رصد آن سوی مرز. فدراسیون ملی نابینایان آمریکا

در ادامه ی برنامه ی زمستانه ی
وبسایت پکتوس
برای معرفی مراکز و مؤسسات ویژه ی نابینایان، با توجه به این که شماره ی پیشین را به یک مرکز آمریکایی اختصاص دادیم، همچنان در آمریکا باقی می مانیم و در این شماره، به سراغ یکی از تأثیرگذار ترین مراکز ویژه ی نابینایان در دنیا می رویم.

نام این مرکز، «national federation of the blind» یا اختصاراً «NFB» است.
نام این نهاد را پیش از این زیاد شنیده اید اما امروز می خواهیم به نکاتی در مورد این مرکز بپردازیم که احتمالاً تا به حال اطلاعی از آن نداشته اید.

فدراسیون ملی نابینایان آمریکا، قدیمی ترین مرکز ویژه ی نابینایان در این کشور است که اداره ی آن، به طور کامل در اختیار خودِ نابینایان است. از رئیس گرفته تا معاونان و مدیران و خزانه داران و بازرسان، همه ی پست های کلیدی در این فدراسیون، به دست نابینایان اداره می شود. دفتر مرکزی این فدراسیون در شهر بالتیمور ایالت مریلند آمریکا واقع شده و در حال حاضر تعداد اعضای آن به بیش از پنجاه هزار عضو می رسد. البته اینطور نیست که فقط نابینایان اعضای این مرکز را تشکیل بدهند و در میان اعضا، افراد بینای مرتبط با نابینایان هم وجود دارند.
افرادی که یا جزو والدین و اعضای خانواده ی نابینایان هستند، یا جایگاه شغلی مرتبط با نابینایان و کم بینایان دارند.
اما نگاهی به تاریخچه ی این فدراسیون نشان می دهد این مرکز در ۱۹۴۰ و با ائتلاف شانزده فرد نابینای شناخته شده در میان نابینایان آمریکایی ایجاد شد. این شانزده نفر، هدف خودشان از تشکیل این مرکز را همسو کردن خواسته های نابینایان و انجمن های مربوطه ی آنها به منظور ایجاد اتحاد میان این افراد و گروه ها و به تبع آن، دست یافتن به اهداف جمعی جامعه ی نابینایان عنوان کرده اند. در این راستا، سه هدف اصلی برای خودشان انتخاب کردند که در اولین لوگو ای که برای این فدراسیون طراحی شده هم دیده می شود.

نخستین لوگوی فدراسیون، مثلثی است که سه ضلع آن را کلمات برابری، امنیت و فرصت، تشکیل داده اند.
مؤسسان این فدراسیون خواستار ایجاد برابری میان حقوق نابینایان با سایر افراد نابینا بودند. آنها همچنین تلاش کرده اند امنیت را به زندگی نابینایان هدیه دهند و فرصت هایی برای پیشرفت و دست یافتن به جایگاه های والای اجتماعی را برای اعضایشان به ارمغان آورند.

سیاست گذاری جالب توجهی که سال ها است در این مرکز پیش گرفته شده، پرهیز از اداره ی آن در قالب یک هیئت مرکزی است. به این معنا که هیئت مدیره ی مرکزی، فقط نقش هماهنگ کننده و سیاست گذار را ایفا می کند و برای آنکه موضوعات به صورت تخصصی پی گرفته شوند، انجمن های مستقلی برای هر موضوعِ خاص، تشکیل شده است.
به طور مثال، NABS یا national association of blind students، که همان انجمن ملی دانشآموزان و دانشجویان نابینا است، به طور تخصصی امور مربوط به این افراد را سامان می دهد.
انجمن های دیگری هم در همین راستا شکل گرفته اند مثل: انجمن ملی نابینایان دارنده ی سگ راهنما یا انجمن ملی والدین افراد نابینا و …

انتشار کتاب و مجله و به طور کلی تولید محتوای مورد نیاز جامعه، از دیگر وظایفی است که NFB برای خودش در نظر گرفته است. تا کنون دو کتاب بسیار تأثیر گذار در زمینه ی نحوه ی رفتار جامعه با نابینایان در این مرکز تألیف و تولید و عرضه شده است و افزون بر این، چند نشریه هم به طور منظم منتشر می شود.
یکی از نشریات بسیار معتبری که این فدراسیون به شکل ماهانه آن را منتشر می کند، مجله ای است با نام «Braille monitor» که احتمالاً پیش از این نامش را زیاد شنیده باشید. این مجله یکی از قدیمی ترین ها در نوع خودش است و از ۱۹۵۷، بلا انقطاع منتشر شده است.
در این ماهنامه، مسائل مختلف نابینایان مورد بررسی قرار می گیرد و اخبار مورد علاقه ی این قشر در زمینه های مختلف، در اختیارشان قرار می گیرد. یکی دیگر از نشریات جالب توجهی که در این فدراسیون منتشر می شود، نشریه ای است با نام «future reflections»، مخصوص پدر مادر هایی که فرزند نابینا دارند یا معلمانی که به دانشآموزان نابینا تدریس می کنند. این مجله هم از ۱۹۸۱ منتشر می شود و کاربران می توانند آرشیو آن را از ۱۹۹۱، بر روی
وبسایت NFB
پیدا کنند.

نشریه ای هم از ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۷، به طور تخصصی از سوی انجمن ملی دانشآموزان نابینا منتشر شده و اختصاصاً به موضوعات مربوط به تحصیل و همچنین معضلات تحصیلات تکمیلی برای نابینایان پرداخته که آن هم از طریق وبسایت معرفی شده در بالا، قابل استفاده است.

اما چهارمین نشریه ای که در این فدراسیون تولید محتوا و منتشر می شود، نشریه ای است با نام صدای دیابت.
این فدراسیون معتقد است از آنجا که این احتمال وجود دارد که آنهایی که مبتلا به دیابت هستند، روزی دچار نابینایی شوند، باید اطلاعات لازم در این زمینه را پیش از ابتلا به نابینایی در اختیارشان قرار دهند. نشریه ی صدای دیابت، دقیقاً با همین رویکرد در فدراسیون ملی نابینایان آمریکا منتشر می شود.

خدماتی که در این فدراسیون ارائه می شود، به همین موارد خلاصه نمی شود و پرداختن به همه ی این خدمات در این یادداشت، ممکن است موجب اطاله ی کلام گردد. بنا بر این، اگر دوست دارید در مورد خدمات NFB بیشتر بدانید، با ما در شماره ی بعدیِ رصد، همراه باشید.

2 دیدگاه دربارهٔ «رصد آن سوی مرز. فدراسیون ملی نابینایان آمریکا»

  1. درود
    مطلب بسیار جالبی بود. ایران شدیدا به چنین فدراسیونی نیاز داره تا انجمن‌های کوچیک و بی‌اثری که مثل علف حرض در سراسر کشور سبز شدن زیر یه پرچم و یه مدیریت قوی و با‌کفایت قرار بگیرن.
    تشکر از این مطلب. شاد باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

15 − 15 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *