محققان دانشگاه علم و صنعت هنگ کنگ به تازگی توانسته اند با ترکیب نمایشگر microLED و فرایند ژن درمانی، یک چشم بیونیک جدید تولید کنند که نوید بازیابی بینایی برای افراد نابینا یا دارای اختلالات بینایی را می دهد.
این دستگاه که چشم علم (Science Eye) نام گذاری شده است، از فناوری پیشرفته بیونیک برای تحریک شبکیه چشم و ایجاد ادراک بصری برای بیمار استفاده می کند.
چشم بیونیک Science Eye یک پیشرفت قابل توجه در زمینه بازیابی بینایی محسوب می شود. این دستگاه می تواند بینایی را برای افراد مبتلا به دژنراسیون شبکیه (کاهش یا اختلال دید مرکزی) که میلیون ها نفر در سراسر جهان با آن دست و پنجه نرم می کنند، بازیابی کند.
Science Eye شامل یک دستگاه قابل کاشت در چشم است که برای ایجاد ارتباط مستقیم با مغز و دور زدن شبکیه آسیب دیده استفاده می شود.
تأثیر چشم بیونیک Science Eye بر درک انسان از واقعیت
به گفته محققان، چشم بیونیک Science Eye پتانسیل تغییر درک ما از واقعیت را دارد. این دستگاه می تواند برای افرادی که بینایی خود را از دست داده اند ادراک بصری ایجاد کرده و به آن ها اجازه دهد که دنیای اطراف خود را ببینند.
به گزارش Cnet، این چشم بیونیک قابلیت ارائه اطلاعات اضافه و همچنین تغییر دید ما نسبت به محیط اطراف را دارد. به عنوان مثال، این دستگاه می تواند اطلاعاتی در رابطه با فاصله بین دو جسم یا رنگ یک گل در اختیار بیمار قرار دهد.
بر همین اساس می توان گفت که چشم بیونیک می تواند تأثیر قابل توجهی بر حوزه واقعیت مجازی (VR) داشته باشد. این دستگاه می تواند با ایجاد ارتباط مستقیم با مغز، تجربه ای فراگیر را برای کاربر ایجاد کند.
علاوه بر این، Science Eye می تواند به افراد دارای معلولیت کمک کند تا واقعیت مجازی را به شیوه ای معنادارتر تجربه کنند. به عنوان مثال افراد معلول می توانند با استفاده از این ابزار محیط مجازی را کاوش کرده و با اشیا به گونه ای تعامل داشته باشند که تا پیش از آن غیر ممکن بوده است.
ترکیب microLED و ژن درمانی
همانطور که گفته شد، چشم بیونیک Science Eye یک دستگاه بسیار پیچیده است که نمایشگر میکرو ال ای دی را با فرایند ژن درمانی بازیابی بینایی ترکیب می کند. نمایشگر microLED که برای تقلید از فعالیت شبکیه چشم طراحی شده است، به صورت مستقیم در چشم بیمار کاشته شده و ادراک بصری را ایجاد می کند.
در مرحله بعد ژن درمانی بازیابی بینایی آغاز می شود. این فرایند شامل تحویل ژن های مورد نیاز به شبکیه چشم برای شروع و تداوم روند رشد سلول های جدید است.
تیم توسعه دهنده این چشم بیونیک مدعی شده که سال ها زمان صرف توسعه و اصلاح فناوری های مورد نیاز این دستگاه شده است. آن ها همچنین در حال انجام تحقیقات گسترده ای برای اطمینان از ایمنی و مؤثر بودن Science Eye برای همه کاربران انجام داده اند.
این تیم همچنین در حال کار بر روی بهبود وضوح تصویر و دقت نمایشگر microLED به کار رفته در این محصول هستند تا در نهایت به ادراک بصری واقعی تری دست یابند.
منبع: شهر سخت افزار.