با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در بیستمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر و در صفحه ی اخبار موبایل، پنج خبر از دنیای سخت افزار و نرم افزار در زمینه ی موبایل یا گوشیهای تلفن همراه تقدیم شما گرامیان میگردد.
شیائومی می A3 با نمایشگر 720 پیکسلی OLED و تراشه اسنپدراگون 665 معرفی شد
شیائومی می A3 با نمایشگر OLED با رزولوشن ۷۲۰ پیکسل و تراشه ی اسنپدراگون ۶۶۵ کوالکام با قیمت حدود ۲۵۰ یورو به بازار عرضه می شود.
به گزارش زومیت، شیائومی گوشی هوشمند جدید شیائومی Mi A3 را به صورت رسمی رونمایی کرد. با آنکه علاقه مندان منتظر دستگاهی متفاوت و جدید بودند؛ اما به نظر می رسد گوشی هوشمند جدید شیائومی برپایه ی گوشی هوشمند شیائومی می CC9e بدون ارتقای خاصی توسعه یافته است.
شیائومی می A3 از نمایشگر ۶.۱ اینچی OLED با رزولوشن ۱۵۶۰ در ۷۲۰ پیکسل بهره می برد که در مقایسه با رزولوشن ۱۰۸۰ پیکسلی گوشی های هوشمند شیائومی می A2 و شیائومی می A2 لایت از رزولوشن کمتری برخوردار است.
می A3، گوشی هوشمند جدید شیائومی، با قیمت پایه ی ۲۵۰ یورو به بازار عرضه می شود. سال گذشته، شیائومی گوشی های هوشمند خود را با تراشه ی اسنپدراگون ۶۶۰ به بازار عرضه کرد و اکنون دستگاه جدید از تراشه ی اسنپدراگون ۶۶۵ بهره می برد که در مقایسه با تراشه ی دستگاه های سال گذشته، ارتقا چندانی نداشته است.
شیائومی می A3 از حافظه ی داخلی ۶۴ گیگابایتی بهره می برد که کاربران درصورت تمایل با پرداخت ۳۰ یورو بیشتر، می توانند دستگاهی با ظرفیت حافظه ی داخلی ۱۲۸ گیگابایتی تهیه کنند. البته با توجه به اینکه دستگاه اسلات microSD دارد، ظرفیت حافظه ی ذخیره سازی دستگاه را می توان افزایش داد. دوربین اصلی گوشی جدید شیائومی ۴۸ مگاپیکسلی است که یکی از شاخص ترین ویژگی های بهبودیافته ی آن در مقایسه با گوشی های قبلی این شرکت است. این دوربین با دیافراگم f/1.78 فاقد سیستم لرزش گیر OIS است. همچنین، دوربین ثانویه ی این گوشی هوشمند ۸ مگاپیکسلی فوق عریض با زاویه ی دید ۱۱۸ درجه و دوربین سوم حسگر تشخیص عمق ۲ مگاپیکسلی است.
دوربین اصلی می A3 شیائومی قدرت تصویربرداری ویدئویی با رزولوشن ۲۱۶۰ پیکسل با نرخ ۳۰ فریم برثانیه یا رزولوشن ۱۰۸۰ پیکسل با نرخ ۱۲۰ فریم برثانیه را دارد. دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسلی این گوشی هوشمند درون شکاف بریدگی بالای نمایشگر قرار دارد که برای تصویربرداری ویدئویی با رزولوشن ۱۰۸۰ پیکسل با نرخ ۳۰ فریم برثانیه مناسب است.
یکی دیگر از تغییرات بهبودیافته ای که در می A3 شاهدش هستیم، ظرفیت باتری دستگاه است. گوشی هوشمند جدید شیائومی به جای بهره مندی از باتری ۳,۰۰۰ میلی آمپرساعتی با باتری ۴,۰۳۰ میلی آمپرساعتی به بازار عرضه خواهد شد. همانند گوشی های سال گذشته، دستگاه جدید نیز از فناوری شارژ سریع ۱۸ واتی پشتیبانی می کند.
خبر خوشحال کننده برای علاقه مندان این است که در شیائومی می A3 از جک هدفون ۳.۵ میلی متری استفاده شده است.می A3 از حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر بهره می برد و در سه رنگ آبی و سفید و خاکستری به بازار عرضه می شود.
به نظر می رسد شیائومی تصمیم گرفته است گوشی هوشمند جدید خود را ابتدا در بازار اسپانیا عرضه کند. در حال حاضر، امکان پیش سفارش دستگاه وجود دارد و انتظار می رود از ۲۴ ژوئیه (مصادف با ۲ مرداد) به بازار عرضه شود و خیلی زود عرضه ی آن را در بازارهای جهانی شاهد خواهیم بود.
سامسونگ تولید انبوه رم های ۱۲ گیگابایتی LPDDR5 را آغاز کرد
سامسونگ تولید انبوه رم های پرسرعت ۱۲ گیگابایتی LPDDR5 را برای گوشی های هوشمند پرچم دار نسل آینده آغاز کرد.
به گزارش زومیت، سامسونگ تولید انبوه اولین رم ۱۲ گیگابایتی از نوع LPDDR5 مخصوص گوشی های هوشمند را رسما اعلام کرد. به گفته ی این شرکت، جدیدترین رم موبایلی ۱۲ گیگابایتی LPDDR5 برای فناوری 5G بهینه شده است و از قابلیت های هوش مصنوعی برای گوشی های هوشمند آینده پشتیبانی می کند. همچنین، این غول کره ای تولید انبوه بسته های رم ۱۲ گیگابایتی را برای گوشی های هوشمند پرچم دار از اواخر ماه جاری آغاز می کند.
با توجه به زمان نزدیک رونمایی گلکسی نوت ۱۰، بعید به نظر می رسد تراشه های ۱۲ گیگابایتی LPDDR5 در این گوشی به کار رفته باشد. این احتمال وجود دارد که گران ترین مدل گلکسی نوت ۱۰ که طبق انتظارها با ۱۲ گیگابایت رم عرضه می شود، از تراشه های ۱۲ گیگابایتی از نوع LPDDR4X سامسونگ استفاده کند که تولید انبوهش پنج ماه قبل آغاز شده است.
گفته می شود رم های ۱۲ گیگابایتی LPDDR5 جدید ۱.۳ برابر سریع تر از رم های LPDDR4X به کار رفته در گوشی های پرچم دار امروزی است که به نرخ داده ای برابر با ۵,۵۰۰ مگابیت برثانیه دست پیدا می کند. به گفته ی سامسونگ، این DRAM جدید به لطف بهره مندی از نرخ داده ی بیشتر، ظرفیت فناوری 5G و قابلیت های هوش مصنوعی را به حداکثر می رساند. یکی دیگر از مزایای این تراشه، مصرف بهینه تر انرژی آن است که به لطف طراحی جدید مدار آن فراهم شده است. این تراشه ی جدید ۱۲ گیگابایتی LPDDR5 در مقایسه با نسل پیشین، ۳۰ درصد انرژی کمتری مصرف می کند.
سامسونگ برای تقویت جایگاهش در بازار جهانی قصد دارد تا سال آینده، رم ۱۶ گیگابایتی LPDDR5 تولید کند که احتمالا در گوشی های پرچم دار اواخر سال ۲۰۲۰ به کار خواهند رفت. همچنین، تولید تراشه های ۱۲ گیگابایتی LPDDR5 را به موقعیت خود در پیونگ تائک کره جنوبی منتقل کند.
جدیدترین تغییرات و اخبار در مورد یوتیوب
یوتیوب در تلاش های ادامه دار خود جهت حل مسائل مربوط به حق نشر، سیستم ارسال گزارش را برای حل مشکل تولیدکنندگان محتوا به روز کرده است.
به گزارش زومیت، کاربران یوتیوب همیشه می توانند با گزارش ویدئوها به جهت «نقض حق نشر» و اثبات این موضوع که تخلفی در حق نشر ویدئویی صورت گرفته است، آن محتوا را از یوتیوب حذف کنند. فرایند گزارش تخلف در حق نشر یوتیوب به سادگی مورد سوءاستفاده قرار گرفته است و همیشه اشخاصی وجود دارند که به دلیل مخالفت با محتوای یک ویدئو یا رقابت با یکدیگر یا به هر دلیل دیگر از این فرایند سوءاستفاده کنند.
حال گوگل با قراردادن بعضی موارد پاسخ گویی در ارتباط با این سیستم، قصد تغییر آن را دارد.
هر کاربری که بخواهد گزارش تخلف حق نشر یک ویدئو را ارسال کند، باید برچسب زمانی (Timestamp) تخلف در محتوا را نشان دهد تا سازنده بتواند با بررسی گزارش، اقدامات لازم را برای بخش مشخص شده ی محتوا انجام دهد. گوگل در یوتیوب امکاناتی از قبیل برش ویدئو، بی صدا کردن تصویر و جایگزینی محتوا در اختیار کاربرانش گذاشته است تا مجبور نباشند یک ویدئو را دوباره بارگذاری کنند. البته اگر یک کاربر از امکاناتی که یوتیوب در اختیار آن ها قرار داده، سوءاستفاده کند و نتواند ادعای خود را اثبات کند، یوتیوب این ویژگی را از او خواهد گرفت.
جولین بیل، مدیر محصول یوتیوب در بلاگ سازندگان یوتیوب گفته است: همان گونه که ممکن است یک گزارش خودکار توسط سیستم تطبیق آی دی محتوا برای شما ارسال شود، از این به بعد برای گزارش هایی که به صورت دستی ارسال می شود، یک برچسب زمانی در برنامه Creator Studio یوتیوب خواهید دید. برای دریافت اطلاعات بیشتر به صفحه یوتیوب استودیو مراجعه کنید که به صورت گرافیکی، محلی را که توسط گزارش های دستی ارائه شده، در ویدئوی شما نشان داده خواهد داد. همچنین اطلاعات بیشتری درباره گزارش های مطرح شده درباره ویدئو در آنجا وجود خواهد داشت.
ما میزان دقت این برچسب های زمانی را بررسی خواهیم کرد. صاحب حق نشر مدعی اگر به صورت مکرر نتواند داده های مناسبی برای گزارش خود فراهم کند، دسترسی خود را برای ارسال گزارش دستی از دست خواهد داد.
یوتیوب هر روز برای محافظت از محصول تولیدکنندگان محتوایش به محیط بهتری تبدیل می شود و با این ویژگی جدید، احتمالا ترول ها یکی از ابزارهای سوءاستفاده خود را از دست خواهند داد. با تغییر جدید، نحوه ی کار یوتیوب برای تولیدکنندگان بسیار شفاف تر و ساده تر خواهد بود و آن ها متوجه خواهند شد که در کجای ویدئو خود حق نشر محتوای دیگری را نقض کرده اند تا اقدامات لازم را انجام دهند.
یوتیوب هر روز برای محافظت از محصولات تولیدکنندگان محتوایش به محیط بهتری تبدیل می شود
البته از دیدگاه اشخاص بسیاری، ممکن است گزارش حق نشر یک موضوع واضح و ساده باشد؛ مانند پخش یک ترانه معروف در ویدئو یا قراردادن قطعه کوتاهی از یک فیلم ولی این موضوع آن قدرها هم ساده نیست. بعضی یوتیوبرها شکایت دارند که به خاطر پخش یک قطعه بسیار کوچک ترانه ی چند ثانیه ای که در پس زمینه ویدئو وجود داشته و توسط فروشگاهی که در آن حضور داشته اند پخش شده، گزارش حق نشر به دستشان رسیده است. بعضی دیگر تولیدکنندگان هم با بی اطلاع بودن از قوانین حق نشر محتوایی که در ویدئو خود قرار داده اند، گزارش حق نشر دریافت کرده اند.
معمولا هنگامی که حق نشر محتوایی به صورت واضح و مشخص توسط سازنده ویدئو نقض شود، سیستم خودکار یوتیوب می تواند این محتوا را تشخیص داده و به سازنده جهت اقدامات لازم هشدار دهد و با ارائه ی یک برچسب زمانی به آن ها محل مشکل دار در ویدئو را نشان دهد. گزارش حق نشر دستی یا همان گزارش تخلف حق نشر یوتیوب هنگامی استفاده می شود که سیستم خودکار یوتیوب نتواند محتوا را تشخیص دهد.
سوزان وویچیتکسی (Susan Wojcicki)، مدیر اجرایی یوتیوب گفت تغییرات جدید اواخر سال جاری ارائه خواهند شد.
ما در حال بررسی برای اعمال به سازی هایی به جهت برآورده کردن یک تعادل مناسب بین صاحبان حق نشر و تولید کنندگان هستیم.
البته ویژگی جدید ارائه شده توسط یوتیوب نمی تواند تمام مشکلات تولیدکنندگان ویدئو را که با گزارش های حق نشر یوتیوب مواجه هستند، برطرف کند. لازم است یوتیوب به صورت قانونی به گزارش هایی که توسط صاحبان حق نشر محتوا ارسال می شود، رسیدگی کند که گاهی این بررسی ها به ضرر سازندگان محتوا یوتیوب تمام می شود. به طور مثال، این امر برای تولیدکننده محتوای آموزشی یوتیوب که مجبور است بخشی از یک فیلم یا ترانه را در ویدئو خود قرار دهد، ممکن است باعث بالا رفتن خطر حذف ویدئو یا تقسیم درآمد حاصل از آن با صاحب حق نشر شود.
همچنین کاربران یوتیوب پریمیوم از این پس می توانند ویدیوهای دلخواهشان را به صورت خودکار دانلود کنند.
بنابر گزارش های موجود، یوتیوب از این پس گزینه دانلود خودکار را به کاربران پریمیوم ارائه خواهد داد. این گزینه می تواند تماشای آفلاین محتوا را برای کاربران آسان تر کند.
طبق گزارش Android Police، برخی از مشترکان یوتیوب پریمیوم اکنون بنری پاپ آپ را مشاهده می کنند که پیشنهاد دانلود خودکار موضوعات دلخواهشان را می دهد. در قسمت دانلودها، کاربران می توانند کانال ها و موضوعات دلخواهشان را برای مشاهده ی آفلاین انتخاب و ذخیره کنند. در این قسمت، هر کارت طول ویدئو را نشان می دهد تا کاربر آگاهانه برای دانلود اقدام کند.
یوتیوب ماه گذشته تغییر مشابهی را برای یوتیوب موزیک اعمال کرد که در آن مشترکان یوتیوب موزیک پریمیوم می توانند تا ۵۰۰ موسیقی دلخواه خود را به صورت خودکار دانلود کنند تا هروقت که بخواهند به آن ها گوش دهند.
برای جلوگیری از هدر رفتن داده، دانلودها تنها در طول شب و زمانی اتفاق می افتند که دستگاه به شبکه وای فای متصل باشد. احتمال دارد سرویس دانلود خودکار ویدیوی یوتیوب نیز همین روند را در پیش بگیرد.
گوگل به کار برنامه Blog Compass پایان داد
بعد از گذشت چند ماه از آغاز به کار برنامه ی Blog Compass، حالا این برنامه از دسترس خارج شده است.
به گزارش زومیت، اواخر سال گذشته، گوگل ابزار مدیریت وبلاگ خود، Blog Compass را عرضه کرد. این ابزار توانایی کار با وردپرس و بلاگر را داشت و به مدیران و مالکان وبلاگ ها خدماتی ازجمله موضوعات روز و پنل مدیریت برای تجزیه و تحلیل و بخش نظرات ارائه می داد. با تمام این ها، زمان آن رسیده است گور دیگری به قبرستان گوگل اضافه کنیم؛ زیرا Blog Compass نیز مُرده است.
وقتی در پلی استور Blog Compass را بازمی کنید، پیام خداخافطی به نمایش درمی آید. در پیام آمده است:
بعد از گذشت چند ماه، تصمیم گرفتیم به کار این برنامه پایان دهیم. اگر می خواهید مدیریت وبلاگ خود را ادامه دهید، می توانید از Blogger یا Site Kit یا WordPress استفاده کنید.
طبق دیدگاه های کاربران، برنامه ی مذکور از اوایل اکتبر مشکلاتی داشت که کاربران نمی توانستند با حساب کاربری گوگل وارد شوند. آخرین گزارش ها نیز به اواخر ماه گذشته مربوط می شود. به گفته پلی استور، این برنامه در حدود ۱۰ تا ۵۰ هزار با نصب شده است.
در بخش دیدگاه ها، کاربران به برخی از ایراد های این برنامه اشاره کرده اند؛ ازجمله «وارد نمی شود» و «بعد از واردشدن، نام کاربری گوگل را درخواست می کند؛ ولی بعد از واردکردن نام کاربری هیچ اتفاقی نمی افتد» و «کار نمی کند».
گوگل هیچ حرفی درباره این تصمیم خود نزده است؛ اما به نظر می رسد برنامه ای که تمام عمر خود محدود به کشور هند بوده است، هیچ بختی برای موفقیت ندارد. همچنین گوگل از سال ۲۰۱۶، پلتفرم بلاگر خود را به روزرسانی نکرده است. این امر بی علاقگی گوگل به وبلاگ نویسی را نشان می دهد.
کوالکام از پردازنده جدید اسنپدراگون ۸۵۵ پلاس رونمایی کرد
کوالکام نسخه ی به روزشده ی پردازنده اسنپدراگون 855 را با نام +855 رونمایی کرد.
به گزارش زومیت، کوالکام تراشه ی جدید خود، اسنپدراگون 855+ را رونمایی کرد. در گذشته شاهد بودیم که کوالکام نسخه ی ارتقا یافته ای از برخی تراشه های پرچم دار خود را چندی پس از عرضه ی آن ها ارائه می داد. یکی از معروف ترین این موارد مربوط به تراشه ی اسنپدراگون 821 است. تراشه ی اسنپدراگون 835 هیچ گاه ارتقا نیافت ولی سال گذشته تراشه اسنپدراگون ۸۴۵ ازین قاعده پیروی کرد و با تغییر نام به اسنپدراگون 850 که تقریبا مشخصات یکسانی داشتند، در برخی از محصولات به کار برده شد.
تراشه ی 855+ به طور کلی از همان چینش SoC تراشه ی اسنپدراگون 855 برخوردار است. اما این بار کوالکام سرعت کلاک هسته های Prime را از ۲.۸ گیگاهرتز به ۲.۹۶ گیگاهرتز افزایش داده است که سطح عملکرد را در حالت سینگل تردینگ ۴.۲٪ بهبود می بخشد.
در کنار افزایش سرعت پردازنده، شاهد بهبود عملکرد پردازنده گرافیکی تا ۱۵ درصد هستیم. سرعت آدرنو 640، پردازنده ی گرافیکی اسنپدراگون 855 معادل ۵۸۵ مگاهرتز بود و اکنون در پردازنده ی جدید سرعت این تراشه ی گرافیکی روی ۶۷۲ مگاهرتز تنظیم شده است.
کوالکام می گوید در هفته های آینده اخباری از دستگاه های مجهز به پردازنده ی 855+ خواهیم شنید. سال گذشته Asus با معرفی ROG Phone اولین شرکتی بود که محصولی با تراشه ی ارتقا یافته ی اسنپدراگون 845 با سرعت کلاک بیشتر ارائه می کرد. حال ایسوس تأیید کرده که نسخه ی بعدی این گوشی نیز برای اولین بار به پردازنده ی 855+ مجهز خواهد شد. برخی گمانه زنی ها حاکی از عرضه نوت ۱۰ با اسنپدراگون 855+ است. این احتمال نیز وجود دارد که سامسونگ پرچم دار آینده ی خود را ابتدا با تراشه ی اگزینوس جدید به بازار عرضه کند و در کنار آن نسخه ای مجهز به تراشه ی اسنپدراگون 855+ نیز عرضه شود.