رونمایی از جدیدترین کارت های گرافیک RTX سری Super توسط انویدیا و معرفی استاندارد دیسپلی پورت 2 با پهنای باند بیشتر برای نمایشگرهای 8K در شانزدهمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر صفحه ی اخبار کامپیوتر

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در شانزدهمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر و در صفحه ی اخبار کامپیوتر، پنج خبر از دنیای سخت افزار و نرم افزار کامپیوتر یا رایانه تقدیم شما گرامیان میگردد.

انویدیا از کارت های گرافیک جدید RTX سری Super رونمایی کرد

انویدیا سه کارت گرافیک جدید 2080، 2070 و 2060 از سری RTX Super معرفی کرد. این کارت ها به طور متوسط تا ۱۵ درصد سریع تر از مدل های مرجع RTX است.

به گزارش زومیت، سبد محصولات حرفه ای Geforce RTX انویدیا با معرفی سه کارت گرافیک گیمینگ جدید با عنوان Super به روز شد. بدین ترتیب شایعات متعددی که مدت ها در مورد عرضه ی نسخه ی Super سه کارت گرافیک دسکتاپ RTX 2070 ،RTX 2060 و RTX 2080 وجود داشت، به واقعیت پیوست. سرعت کارت های جدید Super نسبت به مدل های اصلی RTX تا حدی بهبود یافته و در همان رده ی قیمتی عرضه خواهد شد.

بنا به گفته ی انویدیا، کارت های سری Super در مقایسه با مدل های اصلی RTX به طور متوسط ۱۵ درصد سریع تر است و در بهترین حالت و بسته به تجهیزات در دسترس، شاهد دستیابی به سطوح عملکردی بین ۲۰ تا ۲۵ درصد بهتر از آن ها خواهیم بود. ‏انویدیا مدل RTX 2060 Super را این بار به جای ۶ گیگابایت حافظه ی رم به ۸ گیگابایت رم بسیار سریع GDDR6 مجهز کرده و در مدل RTX 2080 Super از حافظه ی گرافیکی GDDR6 با سرعت ۱۵.۵ گیگابایت بر ثانیه (به جای 14GBps) کرده است.

انویدیا قیمت کارت های جدید 2070 و 2080 سری Super را نسبت به مدل های اصلی تغییر نداده است؛ بدین ترتیب حداقل قیمت این دو کارت به ترتیب ۴۹۹ دلار و ۶۹۹ دلار خواهد بود.‏ انویدیا برای کارت گرافیک RTX 2060 Super برچسب قیمت ۳۹۹ دلاری در نظر گرفته که ۵۰ دلار گران تر  از مدل مرجع این کارت است.

تاریخ عرضه دو کارت 2060 و 2070 از سری Super نهم ژوئیه (۱۸ تیر) و تاریخ عرضه ی کارت RTX 2080 Super بیست وسوم ژوئیه (۱ مرداد) بود. ‏انویدیا در بخشی از برنامه ی فروش کارت های Super خود، باندلی را معرفی کرده که شامل ۲ بازی رایگان Control و Wolfenstein: Youngblood است. هر دو بازی از مزایای رهگیری پرتو بهره مند شده اند و تابستان امسال عرضه خواهند شد.

با معرفی محصولات جدید Super، سبد محصولات RTX انویدیا کمی شلوغ و پیچیده شده و انویدیا برای اجتناب از سردرگمی مصرف کنندگان، کارت های جدید خود را پس از مقایسه طبقه بندی کرده است. بنا به اطلاعات ارائه شده توسط انویدیا، کارت گرافیک RTX 2080 TI همچنان پرچم دار رده بالای محصولات RTX بوده و کاربران در شرایط فعلی نیازی به ارتقاء آن نخواهد داشت. از سوی دیگر کارت گرافیک جدید RTX 2080 Super عملکردی بهتر از کارت های RTX 2080 و Titan Xp دارد. کارت RTX 2070 Super در این میان عملکردی بهتر از GeForce 1080 TI داشته، اما کندتر از کارت RTX 2080 است. انویدیا در حال حاضر این اطمینان را به وجود آورده که هیچ یک از کارت های جدید RTX Super از لحاظ عملکرد بر کارتی با نام گذاری عددی بالاتر از سری مرجع، پیشی نگیرد. بنابراین می توان سبد کلی RTX را ترکیبی از کارت های مرجع و نسخه های قوی تر Super در نظر گرفت و کارت گرافیک RTX 2080 TI را به عنوان بهترین کارت از این سری دانست که تاکنون کارتی روی دست آن نیامده است.

انویدیا می گوید به مرور زمان دو کارت گرافیک RTX 2070 Super و RTX 2080 Super جایگزین مدل های قدیمی تر RTX 2070 و RTX 2080 خواهد شد. این شرکت قصد دارد کارت مرجع RTX 2060 را همچنان به عنوان مقرون به صرفه ترین کارت در سبد محصولات RTX که از مزایای معماری تورینگ بهره مند است، حفظ کند. کارت RTX 2060 همچنان با قیمتی حدود ۳۴۹ دلار عرضه خواهد شد. ممکن است شرکای تجاری انویدیا برای بهبود فضای فروش محصولات جدید Super، در هفته های آینده از قیمت کارت های استاندارد RTX 2080 و 2070 بکاهند. بنا به گزارش های در دسترس، انویدیا در آینده  مدل های قدرتمندتر Super Ti دو کارت 2080 و 2070 را نیز با تراشه های کاملا جدید روانه ی بازار خواهد ساخت.

برنامه سواد رسانه ای گوگل، شناسایی اخبار دروغ را به کودکان آموزش می دهد

گوگل در برنامه ی سواد رسانه ای تلاش می کند تا کودکان را با اطلاعات دروغ اینترنتی و اخبار جعلی و نحوه ی شناسایی آن ها آشنا کند.

به گزارش زومیت، گوگل  از توسعه ی برنامه ی دوساله ی آموزش  کودکان در حوزه های امنیت  و شهروندی دیجیتال رونمایی کرد. برنامه ای به نام Be Internet  Awesome که از این به بعد میزبان موضوعات سواد رسانه ای هم خواهد بود. برنامه ی توسعه  ای جدید به صورت اختصاصی روی شناسایی اخبار دروغ و دیگر محتوای غلط موجود در اینترنت  متمرکز خواهد بود.

گوگل ۶ برنامه ی جدید سواد رسانه ای اجرا خواهد کرد که در جریان دوره ی تحصیلی، نکات متعددی را به کودکان آموزش می دهد. از میان آن ها می توان به نکات کاربردی برای در امان بودن از حملات فیشینگ، شناسایی ربات ها، اعتبارسنجی اطلاعات، اعتبارسنجی منابع، شناسایی اطلاعات غلط آنلاین، تشخیص آدرس های تقلبی و موارد دیگر اشاره کرد.

کلاس های سواد رسانه ای جدید گوگل (که قطعا برخی از بزرگ سالان هم باید آن ها را مطالعه کنند)، با همکاری Anne Collier تدوین شدند. کالیر دبیر اجرایی Net Safety Collaborative است. به علاوه Faith Rogow نویسنده ی کتابی با موضوع سواد رسانه ای برای کودکان و هم بنیان گذار سازمان ملی آموزش سواد رسانه ای نیز در پروژه ی مذکور با گوگل همکاری می کند.

ایمی میکات، مربی و بنیان گذار سرویس Teachmama در پستی وبلاگی درباره ی برنامه ی گوگل و سواد رسانه ای کودکان گفت:

ما به ابزارها و منابع مناسب نیاز داریم تا کودکان از حداکثر کاربردهای فناوری بهره برداری کنند. اکنون منابع مناسبی در حوزه ی امنیت و شهروندی دیجیتال در اختیار خانواده ها قرار دارد، اما باید فعالیت های جدی هم در حوزه ی سواد رسانه ای انجام شود. من با مربی های متعددی کار کردم. اکثر آن ها اعتقاد دارند سواد رسانه ای برای شهروندی بهتر و امنیت زندگی دیجیتال، حیاتی هستند. البته همه ی ما از دشوار بودن پوشش چنین موضوعاتی اطلاع داریم.

دوره های آموزشی گوگل شامل ترکیبی از ابزارهای متنوع می شوند. علاوه بر آموزش های کاربردی و مرحله ای، ابزارهای دیگری هم به آن ها ارائه می شود. به عنوان مثال می توان به ترکیبی از فعالیت های یادگیری و موضوعاتی برای شروع گفت وگو و تفکر پیرامون منابع آنلاین اشاره کرد.

در مجموع با بررسی کلیات دوره های آموزشی به این نتیجه می رسیم که هدف اصلی، اطلاع رسانی درباره ی صحت محتوای آنلاین است. کودکان باید بیاموزند که لزوما همه ی محتوای آنلاین، صحیح و حقیقت نیست. به علاوه آن ها می آموزند که برخی از آن چه در وب سایت ها می بینند با هدف دزدیدن اطلاعات شخصی یا حتی هویت فعالیت می کند.

کودکان باید بیاموزند که همه ی اطلاعات موجود در اینترنت صحیح نیستند

کودکان در دوره های آموزشی گوگل با مفهوم و عملکرد حمله های فیشینگ آشنا می شوند و راه های مقابله با آن را نیز درک می کنند. آن ها سپس مهارت های  ضد فیشینگ را با تجربه های عملی و بحث درباره ی واکنش های صحیح دربرابر متون، پست ها، درخواست های دوستی، تصاویر و ایمیل های مشکوک در اینترنت فرا می گیرند. آموزش های بخش ربات ها شامل آشنایی با عملکرد هوش مصنوعی  می شود. شرکت کننده ها پس از آشنایی با عملکرد هوش مصنوعی، تشخیص بین مخاطب ربات  و انسان را می آموزند.

در ادامه ی آموزش های سواد رسانه ای به کودکان آموخته می شود که چگونه منبع قابل اعتماد را در فضای آنلاین پیدا کنند. به علاوه آن ها می توانند انگیزه های منابع را هم درک کنند. در آخر دانش آموزان سواد رسانه ای متوجه خواهند شد که مهارت و تخصص یک فرد یا منبع در یک موضوع، به معنای تخصص و مهارت در همه ی موضوعات نخواهد بود.

در یکی از دوره های آموزشی کودکان سؤال هایی مرتبط با یک موضوع را انتخاب می کنند و در اینترنت به دنبال پاسخ آن می گردند. موضوع مورد نظر را می توان از وب سایت ها یا از میان موضوعات داخل متون آزمایشی دریافت کرد. پس از پیدا کردن پاسخ آنلاین هم باید روند تأیید منبع انجام شود. در ادامه دانش آموزان مقایسه ی منابع معتبر با یکدیگر را می آموزند تا درنهایت به مجموعه  ای از منابع دست پیدا کنند.

در بخشی از برنامه ی آموزشی پیرامون پیدا کردن منابع معتبر می خوانیم:

اگر نمی توانید مجموعه ای متنوع از منابع معتبر پیدا کنید که با منبع اولیه هم خوانی داشته باشند، منبع اول قابل اعتماد نخواهد بود.

کودکان می آموزند که چگونه از شواهدی همچون URL فریبنده و بررسی منابع جهت تأیید اعتبار برای تشخیص اطلاعات غلط استفاده کنند. به آن ها آموخته می شود که برخی افراد توانایی تشخیص منابع معتبر را ندارند و به همین دلیل اطلاعات غلط در سرتاسر اینترنت منتشر می شود.

در بخش آشنایی با گسترش اطلاعات غلط می خوانیم:

برخی گروه ها و افراد علاقه ی زیادی به باورها و اعتقادات خود دارند. آن ها حتی حقیقت را کمی تغییر می دهند تا ما با باورهایشان موافق شویم. وقتی اطلاعات تغییریافته به صورت یک داستان حقیقی پخش می شود، پدیده ای به نام اطلاعات غلط منتشر خواهد شد.

در دوره های آموزشی سواد رسانه ای به کودکان گفته می شود که برخی از منابع اطلاعات و اخبار غلط، از نام هایی شبیه به نام های واقعی استفاده می کنند. به همین دلیل تشخیص تقلبی بودن آن ها بسیار دشوار می شود. به علاوه روش های متعدد وب سایت ها برای جلب توجه کاربران نیز بررسی می شود. به عنوان مثال رسانه های دروغگو از عکس های غیرمرتبط با متن استفاده می کنند یا با به کار بردن عبارت هایی همچون «شوکه کننده» یا «افشاگری» سعی در جلب توجه هرچه بیشتر دارند.

بخش های عمده ی آموزش ازطریق بازی صورت می گیرد

آموزش تشخیص اطلاعات غلط به کودکان به کمک یک بازی  تکمیل می شود. بازی آنلاین Reality River از دانش آموزان می خواهد تا با تشخیص  و قضاوت، از یک رودخانه ی خروشان عبور کنند. بازی مذکور به عنوان بخشی از برنامه ی تحصیلی شهروندی و امنیت دیجیتال گوگل توسعه یافت.

هدف نهایی دوره ی سواد رسانه ای سواد رسانه، ایجاد عادت بررسی تمامی اخبار و اطلاعات آنلاین (و نه تنها آن هایی که مشکوک هستند) در کودکان است. گوگل برنامه ی جدید خود را به زبان های انگلیسی، اسپانیایی و هشت زبان دیگر عرضه می کند و خانواده ها و آموزگارها می توانند از برنامه ها استفاده کنند. به علاوه دوره ها و کارگاه های حضوری متعددی هم با همکاری YMCA و National PTA در شهرهای متعدد جهان برگزار خواهد شد.

استاندارد دیسپلی پورت 2 با پهنای باند بیشتر برای نمایشگرهای 8K معرفی شد

سازمان استاندارد VESA نسل دوم استاندارد دیسپلی پورت را رونمایی کرد که پهنای باند بیشتر را برای نمایشگرهای آینده فراهم می کند.

به گزارش زومیت، استانداردهای مرتبط با دنیای نمایشگرها همیشه به کُندی، اما مداوم توسعه می یابند. در این توسعه ی مداوم، رزولوشن نمایشگرها روزبه روز افزایش می یابد و همیشه بهبود کیفیت در نرخ بازسازی و عمق رنگ در صفحات نمایش را نیز شاهد هستیم. همه ی این پیشرفت  ها نیاز به پهنای باند برای حمل سیگنال های بیشتر به نمایشگرهای آینده را افزایش می دهند.

استاندارد دیسپلی پورت (DisplayPort) که یک دهه پیش معرفی شد، در طول سال ها سرعت خود را با نیاز به پهنای باند دستگاه ها تنظیم کرده است. استاندارد مذکور که به عنوان سنگ بنای استانداردهای نمایشگرهای کامپیوتر شخصی شناخته می شود، همیشه درمعرض بازیابی ها و تغییرات متعدد قرار دارد. اکنون و با عرضه ی استاندارد دیسپلی پورت ۲، تغییرات اساسی در ساختارهای نمایشگر کامپیوتر شخصی را شاهد هستیم.

نسخه ی جدید دیسپلی  پورت تقریبا سه برابر پهنای بیشتر درمقایسه با دیسپلی پورت 1.4 ارائه خواهد کرد. به علاوه تعدادی از قابلیت های انتخابی نیز به الزاماتی در استاندارد تبدیل شده اند؛ درنهایت، خطوط پایه ای جدیدی برای استاندارد ترسیم شده اند.

خبر مهم در استاندارد جدید، پهنای باند است که نسخه های کنونی دیسپلی پورت، یعنی ۱.۳ و ۱.۴ پهنای باندی تا ۳۲.۴ گیگابیت برثانیه ارائه می کنند. پهنای باند کنونی برای نمایشگر ۱۶.۷ میلیون رنگی (۲۴ بیت) 4K با نرخ بازسازی ۱۲۰ هرتز یا نمایشگری با بیش از یک میلیارد رنگ (۳۰ بیت) و نرخ بازسازی ۹۸ هرتز مناسب به نظر می رسد. پهنای باند کنونی هم بسیار زیاد محسوب می شود؛ اما برای نسل بعدی نمایشگرها مانند محصول جدید اپل، یعنی 6K Pro Display XDR و همچنین نمایشگرهای 8K، مناسب نخواهد بود.

درنتیجه ی افزایش کیفیت نمایشگرها، نیاز به پهنای باند نیز به شدت افزایش می یابد. نمایشگرهای محدودی که امروز به نام های 6K و 8K در بازار وجود دارند، نقطه ی شروعی برای نسل جدید خواهند بود و قطعا فراهم کردن نیازهای آن ها به استانداردهای پیشرفته تری نیاز دارد. انجمن HDMI Forum قبلا برای پرداختن به نیازهای جدید، استانداردی به نام HDMI 2.1 معرفی کرد و اکنون انجمن VESA هم برای حفظ موقعیت خود در رقابت، به توسعه ی دیسپلی پورت مجبور شد.

استاندارد دیسپلی پورت ۲ با تمرکز روی نمایشگرهای 8K و بالاتر تدوین شد. آن ها انواع متنوعی از حالت های بیت ریت را در استاندارد جدید معرفی کردند که سریع ترین آن ها تا ۸۰ گیگابیت برثانیه پهنای باند ارائه می کند؛ پهنای باندی که ۲.۵ برابر استانداردهای کنونی خواهد بود. به علاوه، ساختار جدید کدگذاری با بازدهی بیشتر هم معرفی شد که حجم کدگذاری های استاندارد برای پردازش را تا حدود زیادی کاهش خواهد داد؛ درنتیجه، پهنای باند کاربردی حداکثر به ۷۷.۴ گیگابیت برثانیه می رسد که ۲.۹۸ برابر استاندارد موجود (کمی کمتر از سه برابر) خواهد بود.

سازمان استاندارد VESA و اعضای آن که عموما از تولیدکنندگان نمایشگر هستند، با استاندارد جدید مسیر را برای رزولوشن بیشتر و نرخ بازسازی بیشتر و نمایشگرهایی با کیفیت رنگ بیشتر هموار می کند. استاندارد دیسپلی پورت ۲ نه تنها نمایشگرهای 8K را بدون هیچ گونه کاهش کیفیت یا جزئیات رنگ پشتیبانی می کند؛ بلکه چنین کیفیتی را با جزئیات رنگ ۳۰ بیت هم ارائه می کند. به بیان دیگر، پشتیبانی از HDR هم در آن رزولوشن درخور توجه ممکن خواهد بود.

بهبود استاندارد نمایش، به معنای پشتیبانی از کیفیت 10K با نرخ رنگ ۲۴ بیت هم خواهد بود که بدون هیچ گونه فشرده سازی ممکن می شود. به علاوه، نمایشگرهای 16K هم با استاندارد جدید قابلیت فعالیت خواهند داشت که البته به کمی فشرده سازی تصویر نیاز دارند. به صورت کلی، دیسپلی پورت ۲ گزینه های متعددی پیش روی تولیدکنندگان تجهیزات کامپیوتر شخصی قرار می دهد. آن ها امکانات متعددی از پهنای باند کافی برای نسل بعدی عینک های VR  تا اتصال زنجیره ای نمایشگرهای متعدد را در اختیار خواهند داشت. به علاوه، می توان ترکیب های تازه ای در نمایشگرها داشت و به عنوان مثال، داده های USB را با نمایشگرهای رزولوشن بالا با استاندارد دیسپلی پورت ترکیب کرد.

امکانات جدید دیسپلی پورت ۲ به قدری زیاد هستند که VESA امیدوار است حتی HDMI 2.1 هم توانایی اجرای آن ها را نداشته باشد. آن ها پیش گامی در بخش پهنای باند را به عنوان مزیت اصلی در نظر می گیرند که دیسپلی پورت را به عنوان بیشترین استاندارد ازلحاظ پهنای باند قرار خواهد داد.

ساختار فیزیکی دیسپلی پورت ۲

لایه های فیزیکی دیسپلی پورت ۲ برای توسعه های آتی در دنیای نمایشگرها بسیار مهم هستند. سازمان VESA در پنج سال گذشته، همیشه از پیشرفت های استانداردهایش در آینده و طراحی فیزیکی پورت ها سخن می گفت. توسعه ی نسل بعدی ساختارهای فیزیکی با پهنای باند زیاد در هر نسل دشوارتر از گذشته می شود؛ درنتیجه سازمان های استانداردی متعدد باهم هماهنگ شدند تا فناوری های مشترک و طراحی های فیزیکی مشابه را برای نسل های بعدی توسعه دهند.

در چنین وضعیتی طراحی فیزیکی دیسپلی  پورت که یک دهه پیش انجام شد، برای پهنای باند زیادی که استاندارد دیسپلی پورت ۲ در نظر دارد، مناسب به نظر نمی رسد. به همین دلیل، انواع گزینه ها از کاهش سطح استاندارد دیسپلی پورت تا خود دیسپلی پورت در نظر گرفته شدند.

سازمان استاندارد برای ایجاد تعادل بین ساختار فیزیکی دیسپلی پورت و استاندارد و نیازهای جدید پهنای باند، راهکارهایی در نظر گرفت که نتایج مهمی در پی خواهند داشت. راهکارهایی که علاوه بر ارائه ی نیازهای پهنای باند زیاد، با ساختار فیزیکی دیسپلی پورت نیز هماهنگ خواهد شد. در استاندارد جدید، دیسپلی پورت هم به حیات ادامه می دهد؛ اما پورت اتصال USB-C هم درکنار آن، از استاندارد دیسپلی پورت ۲ پشتیبانی خواهد کرد.

دیسپلی پورت ۲ از ساختار فیزیکی تاندربولت ۳ استفاده می کند

با ترکیب ساختارهای فیزیکی مذکور، تعداد پین ها و خطوط سرعت فراوان آن ها بدون تغییر باقی خواهند ماند؛ از این رو، دیسپلی پورت با همان ساختار چهارخطی به فعالیت ادامه می دهد. همچنین، دیسپلی پورت ۲ هنوز از رویکرد مبتنی بر پکت (Packet) در ارتباط ها پشتیبانی می کند. به بیان دیگر، داده های تصویری به صورت پکت هایی در لینکی با پهنای باند ثابت جابه جا می شوند که با رویکردهای مبتنی بر پیکسل متفاوت خواهد بود.

در ادامه، این سؤال مطرح می شود که تغییر فیزیکی به پشتیبانی از دیسپلی پورت ۲ منجر خواهد شد؟ در استاندارد جدید با وجود حفظ طراحی فیزیکی دیسپلی پورت سنتی، دیگر لایه های فیزیکی تقریبا به طور کامل با تاندربولت ۳ جایگزین خواهند شد.

VESA برای استاندارد دیسپلی پورت ۲ از فناوری های موجود تاندربولت ۳ اینتل  استفاده کرد. به عبارت دیگر، آن ها مراحل طراحی را مجددا انجام ندادند تا استاندارد با حداکثر سرعت آماده شود. درواقع، استاندارد کنونی تاندربولت ۳ سرعت و نرخ داده ی مورد نیاز VESA را تأمین می کند. اینتل در ابتدای سال جاری، استاندارد تاندربولت اختصاصی خود را به صورت عمومی عرضه کرد؛ به همین دلیل، VESA توانست آن را در دیسپلی پورت ۲ به کار گیرد.

با آزادشدن استاندارد تاندربولت ۳، شرکت های متعددی توانستند دستگاه های اختصاصی تاندربولت را تولید کنند و استانداردهای دیگر نیز از آن بهره بردند. از میان استانداردها، USB 4 به عنوان بهبود کامل تاندربولت ۳ شناخته می شود؛ اما دیسپلی پورت ۲ با رویکردی متفاوت، اتصالی یک سویه براساس تاندربولت ۳ در نظر گرفت.

تاندربولت ۳ رویکردی تقریبا مشابه با دیسپلی پورت دارد که چهار خط پرسرعت آن، پکت های اطلاعاتی را با سرعت ۲۰ گیگابیت برثانیه حمل می کنند. البته این استاندارد به صورت دوطرفه و با استفاده از دو خط برای هر مسیر فعالیت می کند؛ اما دیسپلی پورت فقط ارسال اطلاعات را با سرعت بسیار زیاد و به صورت یک طرفه انجام می دهد. درنتیجه دیسپلی پورت ۲ خطوط برگشتی را هم به خطوط رفتی تبدیل می کند که درنهایت، لینکی چهارخطه با سرعت ۸۰ گیگابیت برثانیه ایجاد می شود.

تاندربولت ۳ در مقایسه با دیسپلی پورت ۲

حرکت به سمت فناوری تاندربولت ۳ به این معنی خواهد بود که دیسپلی پورت از طرح کدگذاری سیگنال آن استفاده خواهد کرد. نسخه های قبلی استاندارد دیسپلی پورت از کدگذاری 8.10b استفاده می کردند که بازدهی کم و نرخ بالاسری ۲۰ درصدی داشت. درمقابل، نسل جدید استاندارد از کدگذاری 128/132b استفاده می کند که حداکثر نرخ بالاسری ۳ درصد دارد.

به دلیل استفاده از طرح های کدگذاری جدید، بهبود پهنای باند در حالت عملی استاندارد دیسپلی پورت ۲، بیش از بهبودها در حالت تئوری خواهد بود. به بیان دیگر، استاندارد جدید نه تنها پهنای باند بیشتری دریافت می کند؛ بلکه بازدهی بیشتری هم در آن خواهد داشت. درنتیجه ی همه ی تغییرات جدید، دیسپلی پورت ۲ در بیشترین نرخ کارکرد خود پهنای باند ۷۷.۳ گیگابیت برثانیه ارائه می کند.

در بخش طراحی و استانداردسازی کابل ها هنوز تصمیم گیری جامعی وجود ندارد

پس از تغییرات فیزیکی در درگاه های اصلی، نوبت به کابل ها می رسد. استاندارد دیسپلی پورت ۲ چه تغییری در کابل های نمایشگرها ایجاد می کند؟ تغییرات کابل ها هم روی کاربران و هم روی سازمان VESA تأثیرات خاصی خواهد گذاشت. تاندربولت ۳ محدودیت های کابل های مسی را تا اندازه ی درخور توجهی بهبود داد؛ اما به هرحال نیاز به گیرنده های پیشرفته تر را در هر دو سوی کابل ها ایجاد کرد. درنتیجه، قیمت کابل های تاندربولت ۳ درمقایسه با کابل های کاملا مسی USB 3 و DisplayPort 1.x افزایش یافت. اکنون VESA با استفاده از تاندربولت در پایه های طراحی، محدودیت های فناوری آن را نیز به ارث می برد.

سازمان VESA هنوز پاسخی برای بخش کابل های جدید دیسپلی پورت ندارد و درحال حاضر، کارهای خود را با همان کابل های پسیو (Passive) قبلی پیش می برد. درنتیجه ی همه ی اقدامات مذکور، دیسپلی پورت ۲ سه نوع نرخ داده به کاربران عرضه می کند: ۱. ۱۰ گیگابیت برثانیه در هر خط؛ ۲. ۱۳.۵ گیگابیت برثانیه در هر خط؛ ۳. ۲۰ گیگابیت برثانیه در هر خط. نرخ داده در نمایشگرها به نام Ultra High Bit Rate یا UHBR شناخته می شود و در حال حاضر، VESA برای نمایشگرهای مستقل روی نرخ ۱۰ گیگابیت برثانیه در هر خط (UHBR 10) متمرکز است؛ درنتیجه، پهنای باند ۴۰ گیگابیت برثانیه به نمایشگر ارائه می شود.

UHBR 10 نرخ داده ای نصف ظرفیت کامل دیسپلی پورت ۲ و تاندربولت ۳ دارد؛ اما می توان از آن در کابل های پسیو مسی کنونی استفاده کرد. به علاوه، کابل ها با استفاده از نرخ مذکور تا دو یا سه متر قابلیت عملکرد مناسب خواهند داشت. VESA  از مدت ها پیش خود را برای چنین فناوری هایی آماده می کرد و اکنون UHBR 10 با برنامه ی تأییدیه ی قبلی آن ها مبتنی بر کابل های دیسپلی پورت 8K هماهنگی دارد. بنابراین، کابل های تأیید شده ی 8K می توانند نیازهای UHBR 10 را برآورده کنند و در آن نرخ، داده تحویل دهند.

با وجود آنچه گفته شد، سازمان VESA هنوز برنامه ای برای استفاده از کابل های پسیو در نرخ داده های بیشتر ندارد. آن ها فقط به شرکت ها امکان می دهند نرخ های بیشتر، یعنی UHBR 13.5 و UHBR 20 را به صورت کابل های متصل داخلی به نمایشگرها ارائه کنند. کابل های داخلی استفاده  شده ی شرکت های سازنده می توانند انواع پسیو با طول کوتاه یا انواع اکتیو با طول بلند باشند. به هرحال، گروه استانداردساز ظرفیت بیشتری برای کابل های پسیو سنّتی در استاندارد جدید قائل نیست؛ اما استفاده از آن ها را نیز محدود نمی کند. درنهایت، آن ها پیش بینی می کنند کاربرد استاندارد جدید در کابل های خارجی (بدون اتصال داخلی به نمایشگر) در آینده ی نزدیک رخ نخواهد داد.

تغییر دیگری مبتنی بر سیگنال نیز در استاندارد دیسپلی پورت ایجاد شد که درخور توجه است. امکانی به نام Forward Error Correction یا FEC در استاندارد دیسپلی پورت ۱.۴ معرفی شد که بخشی از فرایند فشرده سازی استریم نمایشگر (DSC) بود. اکنون این امکان به صورت بخشی هسته ای در دیسپلی پورت ۲ وجود دارد؛ از این رو، در لینک مبتنی بر استاندارد دیسپلی پورت ۲، FEC همیشه استفاده خواهد شد و جابه جایی داده را در رویکردی با کمترین خطا انجام می دهد.

قابلیت های دیسپلی پورت ۲

استاندارد جدید دیسپلی پورت علاوه بر تغییراتی اساسی در ساختاری فیزیکی و عوامل عملکردی، تغییرات درخور توجهی هم در قابلیت ها ایجاد می کند. به عنوان اولین قابلیت می توان به الزام پشتیبانی از DSC اشاره کرد. DSC در دیسپلی پورت ۱.۴ مطرح شد؛ اما تا چند سال بعد، اصلا کاربرد زیادی نداشت. سازمان VESA این قابلیت را ایجاد کرد تا فشرده سازی تصاویر با حداقل کاهش کیفیت انجام شود.

عملکرد DSC  روی گروه کوچکی از پیکسل ها انجام می شود و نرخ فشرده سازی ۳:۱ را به کاربر ارائه می کند. هدف اصلی قابلیت مذکور، کاهش حجم به مقدار مناسب خواهد بود تا پهنای باند و قدرت کمتری مصرف شود. رویکرد مذکور با حداکثر تلاش برای کاهش نیافتن جزئیات تصویری و افزایش نیافتن نرخ تأخیر انجام می شود.

همان طور که گفته شد، اکنون DSC به عنوان بخشی هسته ای در دیسپلی پورت ۲ ارائه می شود. البته، دستگاه هایی که با استاندارد نسخه ی ۲ کار می کنند، لزوما نباید فشرده سازی را به کار بگیرند؛ چون تا زمان نبود محدودیت پهنای باند، هیچ فشرده سازی نیاز نخواهد بود. با وجود این، دستگاه های مذکور باید توانایی کدگذاری و جابه جایی و کدگشایی داده های فشرده سازی شده را داشته باشند؛ درنتیجه در مواقع محدودیت پهنای باند، فشرده سازی با کیفیت چشمگیر انجام خواهد شد. چنین رویکردی زمینه را برای تولید نمایشگرهایی با پیش نیاز DSC فراهم می کند و در آینده تولیدکنندگان اطمینان خواهند داشت که همه ی دستگاه های مبتنی بر استاندارد دیسپلی پورت ۲ با نمایشگرها هماهنگ هستند.

استاندارد دیسپلی پورت ۲ در بخش بازدهی هم قابلیت های جدیدی دارد. طبق سند جدید، قابلیتی اختیاری برای تولیدکننده عرضه خواهد شد که روی بازدهی مصرف برق متمرکز است. قابلیت جدید به نام Panel Replay شناخته می شود و از فناوری های قبلی موسوم به Panel Self Refresh بهره می گیرد. پنل ریپلی مکانیزم به روزرسانی خودکاری محسوب می شود که توانایی جالبی به نمایشگر می دهد. دستگاه ها با استفاده از قابلیت جدید، تنها بخش هایی از تصویر را منتقل و به روزرسانی می کنند که درمقایسه با فریم قبلی تغییر کرده اند.

افزایش بازدهی و کاهش مصرف انرژی در استاندارد جدید اهمیت بالایی دارد

پنل ریپلی مانند PSR، تنها برای نمایشگرهای لپ تاپ  و گوشی های هوشمند ارائه می شود؛ یعنی دستگاه هایی که مصرف برق و باتری در آن ها بسیار مهم است. انتقال داده های کمتر نه تنها موجب کاهش مصرف انرژی می شود؛ بلکه پردازش مورد نیاز در کنترلر نمایشگر را نیز کاهش می دهد.

استاندارد دیسپلی پورت ۲ در بخشی دیگر از قابلیت های خود، نحوه ی کار نمایشگرهای ترکیبی را نیز تغییر می دهد. در تنظیمات قبلی و مبتنی بر استاندارد DisplayPort 1.x، دستگاه های متصل باید از قابلیت رمزگشایی جریان داده ی دیسپلی  پورت را برخوردار می بودند. چنین رویکردی در پهنای باند بالای استاندارد جدید، یعنی بیش از ۲۰ گیگابیت برثانیه داده، آسان نخواهد بود؛ از این رو، دستگاه های شبکه ای مبتنی بر استاندارد نسخه ی ۲، تنها باید توانایی جابه جایی داده را داشته باشند و لزومی بر رمزگشایی آن نیست. درنتیجه ی قابلیت جدید، ترکیب دستگاه های نمایشگر طبق پروتکل های MST یا Daisy Chaining آسان تر خواهد بود؛ چراکه دستگاه های شاخه ای آن ها به داشتن قابلیت های پیچیده نیاز ندارند.

به عنوان آخرین قابلیت استاندارد جدید، می توان به Vesa Adaptive Sync مرتبط با نرخ بازسازی اشاره کرد. این قابلیت در نسخه های قبلی عرضه شد و در نسخه ی ۲ نیز وجود خواهد داشت؛ درنتیجه تولیدکنندگان می توانند قابلیت مذکور را در نمایشگرهای جدید خود هم لحاظ کنند؛ اما الزامی بر استفاده از آن نیست.

عرضه ی دیسپلی پورت ۲ در سال ۲۰۲۰

درنهایت می توان استاندارد دیسپلی پورت ۲ را بزرگ ترین به روزرسانی استانداردهای نمایشی کامپیوتر خانگی از زمان معرفی، یعنی سال ۲۰۰۷ نامید. VESA با جایگزینی لایه ی فیزیکی دیسپلی پورت با تاندربولت ۳، پیشرفت چشمگیری در ظرفیت های پهنای باند ایجاد کرد که زمینه را برای استفاده ی بهینه از نمایشگرهای 8K و بیشتر فراهم می کند.

به روزرسانی استاندارد جدید دیسپلی پورت برای شرکت های تولیدی آسان نخواهد بود؛ زیرا آن ها قطعا با محدودیت های پهنای باند کابل مشابه در تاندربولت ۳ رو به رو می شوند. به هرحال، پس از عبور از مشکلات مذکور پیشرفت درخور توجهی در صنعت نمایشگر و ظرفیت های پهنای باند آن را شاهد خواهیم بود. افزون بر این، کل صنعت کامپیوترهای شخصی هم به سمت استانداردهای مشترک برای ورودی ها و خروجی های با پهنای باند بالا حرکت می کنند.

درباره ی زمان عرضه ی دیسپلی پورت ۲ باید منتظر اولین دستگاه های مخصوص مصرف کننده ی مبتنی بر این استاندارد باشیم. چنین انتظاری طولانی نخواهد بود؛ چون استاندارد موجود از زیرساخت تاندربولت ۳ بهره می برد. درواقع، شرکت های سازنده می توانند با استفاده از امکانات موجود و مرتبط با تاندربولت ۳، دستگاه های جدیدی عرضه کنند. درنهایت، VESA پیش بینی می کند اولین دستگاه های مخصوص مصرف کننده تا پایان سال ۲۰۲۰، یعنی ۱۸ ماه دیگر، به بازار راه خواهند یافت.

مانیتورهای جدید گیمینگ AOC، با زمان پاسخ دهی ۰.۵ میلی ثانیه معرفی شدند

AOC از دو مانیتور جدید ۲۷ اینچی و ۲۴.۵ اینچی با رزولوشن ۱۰۸۰ پیکسل و زمان پاسخ دهی ۰.۵ میلی ثانیه رونمایی کرد.

به گزارش زومیت، شرکت AOC  برای علاقه مندان به بازی های ویدئویی، دو مانیتور  جدید با زمان پاسخ دهی ۰.۵ میلی ثانیه به بازار عرضه می کند. براساس آخرین گزارش منتشرشده از سوی Windows  Central، شرکت AOC دو مانیتور گیمینگ، یکی ۲۷ اینچی با نام AOC Agon AG271FZ2 و دیگری ۲۴.۵ اینچی با نام AOC Agon AG251FZ2 معرفی کرده است.

علاوه بر اینکه هر دو نمایشگر گیمینگ AOC از زمان پاسخ دهی پایینی برخوردار هستند، هر دو از  فناوری AMD  FreeSync پشتیبانی می کنند و از نرخ نوسازی ۲۴۰ هرتز بهره می برند. هر دو نمایشگر جدید دارای رزولوشن 1080p هستند و ظاهرا خبری از پنل 4K نیست.

هر دو نمایشگر مجهز به اتصال DisplayPort، HDMI 2.0، DVI-D و همچنین ورودی های VGA به علاوه ی درگاه داخلی با چهار پورت USB 3.0 و پورت فناوری شارژ سریع هستند. از نظر سیستم صوتی، مانیتورهای جدید AOC مجهز به یک جفت اسپیکر ۳ واتی هستند و از نظر طراحی ظاهری نیز، هر دو نمایشگر با استند پایه ی بلند با قابلیت چرخش و تنظیم شیب به بازار عرضه می شوند.

نمایشگرهای جدید AOC از قابلیت QuickSwitch Controller بهره می برند که به گیمرها این امکان را می دهد بتوانند سه حالت بازی  سفارشی  شده ایجاد کنند و بین آن ها به سرعت و تنها با فشردن یک دکمه سوئیچ کنند. گیمرها می توانند نمایشگر را از نظر تنظیمات روشنایی، کنتراست و برخی ویژگی های ضروری قابل تنظیم برای هر بازی به صورت جداگانه و برای هر بازی سفارشی سازی شده، تنظیم کنند.

یکی از ویژگی های قابل تنظیم در بازی، Shadow Control است که به گیمرها کمک می کنند تا بتوانند قسمت های تاریک نمایشگر را براساس آنچه روی نمایشگر مشاهده می کنند، روشن تر یا تاریک تر کنند.

علاقه مندان به خرید دو نمایشگر جدید AOC، می توانند دستگاه مورد نظر خود را پیش سفارش کنند. نمایشگر ۲۷ اینچی با قیمت ۳۷۹.۹۹ دلار و نمایشگر ۲۴.۵ اینچی با قیمت ۳۲۹.۹۹ دلار به بازار عرضه خواهد شد. کاربرانی که از کارت گرافیک انویدیا  استفاده می کنند، بهتر است ابتدا منتظر اعلام نظر AOC درباره ی پشتیبانی از فناوری FreeSync در کارت گرافیک خود باشند.

دانشمندان MIT ابزار پیش‌بینی تعاملی مبتنی بر یادگیری ماشین توسعه دادند

پژوهشگران MIT ابزار پیش بینی تعاملی یادگیری ماشین ساختند تا حتی کاربران غیر متخصص نیز بتوانند ابزار و تحلیل گر مبتنی بر هوش مصنوعی خود را داشته باشند.

به گزارش زومیت، به زودی، ممکن است نیاز به چیزی جز یک دستگاه صفحه نمایش لمسی قابل دسترس و مجموعه داده های موجود برای ایجاد ابزارهای پیش بینی قدرتمند نداشته باشید. دستاورد جدیدی از تحقیقات پژوهشگران MIT و دانشگاه براون، قابلیتی را به سیستم داده تعاملی خود با نام «Northstar» افزوده است که می تواند به سرعت مدل های مختلف یادگیری ماشین تولید کند. بنابراین با استفاده از خروجی این مدل های یادگیری ماشین و مجموعه داده های موجود می توان پیش بینی های مفید و موثری در حوزه های مختلف انجام داد.

برای شفاف تر شدن این دستاورد جدید، به نمونه هایی که این پژوهشگران ارائه کردند، توجه کنید.

نمونه اول: پزشکان می توانند از این سیستم برای پیش بینی در مورد احتمال ابتلای بیماران به بیماری های خاص براساس تاریخ پزشکی بیماران استفاده کنند.

نمونه دوم: صاحبان کسب و کار نیز می توانند از تاریخچه اطلاعات فروش خود برای پیش بینی دقیق تر، با سرعت بیشتر و بدون نیاز به حجم بالایی از تجزیه و تحلیل دستی از چنین سیستمی بهره مند شوند.

پژوهشگران این ویژگی جدید سیستم Northstar را «دانشمند داده ای مجازی» که به اختصار (VDS) خوانده می شود، نامیدند. به نظر می رسد این سیستم را واقعا می توان جایگزین انسان کرد، به خصوص در جاهایی که انسان ها به هر دلیلی به راحتی در دسترس نیستند. برای نمونه، مطب های پزشکی یا کسب و کارهای کوچک و حتی متوسط نیاز به کارمند دانشمند داده ای ندارند. حتی، کافی شاپ هایی که  به طور مستقل در مالکیت اداره می شوند و خرده فروشان نیز به این نوع بینش دسترسی نخواهند داشت.

این ابزار جدید با استفاده از تکنیک های خودکار یادگیری ماشین  ساخته شده است و باعث می شود تعداد افراد بیشتری به فناوری هوش مصنوعی دسترسی داشته باشند.

Northstar حاصل بیش از چهار سال مطالعه و تحقیق است که می تواند یک کانواس (canvas) خالی  و آماده ارائه دهد که سازگار با چندین پلتفرم مختلف است. کانواس یا بوم، ابزاری است که به عنوان رابط کاربری اجازه  می دهد مدل کسب و کار خود را توصیف، طراحی و اختراع کنید، آن  را به چالش بطلبید یا تغییر دهید. بنابراین کاربران می توانند مجموعه داده های خود را در این سیستم که به صورت جعبه هایی در این رابط کاربری نمایش داده می شود، آپلود کنند. کاربران می توانند به راحتی اطلاعات خود را به قسمت مرکزی کانواس بکشند و آن ها را رها کنند و سپس خطوط اتصال هر مجموعه داده را رسم کنند تا نشان دهد که باید با کدام الگوریتم انتخاب شده توسط کاربر در ترکیب با یکدیگر پردازش شود.

بنابراین، پزشکان می توانند به لحاظ نظری مجموعه داده ای را که میزان متابولیسم بیماران را مشخص کرده است و مجموعه ای دیگر که سن بیماران را مشخص کرده را داشته باشند، سپس به کمک آن استنتاج کنند که در چه مواردی بیماری های خاص با دخالت دو عامل پدید می آیند.

با ویژگی جدید دانشمند داده ای مجازی، کاربران می توانند اطلاعات ورودی را برای تولید پیش بینی ترکیب کنند. همچنین، از تجزیه و تحلیل های مبتنی بر هوش مصنوعی در سراسر این عوامل ترکیبی برخوردار شوند.

پژوهشگران با طراحی سیستم VDS درواقع به سریع ترین سیستم یادگیری ماشین خودکار تابه امروز دست پیدا کرده اند. نکته کلیدی درباره سیستم VDS این است که هرکسی به راحتی می تواند از آن استفاده کند. در قدم بعدی، پژوهشگران درحال بهبود گزارش خطا در این سیستم هستند تا اطمینان حاصل کنند کاربران غیرمتخصص به راحتی می توانند با این رابط کاربری فعالیت کنند؛ همچنین شاخص های روشنی را زمانی که تحلیل اشتباهی انجام می دهند، دریافت کنند تا اگر در دفعات بعد با چنین مشکلی مواجه شدند، بتوانند خودشان مشکل را حل کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پنج − سه =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *