یادداشت طنز: پرونده‌ات رو سفت بچسب بهزیستی رو مشکل‌دار فرض نکن

نویسنده: یخ نکنی نمکدون

در ماهی که گذشت هفته بهزیستی را پشت سر گذاشتیم. اصلاً بهزیستی در کشور ما از اهمیت ویژه ای برخوردار است. اینقدر این اهمیت زیاد است که بعد از دهه فجر که ده روز است این مناسبت در کشور هفت روز است و با هفته دولت برابری می کند. اصلاً بزرگی در یک جمله به یاد ماندنی گفته است که بهزیستی باید بهزیستی باشد. بهزیستی اگر بهزیستی نباشد دیگر بهزیستی نیست.

یکی از خصوصیات مشخص هفته بهزیستی، گل و بلبل شدن تمام خدمات این سازمان به جامعه هدف خود است. اصلاً انگار هیچ مشکلی دیگر در زندگی مددجویان نمانده که بهزیستی به آن نپرداخته باشد و آن را حل نکرده باشد. تازه کلی هم وعده های خوشمزه و دهان آب انداز هم می دهند که قرار است در آینده اتفاق بیفتد. در کل در هفته بهزیستی خیلی خوش می گذرد و ما به شخصه آن را به عنوان بهانه ای برای دور شدن از مشکلات و زدن انواع و اقسام توهم بدون تهیه ماده خاصی و صرف هزینه های زیاد دوست می داریم.

ما اخیراً، در کشفی تاریخی به این نکته پی بردیم که اگر مددجویان خدمات مناسبی از بهزیستی دریافت نمی کنند، مقصر خودشانند. چرا که ابتدایی ترین چیزی که یک مددجو باید در سازمان بهزیستی داشته باشد، یک پرونده است. اما این مددجویان حواس پرت، نمی دانند که باید بعد از این که در بهزیستی تشکیل پرونده دادند، حواسشان شش دانگ به پرونده خودشان باشد. اصلاً باید پرونده خود را بیمه بدنه کنند که آسیب نبیند و یا گم نشود. خب تقصیر بهزیستی چیست که تعداد پرونده ها زیاد است و مدام گم می شوند یا اطلاعاتشان با هم قاطی می شود؟ اصلاً ما پیشنهاد می کنیم بهزیستی در شعبه هایش از این کمدها که در استخرها هستند بگذارد و پرونده هر مددجو را در یکی از این کمدها گذاشته و کلید آن را به خود مددجو بدهد. اینطوری دیگر مشکل گم شدن یا آسیب دیدن پرونده هم وجود ندارد. آخر بعضی مشکلاتی که پیش می آید مشکلات خانوادگی پیش می آورد. برای نمونه چیزی در حدود دو سه سال، ما در سازمان به عنوان یک خانم پرونده داشتیم. وقتی آمارش را در آوردیم، فهمیدیم که ما در واقع شده ایم دختر پسر عموی پدرمان و ایشان نیز شده بود ما و این فقط به خاطر شباهت نام خانوادگیمان بود و اینجا بود که فهمیدیم بهزیستی فقط نام خانوادگی برایش ملاک است و اسم خود افراد برایش ارزشی ندارد. یعنی به ما برای کارهای او زنگ می زدند و به او نیز برای کار های ما. هرچه هم می گفتیم که ما مرد هستیم و تمام اسناد و مدارکش هم برای ارائه موجود است، در گوششان نمی رفت. یعنی می رفتها! ولی تا مددکار فعلی متوجه می شد، جایش را به مددکار دیگری می داد و در کل شرایط خیلی سخت بود. حتی یکی از مددکاران ما برایمان یک خواستگار خوب هم پیدا کرد ولی ما گفتیم که فعلاً قصد ادامه تحصیل داریم و قبولش نکردیم. حتی مددکارمان فکر کرد به خاطر مشکل مالی قبول نمی کنیم و قول داد برایمان کمک هزینه تهیه جهیزیه جور کند. دیگر این اواخر دچار بحران روحی شده بودیم و حتی خودمان هم داشتیم به خودمان شک می کردیم که نهایتاً به طرز معجزه آسایی که ما هیچ اطلاعی از جزئیاتش نداریم این مشکل حل شد. ولی خداییش ما اصلاً تا قبل از این اتفاق نمی دانستیم که دختر پسر عموی پدرمان نیز مشکل بینایی دارد که از سازمان بهزیستی بابت این روشنگری نهایت سپاس را داریم.

یکی از راهکارهای بهزیستی برای حل کردن این مشکل، الکترونیکی کردن پرونده ها بود. یعنی پرونده های فیزیکی در خود سازمان بایگانی می شوند و نسخه الکترونیکی آن به مراکز مثبت زندگی سپرده می شود تا مددکاران این مراکز به مددجویان خدمات مورد نیازشان را ارائه دهند. یکی از کارهایی که مددکاران باید در این مراکز انجام دهند این است که بروند خانه مددجویان و از وضعیت زندگیشان بازدید کنند و از درب خانه عکس گرفته و در پرونده شان بگذارند تا نقطه دقیق منزل مددجو روی نقشه در پرونده او مشخص شود. منتها این کرونای ملعون نمی گذارد که مددکاران محترم به کارشان برسند. اگر یک وقت بروند خانه طرف و کرونا بگیرند، چه کسی پاسخگوی این همه مددجو خواهد بود؟ اصلاً اگر مددکارها نباشند، ما مددجوها بدبخت می شویم. از این رو، باز هم مددکاران زحمتکش، خودشان دست به کار شدند و راهکار جدیدی پیدا کردند. از این رو، مددکاران با مددجوهای مرکز خود تماس می گیرند و از مددجو می خواهند که خودش مدارکش را تکمیل کرده و از خانه اش هم عکس بگیرد و در واتس اپ برای او بفرستد تا پرونده اش را تکمیل کند. به اینجا که رسیدیم ما باز هم ایده کمدهای موجود در استخرها به ذهنمان رسید و آن را به این روش جدید ترجیح دادیم. راستش کنار خانه ما یک سنگکی هست. ماهم چشم و چار درست و حسابی نداریم، عکس که از خانه خود گرفتیم، نگو به جای خانه آن سنگکی در عکس افتاده. از این رو مددکارمان دلش برایمان کباب شد و فکر کرد ما از بی جا و مکانی شبها در نانوایی می خوابیم و نزدیک بود که یک مسکن دو معلوله برای ما و همسرمان جور کند که وجدان بیدار ما به دادشان رسید و مشکل را حل کردیم.

در کل ما به این نتیجه می رسیم که بهزیستی بیچاره سرش خیلی شلوغ است و بودجه هم که ندارد و در نتیجه در جاهای شلوغ خیلی مشکلات هم پیش می آید. ما مددجویان باید انسان های صبوری باشیم و در مقابل مشکلات بر اعصاب و روان خود مسلط باشیم و به راهکار های بهزیستی اعتماد کنیم. اگر برای پسرها خواستگار پیدا شد، نسنجیده رد نکنند. اگر به دختران کمک هزینه ازدواج تعلق گرفت نوش جانشان. اگر یک وقت آمدند شما را که نابینا هستید برای ترک اعتیاد به مراکز خود ببرند، مقاومت نکنید و بروید. اگر به عنوان معلول حرکتی بهتان سمعک دادند، خب ببریدش در بازار بفروشید و برای خودتان ویلچیر بخرید و سخت نگیرید. اگر هم پروندتان گم شده بود، قسمت نبوده که در سازمان پرونده داشته باشید. به تقدیر الهی تن دهید و گله نکنید.

در پایان نیز به تمام مسئولین بهزیستی هفته بهزیستی را تبریک می گوییم و بابت این همه زحمت که بدون هیچ اشتباهی برای ما می کشند از ایشان تشکر می کنیم. اگر هم مشکلی پیش می آید قطعاً مشکل از ماست که آنجا پرونده داریم و تقصیر ماست که معلولیم و این هیچ چیز از ارزش های این عزیزان کم نخواهد کرد. از این رو ما بابت معلولیتمان و نیازمان به این سازمان که باعث این همه مشکل برای سازمان بهزیستی می شود، بسیار بسیار پوزش می خواهیم و قول می دهیم که دیگر تکرار نشود و آخرین بارمان باشد که معلول می شویم. اگر هم دوباره معلول شدیم و کارمان به سازمان افتاد، خودمان از پرونده خودمان محافظت کنیم و توقعی از سازمان نداشته باشیم. اصلاً ما که خودمان باید از خانه خودمان عکس بگیریم، خودمان هم مدارکمان را تکمیل می کنیم و در گوشی خودمان برای خودمان تشکیل پرونده می دهیم و خودمان به خودمان خدمات ارائه می کنیم. مثلاً از کارت دیگرمان در ماه مستمری را به کارت بانک رفاهمان واریز می کنیم. پس مددکاران و مدیران عزیز سازمان بهزیستی دیگر نگران نباشند. ما دیگر یاد گرفتیم که چگونه بار مسئولیت این عزیزان را کم کنیم. فقط اگر پولی چیزی سازمان لازم داشت، مدیونید اگر به ما اطلاع ندهید. باور کنید ناراحت می شویم اگر به دولت رو بزنید و به ما نگویید. اصلاً بیایید شما برای بهزیستی پیش ما پرونده تشکیل دهید. قول می دهیم گمش نکنیم و خدمات خوبی هم ارائه کنیم.

امضا: یخ نکنی نمکدون.

دانلود نسخه ی صوتی.

منبع: ماهنامه ی مانا.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

شش + ده =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *