با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در بیست و چهارمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر و در صفحه ی اخبار کامپیوتر، پانزده خبر از دنیای سخت افزار و نرم افزار کامپیوتر یا رایانه تقدیم شما گرامیان میگردد.
لپ تاپ های جدید سری پرستیژ MSI با پردازنده های نسل دهمی اینتل معرفی شدند
MSI با رونمایی از لپ تاپ های جدید خود قصد ایجاد بازاری جدید را دارد و برای نیاز این بخش از بازار سری لپ تاپ های جدید Content Creation را رونمایی کرده است.
به گزارش زومیت، برای اغلب مردم جهان، MSI مترادف با لپ تاپ های گیمینگ بزرگ و قدرتمند است؛ اما به لطف وجود تعداد کثیر ویرایشگر های ویدیویی مشتاق، طراحان سه بعدی و هنرمندان سایر حوزه های دیجیتالی، تقاضای فزاینده ای برای سیستم هایی با عملکرد گیمینگ برای این بخش از بازار به وجود آمده است. MSI برای پاسخ به این نیاز بازار، از لپ تاپ های سری Content Creation رونمایی کرده است. این دسته ی جدید خود به سه دسته ی کلی دستگاه های پایه، دستگاه های میان رده ی Prestige و لپ تاپ های بالارده ی Creators تقسیم می شوند.
MSI برای همه این سیستم ها به جای توجه به زیبایی، تخصص خود را به کار بسته و اقدام به ساخت سیستم های بازی قطوری کرده، که مختص کاربرانی است که نیازی به نرخ بالای نوسازی صفحه نمایش یا چراغ چشمک زن RGB ندارند یا اهمیت چندانی برای آن ها قائل نیستند. رنگ سنتی قرمز و سیاه، جای خود را به رنگ های نقره ای و آبی متالیک تیره داده است و نمایشگرهای 144Hz و 240Hz که در لپ تاپ های بازی MSI وجود دارد، پنل هایی با رنگ های گسترده تر و وضوح 4K ایجاد می کنند.
به نظر می رسد قیمت Modern 14 از ۷۵۰ دلار برای مدل پایه شروع می شود؛ که سعی در رقابت با سیستم هایی همچون XPS 13 و مک بوک پرو ۱۳ دارد که به عنوان اولترابوک هایی که می توانند پردازش های سنگین انجام دهند، شناخته می شوند. در مدل پایه پردازنده نسل دهم اینتل Core i5، رم ۸ گیگابایتی و ۲۵۶ گیگ حافظه داخلی در دسترس قرار دارد. همچنین کارت گرافیک انویدیا MX 250 و صفحه نمایش ۱۴ اینچ 4K به انتخاب کاربران در دسترس قرار دارد.
لپ تاپ های سری Prestige را می توان ستاره های برند MSI، برای تولید کنندگان محتوا دانست. هنوز قیمت نسخه ی سبک تر و قابل حمل تر سری پرستیژ یعنی Prestige 14 مشخص نشده است؛ ولی قیمت مدل ۱۵ اینچی از ۱۴۰۰ دلار برای مدل پایه شروع می شود. این دستگاه ها از شاسی آلومینیومی و تاچ پد بزرگ و فوق العاده ای برخوردار هستند (برخلاف گیمرها، سازندگان محتوا علاقه ای به همراه داشتن موس های بزرگ ندارند). همچنین از ویژگی های این دستگاه ها می توان پشتیبانی از کارت گرافیک انویدیا GTX 1650، پردازنده ی نسل دهم اینتل و صفحه نمایش True Pixel MSI نام برد.
صفحه نمایش True Pixel یکی از مهم ترین نقاط تمایز بین لپ تاپ های گیمینگ و لپ تاپ های مخصوص تولیدکنندگان محتوا است. صفحه نمایش True Pixel به جای نرخ نوسازی بالاتر، تمرکز خود را روی رنگ و کیفیت تصویر گذاشته، در حالی که چهار معیار اصلی را نیز با خود به همراه دارد. پشتیبانی از رزولوشن 4K، پشتیبانی از گستره رنگی که به طور ۱۰۰ درصد طیف Adobe RGB را پوشش می دهد، دقت رنگ با خطای Delta E زیر ۲ درصد (خطای زیر ۲ درصد با چشم انسان قابل تشخیص نیست) و کالیبراسیون رنگ کارخانه ای که توسط Calman تأیید شده است.
MSI در سری پرستیژ، به جای تمرکز روی حاشیه نمایشگر، روی کاربردی بودن تمرکز داشته است. Modern 14 و بیشتر لپ تاپ های گیمینگ MSI از شارژ USB-C پشتیبانی می کنند. MSI قابلیت های جذاب دیگری همچون چرخش ۱۸۰ درجه را به لپ تاپ های خود اضافه کرده است. کاربران می توانند از این حالت عجیب هنگام ارائه های خود استفاده کنند. یک کلید چرخش اختصاصی برای صفحه نمایش نیز وجود دارد. MSI اعلام کرده است، هیچ گونه تصمیمی برای ورود به دنیای تبدیل شدنی ها و ۲ در ۱ ندارد.
در پایان برای کسانی که خواهان قدرت بیشتری هستند، مدل ۱۵ اینچی P65 Creator و ۱۷ اینچی P75 Creator نیز وجود دارد که در واقع نسخه های به روز شده ی GS65 و GS75 ولی با طراحی مینیمالیستی و خنثی تر هستند. هر دو مدل از تراشه های اینتل Core i9 و گرافیک انویدیا RTX 2070 Max-Q پشتیبانی می کنند و به همراه نمایشگر اختیاری True Pixel در دسترس قرار دارند. قیمت این دستگاه ها از ۱۷۰۰ دلار شروع می شود.
سری لپ تاپ های Content Creation MSI دقیقا برای نیاز تولیدکنندگان محتوا ساخته شده است. علاوه بر این MSI با برنامه ریزی مجدد نرم افزار Dragon Center به کاربران اجازه می دهد تا روی عملکرد و اولویت برنامه هایی همچون Photoshop و Premier کنترل بیشتری داشته باشند (کاربران با استفاده از این نرم افزار می توانند تعداد هسته ها یا تردهای مشخصی را به برنامه های مذکور اختصاص دهند).
در هرحال، MSI با حرکت به سمت بازار لپ تاپ های با کاربری عمومی تر، باید با غول های این صنعت یعنی دل، اپل و دیگر شرکت ها رقابت کند؛ در حالی که به نظر می رسد این شرکت تایوانی در حال ایجاد شاخه ی جدیدی در این بازار پررقابت است. اگرچه MSI در شاخه ی گیمینگ عملکرد خوبی داشته است اما پیروزی در شاخه میان رده ها، ساده نخواهد بود.
سری لپ تاپ های Content Creation MSI از امروز در دسترس قرار دارند. همچنین پرستیژ ۱۴ و ۱۵ نیز از اواخر پاییز برای کاربران عرضه می شوند.
ایسوس سه ذن بوک مبتنی بر پردازنده های رایزن AMD رونمایی کرد
ایسوس سه ذن بوک جدید با پردازنده های سری رایزن موبایل ۳۰۰۰ شرکت AMD رونمایی کرد که شامل یک لپ تاپ تبدیل پذیر و دو نوت بوک معمولی است.
به گزارش زومیت، ایسوس در سکوت خبری سه دستگاه ذن بوک مبتنی بر سری پردازنده های رایزن موبایل ۳۰۰۰ شرکت AMD را به نوت بوک های خود اضافه کرده است. یکی از این سه مدل، دستگاه تبدیل پذیر ZenBook Flip 14 است و دو مدل دیگر لپ تاپ های معمولی ZenBook 14 هستند. هر سه لپ تاپ انتظارات شما از یک رایانه ی قابل حمل با برند ذن بوک را برآورده می کنند که از ویژگی های آن ها می توان به طراحی شیک، قاب آلومینیومی براق، قطعاتی با عملکرد قدرتمند، ابزارهای ارتباطی متعدد و قابلیت های رده بالا مثل خروجی صوتی هارمن کاردون و تاچ پد NumberPad اشاره کرد.
سری نوت بوک های ایسوس با پردازنده های ۱۵ واتی Ryzen 7 3700U Mobile یا Ryzen 5 3500U Mobile شرکت AMD با پردازنده های گرافیکی Radeon Vega یکپارچه شده شامل سه مدل می شوند: مدل پایه ی ZenBook 14 UM431DA و مدل حرفه ای ZenBook 14 UM433DA و مدل تبدیل پذیر ZenBook Flip 14 UX462DA.
تمامی دستگاه های ذن بوک مبتنی بر پردازنده های رایزن موبایل AMD از صفحه های نمایش InfinityEdge لمسی یا غیرلمسی با وضوح Full HD برخوردار هستند و ۱۰۰ درصد از طیف رنگی RGB را پوشش می دهند. هر سه رایانه ی قابل حمل دارای حاشیه های باریکی در کناره های صفحه هستند، اما به نظر می رسد که UM433DA کمترین حاشیه و UM431DA بیشترین حاشیه را به خود اختصاص داده باشد. در همین حال، دستگاه ZenBook Flip 14 UX462DA با مجهز بودن به صفحه ی لمسی با قلم ایسوس سازگار است و از لولای ۳۶۰ درجه ی ویژه ی ایسوس به نام ErgoLift بهره می برد.
با نگاه به مشخصات سخت افزاری سه دستگاه ZenBook 14 UM431DA و ZenBook 14 UM433DA و ZenBook Flip 14 UX462DA با پردازنده های چهارهسته ای سری رایزن موبایل ۳۰۰۰ شرکت AMD با گرافیک یکپارچه شده ی Radeon Vega مواجه می شویم که ۸ تا ۱۶ گیگابایت رم DDR4 با فرکانس ۲۴۰۰ مگاهرتز آن ها را همراهی می کنند. همچنین این نوت بوک ها از ۲۵۶ گیگابایت تا ۱ ترابایت هارد درایو حالت جامد یا SSD بهره مند هستند. ایسوس در اقدامی عجیب که ممکن است به خاطر کاهش قیمت تمام شده انجام باشد، در اکثر مدل ها از رابط حافظه ی SATA یا PCIe 3.0 x2 استفاده کرده و فقط در گران ترین مدل با حافظه ی ۱ ترابایتی از PCIe 3.0 x4 بهره برده است.
از نظر ارتباطات نیز ما با دستگاه های استانداردی با وای فای 802.11ac، بلوتوث، درگاه های USB نوع A و نوع C، خروجی نمایشی HDMI و جک هدفون ۳.۵ میلی متری رو به رو هستیم. در عین حال، برخلاف پشتیبانی کامل پردازنده های قابل حمل AMD از نسل دوم درگاه USB 3.1، فقط مدل UM433DA از این قابلیت پشتیبانی می کند.
اگر در مورد باتری لپ تاپ های جدید ایسوس کنجکاو هستید، مدل های ZenBook 14 UM431DA و ZenBook 14 UM433DA به ترتیب دارای باتری ۴۷ و ۵۰ وات ساعتی هستند که با هر بار شارژ کامل تا ۱۲ ساعت بازدهی خواهند داشت. با این حال، مدل تبدیل پذیر ZenBook Flip 14 UX462DA دارای یک باتری ۴۲ وات ساعتی است که حداکثر تا ۹ ساعت انرژی دستگاه را تأمین می کند.
نسل جدید لپ تاپ Vostro-13 دل با پردازنده نسل دهمی اینتل معرفی شد
دل نسل جدید لپ تاپ های ۱۳.۳ اینچی سری Vostro-13 را با پردازنده های نسل دهمی اینتل و گرافیک مستقل برای کسب و کارهای کوچک معرفی کرد.
به گزارش زومیت، پس از اینکه در خبری اعلام کردیم دل نسل جدید لپ تاپ های DELL XPS-13 را با پردازنده های نسل دهمی اینتل معرفی کرد، امروز هم نوبت به نسل جدید سری محبوب Vostro-13 برای کاربردهای تجاری رسید تا علاقه مندان این دسته از لپ تاپ های دل نیز بیش از این انتظار نکشند.
طراحی
به گفته ی دل، سری 5391 Vostro-13 با بدنه ای از جنس آلومینیوم و پلاستیک و ضخامت ۱۴.۹ میلی متر و وزن ۱.۱۸ کیلوگرمی را می توان با نوت بوک های پرچم دار ThinkPad X1 لنوو مقایسه کرد. دل استحکام بدنه ی این سری را با ۵۰ برنامه ی مختلف ازلحاظ قابلیت اطمینان و شوک و لرزش آزمایش کرد تا از کیفیت ساخت آن مطمئن شود. علاوه بر آن، این شرکت برای لپ تاپ مذکور خدمات پشتیبانی ویژه دربرابر آسیب های ناخواسته در نظر گرفته است که به صورت پیش فرض آن را با صفحه کلید مقاوم به پاشش مایعات و در برخی مدل های ویژه، با صفحه کلید مقاوم به پاشش مایعات همراه با نور پس زمینه ارائه می دهد.
نمایشگر
تمامی مدل های این سری به نمایشگر غیرلمسی TrueLife LED دل با زاویه ی دید گسترده و رزولوشن Full HD مجهز هستند.
پردازنده و حافظه
سری 5391 Vostro-13 از نسل دهم پردازنده های Core اینتل با نام کامت لیک (Comet Lake Core i3/i5/i7 – U) برخوردار است که با گرافیک مستقل MX250 انویدیا (با دو گیگابایت حافظه ی ویدئویی GDDR5) و چهار تا هشت گیگابایت حافظه ی DRAM و یک حافظه ی M.2 PCIe 3.0 x4 SSD تا سقف ۱ ترابایت همراه خواهد بود. همچنین، این پلتفرم به ماژول سخت افزاری TPM 2.0 مجهز است که باعث رضایت خاطر افرادی می شود که دغدغه های امنیتی دارند.
پورت ها و مولتی مدیا
وای فای 802.11ac، یک عدد پورت USB 3.1 Type-C، یک عدد پورت USB 3.1 Type-A، پورت HDMI 1.4، شکاف کارت حافظه MicroSD، جک ۳.۵ میلی متری هدفون و سوکت اتصال شارژر، مجموعه پورت های ارتباطی این سری را تشکیل می دهند. در زمینه ی مولتی مدیا نیز می توان به وبکم اینفرارد و میکروفون و اسکنر اثر انگشت با قابلیت Windows-Hello و دو عدد اسپیکرهای استریو با همکاری Waves MaxxAudio اشاره کرد.
باتری
دل به عمر باتری لپ تاپ مذکور اشاره ای نکرده؛ اما اعلام کرده است مدل های این سری به یکی از دو باتری ۴۶ یا ۵۲ وات ساعتی مجهز خواهند شد.
زمان عرضه و قیمت
شرکت دل سری Vostro- 13 5391 را از یک ماه قبل و با قیمت ۸۴۹ دلار برای مدل پایه عرضه کرد.
نسل جدید لپ تاپ های DELL XPS-13 با پردازنده های نسل دهمی اینتل معرفی شد
دل مشخصات آخرین نسل از اولترابوک های محبوب XPS 13 را با پردازنده های نسل دهم کومت لیک اینتل، پنل تصویری 4K، بدنه ی آلومینیومی و پورت های تاندربولت به روزرسانی کرد.
به گزارش زومیت، اولترابوک های محبوب DELL XPS-13 با جدیدترین پردازنده های اینتل به روزرسانی شدند. تمام لپ تاپ های ۱۳٫۳ اینچی جدید شرکت دل، ابتدا با پردازنده های چهار هسته ای عرضه خواهند شد و در ادامه، از ماه اکتبر مدل های مجهز به پردازنده های رده بالای هشت هسته ای را نیز شاهد خواهیم بود.
طراحی
سری XPS13 دل که از محبوب ترین لپ تاپ های ۱۳٫۳ اینچ بازار محسوب می شوند، تاریخچه ای طولانی از تکامل را در کارنامه خود شاهد بوده است و حالا مدل جدید XPS 7390 به طور کامل از درون و بیرون بازطراحی شده است. تمام دستگاه های این سری دارای بدنه ی آلومینیومی ماشین کاری شده هستند که در بخش استراحتگاه دست، از الیاف کامپوزیت یا فایبرگلاس استفاده شده است و کاملا از نسل های قبلی خود متمایز هستند. از دیگر مشخصات متمایز لپ تاپ های XPS 13 جدید می توان به وزن سبک ۱٫۱۶ الی ۱٫۲۳ کیلوگرمی و ضخامت ۷٫۸ الی ۱۱٫۶ میلی متری اشاره کرد که آن ها را در زمره ی باریک ترین و سبک ترین نوت بوک های بازار قرار می دهد.
نمایشگر
لپ تاپ های جدید XPS 13 مجهز به پنل تصویر ۱۳٫۳ اینچ LCD InfinityEdge با حاشیه های باریک هستند که نسبت نمایشگر به بدنه ی آن ها معادل ۸۰٫۷ درصد است. این پنل ها دارای رزولوشن ۱۹۲۰x۱۲۰۰ یا ۳۸۴۰x ۲۴۰۰ با سطح روشنایی ۴۰۰ نیت و کنتراست ۱۵۰۰:۱ هستند که در برخی مدل های خاص از Dolby Vision نیز پشتیبانی می کنند.
پردازنده
لپ تاپ های جدید XPS 13 همگی مجهز به نسل دهم پردازنده های Core اینتل با نام کامت لیک هستند (Comet Lake Core i3/i5/i7 – U). این پردازنده ها با سامانه ای کاملاً جدید خنک کاری خواهند شد که شامل دو عدد فن، یک محفظه ی فوق باریک تبخیر و روکش حرارتی GORE است تا عملکرد پایدار پردازنده در پردازش های سنگین را تضمین کند.
حافظه، پورت ها و مولتی مدیا
لپ تاپ های XPS 13 می توانند تا ۱۶ گیگابایت حافظه DRAM لحیم شده به برد و همین طور تا ۲ ترابایت فضای ذخیره سازی PCIe SSD داشته باشند. سری XPS 13 7390 در زمینه ی پورت ها و امکانات ارتباطی دارای تنوع خوبی شامل وای فای بی سیم Killer AX1650 Wi-Fi 6، کنترلر بلوتوث ۵، دو عدد پورت تاندربولت ۳، شکاف کارت حافظه ی میکرو اس دی، جک هدفون ۳٫۵ میلی متری هستند. از لحاظ امکانات مولتی مدیا، این لپ تاپ ها مجهز به دو عدد اسپیکر ۲ واتی هستند که با همکاری Waves MaxxAudio طراحی شده است. میکروفون ها یا بُرد بلند و تجهیز شده به دستیار صوتی کورتانا، وبکم ۲٫۲۵ میلی متری بازطراحی شده ۷۲۰p در بالای قاب لپ تاپ از دیگر قابلیت های چندرسانه ای این سری است.
باتری
دل می گوید XPS 13 های جدید با یک باتری ۵۲ وات-ساعتی همراه شده اند که توان عملیاتی ۱۹ ساعته را با یک بار شارژ ممکن می کند (براساس بنچمارک Mobile Mark 2014 )؛ هرچند عملکرد آن باید در دنیای واقعی سنجیده بشود.
زمان عرضه
زمان عرضه ی لپ تاپ های Dell XPS 13 جدید با پردازنده های چهار هسته ای از ۲۷ اوت و شروع قیمت از ۸۹۹ دلار بود.
Aurora R9 و G5 5090، کامپیوترهای جدید Dell برای گیمرها، روانه بازار شدند
می خواهید یک کامپیوتر رومیزی جدید و قدرتمند برای بازی بخرید؟ Dell به تازگی محصولاتی عرضه کرده است که شاید همان چیزی باشند که دنبال آن هستید.
به گزارش زومیت، امسال برای الین ور سال پرمشغله ای بود؛ اما هنوز هیچ نشانه ای از خستگی و کاستن از سرعت پیشرفت در این تولیدکننده ی سخت افزارهای مورد نیاز برای بازی های رایانه ای به شمار می آید، دیده نمی شود. همه چیز به رویداد CES در ژانویه ی گذشته برمی گردد که الین ور محصولی را رونمایی کرد که آن را قدرتمندترین لپ تاپ بازی جهان می نامیدند: Area-51m. این لپ تاپ، حاصل سال ها طراحی و کار مهندسی بود و ظاهر و باطن آن، به یک اندازه، تحت تأثیر روش طراحی صنعتی جدیدی قرار داشت که «Legend» نامیده می شود.
روندی که آن زمان با آن لپ تاپ آغاز شد، اکنون با کامپیوتر رومیزی نیمه ایستاده ی الین ور آئورورا آر ۹ (Alienware Aurora R9) ادامه یافته است. فروش این محصول جدید به همراه کامپیوتر دل جی ۵ (Dell G5) از چند روز پیش و با قیمت ۹۷۰ و ۶۳۰ دلار آغاز شده است. لوازم جانبی آن ها، ازجمله یک نمایشگر اولد ۵۵ اینچی نیز هم زمان روانه ی بازار شدند.
قلب یک کامپیوتر رومیزی همیشه و در همه حال، کیس آن است و الین ور (Alienware)، تولیدکننده ی سخت افزارهای مورد نیاز برای بازی های رایانه ای و یکی از شرکت های تابعه ی دل (Dell)، چند سال پیش جعبه های بسیار زیبایی برای کامپیوترهای Alienware Aurora و XPS Tower طراحی و تولید کرد. جعبه هایی که کاربر می تواند تنها با فشار یک کلید کل کیس، اعم از منبع تغذیه و همه چیز، را باز کند و بدون هیچ دردسری، آن را ارتقا بدهد.
فروش Aurora R9 و Dell G5 از چند روز پیش و با قیمت ۹۷۰ و ۶۳۰ دلار آغاز شده است
شاید به همین خاطر باشد که برخی از اینکه Aurora R9، تنها یک محصول بازطراحی شده است، ابراز خوشحالی می کنند. این کامپیوتر بیشترین بهره را از اصول زیبایی شناختی جدید این شرکت برده و دقیقا هم از همان کیس داخلی بدون ابزار و اجزای داخلی برخوردار است؛ برای اجزای داخلی کیس هم حق انتخاب های زیادی وجود دارد: هفت پردازنده ی نسل نهم اینتل تا پردازنده ی Core i9-9900K؛ حداکثر حافظه ی رم ۶۴ گیگابایت Fury 3200MHz که محصول جدید HyperX است و می تواند با Optane اینتل ترکیب شود؛ حداکثر ۴ ترابایت فضای ذخیره سازی به صورت ترکیبی از دو ترابایت حافظه ی مغناطیسی 7200rpm و دو ترابایت حافظه ی حالت جامد NVMe M.2 PCIe؛ و ۱۴ حق انتخاب از میان کارت های گرافیک و حداکثر کارت های دوگانه ی انویدیا GeForce RTX 2080 یا یک کارت RTX 2080. این کامپیوتر با بهره گیری از طراحی جدید الین ور موسوم به «Legend»، اکنون می تواند پیش گام لپ تاپ های قدرتمند و ویژه ی بازی Area-51m باشد.
محصول جدید آن ها به گونه ای طراحی شده است که گویی یکی از نوت بوک های جدید الین ور سر خورده و به درون یک ایستگاه فضایی افتاده است؛ چیزی به سبک فیلم «۲۰۰۱: یک اودیسه ی فضایی». دل می گوید روش طراحی جدید باعث تقویت جریان هوا می شود و دمای دستگاه را در حین بازی به طور میانگین چهار درصد کاهش می دهد. محصول جدید دل که عرضه ی آن با قیمت پایه ی ۹۷۰ دلار شروع شده است، پیکربندی متوسطی دارد: یک پردازنده ی Core i5 با ۸ گیگابایت حافظه ی رم، یک درایو سخت مغناطیسی با یک ترابایت ظرفیت و یک Nvidia GeForce GTX 1650 که در مقایسه با کارت های گرافیکی بازی از قیمت خوبی برخوردار است.
اگر در کامپیوتر خود نیاز به خنک کنندگی مایع، یک بازوی متحرک فانتزی و فضایی برای دو کارت گرافیک ندارید، می توانید از همان قطعات قبلی با همان ویژگی ها در یک کیس کوچک تر و ارزان تر استفاده کنید؛ یعنی مدل Dell G5 را بخرید. این کامپیوتر، محصولی با لبه های فشرده و نوارهای درخشان آبی رنگ است. کامپیوتر Dell G5، جانشین معنوی کامپیوترهای Dell’s Inspiron Gaming است. این کیس ها با فضایی حدودا ۱۹ لیتری، به اندازه ای کوچک هستند که تنها می توان یک پردازنده ی i9-9900K، یک RTX 2080 به همراه ۶۴ گیگابایت رم و ۳ ترابایت فضای ذخیره سازی ترکیبی مغناطیسی (دو ترابایت 7200rpm HDD) و حالت جامد (یک ترابایت M.2 PCle SSD) را در آن گنجاند.
فروش کامپیوترهای Dell G5 با قیمت پایه ی ۶۳۰ دلار از چند روز پیش آغاز شده است. اگر تمایل داشته باشید پیکربندی آن را به دلخواه تغییر بدهید و مثلا از پردازنده ی i5-9600K، یک RTX 2070 به همراه ۱۶ گیگابایت رم، ۲۵۶ گیگابایت حافظه ی NVMe SSD به علاوه ی یک ترابایت HDD و 460W PSU استفاده کنید، بنابه گفته ی دل، باید بهایی بیشتر از ۱۳۸۰ دلار بپردازید.
کیس آئورورای جدید در مقایسه با مدل قبلی از نظر ظاهری تفاوت های زیادی دارد. بخش جلویی این کامپیوتر گردتر است، ظاهری خلوت تر دارد و در دو مدل سفید و سیاه یا سیاه مات عرضه می شود. محصول جدید الین ور یک کیس نیمه ایستاده (mid-tower) است؛ اما مدرن تر از هر کامپیوتر رومیزی دیگری که تابه حال از این شرکت دیده اید، به نظر می رسد. زیبایی این محصول به آن است که شما می توانید آن را به هرصورتی که می خواهید بسازید و به راحتی اجزای آن را ارتقا ببخشید. می توانید آن را مجهز به پردازنده های نسل نهم دسکتاپ اینتل کنید، یا از جدیدترین کارت های گرافیکی AMD و انویدیا استفاده کنید.همان طور که در جدیدترین لپ تاپ های الین ور شاهد هستید، روش طراحی Legend این امکان را به آن ها بخشیده است که آئورورا را طوری فشرده تر کنند که هیچ آسیبی به عملکرد آن وارد نکند. منبع تغذیه ی ۴۶۰ یا ۸۵۰ واتی آن روی یک لولا در درون کیس قرار گرفته است و با چرخاندن آن می توان دسترسی کامل به تمامی قطعات کیس داشت. در کیس های جدید از لامپ های LED آبی و یک پنل جانبی اختیاری و روشن استفاده شده است و دل می گوید طراحی جریان هوای آن طوری است که می توان دستگاه را تنها با یک فن ۸۰ میلی متری کوچک خنک نگه داشت. اگر به دنبال تجربه ی بازی با کیفیت ۱۴۴۰ پیکسل هستید، این کامپیوتر برای شما جادو می کند.
علاوه بر این، الین ور مجموعه ای از صفحه کلیدها و ماوس های بازی نیز معرفی کرده است. این شرکت می گوید موفق شده است از یک باتری لیتیوم یونی در موس بازی بی سیم / باسیم AW610M خود استفاده کند که در صورت شارژ کامل تا ۳۵۰ ساعت دوام خواهد آورد. خبرنگار سایت The Verge معتقد است که این قابلیت تاکنون تنها در میکروفون های بی سیمی مشاهده شده است که از یک جفت باتری AA استفاده می کنند (مخصوصا باید به این نکته اشاره کرد که لاجیتک به عمر ۵۰۰ ساعته ی G603 خود می بالد و رایزر هم می گوید کاربران می توانند ۳۵۰ ساعت از Razer Atheris استفاده کنند). حتی در صورت متصل نبودن، باز هم نرخ نمونه برداری (polling rate) این موس ها برابر با ۱۰۰۰ هرتز است؛ این معمولا به آن معنی است که موس های بی سیم به همان سرعت موس های باسیم کار خواهند کرد.
همچنین، هم AW610M و همزاد باسیم و مجهزبه لامپ RGB آن، یعنی AW510M، یک چرخ پیمایش دو-حالته دارند که در هر بار چرخیدن می توانند، بین ۱۲ تا ۲۴ زبانه جابه جا و به جلو منتقل بشوند. معمولا پیمایش دوحالته را در مواردی غیر از چرخ های دوحالته با چرخش آزاد در محصولات لاجیتک مشاهده نمی کنید. ماوس مخصوص بازی که در زمان کار با اسناد هم بتواند به سرعت در میان صفحات سایت ها و اسناد حرکت کند، قطعا ماوس مفیدی خواهد بود. این ماوس ها از حسگر PixArt با قدرت ۱۶۰۰۰ DPI استفاده می کنند.
AW610M و AW510M، به ترتیب، با قیمت ۱۰۰ و ۷۵ دلار عرضه می شوند و ماوس AW310M که تنها به صورت بی سیم دردسترس است، با قیمت ۶۳ دلار در بازار موجود است. ادعا می شود این ماوس می تواند تنها با استفاده از یک باتری AA می تواند ۳۰۰ ساعت دوام بیاورد.
یک جفت صفحه کلید مکانیکی الین ور هم در اختیار مشتری قرار گرفته اند که در تصاویر مشاهده می کنید. صفحه کلید AW310K با قیمت ۱۰۰ دلار و صفحه کلید AW510K با قیمت ۱۶۰ دلار در بازار به فروش می رسند. محصول دوم، دارای لامپ RGB، سوئیچ ها و دکمه های کم مصرف Cherry MX Red است و همین موضوع، قیمت گران تر آن را توجیه می کند.
دل از کروم بوک های جدید برای مشتریان سازمانی رونمایی کرد
گوگل همکاری جدیدی را با دل آغاز کرده است تا با تولید کروم بوک های مناسب کار های سازمانی، مایکروسافت و رایانه های ویندوزی را به چالش بکشد.
به گزارش زومیت، گوگل روی توسعه ی نسل جدیدی از کروم بوک ها کار می کند که با هدف گیری بازار مشتریان سازمانی، سعی در به چالش کشیدن مایکروسافت و لپ تاپ های ویندوزی دارد.
درطول سال های گذشته، مایکروسافت روی بازار سازمانی سلطه ی کامل داشته و توانسته است با تولید محصولات جدید به خوبی نیاز این بخش را تأمین کند؛ اما به مرور و با مدرن شدن دستگاه ها، رقبا این فرصت را پیدا کرده اند تا با معرفی دستگاه های جدیدشان ویندوز و مایکروسافت را به چالش بکشند. در همین راستا، گوگل با دل که یکی از قدیمی ترین شرکای مایکروسافت است، همکاری جدیدی را آغاز کرده که به موجب آن، کروم بوک هایی مخصوص سازمان ها و نیاز های سازمانی تولید شوند.
دل نیز کروم او اس را به برخی از لپ تاپ های محبوب سری Latitude آورده است که روی مشتریان سازمانی تمرکز دارند. این دستگاه ها از همان طراحی مرسوم دل و ساختار ۲ در ۱ بهره می برند. در ابتدا شاید تصور کنید که همکاری اخیر دل و گوگل تنها به جایگزینی سیستم عامل کروم با ویندوز خلاصه می شود؛ اما اهالی مانتین ویو از یک سال پیش همکاری نزدیکی انجام داده اند تا از آمادگی دستگاه های مورد بحث برای رفع نیاز های فعالان حوزه ی فناوری اطلاعات اطمینان حاصل کنند. این همکاری شامل برخی از سرویس های پشتیبانی ابری دل نیز می شود که به مدیران سیستم کنترل بهتری می دهد.
اتفاق اشاره شده به این معنی است که مدیران آی تی می توانند تعامل بهتری با دستگاه های ویندوزی در محیط های اداری داشته باشند و به واسطه ی ابزار هایی نظیر VMware Workspace One، صرفاً از روی کروم بوک اقدام به کنترل سرویس ها و دستگاه های ویندوزی کنند؛ همچنین پنل ادمین کروم نیز دستخوش تغییرات شده تا با بهبود زمان بارگذاری، جست و جوی فراگیر و همه جانبه و طراحی جدید با المان های متریال دیزاین رو به رو باشیم.
مایکروسافت و شرکایش برای سالیان سال با ابزارهایی که ارائه می کردند، شخصی سازی، ایجاد تغییرات و مدیریت محصولات مبتنی بر ویندوز را به کاری ساده تبدیل کرده بودند. حال گوگل می خواهد پا در راهی بگذارد که مایکروسافت سال ها پیش پیموده تا موفقیتی نزدیک به مایکروسافت در محیط های سازمانی دست پیدا کند.
کسب و کار ها می توانند از بین دو گزینه ی دل، یکی را برحسب نیازشان انتخاب کنند:
- مدل ۱۴ اینچی Latitude 5400 با قیمت ۶۹۹ دلار
- مدل ۱۳ اینچی ۲ در ۱ Latitude 5300 با قیمت ۸۱۹ دلار
هر دوی این دستگاه ها تا ۳۲ گیگابایت رم، ۱ ترابایت حافظه ذخیره سازی SSD را درکنار نسل هشتم پردازنده ی Core i7 پشتیبانی می کنند؛ از آنجایی که اینتل به تازگی نسل دهم پردازنده های خود را رونمایی کرده، انتخاب نسل هشتم کمی قدیمی و غیر به روز جلوه می کند؛ اما شاید پشتیبانی از ارتباط LTE و درگاه USB-C کمی شرایط را برای کاربرانی که همیشه بهترین ها و به روزترین ها را می خواهند، ساده تر و قابل چشم پوشی سازد.
همان طور که پیش تر گفته شد، گوگل همکاری با تولیدکنندگان سخت افزاری را برای توسعه ی برنامه های مرتبط با کروم بوک ها، افزایش خواهد داد. اگرچه دل نخستین همکاری با گوگل بوده است اما قطعاً آخرین نخواهد بود؛ زیرا به زودی شاهد معرفی نام های بیشتری خواهیم بود.
جان سِلِمون، نایب رئیس بخش کروم او اس در گفت و گویی با وب سایت ورج می گوید: این [تفاهم] انحصاری با دل نبوده است. ما نخست با دل شروع می کنیم؛ اما در آینده این کار را در سطح وسیع تری از اکوسیستم انجام خواهیم داد.
خیلی ساده می توان حدس زد که به زودی تولیدکنندگانی نظیر لنوو و اچ پی نیز به جمع شرکای سخت افزاری گوگل اضافه خواهند شد؛ شرکت هایی که هم اکنون دستگاه هایی با محوریت مشتریان سازمانی و عادی روانه ی بازار می کنند. این همکاری ها به تولید کنندگان سخت افزار نیز اجازه می دهد تا سرویس ها و نرم افزار های خود را برای طیف وسیع تری از دستگاه ها دردسترس قرار دهند.
برخلاف ویندوز، کروم او اس در حوزه ی آموزشی عملکرد خوبی داشته و توانسته به موفقیت قابل توجهی دست پیدا کند؛ اما کسب و کار حوزه ای بوده که ویندوز تاکنون در آن یکه تازی می کند. حرکت جدید گوگل قطعا تأثیراتی در بازار خواهد گذاشت؛ اما قرار نیست عادت قدیمی کاربران سازمانی یک شبه تغییر کند.
سِلِمون می گوید: حوزه ی کسب و کار بیش از اینکه دو سرعت باشد، یک ماراتن (اشاره به حرکت آهسته اما پیوسته و مداوم) است. این برای گوگل لحظه ی مهمی محسوب می شود تا عزم جدی خود را برای حضور در بازار سازمانی نشان دهیم [بنابراین دید ما نسبت به حوزه ای که واردش شدیم] به مانند یک پروژه نیست تا آن را به چشم یک آزمایش با نتیجه ی نامعلوم ببینیم؛ بلکه تعهد جدی و برنامه ی بلندمدت ما را همراه خواهد داشت.
قطعا مایکروسافت نیز ساکت نخواهد نشست و برنامه هایی برای مبارزه با گوگل در پیش خواهد گرفت تا بازاری که هم اکنون در قبضه ی خود دارد، به راحتی از دست ندهد. ردموندی ها پیش تر با تولید محصولات ارزان قیمت و ویندوز ۱۰ اس که بیشتر شبیه به یک سیستم عامل محدود شده بود، سعی در بهبود عملکرد خود داشتند؛ اما راهکار های مایکروسافت برای مبارزه با یک سیستم عامل مدرن ابدا چالش برانگیز نبود.
اهالی ردموند هم اکنون روی توسعه ی سیستم عامل جدیدی تحت نام ویندوز لایت کار می کنند که برای مبارزه ی بهتر با کروم او اس، روی راهکاری های مبتنی بر ابر و پردازش های ابری متمرکز است. سیستم عامل جدید غول دنیای نرم افزار احتمالا مزایای مدرن کروم او اس را نیز با خود به همراه خواهد داشت.
پشتیبانی مایکروسافت از برنامه های قدیمی، سخت افزار های غیرمدرن و نسخه های ابتدایی ویندوز عاملی بوده که مدیران آی تی را به انتخاب ویندوز مجاب کرده است؛ اما گوگل با شرط بندی روی آینده، به دنبال روزی است تا با تمرکز روی فناوری های مدرن، سیستم عامل کروم به حاکم بلامنازع دنیای فناوری در همه ی حوزه ها تبدیل شود.
سِلِمون درباره ی برنامه های مایکروسافت می گوید: چیزی که خوانده ام، این بوده که مایکروسافت در حال مدرن سازی سیستم عاملش است؛ زیرا آن ها [هم اکنون] سیستم عاملی دارند که معماری اش به دوره ای بر می گردد که همه چیز حول محور کاربر جریان داشت.
اینکه هیچ گونه حمله ی بد افزاری یا ویروسی به کروم بوک ها نشده، دلیلی داشته و آن به سطح [دفاعی] بسیار سخت [سیستم عامل کروم] مربوط می شود که اجازه ی نفوذ بازیگران بد را نمی دهد. می توانم تصور کنم که مایکروسافت به دنبال مدرن سازی سیستم عاملش است تا آن را به جایی هدایت کند که هم اکنون آی تی به سوی آن می رود، اما آن ها مشکل سازگاری [فناوری های] قدیمی را دارند که ما نداریم.
گوگل عقیده دارد که در صورت معرفی سیستم عامل مدرنی توسط مایکروسافت، همچنان دست بالاتر را خواهند داشت؛ زیرا سرمایه گذاری های اهالی مانتین ویو روی یادگیری ماشین بسیار بیشتر و هدفمندتر از ردموندی ها بوده است.
سِلِمون در همین رابطه می گوید: ما برای ۱۰ سال است که روی کروم او اس کار می کنیم؛ [بنابراین] با محصولی که یک ساله توسعه یافته باشد، رو به رو نیستیم. ما حوزه هایی را توسعه داده ایم که در آن ها نوآوری داشته ایم؛ [حوزه هایی] مانند یادگیری ماشین (یکی از نقاط قوت گوگل)، که سعی در به کارگیری آن داریم. ما حجم انبوهی از قابلیت های مبتنی بر یادگیری ماشین را برای مدیریت محصولات توسعه می دهیم که درواقع در عمیق ترین سطوح سیستم عامل قرار دارند. بنابراین امکان بهینه سازی عملکرد پردازنده، باتری و نمایشگر از این طریق فراهم است.
همکاری گوگل و دل یک زنگ خطر بلند برای سلطنت مایکروسافت و ویندوز را به صدا درآورد؛ اما اینکه شرایط گوگل در این بازار چگونه خواهد شد، کاملا به عملکرد خودشان بستگی دارد.
پیش تر شاهد خروج گوگل از تجارت تبلت ها بوده ایم و تلاش های این شرکت برای به کارگیری سیستم عامل کروم در تبلت ها نیز چندان راه گشا نبوده است. اکنون غول دنیای جست و جو باید خود را به گونه ای در تولید نرم افزار و سرویس های منطعف نشان دهد که صاحب این کسب و کار راهی جز خروج از قلمرو ویندوز پیش روی خود نبینند.
سِلِمون حوزه ی کسب و کار را بیشتر به یک ماراتن تشبیه می کند؛ اما حضور مایکروسافت در این ماراتن، همه چیز را به یک مسابقه ی بوکس طولانی مدت شبیه می سازد که شرکت کنندگانش غول های بزرگ و ثروتمند دنیای فناوری هستند.
دل مینی کامپیوتر ماژولار OptiPlex 7070 Ultra را معرفی کرد
OptiPlex 7070 Ultra مینی کامپیوتر دل با قابلیت قرارگیری روی استند معرفی شد. انتظار می رود محصول جدید دل ۲ مهرماه با قیمت حدود ۷۴۹ دلار به بازار عرضه شود.
به گزارش زومیت، مینی کامپیوتر OptiPlex 7070 اولترا دل با طراحی بلند و باریک به گونه ای ساخته شده که می تواند روی استند نمایشگر قرار گیرد و درنتیجه نخستین دستگاه All-in-one ماژولار و قابل ارتقا دل محسوب می شود.
این دستگاه با هدف استفاده توسط کارمندان و افراد پشت میزنشین که نیاز به فضایی باز روی میز کار خود دارند، طراحی شده است. طراحی مناسب دستگاه باعث می شود، فضای کافی روی میز در اختیار کاربر وجود داشته باشد.
کاربر ابتد باید تصمیم مهمی بگیرد که می خواهد چه سیستمی را روی استند سوار کند. کاربران گزینه های مختلفی در اختیار دارند و می توانند از استند با ارتفاع ثابت یا استند با ارتفاع قابل تنظیم یا از پایه های استاندارد VESA برای اتصال مانیتور استفاده کنند. قیمت تجهیزات پیش از تاریخ رونمایی هنوز مشخص نشده است.
حرکت دادن سیستم در براکت استند قابل تنظیم کار سختی نیست و کاربران می توانند به راحتی مینی پی سی را روی استند با ارتفاع قابل تنظیم بالا و پایین حرکت بدهند. روی هر استند، یک تا حداکثر سه مانیتور می تواند نصب شود.
مشخصات OptiPlex 7070 Ultra
OptiPlex 7070 Ultra سیستم کامپیوتری بسیار کوچک است. شرکت دل با تأکید بر بهره وری، اتصالات مختلفی را برای دستگاه با طراحی باریک خود درنظر گرفته است. اما مشخصات داخلی دستگاه، در حد جزئی ارتقا پیدا کرده؛ برخی جزئیات مربوط به مشخصات دستگاه به شرح ذیل است:
مشخصات OptiPlex 7070 Ultra
ابعاد ۳.۷۸ در ۱۰.۰۹ در ۰.۷۸ اینچ
وزن ۱.۴۳ پوند برابر با ۶۴۸.۶ گرم
CPU نسل هشتم از Core i3-8145U تا Core i7-8445U
گرافیک اینتل UHD 620
حافظه دو اسلات حافظه یک عدد حافظه ی رم ۴ گیگابایتی DDR4 با فرکانس ۲۴۰۰ مگاهرتز و دیگری دو عدد حافظه ی ۳۲ گیگابایتی ( جمعا ۶۴ گیگابایت)
ذخیره سازی درایو اصلی می تواند ساتا ۲.۵ اینچی باشد (ظرفیت ۵۰۰ گیگابایت تا یک ترابایت) که شامل یک عدد درایو ۵۰۰ گیگابایتی یا یک SSD M.2 2230 در ظرفیت های مختلف از ۱۲۸ گیگابایت تا یک ترابایت یا یک عدد درایو ۲۵۶ گیگابایتی باشد. فضای اضافی برای اضافه کردن درایو ۲.۵ اینچی ثانویه ای نیز در اختیار کاربران قرار داده شده است.
شبکه 802.11ac with MU-MIMO و gigabit ethernet
پورت ها پورت های USB شامل دو عدد پورت USB-C برای DisplayPort Alt Mode که مستقیما به مانیتور متصل می شود. یکی از پورت ها برای Power Delivery است که می تواند برای تأمین برق مورد نیاز نمایشگر مورد استفاده قرار گیرد.
انتظار می رود مینی کامپیوتر جدید دل در تاریخ ۲۴ سپتامبر برابر با ۲ مهرماه با قیمت متوسط حدود ۷۴۹ دلار به بازار عرضه شود. درنظر داشته باشید، مینی کامپیوتر جدید ماژولار است، درنتیجه قیمت آن براساس نیاز کاربر می تواند متغیر باشد.
لپ تاپ گیمینگ پاویلیون اچ پی با پردازنده رایزن AMD و گرافیک انویدیا معرفی شد
لپ تاپ جدید گیمینگ پاویلیون شرکت HP با پردازنده ی رایزن AMD و کارت گرافیک انویدیا، شهریورماه با قیمت پایه ی ۸۰۰ دلار به بازار عرضه شد.
به گزارش زومیت، اچ پی لپ تاپ های مخصوص گیمینگ و پریمیومی تحت نام تجاری Omen به بازار عرضه کرده است. سال گذشته نیز لپ تاپ گیمینگ اچ پی پاویلیون اقتصادی با قیمت پایه ی ۸۰۰ دلار به بازار عرضه شد.
اچ پی اکنون در حال به روزرسانی سخت افزار خود با نمایشگر ۱۴۴ هرتزی و گرافیک انویدیا GeForce 1660Ti Max-Q و پردازنده ی AMD 7 3750H است. این نخستین لپ تاپ گیمینگ اچ پی است که به جای تراشه ی اینتل از پردازنده ی رایزن AMD بهره می برد.
علاوه بر تغییر پردازنده ی اینتل به AMD، حاشیه های اطراف نمایشگر باریک تر شده است و دستگاه از سیستم خنک کننده بهره می برد. سبک ترین لپ تاپ سال قبل اچ پی، ۵.۲ پوند ( ۲.۳۵ کیلوگرم) بود، درحالی که به نظر می رسد دستگاه جدید وزن کمتری خواهد داشت و سبک ترین دستگاه این سری، ۵ پوند (۲.۲۶ کیلوگرم) خواهد بود.
ابعاد لپ تاپ جدید مخصوص گیمینگ پاویلیون ۲۰۱۹ اچ پی ۱۴.۲ در ۱۰.۱ در ۰.۹ اینچ بوده و دارای پورت های USB 3.1 Gen 1 Type-A و پورت Type-C به علاوه ی پورت USB 2.0، پورت HDMI 2.0 همچنین محفظه ی کارت SD، جک Gigabit Ethernet و جک صوتی است.
دستگاه مخصوص گیمینگ اچ پی از حافظه ی ذخیره سازی SSD PCIe NVMe پشتیبانی می کند. دستگاه مجهز به اسپیکرهای استریو B&O، وب کم FHD، بلوتوث 5.0 و WiFi 802.11ac است. لپ تاپ جدید از باتری ۵۲.۵ وات ساعتی و آداپتور ۱۳۵ واتی AC بهره می برد.
اچ پی دستگاه جدید خود را با نمایشگرهای ۶۰ هرتزی و ۱۴۴ هرتزی Full HD، همچنین پردازنده های AMD Ryzen 5 3550H و Ryzen 7 3750H به علاوه ی پشتیبانی از ظرفیت ذخیره سازی تا یک ترابایت به بازار عرضه خواهد کرد.
بزرگ ترین چیپ پردازشی دنیا با ۴۰۰ هزار هسته در ابعاد یک کیبورد معرفی شد
شرکت سریبرِز سیستم در گردهمایی سالانه ی هات چیپس، بزرگ ترین چیپ پردازشی یادگیری عمیق را با ۴۰۰ هزار هسته و ۱۸ گیگابایت حافظه ی داخلی و ۹ پِتابایت پهنای باند رونمایی کرد.
به گزارش زومیت، هرچند چیپ پردازشی یادگیری عمیق با ۴۰۰ هزار هسته و ۱۸ گیگابایت حافظه ی داخلی و ۹ پِتابایت پهنای باند را داخل کامپیوتر شخصی نخواهید دید، مثالی است خیره کننده از طرزفکر پردازنده سازان وقتی نوبت به طراحی چیپ های یادگیری عمیق برای افزایش سرعت سرورها می رسد. شاید به پردازنده هایی که به راحتی کف دستتان جا می شوند، عادت کرده باشید؛ ولی شرکت سریبرِزسیستم (Cerebras Systems) توانسته بزرگ ترین چیپ دنیا را به بزرگی یک کیبورد طراحی و این اَبرپردازنده را در کنفرانس سالانه ی هات چیپس (Hot Chips) دانشگاه استنفورد رونمایی کند.
درحالی که بزرگ ترین پردازنده ی گرافیکی ۲۱.۱ میلیارد ترانزیستور و مساحتی حدود ۸۱۵ میلی متر مربع دارد، چیپ این شرکت ۱.۲ تریلیون ترانزیستور است و ۴۶ هزار و ۲۲۵ میلی متر مربع مساحت دارد؛ چیپی مربعی شکل با ابعاد تقریبی ۲۰ در ۲۳ سانتی متر و آن قدر بزرگ که تصاویرش را درکنار یک کیبورد به مقایسه گذاشته اند.
این چیپ برای کامپیوتر شخصی طراحی نشده، اما آیا واقعا حقیقی است؟ سریبرِزسیستم می گوید نه تنها حقیقی است؛ بلکه هم اکنون در سرور یکی از مشتریان مشغول کار است. با وجود این، از ارائه ی توضیحاتی همچون قیمت تمام شده خودداری کرده است. نکته ی جالب اینکه چیپ را با استفاده از فناوری نسبتا قدیمی ۱۶ نانومتری TSMC ساخته اند.
- سیلیکون به مساحت ۴۶ هزار و ۲۲۵ میلی مترمربع
- ۱.۲ تریلیون ترانزیستور
- ۴۰۰ هزار هسته ی بهینه برای یادگیری عمیق
- ۱۸ گیگابایت حافظه ی روی چیپ
- پهنای باند ۹ پتابایت بر ثانیه
- پهنای باند داخلی ۱۰۰ پتابیت بر ثانیه
- پردازش ۱۶ نانومتری TSMC
سریبرِزسیستم این چیپ را برای یادگیری عمیق طراحی کرده که این روزها بار پردازشی غالب مراکز داده را به خود اختصاص داده است. آن ها چیپ خود را «پیاده سازی شبکه ی عصبی در مقیاس ویفری» توصیف می کنند که توانسته به صورتی اساسی، منطق و ارتباطات و حافظه را داخل قطعه ی سیلیکون واحد دسته بندی کند. ساخت چنین چیپی هزینه بر است؛ اما این شرکت معتقد است اتصالات روی چیپ در مقایسه با ساخت و اتصال مستقل هسته ها، سریع تر و ارزان تر است.
هرچند اندازه ی این چیپ واقعا عجیب به نظر می رسد، توجه کنید پردازنده ی ایتانیوم اینتل با کدرمز McKinely و ۲۲۱ میلیون ترانزیستور نیز در سال ۲۰۰۲ بسیار عظیم به نظر می رسید و در مقایسه ی این چیپ با ۵۶ برابر مساحت، ۵ هزار برابر ترانزیستور بیشتری دارد. حتی Power9 بعدی IBM که در همین کنفرانس معرفی شد، فقط ۸ میلیارد ترانزیستور دارد.
ساخت چیپی با این ابعاد، مشکلات بزرگی هم خواهد داشت که فرایند تولید و راهکارهای خنک کاری، تنها بخشی از آن ها است. علاوه بر آن، ساخت بی نقص چیپ در چنین ابعادی تقریبا ناممکن است و سریبرِزسیستم نیز همچون تولیدکنندگان دیگر که تعداد مشخصی از چیپ های خراب روی ویفر را دور می اندازند، از این قاعده مستثنی نیست. به همین منظور، آن ها با تخمین مقدار خرابی ها، هسته های پردازشی بیشتری در طراحی هر ویفر در نظر می گیرند. البته، این شرکت از تعداد دقیقی سخن به میان نیاورده است؛ اما درمجموع، بیش از ۴۰۰ هزار هسته روی هر ویفر قرار دارد. شبکه ی اتصالات داخلی این سیلیکون هر هسته را به نحوی به هسته های دیگر متصل می کند که درصورت خرابی یکی از هسته ها، بتوان آن را دور زد.
شان لای، طراح سابق چیپ و مدیر راهکارهای مرتبط با سرورهای مراکز داده شرکت های SeaMicro و AMD می گوید: برخلاف تصور، طراحی چیپ به صورت یک ویفر یکپارچه از هزینه های تولید می کاهد، زیرا تنها با یک چیپ سروکار دارید و با صرف هزینه و انرژی کمتر، تمامی آن را یکجا در اختیار خواهید داشت.
خنک کاری چنین چیپ غول آسایی به چیزی بیش از یک هیت سینک و فن نیاز دارد. شرکت سریبرِزسیستم می گوید آن ها از راهکار خنک کاری اختصاصی خود شامل پلاک فلزی چسبیده به بالای سیلیکون و تعدادی لوله های عمودی آب برای خنک کاری مستقیم چیپ استفاده کرده اند. ازآنجاکه این چیپ بسیار بزرگ تر از آن است که بتوان داخل پیکره بندی های متداول جا داد، آن ها دوباره از طراحی اختصاصی خودشان استفاده کرده اند که شامل ترکیبی از مدار PCB، ویفر، رابط بین آن ها و پلاک خنک کاری است.
تاکنون چیپ های بسیاری در گردهمایی هات چیپس معرفی شده اند که پس از آن، دیگر خبری از آن ها شنیده نشد. سریبرِزسیستم هم احتمالا به این سرنوشت دچار خواهد شد و چنین چیزی را نه در کامپیوترهای شخصی خواهید دید و نه در بین سرورها عمر درازی خواهد داشت. با این حال، جذابیت کنفرانس هات چیپس در این است که دقیقا نمی دانید قرار است با چه چیزهایی مواجه شوید و این چیپ حقیقتا محصول جالبی بود.
اینتل ۸ پردازنده جدید نسل دهمی معرفی کرد
درست زمانی که فکر می کردیم دیگر قرار نیست بیشتر از این به خاطر نام گذاری محصولات اینتل گیج شویم، اینتل هشت پردازنده ی جدید نسل دهمی معرفی کرد.
به گزارش زومیت، اینتل، پردازنده های جدیدی از محصولات نسل دهم خود را معرفی کرد. محوریت محصولات جدید را پردازنده های کامت لیک (Comet Lake) اینتل تشکیل می دهند و همین موضوع می تواند رازهای بیشتری را از پردازنده های سری Y و U فاش کند.
پردازنده های جدید سری U از حافظه ی پرسرعت LPDDR4X پشتیبانی می کنند.
هر هشت پردازنده ی نسل دهمی که معرفی شدند، با استفاده از فرایند ۱۴ نانومتری تولید شده اند، نه فرایند ۱۰ نانومتری آیس لیک (Ice Lake). این موضوع به خودی خود موضوع ناپسند و زیان بخشی نیست. نکته ی مهم آن است که پردازنده ی جدید اینتل Core i7-10710U اولین پردازنده ی ۶ هسته ای از سری U است. این پردازنده، ۱۲ رشته و حداکثر سرعت کلاک بالاتری نسبت به برخی از پردازنده های آیس لیک اینتل دارد.
تراشه های جدید ۱۴ نانومتری فاقد مزیت های تراشه های ۱۰ نانومتری هستند. به طور کلی این احتمال می رود که تراشه های مذکور، نه تنها از همان کارایی تراشه های آیس لیک برخوردار نباشند، بلکه عمر باتری آن ها هم به خوبی دستگاه هایی که از تراشه های آیس لیک استفاده می کنند، نباشد.
هیچ کدام از پردازنده های جدید ویژگی های گرافیکی یکپارچه و فوق العاده ی تراشه های Gen11 اینتل را که ادعا می شود می توانند به تجربه ی یک بازی نسبتا روان با وضوح ۱۰۸۰ پیکسل بینجامند، ندارند. درعوض، کامت لیک از نسخه ی پیشین گرافیک های یکپارچه بهره می برد. این نسخه را با حرف «G» و عدد به کارگرفته شده در اسم مدل نشان می دهند.
در اصل، این پردازنده های نسل دهم اینتل نمی توانند به تنهایی از عهده ی کارهای زیادی بربیایند، مگر اینکه کاربر لپ تاپی خریده باشد که کارت های گرافیک اختصاصی محصول AMD یا انویدیا روی آن نصب شده باشد. البته، این موضوع به بازی های موردپسند کاربر هم بستگی دارد.
اگر از روش نام گذاری بسیار عجیب و غریب نسل دهم سر در نمی آورید، بد نیست بدانید که اینتل این موضوع را گیج کننده تر هم کرده است. سرنخ هایی که به تشخیص آن ها از یکدیگر کمک می کند در نام مدل ها نهفته است؛ فقط باید بدانید که دنبال چه چیزی بگردید. در مورد این پردازنده های کامت لیک، باید به دنبال حروف «U» یا «Y» در نام مدل های آن ها بگردید.
پردازنده های آیس لیک اینتل از نظر فنی محصولات سری های U و Y به شمار می آیند؛ اما، این حروف در نام آن ها دیده نمی شوند. درعوض، آن ها تنها با اضافه شدن «[عدد]-G» از یکدیگر متمایز شده اند و این نشان می دهد که از گرافیک های جدید Iris Plus بهره می برند.
رایان اسمیت، کارشناس سایت AnandTech نیز در توییتری به این نکته اشاره کرده است که تراشه های جدید سری U از حافظه ی پرسرعت LPDDR4x در لپ تاپ پشتیبانی می کند. بهتر است که اپل و سایر تولیدکنندگان پردازنده به همین روند ادامه بدهند و DDR3 را کنار بگذارند. اینتل برای آنکه سازگاری میان تراشه های سری های جدید U و Y را با پشتیبانی مشابه از تاندربولت ۳ (Thunderbolt 3) و وای فای ۶ (Wi-Fi 6) موجود در سایر پردازنده های نسل دهم حفظ کند، تنها به یک اشاره نیاز دارد.
در اطلاعیه ی اینتل آمده است که برخی از این پردازنده ها در دستگاه هایی نصب خواهند شد که دارای برچسب «Project Athena» باشند. این برچسب به مثابه ی تضمین این شرکت مبنی بر آن است که دوام پردازنده ها به مدت ۹ ساعت مورد آزمایش و تأیید قرار گرفته است. احتمالا کاربران وقتی بفهمند که کجا باید به دنبال این پردازنده ها بگردند، شگفت زده خواهند شد. اینتل می گوید این محصولات تا زمان شروع تعطیلات در دستگاه های جدید نصب خواهند شد.
درحالی که تراشه های ۱۰ نانومتری مؤثر و کارآمدتر اینتل به همراه دستگاه های گران قیمت تر عرضه خواهند شد، این احتمال مطرح می شود که پردازنده های جدید موجی از اولترابوک های ارزان قیمت تر و لپ تاپ های دو در یک و کامپیوترهای شخصی باریک تری را روانه ی بازار کند؛ حتی این امکان وجود دارد که آن ها در محصولات آینده ی سرفیس و مک بوک هم استفاده بشوند.
اینتل از اولین تراشه های هوش مصنوعی خود رونمایی کرد
اینتل به تازگی دو پردازنده ی هوش مصنوعی جدید خود را معرفی کرده است که با هدف به کارگیری در مراکز داده طراحی شده اند.
به گزارش زومیت، اینتل از دو پردازنده ی جدید مختص مراکز رایانشی بزرگ رونمایی کرد. این دو پردازنده اولین محصولات غول دنیای نیمه هادی خواهند بود که از هوش مصنوعی بهره می برند. پردازنده های مذکور اولین محصولات ارائه شده از پروژه ی پردازنده ی سیستم عصبی نروانا (Nervana) هستند که یکی از آن ها برای آموزش سیستم های هوش مصنوعی و دیگری برای استنتاج به کارگیری خواهند شد. نروانا NNP-T با کدنام Spring Crest برای آموزش سیستم های هوش مصنوعی مورد استفاده قرار می گیرد و به همراه ۲۴ خوشه ی پردازشی تنسور، که برای تأمین نیاز شبکه های عصبی طراحی شده اند، عرضه خواهد شد.
سیستم روی چیپ (SoC) جدید اینتل تمام نیازهای کاربران برای آموزش سیستم های هوش مصنوعی در سخت افزارهای اختصاصی را رفع می کند. نروانا NNP-I با کدنام Spring Hill سیستم روی چیپ استنتاج اینتل است که از لیتوگرافی ۱۰ نانومتری همراه با هسته های آیس لیک (Ice Lake) بهره می برد تا کاربران را در به کارگیری سیستم هایی که با هوش مصنوعی آموزش دیده اند، یاری کند.
SoCهای جدید اینتل با هدف انجام وظایف سنگین هوش مصنوعی در محیط مراکز داده طراحی شده اند؛ به گونه ای که کاربران برای انجام چنین وظایفی و یادگیری ماشین، تنها بر پردازنده های زئون متکی نباشند.
پردازنده های نروانا NNP-T و NNP-I برای رقابت با واحد پردازشی تنسور گوگل، فناوری NVDLA انویدیا و تراشه های AWS Inferentia آمازون طراحی شده اند. ناوین رائو، رئیس گروه محصولات هوش مصنوعی اینتل چگونگی کمک پردازنده های جدید به فراگیری هوش مصنوعی را اینگونه توضیح می دهد: برای رسیدن به آینده ای که در آن هوش مصنوعی در همه جا حضور دارد، باید بتوانیم با حجم عظیم داده ها ی تولیدشده کنار بیاییم و مطمئن شویم که سازمان ها برای استفاده بهینه از داده هایشان و پردازش آن ها قدرت کافی دارند. مراکز داده و فضاهای ابری باید به رایانش عمومی و تسریع تخصصی پربازده و مقیاس پذیری دسترسی داشته باشند تا از کاربردهای پیچیده ی هوش مصنوعی بهره مند شوند. در چشم انداز فراگیرسازی هوش مصنوعی، رویکردی جامع از سخت افزار به نرم افزار برای کاربردهای هوش مصنوعی نیاز داریم.
لاجیتک دو کیبورد جدید مخصوص گیمینگ رونمایی کرد
لاجیتک کیبوردهای گیمینگ G815 و G915 را رونمایی کرد. این کیبوردها به سیستم های نورپردازی لاجیتک با نام Lightsync و Logitech‘s RGB مجهز هستند.
به گزارش زومیت، لاجیتک دو کیبورد مخصوص گیمینگ خود را رونمایی کرد. این کیبوردهای فوق العاده جذاب جزو باریک ترین و پرقابلیت ترین کیبوردهای لاجیتک هستند. هر دو این کیبوردها ازنظر جلوه ی ظاهری مشابه اند و از سوییچ های کم صدای GL در آن ها استفاده شده است. G815 دارای سیم است، اما G915 از تکنولوژی وایرلس لاجیتک استفاده می کند.
افزون بر این، این دو کیبورد از سیستم های نورپردازی لاجیتک با نام Lightsync و Logitech‘s RGB برخوردار هستند و الگوهای روشنایی هر دو با پشتیبانی از ۱۶.۸ میلیون رنگ کاملا قابل شخصی سازی و تنظیم هستند.
لاجیتک ادعا می کند کیبورد وایرلس G915 با فعال بودن سیستم نورپردازی اش، می تواند ۱۲ ساعت شارژدهی کند؛ با فرض اینکه روزی هشت ساعت برای بازی استفاده شود. اگر سیستم نورپردازی این کیبورد خاموش باشد، پیش بینی می شود بتواند ۱۳۵ روز شارژ خود را حفظ کند.
هیجان انگیزترین ویژگی در این کیبوردها قابلیتی است که با فشردن یک سوییچ، نحوه ی فشرده شدن کلیدهای صفحه کلید تغییر می کند و به حالت های Tactile (مدل حرکت پلکانی) و linear (مدل حرکت خطی و مستقیم) و Clicky (کلیکی) درمی آید. به نظر می رسد سرعت راه اندازی سوییچ های جدید در مقایسه با مدل های قدیمی G حدود ۲۵ درصد بیشتر باشد. کیبوردهای G815 با قیمت ۱۹۹.۹۹ دلار و G915 با قیمت ۲۴۹.۹۹ دلار در اختیار خریداران قرار گرفت.
ساتچی از مبدل های جدید خود برای مکبوک پرو و ایر رونمایی کرد
شرکت ساتچی از دو آداپتور USB-C جدید خود رونمایی کرده که یکی از آن ها قابلیت های چندرسانه ای دارد و دیگری برای مانیتورهای خارجی قابل استفاده است.
به گزارش زومیت، ساتچی (Satechi) به تازگی دو آداپتور خود را عرضه کرده است که به کاربران مک بوک اجازه می دهد، هم زمان از دو مانیتور HDMI استفاده کنند. آداپتور چندرسانه ای USB-C دارای دو درگاه HDMI، اترنت، یک USB-A و کارت خوان SD است. محصول دیگر این شرکت، آداپتور USB-C دوگانه HDMI نام دارد.
ساتچی در بیانیه ای از اضافه شدن دو آداپتور USB-C جدید به لوازم جانبی مک بوک خبر داد. مانیتورهای USB-C و تاندربولت ۳ رایج تر و مقرون به صرفه تری عرضه می شود. ممکن است در حال حاضر چند مانیتور HDMI خوب در خانه و محل کار خود داشته باشید که می توانید در آن ها از این مزیت استفاده کنید. مبدل های جدید امکان استفاده از مانیتور های HDMI برای مک بوک پرو و مک بوک ایر جدید را فراهم می سازند.
آداپتور USB-C دوگانه چندرسانه ای
این مبدل علاوه بر دو پورت HDMI، طیفی از درگاه های دیگر را ارائه می دهد. این آداپتور از دو درگاه USB-C مک بوک پرو یا مک بوک ایر استفاده می کند تا بتواند دو خروجی مانیتور به کاربران ارائه دهد. هر دو درگاه از وضوح 4K پشتیبانی می کنند که یکی از آن ها می تواند ۶۰هرتز و دیگری ۳۰هرتز را پشتیبانی کند (آداپتور USB-C Dual HDMI Adapter از دو مانیتور خارجی با وضوح 4K و ۶۰ هرتز پشتیبانی می کند).
دیگر درگاه ها یک USB-A، یک USB-C برای شارژ دستگاه و با قدرت ۶۰ وات، اترنت و اسلات کارت SD و میکرو SD را شامل می شود. این مبدل با قیمت ۱۱۰ دلار عرضه می شود و در رنگ های نقره ای و خاکستری فضایی در دسترس است. همچنین ساتچی تا تاریخ سوم سپتامبر، مبدل مذکور را با ۲۰ درصد تخفیف عرضه می کند. وب سایت آمازون نیز این مبدل را با قیمت ۸۸ دلار عرضه می کند.
مبدل USB-C دوگانه HDMI
آداپتور دوگانه HDMI کاملا مانند مبدل قبلی است، با این تفاوت که دو درگاه HDMI و یک پورت USB-C برای شارژ دستگاه دارد. باید خاطرنشان کرد هردوی این دو درگاه ها از وضوح 4K و ۶۰ هرتز برای اتصال به مانیتور خارجی پشتیبانی می کنند.
این مبدل از طریق USB-C امکان شارژ ۶۰ واتی مک بوک پرو یا مک بوک ایر را فراهم می کند. این آداپتور دارای یک پوشش سیلیکونی قابل برداشتن است که در هنگام استفاده از دو مانیتور خارجی برای جلوگیری از گرمای بیش از حد از آن استفاده می شود. این مبدل نیز در دو رنگ نقره ای و خاکستری فضایی موجود است و از اواسط سپتامبر وارد بازار شد. قیمت آن ۶۵ دلار است و از طریق سایت ساتچی و آمازون در دسترس قرار دارد.
در اوایل ماه جاری نیز ساتچی از شارژ USB-C ماشینی خود رونمایی کرد که با قدرت ۷۲ وات، توانایی شارژ مک بوک، آیپد و آیفون را دارد.
محققان روشی برای افزایش سرعت استریم ویدیو در شبکه های شلوغ یافتند
گروهی از محققان دانشگاه ام آی تی پروتکل جدیدی برای اشتراک وای فای توسعه داده اند که میزان تأخیر استریم ویدئو را در استفاده ی هم زمان چند کاربر کاهش می دهد.
به گزارش زومیت، تماشای ویدئو در اتصال اینترنت با پهنای باند اندک که با افراد دیگر به صورت مشترک استفاده می شود، بسیار آزاردهنده است. هنگامی که تمامی افراد خانواده به طور هم زمان ویدئو استریم کنند، پرش های ناگهانی، بافرینگ بی پایان و افت کیفیت می تواند تجربه ی تماشای یک فیلم یا برنامه ی تلویزیونی را تخریب کند.
به تازگی گروهی از محققان دانشگاه ام آی تی (MIT)، ابزاری را معرفی کرده اند که به بهبود تجربه استفاده هم زمان چندین کاربر از یک اتصال وای فای محدود کمک می کند.
این گروه که در لابراتوار علوم کامپیوتر و هوش مصنوعی دانشگاه ام آی تی فعالیت می کنند، سیستمی با نام مینروا (Minerva) را توسعه داده اند که پیش از پخش ویدئو و با تحلیل و بررسی آن، میزان پهنای باند مورد نیاز ویدئو را با توجه به ماهیت آن مشخص می کند.
پروتوکل های مرسوم اشتراک وای فای، میزان پهنای باند موجود در شبکه را میان تمامی کاربران تقسیم می کنند. با این اوصاف اگر فردی مسابقه ای ورزشی را در تلویزیون با کیفیت HD تماشا کند و هم زمان یکی از فرزندانش نیز با گوشی هوشمند خود به تماشای کارتون بپردازد، به هرکدام از آن ها نصف پهنای باند موجود اختصاص داده می شود.
در چنین شرایطی، کودک مشکلی نخواهد داشت، اما برای پدر دردسرساز می شود؛ چراکه ویدیوهایی همچون رویدادهای ورزشی که شامل حرکات سریع هستند، بیشتر از سایر ویدیوها مانند کارتون، تحت تأثیر پهنای باند کم قرار می گیرند.
مینروا می تواند هر دو ویدئو را در مرحله آفلاین تحلیل کند تا مشخص شود کدام یک از آن ها از تخصیص پهنای باند بیشتر، سود می برند و کدامیک با تخصیص پهنای باند کمتر دچار افت کیفیت نخواهد شد. این پروتکل بسته به نیاز کاربران مختلف، پهنای باند را به آن ها اختصاص می دهد و در طول زمان به صورت پیوسته خود را تنظیم می کند.
مینروا در آزمایش دنیای واقعی، موفق به کاهش دوبرابری میزان بافر مجدد ویدئو شد. به علاوه، موفق شد در یک سوم موارد، کیفیت پخش ویدئو ها را بهبود دهد؛ بهبودی برابر با افزایش کیفیت از 720p به 1080p. این سیستم فراتر از مصارف خانگی نیز کاربرد دارد و همان اصول می توانند برای اشتراک اتصالات اینترنت در کل یک منطقه مورد استفاده قرار بگیرند و از آنجا که شرکت هایی مانند نت فلیکس و هولو باید به کاربران زیادی خدمات ویدیویی ارائه دهند؛ درنتیجه شرایط مناسبی برایشان فراهم می شود.
معرفی ابرکامپیوتر جدید HPE مخصوص برنامه فضایی آرتمیس ناسا
شرکت HPE برای برنامه ی فضای آرتمیس ناسا، ابرکامپیوتر جدیدی با نام Atiken معرفی کرده است که توانایی شبیه سازی ورود به ماه و نشستن روی سطح آن را دارد.
به گزارش زومیت، شرکت اچ پی اینترپرایز (HPE) به تازگی ابرکامپیوتر جدید خود با نام Atiken را که برای برنامه ی فضایی آرتمیس ناسا طراحی شده، رونمایی کرده است. ابرکامپیوتر ساخت HPE با داشتن قدرت پردازشی برابر با ۳/۶۹ پتافلاپس (PFLOPS) قادر به شبیه سازی زمان ورود، فرود و نشستن روی ماه است. ابرکامپیوتر جدید HPE در کارخانه ی محاسباتی و انبار مخصوص در مرکز تحقیقاتی ناسا قرار گرفته است.
سیستم محاسباتی جدید براساس پلتفرم قدرتمند کامپیوتری end-to-end SGI 8600 با نام HPC طراحی و تولید شده است. این سیستم از خوشه با چگالی بالا به همراه نود های محاسباتی دارای نسل دوم پردازنده ی Xeon ساخت اینتل و سیستم شبکه ی Mellanox’s InfiniBand بهره می برد. ابرکامپیوتر HPE در مجموع از ۱۱۵۰ نود و ۲۲۱ ترابایت حافظه استفاده می کند. هرکدام از این نود ها عملکردی مشابه دو پردازنده ی ۲۰ هسته ای بدون شتاب دهنده دارند.
در نتیجه، سوپر کامپیوتر HPE دارای قدرت تئوری ۳/۶۹ پتافلاپس است که این دستگاه را در رتبه ی ۵۵ فهرست ۵۰۰ ابرکامپیوتر برتر ماه ژوئن قرار می دهد. Atiken در کارخانه ی ماژولار ناسا واقع در کالیفرنیا و در مرکز تحقیقات Ames ناسا نگهداری می شود. این کارخانه نیز به تازگی آغاز به کار کرده است. به گفته ی ناسا، این سوپر کامپیوتر در اولین ماژول کارخانه که بر اساس مرکز داده های ماژولار (MDC) طراحی شده، قرار گرفته است.
این مرکز با همکاری HPE جهت دست یابی به بهره وری بیشتر طراحی شده است. کارخانه ی جدید ناسا ظرفیت ارتقا به ۱۶ ماژول مختلف به منظور محاسبه و ذخیره ی اطلاعات را دارد. به گفته ی HPE، سیستم خنک کننده شامل هوای بیرون، فناوری فن و سیستم چرخشی آب می شود که کارخانه را از برج خنک کننده و میلیون ها لیتر آب، بی نیاز می کند. ابرکامپیوتر جدید وظیفه ی شبیه سازی مراحل مختلف تا فرود روی ماه (EDL) را برای برنامه ی فضای آرتمیس ناسا بر عهده خواهد گرفت. هدف برنامه ی جدید ناسا، فرستادن فضانوردان جدید از جمله یک خانم روی سطح ماه، خصوصا قسمت جنوبی، تا سال ۲۰۲۴ است.