مهاجرت برای هیچ کسی محدودیت ندارد؛ گرچه می تواند توام با سختی باشد!
معلولان نیز از این موضوع مستثنی نیستند. بسیاری از کسانی که ممکن است دارای مشکلات جسمی باشند در جامعه به عنوان معلول شناخته می شوند، اما نکته مهم این است که مهاجرت هیچ محدودیتی برای معلولان ندارد و این افراد نیز می توانند برای مهاجرت برنامه ریزی کنند.
در میان کشورهای مختلفی که می توان به عنوان گزینه مهاجرت برای معلولان در نظر گرفت، انتخاب بهترین کشور برای مهاجرت معلولین شاید کمی با حساسیت بیشتری همراه باشد. در این مقاله سعی داریم شما را با بهترین کشور برای مهاجرت معلولین و نیز شرایط آن آشنا کنیم.
شرایط مهاجرت برای معلولین
از آنجا که معلولیت جسمی می تواند باعث محدودیت حرکتی برای افراد شود، از همین رو برای مهاجرت افراد باید کشورهایی را انتخاب کنند، که به حقوق معلولان توجه زیادی دارند. قاعدتا این کشورها به دلیل توجه ویژه به معلولان، در پذیرش این افراد نیز نگاه بازی دارند. از مهم ترین شرایطی که بسیاری از کشورهای پیشرفته برای پذیرش مهاجران معلول در نظر گرفته اند، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
داشتن استعداد یا مهارت خاص
داشتن مهارت زبان کشور مقصد
داشتن تمکن مالی
سن بالای 18 سال
نداشتن خطر برای جامعه
عدم تحمیل هزینه های درمانی زیاد به دولت به دلیل معلولیت های شدید
مدارک مورد نیاز برای مهاجرت معلولین
در صورتی که افراد دارای معلولیت جسمی بخواهند برای دریافت ویزا اقدام کنند ارائه مدارک زیر الزامی است:
ارائه مدارک معتبر اثبات معلولیت و ارزیابی شرایط فرد
مدرک زبان کشور مقصد
اثبات تمکن مالی برای تامین هزینه های زندگی در کشور مقصد
گواهی عدم سوء پیشینه
پاسپورت معتبر
مدارک پزشکی مشخص کننده نوع و میزان معلولیت فرد
روش های مهاجرت معلولین
معلولان می توانند از روش های مختلف، مانند افراد عادی برای مهاجرت به کشورهای مختلف استفاده کنند. این روش ها شامل موارد زیر می باشد:
مهاجرت کاری: از آنجا که امکان کار کردن برای معلولان در برخی از کشورها وجود دارد، در صورتی که فرد دارای پیشنهاد شغلی از یک کارفرمای تبعه کشور مقصد باشد می تواند برای مهاجرت از طریق دریافت ویزای کاری اقدام کند. البته در نظر داشته باشید که معلولیت فرد نباید برای موقعیت شغلی وی محدودیتی ایجاد کند.
مهاجرت تحصیلی: روش دیگری که غالبا معلولان می توانند از آن برای مهاجرت استفاده کنند، مهاجرت از طریق دریافت ویزای تحصیلی است. بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکایی شرایط مساعدی را برای مهاجرت معلولان با استعداد در نظر گرفته اند. مشروط بر اینکه فرد موفق به دریافت پذیرش از دانشگاه های کشور مقصد شود.
مهاجرت از طریق سرمایه گذاری: یکی دیگر از روش هایی که معلولان می توانند برای مهاجرت انتخاب کنند، از طریق سرمایه گذاری است. این روش، یکی از روش های پر هزینه به شما می آید. خرید ملک، ثبت شرکت و… از جمله روش های سرمایه گذاری به شمار می آید.
بهترین کشور برای مهاجرت معلولین
در میان کشورهایی که معلولین می توانند برای مهاجرت به آن فکر کنند، آلمان و کانادا مساعدترین شرایط و حمایت های اجتماعی و مالی را در نظر گرفته اند. از همین رو در صورتی که فرد معلول شرایط لازم برای مهاجرت را داشته باشد، یکی از این دو کشور را می توانند به عنوان گزینه های اصلی در نظر بگیرند.
در ادامه به بررسی شرایط مهاجرت معلولین به کشورهای آلمان و کانادا می پردازیم.
مهاجرت معلولین به آلمان
یکی از کشورهای بسیار ایده آل برای مهاجرت معلولان، کشور آلمان است. در این کشور از معلولین حمایت های مالی و اجتماعی زیادی می شود. این کشور از معدود کشورهایی است که به مقوله معلولان به عنوان شهروند توجه ویژه دارد.
دولت آلمان برای اینکه بتواند خدمات بهتری به معلولان ارائه کند، صدور کارت معلولیت را در دستور کار خود قرار داده است. معلولین برای اینکه بتوانند این کارت را دریافت کنند باید شرایط زیر را دارا باشند:
ناتوانی شدید با درجه 50 به بالا
تکمیل فرم های مربوطه
ارائه گواهی های پزشکی برای اثبات نوع و میزان معلولیت
در آلمان انجمن های مختلفی تاسیس شده که به صورت خاص و ویژه از معلولین حمایت می کنند. این مراکز شامل موارد زیر می باشد:
انجمن فدرال نابینایان و کم بینایان
انجمن فدرال برای افراد دارای معلولیت های جسمی و چندگانه
انجمن فدرال برای معلولان
انجمن ناشنوایان آلمان
انجمن فدرال کمک مادام العمر برای افراد دارای معلولیت ذهنی
روش های مهاجرت معلولان به آلمان
روش های مهاجرت معلولان به آلمان نیز مانند افراد معمولی است. این روش ها شامل موارد زیر می باشد:
مهاجرت تحصیلی معلولین به آلمان
این افراد می توانند از طریق ویزای تحصیلی یا سرمایه گذاری به این کشور مهاجرت کنند. بهترین روش برای مهاجرت معلولین به آلمان، مهاجرت از طریق تحصیل است. چرا که این کشور امکانات رفاهی مناسبی برای دانش آموزان و دانشجویان معلول در نظر گرفته است. علاوه بر این افراد می توانند پس از فارغ التحصیلی به تناسب توانایی خود برای پیدا کردن شغل مناسب اقدام کنند. خدمات پزشکی و بورسیه های تحصیلی از جمله مزیت هایی است که این کشور برای دانشجویان و دانش آموزان معلول در نظر گرفته است. بورسیه تحصیلی مختص معلولین مهم ترین بورسیه ای است که توسط مرکز تبادلات آکادمیک بین المللی آلمان به این افراد اعطا می شود که با مبلغ 10 هزار یورو در سال تمامی هزینه های تحصیلی فرد را تامین می کند.
مهاجرت کاری معلولین به آلمان
افراد دارای معلولیت با در نظر گرفتن دسترسی راحت به محل کار و صندلی های ویژه می توانند در شرکت های مختلف این کشور استخدام شوند. در صورتی که فرد معلول موفق به کار در آلمان شود می تواند از مزیت هایی مانند مرخصی اضافی و حفاظت خاص در برابر اخراج استفاده کنند. نکته مهم این است که قانون کار آلمان به گونه ای تعریف شده که شرکت های دارای 20 کارمند باید 5 درصد سهمیه خود را به معلولان اختصاص دهند، در صورتی که کارفرمایان از این اقدام سرباز بزنند مشمول پرداخت غرامت مالی می شوند.
مهاجرت معلولین به آلمان از طریق سرمایه گذاری
سومین روش برای مهاجرت معلولان نیز از طریق سرمایه گذاری با حداقل سرمایه 360 هزار یورویی است. این روش می توانند شامل خود اشتغالی، ثبت شرکت و دریافت ویزای طلایی آلمان باشد. در صورتی که فرد بتواند ویزای طلایی آلمان را دریافت کند، با سرمایه گذاری 3 ساله می تواند اقامت دائم این کشور را دریافت کند.
از مهم ترین ویژگی های کشور آلمان در توجه به معلولان می توان به موارد زیر اشاره کرد:
ارائه مراقبت های پزشکی خاص به صورت دوره ای
کمک به کسب شغل و استخدام معلولان
برخورداری از کمک های مداوم مددکار خانگی
مناسب سازی حمل و نقل عمومی برای معلولان و رایگان کردن آن
صدور کارت معلولیت برای افراد با درجه معلولیت 50 درصد به بالا ویژه مهاجران
کانادا : آسان ترین کشور برای مهاجرت معلولین
یکی دیگر از کشورهایی که معلولان می توانند برای مهاجرت به آن اقدام کنند، کانادا است. این کشور علاوه بر پذیرش افراد معمولی، برای پذیرش معلولان نیز شرایط مناسبی فراهم کرده است.
البته باید بدانید که معلولان با درجه معلولیت بسیار بالا برای مهاجرت به این کشور مسیر راحتی نخواهند داشت؛ اما برای افراد معلول با درجه کم، این کشور بسیار سخاوتمندانه اقدام به پذیرش می کند.
از مهم ترین مزایای مهاجرت به کانادا برای معلولان می توان به موارد زیر اشاره کرد:
دریافت ویزای معلولیت
برخورداری از برنامه پس انداز معلولین و دریافت کمک هزینه
برخورداری از مزایای تحصیلی معلولین
دریافت کمک هزینه تحصیلی ویژه دانش آموزان
پرداخت کمک هزینه بدون مالیات به خانواده دارای معلول زیر 18 سال
به طور کلی می توان حمایت های دولت کانادا از معلولان را در دسته بندی زیر تعریف کرد:
کمک هزینه درمان
کمک هزینه کودکان زیر 18 سال 290 دلار در ماه
طرح برگشت مالیات از درآمد
کمک هزینه انرژی
کمک هزینه دارو
کمک های اجتماعی
برخورداری از طرح بازنشستگی به علت از کار افتادگی
پشتیبانی از معلولین
اگر به عنوان یک معلول قصد مهاجرت به کانادا را دارید باید بدانید که همه مراحل در فرایند مهاجرت مانند افراد معمولی است. اما در پرداخت هزینه ها کمی شرایط متفاوت است. این هزینه مهاجرت به کانادا غالبا مربوط به فرایند دریافت ویزا و نیز آزمایشات و گواهی های پزشکی می باشد که در زمان مهاجرت، وکیل موسسه مهاجرتی می تواند به صورت دقیق آن را به شما بیان کند.
منبع: تازه ترین ها