معرفی اولین لپ تاپ 5G جهان و معرفی جدیدترین محصولات ایسر و ریزر در دهمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر صفحه ی اخبار کامپیوتر

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در دهمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر و در صفحه ی اخبار کامپیوتر، پنج خبر از دنیای سخت افزار و نرم افزار کامپیوتر یا رایانه تقدیم شما گرامیان میگردد.

اولین لپ تاپ 5G جهان معرفی شد

کوالکام و لنوو در جریان نمایشگاه کامپیوتکس ۲۰۱۹ از اولین لپ تاپ 5G جهان تحت عنوان «پروژه ی نامحدود» رونمایی کردند.

به گزارش زومیت، درجریان رویداد کامپیوتکس ۲۰۱۹ که در شهر تایپه پایتخت تایوان برگزار می شود، کوالکام اعلام کرد که قصد دارد با همکاری لنوو، تکنولوژی 5G را با «پروژه ی نامحدود» (Project Limitless) به لپ تاپ ها بیاورد.

لپ تاپ مذکور که در غرفه ی کوالکام به نمایش گذاشته  شده  است، از پلتفرم اسنپدراگون 8cx این شرکت که به مودم های 5G x55 مجهز هستند استفاده می کند. پردازنده های سری 8cx اسنپدراگون، اولین پردازنده های ۷ نانومتری جهان خواهند بود که تکنولوژی 5G را با خود به کامپیوترهای شخصی خواهند آورد. جانسون ژیا، نایب رئیس بخش کسب وکار کامپیوترهای شخصی لنوو در مصاحبه با وب سایت تک رادار درباره ی پروژه ی مشترک با کوالکام می گوید: لپ تاپ های 5G لنوو که برمبنای پلتفرم اسنپدراگون 8cx ساخته خواهند شد، عملکرد فوق العاده، عمر باتری بالا و تأخیر (latency) فوق العاده کمی خواهند داشت و از این جهت باعث انقلابی در فعالیت های کاری و گیمینگ کاربران خواهند شد.

کوالکام و لنوو عمر باتری چندین روزه در حالت استفاده ی روزمره از لپ تاپ 5G را وعده داده اند

ازآنجایی که هیچ کدام از دو شرکت هنوز جزئیات بیشتری درباره ی این محصول ارائه نداده اند، به نظر می رسد که احتمالا مشخصات و طراحی آن نهایی نشده باشد. اما آنچه تابه اینجا از ظواهر محصول به نمایش گذاشته شده مشخص است، پروژه ی لیمیتلس احتمالا متعلق به خانواده ی لپ تاپ های ۲در۱ (تبدیل شونده) یوگا خواهد بود. باتوجه به اطلاعاتی که کوالکام در اختیار وب سایت تامز هاردور قرار داده  است، طراحی لپ تاپ تا زمان عرضه ی آن ممکن است دستخوش تغییر شود.

کوالکام برای نشان دادن قابلیت های لپ تاپ لنوو، ویدیویی را ازطریق یوتیوب و بدون استفاده از وای-فای در غرفه ی خود به نمایش گذاشته  است. ازآنجایی که شهر تایپه هنوز به شبکه های نسل پنجمی مجهز نشده  است، کوالکام برای نمایش قابلیت های لپ تاپ به بازدیدکنندگان، از دستگاهی که سیگنال 5G را در طیف ۳ تا ۶ گیگاهرتزی تولید می کند، در غرفه ی خود استفاده کرده  است. درست همانند دیگر دستگاه های رده بالای مجهز به پردازنده های ARM و ویندوز 10، کوالکام وعده ی عمر باتری چندروزه در شرایط استفاده ی عادی روزمره داده  است.

پخش ویدئو از یوتیوب بدون استفاده از وای-فای تنها با استفاده از اینترنت 5G

برای استفاده از مزایای 5G در این لپ تاپ باید مدتی منتظر ماند؛ چراکه هنوز پوشش شبکه ی 5G در سطح جهان بسیار محدود است. به عنوان مثال، درحال حاضر در آمریکا، تنها دو شهر مینیاپولیس و شیکاگو به اینترنت 5G دسترسی دارند.

علاوه بر پروژه ی لیمیتلس، کوالکام یک دستگاه سفیدرنگ دیگر را نیز به عنوان نمونه ی «طراحی مرجع» از «لپ تاپ های ۲در۱ مجهز به 5G برمبنای پردازنده های 8CX» در غرفه ی خود به نمایش گذاشته  است. انتظار می رود لپ تاپ جدید لنوو (که هنوز حتی نامی هم برای آن درنظر گرفته نشده  است) سال آینده ی میلادی به صورت رسمی وارد بازار های جهانی شود.

ایسر لپ تاپ ConceptD 7 مجهز به کارت گرافیک Quadro RTX 5000 را معرفی کرد

ایسر در نمایشگاه کامپیوتکس از نسل جدید لپ تاپ های خود با برند ConceptD رونمایی کرد که با تمرکز بر کاربری حرفه ای طراحی و ساخته شده اند.

به گزارش زومیت، ایسر در جریان نمایشگاه کامپیوتکس ۲۰۱۹ از زیربرندی جدید در محصولات خود رونمایی کرد. ConceptD نام خانواده ی جدید لپ تاپ های این شرکت خواهد بود و ConceptD 7 به عنوان اولین عضو خانواده در کامپیوتکس امسال رونمایی شد. ایسر با لپ تاپ جدید مجهز به جدیدترین کارت گرافیک انویدیا Quadro RTX 5000، کاربران حرفه ای همچون طراحان گرافیک و مهندسان را هدف قرار داده است.

لپ تاپ حرفه ای جدید ایسر در ابعاد ۱۵/۶ اینچی با پنل IPS و رزولوشن UHD روانه ی بازار می شود. این نمایشگر با تاییدیه ی PANTONE خطای میانگین Delta-E کمتر از ۲ را به کاربر ارائه می دهد. پردازنده ی نسل نهم اینتل Core i7 و کارت گرافیک حرفه ای RTX 5000 از مشخصات دیگر محصول جدید ایسر هستند که قابلیت ویرایش ویدئو تا رزولوشن 8K را به کاربر می دهند.

ایسر در محصول جدید خود با وجود استفاده از جدیدترین و قدرتمندترین سخت افزار، روی وزن پایین و نازکی لپ تاپ تمرکز ویژه  ای کرده است. ضخامت لپ تاپ جدید ایسر ۱۷/۹ میلی متر و وزن آن ۲/۱ کیلوگرم اعلام شده است. درنتیجه جابه جایی این لپ تاپ حرفه ای آن چنان برای کاربران دشوار نخواهد بود.

از قابلیت های دیگر لپ تاپ ConceptD 7 ایسر می توان به اتصال تاندربولت ۳ و پورت مینی دیسپلی اشاره کرد که قابلیت اتصال حداکثر سه نمایشگر یکی با رزولوشن 5K و دو عدد با رزولوشن 8K را به کاربر می دهد. اطلاعاتی در مورد مشخصات دقیق تر و قیمت لپ تاپ ایسر منتشر نشده است. ConceptD به عنوان زیربرندی جدید از سوی ایسر شناخته خواهد شد و در آینده کامپیوترهای دسکتاپ، لپ تاپ و نمایشگرهای بیشتری با این برند معرفی می شوند.

ریزر بلید استودیو ادیشن با پردازنده‌ گرافیکی Quadro RTX و نمایشگر بهبودیافته معرفی شد

ریزر در جریان کامپیوتکس ۲۰۱۹ از دو لپ تاپ قدرتمند ریزر بلید ۱۵ و ۱۷ استودیو ادیشن با آخرین پردازنده های گرافیکی حرفه ای انودیا رونمایی کرده است.

به گزارش زومیت، ریزر را عموما با محصولات گیمینگ و نام تجاری بلید در لپ تاپ هایش می شناسیم؛ حال این شرکت در تایوان و در جریان نمایشگاه کامپیوتکس از دو لپ  تاپ ورک استیشن قدرتمند با نام های ریزر بلید ۱۵ استودیو ادیشن و ریزر بلید پرو ۱۷ اینچ استودیو ادیشن رونمایی کرده است. این لپ  تاپ های حرفه ای به همان شاسی های سی ان سی  شده ی آشنا و کلاسیک ریزر، سخت افزار جدید، نمایشگر جدید و رنگ زیبای سفید روانه ی بازار خواهند شد.

ریزر بلید ۱۵ استودیو ادیشن نمایشگری با رزولوشن UHD و لمسی با پنل اولد را به کاربران حرفه ای ارائه می دهد؛ این لپ تاپ برای پوشش نیازهای کاربران خاص خود با ۳۲ گیگابایت حافظه ی رم و یک ترابایت حافظه ی SSD از نوع NVMe روانه ی بازار می شود. مدل ۱۵ اینچی به پردازنده ی قدرتمند و ۶ هسته ای اینتل Core i7-9750H با ۱۲ ترد پردازشی مجهز شده است؛ فرکانس این پردازنده در محدوده ی ۲.۶ تا ۴.۵ گیگاهرتز متغیر خواهد بود.

اما در بحث گرافیک شاهد استفاده از تراشه های جدید و حرفه ای انویدیا موسوم به Quadro RTX 5000 هستیم که به کمک درایورهای استودیوی انویدیا نیازهای کاربران حرفه ای را برطرف خواهد کرد؛ این درایورها که پیش از این بیشتر با نام «Creator Ready» شناخته می شدند، برای کار با نرم افزارهای حرفه ای مانند Cinema 4D و محصولات ادوبی بهینه شده اند.

ریزر در جریان کامپیوتکس از نسخه ی ۱۷ اینچی این لپ تاپ قدرتمند نیز رونمایی کرده است؛ ریزر این نسخه را با نمایشگر ۱۲۰ هرتزی با رزولوشن UHD به روزرسانی کرده است. این نسخه  علاوه بر استفاده از  Quadro RTX 5000 به پردازنده ی قدرت مند تر اینتل Core i9-9880H تجهیز شده؛ این پردازنده ۸ هسته ای دارای ۱۶ ترد پردازشی بوده و فرکانس آن بین ۲.۳ تا ۴.۸ گیگاهرتز متغیر است.

هر دو لپ تاپ معرفی شده از پردازنده های گرافیکی مجزای ریزر موسوم به Core X بهره می برند که توسط رابط تاندربولت ۳ به لپ تاپ متصل می شود؛ با متصل شدن کارت گرافیک خارجی به این باکس های ۳۰۰ دلاری ریزر بلیدهای جدید طیف گسترده تری از کاربری ها را پوشش خواهند داد. متاسفانه هنوز زمان و قیمت دقیق عرضه ی این دو محصول به بازار توسط ریزر اعلام نشده است اما می توان پایان سال منتظر این محصولات حرفه ای بود.

برند انویدیا استودیو معرفی شد؛ برندینگ لپ تاپ های مخصوص تولید محتوای بصری

لپ تاپ های مجهز به برچسب انویدیا استودیو، توانایی فوق العاده ای در ساخت محتوای بصری مانند عکس، ویدئیا بازی خواهند داشت.

به گزارش زومیت، انویدیا در خلال رویداد کامپیوتکس ۲۰۱۹، از برند و محصولات جدید گرافیکی خود رونمایی کرد. این برند که انویدیا استودیو (Nvidia Studio) نام گذاری شده است، به محصولاتی اشاره دارد که از پردازنده های گرافیکی رده بالای انویدیا و بهینه شده برای امور ساخت ویدیویی و انیمیشنی با پشتیبانی از فناوری ری تریسینگ، بهره می برند. انویدیا با این برنامه، تولید کنندگان محتوای بصری را مد نظر قرار داده است.

لپ تاپ هایی که قصد ورود به این برنامه و استفاده از برندینگ انویدیا استودیو را دارند، باید از مشخصات فنی حداقلی برخوردار باشند. البته در نظر داشته باشید که هر لپ تاپی با این مشخصات فنی، به صورت خودکار به برندینگ انویدیا استودیو مجهز نخواهد شد و مهندسان انویدیا پس از بررسی عملکرد لپ تاپ، امکان قرارگیری آن در این برنامه را اعلام خواهند کرد تا خریداران از عملکرد نهایی مناسب این دسته از محصولات اطمینان خاطر داشته باشند.

انویدیا استودیو         حداقل مشخصات فنی

پردازنده

اینتل Core i7 (سری ۴۵ وات)

پردازنده گرافیکی

انویدیا جی فورس RTX 2060 یا

انویدیا کوادرو RTX 3000

حافظه ی رم            ۱۶ گیگابایت

نمایشگر   1080P یا 4K

حافظه ی ذخیره سازی            ۵۱۲ گیگابایت SSD

سایر         طراحی Max-Q

به صورت خلاصه، سازندگان برای کسب این برند، باید محصولی رده بالا مانند سری XPS 15 دل یا ریزر بلید تولید کنند. پردازنده ی لپ تاپ باید از نمونه های ۴۵ وات یا HQ اینتل Core i7 باشد و انواع مجهز به پردازنده های سری موبایل در این برنامه قرار نخواهند گرفت. اما نقطه ی عطف این دسته از لپ تاپ ها، پردازنده های گرافیکی آن ها خواهد بود که باید شامل یکی از دو دسته ی RTX Quadro یا RTX Geforce باشند. بدین ترتیب تمامی محصولات تحت این برند، از فناوری رهگیری پرتو (Ray Tracing) پشتیبانی خواهند کرد.

سازندگانی که محصولاتی با حداقل مشخصات فنی مذکور و تاییده ی انویدیا را تولید  کنند، از برچسب RTX Studio بهره خواهند برد. البته بسته به نوع پردازنده ی گرافیکی به کار رفته، نام Quadro یا Geforce روی این برچسب درج خواهد شد.

درایور های انویدیا استودیو در حال حاضر برای نرم افزار های تولید محتوای بصری و ویدیویی مانند موتورهای ساخت بازی آنریل و یونیتی، تدوین ویدئو داوینچی ریسالو و ویرایش عکس لایت روم منتشر شده است. نرم افزار های بیشتری نیز در آینده به این برنامه خواهند پیوست تا جدا از نوع و محیط کاربری، لپ تاپ های انویدیا استودیو عملکرد بسیار خوبی برای این دسته از کاربران داشته باشند. به گفته ی مدیران انویدیا، مهندسان این شرکت در تعامل با سازندگان نرم افزار های مذکور، به صورت پیوسته اقدام به انتشار درایور بهینه پس از هر به روزرسانی نرم افزاری خواهند کرد. البته این موضوع به معنای نادیده گرفتن بازی ها در توسعه ی درایور نیست و لپ تاپ های مجهز به پردازنده های گرافیکی RTX Geforce، پس از هر به روزرسانی نه تنها با جدید ترین نسخه ی نرم افزار های ساخت محتوای بصری، بلکه با بازی های روز دنیا نیز بهینه و سازگار خواهد بود.

به گفته ی مدیران انویدیا، به زودی لپ تاپ های ۱۷ اینچی با پشتیبانی از انویدیا استودیو از برند هایی مانند ایسر، ایسوس، دل، گیگابایت، اچ پی، ام اس آی و ریزر به بازار عرضه خواهند شد. انویدیا در خصوص قیمت صحبت زیادی نکرده تنها به این گفته بسنده کرده است که کاربران برای خرید این دسته از لپ تاپ ها باید حداقل مبلغ ۱۵۹۹ دلار را بپردازند.

نکته ی جالب در رابطه با کنفرانس انویدیا، تلاش این برند برای تحت تاثیر قرار دادن مک بوک پرو ۱۵ اینچی است. گران ترین لپ تاپ اپل که از پردازنده ی گرافیکی وگا ۲۰ شرکت AMD بهره می برد، محبوب ترین گزینه برای تدوین گران و تولید کنندگان محتوای بصری است. انویدیا با ارائه ی چندین بنچمارک و مقایسه عملکرد مطلوب این شرکت دربرابر مک بوک پرو ۱۵ اینچی، در نظر دارد کاربران این لپ تاپ را به خرید انواع دارای برچسب انویدیا استودیو تشویق کند.

به ادعای انویدیا، لپ تاپ های برنامه ی انویدیا استودیو نه تنها قابلیت های بیشتری مانند رهگیری پرتو را در اختیار کاربران قرار می دهند، بلکه در رندرگیری نیز عمکرد به مراتب بهتری از خود به نمایش خواهند گذاشت.

AMD تراشه X570 مجهز به قابلیت PCIe 4.0 را معرفی کرد

AMD در نمایشگاه کامپیوتکس علاوه بر معرفی پردازنده های جدید از تراشه های X570 رونمایی کرد که نوید بهره مندی از  PCIe 4.0 را به کاربران می دهد.

به گزارش زومیت، مدیرعامل AMD دکتر لیزا سو در جریان سخنرانی نمایشگاه کامپیوتکس ۲۰۱۹ جزئیاتی از تراشه های جدید X570 شرح داد که برای نسل جدید پردازنده های Ryzen 3000 یا Matisse طراحی شده اند. مادربردهای نسل سوم جدید AM4 پشتیبانی PCIe 4.0 خواهند داشت. به علاوه پورت های USB 3.1 نسل دوم و کمی مصرف انرژی و دمای عملکردی بالاتر هم در آن ها دیده می شود. درنتیجه تولیدکننده های مادربرد باید هیت سینک های با قابلیت خنک کنندگی قوی تری برای تراشه ها در نظر بگیرند.

تراشه های X570 اولین محصولات مخصوص مصرف کننده هستند که قابلیت PCIe 4.0 را به صورت پیش فرض ارائه می کنند. تولیدکننده ها قبلا پشتیبانی محدود از PCIe 4.0 را با به روزرسانی فرمور در مادربردهای X470 و B450 انجام می دادند. البته به روزرسانی های گذشته از قابلیت کنترلر پیش فرض PCIe 4.0 پردازنده ها استفاده می کردند. باتوجه به برخی پیش نیازهای اصلی این قابلیت، می توان ادعا کرد که نسل های قبلی بُردها تنها با ترکیب پردازنده های سری رایزن 3000 توانایی بهره مندی از همه ی قابلیت های PCIe 4.0 را در کل طول اسلات ها خواهند داشت.

محدودیت اصلی در بوردهای قدیمی به خاطر طول مورد نیاز مسیرهای ارتباطی در PCIe 4.0 ایجاد می شوند. به بیان دیگر، مسیرهای بلندتر از چند اینچ نمی توانند به صورت کامل PCIe 4.0 را اجرا کنند، مگر اینکه در مسیرهای ارتباطی از ریدرایورهایی برای انتقال بیشتر سیگنال ها استفاده شود.

در بُردهای X570 به جای پیاده سازی اولیه و محدود PCIe 4.0 شاهد مادربردهایی هستیم که همگی ریدرایورهایی تا دورترین اسلات ها خواهند داشت. وقتی مادربردهای جدید پردازنده های رایزن ۳۰۰۰ استفاده شوند، خطوط ارتباطی به صورت مستقیم از پردازنده به اسلات PCIe اصلی می رود. به علاوه چهار خط PCIe نیز به اولین اسلات های NVMe M.2 متصل می شوند. درنتیجه ی چنین ارتباطی، تراشه ی X570 می تواند از خطوط اختصاصی خود برای بهره مندی از ظرفیت های USB 3.1 Gen2 استفاده کند. به علاوه، خود تراشه قابلیت مدیریت ارتباطات وای فای، بلوتوث و ساتا را هم خواهد داشت.

عرضه ی تراشه ی قدرتمندتر از سوی AMD باعث افزایش مصرف انرژی هم شد. X570 مصرف انرژی ۱۱ واتی دارد، درحالی که نسل قبلی یعنی X470 مصرف ۶ واتی داشت؛ البته قبلا مقدار ۱۵ وات برای مصرف تراشه گزارش شده بود. به نظر می رسد AMD دو نسخه از تراشه ی جدید را عرضه خواهد کرد که یکی با مصرف ۱۵ واتی برای کاربردهای خاص و دیگری با مصرف ۱۱ وات برای بازار مصرف کننده عرضه خواهد شد.

نکته ی جدید دیگر در طراحی تراشه های جدید AMD،  اجرای تمامی بخش های طراحی در داخل خود شرکت است. آن ها با کسب مجوز مالکیت معنوی از ASMedia و دیگر شرکت ها به  جای برون سپاری برخی مراحل به شرکت هایی همچون ASMedia، همه ی بخش ها را به صورت داخلی طراحی کردند. برون سپاری طراحی در تراشه های قبلی یعن X470 و X370 اجرا می شد.

همان طور که گفته شد، توان طراحی گرمایی یا TDP در تراشه های جدید AMD افزایش یافت که PCIe 4.0 را می توان دلیل اصلی آن دانست. همکاران AMD برای عرضه ی محصولات جدید و هماهنگ با تراشه های معرفی شده، باید سیستم های مدیریت برق قوی تر و بزرگ تری طراحی کنند که تا زمان عرضه ی پردازنده ها آماده ی عرضه باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

بیست − نوزده =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *