معرفی پردازنده های اسنپدراگون 865 و اسنپدراگون 765 کوالکام با تمرکز بر 5G و هوش مصنوعی و رونمایی از جدیدترین گوشیهای موتورولا، نوکیا و اسکوبار در سی و ششمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر صفحه ی اخبار موبایل

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در سی و ششمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر و در صفحه ی اخبار موبایل، ده خبر از دنیای سخت افزار و نرم افزار در زمینه ی موبایل یا گوشیهای تلفن همراه تقدیم شما گرامیان میگردد.

شارژ خودکار به کیف پول اسنپ و آپ اضافه شد

پس از آنکه اسنپ و آسان پرداخت از کیف پول الکترونیک خود رونمایی کردند، حال ویژگی جدیدی با عنوان شارژ خودکار کیف پول راه اندازی و به آن اضافه شده است.

به گزارش زومیت، چندی پیش اسنپ و آسان پرداخت از کیف پول مشترک خود رونمایی کردند؛ حال اسنپ اعلام کرده که ویژگی جدیدی را برای کیف پولش با عنوان شارژ خودکار اضافه کرده است. با فعالسازی شارژ خودکار کیف پول آپ می توانید به جای آنکه همیشه کیف پول تان را شارژ کنید این وظیفه را به اپلیکیشن آسان پرداخت بسپارید. کافی است یکی از حساب های بانکی خود را به این کیف پول متصل کنید. برای ثابت نگه داشتن موجودی این کیف پول می توانید طی قراردادی (با مشخص کردن بازه زمانی) اجازه برداشت از حساب بانکی تان را (با سقف مشخص) صادر کنید.

با فعالسازی سرویس شارژ خودکار کیف پول، پس از درخواست خودرو از اپلیکیشن اسنپ می توانید تنها با انتخاب پرداخت از کیف پول، بدون نیاز به وارد کردن رمز دوم و مشخصات کارت بانکی هزینه ی سفر خود را پرداخت کنید.

سرویس شارژ خودکار کیف پول شما را به حساب بانکی تان متصل می کند و امکان مدیریت سقف برداشت و تعیین محدوده زمانی را به کاربر می دهد. این سرویس یکی از روش های معمول پرداخت در جهان است که اکنون به واسطه ی محصول مشترک اسنپ و آپ می توانیم برای اولین بار در ایران از امکانات آن بهره ببریم و در مدیریت مالی از آن استفاده کنیم.

پیش از این نیز اسنپ و آپ با راه اندازی کیف پول مشترک خود پرداخت هزینه غذا، سفر با اسنپ و اسنپ بایک در اپلیکیشن اسنپ و شارژ، عوارضی آزادراه و دیگر خدمات را در اپلیکیشن آپ تسهیل کرده بودند.

موتورولا One Hyper معرفی شد

گوشی موتورولا One Hyper با دوربین اصلی ۶۴ مگاپیکسلی و سلفی ۲۳ مگاپیکسلی بالا جهنده معرفی شد.

به گزارش زومیت، موتورولا به تازگی از گوشی موتورولا One Hyper پرده برداشت که برای برند موتورولا اولین های بسیاری را رقم زده است و قابلیت های آن بیش از حد انتظار از یک میان رده تلقی می شود. این نخستین باری است که موتورولا دست به تولید تلفن همراهی می زند که از دوربین سلفی بالا جهنده یا pop-up در آن استفاده شده است. این حسگر دارای رزولوشن ۳۲ مگاپیکسلی و سایز پیکسل ۰.۸ میکرومتر در حالت عادی و ۱.۶ میکرومتر در حالت ترکیب پیکسل (pixel binning) است. همچنین حسگر سلفی بالاترین عدد مگاپیکسل را در گوشی های موتورولا دارد.

حسگر اصلی با ابعاد ۱/۱.۷ نیز دارای رزولوشن ۶۴ مگاپیکسل بوده که از پیکسل هایی با سایز ۰.۸ میکرومتر و ضریب f/1.9 استفاده می کند. عمل فوکوس این حسگر نیز از طریق یک سیستم اتوفوکوس لیزری انجام می شود. فیلتر Quad Bayer (ترکیب ۴ پیکسل در یک پیکسل و ایجاد پیکسلی بزرگتر) به دوربین سلفی و اصلی موتورولا  One Hyper اجازه می دهد تا عکس های خوبی در نور کم ثبت کند.

دوربین ثانویه موتورولا وان هایپر برخلاف شایعات حسگر عمق نبوده و یک حسگر ۹ مگاپیکسلی فوق عریض با زاویه ۱۱۸ درجه است. همچنین دوربین اصلی ویدئوهایی 2160p با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه ثبت می کند و در حالت 1080p امکان ضبط تصاویر با نرخ ۶۰ فریم درثانیه را دارد.

موتورولا وان هایپر از صفحه نمایش ۶.۵ اینچی با رزولوشن +FHD استفاده می کند که از نوع IPS LCD با نسبت تصویر ۱۹:۹ است. حسگر اثر انگشت نیز به پشت دستگاه منتقل شده است. وان هایپر اولین گوشی موتورولا محسوب می شود که از ویژگی شارژ سریع ۴۵ واتی موتورولا یا Hyper Charge استفاده می کند. شارژر اصلی موجود در جعبه ی دستگاه از نوع ۱۵ واتی است و متاسفانه باید شارژر سریع ۴۵ واتی را به طور جداگانه تهیه کرد. به گفته ی موتورولا این شارژر می تواند در عرض ۱۰ دقیقه باتری ۴۰۰۰ میلی آمپری وان هایپر را به اندازه ی استفاده ی ۱۲ ساعت شارژ کند.

تراشه اسنپدراگون ۶۷۵ وظیفه ی مهیا کردن قدرت پردازشی وان هایپر را دارد که از این تراشه قبلا در مدل های Mote Z4 و Zoom استفاده شده بود. این گوشی دارای حافظه ی داخلی ۱۲۸ گیگابایتی بوده و از رم ۴ گیگابایتی استفاده می کند که از این مقدار حافظه ۱۱۴ گیگابایت در دسترس است. وان هایپر با اندروید ۱۰ به بازار عرضه خواهد شد و از Moto Actions پشتیبانی می کند. همچنین درگاه حافظه ی جانبی با سیمکارت دوم یکپارچه شده است و می توان حافظه ی وان هایپر را با استفاده از کارت حافظه جانبی تا ۱ ترابایت افزایش داد.

موتورولا وان هایپر هم اکنون در برزیل و آمریکا با قیمت ۴۰۰ دلار فقط در رنگ آبی قابل خریداری است. برای خرید رنگ های قرمز و ارغوانی باید مدتی صبر کرد. این گوشی به زودی در بریتانیا هم عرضه خواهد شد که ظاهرا با شارژر ۲۷ واتی تحویل داده خواهد شد.

گوشی هوشمند تا شدنی اسکوبار فولد وان با قیمت ۳۵۰ دلار معرفی شد

برادر پابلو اسکوبار، قاچاقچی معروف کوکائین، گوشی هوشمند تا شدنی اسکوبار فولد وان را با نمایشگر پلاستیکی غیر قابل شکستن و قیمت ۳۵۰ دلار معرفی کرد.

به گزارش زومیت، روبرت دخسوس اسکوبار گاویریا (Roberto De Jesús Escobar Gaviria)، برادر قاچاقچی کلمبیایی کوکائین، گوشی هوشمند تا شدنی خود را با نام اسکوبار فولد وان (Escobar Fold 1) با قیمت ۳۵۰ دلار و در رقابت با گوشی های هوشمند تا شدنی همچون موتورولا Razr  با قیمت ۱۵۰۰ دلار و گلکسی فولد ۱۹۸۰ دلاری معرفی کرد.

اسکوبار فولد وان با تمامی شبکه های جهانی سازگار است. ویدئوهای تبلیغاتی مختلفی از این گوشی هوشمند به اشتراک گذاشته شده که در اکثر آن ها از تصاویر خانم های برهنه برای تبلیغات استفاده شده است.

اسکوبار فولد وان از نمایشگر ۷/۸ اینچی AMOLED FHD Plus در حالت تاشده، سیستم عامل اندروید ۹ پای، تراشه ی اسنپدراگون سری ۸ و دوربین  دوگانه ی ۱۶ مگاپیکسلی و ۲۰ مگاپیکسلی بهره می برد. محتوای یکی از ویدئوهای تبلیغاتی گوشی هوشمند تا شدنی جدید به صورت عجیبی به استیو جابز، بنیان گذار اپل، اشاره می کند. والپیپر دستگاه تا شدنی نیز تصویری از پابلو اسکوبار در سال ۱۹۷۶ را نشان می دهد.

الوف گوستافسون، مدیرعامل شرکت اسكوبار در مصاحبه ی مطبوعاتی اعلام کرد:

معرفی چنین دستگاهی در بازار گوشی های هوشمند، محصولی انقلابی به حساب می آید. آقای اسکوبار قصد دارد به جای آنکه سود به جیب خرده فروشان و عمده فروشان برود، مستقیما مصرف کنندگان منتفع شوند و بتوانند دستگاهی با قیمت مناسب در اختیار داشته باشند.

الوف گوستافسون در ادامه ی صحبت های خود افزود باتوجه به اینکه شرکت هایی همچون سامسونگ و اپل از فناوری های قدیمی استفاده می کنند و آن را به عنوان محصولی جدید به بازار عرضه می کنند، اسکوبار فولد وان درمقایسه با دستگاه های این دو شرکت برتری های قابل توجهی دارد. وی خاطرنشان کرد دوربین های ۲۰ مگاپیکسلی در آسیا قیمتی کمتر از ۱۰ دلار دارند.

وی در ادامه اضافه کرد: پیش از این شاهد نوآوری های خوبی در صنعت گوشی های هوشمند بودیم؛ اما اکنون بیش از فناوری های نوین شاهد شرکت هایی متنوع تولیدکننده گوشی های هوشمند هستیم که هرکدام به دنبال دریافت سود بیشتری هستند. بی  دلیل نیست که اپل به سود آورترین شرکت تولیدکننده ی دستگاه های هوشمند در بازارهای جهانی تبدیل شده است. در بین محصولات اپل می بینیم قیمت یک استند کامپیوتر حتی بیشتر از قیمت گوشی آیفون است. این رویکرد درستی نیست و اسکوبار قصد دارد این روال را تغییر دهد.

اسکوبار معتقد است گوشی هوشمند جدید تا شدنی بدون مشکلات مشاهده شده در گلکسی فولد سامسونگ به بازار عرضه خواهد شد. باتوجه به اینکه نمایشگر دستگاه از جنس خاص پلاستیک بهره می برد، قابلیت انعطاف پذیری دارد و نمی شکند. اسکوبار فولد وان با دو سیم کارت و طراحی شبیه به هواوی میت ایکس در دو نسخه یکی با ظرفیت حافظه ی داخلی ۱۲۸ گیگابایتی و قیمت ۳۵۰ دلار و دیگری با ظرفیت حافظه ی داخلی ۵۱۲ گیگابایتی و قیمت ۵۰۰ دلار دردسترس کاربران قرار دارد.

نوکیا 2.3 با Android One و قیمت ۱۰۹ یورو معرفی شد

جدیدترین گوشی هوشمند نوکیا با Android One، تراشه ی MediaTek Helio A22، دو گیگابایت حافظه ی رم و ۳۲ گیگابایت حافظه ی داخلی معرفی شد.

به گزارش زومیت، نوکیا نوکیا ۲.۳، جدیدترین گوشی هوشمند مجهز به Android One خود را رونمایی کرد. این گوشی نوکیا با قیمت پایه ی ۱۰۹ یورو به بازار عرضه شده است.

محصول جدید نوکیا طراحی کاملا ساده ای دارد و از پلیمر ساخته شده است. در پنل جلویی این گوشی، صفحه نمایشی ۶/۲ اینچی با رزولوشن ۷۲۰ قرار دارد و در قسمت کناری آن، دکمه ی مخصوص فراخوانی دستیار صوتی گوگل تعبیه شده است. همچنین در پنل پشتی، بافت سه بعدی با الگوی نواری تعبیه شده که نگه داشتن گوشی در دست را آسان تر می کند. نوکیا ۲.۳ در سه رنگ سبز فیروزه ای و خاکستری و سیاه ذغالی به بازار عرضه شده است.

نوکیا ۲.۳ به تراشه ی MediaTek Helio A22 و دو گیگابایت حافظه ی رم، ۳۲ گیگابایت حافظه ی داخلی افزایش دادنی و جک هدفون ۳/۵ میلی متری مجهز است. ناگفته نماند گوشی جدید نوکیا از دو سیم کارت، وای فای 802.11، بلوتوث ۵، میکرو USB و رادیوی FM پشتیبانی می کند.

در پنل پشتی این گوشی دوربینی دوگانه ی شامل دوربین اصلی ۱۳ مگاپیکسلی و حسگر عمق سنج ۲ مگاپیکسلی تعبیه شده و دوربین جلویی این گوشی ۵ مگاپیکسلی است و از فناوری تشخیص چهره پشتیبانی می کند.

نوکیا ۲.۳ به باتری ۴۰۰۰ میلی آمپرساعتی مجهز است که به گفته ی نوکیا، می تواند تا دو روز بدون نیاز به شارژ مجدد کار کند. همراه این گوشی شارژر سریع معرفی نشده و فقط از شارژر ۵ واتی پشتیبانی می کند.

نوکیا ۲.۳ مانند سایر محصولات اندرویدی نوکیا، از Android One پشتیبانی می کند. نوکیا تضمین کرده است به روزرسانی های این سیستم عامل تا دو سال و به روزرسانی های امنیتی ماهانه ی آن تا سه سال منتشر خواهند شد.

اسنپدراگون 865 و اسنپدراگون 765 کوالکام با تمرکز بر 5G و هوش مصنوعی معرفی شدند

کوالکام با برگزاری مراسمی اختصاصی در هاوایی، دو تراشه ی اسنپدراگون ۸۶۵ (پرچم دار) و اسنپدراگون ۷۶۵ (میان رده) را با تمرکز ویژه بر 5G و قابلیت های هوش مصنوعی رونمایی کرد.

به گزارش زومیت، کوالکام به صورت سالانه مراسمی ویژه را در هاوایی به منظور پرده برداری از جدیدترین دستاوردهایش در حوزه ی تراشه های موبایلی برگزار می کند. این مراسم که از آن با اجلاس فناوری محور اسنپدراگون کوالکام (Qualcomm Snapdragon Tech Summit) یاد می شود، بالاخره برگزار شد و در آن شاهد رونمایی تراشه هایی جدید برای گوشی های موبایل بودیم.

کوالکام در جریان برگزاری اجلاس امسال، از دو تراشه ی جدید به صورت اولیه پرده برداری کرد. کوالکام به طور معمول در جریان برگزاری اجلاس اسنپدراگون، مشخصات اولیه ی تراشه های جدیدی را منتشر می کند که قرار است در سال آینده ی میلادی در بسیاری از گوشی های هوشمند مجهز به سیستم عامل اندروید از آن ها استفاده شود.

دو تراشه ی معرفی شده در اجلاس کوالکام، اسنپدراگون ۸۶۵ (Qualcomm Snapdragon 865) و اسنپدراگون ۷۶۵ هستند؛ اسنپدراگون ۸۶۵ درواقع تراشه ی پرچم دار جدید کوالکام است که در گوشی های هوشمند پرچم دار مورد استفاده قرار خواهد گرفت؛ اسنپدراگون ۷۶۵ پایین  رده تر از ۸۶۵ است و در دسته ی تراشه های میان رده جای می گیرد. کوالکام در هر دو تراشه ی جدیدش تمرکزی ویژه روی نسل پنجم شبکه های ارتباطی (5G) و همچنین قابلیت های هوش مصنوعی (AI) دارد.

هوش مصنوعی طی سال های اخیر به بخشی جدانشدنی و بسیار مهم در اکوسیستم تراشه های موبایلی کوالکام تبدیل شده و در تراشه های جدید، قدرتمندتر از قبل است؛ از طرفی فناوری 5G را داریم که فناوری نوپایی به شمار می آید و شمار زیادی از شرکت ها در پی اضافه کردن پشتیبانی از آن به محصولات شان هستند. حال که شبکه های 5G در برخی از کشورها راه اندازی شده است، نیاز به گوشی های مجهز به این فناوری، بیش از پیش حس می شود.

در اطلاعیه ی کوالکام آمده است:

تراشه ی پرچم دار اسنپدراگون ۸۶۵ که از مودم 5G مجزای اسنپدراگون ایکس ۵۵ (Snapdragon X55) استفاده می کند،  پیشرفته ترین پلتفرم 5G دنیا به شمار می آید؛ این تراشه نحوه ی اتصالات و همچنین عملکرد پردازشی را به شکلی بی همتا برای نسل بعدی گوشی های هوشمند پرچم دار ارائه می دهد. اسنپدراگون ۷۶۵ / ۷۶۵ جی از مودم 5G مجتمع بهره مند است و ضمن پشتیبانی از پردازش های پیشرفته ی هوش مصنوعی، از برخی قابلیت های فناوری Snapdragon Elite Gaming که به طور ویژه روی حوزه ی بازی تمرکز دارد هم پشتیبانی می کند.

همان طور که در اطلاعیه ی بالا قابل مشاهده است، تراشه ی میان رده ی اسنپدراگون ۷۶۵ برخلاف مدل پرچم دار از مودم 5G مجتمع بهره می گیرد؛ اسنپدراگون ۸۶۵ از مودم مستقل X55 استفاده می کند. اتخاذ این تصمیم به طور تلویحی نشان می دهد که احتمالا قرار نیست در سال آینده ی میلادی شاهد عرضه ی سریع گوشی های هوشمند مجهز به 5G باشیم. شکی نداریم که در سال ۲۰۲۰ شاهد گوشی های 5G متعددی خواهیم بود، با این حال هنوز هم شمار زیادی از سازندگان گوشی های هوشمند ترجیح می دهند در سال ۲۰۲۰ به عرضه ی گوشی های غیر 5G روی بیاورند؛ چرا که کاربران همچنان به تهیه ی این محصولات علاقه نشان می دهند. این موضوع به خصوص در کشورهایی که هنوز در آن ها اپراتورهای مخابراتی به طور کامل فناوری 5G را راه اندازی نکرده اند، صدق می کند.

در حال حاضر جزئیات زیادی از تراشه های جدید کوالکام نمی دانیم و همان طور که در ابتدا گفتیم، این شرکت به صورت اولیه از آن ها پرده برداری کرده است. شرکت های گوشی ساز ترجیح می دهند در جریان برگزاری نمایشگاه های CES و MWC سال ۲۰۲۰ که برگزاری آن ها به ترتیب برای اوایل ژانویه و اواخر فوریه تعیین شده است، به رونمایی محصولات 5G بپردازند.

کوالکام در روز اول اجلاس اسنپدراگون تنها به معرفی تراشه های جدیدش بسنده نکرد؛ در این مراسم شاهد معرفی فناوری جدیدی در حوزه ی اسکن اثر انگشت با نام Sonic Max بودیم. در این فناوری، سطح تعاملی انگشت کاربر با حسگر، گسترده تر از قبل شده است؛ ناگفته نماند این فناوری مخصوص حسگرهای اثر انگشتی است که در زیر نمایشگر جای گرفته اند. براساس ادعای کوالکام، به لطف فناوری سونیک مکس، سطح تعاملی انگشت کاربر با حسگر به میزان ۱۷ برابر افزایش می یابد که رقمی درخور توجه است.

کوالکام امکان به روزرسانی درایور GPU بر بهبود تجربه بازی موبایل را فراهم کرد

کوالکام در پردازنده ی جدید اسنپدراگون ۸۶۵، قابلیت جالبی را برای واحد پردازش گرافیکی در نظر گرفته است که به بهبود و تقویت بازی های موبایل کمک می کند.

به گزارش زومیت، کوالکام اعلام کرد که در پردازنده ی اسنپدراگون ۸۶۵ از به روزرسانی  درایورهای واحد پردازش گرافیکی Adreno پشتیبانی خواهد کرد. به روزرسانی  درایورهای گرافیکی تا امروز تنها برای کاربران دسکتاپ ارائه می شد و بستری برای درایور گوشی های هوشمند فراهم نبود. اکنون کوالکام این بستر را در فروشگاه گوگل پلی فراهم کرده است و امکان به روزرسانی درایورهای گرافیکی را در اختیار کاربران گوشی های هوشمند قرار خواهد داد.

با پردازنده ی اسنپدراگون ۸۶۵ کاربران می توانند درایورهای واحد پردازش گرافیکی آدرنو ۶۵۰ را از طریق فروشگاه گوگل پلی به روز کنند. این کار دقیقاً به همان روشی که هر برنامه دیگری در گوشی های هوشمند به روز می شود، امکان پذیر خواهد بود.

کاربران می توانند به صورت کاملا مستقل از سایر به روزرسانی ها، عملکرد بازی و عملکرد گرافیکی پردازنده ی اسنپدراگون ۸۶۵ را بهبود ببخشند. همچنین زمانی که بازی جدیدی منتشر می شود، در مواردی درایورهای جدید برای پشتیبانی از ویژگی های آن بازی وجود دارند که می توانند در دسترس کاربران قرار گیرند. در برخی موارد نیز به روزرسانی درایورها می تواند در بهینه سازی سخت افزاری نقش داشته باشد.

امکان به روزرسانی درایور واحد پردازش گرافیکی آدرنو ۶۵۰ به تعدادی از ویژگی های جدید دیگر پیوسته و برای پشتیبانی از گیمرهای موبایل طراحی شده است. از سوی دیگر پشتیبانی از نرخ نوسازی سریع در نمایشگرها به بیش از ۱۴۴ هرتز می رسد و این ویژگی دسکتاپ دیگری به حساب می آید که در موبایل ارائه خواهد شد و نظر بسیاری را به خود جلب خواهد کرد. پشتیبانی از استاندارد ۱۰ بیتی HDR ویژگی دیگر پردازنده ی پرچمدار اسنپدراگون ۸۶۵ خواهد بود.

دستگاه های مبتنی بر پردازنده ی اسنپدراگون ۸۶۵ در سال ۲۰۲۰ از راه می رسند و طیف وسیعی از تولید کنندگان مانند اوپو و شیائومی از قبل برنامه هایی را برای عرضه ی دستگاه های خود با این پردازنده ی جدید اعلام کرده اند.

حسگر اثر انگشت زیرنمایشگر 3D Sonic Max کوالکام معرفی شد

حسگر اثر انگشت اولتراسونیک زیر نمایشگر کوالکام می تواند به صورت هم زمان دو انگشت کاربر را اسکن و هویت وی را تأیید کند.

به گزارش زومیت، کوالکام حسگر اثر انگشت نسل دوم زیر نمایشگر جدیدی با نام 3D Sonic Max معرفی کرد. ابعاد حسگر اثر انگشت جدید، ۱۷ برابر بزرگ تر از حسگر های نسل اول 3D Sonic کوالکام است. درواقع حسگر 3D Sonic Max به اندازه ای بزرگ است که می تواند به صورت هم زمان دو انگشت را برای تأیید هویت اسکن کند.

حسگر اثر انگشت اولتراسونیک نسل اول 3D Sonic با این هدف معرفی شده بود که بتواند نسبت به حسگرهای اثر انگشت زیر نمایشگر اپتیکال از قابلیت اطمینان و امنیت بالاتری برخوردار باشد.

با وجود اینکه از حسگر نسل اول در زمان معرفی گوشی موبایل گلکسی اس ۱۰، به عنوان حسگری فوق العاده یاد می شد، اما در عمل مشکلاتی همچون کوچک  بودن سطح تماس حسگر برای اسکن دقیق اثر انگشت، عملکرد کند در حین اسکن اثر انگشت و همچنین نیاز به ایجاد بریدگی روی برخی محافظ های نمایشگر که بعدها در ماه اکتبر این مسئله حل شد، ازجمله مشکلاتی بود که در نخستین نسل حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر وجود دارد. مهرماه گفته شد سامسونگ وجود مشکل امنیتی مهم در حسگر اثر انگشت گلکسی اس ۱۰ را تأیید کرد. به فاصله ی کوتاهی مشخص شد که مشکل حسگر اثر انگشت گوشی های سامسونگ احتمالا جدی تر از حد تصور است. درنهایت اوایل آبان ماه به روزرسانی جدید گلکسی اس ۱۰ و نوت ۱۰ برای رفع مشکل حسگر اثر انگشت منتشر شد.

اما به نظر می رسد که حسگر جدید به لطف ابعاد بزرگی که دارد، فاقد مشکلات حسگر نسل اول است. حسگر قدیمی تر ابعادی برابر با ۴ میلی متر در ۹ میلی متر دارد. در حالی که حسگر جدید از ابعادی برابر با ۲۰ میلی متر در ۳۰ میلی متر بهره می برد که در اصل ۱۷ برابر بزرگتر از ابعاد حسگر نسل اول کوالکام است. به گفته ی کوالکام، مشکلات حسگر قبلی در حسگر جدید حل شده و کاربران به راحتی می توانند انگشت خود را روی نمایشگر قرار داده و دیگر نیازی نیست برای قرار دادن انگشت خود روی نمایشگر، موقعیت یابی کنند.

آلکس کاتوزیان، معاون ارشد بخش مدیریت محصولات کوالکام در مصاحبه ی مطبوعاتی اعلام کرد که حسگر جدید  3D Sonic Max بدون هیچ مشکلی با محافظ نمایشگر کار می کند و می تواند به راحتی در حضور محافظ نمایشگر، اثر انگشت کاربر را به صورتی شفاف اسکن کند. همچنین باتوجه به بزرگ  بودن ابعاد حسگر، امکان اسکن دو انگشت به صورت هم زمان نیز فراهم شده که می تواند باعث افزایش امنیت دستگاه شود.

یکی از مسائلی که در حسگر قدیمی تر وجود داشت، موضوع سرعت پایین اسکن اثر انگشت بود که ظاهرا این مسئله در حسگر جدید نیز برطرف نشده است. به گفته ی کاتوزیان، سرعت عملکرد حسگر اثر انگشت جدید مشابه حسگر اثر انگشت نسل اول کوالکام است.

با تمامی توضیحاتی که در مورد حسگر 3D Sonic Max مطرح شد، باید در عمل ببینیم که آیا واقعا مشکلات حسگر نسل اول در این نسخه برطرف شده است یا خیر. همچنین هنوز مشخص نیست کدام یک از شرکت های تولیدکننده ی گوشی  های هوشمند از حسگر 3D Sonic Max در دستگاه های خود استفاده خواهند کرد. قطعا تا سال ۲۰۲۰ اخبار بیشتری در این مورد منتشر خواهد شد. احتمالا یکی از مشتریان حسگر جدید، اپل خواهد بود. پیش تر نیز گفته شده بود که احتمالا سال آینده ی میلادی کوپرتینونشین ها گوشی آیفون بعدی را با یک حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر محصول کوالکام به بازار عرضه خواهند کرد.

ایمجینیشن از پردازنده گرافیکی جدید خود رونمایی کرد

شرکت Imagination، سازنده پردازنده های گرافیکی PowerVR، به تازگی از پردازنده های گرافیکی جدید خود یعنی سری IMG A پرده برداشت. Imagination برای رقابت با اپل، کوالکام و آرم وارد عرصه شده  است.

به گزارش زومیت، پردازنده گرافیکی موبایل جدیدی از سوی ایمجینیشن عرضه شده و ظاهرا به زودی رقابت در این حوزه بیش از پیش، بالا می گیرد. توجه زیادی معطوف به پردازنده های گرافیکی آدرنوی شرکت کوالکام (تعبیه شده در پردازنده های اسنپ دراگون) و مالی شرکت آرم (موجود در پردازنده های اکسینوس سامسونگ و کرین هواوی) است. اما این دو تنها سازندگان پردازنده های گرافیکی نیستند.

پردازنده های گرافیکی پاوروی آر (PowerVR) شرکت ایمجینیشن در حال حاضر در پردازنده های شرکت های مدیاتک، Unisoc، آل وینر و راک شیپ مورد استفاده قرار گرفته اند. «در حال حاضر» از این روست که اتحادها در دنیای پردازنده های موبایل چندان مستحکم نبوده و هر لحظه امکان تغییر وجود دارد. شرکت اپل تا تراشه ی A9 از پردازنده های ایمجینیشن به عنوان پردازنده های گرافیکی استفاده می کرد. اما این قرارداد پایدار نماند و ایمجینیشن مجبور به پیدا کردن شرکای تجاری جدیدی شد. مدیاتک یکی از آن شرکاست اما این ایمجینیشن تنها شرکت همکار با مدیاتک نیست. برای مثال تراشه جدید Dimensity 1000 5G مدیاتک از پردازنده گرافیکی مالی آرم بهره می برد.

درحالی که تیم مدیریتی ایمجینیشن در حال جستجو برای بازارها و شرکای جدیدند، مهندسان این شرکت زمام کار را در دست گرفته و پردازنده گرافیک نسل بعدی را توسعه داده اند. پردازنده های گرافیکی جدید سری A این شرکت پتانسیل تبدیل شدن به یک رقیب جدی را دارند؛ آن هم نه تنها در بازار موبایل بلکه در سایر دستگاه های قابل حمل مانند کروم بوک ها.

وقتی از پردازنده های گرافیکی صحبت به میان می آوریم سه فاکتور نقشی کلیدی دارند: عملکرد، مصرف انرژی و محاسبات. به زبانی دیگر، یک بازی سه بعدی چقدر سریع اجرا می شود؟ چه میزان باتری مصرف می کند؟ و آیا می توان از آن برای سایر وظایف مانند یادگیری ماشین بهره برد؟ باتوجه به ادعای ایمجینیشن، سری A شاهد بهبود چشم گیری در سرعت کلاک بوده است. این GPU عملکردی ۲.۵ برابری، یادگیری ماشین ۸ برابری و مصرف انرژی ۶۰ درصدی نسبت به پردازنده های گرافیکی فعلی PowerVR دارد. این ارقام خیره کننده است.

طراحان پردازنده های گرافیکی باید انعطاف زیادی در اختیار مشتریان خود (برای مثال سازندگان تراشه ها) قرار دهند. این بدین معنا است که بتوان یک طراحی پایه ای GPU را باتوجه به بازار به شکل های متفاوت به کار برد. برای مثال ایمجینیشن پردازنده پرچم دار IMG AXT 64-2048 را ارائه می دهد. این پردازنده عملکردی ۲ ترافلاپسی، ۶۴ گیگاپیکسلی و ۸ ترافلاپس عملکرد مرتبط با هوش مصنوعی دارد. این پردازنده گرافیکی گزینه ای ایده آل برای استفاده در کروم بوک ها و حتی پردازنده های گرافیکی یک پارچه در سرورهاست.

پردازنده دیگر IMG AXT 48-1536 است که گوشی های هوشمند پرچم دار را هدف قرار داده است (۱.۵ ترافلاپس، ۴۸ گیگاپیکسل و ۶ ترافلاپس عملکرد هوش مصنوعی). IMG AXM 8-256 نیز گزینه مناسبی برای گوشی های میان رده خواهد بود. ایمجینیشن گزینه هایی برای تلویزیون ها و گوشی های هوشمند پایین رده نیز در نظر گرفته است. IMG AXE 2-16 (با ۲ پی پی سی، ۱۶ گیگافلاپس و ۲ گیگاپیکسل) و IMG AXE 1-16 (با ۱ پی پی سی، ۱۶ گیگافلاپس و ۱ گیگاپیکسل) این دو گزینه هستند که IMG AXE 1-16 طبق ادعای ایمجینیشن سریع ترین پردازنده گرافیکی با پشتیبانی از والکان در رده خود است.

همانند پردازنده های گرافیکی سابق PowerVR، سری جدید A نیز از فناوری تحویل تعویقی مبتنی بر کاشی بهره می برد. این بدین معنا است که این پردازنده های گرافیکی تنها بر هرچه که بر صفحه نمایش قابل مشاهده است پردازش انجام می دهند. برای کمک به داشتن عملکردی پایدار، سری IMG A از Pro-Active DVFS (تنظیم دینامیک ولتاژ و فرکانس) و الگوریتم های Deadline Scheduling بهره می برد که بدین معنا است که اگر به بخش هایی از GPU برای پردازش نیازی نباشد، به فرکانس و ولتاژشان کاهش یافته تا بهینگی افزایش یابد.

طراحی

طراحی داخلی سری A کاملا متفاوت با سری پیشین پردازنده های گرافیکی PowerVR است. در قلب یک پردازنده گرافیکی یک واحد سریع و بهینه ضرب-جمع وجود دارد که وظیفه انجام اعمال ضرب و جمع به هم پیوسته (FMA) را دارد. این واحدها یک ضرب و سپس یک جمع را تنها در گام انجام می دهند. پردازنده های گرافیکی پیشین PowerVR از یک ست ۳۲ تایی از واحد های FMA در یک جزء به نام ALU (واحد محاسبه و منطق) بهره می بردند. در سری جدید A این تعداد به ۱۲۸ افزایش یافته است. این به معنای انجام ۲۵۶ عملیات FMA در هر سیکل کلاک است.

نتیجه این طراحی جدید این است که ALU با وجود افزایش موازی سازی در سطح رشته، ساده تر شده  است. طراحی قبلی ایمجینیشن بیشتر بر موازی سازی در سطح فرمان متکی بود که نیاز به ALU و مفسر پیچیده تری داشت.

سری IMG A از فناوری هایپرلین (HyperLane) ایمجینیشن بهره می برد. با این فناوری، خطوط مجزای کنترل سخت افزار قابلیت تحدید حافظه را دارند. این بدین معنا است که وظایف گوناگون می توانند به پردازنده گرافیکی به طور هم زمان محول شده تا چندوظیفگی ایمن داشته باشیم. پردازنده گرافیکی می تواند به بخش های مجزایی با توان خام متفاوت (برای مثال یک چهارم برای یک وظیفه و سه چهارم برای وظیفه ای دیگر) بدل شود. در این حالت امکان اولویت بندی هرکدام از بخش ها وجود دارد. این ویژگی تنها مختص پردازش های گرافیکی عادی نبوده و وظایف یادگیری ماشین اجرا شده روی GPU نیز شامل  آن می شود.

برای اجرای وظایف هم زمانی پردازنده گرافیکی، سری A شامل یک ریزپردازنده با معماری نامشخص است. در گذشته،  ایمجینیشن از ریزپردازنده های مبتنی بر MIPS برای انجام چنین وظایفی بهره می برده است. اما پس از ماجرای اپل، MIPS فروخته شد. نکته ی حائز اهمیت این است که ایمجینیشن در ۱۲ ماه گذشته با سازندگان تراشه های RISC-V، روابط مثبتی ایجاد کرده است.

انتقال داده داخل GPU به انرژی نیاز دارد. با انتقال داده کمتر، پردازنده گرافیکی بهینه تری خواهیم داشت. بیشتر پردازنده های گرافیکی از نوعی از فشرده سازی داخلی بهره می برند زیرا داده های فشرده حجم کمتری داشته و به تبع آن انرژی کمتری نیز مصرف می کند. پردازنده های گرافیکی سری A از فناوری فشرده سازی PVRIC4.1 برای کاهش پهنای باند استفاده می کنند. این تکنیک جدید فشرده سازی در بیشتر اوقات یا lossless (هیچ داده ای طی فشرده سازی از دست نمی رود) بوده یا به طور بصری lossless اند (داده هایی از دست می رود اما در تجربه بصری کاربر تأثیر نگذاشته و به دید نمی آیند). علاوه بر این موضوع نرخ فشرده سازی ۵۰ درصدی بدون توجه به داده حتمی است.

زمان عرضه به بازار

پس از سری A، سری B با بهبود عملکرد ۳۰ درصدی و پشتیبانی از Ray Tracing عرضه خواهد شد

ویژگی های اعلامی ایمجینیشن وسوسه انگیز است اما کی می توانیم شاهد حضور تراشه ای با حضور پردازنده های گرافیکی جدید سری A در بازار باشیم؟ پاسخ به زودی است. سری IMG A هم اکنون برای بسیاری از بازارها لایسنس شده و اولین تراشه های حاوی این GPU در سال ۲۰۲۰ از راه خواهند رسید. همچنین در ۲۰۲۰ شاهد عرضه سری بعدی GPUهای ایمجینیشن، نسل بعد سری A با نام سری B خواهیم بود. طبق گفته ها، سری B بهبودی ۳۰ درصدی در عملکرد نسبت به سری A داشته و از فناوری سخت افزاری Ray Tracing نیز پشتیبانی خواهد کرد! حضور یک GPU قدرتمند جدید در بازار می تواند بسیاری از معادلات را به هم زند.

اینستاگرام وارد کردن تاریخ تولد حین ثبت نام را برای کاربران اجباری کرد

اینستاگرام از این پس برای ثبت نام کاربران جدید تاریخ تولد آن ها را می پرسد.

به گزارش زومیت، اینستاگرام بعد از مدت ها گمانه زنی تأیید کرد که از این پس کاربران باید تاریخ تولد خود را طی فرآیند ثبت نام وارد کنند. به لحاظ فنی افراد زیر ۱۳ سال اجازه ی ثبت نام در اینستاگرام ندارند؛ اما این پلتفرم، تاکنون روشی برای بررسی سن افراد نداشت.

اینستاگرام در پستی که روی بلاگ این شرکت منتشر شده است، اعلام کرد: «درخواست چنین اطلاعاتی، از ثبت نام افراد کم سن در اینستاگرام جلوگیری کرده و به ما کمک می کند تا ضمن حفاظت از افراد جوانتر، قابلیت های بیشتری را متناسب با سن کاربران فعال کنیم».

کاربرانی که با استفاده از حساب کاربری خود در فیسبوک، در اینستاگرام حساب کاربری ایجاد کنند، به صورت خودکار تاریخ تولد خود را روی حساب کاربری شان مشاهده خواهند کرد. این تاریخ در معرض دید دیگر کاربران قرار نخواهد گرفت.

اینستاگرام در پاسخ به پایگاه خبری دیجیتال ترندز،  درباره ی اینکه آیا آن ها انتظار دارند با به روزرسانی  جدید، بخشی از کاربران فعال خود را از دست بدهند یا نه اظهار نظری نکرد و صرفا مدعی شد که «هدف ما بیشتر جلوگیری از ثبت نام افراد زیر ۱۳ سال در اینستاگرام است».

سخن گوی اینستاگرام در ادامه خاطرنشان ساخت: درک چگونگی حضور افراد بالغ در اینستاگرام، محور اصلی کار ما برای حفاظت از افراد جوان تر است. این موضوع به ما اجازه می دهد تا ضمن خلق تجارب مناسب برای جوان ترین اعضای جامعه ی مجازی خود، کماکان از قانون قدیمی خود مبنی بر حصول اطمینان از دسترسی نداشتن افرادی با سنین کم به اینستاگرام تبعیت کنیم.

فرآیند بررسی سن افراد حین ثبت نام در اپلیکیشن های رقیب اینستاگرام مانند اسنپ چت تداول دارد. ایجاد محدودیت سنی برای حضور افراد در اینستاگرام، این شرکت را به عضوی از COPPA (اقدام مشترک آنلاین برای محافظت از حریم خصوصی افراد) تبدیل می کند. COPPA از شرکت ها می خواهد که از حریم خصوصی افراد زیر ۱۳ سال محافظت کنند.

کمیسیون تجارت فدرال آمریکا سال جاری میلادی اپلیکیشن تیک تاک را برای زیرپا گذاشتن قوانین این اقدام مبلغ سرسام آور ۵.۷ میلیون دلار جریمه کرد. این اپلیکیشن که پلتفرمی با شباهت فراوان به اینستاگرام است، بعد از مواجهه با جریمه ی یادشده، از کاربران جدید خود می خواهد تاریخ تولدشان را اعلام کنند.

فیسبوک که سال ۲۰۱۲ اینستاگرام را با مبلغ یک میلیارد دلار خرید، به افراد زیر ۱۳ سال اجازه نمی دهد روی این شبکه ی اجتماعی حساب کاربری ایجاد کنند؛ اما مارک زاکربرگ، مدیرعامل فیسبوک، علاقه ی چندانی به COPPA ندارد.

زاکربرگ در سال ۲۰۱۶ در جریان یک سخنرانی اعلام کرد باید به افراد زیر ۱۳ اجازه داد روی شبکه های اجتماعی حساب کاربری داشته باشند؛ چراکه به نظر او این مسئله به آموزش آن ها کمک خواهد کرد. زاکربرگ در این کنفرانس گفت:

سر انجام زمانی می رسد که ما در این نبرد پیروز خواهیم شد. فلسفه ی من این است که برای افزایش اطلاعات، لازم است که از سن خیلی خیلی پایین وارد شبکه های اجتماعی شوید.

البته نمی توان انتظار داشت که کاربران این نوع مقررات را دور نزنند. کاربران می توانند به راحتی اطلاعات خلاف واقع اعلام کنند. همچنین والدین می توانند برای فرزندان خود حساب کاربری ایجاد کنند. اینستاگرام در واکنش به این مسئله به دیجیتال ترندز گفت که می داند افراد ممکن است اطلاعات خلاف واقع اعلام کنند و این پلتفرم «با مسئولان و دولت ها برای پیدا کردن بهترین راه حل همکاری خواهد کرد.» یک سخن گوی اینستاگرام در این باره گفت اگر والدین بخواهند برای فرزندان خود حساب کاربری ایجاد کنند، باید اعلام کنند که یک فرد بزرگسال آن حساب کاربری را مدیریت خواهد کرد.

به گفته ی ژان مانچون ونگ، پژوهشگر اپلیکیشن، اینستاگرام در حال بررسی قابلیتی است که به موجب آن، حساب های کاربری تجاری می توانند تعیین کنند که کاربران با چه سنی بتوانند محتوای آن ها را مشاهده کنند.

Instagram is testing age restriction for business accounts pic.twitter.com/Xrlc3gAPyH

— Jane Manchun Wong (@wongmjane) October 17, 2019

اینستاگرام همچنین اعلام کرد اطلاعات مربوط به تاریخ تولد تمام یک میلیارد کاربر خود را برای «ایجاد تجربه های متناسب تر» به کار خواهد گرفت.

مایکروسافت زبان طراحی فلوئنت دیزاین را به اپلیکیشن های موبایل می آورد

مایکروسافت با هدف افزایش بهره وری کاربران، زبان طراحی فلوئنت دیزاین را به اپلیکیشن های موبایل خود در دو پلتفرم اندروید و iOS می آورد.

به گزارش زومیت، جان فریدمن، قائم مقام سازمانی مایکروسافت در واحد پژوهش و طراحی، طی پستی در وب سایت مدیوم، از بازطراحی اپلیکیشن های موبایل پیشتاز شرکت متبوعش خبر داد. به گفته ی فریدمن اوتلوک، وان درایو، ورد، اکسل و پاورپوینت هم اکنون بازطراحی شده اند و نسخه ی جدید تیمز، یامر و پلنر نیز در راه است. تصمیم مایکروسافت برای بازنگری در طراحی اپلیکیشن هایش، تلاش ادامه دار این شرکت برای آوردن خدمات و اپلیکیشن های بهره وری خود به تمام پلتفرم های موبایل را نشان می دهد.

بازطراحی اپلیکیشن ها برای رسیدن به دو هدف انجام می شود؛ آوردن زبان طراحی فلوئنت دیزاین به دنیای اپلیکیشن های موبایل و فراهم سازی امکان بهره وری سریع برای کاربران موبایل. فریدمن درباره ی فرایند طراحی و پژوهش انجام شده پیرامون آن توضیح می دهد. یکی از دیدگاه های گروه پژوهشی مایکروسافت این است که اگرچه افراد روزانه چندین ساعت با گوشی هوشمندشان سپری می کنند، انجام هر عملی با گوشی، تنها ۲۰ تا ۳۰ ثانیه زمان می برد. برای بهبود بازه های زمانی کوتاه بهره وری، مایکروسافت اپلیکیشن های موبایل خود را با هدف انجام «میکروتسک ها» تغییر می دهد.

چندین قابلیت و تغییر برای انجام راحت تر وظایف روی گوشی پیاده شده اند که از بین آن ها می توان به قابلیت های Play My Emails و Read Aloud در اپلیکیشن های اوتلوک و ورد اشاره کرد. مایکروسافت همچنین قابلیت هایی همچون اسکن اسناد و جداول را با هدف بهبود بهره وری به آفیس و وان درایو اضافه کرده است.

فلوئنت دیزاین چارچوبی از اصول طراحی اپلیکیشن محسوب می شود. در ابتدا هدف از آن برای متحول ساختن ویندوز ۱۰ بود؛ اما اکنون مایکروسافت فلوئنت دیزاین را به اپلیکیشن های موبایل خود نیز می آورد. اپلیکیشن های بازطراحی شده ی آفیس، المان های فلوئنت دیزاین را در سراسر تجربه ی اپلیکیشن، شامل آیکون، صفحه ی اسپلش، سلول ها، کارت ها، تایپوگرافی، مخاطبان و فهرست فایل ها دارند.

مایکروسافت در زمان بازنگری در طراحی اپلیکیشن های موبایل، گروه ۴۰ نفره ای از طراحان را برای ایجاد تول کیت رابط کاربری موبایل به کار گمارد؛ ابزاری که امکان استفاده ی راحت تر اجزای مشابه را در سراسر اپ ها در اختیار توسعه دهندگان قرار می دهد. این ابزارها برای طراحان دیگری که به ساخت اپ هایی منطبق بر قواعد مایکروسافت علاقه مند هستند، در دسترس قرار می گیرند.

تعداد کاربران اپلیکیشن های موبایل مایکروسافت در دو پلتفرم iOS و اندروید روزبه روز در حال افزایش است و فریدمن باور دارد که بهره گیری اپلیکیشن های موبایل از زبان طراحی واحد، به بهره وری بیشتر افراد کمک می کند. او می گوید: هنگامی که اپلیکیشن های موبایل اتصال پیوسته ای داشته باشند و حس مشابهی را انتقال دهند، بار شناختی با از بین رفتن نیاز به یادگیری مجدد الگوی اپلیکیشن ها و ناوبری، کاهش می یابد. این موضوع برای ما اهمیت بسیاری دارد؛ چرا که در حال سرمایه گذاری روی سناریوهای بهره وری Side-by-Side در آیپد و سرفیس دوئو هستیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

11 + یک =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *