با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در سی و هشتمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر و در صفحه ی آموزش، پنج آموزش در زمینه ی موبایل و کامپیوتر تقدیم شما گرامیان میگردد.
اشتراک گذاری صدا در iOS 13 چگونه انجام می شود
در iOS 13 کاربر می تواند صداهای پخش شده از یک دستگاه را به صورت بی سیم بین دو هدفون به اشتراک بگذارد؛ در ادامه چگونگی انجام آن را به شما آموزش می دهیم.
به نقل از زومیت، اپل در نسخه ی جدید سیستم عامل iOS به کاربر اجاز می دهد تا صدای در حال پخش از گوشی آیفون یا آیپد را بین دو هدفون بی سیم به اشتراک بگذارد. بدین ترتیب اگر iOS 13.1 و iPadOS 13.1 یا بالاتر را روی دستگاه خود نصب کنید، می توانید صدا را از ایرپاد و هدفون های بیتس سازگار به اشتراک بگذارید. در ادامه چگونگی اشتراک گذاری صدا در iOS 13 را می آموزیم.
آیا از هدفون های زیر با آیفون تان استفاده می کنید؟
نخستین کاری که باید انجام دهید این است که بدانید آیا دستگاه های مناسبی را انتخاب کرده اید یا خیر. قابلیت اشتراک گذاری صدا در حال حاضر به هدفون های یادشده در فهرست زیر محدود است:
- ایرپاد
- ایرپاد پرو
- پاور بیتس پرو
- پاور بیتس ۳
- بیتس سولو پرو
- بیتس سولو بی سیم
- بیت استودیو ۳ بی سیم
- بیتس ایکس
براساس اعلام اپل برای استفاده از قابلیت اشتراک گذاری صدا باید سیستم عامل iOS 13.1 ،iPadOS 13.1 یا بالاتر را روی یکی از دستگاه های زیر نصب کنید:
- آیفون ۸ به بعد
- آیپد پرو (۱۲.۹ اینچ) نسل دوم به بعد
- آیپد پرو (۱۱ اینچ)
- آیپد پرو (۱۰.۵ اینچ)
- آیپد (نسل پنجم به بعد)
- آیپد ایر (نسل سوم)
- آیپد مینی (نسل پنجم)
- آیپاد تاچ (نسل پنجم)
برای راه اندازی قابلیت اشتراک گذاری صدا چه باید کرد
در ادامه نحوه ی راه اندازی قابلیت اشتراک گذاری صدا شرح داده شده است. در آموزش پیش رو از ایرپاد استفاده می شود؛ اما انتظار می رود که این روش برای سایر هدفون های سازگار نیز قابل انجام باشد.
- با استفاده از ایرپاد، پخش صوتی را در آیفون خود شروع کنید.
- آیکونی به شکل سه حلقه را که مثلثی درون آن قرار گرفته است و نزدیک به کنترل های صوتی به چشم می خورد، لمس کنید. (این آیکون همچنین در قسمت پخش صوتی کنترل سنتر و محدوده ی پخش صوتی در صفحه ی قفل به نمایش درمی آید.)
- در قسمت منو، گزینه ی «…Share Audio» را لمس کنید.
در حال حاضر، دو گزینه پیش روی شما قرار دارد که می توانید از آن استفاده کنید:
۱. گوشی آیفون دوستتان را نزدیک دستگاه خود قرار دهید، بدین ترتیب پیغامی روی صفحه ی گوشی دوستتان برای پذیرش صدای به اشتراک گذاشته شده ظاهر می شود.
۲. ایرپاد دوستتان را در کیسش قرار دهید و کیس او را به آیفون خود نزدیک کنید، امکانی برای شما فراهم می شود که بتوانید به طور موقت ایرپاد او را با آیفون تان جفت کنید .
پس از اتصال، آیفون میزبان قادر خواهد بود میزان صدا را در هر دو هدفون تنظیم کند و هر دو نفر نیز می توانند به صورت مستقل با استفاده از کنترل های هدفون، صدای هدفونشان را کنترل کنند.
مستودان چیست و چرا کاربران توییتر در حال مهاجرت به آن هستند؟
Mastodon شبکه ی اجتماعی نسبتا نوپایی به شمار می آید که امروزه سر زبان ها افتاده و توانسته شمار درخور توجهی از کاربران توییتر را به سمت خود جلب کند.
به نقل از زومیت، بر اساس گزارش برخی رسانه ها، شماری از کاربران پیشین توییتر، به ویژه در هند، در حال مهاجرت به شبکه ی اجتماعی جدیدی هستند که مستودان (Mastodon) نام دارد. دلیل این موضوع چیست؟ مستودان چه ویژگی های شاخصی دارد که کاربران توییتر را به سمت خود کشانده است؟ در ادامه نگاهی به این شبکه ی اجتماعی جدید خواهیم انداخت و دلایل مهاجرت کاربران از توییتر به سمت مستودان را ذکر خواهیم کرد.
در سال ۲۰۱۶، آیگن راشکو، برنامه نویسی آلمانی، شبکه ی اجتماعی نسبتا نوپای مستودان را راه اندازی کرده است. مستودان را می توان سرویسی در حوزه ی بلاگ نویسی کوچک (میکروبلاگینگ) به شمار آورد که بسیاری از ویژگی های توییتر را ارائه می دهد و رابط کاربری یکدست و جالبی دارد. آمار رسمی منتشرشده ی وب سایت این شبکه ی اجتماعی نشان می دهد هم اکنون ۲/۲ میلیون نفر در حال استفاده از مستودان هستند. محبوبیت مستودان روزبه روز در حال افزایش است؛ با این حال فراموش نکنید این شبکه ی اجتماعی ازلحاظ محبوبیت هنوز فاصله ی بسیار زیادی با توییتر دارد. براساس آمار، بیش از ۱۲۶ میلیون نفر در سراسر دنیا به صورت روزانه از توییتر استفاده می کنند و این شبکه ی اجتماعی در ایران هم محبوبیت بسیار زیادی دارد.
سؤالی که پیش می آید این است که مستودان چه تفاوت هایی با توییتر دارد؟ شبکه ی اجتماعی مستودان ازلحاظ ظاهری و حتی برخی عملکردهای اولیه، شباهت بسیار زیادی به توییتر دارد و ما را یاد آن می اندازد. در مستودان کاربران می توانند پیام هایی را ارسال کنند که از آن ها با نام «توت» یاد می شود. برای توت ها محدودیت ۵۰۰ حرفی در نظر گرفته شده است. افزون بر این، امکان ارسال عکس و ویدئو نیز ازطریق حساب کاربری مستودان وجود دارد. به علاوه همچون توییتر، کاربران مستودان نیز می توانند پست های دیگران را لایک و درصورت تمایل بازنشر کنند. قابلیت های یادشده شبیه قابلیت های توییتر هستند. در توییتر امکان ارسال پیام هایی با عنوان «توییت» با محدودیت ۲۸۰ حرفی وجود دارد و کاربران می توانند توییت ها را لایک یا ری توییت کنند؛ البته در بین کاربران توییتر، به جای اصطلاح لایک کردن از اصطلاح «فِیوزدن» استفاده می شود.
بزرگ ترین تفاوت بین مستودان و توییتر را می توان متن بازبودن (Open Source) مستودان به شمار آورد. متن بازبودن مستودان به این معنی است که در حال حاضر، هیچ شرکت یا گروه خاصی به عنوان گرداننده ی این شبکه ی اجتماعی شناخته نمی شود. این موضوع به کاربران امکان می دهد سرویس های خودشان را به سادگی راه اندازی کنند. به عبارت دیگر، کاربران می توانند مستودان را به روش های مختلفی شخصی سازی کنند.
افزون بر آنچه گفته شد، مستودان راه های بیشتری برای مسدودسازی محتوای توهین آمیز پیش روی کاربر قرار می دهد. در مستودان، امکان اضافه کردن برچسب خاصی با نام Content Warning به پست های ارسالی وجود دارد. این موضوع باعث می شود محتوای پست های مذکور به صورت پیش فرض پنهان شود و تا زمانی که کاربر روی گزینه ی Show More کلیک نکند، به نمایش درنیاید. درضمن، کاربران می توانند کاری کنند که برخی از پست هایشان فقط برای دنبال کنندگان مشاهده کردنی است.
نکته ی جالب دیگری که در مستودان وجود دارد و آن را از سایر شبکه های اجتماعی متمایز می کند، این است که اپلیکیشن رسمی از آن برای اندروید یا iOS وجود ندارد. با این حال، ازطریق چند اپلیکیشن متفرقه (ترد پارتی) می توان وارد حساب کاربری مستودان شد و از این شبکه ی اجتماعی استفاده کرد.
یکی از محبوب ترین اپلیکیشن ها برای انجام این کار، Tusky نام دارد که می توانید آن را با مراجعه به این صفحه در فروشگاه گوگل پلی دانلود کنید. درضمن، کاربران می توانند درصورت تمایل ازطریق اپلیکیشن های دیگری که مخصوص رایانه های شخصی یا iOS هستند، حساب کاربری مستودان را بررسی کنند. همچنین، امکان ورود به نسخه ی تحت وب مستودان نیز ازطریق ابزارهایی خاص وجود دارد. برای شناسایی ابزار مذکور می توانید به وب سایت رسمی مستودان مراجعه کنید.
کاربران هند جزو نخستین افرادی بودند که استقبال بسیار زیادی از مستودان کردند. آمار نشان می دهد در هند، توییتر ۳۰ میلیون کاربر دارد. براساس گزارش BBC، افزایش ناگهانی شمار کاربران مستودان در هند بدین دلیل اتفاق افتاد که حساب کاربری یکی از وکلای دیوان عالی این کشور با نام سانجای هگده دوبار در توییتر تعلیق شد. توییتر در هر دوبار مدعی شده بود این فرد توییت هایی با محتوای توهین آمیز پست کرده است؛ درحالی که محتوای هر دو توییت مذکور اعتراض به سخنرانی های نفرت آمیز بود. به دنبال همین اتفاق، سانجای هگده اعلام کرد از این پس قصد دارد بیشتر پست هایش را در شبکه ی اجتماعی مستودان ارسال کند. همین موضوع کاربران دیگر هندی را نیز ترغیب کرد که بیشتر از مستودان استفاده کنند؛ زیرا آنان معتقد ند در مستودان آزادی بیان بیشتری دارند. وکیل دیوان عالی کشور هند از ثبت دادخواستی علیه توییتر خبر داد. ظاهرا او می خواهد به طور جدی با برخی از سیاست های توییتر مقابله کند.
درهمین زمینه، مدتی پیش شعبه ی هندی حساب کاربری رسمی توییتر با انتشار توییتی جدید اعلام کرد این شرکت برای برخورد با افراد خاطی به ایدئولوژی یا دیدگاه سیاسی خاصی اتکا نمی کند و صرفا قوانین خودش را در اولویت قرار می دهد. حاشیه ها همچنان ادامه پیدا کردند تا اینکه BBC در گزارشی جدید اعلام کرد بسیاری از کاربران هندی اعتراض به قوانین توییتر را شروع کرده اند. BBC می گوید این افراد مدعی هستند توییتر در زمینه ی برخورد با محتوای شامل توهین به حقوق زنان یا اقلیت ها کم کاری می کند. این دسته از کاربران هندی توییتر می گویند مستودان با ویژگی های جالبش، بهترین جایگزین برای توییتر به شمار می آید.
مستودان فعلا در حد و اندازه ای نیست که بتوان آن را رقیبی برای توییتر به شمار آورد.
آیا مستودان می تواند روزی به رقیبی جدی برای توییتر تبدیل شود؟ شاید در حال حاضر زود باشد که به این پرسش پاسخ دهیم؛ اما نباید محبوبیت درخور توجه توییتر را دست کم گرفت. حتی با وجود افزایش ناگهانی شمار کاربران هندی در مستودان، توییتر نباید نگرانی خاصی بابت مهاجرت کاربرانش به این شبکه ی اجتماعی نوپا داشته باشد. مستودان ویژگی های متعددی دارد؛ اما نبود اپلیکیشن رسمی درکنار ساختار پیچیده ی سرورها باعث می شوند آن را نتوان شبکه ی اجتماعی کامل و بی نقصی به شمار آورد. این موضوع به ویژه در زمینه ی نبود اپلیکیشن رسمی صدق می کند؛ زیرا بسیاری از کاربران حوصله ی استفاده از اپلیکیشن ها و سرویس های متفرقه را ندارند. البته پیش بینی می کنیم درصورت افزایش شمار کاربران، سازنده ی مستودان اپلیکیشن آن را نیز بسازد تا بخش مهمی از مشکلات فعلی رفع شوند. افزون بر این، توییتر هنوز هم محبوبیت فراوانی دارد و شمار زیادی از مردم سراسر دنیا از آن استفاده می کنند. برای شبکه ای اجتماعی نظیر مستودان، رسیدن به توییتر کاری بسیار سخت به شمار می آید و به برنامه ریزی بلندمدت نیاز دارد.
بهترین فایروال های رایگان 2019
فایروال یا دیوار آتش یکی از ضروری ترین مباحث امنیت شبکه است. به عنوان کاربر رایانه چقدر با فایروال ها آشنایی داریم؟
به نقل از زومیت، با فراگیرشدن اینترنت و رشد روز افزون بد افزار ها، نیاز به نرم افزار های فایروال (دیوار آتش) بیشتر از همیشه احساس می شود. درحقیقت، فایروال اصلی ترین و مهم ترین بخش امنیت شبکه ی هر سیستم است چون مانند دیوار حائل بین شبکه های داخلی و خارجی عمل می کند. کاربرد اصلی فایروال توقف حملات هکری و ورود تروجان ها و ویروس ها است. تروجان ها با باز کردن پورت ها در کامپیوتر کاربران، می توانند مخفیانه اطلاعات آن ها را منتقل کنند و بویشگرها (Sniffer یا Packet analyzer) نقاط آسیب پذیر اتصال کامپیوتر را بیابند و از شبکه کاربر سوء استفاده کنند.
فایروال یا دیوار آتش یکی از ضروری ترین مباحث امنیت شبکه است
با اینکه در سالیان گذشته پیشرفت های چشمگیری در ارتقای آنتی ویروس ها و شناخت بد افزار ها حاصل شده است، هنوز هم استفاده از نرم افزار های فایروال برای کاربران کامپیوتر یکی از ضروریات محسوب می شود؛ چرا که تهدیدات امنیتی شبکه نه تنها متوقف نشده اند؛ بلکه روز به روز بیشتر می شوند. هرچند استفاده از آنتی ویروس مناسب قطعا از بروز اقدامات خراب کارانه در کامپیوتر جلوگیری می کند، ممکن است بدافزار ها از مسیر مجوز های اتصال، برنامه ها و نرم افزار ها را فریب دهند و در شبکه اتصال غیر مجاز ایجاد کنند. از این اتصال نا امن ممکن است برای انتقال اطلاعات از کامپیوتر کاربران سوء استفاده شود. اینجا است که فایروال ها ارزش واقعی خود را نشان می دهند؛ چرا که با درخواست ایجاد مجوز های مشخص برای اتصال به اینترنت، نفوذ حمله های امنیتی را به سیستم کاربر مسدود می کنند.
در این مقاله، با ۱۲ فایروال رایگان و کاربردی و عملکرد و نکات مثبت و منفی هر یک از آن ها بیشتر آشنا خواهید شد. در انتها نیز، چند نرم افزار متن باز فایروال را به اختصار معرفی می کنیم تا علاقه مندان به برنامه نویسی و کاربران حرفه ای تر کامپیوتر و شبکه در صورت تمایل از آن ها استفاده کنند.
۱. Comodo Firewall
این فایروال شامل مرورگر مجازی اینترنت، مسدود کننده ی تبلیغات، سرور های سفارشی DNS، حالت مخصوص بازی (Game Mode) و کیوسک مجازی (Virtual Kiosk) است که به کاربر اجازه می دهد به آسانی هر فرایند یا برنامه ای را هنگام ورود به شبکه یا خروج از آن مسدود کند. از ویژگی های خوب این نرم افزار می توان به این نکته اشاره کرد که کاربر به راحتی می تواند هر برنامه ای را به فهرست برنامه های مجاز یا ممنوع اضافه کند. همچنین، به جای صرف ساعت ها وقت با برنامه های هوشمند دیگر برای شناسایی پورت ها و سایر موارد این چنینی، فایروال Comodo فقط با جستجوی اسم برنامه مدنظر، این کار را برایتان انجام می دهد. البته اگر نیاز داشته باشید، این فایروال امکان استفاده از تنظیمات خاص و پیشرفته را نیز در اختیار کاربر قرار خواهد داد.
فایروال Comodo ویژگی دیگری به نام Rating Scan نیز دارد که به کمک آن می توانید تمامی فرایند های در جریان سیستم خود را اسکن و مطمئن بودن هر کدام را بررسی کنید. این ویژگی به ویژه زمانی بسیار مفید است که به وجود بد افزار در سیستم خود مشکوک هستید. یکی دیگر از امکانات پیشرفته ی این فایروال بخشی است به نام Comodo KillSwitch که فهرستی از تمامی برنامه های در حال اجرا نمایش می دهد و کاربر می تواند به راحتی هر برنامه ای که نیاز ندارد، مسدود یا محدود و تمام نرم افزار ها و سرویس های در حال اجرا را با کمک این پنجره رصد کند.
نصب این فایروال ممکن است بیشتر از حد انتظار زمان بر باشد؛ ولی با ویندوز های ۱۰ و ۸ و ۷ سازگار است.
نکات مثبت
- قیمت محصول معقول است و برای افراد غیر حرفه ای در زمینه ی امنیت سایبری ساده سازی شده است.
- به خوبی با مرورگر امن Comodo Dragon هماهنگ می شود.
نکات منفی
- سیستم جعبه شنی خودکار (Sandboxing) به صورت پیش فرض غیر فعال است.
- دربرابر کد های مخرب آسیب پذیر است.
۲ . TinyWall
TinyWal بر خلاف سایر نرم افزار های فایروال، بدون نمایش هزاران اعلان و سؤال از کامپیوتر کاربر محافظت می کند. این فایروال شامل یک برنامه ی اسکنر است که پس از اسکن کامپیوتر، برنامه های مطمئن را به فهرست برنامه های امن منتقل می کند. همچنین، کاربر می تواند به صورت دستی، برای فرایند یا سرویس یا فایل، به طور دائم یا موقت تنظیمات فایروال را فعال کند.
افزون بر این، حالتی به نام آموزش خودکار ( Autolearn) هم در این فایروال پیش بینی شده است. در این حالت، کاربر می آموزد چگونه به برنامه ها امکان دسترسی به شبکه داده می شود. بنابراین، برنامه های مدنظر را در این حالت مشخص می کند و بلافاصله بعد از خروج از حالت Autolearn، فایروال TinyWall تمامی آن برنامه ها را به فهرست برنامه های امن منتقل می کند.
همچنین، برنامه ای به نام نمایشگر Connections تمامی فرایند ها و پورت های فعال متصل به اینترنت را نمایش می دهد. همچون نرم افزار های ویروس یابی آنلاین، کاربر می تواند با کلیک راست روی هر یک از اتصال ها (Connections)، بلافاصله آن فرایند را محدود کند یا به قرنطنینه Virus Total انتقال دهد. این فایروال می تواند مخفیگاه های شناخته شده ی ویروس ها و کرم های یارانه ای را شناسایی و مسدود و فایروال ویندوز را از تغییرات محافظت کند.
از کاربرد های دیگر این فایروال، محافظت از رمز های عبور و فایل میزبان ها (Hosts File) دربرابر تغییرات ناخواسته است.
نکات مثبت
- در این نرم افزار، از پرسش های آزار دهنده رایج دیگر فایروال ها خبری نیست.
- با استفاده از ویژگی Autolearn به آسانی می توانید برنامه های مورد نظرتان را از فهرست برنامه های مسدودشده مستثنی کنید.
نکات منفی
- دربرابر کد های مخرب آسیب پذیر است.
- برنامه هایی که برای استفاده به برقراری اتصال با اینترنت نیاز دارند، باید در تنظیمات فایروال مستثنی شوند.
۳. GlassWire
این فایروال رابط کاربری بی نهایت ساده ای دارد و تمام برنامه ها به خوبی عمل می کنند. پنجره بالایی برنامه ای است به نام Graph که به کاربر اجازه می دهد تمام برنامه های متصل به شبکه و نوع ترافیک مصرفی آن ها را مشاهده کند. در GlassWire امکان مشاهده ی لحظه ای برنامه های متصل و سابقه ی اتصال یک ماه گذشته نیز وجود دارد و کاربر می تواند اولین اتصال به شبکه ی هر برنامه ای را رصد و مشاهده کند. در پنجره دیگر که Firewall نام دارد و درحقیقت شامل فهرست تمامی برنامه های فعال و در حال اجرا است، کاربر دقیقا می فهمد هر برنامه به کدام یک از میزبان ها (Hosts) متصل شده است و اگر به مسدودکردن آن برنامه تمایل داشته باشد، با کلیک روی آیکون سمت چپ، دسترسی برنامه به اینترنت فورا و برای همیشه قطع خواهد شد.
پنجره Usage جزئیات دقیق میزان مصرف داده یا به عبارت دیگر، ترافیک اینترنت ورودی و خروجی هر برنامه را در بازه های زمانی یک روزه و هفتگی و ماهانه نمایش می دهد. به علاوه، امکان مشاهده ی میزان مصرف همه ی برنامه ها باهم یا فیلتر کردن برنامه ای خاص و نیز نوع ترافیک مصرفی (مثلا HTTPS یا mDNS یا DHCP) وجود دارد.
متأسفانه پنجره ی Network در نسخه ی رایگان فایروال GlassWire فعال نیست؛ اما کاربر می تواند با خرید نرم افزار، تمامی دستگاه های متصل به شبکه را مدیریت کند و اگر دستگاه جدیدی به شبکه متصل شود، این فایروال آن را شناسایی می کند و هشدار می دهد.
بخش Alerts در حقیقت مرکز جمع آوری تمامی هشدار هایی است که فایروال GlassWire به کاربر اعلام می کند. به عنوان مثال، هشدار اینکه برنامه ای خاص چه زمانی و ازطریق کدام میزبان اولین بار به شبکه متصل شده است. کاربر می تواند با انتخاب گزینه ی ناشناس در منو نرم افزار، از اختصاص تمام ترافیک به برنامه ای خاص جلوگیری کند یا مجددا به تنظیمات حالت معمولی بر گردد و با انتخاب گزینه ی Snooze، تمامی اعلان ها را ۲۴ ساعت غیر فعال کند. امکان فعال کردن فایروال هنگام راه اندازی سیستم یا فعال و غیر فعال کردن بعضی از اعلان ها مثل هشدار عبور از سقف پهنای باند مجاز و تغییرات ایجادشده در تنظیمات پروکسی یا سرور های DNS و هشدار تشخیص فریب کاری آرپ (ARP spoofing) نیز وجود دارد.
نکات مثبت
- کار با نرم افزار بسیار ساده است.
- با یک کلیک می توان هر برنامه ای را مسدود کرد.
نکات منفی
- متأسفانه تمام بخش های فایروال رایگان نیستند.
- امکان مسدود سازی هم زمان همه ی برنامه ها وجود ندارد
- امکان سفارشی سازی پیشرفته، همچون ایجاد ضابطه برای مسدود کردن پورت ها، وجود ندارد.
۴. ZoneAlarm Free Firewall
این فایروال نسخه ی ابتدایی آنتی ویروس و فایروال ZoneAlarm محسوب می شود که برنامه ی آنتی ویروس آن حذف شده است. البته اگر کاربر تمایل داشته باشد، می تواند بعدا برنامه آنتی ویروس را نیز اضافه کند. هنگام نصب نرم افزار، به کاربر دو گزینه ی Auto Learn و Max Security پیشنهاد می شود. گزینه ی اول منطبق با عملکرد کاربر تغییرات مورد نیاز را اعمال می کند؛ اما گزینه ی دوم اجازه می دهد کاربر به صورت دستی روی تنظیمات یک برنامه یا تمامی آن ها کنترل داشته باشد.
این فایروال می تواند از ایجاد هر گونه تغییرات خراب کارانه در فایل میزبان ها (Hosts File) جلوگیری کند. کاربر با ورود به بخش Game Mode می تواند به صورت خودکار تمامی اعلان ها را مدیریت کند تا اعلان های غیر ضروری مزاحمت کمتری برای سیستم ایجاد کنند. درضمن ، از ایجاد تغییرات بدون مجوز در تنظیمات رمز های عبور جلوگیری و حتی به ایمیل کاربر گزارش وضعیت امنیت ارسال می کند. کاربر می تواند با استفاده از تنظیمات اسلاید شکل فایروال ZoneAlarm، برای تمامی شبکه های عمومی یا خصوصی به آسانی تنظیمات امنیتی تعریف کند. به علاوه، کاربران مجاز هستند یکی از سه گزینه ی بدون فایروال و حفاظت متوسط و حفاظت شدید را انتخاب کنند که در حالت حفاظت شدید، امکان اتصال به هیچ شبکه ای وجود ندارد و از آن می توان برای برخی مقاصد خاص مانند ممنوعیت اشتراک فایل ها یا پرینتر ها استفاده کرد. ZoneAlarm Free Firewall با ویندوز های ۱۰، ۸، ۷، Vista و XP به خوبی سازگار است.
توجه: هنگام نصب گزینه ی نصب سفارشی (Custom) را انتخاب کنید تا برنامه ی دیگری به غیر از ZoneAlarm Free Firewall نصب نشود.
نکات مثبت
- این فایروال فضای ذخیره سازی ابری پشتیبان رایگان پنج گیگابایتی در اختیار کاربر قرار می دهد.
- به خوبی با بسیاری از نرم افزار های امنیتی دیگر سازگاری دارد.
نکات منفی
- در حالت حفاظت شدید، همه ی برنامه ها حتی نرم افزار های امن نیز نشان دار می شوند.
- دربرابر کد های مخرب آسیب پذیر است.
۵. PeerBlock
این فایروال تفاوتی اساسی با سایر فایروال ها دارد؛ چرا که به جای مسدودکردن برنامه ها، تمامی آدرس های IP دارای ویژگی خاص را مسدود می کند. روش کار بدین شکل است که فهرستی از تمامی آدرس های IP نمایش می دهد که فایروال برای مسدودکردن دسترسی کاربر به اتصال های ورودی و خروجی استفاده می کند. به عبارت دیگر، هر یک از آدرس های فهرست شده که به کامپیوتر کاربر دسترسی ندارند، ازطریق این آدرس ها به شبکه متصل نخواهد شد. برای مثال، می توانید فهرستی از قبل ساخته شده در این فایروال ایجاد کنید تا آدرس های IP مختلف مانند P2P ،ISPهای تجاری و آموزشی، تبلیغات یا جاسوس افزارها را مسدود کند. حتی امکان مسدود سازی تمام کشورها و سازمان ها نیز وجود دارد.
کاربر می تواند فهرست آدرس های مخصوص به خود را در این نرم افزار بسازد یا از فهرست های رایگانی استفاده کند که در بخش I-BlockList در اختیار کاربران قرار داده می شود. فهرست هایی که کاربران می سازند و به فایروال PeerBlock اضافه می کنند، به صورت منظم و خودکار و بدون مداخله به روز می شوند. PeerBlock با ویندوز های ۱۰، ۸، ۷، Vista و XP به خوبی سازگار است.
نکات مثبت
- این فایروال به آسانی با یک دکمه روشن یا خاموش می شود.
- بیشتر تبلیغات و پاپ آپ های وب سایت ها را مسدود می کند.
نکات منفی
- خدمات پس از فروش و به روز رسانی ندارد.
- کاربر برای فعال کردن اولیه ی فایروال، به دانش مقدماتی IT نیاز دارد.
۶. Privatefirewall
در این فایروال، سه پروفایل مختلف وجود دارد و کاربر می تواند به سادگی یکی از تنظیمات سفارشی خود یا تنظیمات پیشنهادی فایروال را انتخاب کند. فهرست برنامه هایی که مجاز یا مسدود شده اند، به سادگی تشخیص دادنی و تغییرپذیر هستند. کاربر می تواند برنامه های جدیدی نیز به این فهرست اضافه کند و به وضوح ببیند آیا این برنامه مجاز است یا غیر مجاز. خوشبختانه این فرایند ابدا گیج کننده نیست. همچنین، تنظیمات پیشرفته ای هنگام ویرایش شرایط مختلف دسترسی به شبکه در اختیار کاربران قرار داده می شود.
کاربر می تواند با کلیک راست روی بخش اعلان در نوار برنامه های در حال اجرا (Taskbar) بلافاصله و بدون فرمان یا کلید دیگری، ترافیک را مسدود یا فیلتر کند. این روشی بسیار ساده برای توقف یک باره و سریع تمام فعالیت های شبکه است. همچنین، می توان از فایروال Privatefirewall برای محدود کردن ایمیل های خروجی، مسدود سازی آدرس های IP خاص، جلوگیری از دسترسی به شبکه ای مشخص و غیر فعال کردن دسترسی کاربر به وب سایت ها استفاده کرد.
نکات مثبت
- فایل Help این فایروال حاوی توضیحات و جزئیات بسیار خوبی است و لینک های مفیدی به منابع آموزش امنیت سایبری دارد.
- تنظیمات بسیار ساده ای دارد.
نکات منفی
- رابط کاربری آن بسیار شلوغ و پر حجم است
- به صورت پیش فرض، فقط مدیر (Administrator) امکان ذخیره کردن به روز رسانی ها را دارد.
۷. NetDefender
فایروال NetDefender فایروالی بسیار ابتدایی برای ویندوز است. کاربر با کمک این فایروال می تواند مبدأ و مقصد آدرس های IP و شماره ی پورت ها و پروتکل ها را شناسایی و FTP یا سایر پورت ها را هنگام استفاده از شبکه مسدود کند. مسدود کردن برنامه ها در این فایروال اندکی محدودیت دارد؛ چرا که برای اضافه کردن برنامه به فهرست برنامه های غیر مجاز، حتما آن برنامه باید در حال اجرا باشد. بدین منظور، کاربر می تواند فهرست برنامه های در حال اجرا را مشاهده و به راحتی برنامه ی مد نظر را به فهرست مسدودی ها اضافه کند. در ضمن، این فایروال به پورت اسکنر نیز مجهز است که به سرعت تمامی پورت های باز روی سیستم را به کاربر نمایش می دهد تا هر کدام که نیاز است، مسدود کند.
فایروال NetDefender به طور رسمی فقط برای ویندوز های XP و 2000 طراحی شده است؛ اما تجربه نشان داده که با ویندوز های ۷ و ۸ هم سازگار است.
نکات مثبت
- نصب نرم افزار پیچیده و دشوار نیست.
- با کلیک یک دکمه مسدود سازی تمامی ترافیک ورودی فعال یا غیر فعال می شود.
نکات منفی
- بعضی از قسمت های فایروال باگ دارد.
- سازندگان نرم افزار از نسخه ی رایگان پشتیبانی نمی کنند.
۸. Outpost Firewall
این فایروال را نمی توان فایروال ایدئالی دانست؛ زیرا کار با آن آسان نیست و به روز رسانی آن نیز متوقف شده است. با وجود این، Outpost Firewall تنظیمات پیشرفته ی بسیاری دارد که خیلی از کاربران را به استفاده از آن متقاعد می کند. پس از نصب اولیه، برای بسیاری از نرم افزار های شناخته شده به صورت خودکار تنظیمات پیش فرض فایروال وجود دارد که کاربر را از انجام دستی تنظیمات بی نیاز می کند. این نرم افزار هم مانند سایر فایروال ها به کاربرانش این امکان را می دهد برنامه های دلخواه خود را به فهرست برنامه های مجاز یا غیر مجاز اضافه کنند و آدرس های IP و پورت های مدنظر را در حالت مسدود یا آزاد بگذارند.
برخی بد افزار ها ازطریق نرم افزار های امن ترافیک بیش از حد مجاز انتقال می دهند که بخش Anti-Leak Control از فعالیت این نوع بد افزار ها جلوگیری می کند. این ویژگی بسیار مفید معمولا در سایر فایروال ها وجود ندارد. بزرگ ترین نکته ی منفی فایروال Outpost Firewall این است که به روز رسانی و پشتیبانی نمی شود و به عبارت دیگر، سازندگان بخش های جدیدی به آن اضافه نخواهند کرد.
نکات مثبت
- به آسانی تبلیغات و محتویات مشخصی از وب سایت ها را مسدود می کند.
- با کمک ویژگی قفل کردن فایل و پوشه می توانید دسترسی به بعضی بخش ها را مسدود کنید.
نکات منفی
- کنترل برنامه ها به صورت پیش فرض غیر فعال است.
- با فعال کردن کنترل برنامه ها، تعداد بسیار زیادی پاپ آپ مشاهده خواهد شد.
- درصورت استفاده ی نادرست از ویژگی قفل کردن فایل و پوشه، ممکن است برای سیستم مشکلات جدی ایجاد شود.
۹. AVS Firewall
این فایروال رابط کاربری بسیار ساده ای دارد و تمامی کاربران به راحتی می توانند با آن کار کنند و کامپیوتر را درمقابل تغییرات خراب کارانه در رجیستری، پنجره های پاپ آپ، بنر های ساخته شده با Flash و اکثر تبلیغات محافظت می کند. حتی اگر وب سایتی در فهرست URLهای مسدود شده نباشد، کاربر می تواند به صورت سفارشی بنر ها و تبلیغات آن را مسدود کند.
مجاز یا غیر مجازکردن آدرس های IP و پورت ها و برنامه های مدنظر به آسان ترین شکل طراحی شده است و کاربر هم به صورت دستی و هم از طریق جستجو در فهرست برنامه های در حال اجرا به آن ها دسترسی دارد. درضمن، این فایروال بخشی به نام نظارت والدین دارد که با فعال شدن آن، کودک فقط می تواند به فهرست مشخصی از وب سایت ها دسترسی داشته باشد. امکان رمز گذاری روی این بخش نیز وجود دارد تا کاربران دیگر نتوانند در آن تغییرات ایجاد کنند. در بخش Journal، به تاریخچه ای از اتصال به شبکه دسترسی خواهید داشت و با جستجو در آن می توانید به راحتی نحوه ی برقراری تمامی اتصال ها در گذشته را دریافت کنید. فایروال AVS با ویندوز های ۸، ۷، Vista و XP به خوبی سازگار است.
نکات مثبت
- رابط کاربری دوستانه و گزینه های بسیاری برای سفارشی سازی دارد.
- تمامی ترافیک ورودی و خروجی به شبکه شما را دیده بانی می کند.
نکات منفی
- مدت هاست که به روز رسانی نشده است.
- نصب آن پردردسر است.
۱۰. R-Firewall
این فایروال تمام امکانات مورد انتظار کاربر از فایروال را در خود دارد؛ ولی متأسفانه رابط کاربری اش آسان نیست و چیزی به نام دستور العمل درون برنامه ای وجود ندارد که به کاربر توضیح بدهد درصورت ایجاد تغییر در تنظیمات، قرار است چه اتفاقی بیفتد. این فایروال شامل این بخش ها است: مسدود کننده ی محتوا برای محدودکردن جستجو بر اساس کلمات کلیدی، فیلتر ایمیل برای مسدود کردن کوکی ها، جاوا اسکریپت، پاپ آپ ها و اکتیو X، مسدود کننده ی تصویر برای از بین بردن تبلیغات با ابعاد مشخص و مسدود کننده ی اصلی برای مسدودکردن تبلیغات براساس آدرس وب سایت. برای سهولت کار با این فایروال می توان از برنامه ی راهنمای هوشمند نصب (wizard) استفاده کرد تا بلافاصله بعد از شناسایی نرم افزار، در تنظیم اتصال تمامی برنامه های در حال اجرا به کاربر کمک کند.
بر اساس تجربه ی ما، فایروال R-Firewall نتوانست تمامی برنامه های موجود در سیستم را شناسایی کند؛ اما کارکردش با برنامه های شناسایی شده راضی کننده بود.
نکات مثبت
- نرم افزار تنظیمات متفاوتی ایجاد می کند و انتقال از یک نوع تنظیم به انواع دیگر به آسانی انجام می شود.
- تنظیمات سریع و به صورت خودکار انجام می شوند.
نکات منفی
- این فایروال مدت ها است به روز رسانی نشده است.
- بعضی اوقات برنامه های مجاز را نیز مسدود می کند.
۱۱. Ashampoo FireWall
این فایروال هنگام اولین راه اندازی، راهنمای هوشمند نصب به کاربر نمایش می دهد و کاربران می توانند از بین دو گزینه ی حالت مبتدی (Easy Mode) و حالت حرفه ای (Expert Mode) انتخاب کنند دسترسی کدام برنامه ها به شبکه باید مجاز یا مسدود باشد.
بخش حالت آموزش (Learning Mode) بسیار جذاب است؛ چرا که به صورت پیش فرض دسترسی تمامی نرم افزار ها را به شبکه مسدود می کند. به عبارت دیگر، هر برنامه ای که درخواست اتصال به شبکه داشته باشد، کاربر باید تنظیمات دسترسی آن را به صورت دستی انجام دهد و فایروال این موضوع را در حافظه ی خود ثبت می کند و به تنظیم مجوز دسترسی آن برنامه در دفعات بعدی نیازی ندارد. این کاربرد بسیار مفید است؛ چون کاربر دقیقا می داند کدام برنامه ها مجاز به دسترسی هستند و می تواند اتصال برنامه های غیر مجاز را به شبکه محدود یا مسدود کند. بخش بسیار کاربردی دیگر قسمت Block All فایروال است؛ چون با یک کلیک بلافاصله تمامی اتصال های ورودی و خروجی را متوقف می کند. این ویژگی بسیار ایدئالی است؛ به ویژه زمانی که کاربر به وجود ویروس در سیستم مشکوک باشد، با این قابلیت می تواند ارتباط ویروس با سرور را قطع کند و مانع درز اطلاعات به خارج از سیستم شود.
برای استفاده از این فایروال، کاربر نیاز دارد از سازنده کد فعال سازی دریافت کند. ناگفته نماند فایروال Ashampoo FireWall فقط با ویندوز های XP و ۲۰۰۰ سازگار است.
نکات مثبت
- این فایروال بسته ای نرم افزاری است که ابزارهای مفید امنیتی دیگری را نیز شامل می شود.
- بخش عمده ی عملکرد فایروال در معرض دید نیست.
نکات منفی
- به روز رسانی آن متوقف شده است و نسخه جدیدی ارائه نخواهد شد.
- دائما حفره های امنیتی جدیدی در آن پیدا می شود.
- عملکرد این فایروال فقط با نسخه های XP و ۲۰۰۰ ویندوز مطمئن است.
۱۲. Open DNS Home
این فایروال، فایروالی دانلود کردنی نیست و در واقع، کاربر با ایجاد نوعی تغییرات در تنظیمات روتر، ازطریق سرور های Open DNS به اینترنت متصل می شود و هر کاربر یا دستگاهی که به این شبکه متصل باشد، محافظت می شود. این فایروال برای کسب و کار ها و منازل که معمولا چند کاربره هستند، بسیار کاربردی و مفید است.
فایروال Open DNS Home به صورت خودکار تمامی تهدیدات شناخته شده ی امنیتی را مسدود می کند و با ارائه ی دامنه ی وسیعی از کلمات فیلترشده، از دسترسی کودکان به محتوای نامناسب جلوگیری می کند و ابزار مناسبی برای جلوگیری از حملات فیشینگ است. خدمات این فایروال کاملا رایگان است و برای تنظیمات هر دستگاهی دستورالعمل کاملی ارائه شده است.
نکات مثبت
- امکان دسترسی دائم به فایروال.
- سازگار با سایر فایروال های نصب شده.
نکات منفی
- دانلودکردنی نیست.
- دربرابر کد های مخرب آسیب پذیر است.
اگر به مباحث برنامه نویسی و نرم افزار های متن باز علاقه مند هستید، تعدادی از بهترین فایروال های رایگان متن باز را به صورت خلاصه معرفی می کنیم تا طرفداران این مبحث نیز از داشتن فایروال خاص، ولی امن و رایگان بی بهره نمانند. برای کسب اطلاعات بیشتر از نحوه ی عملکرد و ویژگی های هر نرم افزار، می توانید به وب سایت شرکت سازنده مراجعه کنید.
۱. pfSense
به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، این نرم افزار یکی از بهترین و قوی ترین فایروال های متن باز رایگان موجود در بازار است. از این نرم افزار می توان هم به عنوان فایروال و هم به عنوان روتر شبکه استفاده کرد و از امکانات و ویژگی های کاربردی آن بهره برد.
۲. ClearOS
این فایروال سه نسخه ی خانگی، تجاری و عمومی دارد که تنها نسخه ی عمومی آن رایگان است. ClearOS را نیز می توان از بهترین فایروال های متن باز دانست.
۳. IPFire
این نرم افزار علاوه بر اینکه به عنوان فایروال عمل می کند، برای اهدافی مانند سرور پروکسی و درگاه VPN نیز کاربردی است.
۴. OPNsense
این نرم افزار امکانات اصلی فایروال تجاری گران قیمت و ویژگی هایی بیشتر از آن را در خود دارد و کار با آن بسیار ساده است.
۵. VyOS
فایروال متن باز مبتنی بر لینوکس است و رابط کاربری و مدیریت ساده ای دارد و امکان نصب آن روی سخت افزار و ماشین های مجازی و پلتفرم ذخیره سازی فضای ابری وجود دارد.
۶. Smoothwall
این فایروال متن باز نیز مبتنی بر لینوکس است؛ ولی کاربر برای کار با آن نیازی به داشتن دانش زیاد لینوکس ندارد و علاوه بر عملکرد به عنوان فایروال، ابزار هایی برای تنظیم پروکسی و سرعت شبکه و بررسی آمار ترافیک دارد.
۷.Untangle
این فایروال بدون داشتن پیچیدگی های معمول سایر نرم افزار های امنیت شبکه، در زمان کاربران صرفه جویی می کند. با توجه به اینکه این فایروال هم اقتصادی و هم قدرتمند است، می تواند گزینه ای ایده آل برای کسب و کار ها و سازمان های کوچک و بزرگ محسوب شود. البته تمامی امکانات آن رایگان نیستند و برای استفاده از تمامی ویژگی های نرم افزار باید آن را بخرید.
تلفن های هوشمند چگونه برای تسلط بر زندگی بشر به تکامل رسیدند؟
ظهور فناوری چندلمسی و تلفن های هوشمند به طرز چشمگیری دنیای فناوری را متحول ساخت و امروزه تلفن های هوشمند به بخشی جدانشدنی از زندگی افراد تبدیل شده اند.
به نقل از زومیت، نوآوری استیو جابز برای طراحی گوشی هوشمند آیفون در سال ۲۰۰۷ با امکاناتی مثل موزیک پلیر و اتصال اینترنتی، نقطه ی تحول برجسته ای در دنیای فناوری است. از همان ابتدا آیفون به اعتباری افسانه ای رسید و ثابت کرد تلفن های همراه هم می توانند شیک باشند. با نگاهی به گذشته، متوجه خواهید شد امکانات تلفن های هوشمند اولیه با امکانات تلفن های مدرن کنونی مقایسه کردنی نیستند. امروزه با تلفن های همراه تقریبا هر کاری را می توان انجام داد. فیل اسکیلر، سرپرست بازاریابی اپل، در این باره می گوید: هرگز تصور نمی کردیم یک دهه بعد آیفون به بخش عمده ای از زندگی مان تبدیل شود و کارهایی مثل استریمینگ تلویزیون، اجرای بازی، جهت یابی در مسافرت، مدیریت تناسب اندام و سلامت تا بازکردن در گاراژ خانه های هوشمند، اشتراک گذاری خاطرات زیبا با عکس ها و ویدئوهای شگفت انگیز را با آن انجام دهیم.
براساس مطالعه ی CNET روی تأثیر فناوری های مختلف در دهه ی گذشته، هیچ کدام از فناوری ها به اندازه ی تلفن های هوشمند زندگی انسان را متحول نکرده اند. وقتی اولین مدل گوشی آیفون و به دنبال آن اولین تلفن اندروید، یعنی G1، در سال ۲۰۰۸ عرضه شدند، تنها افراد مرفه جامعه توانستند آن ها را تهیه کنند. حتی ۱۰ سال پیش، در زمان عرضه ی Motorola Droid هنوز شرکت ها در آغاز راه تلفن های هوشمند و اپلیکیشن های موبایل قرار داشتند. موتورولا دِروید اولین تلفن اندروید بود که به لطف بازاریابی گسترده ی شرکت Verizon Wireless به محبوبیت فراوانی رسید.
امروزه می توان تلفن های هوشمند یا ابرکامپیوترهای کوچک را به راحتی در جیب حمل کرد. دستگاه های آیفون و اندروید امکاناتی مثل تاکسی گرفتن در هر نقطه، نمایش صدها هزار نمایش و فیلم تلویزیونی آنلاین یا اشتراک گذاری زنده ی کارهای بامزه برای میلیون ها نفر در سراسر جهان را فراهم می کنند. برای مثال، می توان در Fortnite آواتارهای کارتونی ساخت. همچنین، اپلیکیشن های پیام رسان در جنبش بهار عربی اوایل دهه ی ۲۰۱۰ یا اعتراض های هنگ کنگ علیه چین نقش عمده ای داشتند.
به این سؤال فکر کنید: برای خروج از خانه چه چیزی را حتما باید با خود ببرید؟ قطعا پاسخ تلفن همراه است. تلفن همراه به یکی از بخش های اصلی زندگی افراد تبدیل شده که ممکن است زمان زیادی را به کار با آن اختصاص دهند. غول های فناوری ازجمله اپل و گوگل اپلیکیشن هایی برای آگاهی از زمان سپری شده در تلفن همراه معرفی کرده اند. آوی گرنگارت، تحلیلگر سازمان پژوهشی Techsponential، در این باره معتقد است: شگفت انگیز است؛ کامپیوتری را در جیب خود داریم که همیشه به اینترنت وصل است.
صرف نظر از اینکه در گروه وابستگان به تلفن همراه باشید یا خیر، تأثیر چشمگیر این فناوری بر جامعه و فرهنگ و روش زندگی انکار ناپذیر است. استفانی کوتبرتسون، مدیر اندروید، در نشست توسعه دهندگان گوگل گفت: اندروید از نسخه ی ۱.۰ تاکنون دستخوش تغییرات زیادی شده است. تلفن های هوشمند از ابتدا تاکنون به بخشی از زندگی ما تبدیل شده اند و البته بسیار سودمند بوده اند.
از بدترکیب تا خوش ترکیب
قبل از آنکه دستگاه های آیفون و اندروید بین مردم به محبوبیت برسند، تلفن های هوشمند وجود داشتند؛ کارمندانی که با خوشحالی دکمه های فیزیکی بلک بری خود را فشار می دادند یا هواداران گجت های قدیمی که Palm Treo یا کامپیوترهای جیبی را به رخ یکدیگر می کشیدند که نسخه ی خلاصه ای از ویندوز روی آن ها نصب بود. ناگفته نماند برای کنترل این دستگاه ها از قلم های فلزی استفاده می شد.
استیو جابز و اپل در اولین مدل آیفون، نحوه ی ارتباط با دنیا را دگرگون کردند.
در سال ۲۰۰۷، جابز و آیفون مفهوم تلفن هوشمند را با ساخت نوآوری لمسی متحول کردند؛ تلفن هوشمندی که تجربه ی کامل مرورگر و چند لمسی را در اختیار کاربر قرار می داد. اپل در ژوئیه ی ۲۰۰۸، اپ استور را برای خرید اپلیکیشن شرکت های دیگر معرفی کرد. گوگل هم درست چند ماه بعد به دنبال عرضه ی تلفن همراه G1 که با نام اچ تی سی دریم (HTC Dream) هم شناخته می شود، فروشگاه خود را معرفی کرد. G1 امکانات بیشتری در اختیار علاقه مندان گجت قرار داد و با اینکه به اندازه ی آیفون محبوب نبود، سکوی پرتابی برای اندروید به شمار می رفت.
امروزه بیش از ۲/۵ میلیارد دستگاه فعال اندروید وجود دارد و بدین ترتیب، سیستم عامل گوگل پرطرفدارترین پلتفرم موجود در جهان است. پیتر چو، هم بنیان گذار و مدیرعامل سابق HTC می گوید: امروزه تقریبا همه تلفن هوشمند دارند و این شگفت انگیز است.
اندروید با بیش از ۲/۵ میلیارد کاربر فعال در جهان، پرطرفدارترین پلتفرم تلفن هوشمند است
قبل از معرفی اولین مدل دِروید موتورولا که ماه آینده ۱۰ ساله می شود، اندروید به لطف کمپین بازاریابی شرکای گوگل، وریزون و موتورولا، وارد مسیر اصلی شد. اندکی بعد در سال ۲۰۱۰، سامسونگ با تمایل به تولید مجموعه ی گلکسی اس با بازاریابی قوی به اندروید پیوست و به یکی از دو قدرت بازار امروزی تبدیل شد (اپل درمقابل سامسونگ، iOS اپل درمقابل اندروید گوگل). درو بلکارد، سرپرست مدیریت محصول سامسونگ الکترونیکز در آمریکا، درباره ی این موضوع چنین می گوید: هیجان انگیز است. امروز ۱۰ سال از عرضه ی اولین مدل تلفن هوشمند گلکسی اس می گذرد. در دهه ی گذشته، نوآوری های متعددی معرفی کردیم و تجربه ی کاربری بهتری در اختیار مصرف کننده قرار دادیم و ذهنیت خود درباره ی تلفن های هوشمند را تغییر دادیم.
از اپلیکیشن های سرگرم کننده تا ویدئوهای نامحدود
عامل افزایش تقاضای تلفن هوشمند فقط سخت افزار پیشرفته تر و بزرگ تر نبود. همان طور که چاقوی ارتشی سوییسی به مرور زمان دردسترس همه قرار گرفت، هشت سال طول کشید تا اپ استور اپل و پلی استور گوگل به مرز بیش از دومیلیون اپلیکیشن برسند و برنامه های معتبری مثل اینستاگرام و بازی هایی همچون انگری بردز تا اپلیکیشن های مخفی تماشای پرندگان را دربر بگیرند. دراین بین، البته اپلیکیشن های بی مصرفی هم منتشر شدند. زمانی که اندروید هنوز مانند iOS اپل سرپرست مناسبی نداشت، به محلی پر از اپلیکیشن های ضروری و بیهوده تبدیل شده بود.
حتی اگر کل روز به تلفن همراه خود خیره شوید، هرگز نمی توانید کل ویدئوهای موجود در سایت های استریم ویدئو را تماشا کنید.
امروزه اپلیکیشن ها کاربرد کاملا متفاوتی پیدا کرده اند. به لطف گوگل مپ احتمال گم شدن در خیابان به صفر رسیده است، معترضان می توانند از پلتفرم های پیام رسانی مثل Signal و واتساپ برای هماهنگی تظاهرات استفاده کنند، اوبر و لیفت دسترسی به تاکسی و حتی امکان مسافرت با هلیکوپتر را در هر زمان و مکانی فراهم می کنند و با اپلیکیشن هایی مثل Life360 یا Diaster Alert می توان انسان ها را از خطر مرگ نجات داد.
علاقه مندان به صنعت سرگرمی می توانند ازطریق اپلیکیشن های Netflix ،Hulu ،Amazon Prime Video ،HBO Go و بسیاری از منابع دیگر مثل Apple TV Plus و Disney Plus به برنامه و فیلم های بی شماری دسترسی پیدا کنند.
تغییرات اجتماعی
پس از رونمایی گلکسی نوت در سال ۲۰۱۱، صفحه نمایش ۵/۳ اینچی آن به سوژه ی تمسخر تبدیل شد؛ زیرا اولین بار بود اندازه ی صفحه ی نمایش تا این اندازه افزایش می یافت و از طرفی اندازه ی صفحه نمایش اولین نسخه ی آیفون فقط ۳/۵ اینچ بود. با این حال، امروزه اولین مدل گلکسی نوت در مقایسه با مدل های بعد از خود حقیر به نظر می رسد. جدیدترین مدل سامسونگ، گلکسی نوت ۱۰، از صفحه نمایش ۶/۸ اینچی و آیفون ۱۱ پرو مکس از صفحه نمایش ۶/۵ اینچی برخوردار است.
امروزه تلفن های هوشمند به قدری بزرگ هستند که به سختی می توان با یک دست آن ها را نگه داشت.
گرینگارت می گوید: میل به صفحه نمایش بزرگ تر فراتر از توانایی دست برای گرفتن آن ها است.
درست زمانی که دنیا در حال گذار به فناوری لمسی بود، بحث بر سر تمایل مردم به کنار گذاشتن دکمه های فیزیکی شدت گرفته بود. به گفته ی گارتنر، تحلیلگر Tuong Nguyen، تولیدکنندگان در سال ۲۰۰۹ هنوز در حال آزمایش روش های مختلف برای آماده سازی صفحه کلیدهای QWERTY بودند (طرح صفحه کلید برای حروف الفبای لاتین است. نام این صفحه کلید برگرفته از ۶ کلید اول در سطر چپ و بالای صفحه کلید است). برای مثال، در G1 صفحه کلیدی فیزیکی و کشویی هم تعبیه شده بود؛ اما امروزه بسیاری از افراد می توانند بدون نگاه کردن روی صفحات نمایش لمسی تایپ کنند.
نوآوری لمسی مقدمه ی نابودی غول های فناوری مثل نوکیا و بلک بری بود
تلفن های هوشمند در ازای فراهم کردن امکاناتی، فناوری های پیشین خود را نابود کردند. در طول سال ها، این ابرکامپیوترهای کوچک عامل شکست تجاری بسیاری از کسب وکارها بوده اند. با عرضه ی انبوه تلفن های هوشمند تقریبا دیگر اثری از دوربین های عکاسی Point and Shoot یا کامپکت دیده نمی شود؛ قابلیتی مثل گوگل مپ باعث شد سیستم های هدایت GPS بی معنا نقشه های کاغذی تقریبا کاربرد خود را از دست دهند. آیپاد اپل و پخش کننده های موسیقی دیگر و دوربین های فیلم برداری Flip از شرکت سیسکو و حتی دستگاه های ضبط صدا تقریبا ناپدید شده اند. جدا از قوانین دنیای مُد، شرکت هایی مثل اپل گرایش به ساعت های مچی را با عرضه ی ساعت های هوشمند به بازار بازگرداندند. این ساعت ها معمولا می توانند به تلفن هوشمند متصل شوند.
جهش چین
انقلاب تلفن هوشمند به نابودی نسل قدیمی تر تولیدکنندگان پیشتاز تلفن همراه منجر شد. نوکیا و بلک بری که زمانی پادشاهان قلمرو تولید تلفن همراه بودند، امروزه هیچ کدام دستگاهی تولید نمی کنند و امتیاز نام خود را به نوکیسه هایی واگذار کرده اند که می خواهند از نام این برندها به حداکثر سود برسند. موتورولا که یکی از پیش تازان قدیمی تلفن همراه بود، امروزه شرکت لنوو، غول فناوری چینی، آن را خریده است. مایکروسافت که با نرم افزار ویندوز خود صدرنشین کامپیوترهای شخصی است، با سیستم عامل ویندوزفون حرفی برای گفتن نداشت و اچ تی سی، تولیدکننده ی G1 هم تقریبا از صحنه ناپدید شد.
برخی از جذاب ترین تلفن های همراه متعلق به شرکت های چینی مثل هواوی هستند. عکس: Mate X تاشو.
با اینکه سامسونگ پادشاه تلفن های هوشمند و اپل سودآورترین بازیگر این عرصه هستند، چین هم فعال ترین بازیگر در دنیای تلفن همراه است. هواوی که آمریکا به ریسک امنیتی متهمش کرده است، دومین تولیدکننده ی بزرگ تلفن همراه جهان است و این در حالی است که هیچ تلفن همراهی به آمریکا نمی فروشد. تی سی ال شرکت چینی ای که برای تلویزیون های مقرون به صرفه شناخته می شود، حق تولید تلفن همراه با برند بلک بری را در اختیار دارد. شرکت هایی مثل هواوی یا بازیگران کوچک عرصه ی تلفن همراه مثل شیائومی و اوپو یا وان پلاس امکانات جدیدی مثل دوربین های چندتایی یا دوربین پاپ آپ به دستگاه های خود اضافه کرده اند.
واکنش اجتناب ناپذیر
این روزها کاربران مثل سابق با عرضه ی دستگاه های جدید اندروید یا آیفون هیجان زده نمی شوند. گرچه هنوز نوآوری در غالب فناوری های نوظهور 5G و تلفن های هوشمند تاشو ظاهر می شود، شوق به تصاحب دستگاه های جدید جای خود را به نگاهی انتقادی تر درباره ی این قاب های کوچک فلزی و شیشه ای داده است که زندگی همه را به شدت تحت تأثیر قرار داده اند.
صدای زنگ یا لرزشی که کاربر را مدام به چک کردن تلفن همراه تشویق می کند، در پدیده ای روان شناختی به نام FOMO یا ترس از دست دادن ریشه دارد. منتقدان نگران اند نسلی که با تلفن های هوشمند رشد می کنند، برای فعالیت در دنیای واقعی هم به صفحات نمایش خود وابسته باشند؛ گرچه امروز نسل های قدیمی تر هم به تلفن های همراه وابسته شده اند.
فناوری 5G در تلفن های هوشمند
کارولینا میلانسی، تحلیلگر Creative Strategies، در این باره معتقد است: به نظر می رسد همه بیشتر مشغول صفحات نمایش کوچک هستیم تا اتفاقاتی که در اطرافمان می گذرد.
بسیاری از شرکت های تولیدکننده ی گجت های زمان بر، در حال کار روی اپلیکیشن یا تغییراتی روی سیستم عامل ها هستند تا زمان سپری شده در صفحات نمایش را به حداقل برسانند. برای مثال، iOS 13 با قابلیت Screen Time امکان کنترل دسترسی به اپلیکیشن ها را می دهد و والدین می توانند به این طریق فعالیت کودکان خود را بهتر کنترل کنند.
گوگل در نوامبر سال گذشته، ابزاری به نام Digital Wellbeing را برای کنترل زمان منتشر کرد. بخشی از ارائه ی گوگل در کنفرانس توسعه دهندگان I/O در ماه مه بر هوشمندتر و سریع تر شدن رفع نیازها بود. کوتبرتسون در این باره می گوید: با نگاهی به جلو، شاهد موج بزرگ دیگری از نوآوری هستیم که فناوری را سودمندتر از گذشته خواهد کرد.
بدین ترتیب تلفن های همراه از دستگاه هایی که صرفا موسیقی اجرا می کردند و به اینترنت وصل می شدند، به تکامل کنونی رسیدند.
اینترنت در پنجاه سال آینده چگونه خواهد بود؟
شبکه ی بزرگ و دوست داشتنی اینترنت امسال ۵۰ ساله شد. در این ۵۰ سال، اینترنت زندگی بشر را متحول و در بطن زندگی مدرن رسوخ کرده است. حال با ما باشید تا از دیدگاه کارشناسان درباره ی پنجاه سال آینده اینترنت آگاه شویم.
به نقل از زومیت، در ۲۹ اکتبر ۱۹۶۹، پیامی از اتاقی توصیف ناپذیر در UCLA در جنوب کالیفرنیا به کامپیوتری در مؤسسه ی تحقیقاتی استنفورد در منلوپارک کالیفرنیا ارسال شد. این پیام دریافت شده «Lo» بود؛ زیرا کامپیوتر قبل از اتمام وظیفه اش، کرش کرده و نتوانسته بود کلمه ی کامل Login را ارسال کند. با این حال، این اولین پیام ارسال شده ازطریق کامپیوتر های متصل شده به شبکه ای به نام ARPANET بود؛ شبکه ای که بعدها پدیده ای شد که امروزه آن را با نام اینترنت می شناسیم.
در پنج دهه ی گذشته، اینترنت زندگی انسانی را متحول ساخته است. از پرداخت هایمان گرفته تا خندیدن هایمان، اینترنت به طور باور ناپذیری زندگی ما را در زمانی بسیار کوتاه شکل داده و در بطن آن رسوخ کرده است.
با این همه، تا به حال اندیشیده اید دنیای دیجیتال ما در ۵۰ سال آینده چه شکلی خواهد بود؟ چگونه به حل مشکلات فعلی حریم شخصی و حفاظت از داده ها فائق خواهیم آمد؟ آيا باید به دنیای دیجیتال در حال تغییرمان خوشبین باشیم یا از آن بترسیم؟
در مقاله ی حاضر، این پرسش ها با تعدادی از کارشناسان، محققان، دانشمندان، مهندسان و آینده نگران در میان گذاشته شده است. پاسخ های این افراد جالب و تبیین کننده و شاید تا حدی ترسناک بوده است.
واقعیت مجازی روز افزون
در همین هفته، مرکز تحقیقاتی Pew دیدگاه های کارشناسان خود درباره ی آینده ی دنیای دیجیتال را منتشر کرد. لی رینی، مدیر بخش تحقیقات اینترنت و فناوری در Pew، یکی از همکاران این تحقیق بوده است. او می گوید:
پاسخ ها درباره ی تأثیر حضور دیجیتالی ما در تعریف وجودی ما، بسیار روشنگر بوده است. کارشناسان درباره ی تعریف انسان هنگامی بحث و گفت وگو کردند که فناوری برای بدن ها و مغزهای ما آماده باشد.
جودیث دانث، محقق مرکز Berkman Klein در دانشگاه هاروارد و نویسنده ی کتاب The Social Machine، درباره ی حضور دیجیتالی و فیزیکی ما می گوید: بنابر اعتقاد کارشناسان ما، این اتفاق دیر یا زود رخ خواهد داد و تنها در ربع قرن دیگر، نحوه ی تعامل فعلی ما با اینترنت به تاریخ خواهد پیوست. حضور دیجیتالی ما از دنیای فیزیکی جدا نخواهد بود؛ بلکه در آن ادغام خواهد شد. کیبوردها و موس ها و صفحات نمایش همگی از بین خواهند رفت.
توبی نگرین، مدیر ارشد محصولات بنیاد ویکی مدیا، اینترنت را با الکتریسیته مقایسه و از آن به عنوان پدیده ای فراگیر یاد می کند. آنچه انتظار داریم، همواره دردسترس و با زندگی روزمره ما گره خورده است.
وب در دنیای واقعی دیده خواهد شد، نه فقط روی عینک ها و صفحات نمایش
دنیای پیش روی ما ترکیبی از واقعیت و مجاز خواهد بود و به مرور زمان تشخیص این دو از یکدیگر ناممکن خواهد شد. مایک لیبهولد، محقق ارشد مؤسسه آینده (Institute of the Future) و آزمایشگاه فناوری های پیشرفته ی اپل (Apple’s Advanced Technology Lab) در دهه ی ۱۹۸۰، معتقد است در آینده ای نزدیک، همگان عینک های واقعیت افزوده بر چشم می گذارند و با محیط تعامل خواهند کرد. وی می گوید: اطلاعات به طور معلق در هوا نمایش داده خواهند شد و وب نیز در دنیای واقعی دیده خواهد شد، نه فقط روی عینک ها و صفحات نمایش.
جودیث دانث می گوید اطلاعات آنی همیشه و همه جا و برای همه چیز موجود خواهند بود:
غریبه ها شناسایی می شوند و جزئیات بیشتری درباره ی هر فرد دریافت خواهید کرد. مردم در افزودنی های بیشتری عضو می شوند؛ همانگونه که امروزه در مجله ها عضو می شوند.
لی رینی معتقد است طبق دیدگاه کارشناسان، دستگاه های منفرد متصل به اینترنت دیگر وجود ندارند و همه ی آن ها به طور پیش فرض در خودآگاه ما بارگذاری خواهند شد:
در اینجا ایده ی رابط های مغزی مطرح می شود. به این فکر کنید که تنها با فکرکردن به چیزی برایتان انجام می شد و این موضوع چقدر می توانست ارتباطات را آسان تر کند.
راه های جدید تعامل
دنیای امروزی ما به لطف عصر دیجیتال کوچک تر شده است و پیام های یک کلمه ای وجود ندارند که به دلیل خراب شدن دستگاه در میانه ی ارسال از بین بروند. با این حال، کارشناسان اتفاق نظر دارند هنوز در حال پیشرفت هستیم. در آینده ای نزدیک، پیام های متنی به لطف ارتباطات صوتی و کلامی از بین خواهند رفت؛ مانند آنچه در دستیارهای صوتی مانند سیری اپل و الکسا آمازون شاهد بوده ایم.
پاول جونز، بنیان گذار ibiblo، یکی از بزرگ ترین مجموعه های عناصر متن باز (مانند پروژه گوتنبرگ) می گوید: دیگر لازم نیست برای چیزی جستجو کنید. تنها کافی است سؤال مربوط به آن را مطرح کنید. در آینده، فقط کافی است مکالمه برقرار کنید.
جودیث دانث می گوید پیشرفت های فناوری ما را وارد عرصه جدیدی از ارتباطات صوتی می کند:
ایربادها با ایمپلنت هایی نامرئی جایگزین می شوند که می توانند تمامی آنچه می شنویم، تنظیم کنند و گاهی صدای محیط اطرافمان را حذف و گاهی دیگر صدای خاصی را قوی تر کنند. تمامی شنیده های یک فرد در آینده ازطریق این ایمپلنت های صوتی تنظیم می شوند.
جونز و دانث به طور جداگانه ای به این موضوع اشاره کردند که فناوری های پیش بینانه، به ویژه غلط گیرهای فراگیر، دقیق تر می شوند و ارتباطات ما را راحت تر و با صرف انرژی ذهنی کمتری امکان پذیر می کنند. همچنین، به کمک توانایی ما در اختلاط صحبت واقعیت افزوده، درک همه ی افراد و ارتباط با آن ها برایمان امکان پذیر خواهد شد.
کنترل ذهنی دستگاه ها در آینده ای نزدیک دور از ذهن نیست
جیلیان یورک، مدیر آزادی بیان بنیاد پیش گام الکترونیک (Electronic Frontier Foundation) می گوید به جای یادگیری زبان های جدید، تنها کافی است برنامه های ترجمه را نصب کنید تا امکان ترجمه ی زنده را فراهم آورد. نگرین نیز موافق است که ارتباطات و تعامل ما در آینده متحول خواهد شد:
تمام اکوسیستم دانش ما آنلاین خواهد شد. این موضوع کمک خواهد کرد از دیدگاه هر شخصی فارغ از هویت و محل زندگی او آگاه شویم.
علاوه بر صدا، ژست های حرکتی و تعقیب چشم نیز راه هایی برای ارتباط و تعامل با محیط اطرافمان دراختیار ما می گذارد. این موضوع شروع فناوری ای است که پاول جونز آن را «ایفای نقش عصبی» می نامد. طبق توصیف وی، این فناوری در ابتدا برای کسانی استفاده خواهد شد که نمی توانند به طور صوتی با سایر افراد ارتباط برقرار کنند. فناوری ایفای نقش عصبی به شبکه ای از دستگاه ها و ارتباطات متصل تبدیل و کارها فقط با تفکر انجام خواهد شد.
ایده ی برقراری ارتباط ازطریق امواج مغزی و ذهن خوانی سال های متمادی سوژه ای محبوب در ژانر علمی تخیلی بوده است. دیوید برین، برنده ی جایزه هوگو (جایزه ای ادبی که هرسال به بهترین اثر علمی تخیلی یا فانتزی تعلق می گیرد)، درباره ی نحوه ی عملکرد این فناوری می گوید:
ما ورودی های تحت صوتی خواهیم داشت؛ یعنی کلماتی را دریافت می کنید که می خواهید بگویید، بدون اینکه لازم باشد آن کلمات را واقعا بگویید. یکی از پیشرفت های دیگر نصب دستگاه های کنترلر در دهان خواهد بود که با زبان کنترل کردنی باشند.
لی رینی می گوید این نحوه ی ارتباط را تقریبا تمامی کارشناسان پیش بینی می کنند؛ اما مسئله ای اخلاقی نیز همراه آن مطرح می شود. اگر اعمال و نیات افراد بتواند پیش بینی شود، شرایط انسان به کلی تغییر می کند. همچنین، دیگر برخی از کارشناسان این فناوری را ارعاب آمیز می دانند؛ زیرا با خواندن ذهن انسان ها، آژانس های اطلاعاتی و امنیتی بسیار ترسناک خواهند بود و حریم شخصی بی معنا می شود.
پایانی بر حریم شخصی
هربار که از الکسا می خواهید برایتان غذای حیوان سفارش دهد، دارید به شرکتی میلیارد دلاری اطلاعات بیشتری از خودتان می دهید. این تازه شروع ماجرا است. اطلاعات کارت اعتباری و آدرس ها و شماره های تلفن، مثال های دیگری از اطلاعاتی هستند که در اختیار این شرکت ها قرار می دهید. وقتی این تصمیم را می گیرید، اطلاعات شخصی و حریم شخصی خود را فدای راحتی بیشتر کرده اید.
پاول جونز می گوید فناوری های جدید در شناسایی نیازهای ما بهتر و بهتر خواهند شد. اگر عادات خاصی دارید، این دستگاه ها و فناوری ها به کمکتان خواهند آمد و نیازهای شما را برآورد می کنند. این امر ممکن است عجیب به نظر بیاید؛ اما هم اکنون نیز در حال روی دادن است. البته برای شرکت هایی مثل آمازون، این روش کسب درآمد آن ها است. اقتصاد تریلیون دلاری دیجیتال بر استفاده از اطلاعات شخصی کاربران بنا شده است.
باید اختیار و حریم شخصی خود را برای راحتی بیشتر فدا کنیم
با توجه به این موضوع، نحوه ی بازاریابی و تبلیغ محصولات این شرکت ها به شدت تغییر خواهد کرد. این تبلیغات هر روز کمتر و شخصی تر خواهند شد. لی رینی می گوید تمام این ها با هزینه ای هنگفت همراه خواهند بود. ما باید اختیار و حریم شخصی خود را برای راحتی بیشتر فدا کنیم.
انقلاب در داده های سلامت
هم اکنون در ابتدای انقلاب داده های زیستی با ظهور پوشیدنی ها و فناوری دائما متصل هستیم. این دستگاه ها اطلاعات سلامتی ما را جمع آوری می کنند که می تواند گامی مهم در راستای ارتقای سلامت افراد و جامعه تلقی شود.
یورک می گوید: اطلاعات زیادی از نحوه ی غذاخوردن و تمرین و فعالیت های روزانه ی افراد خواهیم داشت که به پزشک ها و محققان اجازه می دهد بر سلامت ما بهتر نظارت کنند.
پاملا روتلج، روان شناس رسانه ای، با این نظر موافق است و می گوید اطلاعات زیستی قابلیت ارتقای سلامت و مراقبت های پزشکی را دارند.
اگر جریان اطلاعات سلامتی در مسیر درستی برقرار شود، جامعه ای سالم تر در انتظارمان است
با وجود این، این موضوع هم بسیار مهم است که چه کسانی این داده ها را در اختیار بگیرند و چه استفاده ای از آن ها کنند. این نوع از جمع آوری داده ها نه تنها در حیطه ی سلامتی جامعه، بلکه در زمینه ی بیماری خاص مزایای بسیاری می تواند به همراه داشته باشد. البته با وجود سودمندبودن این اطلاعات در سطح جامعه، ممکن است برای افراد آسیب هایی نیز به همراه داشته باشد.
طبق برخی از پیش بینی ها، اطلاعات سلامتی و ژنتیکی ما ممکن است به منظور جداسازی ما از یکدیگر استفاده شوند و ضعف های هریک از ما را فاش کند.
منفی نگری در حال رشد
هرکسی می خواهد به آینده، هارمونی، باهم بودن، ارتباطات بیشتر، جریان آزاد اطلاعات، راحتی و سلامت بیشتر اینترنت خوشبین باشد؛ اما تمام این امیدها با هزاران خطر و نگرانی همراه اند. مشکلات بزرگ و پیچیده ی زیادی وجود دارند و در همین دوره ی گذار فعلی، باید آن ها را حل کنیم تا مطمئن باشیم در آینده این مشکلات بزرگ تر و بدتر نمی شوند. بخشی از این نگرانی طبیعی است و مانند هر فناوری دیگری، برای درک کامل پیامدهای فناوری های جدید به زمان نیاز دارد.
توبی نگرین می گوید در بهترین حالت در دوران بلوغ اینترنت به سر می بریم و برای رسیدن به اوج پختگی و کمال اینترنت راه زیادی در پیش داریم. با افزایش پیچیدگی، آسیب پذیری های ممکن نیز بیشتر می شود و برای درک کامل تمامی این پیچیدگی ها شاید به ده ها سال زمان نیاز داشته باشیم.
در خوش بینانه ترین حالت در زمان بلوغ اینترنت هستیم
قدرت دولت ها در مدیریت فناوری آینده نیز بسیار اهمیت دارد. در حال حاضر، هیچ کس در این باره خوشبین نیست؛ زیرا دولت ها پختگی لازم برای مواجهه و مدیریت فناوری های جدید را ندارند. این شرایط جدید به تصمیم گیری های جهانی و پاسخ گویی یکپارچه محتاج است.
طبق دیدگاه های کارشناسان، پاسخ های محلی و کشور به کشور به این فناوری ها پاسخ گو نخواهد بود و کشورها باید معاهدات و توافقات جهانی را مدنظر داشته باشند. شاید ISS و معاهده ی اقلیمی پاریس از مشهورترین این حرکات یکپارچه ی جهانی به شمار آید؛ حرکاتی از جامعه ی جهانی برای دستیابی به آینده ای بهتر.
البته ترسی بزرگ برای دولت ها، به ویژه مقام ها، وجود دارد؛ چراکه برخی از افراد از این فناوری های جدید در راستای اهداف خود سوء استفاده می کنند. این موضوع ممکن است به ایجاد محدودیت های بیشتری در فضای آنلاین منجر شود. برین هشدار می دهد کتاب ۱۹۸۴ جورج ارول شاید آینده ی واقعی ما باشد و باید در این زمینه بسیار محتاط بود. اطلاعات می توانند به معنای واقعی کلمه آزاد باشند؟ شاید بتوان تصور کرد؛ اما در دنیای واقعی احتمال وقوع آن کم است.
همواره انسان هایی هستند که از فناوری به نفع خود و ضرر دیگران سوءاستفاده کنند
نحوه ی برخورد ما با فناوری و آینده ای که در انتظار ما و عصر دیجیتال است، شاید به چگونگی رفتار ما به عنوان انسان برگردد. فناوری همیشه تقویت کننده نیات انسانی بوده است. طبیعت انسان چیزی است که همگی آن را می شناسیم و فناوری ها برای بهبود شرایط زندگی وی پدید آمده اند؛ اما تجارب زیادی از سوءاستفاده از این ابزارها برای دستیابی به خواسته های پست درونی انسانی در دست داریم و همواره ی انسان هایی هستند که از شرایط به نفع خود و ضرر دیگران سودجویی کنند. شایان ذکر است هنوز راه زیادی در پیش داریم تا این سوءاستفاده ها را به حداقل رسانیم و مطمئن شویم تمامی انسان ها از فناوری نفع خواهند برد.