چشم زیستی برای نابینایان ساخته شد

محققان برای نخستین بار با کار گذاشتن ریزتراشه ای در چشم یک زن سالمند نابینا، به بهبود بینایی وی کمک کردند.

محققان در انگلیس برای نخستین بار با کار گذاشتن ریزتراشه ای در چشم یک زن سالمند نابینا، به بهبود بینایی وی کمک کردند.

در این رویداد بی سابقه که برای نخستین بار در دنیا انجام گرفته است و محققان پزشکی از آن بعنوان چشم زیستی (چشم بیونیک) یاد می کنند، کاشته شدن یک ریزتراشه در چشم یک زن لندنی باعث شده است که وی دید بهتری به دست بیاورد.

در این اقدام، عینک ویژه ای که دوربینی مخصوص روی آن تعبیه شده است، به ریزتراشه ای که در شبکیه چشم این بیمار کار گذاشته شده بود متصل است و با به کار افتادن این عینک و دوربین و رایانه ای که به این ریزتراشه متصل است، یکی از چشمان این زن که عملا نابینا شده بود، شروع به تشخیص برخی علائم دیداری و تشخیص آن ها می کند.

حال بعد از پنج سال بررسی و تحقیق و با موفقیتی که در کار گذاشتن این تراشه و تجهیزات متصل به آن به روی چشم این زن هشتاد و هشت ساله نابینا به دست آمده است، انتظار می رود این شیوه به زودی در دیگر مناطق اروپا نیز اجرایی بشود.

این بیمار که نام وی منتشر نشده است، با کمک گرفتن از این ریزتراشه موفق به تشخیص برخی علائم تصویری و رنگ ها می شود.

از دست رفتن بینایی در مرکز تصویری که مغز آن را دریافت می کند از عمده ترین عوامل نابینا شدن افراد در سالمندی در کشور های پیشرفته به شمار می آید و اکنون این تراشه کوچک کاشته شدن در شبکیه چشم افراد می تواند تا حدود زیادی، بینایی را به میلیون ها شهروندی که از این نعمت محروم شده اند بازگرداند.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

12 + پانزده =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *