آشنایی با nvda 2020.4 و قابلیت های جدید آن

رسم هر ساله توسعه دهندگان صفحه خوان NVDA این است که در پایان سال ویرایش چهارم از نسخه مربوط به آن سال را عرضه می کنند

امسال هم به رسم هر سال کاربران این روز ها منتظر عرضه نسخه ۲۰۲۰.۴ هستند. نسخه ای که به تازگی ویرایش بتای آن برای دانلود بر روی پایگاه اینترنتی NVAccess قرار گرفته است. اما محض اطلاع کاربران این صفحه خوان باید به این نکته اشاره شود که امسال قرار نیست ویرایش چهارم در پایان همین سال منتشر شود. از شرکت NVAccess خبر می رسد قرار است این ویرایش را در آغاز سال بعد در اختیار کاربران بگذارند. آنها در این باره مدعی شده اند این رسم سالانه دلیلی برای اتخاذ تصمیمات شتاب زده از سوی NVAccess خواهد بود و برنامه نویس ها قرار است تعطیلات سال نو خود را به تکمیل ویرایش ۲۰۲۰.۴ اختصاص دهند. به رسم تقدیر از این فداکاری برنامه نویس ها هم که شده بهتر است نگاهی بیندازیم به حاصلِ احتمالی زحماتشان.

تازه های NVDA ۲۰۲۰.۴ طبق معمول به رفع برخی اشکالات و افزودن بعضی امکانات جدید خلاصه می شود. کتابخانه لویی که مسؤول مدیریت بریل در NVDA است ارتقا یافته و برخی اشکالات بریل برطرف شده و تغییراتی هم در قواعد خواندن علا|ئم نگارشی رخ داده است. از امکانات تازه هم می توان به قابلیتی اشاره کرد که به کاربران اجازه می دهد میانبر آشنای NVDA + F7 را به غیر از حالت مرور صفحه یا Brows mode, در حالت Focus هم استفاده کنند. نرم افزار های Mail, Outlook, Teams, Visual Studio, Azure Data Studio و Foobar2000 هم از جمله برنامه هایی هستند که کاربران می توانند منتظر پشتیبانی بهتری از سوی NVDA در آنها باشند. در پشتیبانی NVDA از Google Docs و ARIA هم گویا اتفاقات خوبی افتاده است.

یکی دیگر از حوزه هایی که دستخوش تغییرات جالبی شده، بخش Skim Reading است؛ Skim Reading را کاربرانی که از صفحه کلید رو میزی استفاده می کنند، موقع خواندن متن های طولانی با Insert + Down و در لپ تاپ ها با Insert + A به خاطر سپرده اند. در نسخه جدید NVDA این امکان در اختیار کاربران قرار گرفته که بعد از فشردن کلید های مربوط به Say All, گزینه هایی نظیر Find یا جستجو و Find next و previous یا جستجوی بعدی و قبلی را بدون اینکه خواندن متن متوقف شود استفاده کنند. به این ترتیب، کاربر در حین خواندن متن می تواند Insert + CTRL + F را بفشارد و کلمه مورد نظرش را وارد کند تا نشانگر بر روی آن کلمه قرار گیرد. افزون بر این، چنانچه کاربر بخواهد در هنگام خواندن، متن را از یک خط بالا تر باز خوانی کند، کافی است جهتنمای بالا را بفشارد. NVDA بدون اینکه متوقف شود خواندن متن را از یک خط بالا تر از سر خواهد گرفت.

نسخه بتای NVDA مخصوص آن دسته از کاربرانی است که دوست دارند نرم افزار را پیش از انتشار تست کنند. این گروه از کاربران می توانند به محض مشاهده اشکال در صفحه خوان NVDA آن را به توسعه دهندگان گزارش دهند تا در نسخه رسمی اصلاح شود. کاربرانی که حوصله این درد سر ها را ندارند می توانند دو سه هفته تا انتشار نسخه رسمی صبر کنند.

منبع: ایران سپید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

18 − 10 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *