معرفی جدیدترین نوت بوک سامسونگ و گزارشی از کنفرانس WWDC 2019 اپل در سیزدهمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر صفحه ی اخبار کامپیوتر

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در سیزدهمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر و در صفحه ی اخبار کامپیوتر، پنج خبر از دنیای سخت افزار و نرم افزار کامپیوتر یا رایانه تقدیم شما گرامیان میگردد.

نوت بوک 7 سامسونگ با پردازنده نسل هشتمی اینتل و طراحی مشابه مک بوک پرو معرفی شد

سامسونگ لپ تاپ های جدید ۱۳ اینچی و ۱۵ اینچی نوت بوک 7 و لپ تاپ نوت بوک 7 فورس را معرفی کرد. این لپ تاپ ها شباهت زیادی به مک بوک پرو اپل دارند.

به گزارش زومیت، پیش از رویداد WWDC  2019، سامسونگ  دو لپ تاپ  جدید با نام نوت بوک ۷ معرفی کرد که طراحی هر دو دستگاه به شدت وام گرفته از طراحی لپ تاپ های اپل است. لپ تاپ ویندوز ۱۰  در دو نسخه  ی ۱۳ و ۱۵ اینچی به بازار معرفی خواهند شد که هر دو از لبه های تراش خورده و ترک پد بزرگ و نمایشگری با حاشیه ی باریک مشابه مک بوک  پروهای اپل بهره می برند.

البته، شباهت ظاهری نوت بوک ۷ سامسونگ فقط به ظاهر این محصول خلاصه نشده و سامسونگ در پیاده سازی فونت و همچنین والپیپر نیز از سری مک بوک پرو اپل الهام گرفته است. همچنین، باید به بریدگی پایین ترک  پد نیز اشاره کرد که با الگوبرداری از مک بوک های اپل به گونه ای طراحی شده که کاربر به راحتی بتواند ل‍پتاپ را باز کند.

همان طور که گفته شد، سامسونگ لپ تاپ های جدید خود را در دو نسخه ی ۱۳ و ۱۵ اینچی به بازار عرضه خواهد کرد که از این دو نسخه، مدل ۱۳ اینچی به دلیل کیبورد و ترک پدی که دقیقا در وسط لپ تاپ قرار گرفته، شباهت بیشتری به طراحی مک بوک پرو اپل دارد. ترک پد در نسخه ی ۱۵ اینچی کمی  به سمت چپ تغییر موقعیت پیدا کرده است.

نوت بوک ۷ سامسونگ برخلاف مک بوک پرو اپل، درگاه های مختلف و مفیدی ازجمله دو درگاه USB 3.0، یک درگاه USB-C، یک درگاه HDMI و یک عدد اسلات microSD است. درصورتی که کاربر بخواهد دستگاه را به مانیتور  اکسترنال متصل کند، به دانگل نیازی ندارد؛ ولی امکان اتصال سیستم به اترنت وجود ندارد.

انتظار می رود لپ تاپ های جدید سامسونگ با طراحی مشابه مک بوک پرو از ۲۶ژوئیه (برابر با ۴مرداد) و با شروع قیمت ۹۹۹.۹۹ دلار ازطریق آمازون به فروش برسند. لپ تاپ های جدید سامسونگ از پردازنده ی نسل هشتم اینتل، ظرفیت حافظه ی رم هشت گیگابایتی و نمایشگر ۱۰۸۰ پیکسل و حسگر اثر انگشت (دکمه ی آبی رنگ روی کیبورد) بهره می برد و نسخه ی ۱۵ اینچی از کارت گرافیکی انویدیا  GeForce MX250 بهره می برد. در صورتی که کاربران به حافظه ی ذخیره سازی با سرعت بیشتر نیاز داشته باشند، دستگاه از نصب SSD اضافی پشتیبانی می کند.

سامسونگ لپ تاپ جدید دیگری به  نام نوت بوک ۷ فورس ۱۵ اینچی معرفی کرده که ازنظر طراحی ظاهری شباهت زیادی به نوت بوک ۷ و درنتیجه به مک بوک پرو دارد. البته، می توان گفت نسخه ی مشکی رنگ این دستگاه شباهت بیشتری به لپ تاپ ریزربلید دارد. قیمت این دستگاه با کارت گرافیکی انویدیا GeForce GTX 1650 برابر با ۱,۴۹۹ دلار است. این نسخه ی کارت گرافیک جایگزین آخرین نسل GTX 1050 است و ظاهرا درمقایسه با نسخه ی قبلی قدرتمندتر است. نوت بوک ۷ فورس از حافظه ی رم ۱۶ گیگابایتی به صورت پیش فرض و پورت اترنت و دو عدد اسلات برای افزایش حافظه ی ذخیره سازی بهره می برد.

نوت بوک ۷ فورس با هدف عرضه ی لپ تاپی مناسب گیمینگ و استفاده برای کارهایی مانند ویرایش ویدئویی توسعه یافته است. قیمت لپ تاپ ۱,۴۹۹ دلار در نظر گرفته شده؛ درنتیجه دستگاهی گران قیمت تر از لپ تاپ های رقیب با قیمت کمتر از هزار دلار محسوب می شود که از کارت های گرافیک GTX 1650 یا حتی با کارت گرافیک بهتر بهره می برند.

در نظر داشته باشید لپ تاپی با چنین قیمت گرانی، از باتری ۴۳ وات ساعتی استفاده می کند؛ بنابراین، برای کاربرانی که کارهای گرافیکی انجام می دهند، چنین ظرفیت باتری زیاد مناسب نیست و عمر باتری احتمالا طولانی در اختیار نخواهند داشت. مک بوک پرو ۱۵ اینچی اپل از باتری ۸۳.۶ وات ساعتی بهره می برد و تفاوت باتری دو سیستم کاملا مشهود است.

مک پرو معرفی شد؛ کامپیوتر فوق العاده قدرتمند اپل با قابلیت ارتقا و قیمت پایه ۶ هزار دلاری

اپل پس از سال ها انتظار، علاقه مندان کامپیوترهای رومیزی را با جانشینی شایسته برای مک پروی استوانه ای خود شگفت زده کرد.

به گزارش زومیت، کنفرانس توسعه دهندگان WWDC 2019 اپل، برگزار شد تا شاهد جدید ترین دستاورد های نرم افزاری و سخت افزاری این شرکت باشیم؛ اما شاید جذاب ترین محصول اپل در این کنفرانس، نسخه ی جدید مک پرو باشد؛ محصولی که سال ها کاربران در انتظار به روزرسانی آن بودند.

مک پرو همواره به عنوان توانمند ترین سخت افزار  تولید شده توسط اپل، در مرکز توجهات کاربران حرفه ای بوده است؛ کاربرانی که به توان پردازشی بالایی برای تولید محتوا و توسعه ی محصولات خود نیاز داشتند. سال گذشته اپل نسل جدیدی از آی مک ها را با نام آی مک پرو معرفی کرد که به سخت افزار  بسیار توانمندی شامل پردازنده های Xeon مجهز بودند. این موضوع منجر به کنار رفتن مک پرو از مرکز توجهات خانواده ی کامپیوترهای مک شد؛ اما غول دنیای فناوری در WWDC 2019، سر انجام نسل جدید توانمندترین عضو مک را معرفی کرد تا بار دیگر توانایی های خود در تولید محصولی قدرتمند و بی نظیر را به رخ تمامی فعالان دنیای سخت افزار بکشد.

تیم کوک در ابتدای رویداد از بازه ی گسترده و کامل خانواده ی مک صحبت کرد. به گفته ی او، کاربران این اکوسیستم با فاصله ی زیاد نسبت به رقبا، رضایت کاملی از محصولات خود دارند؛ اما مدیرعامل اپل به بخشی خالی در سبد محصولات کامپیوتری اپل اشاره کرد؛ مکانی که نسل جدید مک پرو وظیفه ی پُر کردن آن را بر عهده خواهد داشت.

مک پرو، کامپیوتری بالارده و البته گران قیمت است که کاربران حرفه ای شامل مهندسان، فیلم سازان و دانشمندان را هدف قرار می دهد. مهندسان کوپرتینو طراحی نسل جدید مک پرو را کاملا متحول کرده اند؛ دیگر خبری از بدنه ای استوانه ای نیست. بدنه ی مک پرو شباهت بسیاری با کیس های متداول کامپیوتر دارد. اپل ادعا می کند که طراحی مک  پروی جدید امکان دسترسی آسان به قطعات مختلف آن را می دهد. دسته هایی از جنس فولاد ضدزنگ برای ایجاد فُرم ماژولار در بدنه ی مک پرو دیده می شوند، ضمن اینکه تمامی قطعات داخلی نیز با بست های ۳۶۰ درجه به فریم متصل شده اند.

مک پرو از پردازنده های سری زئون اینتل  با بالغ بر ۲۸ هسته و ۶۴ کانال PCI Express بهره می برد. به لطف توان ۳۰۰ واتی در نظر گرفته شده برای پردازنده  درکنار سیستم خنک کننده ی مناسب، مک پرو می تواند همواره با تمام توان و بدون افت عملکرد کار کند. نسل جدید مک پرو ۱۲ اسلات DIMM دارد و به لطف معماری  حافظه ی ۶ کاناله ی خود، می تواند به حافظه ی رم بی نظیر ۱.۵ ترابایتی مجهز شود. کامپیوتر قدرتمند اپل ۸ اسلات PCI Express  را نیز برای فراهم سازی امکان سفارشی سازی بهتر، در اختیار کاربران حرفه ای قرار می دهد.

ماژول MPX اپل با معماری منحصر به فرد خود امکان ارتقاء فوق العاده گرافیک را می دهد. این ماژول قابلیت افزودن درگاه تاندربولت و تغذیه ی توانی بالغ بر ۵۰۰ وات را در اختیار کاربر قرار می دهد، همچنین به لطف خنک شدن با سیستم خنک کننده ی مک پرو، عملکرد کم صدایی را نوید می دهد. نسخه ی پایه ی مک پرو با گرافیک رادئون پرو 580X  عرضه می شود؛ اما دستگاه جدید اپل نخستین کامپیوتر با امکان خریداری با گرافیک رادئون پرو وگا ۲ با توان محاسباتی ۱۴ ترافلاپسی، حافظه ی ۳۲ گیگابایتی و پهنای حافظه ی یک ترابایت برثانیه به حساب می آید. نسخه ی دیگر با دو گرافیک رادئون پرو وگا ۲ توانی بالغ بر ۲۸ ترافلاپس و ۶۴ گیگابایت حافظه را به کاربر واگذار می کند و از آنجا که مک پرو دو ماژول MPX را نیز در خود جای می دهد، می توان این دستگاه را با توان حیرت انگیز ۵۶ ترافلاپسی و ۱۲۸ گیگابایت حافظه نیز خریداری کرد.

اپل همراه با مک پروی جدید، کارت شتاب دهنده ای موسوم به Afterburner را نیز معرفی کرد که به همراه مدار مجتمع برنامه ریزی پذیر و خاصی (ASIC)، توانایی دی کُد ۶.۳ میلیارد پیکسل برثانیه را ارائه می دهد. با افتربرنر، مک پرو امکان دی کُد فرمت های Native به صورت مستقیم از داخل دوربین، دی کُد بالغ بر سه جریان ویدیوی 8K  ProRes RAW و ۱۲ جریان ویدیوی 4K ProRes RAW به صورت آنی را در اختیار کاربر می گذارد.

مک OS کاتالینا / macOS Catalina معرفی شد

مک او اس کاتالینا (macOS Catalina) جدیدترین نسخه از سیستم عامل کامپیوتری اپل است که ویژگی های جذابی را به ارمغان می آورد و در جریان برگزاری WWDC 2019 رونمایی شده است.

به گزارش زومیت، از مدت ها پیش با اعلام تاریخ برگزاری کنفرانس توسعه دهندگان جهانی اپل  ۲۰۱۹ (WWDC  2019) شمار زیادی از رسانه ها به بیان انتظارات خود از این همایش بزرگ پرداختند و در تقریبا تمامی آن ها، مک OS  نقش مهمی ایفا  می کرد. سر انجام پس از انتظارات زیاد، اپل جدیدترین نسخه از سیستم عامل  مک را با  نام مک OS کاتالینا (یا به شکل صحیح تر، مک OS کتلینا) معرفی کرد.

پایان کار رسمی آیتونز، اتفاقی که طی چند وقت اخیر اخبار ضدونقیضی در مورد آن شنیده بودیم، سر انجام با معرفی مک او اس ۱۰.۱۵ کاتالینا رنگ حقیقت به خود گرفت. در مک OS جدید این بار به جای آیتونز، شاهد اپلیکیشن های جدید و مستقلی برای موسیقی، پادکست  و برنامه های تلویزیونی هستیم که به ترتیب Podcasts ،Apple Music  و Apple TV  نام گرفته اند. اپل ساعاتی پیش از آغاز WWDC امسال، با پاک کردن تمامی پست های صفحات آیتونز در شبکه های اجتماعی  مختلف، به پایان کار این اپلیکیشن اشاره کرده بود.

در اپلیکیشن مستقل Podcasts شاهد جست و جوی مبتنی بر یادگیری ماشینی هستیم که توانایی پیدا کردن جملات گفته شده در پادکست ها را دارد. افزون بر این ها، اپلیکیشن جدید TV  را داریم که شباهت بسیار زیادی به اپلیکیشن اپل تی وی در آی او اس  دارد و طبق ادعای اپل از محتوای 4K HDR  با استاندارد HDR 10 به همراه دالبی  ویژن و دالبی اتموس پشتیبانی می کند. درضمن بخش مربوط به همگام سازی لپ تاپ  با دستگاه های مبتنی بر iOS  این بار به اپلیکیشن مدیریت فایل Finder منتقل شده است.

مک OS کاتالینا نخستین نسخه از سیستم عامل دسکتاپ اپل است که دیگر از اپلیکیشن های ۳۲ بیتی پشتیبانی نمی کند. درواقع مک او اس موهاوی آخرین نسخه بود که از اپلیکیشن های ۳۲ بیتی پشتیبانی می کرد.

قابلیت مهم و جدید دیگر مک او اس که از مدت  ها پیش شایعه ی آن را شنیده بودیم، به امکان استفاده از آیپد  به عنوان نمایشگر ثانویه ی لپ تاپ بر می  گردد. بر این اساس، کاربران مک بوک خواهند توانست به لطف مک OS کاتالینا، آیپد خود را به نمایشگر ثانویه تبدیل کنند. اپل نام این قابلیت را «سایدکار» (Sidecar) گذاشته است.

مک OS کاتالینا از اپلیکیشن های ۳۲ بیتی پشتیبانی نمی کند

اپل همچنین قابلیت جدیدی را به نام Voice Control برای مک او اس و آی او اس معرفی کرده است که به کاربران امکان می دهد صرفا با دادن فرامین صوتی، تمامی سیستم عامل را کنترل کنند؛ قابلیتی که گرچه برای اظهارنظر در مورد آن باید کمی صبر کرد، اما حداقل در نگاه اول بسیار جالب جلوه می کند. با بهره گیری از این قابلیت می توانید صرفا با حرف زدن به ویرایش متون بپردازید، اپلیکیشن های مختلف را باز کنید، در سراسر رابط کاربری به ناوبری بپردازید، آیتم های مختلف را انتخاب کنید، تصاویر را به اشتراک بگذارید و کارهای بیشتری را انجام دهید.

درکنار این ها، اپل از معرفی اپلیکیشنی جدید به نام Find My خبر داده است؛ Find My اپلیکیشن های Find My iPhone  و Find my Friends را با یک دیگر ادغام می کند و قابلیت های آن ها را یک جا ارائه می دهد. این اپلیکیشن درکنار موارد یادشده، توانایی ردیابی دستگاه های آفلاین را هم دارد؛ بدین طریق که دستگاه های اپلی می توانند ازطریق بلوتوث، نوعی سیگنال خاص را مخابره کنند. این سیگنال توسط دستگاه های دیگر قابل ردگیری است؛ سیگنال دریافت شده به شکلی رمزنگاری شده و کاملا ناشناس، به کاربر اصلی باز می گردد و از این طریق قابل ردگیری است.

آیتونز در مک او اس کاتالینا رسما به پایان راه رسید

مک های دارای تراشه ی T2 با مک او اس جدید به قابلیت Activation Lock مجهز می شوند تا از این طریق امنیت  بیشتری را ارائه دهند. به بیانی بهتر، با فعال شدن این قابلیت،  اگر کسی مک بوک شما را بدزدد عملا به هیچ وجه توانایی استفاده از آن را نخواهد داشت. درکنار تمامی این  موارد، اپل از بازطراحی اپلیکیشن های Photos و Reminders در نسخه ی جدید مک خبر داده است.

طبق اعلام رسمی اپل، ویژگی Screen Time (که پیش تر در iOS) حضور داشت، قرار است به مک بیاید و این یعنی کاربران می توانند نمودارهای مربوط به فعالیت خود در اپلیکیشن های مختلف و همچنین محدودیت هایی که ازطریق Screen Time برای برخی از اپلیکیشن ها قائل شده اند را در تمامی دستگاه های اپلی خود اعمال کنند.

مهم ترین ویژگی جدید مک اواس به پشتیبانی از اپلیکیشن های آیپد بر می گردد. پروژه ی اجرای اپلیکیشن های آیپد روی مک، تا مدت ها با کدنام «مارزیپان» شناخته می شد، اما اپل از این پس به صورت رسمی آن را کاتالیست (Catalyst) نام گذاری کرده است. توسعه دهندگان می توانند ازطریق کاتالیست، اپلیکیشن های خود را که برای آیپد تولید کرده اند، به مک، پورت کنند. توسعه دهندگان خواهند توانست به منظور آوردن اپلیکیشن های آیپد به مک او اس کاتالینا از Xcode بهره بگیرند.

توییتر یکی از نخستین شرکت هایی است که می خواهد با بهره گیری از کاتالیست، اپلیکیشن رسمی iOS خود را به مک بیاورد. درضمن شرکت Atlassian نیز اعلام کرده است که قصد دارد اپلیکیشن محبوبش یعنی Jira iPad  را به مک او اس کاتالینا پورت کند. فعلا مشخص نیست که چه تعداد از توسعه دهندگان به استفاده از پروژه ی کاتالیست رغبت نشان خواهند داد، بااین حال چیزی که می دانیم این است که اپل قویا تمامی توسعه دهندگان را تشویق می کند که اپلیکیشن های مختص به آیپد خود را به مک بیاورند.

سیستم عامل مک OS کاتالینا پاییز امسال به عنوان یک به روزرسانی نرم افزاری رایگان، در دسترس قرار خواهد گرفت. درضمن بتای عمومی این سیستم عامل احتمالا در ماه ژوئیه ۲۰۱۹ (تیر – مرداد ۱۳۹۸) در دسترس کاربران قرار خواهد گرفت.

نسل دوم حافظه های Optane اینتل با بهبود عملکرد و تعداد لین PCIe بیشتر معرفی شد

نسل جدید حافظه های آپتین اینتل سرعت و عملکرد بهتری نسبت به نسل قبلی که سال گذشته معرفی شدند، دارد ولی ظرفیت آن  تغییری نکرده است.

به گزارش زومیت، در میان اخبار مربوط به نسل دهم پردازنده  های اینتل، این شرکت خبر غیرمنتظره ی به روزرسانی پلتفرم حافظه ی آپتِین (Optane) را نیز منتشر کرد. در این به روز رسانی تنها عملکرد ذخیره سازی به روزرسانی شده و ظرفیت آن افزایش نیافته است.

اینتل Optane M15 را به عنوان نسل دوم حافظه سریع Optane M10 معرفی می کند که سال گذشته به بازار عرضه شد. حافظه ی آپتین بیشتر به عنوان حالت کش (caching-style) شناخته می شود که به افزایش سرعت پاسخ دهی فایل های بیشتر استفاده شده در هارد دیسک های بزرگ و SSDها کمک می کند. این حافظه برای استفاده به عنوان درایو اصلی ساخته نشده است. اینتل با این راه حل و بدون نیاز به استفاده از SSD برای ذخیره سازی تمامی فایل ها، عملکرد کامپیوتر را تا حد بسیار خوبی ارتقا می دهد. این موضوع در حدی تأثیرگذار بوده که گمانه زنی هایی از استفاده ی سونی از راه کاری مشابه در نسل آینده ی پلی استیشن زده می شود.

حافظه ی آپتین M15 عملکرد بهتری داشته و به روزرسانی های عقب افتاده را به نسل سوم استاندارد ارتباطی PCIe با چهار مسیر ارتباطی (x4) می افزاید. آپتین M10 به طرز ناباورانه ای تنها دو مسیری ارتباطی (Lane) نسل سوم PCIe را دارا بود.

به گفته ی اینتل، نسل جدید آپتین به ترتیب سرعت های ۲۰۰۰ و ۹۰۰ مگابایت بر ثانیه در حالت های خواندن (read) و نوشتن (write) دارد که نسبت به M10 با سرعت های به ترتیب ۱۴۵۰ و ۶۴۰ مگابایت بر ثانیه در وضعیت های مشابه، عملکرد بسیار بهتری دارد. شایان ذکر است که این حافظه، در مقدار ناحیه ای که هربار پوشش می دهد وضع بسیار بهتری دارد. اینتل می گوید تعداد خواندن و نوشتن تصادفی M15 به ترتیب ۴۵۰۰۰۰ و ۲۲۰۰۰۰ می رسد که در مقایسه با ۲۵۰۰۰۰ و ۱۴۰۰۰۰ نسل قبلی به مراتب بیشتر است.

اگرچه به نظر می رسد برترین ویژگی نسل دوم حافظه های آپتین بهبود مسیرهای ارتباطی PCIe  آن ها است، اما تا همین حد ارتقاء عملکرد نیز قابل توجه است.

حافظه آپتین M15 ضمانت نامه ی ۵ ساله ای دارد و انتظار می رود ۳۶۵ ترابایت داده را در طول عمر خود بنویسد. به گفته غول دنیای پردازنده  ظرفیت این درایو ها ۱۶، ۳۲ و ۶۴ گیگابایت خواهند بود. اگرچه تاریخ دقیق و قیمت این حافظه ها اعلام نشده است، اما احتمالا در فصل سوم سال جاری به بازار عرضه خواهند شد.

اولین ترانزیستور های چهار حالته؛ زمان خداحافظی با منطق صفر و یک فرا رسیده است؟

دانشمندان ترانزیستورهای جدیدی ساخته  اند که می  توانند علاوه بر صفر و یک، دو مقدار میانه ی دیگر را نیز اختیار کنند و پرکننده ی شکاف فعلی میان کامپیوترهای امروزی و انواع کوانتومی در آینده باشند.

به گزارش زومیت، در طول دهه  های اخیر و هم زمان با ابداع روش  های تازه در کاهش ابعاد ترانزیستورها، شاهد بوده ایم که کامپیوترها و سایر دستگاه های الکترونیکی به طور پیوسته سریع تر و کوچک تر شده  اند. ترانزیستورها شاکله  ی اصلی تجهیزات پردازشی و درواقع انواعی از سوئیچ الکتریکی هستند که با قطع  و  وصل شدن خود، اطلاعات را به  شکل دیجیتال منتقل می  کنند.

تلاش بی  وقفه  ی دانشمندان برای طراحی ترانزیستورهای کوچک تر منجر به تراکم هرچه بیشتر این قطعات روی تراشه  ها شده است. اما به نظر می  رسد این مسابقه به روزهای آخر خود نزدیک شده است؛ چراکه پژوهشگران در حال نزدیک  شدن به آستانه  ی محدودیت  های فیزیکی در طراحی ترانزیستورها هستند که نمونه  ی بارز آن، موفقیت اخیر در تولید مدل  های ۱۰ و ۷ نانومتری بوده؛ این یعنی قطعاتی که پهنای آن  ها تنها به  اندازه  ی ۳۰ اتم است. دکتر کیونگجائه چو، استاد علم مواد و مهندسی از دانشگاه تگزاس در دالاس می  گوید: قدرت پردازش دستگاه های الکترونیکی از صدها میلیون یا میلیارد ترانزیستوری ناشی می شود که روی یک تراشه  ی کامپیوتر به یکدیگر متصل شده اند. اما ما به  سرعت در حال نزدیک  شدن به آستانه  ی محدودیت در ابعاد هستیم.

امروزه برای پاسخ به نیاز روز افزون بازار به پردازش  های سریع  تر، صنعت میکرو الکترونیک به دنبال فناوری های جایگزین است. تحقیقات تازه  ی چو که در ۳۰ آوریل در ژورنال علمی نیچر به  صورت آنلاین منتشر شده، نشان می  دهد که ممکن است با وسعت  دادن به فرهنگ لغات تعریف  شده برای ترانزیستور، به راهکار تازه ای دست پیدا کرد.

ترانزیستورهای فعلی تنها می توانند تنها دو مقدار تعریف شده از اطلاعات را انتقال دهند. به  عبارت دقیق تر، هریک از این ترانزیستورها در حقیقت تنها سوئیچ هایی دوحالته هستند که می  توانند خاموش یا روشن باشند؛ این مفهوم از لحاظ باینری به دو مقدار صفر و یک ترجمه می  شود.

یک راه برای افزایش ظرفیت پردازش بدون اضافه  کردن ترانزیستورها، افزایش میزان اطلاعات هر ترانزیستور ازطریق تعریف حالت های میانی بین دو حالت  روشن و خاموش این تجهیزات دودویی خواهد بود. براساس این اصل، ایجاد ترانزیستورهای منطقی به اصطلاح چندمقداره باعث خواهد شد که عملیاتی بیشتر انجام شده و درنتیجه حجمی بیشتر از اطلاعات در یک دستگاه پردازش شود. چو می  افزاید: ترانزیستورهای منطقی چندمقداره ی جدید، مفهوم تازه  ای ندارند و تلاش های زیادی برای ساخت چنین تجهیزاتی انجام گرفته است که نهایتا ما را به موفقیت رساندند.

گروه چو در دانشگاه تگزاس توانسته  اند ازطریق نظریه، طراحی و شبیه سازی، فیزیک پایه  ی مربوط  به نحوه  ی ساخت یک ترانزیستور منطقی چند مقداره را براساس اکسید روی توسعه دهند و در ادامه نیز همکاران آن  ها در کره  ی جنوبی موفق به ساخت و نهایتا ارزیابی عملکرد یک دستگاه نمونه  ی اولیه شده اند. دستگاه چو قادر به اختیارکردن دو حالت میانی بین حالت  های صفر و یک است که از لحاظ الکترونیکی نیز پایداری کافی را دارند. این بدان معنا است که تعداد مقادیر منطقی هر ترانزیستور از دو به چهار رسیده است.

چو می گوید که اهمیت پژوهش جدید از آن جهت است که علاوه  بر اینکه با پیکربندی تراشه  های کامپیوتری فعلی سازگاری دارد، می تواند شکاف فعلی را میان کامپیوترهای امروزی و ادوات نسل آینده، یعنی کامپیوترهای کوانتومی به  خوبی پر کند.

رایانه  های فعلی از دو مقدار دقیق ۰ و ۱ برای انجام محاسبات خود استفاده می کنند؛ درحالی که واحدهای منطقی پایه در یک کامپیوتر کوانتومی از سیالیت بیشتری برخوردار هستند و می  توانند مقادیری ترکیبی از صفر و یک یا هر مقدار دیگری در این بازه را شامل شوند. اگرچه هنوز راهی طولانی تا تولید تجاری چنین محصولاتی در پیش داریم، اما از لحاظ نظری پیش  بینی می  شود که رایانه  های کوانتومی بتوانند اطلاعات بیشتری را ذخیره کرده و نیز مسائل خاصی را با سرعت بیشتری نسبت  به رایانه  های عادی حل کنند. چو می  گوید: دستگاهی با منطق چندسطحی از رایانه  های مرسوم سریع  تر خواهد بود؛ چرا که می  تواند با مقادیری بیشتر نسبت  به مقادیر باینری کار کند. درصورت رسیدن به مقادیر کوانتونی، ما مقادیری پیوسته در اختیار خواهیم داشت. ترانزیستورها یک فناوری بسیار بالغ به  شمار می  آیند و ازسوی دیگر کامپیوترهای کوانتومی حتی به   مرحله  ی تجاری  سازی نزدیک هم نشده اند. در اینجا یک شکاف بزرگ وجود دارد. پس چگونه می  توان از این مرحله گذار کرد؟ ما به نوعی مسیر تکاملی نیاز داریم؛ یک پل ارتباطی بین شکل باینری و درجات بی  پایانی از آزادی. مبنای کار ما هنوز روی فناوری موجود است؛ پس نمی  توان گفت این دستاورد به  اندازه  ی محاسبات کوانتومی انقلابی محسوب می  شود ولی مسلما با آن هم  سو است.

این فناوری با پیکربندی تراشه  های کامپیوتری فعلی سازگاری دارد و می تواند مقدمه ی ورود کامپیوترهای کوانتومی در آینده باشد

فناوری توسعه  یافته توسط چو و همکارانش برمبنای پیکربندی جدیدی متشکل از دو شکل متفاوت از اکسید روی است که برای تشکیل یک کامپوزیت نانولایه با یکدیگر ترکیب شده  اند. این اتم  ها نوعی جامد بی  شکل را تشکیل می  دهند که چینش آن  ها آن  قدر سازمان  یافته نیست که بتوان آن ها را یک جامد بلوری قلمداد کرد.

پژوهشگران کشف کرده  اند که با استفاده از کریستال های اکسید روی که نقاط کوانتومی نیز نامیده می شوند، می  توانند به فیزیک مورد نیاز برای منطق چندمقداره دست یابند. اتم های تشکیل دهنده یک جامد بی شکل به اندازه  ی ذرات کریستالی از نظم و ترتیب برخوردار نیستند. چو اضافه کرد: با مهندسی این مواد، ما دریافتیم که می توانیم ساختار الکترونیکی تازه  ای برای فعال  سازی رفتار منطق چندسطحی ایجاد کنیم. اکسید روی ماده   ی شناخته شده  ای است که می  تواند هر دو حالت جامدهای کریستالی و جامدهای بی  شکل را داشته باشد؛ بنابراین برای شروع، گزینه  ی مناسبی محسوب می شود اما ممکن است درادامه دریابیم که بهترین ماده نیست. گام بعدی ما این خواهد بود که ببینیم این ویژگی چقدر در میان مواد دیگر عمومیت دارد تا درنهایت بتوانیم این فناوری را بهینه کنیم. همچنین در حین این پیشرفت، قصد داریم بررسی کنیم که چگونه می توان این فناوری را با یک دستگاه کوانتومی ارتباط داد.

پروفسور جیونگ کیم، استاد علم مواد و مهندسی از دانشگاه تگزاس در دالاس به همراه دکتر جئونگ  وون هوان، پژوهشگر پسادکترا در دانشگاه ملی چونام از کره  ی جنوبی از دیگر نویسندگان این مقاله در ژورنال علمی Nature Communications بوده  اند که پژوهشگران دیگری از دانشگاه  ها و مؤسسات پژوهشی کره  ی جنوبی نیز با آن  ها همکاری داشته  اند.

این پژوهش با حمایت بنیاد ملی تحقیقات کره انجام شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سه + 17 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *