سامانه ی جامع تحت وب توان بخشی، مشاوره و مددکاری سازمان آموزش و پرورش استثنایی افتتاح شد

سامانه جامع تحت وب توان بخشی، مشاوره و مددکاری سازمان آموزش و پرورش استثنایی با حضور رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی و حضور ویدئو کنفرانسی رؤسای ادارات و همکاران توان بخشی سراسر کشور افتتاح شد.

سید جواد حسینی در این نشست که با افتتاح دپارتمان های کاردرمانی و گفتاردرمانی نیز همراه بود با بیان اینکه سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور همه مأموریت های وزارت آموزش و پرورش را در خود دارد و این سازمان مینیاتوری از همه فعالیت ها و خدمات وزارت آموزش و پرورش است اظهار کرد: علاوه بر این، آموزش و پرورش استثنایی در چهار طرح سنجش سلامت نوآموزان، مراکز آموزشی و توان بخشی مشکلات ویژه یادگیری، طرح آموزش دانش آموزان تلفیقی فراگیر و طرح هدایت نیز خدمات ویژه به آموزش و پرورش عادی ارائه می نماید.

حسینی تصریح کرد: آموزش و پرورش استثنایی علاوه بر چهار مأموریت ذکر شده یک فعالیت ویژه مهم دیگر را بر عهده دارد که آن ارائه خدمات حمایتی و توان بخشی به دانش آموزان با نیازهای ویژه است.

حسینی با بیان اینکه ارائه خدمات توان بخشی از طریق 719 نیروی توان بخش انجام می شود گفت: در حوزه توان بخشی بیش از  2 هزار نیرو کمبود وجود دارد که بخشی از این کمبودها از طریق ارائه خدمات توان بخشی برون مدرسه ای جبران می شود.

وی افزود: سال گذشته 7 میلیارد تومان اعتبار برای خدمات توان بخشی برون مدرسه ای در نظر گرفته شده بود که در سال جاری این مبلغ به  10 میلیارد تومان رسیده است.

حسینی بخشی دیگر از خدمات توان بخشی را ارائه خدمات توان بخشی در قالب خدمات حمایتی دانست و گفت: به دانش آموزان با نیازهای ویژه در 18 آیتم کمک هزینه خدمات حمایتی پرداخت می شود که اعتبار آن از 6.5 میلیارد تومان در سال گذشته به 10 میلیارد تومان در سال جاری رسیده است.

وی افزود: بخش زیادی از تجهیزات نهضت توان بخشی نیز در حوزه تجهیزات توان بخشی است که سال گذشته بیش از 145 میلیارد تومان با مشارکت خیرین در این حوزه اعتبار جذب شده است.

معاون وزیر با اشاره به ارائه خدمات توان بخشی در قالب 58 مرکز مشاوره و راهنمایی خانواده دانش آموزان استثنایی گفت: علاوه بر این مراکز مشاوره تاکنون 10 مرکز جامع خدمات تشخیصی، مشاوره ای و آموزشی نیز در کشور راه اندازی شده است که تعداد این مراکز تا پایان سال به 32 مرکز خواهد رسید.

وی با بیان اینکه شبکه شاد در دوران کرونا جایگزین آموزش های مجازی شد گفت: سال گذشته بیش از 2 هزار محتوای آموزشی در حوزه توان بخشی تولید شد که پس از ارزیابی 800 محتوای آموزشی بر روی شاد قرار گرفت.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی یکی از استراتژی های سازمان آموزش و پرورش استثنایی را نظام تصمیم گیری دانش بنیاد دانست و گفت: دپارتمان کاردرمانی و گفتاردرمانی با هدف استفاده از تجربیات متخصصان و تولید لقمه های دانش در حوزه گفتاردرمانی و کاردرمانی راه اندازی شده است.

حسینی با تاکید بر اینکه سامانه جامع توان بخشی، مشاوره و مددکاری با هدف تردد امواج به جای تردد افراد راه اندازی شده است، گفت: سامانه توان بخشی در راستای بهینه سازی، کاهش هزینه ها، افزایش بهره وری، یکپارچه سازی خدمات و فرایندها، اطلاع دقیق از بعد فضا، تجهیزات و نیروی انسانی، اطلاع دقیق از دریافت کنندگان خدمات توان بخشی و توزیع بهینه و عادلانه منابع مالی ایجاد شده است

وی افزود: حرکت از سمت خدمات الکترونیکی به سمت خدمات هوشمند از ویژگی های سامانه جامع توان بخشی سازمان آموزش و پرورش استثنایی است.

منبع: ایران سپید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

11 − 9 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *