10 فرمان پاراتور گامی برای تسهیل گردشگری معلولان

دو هفته ی گذشته در کاخ سعدآباد مراسم رونمایی از 10 فرمان پاراتور برگزار شد که قرار است به واسطه اجرای آن شرایط گردشگری و تفریحی برای معلولان و سالمندان مرتفع گردد.

در هفته موزه و میراث فرهنگی و روز موزه و معلولیت مراسمی با حضور زینب نصیری مدیرکل سلامت معلونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران، مسئولان کمیته های موزه های ایران مسئولان سازمان ها و انجمن های حوزه معلولان در قالب ششمین نشست موزه و معلولیت در محل مجموعه فرهنگی کاخ سعدآباد برگزار شد تا در این مراسم از کلیپ 10 فرمان پاراتور رونمایی شود.

در ادامه این گزارش صحبت های مدیرعامل انجمن فرهنگی، ورزشی و گردشگری معلولان پارس را می خوانید.

محمد اسماعیل شیخ قرائی در خصوص این 10 فرمان می گوید: «انجمن معلولین پارس از سال 1390 فعالیتش را آغاز کرده است و عمده فعالیتهایش به صورت تخصصی در بخش گردشگری معلولان و سالمندان است. این انجمن بخش گردشگری و اوقات فراغت را با نام پاراتور به اجتماع معرفی کرده است و به اجرای پاراتورهای مختلف در گروه های مختلف معلولیتی پرداخته است تا بتواند زیرساختهای موجود را تعریف کند همچنین  موانع و مواردی را که مربوط به  صنعت گردشگری است را بررسی، شناسایی و مطرح نماید.»

شیخ قرائی ادامه می دهد: « برای رفع موانع موجود ایده و طرح هایی را ارائه می کنیم و با وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و  گردشگری همکاری موثری را داریم. این همکاری ها در زمینه های مناسب سازی اماکن فرهنگی، تفریحی، اقامتی، زیارتی و… است و به موازات این همکاری ها با شهرداری تهران در خصوص مناسب سازی  زیر ساخت های شهر تهران را برای اوقات فراغت افراد دارای معلولیت و سالمندان  مرتفع می سازیم.»

وی با اشاره روز موزه و معلولیت بیان می کند: «شش سال پیش به توصیه کمیته امور موزه های ملی ایران «ایکوم» در هفته میراث فرهنگی  و روز جهانی موزه یک روز را به نام روز موزه و معلولیت مشخص کردند. در ششمین سال این نام گذاری انجمن معلولان پارس با اجرای یک پاراتور و نشست تخصصی مشکلات و مواردی را که مرتبط با معلولان اعم از ناشنوایان، نابینایان و معلولان جسمی حرکتی و است را در این نشست تخصصی مورد بحث و بررسی قرار دادیم. افراد صاحب نظر در این حوزه با حضور در نشست توضیحات و دیدگاه های خود را مطرح کردند. »

وی با اشاره به خروجی این نشست ها طی شش سال گذشته می گوید: « در سال های اول با حضور مسئولان در این نشست های تخصصی سعی کردیم شرایط و مشکلات معلولان برای دسترسی به موزه ها، اماکن تفریحی و گردشگری را توضیح دهیم که خوشبختانه این امر سبب شد در پنج موزه کشور استانداردهای مناسب سازی برای معلولان مورد توجه قرار بگیرد و اجرایی شود. طی بازدید از موزه های صلح و جنگ و دفاع مقدس موارد مناسب سازی اصولی ویژه معلولان را برایشان توضیح دادیم و آنها اجرایی کردند.»

از سال 97 در تلاش هستیم آموزش هایی را در زمینه گردشگری و الزامات وسایل مرتبط با آن را به صورت تخصصی برای ذینفعانی همچون لیدرتورها، متصدیان آژانسهای مسافرتی، هتلدارها و مسئولان  اقامت های گردشگری   و مسئولان آموزش دهیم تا افراد بیشتر با مشکلات و موارد مربوط به معلولان آشنا شوند و دریابند اگر در تورهای مسافرتی با فرد معلولی برخورکردند چگونه باید به او کمک کنند تا آن شهروند دارای معلولیت هم از اوقات خوشی برخوردار شود. تاکنون این آموزش ها را در شهرهای گرگان، شیراز، تهران و نمک آبرود شمال اجرا کرده و نتایج خوبی را کسب کردیم.»

مدیرعامل انجمن معلولان پارس می افزاید: «در سال جاری با ابتکاری جدید این کار را به صورت موشن گرافیک  تحت عنوان 10 فرمان پاراتور در کاخ سعدآباد به نمایش گذاشتیم. این 10 فرمان پارتور حدود 9 فرمان آن مربوط به سرپرستان خانواده که افراد دارای معلولیت و سالمند را هدایت می کنند، لیدرتورها و  مجریان پاراتورها که این افراد موظف هستند نحوه برخورد با نابینایان، ناشنوایان، معلولان جسمی _ حرکتی و دیگر معلولیت ها را آموزش دیده و رعایت کنند همچنین نکاتی که در حین سفر و اوقات فراغت و گردشگری در خصوص این افراد وجود دارد را بشناسند و رعایت کنند. مواردی همچون نوع بیمه ها و اماکنی که باید برای  معلولان در نظر گرفته شود. فرمان 10 مربوط به خود افراد دارای معلولیت است که بتوانند گردشگری لذت بخشی را تجربه کنند.

منبع: ایران سپید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

2 × 3 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *