آشنایی با هنادی دختر نابینای موفق کویتی

کودکیش را مثل همه هم سالانش به بازی و جست و خیز گذرانده است. کودکستان و ابتدایی را در مدارس عادی تحصیل کرده تا این که به ناگاه در آغاز دوره راهنمایی بینایی خود را از دست داده است. راهنمایی را در مدرسه ویژه نابینایان در کویت تحصیل کرده و با معدل عالی به پایان رسانده است. پس از گذراندن دوره دبیرستان، این دختر جوان کویتی برای تحصیلات تکمیلیش رشته ای را انتخاب کرد که تا به حال هیچ نابینای کویتی به سراغ آن نرفته بود.

با وجود مخالفت بسیاری از مسؤولین دانشگاه او تحصیل در رشته حقوق را شروع کرد. اساتیدش به توانمندی های او باور نداشتند و در این راه هیچ کمکی به او نمی کردند. هیچ کدام از کتاب های حجیم این رشته برای هنادی نابینا قابل استفاده نبود. خانواده و دوستانش مجبور بودند آن کتاب ها را برایش ضبط کنند تا او بتواند آن ها را مطالعه کند. او دوره کارآموزی وکالت را هم گذراند اما چون علاقه ای به این کار نداشت به سراغش نرفت.

سال های زیادی را در مدارس و مراکز ویژه نابینایان در کویت به عنوان مدیر آموزشی مشغول بود. پس از آن به عنوان تصحیح کننده کتاب به جمع کارکنان مؤسسه النور کویت که وظیفه چاپ و نشر بریل را در این کشور بر عهده دارد ملحق شد و دیری نگذشت که به دلیل توانایی های زیادش به سمت مدیریت این مؤسسه برگزیده شد.

همچنین او توانسته است با اخذ گواهینامه بین المللی تدریس رایانه به نابینایان مرکزی را با این هدف در کویت تأسیس کند. هنادی العمانی نمایندگی کشورش را در بسیاری از کنفرانس های مرتبط با امور نابینایان و زنان در سوریه، هند، اردن، لبنان و بحرین بر عهده داشته است. او همچنین مسؤولیت هایی نظیر ریاست کمیته رایانه و کمیته زنان در انجمن نابینایان کویت، ریاست کمیته خاور میانه در اتحادیه نابینایان آسیا و نمایندگی خاور میانه در اتحادیه جهانی نابینایان را عهده دار بوده است. او در زمینه ورزش هم فعال بوده و مدال ها و مقام های ملی و بین المللی زیادی را هم در رشته های شودان و دو و میدانی کسب نموده است.

به علاوه در مسابقات ملی قرآن نیز رتبه سوم را از آن خود کرده است. هنادی در بیشتر مؤسسات کویتی به صورت داوطلبانه به تدریس رایانه اشتغال دارد و با بسیاری از شرکت های تولید نرم افزار که در زمینه نرم افزارهای ویژه نابینایان فعالیت می کنند همکاری دارد و تلاش های زیادی را هم برای عربی سازی این نرم افزارها انجام داده است.

به واسطه این خدمات حالا دیگر هنادی جاسم العمانی در میان نابینایان عرب زبان نام آشنایی به حساب می آید چرا که از خدمات او نه تنها نابینایان کویتی بلکه نابینایان در سراسر جهان عرب بهره مند می شوند. این وکیل کویتی آرزو می کند که روزی تمام نابینایان بتوانند استعدادها و توانمندی های خود را اثبات کنند.

امیدوار است روزی جامعه دست از نگاه ترحم آمیز به نابینایان بردارد. او معتقد است همهٔ کشورها باید توجه ویژه ای به زندگی افراد نابینا داشته باشند و کشورهای ثروتمند باید در حوزه فن آوری های ویژهی نابینایان سرمایه گذاری کنند. از نظر او معلول کسی نیست که یکی از اعضای بدن یا یکی از حواس خود را از دست داده است. بلکه کسی است که از توانمندی هایی که خداوند به او بخشیده استفاده نمی کند.

منبع: ایران سپید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پنج × پنج =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *