریک تاریک میشه یا فقط مثل تم تاریک یک صفحه سیاه که نوشته ها رو به رنگی روشن نشون میده و در واقع برای بینا ها هم قابل استفاده هست برامون فعال می کنه؟
    ممنون.

    1. سلام و ارادت جناب آگاهی عزیز. همونطور که فرمودید، این حالت فقط صفحه رو تیره می‌کنه که به کار کاربران کم‌بینا می‌آد. اون چیزی که شما شرح دادید مربوط به گزینه حالت صفحه تاریک می‌شه. این در واقع یه جور تمِ تاریک محسوب می‌شه. موفق باشید.

  3. سلام دوباره.
    یعنی وقتی گزینه developers رو خاموش کنم، مثل این میمونه که از همون اول اونو روشن نکردم و گزینه هاش مخفی میشن و من میشم مثل یک کاربر معمولی؟
    ولی دوباره میتونم برم تو تنظیمات و اون رو روشن کنم و دوباره به توسعه دهنده تبدیل بشم و تنظیماتش رو در اختیار داشته باشم؟!
    برای دسترسپذیری اندروید هم من که نه با تاکبک تونستم کنار بیام.
    چون دکمه های پایین صفحه در تاکبک تک ضربه ای هستن و دستم میخوره همش یه چیزی فعال میشه یا برنامه ای که توش بودم ازش خارج میشم!
    اما voice assistant خوبیش اینه که دکمه های پایین صفحه رو هم دو ضربه ای میکنه و کارم کمتر بهم میریزه!
    میخواستم بدونم تو اندروید ده voice assistant چه تغییراتی پیدا کرده؟
    گزینه دو ضربه ای بودن دکمه های پایین صفحه رو همچنان داره؟
    و کیبورد تک ضربه ای هم باز نتونستم باهاش کنار بیام، voice assistant که کیبورد سامسونگ رو دو ضربه ای میکنه،
    میخواستم بدونم این قابلیتها در اندروید ده هم همچنان وجود داره؟
    یا اگه نداره وقتی گوشی گرفتم یک کیبورد بلوتوثی براش بگیرم که این همه شرایط خاص نیاز نداشته باشم و مثل کامپیوتر و لپتاپ، با گوشی هم بتونم راحت کار کنم؟!
    میخوام گوشی بگیرم، به نظرم اومد صبر کنم اندروید ده بیاد و گوشی a11 معرفی بشه، برای همین این همه نگران دسترسپذیری اندروید ده هستم که نکنه اندروید ده و گوشیa11 بیاد و من کلا نتونم با گوشی لمسی کار کنم؟!

    1. در باره حالت توسعه دهنده، قضیه دقیقاً همینطوره که متوجه شدید. گزینه‌های توسعه دهنده با خاموش کردن، غیر فعال می‌شن. در باره voice assistant هم متأسفانه هیچ تغییری نکرده. سامسونگ کلاً بی‌خیالِ توسعه این اپلیکیشن شده. صفحه کلید سامسونگ که حالت دو ضربه داره. مشکلی از این بابت نیست. در مورد دو دکمه پایین صفحه هم کافیه یه کم با مختصات گوشی خو بگیرید تا دیگه این مشکل وجود نداشته باشه. موفق باشید.

      1. یعنی voice assistant در اندروید 9 و ده هیچ فرقی با هم ندارن؟
        در اندرویدهای قبل از 9، ظاهرا مشکلاتی داشته و مثلا میگن که اینترنت رو به خوبی پشتیبانی نمیکرده و بعضی قسمتها رو درست نمیخونده.
        ولی در اندروید 9 میگن همه مشکلاتش حل شده.
        به طوری که من از هرکس گوشی سامسونگ با اندروید 9 داره پرسیدم گفتن صفحه خوانش voice assistant هست، حتی گوشیهای سری j آپدیت شده به اندروید 9!
        ولی قبل از اندروید 9، حداقل تا جایی که میدونم، سریهای j همه بطور پیشفرض تاکبک داشتن!
        قابلیت ضبط مکالمه هم که در اندروید 9 حذف شده یکی میگفت در اندروید ده برگشته.
        voice assistant خوبیش اینه که دکمه های پایین گوشی رو هم دو ضربه میکنه و کمتر کارم بهم میریزه!
        به نظرتون اندروید 9 بگیرم دیگه میتونه راضیم کنه؟

        1. صفحه خوان سامسونگ در اندروید ۹ و ۱۰ تفاوتی با هم ندارند. در باره اینکه چه اندرویدی بگیرید هم به نظر می‌رسه با توجه به اینکه سامسونگ اصولاً خیلی دیر به دیر آپدیت می‌ده و معمولاً یه نسخه بیشتر هم آپدیت نمی‌کنه، بهعتره بالا‌ترین اندروید رو بگیرید تا حد اقل یه مدت طولانی بتونید از امکانات نسخه آخر اندروید استفاده کنید. بنا بر این، اگه صبر کنید و یه گوشی با اندروید ۱۰ بگیرید شاید بهتر باشه.

          1. سلام مجدد.
            اینکه usb type c برای ما بهتره یا usb معمولی میشه بفرمایین؟
            همینطور نمایشگرهای super amoled که میگن سوختگی پیکسل پیدا میکنه یا در برابر ضربه حساسه، مشکل خاصی نداره؟
            اینکه گوریلا glass 3 داره، میتونه این مشکل رو جبران کنه؟
            اگه این نگرانیها رو نداشتم، از لحاظ سخت افزاری، قطعا بهترین انتخاب برای من a20 هستش.

          2. از نظر کاربری نابینایان تفاوتی بین تایپ c و معمولی نیست. در بقیه موارد هم خیلی نگران نباشید. الآن خیل عظیمی از کاربران دارند از گوشی‌های سری a استفاده می‌کنند و هیچ مشکلی هم از جنسی که شما می‌فرمایید براشون پیش نیومده. موفق باشید.

  4. تشکر میکنم که وقت میذارین جواب میدین.
    a20 رو هم دربارش تحقیق کردم.
    از اونجایی که من نرم افزارهای گوشی برام اهمیت ویژه داره،
    و برنامه هایی که اخبار، موسیقی، و فیلمها و سریالهای غربی رو اجرا کنن، حتی وجودشون هم برام قابل تحمل نیست،
    واقعا خدا رو شاکرم که گوشیهای a10 & a10s
    چنین مشکل بزرگی ندارن که چنین برنامه هایی بطور پیشفرض روشون نصب باشه.
    بنابراین، باید بین همین دو مدل یکی رو انتخاب کنم.
    a10 میگن اسپیکرش پشت گوشیه که نگرانم کرده بود.
    از طرفی در سایت
    mobile.ir
    برای a10s,
    کاربران نوشته بودن که سنسور مجاورتش کار نمیکنه.
    تا حالا کسی از نابینایان a10 گرفته؟
    کسی هست که تجربه کار باهاش رو داشته باشه؟
    یا با هر دو مدل مورد نظرم آشنا باشه و بتونه راهنمایی کنه که کدومش مناسبتره خصوصا برای نابینایان؟

    1. خب در باره نرم‌افزار‌های مربوط به پخش اخبار و فیلم‌ها و موزیک‌های غربی که متأسفانه باید خدمتتون بگم که امکان نداره در بین گوشی‌های اندرویدی، موردی رو پیدا کنید که این نرم‌افزار‌ها رو نداشته باشه؛ چون به هر حال هیچ چی هم که نداشته باشند، google و youtube قطعاً رو تمام گوشی‌ها نصب هستند. بنا بر این، زیاد ذهنتونو روی این قضیه متمرکز نکنید. در مورد proximity sensor هم ظاهراً یه کوچولو جاش نسبت به بقیه گوشی‌ها فرق می‌کنه و باید جای دقیق و نحوه استفاده رو یاد بگیرید تا راحت‌تر بتونید ازش استفاده کنید.

      1. من الآن 18 ماهه به خاطر همین نرم افزارها از اندروید محروم شدم و از گوشی قبلیم گذشتم و هنوز گوشی نخریدم!
        گوگل که فکر نکنم موسیقی و فیلمهای غربی رو پخش کنه، منظورتون همون play music هستش؟
        آشنایی باهاش ندارم، ولی میگن پخش کننده گوگله، ولی من دنبال پخش کننده سامسونگ میگردم.
        یوتیوب هم متوسطه برام، اگه نبود بهتر بود.
        از فیسبوک بیشتر از یوتیوب بدم میاد!
        ولی مشکلم در گوشیهای مختلف bixby home و briefing
        هستن که متوجه شدم a20 خوشبختانه نداره.
        ولی به جاش spotify و netflix
        داره که اونم از همون نرم افزارهای مزاحم و نامناسبه و از خیر a20 هم گذشتم.
        صدها کامنت در سایت mobile.ir
        نوشتم و هیچکس نتونست جز یک نفر این رو قبول کنه در اون سایت که ممکنه یک نفر تو این دنیا، اول نرم افزار براش مهم باشه.
        وقتی از لحاظ نرم افزاری تونست رضایت پیدا کنه، بعد به سراغ سخت افزار میره!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

هفده − 1 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *