همه چیز در بارۀ دم کردن و ریختن چای در آشپزخانه ی کدبانوی نابینا بخش دوم

با سلام و احترام خدمت همراهان گرامی. در این بخش از مجموعۀ آشپزخانۀ کدبانوی نابینا، قصد داریم در بارهۀ مسائل اولیۀ آشپزی از جمله روشن کردن گاز و دم کردن و ریختن چای و نگهداری از کتری یا سماور مطالبی را تقدیم شما گرامیان کنیم. پس با ما همراه باشید.

روشن کردن اجاق گاز

اولین و مهمترین وسیله برای آشپزی اجاق گاز است. اکثر اجاق گازها دارای فندک مخصوص برای روشن کردن گاز می باشند. فندکهای اجاق گازها دو نوع هستند:

فندکهایی که با فشار دادن و چرخاندن شیر شعلۀ گاز به صورت خودکار کار میکنند.

فندکهایی که کلید مجزا دارند و باید همزمان با پیچاندن شیر شعلۀ گاز، کلید فندک را نیز فشار داد تا فندک روشن شود.

اما اگر اجاق گاز شما فندک مخصوص نداشت یا برق برای استفاده از فندک اجاق گاز نداشتید مجبورید از کبریت یا فندک دستی استفاده کنید.

پیشنهاد میشود برای این کار ازفندکهای لوله بلند استفاده کنید چون دستتان دور تر از حرارت است و از خطر سوختگی جلوگیری میکند.

برای روشن کردن گاز با فندک دستی یا کبریت باید نوک کبریت یا سر فندک که آتش یا جرقه از آن خارج میشود را نزدیک شعلۀ مورد نظر که همان قسمت آهنی و دایره ای شکل است برده و همزمان شیر شعله ی گاز را باز کنید.

دم کردن و ریختن چای و جرمگیری کتری:

یکی دیگر از دغدغه های اصلی کدبانوی نابینا ریختن چای خوش رنگ است.

امروز قصد داریم دربارۀ طریقۀ راحتتر دم کردن و ریختن چای و جرم گیری کتری و یا سماور، مطالبی را عرض کنیم.

امیدواریم مورد استفاده عزیزان نوپز قرار گیرد.

 دم کردن چای:

اگر از چای خارجی استفاده میکنید، هنگام دم کردن چای کافیست یک پیمانه چای بریزید و بعد از دم کشیدنش یک سوم فنجان را از چای و بقیه را از آب جوش پر کنید. اگر حدود ده الی پانزده دقیقه برای دم کشیدن چای منتظر باشید، مطمئن باشید که چایتان دم کشیده و چای خوش رنگی خواهید داشت.

اما اگر چایتان ایرانیست، چون چاییهای ایرانی رنگ کمتری دارند، باید دو پیمانه چای بریزید و دقت کنید که مدت دم کشیدن چاییهای ایرانی بیشتر از بیست و پنج دقیقه است.

ریختن چای:

هنگام ریختن چای باید از چایی صاف کن استفاده کنید تا تفاله داخل چایی نریزد. اما ممکن است بعضی ها با بودن چایی صاف کن روی فنجان مشکل داشته باشند و نتوانند به راحتی مقدار چایی ریخته شده در فنجان را بسنجند، برای حل این مشکل پیشنهاد میشود از توریهای داخل قوری استفاده کنید تا چایی که از قوری به فنجانتان ریخته میشود چای صاف شده باشد و نیازی هم به چایی صاف کن نداشته باشید.

این توریها را باید متناسب با قوری خود تهیه کنید. یعنی قوری و توری به هم بخورند تا در قوری به راحتی بسته شود. بعضی از قوریها خودشان این توری را دارند و نیاز به تهیه توری نیست. در بعضی از قوریها هم نمیشود از این توریها استفاده کرد چون درشان بعد از قرار دادن توری خوب بسته نمیشود. برای این قوریها پیشنهاد میشود از توریهای کروی شکل که کف قوری قرار میگیرند استفاده کنید. این توریها تقریبا به شکل کروی هستند که از وسط به دو نیم تقسیم شده اند و دارای یک قفل هستند که میتوانید برای باز کردن و بستن آن از این قفل استفاده کنید. این قفل دقیقا در میانه توری قرار دارد که وقتی آنرا باز میکنید دو توری کوچک به صورت دو نیم کره در کنار هم قرار میگیرند. شما میتوانید مقدار چای مورد نظرتان را در توری عمیقتر بریزید و سپس دو توری را روی هم قرار داده و با دور کردن دسته های قفل از هم در توری را ببندید.

این توری دارای یک زنجیر بلند است که از آن جهت بیرون کشیدن توری از داخل قوری استفاده میشود. بعد از بستن در توری آنرا در کف قوری قرار داده و زنجیر آنرا بیرون از قوری قرار دهید.

مایع سنج:

به طور معمول، نابینایان برای ریختن چای یا مایعات گرم در لیوان یا استکان یا فنجان، انگشت اشارۀ خود را پشت ظرف مربوطه و کمی پایینتر از لبۀ آن قرار میدهند تا با حس کردن گرمای مایع، متوجه مقدار مایع درون ظرف شوند. اما برای سهولت در این کار میتوان از مایعسنج استفاده کرد.

یکی از ابزار مخصوص ریختن مایعات که می تواند مورد استفادۀ کدبانوی نابینا قرار بگیرد، مایع سنج است.

مایع سنج یک جعبۀ مربعی شکل کوچک است که دو میلۀ هلالی شکل  آهنی به آن وصل است. اندازۀ یکی از میله ها از دیگری بلندتر است.

برای تشخیص دادن مقدار مایعی که در لیوان یا فنجان ریخته میشود، میله ها را به لبۀ لیوان یا فنجان آویزان میکنید و مایع را درون ظرف مورد نظر میریزید. هنگامی که مایع به آن میله ها برسد، دستگاه شروع به بوق زدن میکند و  فرد نابینا را متوجه پر شدن ظرف میکند. اگر مایع به میله ی بلندتر برسد, دستگاه بوق آرامی میزند و شما میتوانید تا قبل از رسیدن مایع به میلۀ کوتاهتر روند ریخته شدن مایع را متوقف کنید. در غیر این صورت، با رسیدن مایع به میلۀ کوتاهتر، دستگاه بوق بلندتری میزند که نشان میدهد ظرف در آستانه ی پر شدن است و ممکن است مایع از ظرف سر برود.

دقت کنید که مایع نباید به جعبۀ مربعی شکل بخورد و فقط میله ها باید داخل ظرف قرار بگیرند. در ضمن نگران چفت شدن میله ها روی ظرف نباشید چون میله ها هلالی شکل هستند و روی ظرف باقی میمانند و نیازی به نگهداری با دست نیست.

تمیز کردن و از بین بردن جرم کتری:

رسوب گیری کتری یکی از اساسیترین کارهای هفتگی یا ماهانۀ کدبانوهاست.

روشهای مختلفی برای این کار پیشنهاد شده که از توضیح دادن آنها خودداری میکنیم.

این روشها مانند رسوبگیری کتری با سرکه و جوش شیرین یا استفاده از پودر جرم گیر کتری یا سماور و یا داغ کردن کتری خالی روی اجاق گاز و ریختن آب سرد یا یخ در کتری و غیره هستند.

روش پیشنهادی ما به خصوص برای کسانی که مشکل تنفسی دارند و نمیتوانند از موارد فوق استفاده کنند، استفاده از رسوبگیر در داخل کتری است.

شکل این رسوبگیر شبیه سیمهای ظرفشویی است. فقط کافیست همیشه آنرا درون کتری بگذارید تا زمانی که آب کتری در حال جوشیدن است، رسوبهای کتری جذب رسوبگیر شوند.

سعی کنید هر روز رسوبگیر را چند بار با ضربه زدن به سینک تمیز کنید و بعد آنرا بشویید و داخل کتری بیندازید.

هنگام زدن رسوبگیر به سینک با کمی شدت،میتوانید با دست رسوبهای ریخته شده داخل سینک را لمس کنید.

با داشتن رسوبگیر در داخل کتری خود، فقط کتری را مرتبا بشویید و دیگر از راههای سخت و وقتگیر استفاده نکنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

17 − 13 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *