لغو عرضه سرفیس هاب 2X توسط مایکروسافت و معرفی نسل سوم حافظه های رم Flashbolt HBM2E توسط سامسونگ در چهل و چهارمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر صفحه ی اخبار کامپیوتر

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در چهل و چهارمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر و در صفحه ی اخبار کامپیوتر، به گزارش شرکت پکتوس، پنج خبر از دنیای سخت افزار و نرم افزار کامپیوتر یا رایانه تقدیم شما گرامیان میگردد.

سامسونگ نسل سوم حافظه های رم Flashbolt HBM2E را معرفی کرد

سامسونگ نسل جدیدی از حافظه های رم HBM2E را با نام Flashbolt معرفی کرد که علاوه بر افزایش ظرفیت ذخیره سازی، کارایی و بازدهی بالاتری هم دارند.

به گزارش زومیت، سامسونگ الکترونیکس به صورت رسمی از معرفی حافظه های رم Flashbolt به بازار خبر داد. محصولات جدید، نسل سوم حافظه های موسوم به High Bandwidth Memory 2E یا HBM2E هستند. محصول جدید کره ای ها با ارائه ی ۱۶ گیگابایت حافظه، کارایی قابل توجهی در سیستم های پردازشی بسیار قدرتمند HPC دارد و به تولیدکننده ها نیز امکان می دهد تا ابرکامپیوترهای خود را بسیار حرفه ای تر از گذشته توسعه دهند. حافظه ی جدید در کاربردهای تحلیل داده ی مبتنی بر هوش مصنوعی و سیستم   های گرافیکی فوق پیشرفته نیز کاربرد بالایی دارد.

نسل جدید حافظه های HBM2E سامسونگ، ظرفیتی دوبرابر نسل قبلی موسوم به Aquabot 8GB دارد. حافظه ی جدید Flashbolt همچنین کارایی و بازدهی مصرف را به میزان قابل توجهی بهبود داده است که در سیستم های پردازش نسل آتی، بسیار مفید خواهد بود. ظرفیت ۱۶ گیگابایتی محصول جدید غول کره ای، با جانمایی هشت لایه قالب DRAM با ظرفیت ۱۶ گیگابیت و روش تولید ۱۰ نانومتر روی یک تراشه ی بافر حاصل شد.

پکیج HBM2E پس از اتصال لایه های ۱۶ گیگابیتی با روشی بسیار دقیق و به صورت اینترکانکت به بیش از ۴۰ هزار میکرو بامپ متصل می شود. درنهایت هر قالب ۱۶ گیگابایتی حاوی ۵۶۰۰ سوراخ میکروسکوپی مذکور است. حافظه ی رم فلش بولت سامسونگ، سرعت انتقال داده ی پایداری را تا ۳/۲ گیگابیت بر ثانیه ارائه می کند و از طراحی بهینه سازی شده ی مدار بهره می برد. به ازای هر مجموعه تراشه در حافظه ی مذکور، پهنای باند ۴۱۰ گیگابایت برثانیه حاصل می شود. به علاوه، هر حافظه می تواند از ۱۲ لایه ی حافظه ای بهره ببرد که ظرفیت ۲۴ گیگابایتی را برای هر مجموعه و در رابط باس ۱۰۲۴ بیتی به همراه خواهد داشت.

حافظه ی HBM2E جدید سامسونگ می تواند سرعت انتقال داده تا ۴/۲ گیگابیت برثانیه را به کاربر ارائه دهد که حداکثر سرعت انتقال داده محسوب می شود. درنتیجه در هر مجموعه تراشه می توان پهنای باند ۵۳۸ گیگابایت برثانیه را در کاربری های آتی انتظار داشت. چنین آماری، بهبود کارایی را به میزان ۱/۷۵ برابر نسبت به نسل قبلی Aqubolt با پهنای باند ۳۰۷ گیگابایت برثانیه نشان می دهد. چئول چوی، معاون ارشد اجرایی فروش و بازاریابی حافظه ی سامسونگ الکترونیکس، در بیانیه ی خبری معرفی حافظه ی جدید نوشت:

ما با معرفی سریع ترین DRAM جهان، قدم مهمی در بهبود نقش خود به عنوان بازیگر نوآور بازار برداشتیم. سامسونگ تلاش می کند تا در ادامه ی مسیر باز هم راهکارهایی متمایز به بازار حافظه ارائه داده و نقش خود را در بازار جهانی بیش ازپیش بهبود دهد.

سامسونگ تولید انبوه حافظه های خود را در نیمه ی اول سال جاری شروع می کند. آن ها در کنار نسل سوم، باز هم محصولات نسل دوم موسوم به Aquabolt را به بازار عرضه خواهند کرد. آن ها همچنین ارتباط خود را با شرکای اکوسیستم تقویت می کنند و در تلاش هستند تا راهکارهای HBM بیش از پیش در بازار حرفه ای حافظه به کار گرفته شود. ظاهرا نسل بعدی پردازنده های گرافیکی حرفه ای انویدیا و AMD از راهکارهای حافظه ی HBM2E سامسونگ بهره خواهند برد.

چین پردازنده هشت هسته ای x86 به بازار عرضه کرد

شرکت چینی Zhaoxin جدیدترین پردازنده ی خود با نام KX-U6780A را با هدف رقابت با اینتل و AMD به بازار عرضه کرد.

به گزارش زومیت، در سال ۲۰۱۳، VIA Technologies در سرمایه گذاری مشترک با دولت بخش شهری شانگهای شرکت Zhaoxin (ژائوشین) را به صورت تولید بدون کارخانه (Fabless) در حوزه  ی نیمه رساناها تأسیس کرد. در این نوع از تولید صنعتی، در کارخانه ی مادر دانش کسب و محصولات مدنظر طراحی و برای تولید آن ها با کارخانه های دیگر قرارداد منعقد می شود.

ژائوشین در شروع کار پردازنده هایی مبنی بر معماری قدیمی VIA به نام isaiah تولید کرد و در سال های بعد با ایجاد تغییراتی در طراحی مرجع، مانند افزودن به تعداد هسته ها و فرکانس پردازشی و کاهش لیتوگرافی از ۲۸ به ۱۶ نانومتر، روند محصولات خود را بهبود داد. ژائوشین پردازنده های فعلی خود را با کدنام lujiazui در سری kx-6000 تولید می کند.

با شروع خرده فروشی پردازنده های جدید در بازار چین، وب سایت Tomshardware جزئیات مربوط به این محصولات را فاش کرده است. KX-U6780A، پرچم دار این سری، با هشت هسته ی پردازشی و هشت رشته ی پردازشی ۲/۷ گیگاهرتزی و هشت مگابایت حافظه  کش L2 و توان طراحی حرارتی ۷۰ وات عرضه شده است. در این پردازنده، حافظه ی کش L3 وجود ندارد و به نظر می رسد به پردازنده ی گرافیکی مجتمع با پشتیبانی از دایرکت ایکس ۱۱.۱ مجهز شده است و از استانداردهای AVX SSE4.2 و PCIe 3.0 و درگاه های usb 3.1 و M.2 slots پشتیبانی می کند. درحال حاضر، این پردازنده فقط در قالب BGA عرضه می شود که به معنی نصب پردازنده به صورت لحیم شده روی بورد است؛ البته در آینده، نسخه ی سازگار با مادربردهای miniATX هم عرضه خواهد شد.

کاربران چینی با خرید این پردازنده و اجرای بنچمارک ها، آن را با پردازنده ی قبلی Zhaoxin به نام KX-C4580 با چهار هسته ی پردازشی و چهار رشته ی پردازشی ۱/۸۳ گیگاهرتزی مقایسه کرده اند. اگر امتیاز ۲۲۸ پردازنده ی قدیمی را به عنوان پایه در نظر بگیریم، در پردازنده ی جدید KX-C4580 افزایش امتیاز دوبرابری به دلیل تعداد هسته های بیشتر و ۱/۴۷ برابر به دلیل فرکانس بیشتر را می توان انتظار داشت. به عبارت دیگر، امتیازی در محدوده ی ۶۷۰ مورد انتظار است؛ اما با مشاهده ی امتیاز ۸۴۵، می توان دریافت علاوه بر افزایش فرکانس و تعداد هسته ی پردازشی، در معماری این پردازنده نیز تغییرات چشمگیری اعمال شده است.

باتوجه به فهرست نرم افزار CPU-Z در حالت پردازش تک هسته ای، امتیاز ۱۷۱ برای پردازنده ی جدید چینی ها آن را در میان پردازنده های Core 2 Duo E7400 با امتیاز ۱۷۸ و Core i5-5200U با امتیاز ۱۶۸ قرار می دهد. همچنین در بخش Cinebench R20، کسب امتیاز ۸۴۵ پردازنده ی مذکور را بین پردازنده های Intel Pentium G4600 با دو هسته ی پردازشی و چهار رشته ی پردازشی ۳.۶ گیگاهرتزی با امتیاز ۸۳۸ یا AMD FX-6300 با ۶ هسته ی پردازشی و ۱۲ رشته ی پردازشی ۳/۵ تا ۴/۱ گیگاهرتزی با امتیاز ۸۵۴ قرار می دهد.

از جدیدترین پردازنده ی چینی ها می توان به دلایل مختلف انتقاد کرد. برای مثال، قدرت پردازشی این محصول در بهترین حالت با محصولات ۶ تا ۸ سال پیش اینتل و AMD برابر است؛ اما نباید از رشد تصاعدی صنعت و فناوری نیمه رساناها در چین غافل شد. ژائوشین کار خود را از معماری قدیمی VIA شروع کرد و با بهینه سازی های پیاپی موفق شده است محصولات بسیار پیشرفته تری تولید کند. هرچند این شرکت چینی هنوز با اینتل و AMD مقایسه شدنی نیست، رقیب جدی تری درمقایسه با شرکت ها و حتی کشورهای شکست خورده ی قبلی در حوزه ی تولید پردازنده محسوب می شود.

چین به منظور خودکفایی در زمینه ی نیمه رساناها، اهداف والایی برای خود تعیین کرده است و افزایش تولید و کیفیت در محصولات داخلی این کشور نمایانگر بخشی از این اهداف است. چینی ها هنوز نمی توانند تراشه ی ۷ نانومتری تولید کنند؛ ولی SMIC، بزرگ ترین تولیدکننده ی نیمه رساناها در چین، از نوامبر گذشته (آبان ۱۳۹۸) تولید انبوه ویفرهای ۱۴ نانومتری را آغاز کرده است. به جرأت می توان گفت چین در زمینه ی تولیدات نیمه رساناها در حال رسیدن به آمریکا و کره جنوبی و تایوان است.

مایکروسافت عرضه سرفیس هاب 2X را لغو کرد

مایکروسافت عرضه ی سرفیس هاب 2X را لغو کرده است و به جای آن روی بهبود نرم افزار اجرایی سرفیس هاب 2S تمرکز خواهد کرد.

به گزارش زومیت، سرفیس هاب 2X اولین بار در نیمه دوم سال ۲۰۱۷ میلادی (۱۳۹۷ شمسی) معرفی شد. پیش از این ابتدا قرار بود این دستگاه تا اواخر سال ۲۰۱۹ به بازار فروش عرضه شود و سپس عرضه ی عمومی این دستگاه به سال ۲۰۲۰ موکول شد. حالا به نظر می رسد شرایط دوباره تغییر کرده است.

مایکروسافت در سال جاری برنامه ای برای عرضه ی سرفیس هاب 2X ندارد. این غول نرم افزار قصد داشت تا شرایطی را فراهم کند که کاربران سرفیس هاب 2S بتوانند پردازنده و پردازنده ی گرافیکی دستگاه خود را ارتقا دهند. این فرایند همچنین شامل بهبود عملکرد سرفیس هاب ۲ و قابلیت کاشی کاری یا ایجاد تصاویر بزرگتر توسط چند دستگاه یا به اصطلاح تایلینگ (tiling) و افزودن حالت چرخش محتوی هم بود که مایکروسافت سال گذشته قول آن را داده بود.

در یک وبینار (کنفرانس تحت وب) که در توییتر فاش شده است، مایکروسافت به فروشندگان اظهار داشته آن ها هنوز هم در حال توسعه ی تایلینگ و چرخش محتوی هستند، ولی تاریخ دقیق عرضه ی آن به بازار مشخص نیست. سخنگوی مایکروسافت در این وبینار اضافه می کند:

ما برنامه ای برای ارتقا نرم افزاری یا سخت افزاری سرفیس هاب 2S نداریم. کاربران سرفیس هاب 2S نیازی به تعویض کارتریج محاسباتی ندارند و ما هم برنامه ای برای عرضه ی آن در سال ۲۰۲۰ نخواهیم داشت، چرا که حالا دیگر برای دستیابی به ویژگی کاشی کاری و چرخش محتوی نیازی به آن نیست.

مایکروسافت حالا روی یک به روزرسانی اساسی برای رفیس هاب 2S تمرکز کرده است. این به روزرسانی که اساس آن اولین نسخه ی ویندوز ۱۰ در سال ۲۰۲۰ خواهد بود، باعث استقرار و کارایی بیشتر سرفیس هاب خواهد شد و رابط کاربری آن را نیز ارتقا خواهد داد. این به روزرسانی به صورت رایگان عرضه می شود. پیش از این قرار بود این ارتقا تنها با کارتیج پردازنده و برای سرفیس هاب 2S عرضه شود.

مطابق با اطلاعات دریافتی این به روزرسانی براساس آخرین نسخه ی ویندوز ۱۰ خواهد بود و سیستم عامل جدید مایکروسافت Core OS که سیستم عامل ویندوز  10X و محصولات جدید این شرکت مانند سرفیس نئو (Surface Neo) از آن استفاده می کنند، برای استفاده در سری سرفیس هاب انتخاب نشده است. قرار بر این بود که مایکروسافت کارتریج سرفیس هاب 2X را براساس Core OS طراحی کند تا این دستگاه قابلیت اتصال به دیگر دستگاه های دیگر این شرکت را به عنوان یک نمایشگر داشته باشد، اما با شرایط فعلی تاریخ عرضه ی این دستگاه نامشخص است.

وب سایت The Verge می گوید که از مایکروسافت در مورد برنامه ی آن ها برای سرفیس هاب 2X سؤال کرده، اما در پاسخ تنها صحبت از به روزرسانی نرم افزاری برای سال ۲۰۲۰  شده است. ورج اضافه می کند مایکروسافت در پاسخ به آن ها طی بیانیه ای در مورد سرفیس هاب ها چنین گفته است:

ما کماکان با مشتریان خود در ارتباط هستیم و نقشه ی راه را با کمک آن ها و برای هرچه بهتر شدن خدمات و برآورده کردن نیاز کاربران سرفیس هاب  طراحی کرده ایم.

در سال ۲۰۲۰ اولویت ما سرفیس هاب ۸۵ اینچی و به روزرسانی نرم افزاری خواهد بود. این به روزرسانی امکاناتی مانند یکپارچگی اطلاعات، رابط کاربری و مدیریت بهتر دستگاه و هر آنچه که مشتریان از زمان عرضه ی سرفیس هاب 2S در انتظار آن بوده اند را در اختیار آن ها قرار داده و برای همه ی خانواده سرفیس هاب رایگان خواهد بود. در ماه های آینده اطلاعات بیشتری در باره ی آن را منتشر خواهیم کرد.

سرفیس هاب ۲ ابتدا در سال ۲۰۱۸ میلادی معرفی شد و مدل بالا رده ی آن سرفیس هاب 2S برچسب قیمت ۹ هزار دلاری خورده است.

مرورگر Microsoft Edge از دانلود اپلیکیشن های ناخواسته جلوگیری می کند

مایکروسافت اخیرا مشغول توسعه ی ویژگی جدیدی روی مرورگر اِج است که به صورت خودکار از دانلود و نصب برنامه های ناخواسته ی احتمالی جلوگیری خواهد کرد.

به گزارش زومیت، بدون شک، برای شما نیز پیش آمده است که در زمان دانلود برخی فایل ها از سایت های نامعتبر، متوجه شوید که برنامه هایی اضافی و غیرضروری در حال دانلود و نصب  روی سیستم تان هستند. غالب این دسته از برنامه ها را  آگهی افزارها (Adware) تشکیل می دهند.

هیچ کس از نصب برنامه های ناخواسته روی سیستم خود استقبال نمی کند. حتی اگر این اپلیکیشن ها ازنظر امنیتی نیز مشکلی ایجاد نکنند، باز هم مسلما آن چیزی نیستند که کاربران به دنبال نصب آن باشند. در این میان، هنوز وب سایت هایی وجود دارند که علاوه بر نصب نرم افزار مورد نیاز کاربر، آن ها را مجبور می کنند آگهی افزار نه چندان خطرناک خود را نصب کنند. خبر خوشحال کننده  برای کاربران مرورگر Microsoft Edge این است که با ویژگی اضافه شده به این نرم افزار، به زودی از شرّ نصب خودسرانه ی برنامه های غیرضروری خلاص خواهند شد.

مایکروسافت اخیرا در حال توسعه ی این ویژگی روی مرورگر اِج (Edge) است که درصورت فعال سازی، به صورت خودکار از دانلود و نصب برنامه های ناخواسته ی احتمالی و آگهی افزارها مانع خواهد شد. این دسته از برنامه ها اغلب در لوای نوار ابزارهای مرورگر، افزونه ها، تبلیغات و نظایر آن ظاهر می شوند.

در حال حاضر، قابلیت ضدآگهی افزار مرورگر Edge روی نسخه ای آزمایشی دردسترس است. این نسخه ی بتا و احتمالا ناپایدار هم اکنون برای دانلود و نصب دردسترس عموم قرار دارد. اگر مواجه شدن با باگ های نرم افزاری برایتان مشکلی ایجاد نمی کند، می توانید ازطریق لینک مستقیم در وب سایت Edge Insider نسخه ی بتای مرورگر Microsoft Edge را دانلود و نصب کنید. درصورت مواجهه با مشکل جدی، می توانید آن را در انجمن Edge Insider گزارش کنید. برخلاف برخی دیگر از برنامه های نسخه ی بتا مایکروسافت، این نسخه از نرم افزار برای همه دردسترس است و برای نصب آن نیاز نیست فرمی پر کنید یا با حساب کاربری مایکروسافت خود ثبت نام کنید.

نسخه های بتا مرورگر اِج هر ۶ هفته معرفی می شوند و معمولا تغییرات بزرگ یا حداقل تأثیرگذاری به نمایش می گذارند. کانال Dev تقریبا هر هفته به روز می شود و کانال Canary اغلب هر شب موارد جدیدی منتشر می کند. با این همه، نمی توان هنوز تاریخ قطعی برای انتشار نسخه ی پایدار مرورگر اِج با قابلیت های جدید ضدآگهی افزار تعیین کرد؛ هرچند پیش بینی می شود این اتفاق به زودی رخ دهد.

اپل باگ امنیتی افشاکننده متن ایمیل کاربران را تأیید کرد

اپل از ارائه ی پچ امنیتی برای باگی در سیستم عامل مک خبر داد که بخش هایی از ایمیل های رمزنگاری شده ی کاربران را به صورت متن رمزنگاری نشده  نمایش می داد.

به گزارش زومیت، اپل هفته ی گذشته macOS Catalina 10.15.3 را منتشر کرد. به روزرسانی جدید، ظاهرا باگی را رفع می کند که امکان خواندن بخشی از متن ایمیل  رمزنگاری شده را مانند پیام بدون رمزنگاری ممکن می  کند. باب گندلر، محقق امنیت سایبری، باگ امنیتی مذکور را کشف کرد. گندلر از طرفداران قدیمی مک محسوب می شود و باگ امنیتی را در ماه ژوئیه کشف کرد. او در همان زمان به کوپرتینویی ها اطلاع رسانی و پس از عدم موفقیت شرکت در رفع مشکل، خبر آن را در ماه نوامبر منتشر کرد.

پس از انتشار خبر گندلر پیرامون باگ امنیتی سیستم عامل مک، اپل اعلام کرد که در به روزرسانی های آتی نرم افزاری، مشکل را برطرف خواهد کرد. گندلر در پست جدیدی نوشت که ظاهرا آن ها در به روزرسانی اخیر، چالش امنیتی را حل کرده اند. البته رسانه ها برای تأیید نهایی خبر ارائه ی پچ امنیتی، با نماینده های اپل تماس گرفتند.

باگ امنیتی سیستم رمزنگاری مک، ظاهرا به کاربران محدودی آسیب رسانده است. متن های بدون رمزنگاری ایمیل ها، با دشواری زیاد در دیتابیسی داخل سیستم عامل مک کشف شدند که برای پیشنهادهای سیری استفاده می شود. به علاوه کاربران تنها تحت شرایط بسیار پیچیده توانایی خواندن متن ها را دارند. در مقاله ی قبلی پیرامون باگ امنیتی، رویکرد آن این گونه نوشته شد:

شما باید از سیستم عامل مک و نرم افزار ایمیل اپل برای ارسال ایمیل های رمزنگاری شده استفاده کنید و همچنین کل سیستم نیز با استفاده از ابزار FileVault رمزنگاری نشده باشد. در چنین موقعیتی تنها با دانستن مسیر دقیق فایل های سیستمی اپل می توانید بخشی از اطلاعات را به صورت بدون رمزنگاری بخوانید. درنهایت اگر هم به عنوان هکر به دنبال اطلاعات باشید، برای مشاهده ی محتوا نیاز به دسترسی به فایل های سیستمی دارید.

اپل در اطلاعات انتشار macOS 10.15.3 اشاره ای به حل مشکل باگ مذکور نکرده است، اما طبق ادعای گندلر، در اطلاعات مرتبط با نسخه ی آزمایشی گفته شد که ایمیل های رمزنگاری شده دیگر در بخش جستجوی Sotlight دیده نمی شوند. درنتیجه احتمالا اپل روش جستجو برای اطلاعات را در ایمیل های رمزنگاری شده Apple Mail تغییر داده است تا باگ های مشابه رخ ندهند. محقق امنیتی در جدیدترین تحقیق خود به این نتیجه رسید فایل دیتابیسی حاوی اطلاعات بدون رمزنگاری شده، دیگر چنین اطلاعاتی را نمایش نمی دهد. به علاوه او ادعا کرد که بخش AppleCare Enterprise Support در تماسی از حل مشکل امنیتی خبر داده است.

درنهایت به روزرسانی به آخرین نسخه ی سیستم عامل برای تمامی کاربران پیشنهاد می شود. حتی اگر باگ نمایش ایمیل های رمزنگاری شده برای شما رخ نداده است، با به روزرسانی به آخرین نسخه  از macOS، جدیدترین ابزارهای امنیتی اپل را برای جلوگیری از هرگونه سوءاستفاده ی اطلاعاتی دریافت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

7 + شانزده =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *