فیلمبرداری از صفحه نمایش کامپیوتر در عین آسان و در دسترس بودن، برای اهداف مختلفی ازجمله آموزش، استریم و تولید محتوا کاربرد زیادی دارد.
اگر در جلسه مهمی حضور دارید و نمی خواهید مطالب آن را از دست بدهید یا محتوایی در حال پخش است که بعداً امکان دانلود آن وجود ندارد یا قصد دارید بازی یا کاری را که در محیط ویندوز انجام می دهید، در جایی دیگر به اشتراک بگذارید، باید با روش های مختلف تصویربرداری از محیط ویندوز آشنا شوید.
بهترین نرم افزار فیلمبرداری از دسکتاپ
فیلمبرداری از محیط ویندوز یا همان اسکرین رکورد ویندوز هم از طریق ابزارهای پیش فرض ویندوز امکان پذیر است و هم می توانید از سایر نرم افزارهای شخص ثالثی که برای این کار توسعه یافته اند استفاده کنید.
اسکرین رکوردر ویندوز
در ویندوز با ابزارهایی مانند Snipping Tools یا Xbox Game Bar می توانید از محیط کاری خود در ویندوز یا بازی که در حال اجرای آن هستید، به راحتی فیلمبرداری کنید.
فیلمبرداری از صفحه ویندوز با Snipping Tools
نرم افزار پیش فرض Snipping Tools که پیش از این برای گرفتن اسکرین شات در محیط ویندوز استفاده می شد، از مدتی پیش که آپدیتی تحت عنوان ضبط ویدیو نیز دریافت کرده و استفاده از آن به همان آسانی گرفتن اسکرین شات است.
برای این کار ابتدا با جست وجو، نرم افزار یادشده را در ویندوز ۱۰ یا ۱۱ باز می کنیم. سپس با انتخاب بخش ویدیو و در نهایت کلیک روی گزینه New، برای شروع ضبط آماده می شویم.
در مرحله بعد، باید بخش هایی از ویندوز را که می خواهیم فعالیت های آن جا ضبط شود انتخاب کنیم و در نهایت روی Start کلیک می کنیم تا عملیات ضبط شروع شود. در نهایت فایل ضبط شده در پوشه ی Documents قرار خواهد گرفت.
فیلمبرداری از دسکتاپ با Xbox Game Bar
ایکس باکس گیم بار ابزار پیش فرض دیگری در ویندوز ۱۰ و ۱۱ است که برای ضبط گیم پلی طراحی شده اما می توانید برای ضبط سایر کارها نیز از آن استفاده کنید. برای این کار با جست وجو نرم افزار را پیدا و آن را باز می کنیم. همچنین می توانید با استفاده از کلیدهای ترکیبی Win + G نیز همین عمل را انجام دهید.
بعد از اجرای Xbox Game Bar در بالا و وسط صفحه با چنین پنجره ای مواجه می شوید. روی گزینه ی مشخص شده کلیک کنید و سپس در پنجره ی بازشده روی علامت دایره ای شکل برای شروع عملیات ضبط کلیک کنید.
فیلمبرداری از صفحه ویندوز با استفاده از Camtasia
یکی از برنامه های پرکاربردی که توسط اکثر مدرسان آموزشی و سایر افراد مورد استفاده قرار می گیرد، نرم افزار Camtasia Studio است که با آن می توانید هر اتفاقی را که در هر کجای صفحه نمایش رخ می دهد، به آسانی ضبط کنید.
با استفاده از نرم افزار یادشده می توانید نقاط مختلف نمایشگر را برای ضبط انتخاب کنید، افکت های صوتی را ویرایش یا اضافه کنید، به ویدیوهای خود لینک های با قابلیت کلیک اضافه کنید و خلاصه هر چیزی مانند متن، ظاهر، سایز و رنگ ویدیوهای ضبط شده ی خود را مطابق سلیقه خود درآورید.
کار با Camtasia Studio آسان است و با چند بار استفاده، به راحتی می توانید تمام بخش های آن را یاد گرفته و در ویدیوهای خود به کار ببرید. برای نصب برنامه هم می توانید آن را از سایت های معتبر داخلی دانلود کنید.
علاوه بر روش ها و نرم افزارهای یادشده شما می توانید از ابزارهای حرفه ای و رایگانی مانند OBS یا برنامه های ساده ای مثل ZD Soft Screen Recorder نیز برای فیلم برداری از محیط ویندوز بهره ببرید. همچنین ابزار پیش فرض Steps Recorder که در ویندوزهای ۱۰ و ۱۱ وجود دارد نیز می تواند کار فیلم برداری از دسکتاپ را به خوبی انجام دهد اما به دلیل قدیمی بودن از آموزش آن صرف نظر کردیم.
منبع: زومیت