آشنایی با ۱۱ ترفند ساده و کاربردی ویندوز 10 و آموزش چگونگی مدیریت میزان دسترسی اپلیکیشن ها به موقعیت مکانی در چهل و نهمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر صفحه ی آموزش

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در چهل و نهمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر و در صفحه ی آموزش، با گرداوری شرکت پکتوس، پنج آموزش در زمینه ی موبایل و کامپیوتر تقدیم شما گرامیان میگردد.

۱۱ ترفند ساده و کاربردی ویندوز 10

ویندوز 10 ترفندهای آشکار و مخفی زیادی دارد که استفاده از آن ها باعث می شود کامپیوتر عملکرد بهتر و سرعت بیشتری داشته باشد.

به نقل از زومیت، ویندوز 10 ترفندهای آشکار و پنهان و قدیمی و جدید زیادی دارد که ممکن است از آن ها اطلاعی نداشته باشید؛ حتی ممکن است کاربران حرفه ای نیز از این ترفندها اطلاعی نداشته باشند. استفاده از این ترفندها می تواند سرعت سیستم را به میزان محسوسی افزایش دهد و عملکرد آن را بهبود ببخشد؛ به عنوان  مثال دست  یابی به منوی مخفی و تنظیمات موجود برای کاهش مصرف باتری، دو مورد از کاربردی ترین ترفندهای ویندوز 10 محسوب می شوند.

مایکروسافت برخلاف اپل ترفندهای مخفی سیستم عامل خود را به صورت رسمی منتشر نمی کند و این موضوع باعث می شود کاربران نتوانند از قابلیت های کامپیوترشان و سیستم عامل آن، تا حداکثر میزان ممکن بهره مند شوند. ترفندهایی که در ادامه بیان خواهیم کرد، مختص کامپیوتری با برند خاصی نیست و تمام کاربران ویندوز 10 می توانند با کمک آن ها از قابلیت های بیشتری استفاده کنند و سیستم مرتب تری داشته باشند.

۱. مینیمایز کردن تمام پنجره های بدون استفاده

حتما بسیاری از مواقع وجود تعداد زیادی از پنجره های باز که از آن ها هیچ استفاده ای نمی کنید، آزارتان می دهد و این بی نظمی حتی می تواند تمرکزتان را به هم بزند. مینیمایز کردن تک تک پنجره های بدون استفاده، وقت زیادی از شما می گیرد و حتی ممکن است پنجره ای را به اشتباه مینیمایز کنید. آیا می دانید تنها با یک کلیک می  توانید تمام پنجره های باز را مینیمایز کنید و تنها پنجره ای که در حال استفاده از آن هستید، تغییری نکند؟

برای انجام این کار تنها کافی است با دکمه ی سمت چپ موس روی نوار عنوان پنجره  ای که در حال استفاده از آن هستید، کلیک کنید و در حالی که این دکمه را پایین نگه داشته اید و نشانگر موس روی نوار عنوان قرار دارد، موس را برای چند لحظه به سمت چپ و راست حرکت دهید تا سایر پنجره های باز مینیمایز شوند.

۲. بازکردن منوی مخفی

آیا می دانید ویندوز 10 علاوه بر منوی استارت، منوی دیگری به نام منوی مخفی نیز دارد؟ استفاده از منوی مخفی ویندوز 10 دسترسی به بخش  های اصلی ویندوز مثل خط فرمان، کنترل پنل و تسک منیجر را بسیار راحت تر کند. برای دستیابی به این منوی مخفی که درحقیقت منوی استارت دوم ویندوز محسوب می شود، تنها کافی است دکمه های ویندوز و X را هم زمان با هم بزنید یا روی منوی استارت راست کلیک کنید.

۳. افزودن یادداشت جدید به تقویم بدون نیاز به بازکردن آن

در جدیدترین به روزرسانی ویندوز 10 قابلیت جدیدی برای افزودن یادداشت جدید (جهت یادآوری) از نوار وظیفه به تقویم مایکروسافت بدون نیاز به بازکردن آن ایجاد شده است. برای انجام این کار مراحل زیر را دنبال کنید.

۱. در سمت راست نوار وظیفه روی قسمتی که دربردارنده ی زمان و تاریخ است، کلیک کنید.

۲. تاریخ مورد نظر خود را انتخاب کنید.

۳. عنوان، زمان و مکان جلسه یا قرار ملاقات تان را وارد کنید. چنانچه چند اپلیکیشن تقویم روی سیستم خود دارید، می توانید با کلیک روی فلشی که سر آن به سمت پایین قرار دارد، تقویم مورد نظر را انتخاب و یادداشت تان را به آن اضافه کنید.

۴. با کلیک کردن روی دکمه ی Save، یادداشتتان جهت یادآوری ذخیره می شود و می توانید آن را در اپلیکیشن تقویم (Calender) سایر دستگاه های خود مشاهده کنید.

۴. گرفتن اسکرین شات

گرفتن اسکرین  شات یکی از ساده ترین کارها در ویندوز 10 است و تقریبا تمام کاربران با نحوه ی اسکرین شات  گرفتن آشنا هستند؛ اما ممکن است با روش های مختلف انجام این کار آشنا نباشید. ساده ترین روش برای ثبت اسکرین شات از تمام صفحه ی نمایشگر، زدن دکمه های ویندوز و print screen (عبارت PrtSc SysRq روی این دکمه درج شده) است؛ پس از زدن این دو دکمه، تصویر گرفته شده در پوشه ی Screenshot folders که در پوشه ی Pictures قرار گرفته، ذخیره می شود. در صورتی که می خواهید تنها از بخشی از صفحه اسکرین شات بگیرید، دکمه های win+shift+s را بزنید تا ابزاری به اسم Snip & Sketch باز شود که به وسیله ی آن می توانید با کلیک کردن و کشیدن موس روی بخش مورد نظرتان، آن بخش را انتخاب کنید. اسکرین شات های ایجاد شده با این روش در بخش کلیپ بورد ذخیره می شوند.

۵. بازکردن اپلیکیشن های موجود در نوار وظیفه با استفاده از کلیدهای صفحه کلید

چنانچه برخی از اپلیکیشن ها و نرم افزارهای خود را در نوار وظیفه پین (سنجاق) کرده باشید، لازم نیست برای اجرا روی آیکون ها کلیک کنید، بلکه می توانید تنها با زدن دکمه ی ویندوز و دکمه های عددی، اپلیکیشن های مورد نظرتان را باز کنید. برای مثال با زدن دکمه های ویندوز و ۲ می توانید دومین اپلیکیشن نوار وظیفه را باز و اجرا کنید.

این قابلیت زمانی بیشتر به کار می آید که با سرعت در حال تایپ هستید و نمی خواهید انگشتان خود را از صفحه کلید جدا کنید. ویندوز ۱۰ کلید های میانبر دیگری هم دارد که می توانند کار شما را راحت تر کنند.

۶. مشاهده ی حجم اپلیکیشن های نصب شده روی سیستم

اشغال شدن فضای زیادی از هارد باعث کاهش سرعت به میزان کاملا محسوسی می شود. کاربران ویندوز 10 می توانند با مشاهده ی حجم اپلیکیشن ها، اپلیکیشن های حجیم را که از آن ها هیج استفاده ای نمی کنند، به راحتی شناسایی و با حذف آن ها فضای زیادی از هارد را آزاد کنند. برای مشاهده ی حجم اپلیکیشن ها، پس از دنبال کردن مسیر Settings > System > Storage، درایو مورد نظر برای جستجو را انتخاب (که معمولا درایو C است) و در نهایت گزینه ی Apps & games را برای مشاهده ی حجم اپلیکیشن های مختلف انتخاب کنید.

۷. حذف تبلیغات از منوی استارت

چنانچه ویندوز با تنظیمات پیش فرض اجرا شود، زمانی که منوی استارت را باز می کنید، مجموعه ای از اپلیکیشن های پولی تحت عنوان پیشنهادها یا suggestions در سمت راست منو نمایش داده می شود که در حقیقت تبلیغ مایکروسافت برای فروش اپلیکیشن های مایکروسافت استور است. برای حذف این تبلیغات، پس از دنبال کردن مسیر Settings > Personalization > Show suggestions occasionally in Start، گزینه ی Show suggestions occasionally in Start را خاموش کنید.

۸. متوقف کردن فعالیت های اپلیکیشن های در حال  اجرا در پس زمینه ی سیستم عامل

حتی زمانی که کاربران از اپلیکیشن های در حال اجرا در پس زمینه  استفاده نمی کنند، همیشه در حال دریافت اطلاعات، ارسال نوتیفیکیشن و به روزرسانی شدن هستند. بدون تردید چنین قابلیتی ویژگی خوبی محسوب می شود؛ اما از سوی دیگر باعث افزایش مصرف باتری و حجم اینترنت می شود و فعالیت مداوم این اپلیکیشن ها کاربرانی را که از اینترنت موبایل استفاده می کنند، اصلا خوشحال نمی کند.

برای توقف فعالیت اپلیکیشن های در حال اجرا در پس زمینه  به منظور کاهش مصرف باتری و حجم اینترنت، پس از دنبال کردن مسیر Settings > Privacy > Background apps، گزینه ی Let apps run in the background را غیرفعال کنید. درضمن می توانید تنها اپلیکیشن های مورد نظرتان را در همین صفحه به صورت دستی غیرفعال کنید.

۹. اسکرول کردن در پنجره های غیرفعال

کاربران ویندوز 10 می توانند در پنجره هایی که به صورت مستقیم با آن ها کار نمی کنند نیز اسکرول کنند. این ویژگی زمانی می تواند به کاربران کمک کند که پنجره های زیادی را باز کرده باشند و بخواهند آن ها را هم زمان بررسی کنند؛ به عنوان مثال اگر می  خواهید گزینه های زیرمجموعه ی منوهای یکی از پنجره ها را ببینید، برای صرفه جویی در زمان تنها باید نشانگر موس را روی همان صفحه به سمت راست و چپ حرکت دهید.

برای امتحان کردن این ویژگی دو اپلیکیشن (مثلا مرورگر و ورد) را هم زمان با هم باز کنید. وقتی این دو اپلیکیشن کنار هم قرار می گیرند، می توانید بخشی از متن آن ها را مشاهده کنید. پس از باز کردن پنجره  ها، زمانی که در حال کارکردن در یکی از پنجره ها هستید، نشانگر موس یا تاچ پد را به سمت پنجره ی دوم حرکت دهید و در آن اسکرول کنید، حتی اگر در آن پنجره فعال نباشید، می توانید محتوای آن را به سمت بالا و پایین اسکرول کنید.

این ویژگی معمولا به صورت پیش فرض فعال است؛ درصورتی که این چنین نیست، باید پس از دنبال کردن مسیر Settings > Devices > Mouse، گزینه ی scroll inactive windows when I hover over them را فعال کنید. پس از فعال کردن این گزینه، نشانگر موس را روی پنجره ی مورد نظرتان در پس زمینه حرکت دهید و در آن اسکرول کنید.

۱۰. نمایش پسوند فایل ها در فایل اکسپلورر

پسوند فایل های موجود در فایل اکسپلورر ویندوز 10 در حالت معمول دیده نمی شود. این موضوع برای افرادی که به دنبال فایلی با پسوند خاص هستند، آزاردهنده است؛ اما به راحتی می توان این مشکل را برطرف کرد. برای نمایش فایل ها در فایل اکسپلورر مراحل زیر را دنبال کنید:

۱. عبارت File Explorer Options را در نوار جستجوی پایین صفحه نمایش تایپ و آن را جستجو کنید (گزینه های دیگری نیز برای دسترسی به گزینه های فایل اکسپلورر وجود دارد؛ اما این روش سریع ترین روش است).

۲. در پنجره ی ظاهرشده گزینه ی View Tab را انتخاب کنید.

۳. تیک گزینه ی Hide extensions for known file types را بردارید و پس از آن روی گزینه  های Apply و OK به ترتیب کلیک کنید. پس از طی این مراحل، پسوند تمام فایل های فایل اکسپلورر نمایش داده می شود. درضمن در منوی File Explorer Options، گزینه هایی نظیر نمایش درایوهای خالی (show empty drives)، نمایش فایل ها و پوشه های مخفی (hidden files and folders) و گزینه های دیگری نیز وجود دارد.

۱۱. کنترل میزان نمایش نوتیفیکیشن ها با ویژگی Focus Assist

قطعا نمایش نوتیفیکیشن ها مشکلی آزاردهنده است که می تواند هر کاربری را کلافه کند؛ اما Focus Assist که از به روزرسانی آوریل ۲۰۱۸ به ویندوز 10 اضافه شده است، این مشکل را به راحتی حل می کند و با استفاده از این ویژگی می توانید مشخص کنید که چه تعداد از نوتیفیکیشن ها نمایش داده شوند.

برای استفاده از این ویژگی پس از دنبال کردن مسیر Settings > System > Focus assist، یکی از گزینه های OFF (نمایش تمام نوتیفیکیشن های مرتبط با تمام اپلیکیشن ها و مخاطبان)، Priority (نمایش نوتیفیکیشن های مختلف از فهرست اپلیکیشن های مهم و اولویت داری که کاربر آن را سفارشی سازی کرده است) و Alarms (نمایش ندادن تمام نوتیفیکیشن ها به استثنای نوتیفیکیشن های هشدار دهنده) را متناسب با نیازتان انتخاب کنید.

همچنین می توانید این ویژگی را طوری تنظیم کنید که تنها در ساعت های مشخص شده یا حین انجام فعالیت های خاصی مثل بازی فعال شود.

آموزش غیرفعال کردن پخش خودکار ویدئو در گوگل پلی استور

ویدئوهای موجود در صفحات اپلیکیشن ها در فروشگاه آنلاین گوگل به صورت خودکار پخش می شوند؛ چگونه می توان از پخش خودکار ویدئوهای گوگل پلی استور جلوگیری کرد؟

به نقل از زومیت، گوگل پلی فروشگاه رسمی گوگل برای گوشی های اندرویدی است که شامل چند میلیون اپلیکیشن بوده و هر یک از این اپلیکیشن ها دارای صفحات اختصاصی خودشان هستند. در صفحات برخی از اپلیکیشن های مورد بحث، ویدئو نیز وجود دارد که این ویدئوها در حالت پیش فرض به صورت خودکار پخش می شوند. قابلیت پخش خودکار ویدئو به  طور کلی قابلیتی محبوب نیست و شمار زیادی از کاربران به آن روی خوش نشان نمی دهند. گوگل از مدتی پیش کاری کرده است تا ویدئوهای پلی استور به صورت خودکار اجرا شوند که در ابتدا باعث نارضایتی کاربران شد. با این حال همچون یوتیوب و نت فلیکس، پخش خودکار ویدئوهای گوگل پلی نیز به راحتی از طریق منوی تنظیمات قابل  متوقف سازی است.

به منظور توقف پخش خودکار ویدئو در گوگل پلی، ابتدا این فروشگاه را باز کنید. اگر میان بر آن را روی صفحه ی اصلی ندارید، می توانید وارد فهرست اپلیکیشن ها شوید و در نهایت گوگل پلی را باز کنید:

پس از باز شدن گوگل پلی، در گوشه ی سمت چپ بالای صفحه روی منوی اصلی ضربه بزنید تا گزینه های جدیدی پیش روی شما قرار گیرد:

در مرحله ی بعد باید به سمت پایین اسکرول کنید تا به گزینه ی Settings برسید؛ پس از پیدا کردن Settings روی آن ضربه بزنید:

در مرحله ی بعد باید در زیر بخش General به دنبال گزینه ی Auto-Play Videos بگردید و روی آن ضربه بزنید:

با ضربه زدن روی گزینه ی Auto-Play Videos صفحه ی جدیدی باز می شود که می توانید از طریق آن، یکی از سه گزینه ی موجود را انتخاب کنید: گزینه ی اول Auto-play video at any time (پخش خودکار ویدئو در هر زمان)، گزینه ی دوم Auto-play videos over Wi-Fi only (پخش خودکار ویدئو تنها از طریق وای فای) و گزینه ی سوم Don’t auto-play videos (ویدئوها را به صورت خودکار پخش نکن) است. در اینجا باید گزینه ی سوم را انتخاب کنید. پس از انتخاب این گزینه، دکمه ی Done را فشار دهید تا تغییرات ذخیره شوند. به دنبال ذخیره ی تغییرات، مجددا به منوی تنظیمات بازگردانده می شوید.

چگونه میزان دسترسی اپلیکیشن ها به موقعیت مکانی را مدیریت کنیم

امروزه دسترسی اپلیکیشن های دستگاه های iOS و اندروید به موقعیت مکانی کاربران به معضل بزرگی تبدیل شده است؛ اما می توان میزان دسترسی به این اطلاعات را کنترل یا متوقف کرد.

به نقل از زومیت، امروزه حفظ حریم خصوصی از دغدغه های اصلی کاربران گوشی های هوشمند است و حتی در برخی از موارد این موضوع ممکن است به مسئله ی نگران کننده ای تبدیل شود. برخی از شرکت ها با ایجاد اپلیکیشن های جذاب و گسترش استفاده از آن ها، سعی می کنند به اطلاعات شخصی افراد دست یابند و از این اطلاعات به شیوه های مختلف استفاده کنند.

توانایی اپلیکیشن های مختلف برای ردیابی موقعیت مکانی (Location) کاربران، از بزرگ ترین معضلات در رابطه با نقض حریم خصوصی محسوب می شود. برخی از اپلیکیشن ها حتی از توانایی ردیابی لحظه به لحظه ی کاربران و اطلاع از مدت زمان توقف آن ها در هر مکان نیز برخوردار هستند. متاسفانه این حقیقت را نمی توان کتمان کرد و تنها راه مقابله با مشکل، توقف قابلیت مکان یابی اپلیکیشن های مذکور است.

روزنامه ی نیویورک تایمز با ارائه ی گزارشی مستند در سال های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷، ثابت کرد که اطلاعات مرتبط با موقعیت مکانی کاربران پیوسته ثبت و آرشیو می شود. این گزارش پس از بررسی مجموعه داده های یکی از شرکت هایی که اطلاعات شخصی افراد را از طریق اپلیکیشن های مورد علاقه ی آن ها جمع آوری می کرده، ارائه شده است (این اطلاعات از ۱۲ میلیون گوشی هوشمند جمع آوری شده بود) و برای تهیه ی آن بیش از ۵۰ میلیون پرسشنامه دربردارنده ی اطلاعات مکانی ثبت  شده نیز بررسی شد. متأسفانه در حال حاضر هیچ قانونی برای منع جمع آوری اطلاعات شخصی و فروش آن ها بدون رضایت افراد وجود ندارد و این موضوع می تواند نگرانی های ناشی از نقض حریم خصوصی را تشدید کند؛ البته برخی از شرکت های فعال در زمینه ی جمع آوری اطلاعات شخصی سعی می کنند به کاربران نگران خود اطمینان دهند که اطلاعات حساس آن ها فقط دراختیار شرکای قابل اعتمادشان قرار می گیرد؛ اما این تلاش ها بیهوده به نظر می رسند.

دستیابی به موقعیت مکانی می تواند عواقب جبران ناپذیری به دنبال داشته باشد

برخی از کاربران تصور می کنند که اطلاعات شخصی آن ها برای کسی مهم نیست و به همین دلیل چندان نگران این موضوع نیستند. این اطلاعات درظاهر فقط برای اهداف تبلیغاتی جمع آوری می شوند، اما امکان سوءاستفاده از آن ها با روش های غیرقابل پیش بینی و غیر اخلاقی نیز وجود دارد و جمع آوری آن ها می تواند اتفاقات ناخوشایندی مثل ایجاد مشاجره و نزاع بین احزاب  در رقابت های سیاسی، افشای اسرار یا اطلاعات محرمانه مرتبط با شرایط جسمی افراد یا قراردادن افراد در معرض خطرهای قانونی یا کاری جهت انجام فعالیت های سیاسی یا فعالیت هایی با اهداف شخصی را نیز به دنبال داشته باشد.

بدون تردید بیان این مسائل شما را کم وبیش نگران کرده؛ اما میزان و چگونگی دسترسی اپلیکیشن های گوشی های هوشمند به اطلاعات شخصی ازجمله اطلاعات مرتبط با موقعیت مکانی افراد، قابل کنترل است و همین موضوع می تواند نگرانی های کاربران دررابطه با نقض حریم خصوصی را کاهش دهد. درصورتی  که با نحوه ی یافتن موقعیت مکانی توسط اپلیکیشن های مختلف آشنا باشید، بهتر می توانید بفهمید که چه زمانی و چگونه باید از سرویس ها و اپلیکیشن های موقعیت یابی گوشی خود استفاده کنید.

درصورتی که می خواهید از قابلیت مسیریابی دقیق و قسمت به قسمت استفاده کنید، توصیه می کنیم به اپلیکیشن اجازه دهید به موقعیت مکانی تان دسترسی داشته باشد یا زمانی که در شهر یا کشور دیگری هستید و می خواهید بدانید عکس هایی که گرفته اید در چه مکانی گرفته شده اند، باید قابلیت مکان یابی اپلیکیشن دوربین را فعال کنید. همچنین در صورتی که می خواهید گوشی خود را ردیابی کنید یا آن را گم کرده اید، می توانید از قابلیت  هایی که برای یافتن گوشی ایجاد شده اند، استفاده کنید؛ از سویی دیگر در برخی از اپلیکیشن ها مثل اپلیکیشن های پیش بینی آب  و هوا یا اپلیکیشن های خبررسان، یافتن موقعیت دقیق مکانی اصلا ضروری نیست.

دسترسی به موقعیت مکانی کاربران در برخی از اپلیکیشن ها اصلا ضروری نیست

چنانچه درمورد جمع آوری اطلاعات شخصی و نقض حریم خصوصی خودتان نگران هستید، ابتدا باید بدانید که چه اپلیکیشن هایی به موقعیت مکانی شما دسترسی دارند و چگونه می توان از ویژگی های کنترل کننده  های آن ها برای محدود کردن به اشتراک گذاری این اطلاعات با شرکت های سازنده ی اپلیکیشن ها استفاده کرد. کاربران iOS و اندروید می  توانند تنظیمات لازم را به سادگی و در مدت کوتاهی انجام دهند. اگرچه قطع دسترسی شرکت های سازنده ی اپلیکیشن ها به موقعیت مکانی کاربران تقریبا امکان  پذیر نیست؛ اما می توان با فعال کردن چند گزینه، دسترسی به این اطلاعات را که در هر زمانی که ضرورتی ندارد و تا جای ممکن محدود کرد. در ادامه با ما باشید تا با نحوه ی انجام این تنظیمات در iOS و اندروید آشنا شوید.

iOS

در این مقاله نحوه ی انجام تنظیمات در iOS 13.3، جدیدترین نسخه ی iOS آموزش داده شده است؛ البته روش انجام این کار در نسخه های قدیمی تر نیز تقریبا مشابه است و با انجام این تنظیمات می توانید از به اشتراک گذاری غیرضروری اطلاعات مکانی تان با دیگران از طریق گوشی های آیفون جلوگیری کنید.

در دستگاه های iOS چندین گزینه برای فعال کردن قابلیت دسترسی به موقعیت دقیق مکانی وجود دارد. توصیه می کنیم در مواقعی که یافتن موقعیت دقیق مکانی ضروری نیست، زمانی که اپلیکیشن برای دسترسی به موقعیت مکانی دقیق تان اجازه می خواهد، گزینه ی Next time یا Never را بزنید. در جدیدترین نسخه ی iOS ویژگی جدیدی به نام Allow Once ایجاد شده است که با استفاده از آن می توانید از طریق دریافت نوتیفیکیشن بفهمید که اپلیکیشن های در حال اجرا در پس زمینه ی سیستم عامل چند مرتبه به موقعیت مکانی تان یا نقشه ی مکان تان دسترسی داشته اند و چرا اپلیکیشن ها از این اطلاعات استفاده کرده اند.

برای جلوگیری از دستیابی غیرمجاز به موقعیت مکانی، حتما به روزرسانی های جدید را دریافت و نصب کنید

اپل دست  یابی اطرافیان به موقعیت مکانی تان ازطریق بلوتوث و وای فای را دشوار کرده است؛ اما بازهم توصیه می کنیم برای بهره مندی از جدیدترین ویژگی های امنیتی، به روزرسانی های جدید را نصب کنید. با کنترل کلید مرتبط با سرویس های مکان یابی می توانید از جزئیات بیشتری درمورد نحوه ی استفاده از سرویس های مکان یابی در هر اپلیکیشن مطلع شوید. درضمن توصیه می کنیم همیشه گوشی خود را از طریق سرویس ابری iCloud درحالت Lost Mode قرار بدهید. در این حالت درصورتی که سرویس های موقعیت یاب غیرفعال شده باشند، در صورت ضرورت فعال خواهند شد.

با مراجعه به بخش Location Services در بخش Privacy در تنظیمات گوشی ها می توانید مشخص کنید که هر اپلیکیشن در چه زمانی به موقعیت مکانی تان دسترسی داشته یا نداشته باشد.

همچنین با مراجعه به بخش Background app refresh در بخش General در تنظیمات گوشی می توانید مانع از به اشتراک گذاری اطلاعات مکانی با اپلیکیشن های در حال اجرا در پس زمینه شوید. در این بخش می توانید قابلیت به اشتراک گذاری موقعیت مکانی را برای هر اپلیکیشن جداگانه فعال یا غیرفعال کنید.

فعالیت آنلاین کاربران در بیشتر موارد با استفاده از آیدی تبلیغاتی گوشی (Advertising ID) که شماره ای اختصاصی برای هر گوشی است و در اختیار تبلیغ کنندگان یا سازندگان اپلیکیشن ها قرار می گیرد، کنترل می شود. موقعیت مکانی کاربران نیز از این طریق با سایر افراد به اشتراک گذاشته می شود. با دنبال کردن مسیر Settings > Privacy > Advertising > Limit Ad Tracking می  توانید این قابلیت را غیرفعال کنید. در بخش System Services نیز می  توانید امکان دسترسی موقعیت  مکانی در بخش های مورد استفاده در زندگی روزمره مثل اطلاع از وضعیت ترافیک محیط اطراف (Traffic)، مکان های محبوب نزدیکتان (Popular Near Me)، مکان های با اهمیت (Significant Locations)، ارائه ی تبلیغات براساس موقعیت مکانی (Location-based Apple Ads)، پیشنهاد های مرتبط با موقعیت مکانی و سایر موارد را فعال یا غیرفعال کنید. شما همیشه می توانید این تنظیمات را کنترل و هر زمانی که خواستید آن ها را فعال یا غیرفعال کنید.

درضمن می توانید با استفاده   از ویژگی کنترل کننده ی Clear History در سرویس iCloud، تمام اطلاعات ثبت شده مرتبط با موقعیت مکانی گوشی ها و سایر دستگاه های ثبت شده در این سرویس را پاک کنید.

اندروید

سفارشی سازی تنظیمات مرتبط با دسترسی به موقعیت  مکانی در اندروید به اندازه ی iOS راحت نیست؛ زیرا شرکت های زیادی به منظور مناسب سازی این سیستم عامل با گوشی ها و تبلت هایشان، تغییراتی در آن ایجاد می کنند؛ به همین دلیل ممکن است تنظیمات بیان شده در این مقاله با تنظیمات گوشی شما تفاوت های اندکی داشته باشد. همچنین به دلیل اینکه جدیدترین نسخه ی اندروید یعنی اندروید 10، هنوز برای تمام گوشی های واجد شرایط عرضه نشده، تنظیمات موجود در اندروید 9 در گوشی ال جی وی۴۰ تینکیو بیان شده است.

برای فعال یا غیرفعال  کردن دسترسی به موقعیت مکانی، مسیر Settings > General > Lock screen & security > Location > App-level permissions را دنبال و این قابلیت را برای هر اپلیکیشن جداگانه فعال یا غیرفعال کنید؛ البته غیرفعال کردن این قابلیت در برخی از اپلیکیشن ها، باعث مختل شدن عملکرد آن ها می شود و این دسته از اپلیکیشن ها این موضوع را به شما هشدار می دهند. دسترسی به موقعیت مکانی کاربران در برخی از اپلیکیشن ها مثل اپلیکیشن هایی که برای امدادرسانی استفاده می شوند و موقعیت مکانی شما را از طریق پیامک یا تماس تلفنی به مراکز امداد رسان اطلاع می دهند، واقعا ضروری است.

قابلیت Google Location history یا سابقه ی موقعیت گوگل که موقعیت تمام دستگاه های موبایل را ثبت می کند، توسط حساب کاربری گوگل (Google account) کنترل می شود. برای استفاده از این قابلیت تنها کافی است با گوشی یا تبلت یا حتی کامپیوترهای دسکتاپ وارد حساب کاربری گوگل شوید و دو قابلیت Google Location history و Location reporting را فعال کنید. این قابلیت برای شخصی سازی سرویس ها، موقعیت شما را پیوسته ثبت می کند و می توانید برای شخصی سازی تجربه ی آنلاین تان نیز از آن استفاده کنید؛ بنابراین می توانید بخش هایی مثل History یا سابقه ی کروم، فعالیت های انجام شده در فضای وب و اپلیکیشن ها، ضبط صدا، سابقه ی یوتیوب و جستجوهای انجام شده در این سایت و سایر موارد را نیز با این قابلیت همگام (سینک) کنید؛ چنانچه تمام این تنظیمات را فعال کنید، پروفایلی کامل از شما، عادت ها و سلایق  تان شکل می گیرد.

چنانچه متمایل به شخصی سازی تبلیغات براساس اطلاعات شخصی نیستید و می خواهید AD ID موبایل خود را غیرفعال کنید، مسیر Settings > Google > Ads > Opt out of Ads personalization را دنبال کنید.

اگر حساب کاربری گوگل دارید، می توانید مانع دسترسی سرویس های این شرکت به موقعیت مکانی تان شوید؛ البته بدون تردید تاکنون گوگل اطلاعات زیادی درمورد تان جمع آوری کرده است؛ حتی ممکن است این غول فناوری اطلاعات چند سال پیش مربوط به موقعیت تان را نیز ثبت کرده باشد؛ البته می توانید با غیر فعال کردن گزینه ی Location sharing در بخش People & Sharing، به دسترسی گوگل به موقعیت مکانی تان پایان دهید.

کنترل میزان دسترسی اپلیکیشن ها به موقعیت مکانی، چالش بزرگی است که تمام کاربران گوشی های هوشمند در حال حاضر (و احتمالا در آینده)  با آن مواجه هستند. هیچ روش بدون نقصی برای جلوگیری از ردیابی کاربران توسط اپلیکیشن ها و افراد فعال در فضای مجازی وجود ندارد؛ اگرچه توسعه دهندگان اپلیکیشن ها و شرکت های سازنده ی گوشی روش های پیچیده ای ابداع کرده اند که کاربران با استفاده از آن ها میزان دسترسی اپلیکیشن ها به موقعیت مکانی  را کنترل کنند، اما از سوی دیگر روش های جدیدی برای دور زدن روش های کنترل کننده و دسترسی به اطلاعات شخصی افراد نیز ایجاد شده است.

بهترین راهکار مقابله با این مشکل بزرگ، آشنایی با روش های کنترل کننده و کاهش دسترسی اپلیکیشن ها به موقعیت مکانی به حداقل میزان ممکن و به میزان ضرورت است (تا میزانی که عملکرد اپلیکیشن مختل نشود).

۷ نرم افزار کنترل گوشی هوشمند اندرویدی با کامپیوتر

کنترل نسبی دستگاه های اندرویدی با کامپیوترهای دسکتاپ با نصب چند اپلیکیشن به  سادگی امکان  پذیر است و با این اپلیکیشن ها می توان بسیاری از محدودیت های ارتباطی بین این دو پلتفرم را برطرف کرد.

به نقل از زومیت، امروزه استفاده از ویژگی کنترل از راه دور کامپیوتر با گوشی های اندرویدی در میان کاربرانی که می خواهند از قدرت دسکتاپ در گوشی های شان بهره مند شوند، گسترش روز افزونی دارد؛ اما آیا می دانید امکان کنترل اندروید و گوشی های اندرویدی از طریق کامپیوترهای دسکتاپ نیز وجود دارد؟ اگر صاحب دستگاه های اندرویدی هستید، می توانید آن را به راحتی با کامپیوترتان کنترل کنید. حتما شما هم دوست دارید بازی های اندرویدی را روی نمایشگر بزرگ تر تجربه کنید. این قابلیت می تواند تجربه ی کار با اندروید را بیش از پیش لذت بخش کند و افراد را بیشتر به سمت تماشای ویدیوها، گوش دادن به موسیقی ها و انجام بازی های جذاب سوق دهد.

در این مقاله قصد داریم شما را با هفت اپلیکیشن و روش کاربردی برای کنترل دستگاه های اندرویدی از کامپیوترهای دسکتاپ آشنا کنیم که با قابلیت های کاربردی شان مثل ارسال اس ام اس با کامپیوتر، همگام سازی (سینک کردن) اپلیکیشن های پیام رسان کامپیوتر و گوشی، نمایش نمایشگر گوشی روی صفحه نمایش کامپیوتر، مرز های بین دستگاه های موبایل و دسکتاپ را تاحدودی از بین ببرند.

Join

اپلیکیشن Join که درحقیقت یک اپلیکیشن ارتباطی محسوب می شود، به کاربران اجازه می دهد دستگاه های مختلف را از طریق مرورگر گوگل کروم به یکدیگر متصل کنند. کاربران با استفاده از این اپلیکیشن فوق العاده می  توانند از مرورگر گوگل به عنوان ابزار ارتباطی چندجانبه بین دستگاه های با سیستم های عامل  مختلف استفاده کنند.

از ویژگی های این اپلیکیشن کروم که امکان استفاده از آن در تمام دستگاه های دارای مرورگر کروم ازجمله دستگاه های اندروید و iOS و کامپیوترهای ویندوز وجود دارد، می توان به ارسال اس ام اس، همگام سازی (سینک کردن) نوتیفیکیشن ها در دستگاه های مختلف، به اشتراک گذاری کلیپ بورد به صورت دستی و خودکار در بین دستگاه های مختلف، نوشتن متن در اپلیکیشن های اندرویدی (با استفاده از این ویژگی زمانی که متن را درمرورگر کامپیوتر بنویسید، متن به صورت خودکار به اپلیکیشن مورد نظر انتقال داده می شود) بازکردن لینک ها در یک دستگاه و مشاهده ی آن ها در دستگاه دیگر (مثلا می توان لینک ها را در کامپیوتر باز و آن ها را در گوشی مشاهده کنید)، نصب مستقیم اپلیکیشن اندرویدی از مرورگر کامپیوتر یا دستگاهی دیگر روی دستگاه های اندرویدی، انتخاب تصویری در مرورگر هر دستگاهی به عنوان تصویر پس زمینه ی گوشی اندرویدی، اجرای بازی های اندرویدی روی کامپیوتر با استفاده از گوگل اسیستنت اشاره کرد.

اطلاعاتی که از طریق جوین در بین دستگاه های مختلف به اشتراک می گذارید، تنها در گوگل درایو ذخیره می شود. در صورتی که نگران نقض حریم خصوصی خود هستید، می توانید برای اپلیکیشن در دستگاه های مختلف یک رمز عبور  مشخص کنید.

اگرچه با این اپلیکیشن نمی توانید گوشی اندرویدی خود را به طور کامل با کامپیوتر کنترل کنید؛ اما نسبت به سایر اپلیکیشن های مشابه سبک تر است و باعث کاهش سرعت سیستم یا هنگ کردن کامپیوتر نمی شود.

Pushbullet

اپلیکیشن پوش بولت اپلیکیشنی برای همگام سازی دستگاه های مختلف با یکدیگر جهت به اشتراک گذاری فایل ها و پیام ها در بین آن ها است. پوش بولت از واتساپ هم پشتیبانی می کند. اگرچه با استفاده از این اپلیکیشن می توانید پیام های جدید واتساپ را به صورت پیام های پاپ آپ در گوشه ی نمایشگر کامپیوتر ببینید؛ اما در نسخه  ی رایگان پیام های قبلی و سابقه ی چت نمایش داده نمی  شود و در ماه تنها ۱۰۰ پیام واتساپ را می توانید از این طریق مشاهده کنید. برای استفاده از نسخه ی حرفه ای یا نسخه ی Pro باید ماهانه تنها ۴٫۹۹ دلار پرداخت کنید.

پوش بولت از ویژگی های بسیار خوبی برخوردار است و ابزار خوبی برای کنترل  دستگاه های مختلف محسوب می شود و حتی کاربران دستگاه های مختلف به راحتی می توانند با  این اپلیکیشن چت کنند. اگرچه پوش بولت برای استفاده در ادارات مناسب است؛ اما در فهرست ما گزینه های بهتر و ارزان تری نیز وجود دارد.

اپلیکیشن Scrcpy

چنانچه می خواهید کنترل کامل گوشی تان را با کامپیوتر در دست بگیرید و دو اپلیکیشنی که تاکنون معرفی شده است، نمی توانند نیازهای شما را برطرف کنند، شاید Scrcpy بتواند به انتظارات شما پاسخ دهد؛ این اپلیکیشن برای کاربران گوشی ها و تبلت های سامسونگ کاملا مناسب است.

Scrcpy امکان میرور کردن صفحه نمایش گوشی (نمایش نمایشگر گوشی روی کامپیوتر یا سایر دستگاه ها به صورت کامل) و کنترل کامل گوشی از طریق USB و وای فای (این ویژگی به تازگی به اپلیکیشن اضافه شده است) را فراهم کرده است. این اپلیکیشن رایگان و متن باز از ویژگی های متنوع و ویژگی های خوبی برخوردار است؛ اما رابط کاربری آن به اندازه ی جوین و پوش بولت ساده نیست و توسعه دهنده اش از کاربران خواسته است خود آن ها تغییرات مورد نظرشان را اعمال کنند (به عنوان مثال کاربران لینوکس برای استفاده از این اپلیکیشن باید تغییراتی را در آن  ایجاد کنند)؛ البته نسخه های ساده شده ای از این اپلیکیشن نیز وجود دارد که به سادگی می توانید دانلود و از آن ها استفاده کنید.

اپلیکیشن Vysor

چنانچه پیچیدگی های Scrcpy نیز شما را کمی دلسرد کرده است، اپلیکیشن Vysor با قابلیت میرورکردن نمایشگر، می تواند راضی تان کند. این اپلیکیشن سرعت و عملکرد خوبی دارد و می توانید از طریق آن گوشی را به دو صورت بی سیم (تنها در نسخه ی پولی امکان پذیر است) و با سیم به گوشی متصل کنید. وایسر ویژگی های خوبی دارد که می توانند این اپلیکیشن را به گزینه ی مناسبی برای استفاده های اداری تبدیل کنند و از میان آن ها می توان به قابلیت به اشتراک گذاری اطلاعات یک دستگاه اندرویدی با چند کاربر اشاره کرد.

توصیه می کنیم برای حداکثر استفاده از ویژگی های این اپلیکیشن، از نسخه ی پولی آن استفاده کنید؛ زیرا هم از قابلیت برقراری ارتباط بی سیم بین دو دستگاه برخوردار است و هم عملکرد خوبی نسبت به نسخه ی رایگان دارد و نمایشگر را با کیفیت بهتری میرور می کند. تعدادی زیادی از اپلیکیشن های مشابه این اپلیکیشن منتشر شده است که از میان آن ها می توان به Apowermirror اشاره کرد.

DeskDock

با اپلیکیشن دسک داک می توانید موس کامپیوتر را به موس گوشی تبدیل کنید

اپلیکیشن دسک داک مانند وایسر و Scrcpy نمایشگر گوشی را میرور نمی کند، بلکه موس کامپیوتر را به موس گوشی نیز تبدیل می کند. درصورتی که که گوشی تان در نزدیکی کامپیوتر قرار داشته باشد، تنها با حرکت دادن موس به سمت دیگر، می توانید آن را به موس گوشی تبدیل کنید! استفاده از موس در گوشی می تواند به افزایش سرعت باز کردن و بستن اپلیکیشن ها و وب گردی کمک کند. توسعه دهندگان نیز می توانند با استفاده از دسک داک عملکرد اپلیکیشن های شان در هنگام استفاده از سخت افزارها را آزمایش کنند.

نسخه ی پولی این اپلیکیشن نیز با ویژگی هایی همچون به اشتراک گذاری صفحه کلید با گوشی وبه اشتراک گذاری کلیپ برد منتشرشده است. از میان اپلیکیشن های مشابه دسک داک می توان به Share Mouse and Keyboard و Synergy اشاره کرد؛ البته به نظر می رسد عملکرد اپلیکیشن Synergy آن طور که انتظار می رود، مناسب نیست.

AirDroid

ایدروید یکی از قوی ترین ابزار برای کنترل گوشی های اندرویدی با کامپیوتر است

بدون تردید ایردروید یکی از قوی ترین ابزار برای کنترل گوشی های اندرویدی با کامپیوتر محسوب می شود. ایردروید درمقایسه با اپلیکیشن های فهرست ما، کامل ترین اپلیکیشن به شمار می رود و تعداد زیادی از ویژگی های آن ها را در خود جای داده است. برجسته ترین ویژگی های ایردروید شامل ارسال پیام ، به اشتراک گذاری کلیپ برد، بارگذاری فایل ها از طریق کنترل پنل، میرورکردن نمایشگر و به اشتراک گذاری موس و صفحه کلید می شود؛ البته ایردروید نمی تواند نمایشکر را مانند اپلیکیشن سایدسینک Side Sync یا وایسر، روان و بدون هیچ مشکلی میرور کند؛ اما برای سریع نوشتن پیامی در واتساپ می تواند کافی و کاربردی باشد.

بیشتر قابلیت های ایردروید رایگان هستند؛ اما برای حذف تبلیغات و محدودیت ۳۰ مگابایتی برای انتقال فایل ها، باید ماهانه ۲٫۹۹ دلار پرداخت کنید که کمتر از قیمت پوش بولت است.

Tasker

تسکر انجام خودکار برخی از وظایف در برخی از مواقع (مثل اتصال به شبکه ی جدید، نمایش نوتیفیکیشن های خاص یا تغییر موقعیت مکانی) را امکان پذیر کرده است؛ البته هر دو اپلیکیشن جوین و پوش بولت چنین قابلیتی دارند و می توانند بسیاری از قابلیت های گوشی را تنها با کمک اس ام اس یا با صفحه ی وب انجام دهند. اپلیکیشن های زیادی مشابه تسکر هستند که بسته به هدف تان می توانید یکی از آن ها را انتخاب کنید.

در پایان باید بگوییم که هر کدام از این اپلیکیشن ها مزایا و معایب خود را دارند و بسته به کاری که می خواهید انجام دهید یا نحوه ی استفاده از گوشی، اپلیکیشن مناسب را انتخاب کنید.

۱۰ قابلیتی که در یک دهه اخیر در گوشی های هوشمند ظهور کردند

شاید تغییرات گوشی های هوشمند در سال های اخیر چندان چشمگیر به نظر نرسد؛ اما محصولات ۱۰ سال قبل بسیاری از کارهای ضروری امروزی را نمی توانستند انجام دهند که در این مقاله، به ۱۰ نمونه از تغییرات گوشی های هوشمند اشاره می کنیم.

به نقل از زومیت، در ۱۰ سال گذشته، گوشی های هوشمند مسیری بسیار طولانی  را طی کرده اند. با عرضه ی آيفون در سال ۲۰۰۷ و سپس محصولات مبتنی بر اندروید، شاهد گوشی های چندان هوشمندی نبودیم. برای مثال، محبوب ترین گوشی  هوشمند سال ۲۰۱۰ در ایالات متحده، آیفون 3GS شناخته می شد که از صفحه نمایش ۳/۵ اینچی و دوربین ۳ مگاپیکسلی و قابلیت کنترل صوتی برای تماس ها و موسیقی بهره  می گرفت. کمی بعد در همان سال، اپل آیفون ۴ و مایکروسافت ویندوزفون ۷ را روانه ی بازار کرد. کمی بعد RIM، شرکت مادر بلک بری، با مشکلات متعددی رو به رو شد و سازندگانی مانند سامسونگ و موتورولا و HTC توانستند به کمک محبوبیت گسترده ی اندروید، فروش چشمگیری را با محصولاتی مثل گلکسی اس و Evo 4G تجربه کنند.

گوشی های هوشمند گفته شده در زمان خود بسیار هیجان انگیز به شمار می رفتند؛ اما براساس استانداردهای کنونی، قابلیت های بسیار محدودی به کاربران ارائه می دادند. گوشی های هوشمند ما در سال های اخیر دچار تکامل شدند و بسیار بیشتر از گذشته با سایر جنبه های فناوری زندگی روزمره  درهم آمیختند. درواقع، اگر به پیشرفت چنین محصولاتی در یک سال اخیر نگاه کنید، شاید متوجه تغییر خاصی نشوید؛ اما درمقایسه با ۱۰ سال قبل، حجم تغییرات بسیار وسیع و چشمگیر است. اکنون قصد داریم به برخی از قابلیت های گوشی های هوشمند امروزی اشاره کنیم که نمونه های ۱۰ سال پیش از آن بی بهره بودند.

پرداخت ازطریق گوشی هوشمند

اکنون در بسیاری از کشورهای پیشرفته و مراکز خرید به  همراه داشتن کیف پول یا کارت اعتباری یا پول نقد نیازی نیست و گوشی های هوشمند می توانند وظیفه ی پرداخت را انجام دهند. سرویس های پرداخت همراه رشد بسیاری تجربه می کنند و نمونه هایی مانند اپل پِی و گوگل پِی و سامسونگ پِی سعی می کنند خرید محصولاتی مانند یک لیوان قهوه یا بلیت سینما یا نیازهای منزل را بدون تعامل انسانی فراهم کنند. البته خرید آنلاین ازطریق سرویس هایی مانند پی پال مدت طولانی تری همراه ما بوده است؛ اما افزایش میزان اعتماد کاربران برای خرید آنلاین ازطریق گوشی های هوشمند در سال های اخیر شیب مناسبی پیدا کرد. قابلیت پرداخت ازطریق گوشی های هوشمند در فروشگاه ها با سرعت کمی گسترش یافت؛ اما به لطف فناوری هایی مانند امنیت ازطریق شاخص های بیومتریک و توسعه ی NFC و چیپ های امنیتی روند پرداخت آسان و سریع تری را شاهد بودیم. اکنون بسیاری از افراد اعتماد و راحتی بیشتری در پرداخت به وسیله ی گوشی های هوشمند حس می کنند؛ پدیده ای که ۱۰ سال پیش بسیار کم رنگ بود.

ترجمه ی زبان های مختلف

پروژه های مرتبط با مترجم های همراه از ابتدای قرن جاری دچار محبوبیت بسیاری شدند؛ اما در ۱۰ سال اخیر، فقط ترجمه ی هم زمان زبان های مختلف به یکدیگر به کمک گوشی های هوشمند مقدور شد. گوگل Translate اولین بار به عنوان اپلیکیشن اندرویدی در سال ۲۰۱۰ منتشر شد؛ اما نسخه های اولیه امکانات بسیار ابتدایی در اختیار کاربر قرار می دادند. به تدریج پشتیبانی از زبان های بیشتر به این سرویس افزوده شد و اکنون کاربران می توانند از گوشی هوشمند خود برای ترجمه ی هم زمان صوت و متن استفاده کنند. حتی امکان ترجمه ازطریق ثبت تصویر با دوربین نیز وجود دارد. کیفیت و سرعت ترجمه نیز پیشرفت چشمگیری کرده است و سرویس ها و دستگاه های مختلفی مانند هدفون ها می توانند خدمات مترجم شخصی را ارائه کنند.

ثبت تصاویر با حالت بوکه

اگر ۱۰ سال پیش تصویری پرتره با فوکوس مناسب روی سوژه در مرکز و پس زمینه ی تار می خواستید، باید دست به دامن دوربین های حرفه ای می شدید. اکنون می توانید تقریبا با تمامی گوشی های هوشمند چنین تصویری را ازطریق حالت بوکه  ایجاد کنید. ترکیب چندین لنز مختلف در دوربین ها و فرایند پردازش تصویر هوشمندانه تر موجب پدیدآمدن عصر جدیدی در تصویربرداری با گوشی های هوشمند شد. قابلیت های اخیر چنین محصولاتی فقط به پس زمینه ی تار محدود نمی شود و امکان بزرگ نمایی اپتیکال و چندین برابری و تصویرداری در شب و ویرایش تصاویر ثبت شده با جلوه های گوناگون نیز نوآوری هایی هستند که ۱۰ سال قبل شاهد آن ها نبودیم. نبرد میان سازندگان مختلف برای بهترین دوربین در گوشی های هوشمند نیز پدیده ای بوده که بیشترین نفع را برای خریداران این محصولات به همراه داشته است.

ظهور تاکسی های آنلاین

اوبر در سال ۲۰۱۱ به عنوان سرویس اجاره ی خودروهای لوکس در سان فرانسیسکو شروع به کار کرد؛ اما در زمان بسیار کمی به شرکت عظیمی تبدیل شد. راحتی درخواست تاکسی ازطریق گوشی هوشمند بدون نیاز به برقراری تماس تلفنی و مشاهده ی هزینه ی سفر قبل از ثبت درخواست و پرداخت ازطریق سرویس های آنلاین ازجمله مواردی بود که موجب گسترش محبوبیت اوبر و نمونه های مشابه شد. با استفاده از رانندگان مستقل، هزینه ی استفاده از چنین سرویس هایی بسیار کاهش یافت و هزینه های اوبر را نیز کاهش داد. این شرکت اکنون در سراسر جهان ۱۱۰ میلیون نفر کاربر دارد و رقبای محلی یا جهانی با قابلیت های تقریبا یکسان نیز برای آن موجود است. صنعت تاکسی رانی سنتی سعی کرد با ارائه ی قابلیت هایی بتواند با چنین مواردی رقابت کند؛ اما درنهایت راحتی استفاده از اپلیکیشن ها و ارائه ی قابلیت هایی مانند نقشه ی آنلاین، نشان دادن موقعیت راننده، سیستم امتیازدهی و پرداخت انعام موجب شد تاکسی های سنتی به حاشیه رانده شوند. با این حال، جنجال های بسیاری درباره ی شرکت هایی مانند اوبر وجود دارد؛ اما از کسب سود بیشتر و افزایش محبوبیت آن ها مانع نشده است.

قابلیت شارژ بی سیم

شاید بتوان روند توسعه ی شارژ بی سیم را به یک قرن قبل و فعالیت های نیکلا تسلا مرتبط ساخت؛ اما تا سال ۲۰۱۲ و با عرضه ی فناوری Qi همراه با محصولاتی مانند لومیا ۹۲۰ نوکیا و گلکسی اس ۳ سامسونگ، از عرضه ی عمومی چنین قابلیتی خبری نبود. در ابتدا، سرعت شارژ با شارژرهای بی سیم بسیار کند بود و باید گوشی خود را در نقطه ی خاصی برای عملکرد صحیح قرار می دادید. این فناوری به تدریج رشد کرد و استانداردهای عمومی مرتبط با آن تدوین شدند و بیشتر شرکت ها نیز آن ها را قبول کردند. درنهایت، اپل در سال ۲۰۱۷ استاندارد Qi را برای شارژرهای بی سیم پذیرفت. اکنون کاربران می توانند به کمک شارژرهای بی سیم، گوشی خود را در مدت زمان لازم برای شارژ ازطریق کابل معمولی در ۱۰ سال قبل شارژ کنند. شاید مهم ترین پیشرفت بعدی در این زمینه ، شارژ بی سیم با فاصله باشد؛ اما تا زمان عرضه ی چنین قابلیتی، تمرکز بیشتر شرکت ها روی بهبود عملکرد نمونه های فعلی خواهد بود.

تشخیص فرمان های صوتی پیچیده

در سال های قبل، استفاده از فرمان های صوتی پدیده ی بسیار عجیبی نبود؛ اما این فرمان ها محدودیت های بسیاری داشتند و معمولا در حد درخواست های بسیار ساده خلاصه می شدند. اکنون گوشی های هوشمند می توانند از پسِ تشخیص و اجرای فرمان های صوتی پیچیده بربیایند و به صورت طبیعی تر با کاربران تعامل داشته باشند. درکنار امور بسیار ساده مانند تنظیم کردن یادآور یا ساعت و ارسال پیام ازطریق پیامک یا ایمیل، اکنون می توان به کمک گفت وگو با دستیارهای صوتی کارهایی مثل انتقال وجه به سایر افراد را نیز انجام داد. دستیارهای صوتی مانند سیری و گوگل اسیستنت می توانند نور فلش گوشی شما را روشن کنند یا با افراد دلخواه تماس بگیرند و در بسیاری از امور به کاربر کمک کنند. پیشرفت ها در زمینه ی هوش مصنوعی توانسته است به بهبود قابلیت های دستیارهای صوتی کمک شایانی کند.

کنترل خانه های هوشمند

فهرست  قابلیت های هوشمند خانه ها که به کمک گوشی ها کنترل پذیر باشند، هر روز بیشتر می شود. اکنون می توان با گوشی های هوشمند چراغ ها را خاموش یا روشن کرد، رنگ نورپردازی و دمای خانه را تغییر داد، قفل ها و در ها را بازکرد، به حیوانات خانگی غذا داد، تلویزیون و موسیقی را در داخل خانه کنترل کرد. اگر از خانه ی هوشمند بهره می برید، قطعات گوشی  هوشمند شما به عنوان کلید تمام قابلیت ها و مرکز کنترل خانه عمل می کند. در ۱۰ سال قبل، داشتن تمامی این قابلیت ها فقط با چندین لمس ساده امکان پذیر به نظر نمی رسید؛ اما اکنون می توان بدون لمس و تنها با صحبت کردن نیز از آن ها بهره برد.

رزرو خدمات

یکی از رؤیاپردازانه ترین پیشرفت های ۱۰ سال اخیر، امکان رزرو ازطریق دستیار صوتی گوگل است. تنها با گفتن مکان و زمان مدنظر به گوگل اسیستنت می توانید درصورت امکان، میز یا صندلی رزرو کنید. حتی اگر مکان مدنظر قابلیت رزرو آنلاین را نداشته باشد، دستیار گوگل می تواند ازطریق تماس تلفنی عملیات رزرو را انجام دهد. متأسفانه قابلیت مذکور هنوز در تمامی نقاط دردسترس قرار نگرفته است و از دیگر قابلیت های آن می توان به خرید بلیت سینما، ثبت نوبت برای پزشک، آرایشگاه و… اشاره کرد.

تجربه ی بازی های آنلاین و چندنفره

زمانی تجربه ی بازی های آنلاین روی گوشی ها مقدور نبود و بازی های چندنفره نیز به اتصال بلوتوث نیاز داشتند که در بسیاری موارد ضعیف ظاهر می شدند. اکنون عناوین اول شخص شوتر مانند Call of Duty: Mobile دردسترس علاقه مندان قرار دارند که حضور آن ها به لطف افزایش قدرت پردازش گوشی های هوشمند و بزرگ تر شدن صفحه نمایش ها و سریع تر شدن اتصال  همراه مقدور شده است. کیفیت بازی های موبایل درمقایسه با گذشته مقایسه کردنی است و دسته بندی های بسیار جدیدی به بازی های موبایل اضافه شده اند که در گذشته تصور تجربه ی آن ها با گوشی های هوشمند کمی دشوار بود. حتی سرویس های اختصاصی بازی مانند اپل آرکید نیز برای طرفداران بازی های موبایل عرضه شده است که کاربران با پرداخت حق اشتراک می توانند از عناوین پولی بهره ببرند. همچنین، افزایش استفاده از پرداخت های درون برنامه ای و گسترش تبلیغات داخل بازی ها موجب تمرکز بیشتر توسعه دهندگان به عناوین موبایلی شده است.

تماشای محتوای 4K

اگرچه HTC در سال ۲۰۱۰ گوشی هوشمند Evo 4G را عرضه کرد، این محصول به طور واقعی از اتصال 4G بهره نمی برد و تنها سرعت آن کمی بیشتر از اتصال 3G بود. گوشی مذکور روی کاغذ می توانست به سرعت ۱۰ مگابیت بر ثانیه برسد؛ اما در واقعیت، این مقدار از ۳ تا ۶ مگابیت برثانیه فراتر نمی رفت. برای تماشای ویدئو با کیفیت HD به سرعتی بیشتر از ۵ مگابیت بر ثانیه و برای کیفیت 4K نیز به سرعتی بیشتر از ۲۵ مگابیت بر ثانیه نیاز است. اکنون میانگین سرعت اتصال همراه در ایالات متحده بیشتر از ۲۰ مگابیت بر ثانیه است و بسیاری از کاربران می توانند محتوای 4K را روی گوشی های هوشمند خود تجربه کنند. افزایش سرعت موجب دانلود راحت تر فایل های حجیم  بازی ها و بارگذاری سریع تر و برقراری تماس های ویدئویی باکیفیت تر نیز شده است. البته تنها سرعت اتصال ازطریق سیم کارت افزایش نیافته است؛ بلکه استانداردهای کنونی وای فای در گوشی های هوشمند نیز سرعت بیشتری دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دو × 4 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *