نگاه تخصصی به کنوانسیون حقوق معلولان با برگزاری وبینار فراسوی معلولیت

سلسله نشست های فراسوی معلولیت در آینه حقوق و جامعه از طریق معاونت پژوهشی دانشگاه شهید بهشتی با همکاری دانشکده حقوق با هدف آشنایی با کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت برگزار می شود.

ناصر سرگران وکیل پایه یک دادگستری و مسئول هماهنگ کننده این سلسله نشست ها در خصوص این برنامه گفت: «این نشست ها با هدف آشنایی با کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت طراحی شده و از طریق معاونت پژوهشی دانشگاه شهید بهشتی و دانشکده حقوق این دانشگاه برگزار می شود. در تلاشیم در کنار موضوعات  که پیرامون کنوانسیون مطرح می شود در این سلسله نشست ها نگاهی میان رشته ای به مسائل و موضوعات را داشته باشیم و از نگاه فلسفی، جامعه شناسی، مسائل روانشناختی و همچنین قوانین و مقررات داخلی ایران هم بپردازیم.»

وی ادامه داد: «طبق برنامه ریزی صورت گرفته مقرر شده است از هشتم اردیبهشت ماه 1400 این نشست ها کلید خورد و جلسه اول آن نیز در همین تاریخ برگزار شد. جلسات به صورت دو هفته یکبار در روزهای چهارشنبه از طریق فضای مجازی برگزار می شود اما این امکان وجود دارد که به خاطر متقارن شدن برخی از روزها با ایام تعطیلات رسمی و امتحانات دانشجویان تاریخ و روز برگزاری تغییر یابد، حد الامکان سعی ما بر آن است که در روز و تاریخ مشخصی این نشست ها صورت گیرد.»

وی گفت :«دومین گردهمایی مجازی دوستان در تاریخ چهارشنبه 29 اردیبهشت بود. نشست های سوم نیز از اوایل مردادماه  1400تشکیل می شود. این سلسله نشست ها تا پایان سال ادامه خواهد داشت و بر اساس ترتیب مواد کنوانسیون افراد دارای معلولیت پیش می رود.»

سرگران با دعوت از  سخنرانان، پژوهشگران و علاقه مندان در این حوزه عنوان کرد: « در تلاشیم با شناسایی افراد متخصص و دعوت از آنها با نگاهی علمی مسائل را مطرح کرده و آموزش دهیم. از همین فرصت استفاده می کنم و از پژوهشگرانی که در ارتباط با مسائل و موضوعات مختلف افراد دارای معلولیت فعالیت کردند، مباحث موضوعاتی همچون ” آموزش، حمایت از معلولان در بلایای طبیعی، حقوق قضایی، موضوعات مربوط به استقلال افراد دارای معلولیت حریم خصوصی، خانواده، سلامت، توانبخشی، اشتغال، معیشت، حقوق سیاسی و فرهنگی، دسترس پذیری و مناسب سازی و … که در کنوانسیون آمده همراه با ضمانت اجرایی آن آمده است، دعوت می کنم تا در این وبینارها شرکت کنند تا بتوانیم اطلاعات، تجربیات و دانسته ها یمان را با هم به اشتراک گذاشته و به دوستاران این حوزه آموزش دهیم.»

سرگران در پایان بیان کرد: «افراد میتوانند با ایمیل n99sargeran@gmali.com با بنده ارتباط برقرار کرده تا از افرادی که در این حوزه ها فعالیت داشتند در این نشستها استفاده کنیم. ناگفته نماند این نشست ها به صورت مجازی و از طریق سامانه وبینار دانشگاه شهید بهشتی برگزار میشود. علاقه مندان  میتوانند با ورود به آدرس زیر در ساعت جلسه و کلیک بر روی لینک ورود مستقیم وارد نشست شوند.

https://old.sbu.ac.ir/webinar/Pages/default.aspx

لینک ورود به سایت دانشگاه شهید بهشتی و وبینارهای علمی:

https://www.sbu.ac.ir/webinar

نشست دوم با محوریت تعهدات دولت‌ها در برابر افراد دارای معلولیت و تسهیل برابری بود. دبیر این نشست را  دکتر هیوا حاجی ملا پژوهشگر و مدرّس حقوق بین‌الملل بر عهده داشت و سخنرانان آن ناصر سرگران وکیل دادگستری، مدرّس حقوق بین‌الملل و فعّال حقوق افراد دارای معلولیت و محمد نوری، مدیر عامل دفتر فرهنگ معلولین بودند.

منبع: ایران سپید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

2 + 8 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *